Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-09, 08:28   #1651
gojka24
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Witam. Pewnie mnie nie pamiętacie. Kilka razy się odezwałam, ale jakoś moje posty zostały niezauważone, do tego ciągłe komplikacje i dłuuugi pobyt w szpitalu uniemożliwił mi pisanie z Wami, choć czytam na bieżąco... Miałam być mamą z drugiej połowy lutego, niestety ze względu na komplikacje córka urodziła się w połowie stycznia.

Chciałam zapytać czy Waszym maluszkom robią się odparzenia na szyjce??? Nie mogę niczym ich zwalczyć. Może coś doradzicie??? Próbowałam różnych maści, kremów.. Przemywam nadmanganianem potasu i zasypuje pudrem, kiedyś to od razu pomagało, ale ostatnio wogle a ranki robią się coraz większe...
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 08:29   #1652
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Ania ma na głowie coś takiego (też stare zdjęcie ale w sumie wygląda dość podobnie )
Cytat:
Hehe bo nie widać łysinki z tyłu Jakby była bardziej na czubku to młoda wyglądałaby jak taki malutki zakonnik z wygolonym kółkiem
no śliczności a mój też ma aktualnie fryzurkę na mnicha
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki biustonosz usztywniany polecicie do KP
Kto kupował http://allegro.pl/caffe-latte-alles-...164948604.html
Jak wrażenia ??
Ja go mam. Jak dla mnie ok, lekko usztywniany a nie taki mocno sztywny więc bardzo wygodny.
Cytat:
Jeszcze jedno wam pokażę, sześciodniowy Grześ i jedenastodniowa Ania. Podobni no nie?
podobni
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
wiecie co, chyba musze przestac pisac tu na forum o moim tz-cie w formie TZ bo mam juz jakas paranoje, zaczynam o nim myslec TZ
a o maly wlos dzisiaj nie powiedzialam w rozmowie z mama, ze bylismy z tz-tem na spacerze w lesie z dzieckiem .. boze
czy ja jestem jaka dziwna?
ale najgorsze ze w przychodni prawie jzu powiedzialam ze "tz dzwonil w sprawie recepty"

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane
A prosilam, zebyscie nie pisaly za duzo

Ja po ginekologu, naczekalam sie prawie dwie godz (w medicover, cholera!!!)
I tak - mam anemie
A jak gin zobaczyl ten zator to malo nie zszedl na zawal, ze jest ogromny i cud, ze nie goraczkuje, bo to stan zapalny na 100%. Dostalam antybiotyk na 10dni i wieczorem 2x apap. Ehh, ciagle cos.
Biedna Mam nadzieję że szybko się tego paskudztwa pozbędziesz
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a to nasz dzisiejszy spacer po ogrodzie botanicznym
Super! Leoś wykapany tatuś a Ty na każdym zdjęciu inaczej wychodzisz i ja już sama nie wiem jak Ty wyglądasz na żywo
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40715164]
illusion, już ci podaję strony playmobil:

http://bajkowykuferek.pl/category/43183/playmobil.html
http://www.tanimarket.pl/manufacturer/playmobil
http://www.miki.com.pl/

w tych 3 sklepach chyba najtaniej znalazłam, ale wiadomo - różne zestawy różne ceny, trzeba sprawdzić. A co, spodobały ci się? [/QUOTE]
Fajne Zwłaszcza że ja u nich w pokoiku za bardzo klocków nie widziałam tylko takie zwykłe duże.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czy umiecie mi powiedziec, czy to jest nadal przypadek, czy juz nie?

http://www.youtube.com/watch?v=I8vteh5Fg7w
Jeju ta czupryna jest booooosssskkkaaa Najbardziej włochate dzieciątko jakie w życiu widziałam. W Japonii wszystkie tak mają?
A co do przewrotu to myślę że świadomie przeniosła ciężar ciała na prawą stronę i dłuższą chwilę jej to zajęło

Dobra, lecę na spacer bo póki co termometr pokazuje tylko 33 stopnie a im później tym będzie tylko gorzej
Stary 2013-05-09, 08:30   #1653
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej

Jestem w ciężkim szoku. Moja Daria pobiła swój rekord. Spała od 21.00 do 7.00!! Pierwszy raz tak długo spała bez jedzenia!!

Idę nadrabiać bo znów naprodukowałyście tych stron
Stary 2013-05-09, 08:36   #1654
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Akurat to stadium larwalne to gąsienica długości jakichś 4 cm Badałam, robiłam zdjęcia mikroskopem elektronowym itp. Super sprawa Najgorsze zajęcia to była anatomia blee, a i jeszcze na zoologii jakieś tasiemce, przywry, glisty ludzkie czy inne motylice wątrobowe, czyli życie wewnętrzne człowieka
mikroskop elektronowy super sprawa, ja tylko 2 razy na studiach oglądałam coś na nim. A życie wewnętrzne człowieka miałam na parazytologii, super przedmiot
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Jak wszyscy zdjęcia to ja też, świeżość z fb.
Bloggerka :przyznaję - zgapiłam pomysł
A Borysek rzeczywiście fotogeniczny mega.
słodziak
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dziękuje

Dziewczyny jaki biustonosz usztywniany polecicie do KP
Kto kupował http://allegro.pl/caffe-latte-alles-...164948604.html
Jak wrażenia ??
ten mi się bardzo podoba ale kupiłam sobie
http://allegro.pl/cubana-biustonosz-...231061763.html
dziś albo jutro ma przyjść
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Wiesz ja chyba płakałam zarówno z bezsilności jak i dlatego że ją Zostawilam. Niby została z mężem,swoim tata,ale zachowałam się okropnie!!!

Uciekam,mam nadzieję że lepszą będzie noc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wiesz, każda czasem tak ma, że musi dziecko oddać tż, my nie jesteśmy maszynami bez uczuć które potrafią znosić płacz dziecka, czasem lepiej daj Maluszka tatusiowi do uspokojenia i samej też się uspokoić.
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Ja się mamy do tej pory potrafiłam poradzić, ale jak dziś wróciłam z uczelni i zobczyłam jak mama siedzi z Olą na podwórku , Ola w wózku, w cieniu, budka postawiona, jakieś 27st., a Ola w bodziaku z długim, długie spodenki, skarpetki, bluza, czapka bawełniana i kocyk mówię,że mi dziecko przegrzewa, ale nie, w cieniu jest zimno a siostra z nią siedziała, myslałam, że mądrzejsza bedzie, bo jej córka ma 2 lata, ona młoda kobitka to wydawała mi się rozsądniejsza, ale gdzie tam.
to u mnie moja mama odwrotnie o tacie nie wspomnę, wczoraj moja mama do mnie dzwoni i pyta jak ubrałam małego, po czym mówi "dziecko, załóż mu tylko pieluszkę i bluzeczkę z krótkim", odwrotnie niż teściowa, bo teściowa to by chciała założyć jeszcze spedenki polarkowe i bluzę
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
A co do wyglądu jak zombie to u nas to samo, mały W OGÓLE nie potrafi już spać w nocy bez piersi w buzi, próby zamiany na smoka oraz wyjecia każdorazowo kończą się histeria i rozbudzeniem
Przez to wczoraj dopadł mnie totalny kryzys, glowa prawie mi eksplodowala, siedziałam i plakalam...dokładniej wylam ze zmęczenia z żalu ze wszystkiego ech...

współczuję problemów ze spaniem, myślę, że jeszcze jakiś czas i wszystko się u naszych maluszkó unormuje
co do kryzysu to też czasem tak mam

Co do schizowania, to ja tabsow nie biorę i tez zaczęłam ostatnio sobie wkrecac, ze jestem w ciąży, do tego stopnia, ze dzisiaj test ciazowy robiłam na szczęście negatywny, chcemy drugie dziecko dość szybko, ale bez przesady nie od razu, zwłaszcza, ze wesele we wrześniu, chyba bym się pochlastala, gdyby się okazało, ze wesele własne z brzuchem, nie dość, ze jeszcze kg z jednej ciąży nie zgubilam to doszły by kolejne, o nie

we wrześniu nie byłoby jeszcze brzusia widać

U mnie tej siły tez co raz mniej i tez sobie tłumaczę, ze przy drugim dziecku będę już wiedziała co i jak i z tym karmieniem pójdzie już z górki.
o dokładnie
Zamykam już spać, bo dziec chwilowo uśpiony i mąż do łóżka wzywa

Trzymajcie za nas jutro kciuki, bo mamy szczepienie i usg bioderek.
kciuki za szczepienie i usg
Dobrej nocki
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Co do piatkowego wyjazdu.... Przyznam Wam sie ze sie boje wiecie ja spedzam z Hania cale dnie. Jak pomysle ze ktos inny bedzie mi ja nosil i wozil to nie wiem... Jak mam sobie z tym poradziic? W koncu to rodzina tz moja tez juz w jakis sposob, a ja mam taka obawe z jednej strony ciesze sie ze tam jade ale.... Przeraza mnie wizja wszystkixh siostr jego i ciotek chcacych ja nosic i wozic
oj Kochana znam to, znam
Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanko. Czy wasze dzieciaczki też tak się pocą podczas karmienia butelką? Marta po każdym karmieniu to strasznie spocona na główce i karku.
co prawda kp ale u nas też jest karczek lekko spocony
Cytat:
Czesc!
Wieczorem przyszly lekarstwa dla tz, lyknal, troche lepiej bylo, ale podobno kolejna noc zarwal. To juz chyba 4 z rzedu i umiera. Plus taki, ze z Yae spalysmy dobrze, 21.30 do 9.30 z dwoma krotkimi karmieniami.

nancy obiecane zdjecie kupek
Załącznik 5242030
Nr 1-3 natychmiast skonsultowac z lekarzem
Nr 4-7 sa w porzadku. Yae robi 5.
dziękuję
u nas też 5 idzie,czasem 7
Cytat:

wydaje mi się, że to nieprzypadek ale mogę się mylić

miałam jeszcze kilka cytowań i mi posiało

Kija śliczne masz dzieciaczki a pierwsze i drugie imię Twojej Małej są przecudowne
fewciu jak dzisiaj Blaneczka się czuje? I Ty jak się czujesz? Ściskam Was mocno

muszę się Wam wyżalić, temat t. oczywiście, wczoraj gadała z tż i pytała co chcemy na obiad jak przyjedziemy (jedziemy do nich na weekend), tż mówi, że ja nie jem nabiału i smażonego, ona się pyta czemu nie jem nabiału, no więc tż mówi, że Kubuś robi śluzowate kupki i dlatego. A ona co na to: "to pewnie są GŁODOWE STOLCE", tak kuźwa głodzę własne dziecko, nie daję mu jeść i tak jak się cieszyłam nawet z wyjazdu, ba miałam nawet pozytywne nastawienie (bo w sumie to jest babcia) tak teraz nie chce mi się jechać i na samą myśl, że ona weźmie Małego na ręce mam ochotę
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 08:51   #1655
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
co Ty do niiej mowisz ? i super przewrot!

I dzien dobry

Zwracam sie do niej zdrobniale. Dziewczece imiona zdrabnia sie dodajac - chan [czyt. ćan]

Dziekujemy za wszystkie komplementy.
Lysolki tez sa oczywiscie.
Nieskromnie powiem, ze czupryna jak u Yae nie zdarza sie czesto nawet tutaj ;-)

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej

Jestem w ciężkim szoku. Moja Daria pobiła swój rekord. Spała od 21.00 do 7.00!! Pierwszy raz tak długo spała bez jedzenia!!

Gratulki

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2013-05-09 o 08:49
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 08:52   #1656
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:

Ohhh jaka przecudowna!!!!!!!!! Estem w niej zakochana na maksa

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 08:58   #1657
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej mamusie!
chcialam sie tylko pochwalic ze Kubus swoj pierwszy raz z jabluszkiem ma juz za soba!!!
smakowalo, zjadl pieknie 3 lyzeczki, ostatnia porcje musialam wyskrobywac
mam nadzieje ze Kubuleslaw nie bedzie mial po tym jabluszku zadnych atrakcji zoladkowych.
nadmiar aktrakcji z rana go wykonczyl i teraz spiocha sobie smacznie

a mnie z tego stresu az brzuch rozbolal

lece nadrabiac

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 08:59   #1658
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ohhh jaka przecudowna!!!!!!!!! Estem w niej zakochana na maksa

Dzieki, az sie rumienimy
Stary 2013-05-09, 09:00   #1659
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Witam. Pewnie mnie nie pamiętacie. Kilka razy się odezwałam, ale jakoś moje posty zostały niezauważone, do tego ciągłe komplikacje i dłuuugi pobyt w szpitalu uniemożliwił mi pisanie z Wami, choć czytam na bieżąco... Miałam być mamą z drugiej połowy lutego, niestety ze względu na komplikacje córka urodziła się w połowie stycznia.

Chciałam zapytać czy Waszym maluszkom robią się odparzenia na szyjce??? Nie mogę niczym ich zwalczyć. Może coś doradzicie??? Próbowałam różnych maści, kremów.. Przemywam nadmanganianem potasu i zasypuje pudrem, kiedyś to od razu pomagało, ale ostatnio wogle a ranki robią się coraz większe...
Halo!
My uzywamy na odparzenia na szyjce kremu babydream przeciw odparzeniom, u nas ladnie goi

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej

moj to sie juz chyba nie nauczy

Poranne rozmowy z mamusia! Wczoraj tak zaczal gadac, a dzisiaj to co chwila

https://www.youtube.com/watch?v=b7D9...e_gdata_player

Sorry za moj glos, dopiero po wstaniu

Stary 2013-05-09, 09:02   #1660
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej laski, moje dziecię dopiero wstało, aaaaale się wyspałaaaam.

Elllmi, niezłe dziady. A co do pieluch BD, to dla mnie 2 były super, ale 3 to już kompletna porażka...

Aniołku, moja się poci i zawsze się pociła. Jedzenie to dla malucha duży wysiłek.

Meneq, ale słodka! Co do niej mówisz? Czyżby Yae-cha?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 09:03   #1661
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

słodko
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 09:05   #1662
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Calawdeszczu- bardzo trzymam kciuki,żeby Wam się jednak udalo, nic się nie martw, na początku nigdy nie jest łatwo ale dacie radę na pewno

aaaaale fajna mamuśka!!!
Stary 2013-05-09, 09:06   #1663
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej laski, moje dziecię dopiero wstało, aaaaale się wyspałaaaam.

Elllmi, niezłe dziady. A co do pieluch BD, to dla mnie 2 były super, ale 3 to już kompletna porażka...

Aniołku, moja się poci i zawsze się pociła. Jedzenie to dla malucha duży wysiłek.

Meneq, ale słodka! Co do niej mówisz? Czyżby Yae-cha?
Dzk
Yae-chan, na koncu takie gardlowe, jak sie nie wie, to mozna pomyslec, ze z zatkanym nosem mowie
Stary 2013-05-09, 09:10   #1664
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ania ma na głowie coś takiego (też stare zdjęcie ale w sumie wygląda dość podobnie )
Ale cudnie leży

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Siostra moja wczoraj miala uro no i jest wieczor, jej facet przychodzi z kwiatami i malutkim pudeleczkiem. Mojej siostrze lzy stanely, serce zaczelo walic, chwila oczekiwania, otwiera pudelko a tam wisiorek
Bidula tak mi sie jej szkoda zrobilo jak mi to opowiadala Ehh Ci faceci
O kurcze

Cytat:
Jeszcze jedno wam pokażę, sześciodniowy Grześ i jedenastodniowa Ania. Podobni no nie?
O ja Cie! Naprawdę podobni

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Coraz bardziej mnie denerwuje to moje kp . Jak nie urok to s.r.a.c.z.k.a
Miałam już Małej nie dawać tylko odciągać i pić szałwię.
Ale dzisiaj rano miałam zator na zatorze ja nie wiem skąd to się bierze skoro tego mleka mam tak mało a cycki całe w bruzdach i boli.
Próbowałam pod prysznicem,laktatorem i nic. więc dałam Blance no i od razu ulewanie ,krosty zaognione ,bąki
Ja nie wiem czemu ja mam takiego pecha , może mam za mało siły i wiary ale może mnie zlinczujecie -ale nie lubię kp, jest to dla mnie męcząca trauma , może to przez to jak w szpitalu było albo nie wiem, ale nie chce już męczyć siebie ani Blanki...
Kochana, wiem że mleko matki jest najlepsze itd itp.... ale ja bym na Twoim miejscu przeszła całkowicie na mm....
Mam nadzieję że nie skrytykują mnie teraz inne dziewczyny...takie jest moje zdanie...

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ale dziś nadajecie dobrze, że trochę nadrobiłam na ławce jak Zuzia spała
Teściowa mi przywiozła bez i konwalie, tak pięknie pachnie w domu
Moja dziecko dziś odkryło nowy dźwięk - piszczenie !! jak się cieszy to piszczy, jak zaczyna gadać to piszczy, ale przynajmniej udało mi się ją nagrać dziś. Będzieco wspominać kiedyś
Moja też tak piszczy od niedawna Cudowne to!

Cytat:
A dzisiaj bylam na spacerku, ponad 30st na bank!!!!!!! Maly mial tylko bodziaki ubrane,bez czapy, bez skarpetek, bucikow i innych udziwnienmijalam kobitke z wnukiem to oczywiscie czapa na uszy, bluza z kapturem, dzinsy skarpetki i trampki jak Pietraszka zobaczyla z golymi noziami to szczeke z ziemi podnosila takiego szoku na twarzy nie widzialam jeszcze nigdy
Hahaha. Ja wczoraj Darii ubrałam krótki rękawek i cieniutkie leginsy. Skarpetki też ale potem zdjęłam bo za ciepło było.No i bez czapeczki. Jak stałam na światłach to babka która stała obok mnie takie zdziwko!!! Jak mogłam tak dziecko ubrać!! nie zapomnę jej miny

Cytat:
w co ubieracie dzieciaczki w taki skwar 25 w cieniu?
j.w
Stary 2013-05-09, 09:10   #1665
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Halo!
My uzywamy na odparzenia na szyjce kremu babydream przeciw odparzeniom, u nas ladnie goi

moj to sie juz chyba nie nauczy

Kawaii~
(A meza dopytaj o znaczenie ;-)) )
Stary 2013-05-09, 09:11   #1666
BlackSanctum
Zakorzenienie

Meneq - miało być "Yae-chan", tylko piszę jedną ręką i mi literkę zjadło (dziecię na rękach), nie zauważyłam. Coś tam mi pozostało po tych wszystkich mangach i anime.

Laski, doradźcie, która mata lepsza?

Lady
, słodki. Tak sobie wyobrażałam Twój głos.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (49,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wg358_3.jpg (33,5 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-05-09 o 09:12
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 09:15   #1667
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Djerba, ehh, ci mężczyzni. A jak w ogóle Wasze relacje? Bo pamiętam, że było coś nie halo przez chwilę, mam nadzieję, że już się unormowało?
Hmmmm...teraz to nie wiem, bo przez maile które do siebie codziennie piszemy to w każdym jego jest LOVE U itp...
w życiu codziennym to troszkę inaczej...raz na tydzień może mi powie
zobaczymy jak będzie jak wróci

o, właśnie..Ty pewnie bardziej zorientowana w temacie....
W. ma urodziny niedługo i chciałabym mu kupić tablet.. polecasz może jakiś?
Stary 2013-05-09, 09:16   #1668
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq - miało być "Yae-chan", tylko piszę jedną ręką i mi literkę zjadło (dziecię na rękach), nie zauważyłam. Coś tam mi pozostało po tych wszystkich mangach i anime.

Lady
, słodki. Tak sobie wyobrażałam Twój głos.
Zwracam honor!

Okragla.
A zabawki sa plastikowe? Ja mam maskotki i taka mate polecalabym.
Stary 2013-05-09, 09:21   #1669
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Hah dzieki dziewczyny czlowiek odkrywa codziennie jakas nowa umiejetnosc dziecka i milosc rozkwita niesamowite!

Black, przepity poranny glos?

Djerba, kochana, ja mam Samsung Galaxy Tab2, i mimo, ze sobie narzekam czasem, to ogolem jest zarabisty

No i teraz mozna dostac za jakies 700zl, ja kupowalam za 2kola :/

Stary 2013-05-09, 09:21   #1670
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas się robią niestety.. nam pomaga kremik : http://www.bio-beauty.pl/balsam-lago...-i-dzieci.html
Stary 2013-05-09, 09:23   #1671
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Ja się mamy do tej pory potrafiłam poradzić, ale jak dziś wróciłam z uczelni i zobczyłam jak mama siedzi z Olą na podwórku , Ola w wózku, w cieniu, budka postawiona, jakieś 27st., a Ola w bodziaku z długim, długie spodenki, skarpetki, bluza, czapka bawełniana i kocyk mówię,że mi dziecko przegrzewa, ale nie, w cieniu jest zimno a siostra z nią siedziała, myslałam, że mądrzejsza bedzie, bo jej córka ma 2 lata, ona młoda kobitka to wydawała mi się rozsądniejsza, ale gdzie tam. :mur
OMG!! Co z tymi ludźmi ja się pytam?!?!?!?!

Cytat:
Dziewczyny, jak będziecie zamawiać jakieś zaproszenia na allegro, to omijajcie szerokim, BARDZO szerokim łukiem firmę White Moth!! Zamówiłam u nich zaproszenia na ślub 15. kwietnia i do tej pory czekam. ☠☠☠☠a jego mać. Dzisiaj miały przyjść, nie przyszły, nie mogę się doprosić o numer listu przewozowego, napisałam im już, co o tym myślę, jak do jutra nie dojdą te zaproszenia, to im wywalę spór na allegro i nie posprzedają już za dużo. A pozytywa i tak nie wystawię. Choćby nie wiem, jak piękne te zaproszenia były! Miały być ☠☠☠☠a przed majówką, bo na majówkę mieliśmy jechać na Lubelszczyznę głównie po to, by rozwieźć po rodzinie TŻa te głupie zaproszenia. I co? Do tej pory ich nie mam. Co za bezczel.

Cytat:
Ale cudnie wyglądacie! I zgadzam się z dziewczynami.. Konkretna babka z Ciebie

Cytat:
ja sie na party spisze
tz mnie tak irytuje, bo siedzia co wieczor z tym kumplem i sie spuszczaja nad jakimis motorowkami przy piwku a ja wizazuje
albo jak juz dolaczam do nich to czuje sie jak trzeci facet, a nie kobieta ...
Stary 2013-05-09, 09:23   #1672
Kija80
Zadomowienie

Black ja wole okragla mate bo moja mala uwielbia wedrowac wokol wlasnej osi i w takiej prostokatnej nie mialaby miejsca
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 09:25   #1673
djerba
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Hah dzieki dziewczyny czlowiek odkrywa codziennie jakas nowa umiejetnosc dziecka i milosc rozkwita niesamowite!

Black, przepity poranny glos?

Djerba, kochana, ja mam Samsung Galaxy Tab2, i mimo, ze sobie narzekam czasem, to ogolem jest zarabisty

No i teraz mozna dostac za jakies 700zl, ja kupowalam za 2kola :/

To wiem, że na gadu narzekasz...na coś jeszcze?
Stary 2013-05-09, 09:30   #1674
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Po ostatniej aktualizacji wqrwia mnie pisanie na wizazu i musze korystac z aplikacji ale to Twojemu Wasiu raczej potrzebne nie bedzie

Stary 2013-05-09, 09:31   #1675
djerba
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Po ostatniej aktualizacji wqrwia mnie pisanie na wizazu i musze korystac z aplikacji ale to Twojemu Wasiu raczej potrzebne nie bedzie

Eeee nigdy nie wiadomo :P
Stary 2013-05-09, 09:44   #1676
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Kojarzycie czy jakaś firma ma w słoiczku samą dynie czy ziemniaka?
Z hipp jest dynia + ziemniak, ale oddzielnie nie widziałam. Co do ziemniaka, to wydaje mi się, że nie ma problemu. Gotujesz jednego ziemniaka bez soli, blendujesz na papkę (ew. trochę masełka) i pyszne danie dla dziecia przygotowane :-D
Cytat:
Moja Marta nie ma na szyjce, ale wydaje mi się, że ten krem powinien pomóc:
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...iw-odparzeniom
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 09:48   #1677
Kija80
Zadomowienie

Dziekujemy za wszystkie komplementy Na zdjeciach pierwsza jest Ania bo zle dodalam. Ja ich rozrozniam glownie po datach bo na prawie wszystkich zdjeciach wychodza podobnie. Roznia sie ustami bo Ania ma jakby pelniejsze wargi i robi taki dziubek A jak Grzes byl maly to sie nieraz zastanawialysmy z moja mama jakby wygladal gdyby byl dziewczynka...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 09:49   #1678
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Ezzo a karmisz w nocy na lezaco czy na siedzaco? Ja jak nad ranem jestem juz bardzo spiaca to biore mala do siebie i jak zaczyna mruczec to jej wtykam cyca. I zwykle zaliczam odlot a jak sie budze po pewnym czasie to cyc dalej na wierzchu a mala spi w najlepsze. BEZ cyca w buzi. Czesto jest tak ze karmie na siedzaco i ona zje ale dalej ciumka na spaniu i sie wybudza przy probie zamiany na smoka. Wtedy ja biore na lezaco i ide spac a ona po pewnym czasie puszcza i spi sobie dalej juz bez cyca. Zacznie mruczec to jej od razu znowu wtykam i jest git
Hej Kija
Karmie na leżąco, bo inaczej spedzalam całe noce w fotelu :/
Praktycznie zawsze przysypiam, tylko u nas właśnie problemem jest to, ze mały tez sobie kima, ale jak cyc wypadnie to się budzi i tak cała noc na okrągło aż rano zazwyczaj ok. 4.30 ja nie mam siły i budżetu męża żeby zrobił butle fast fooda, mały zjada oczywiście lapczywie ale już spać się nie położy.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 09:50   #1679
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
jeszcze jedno napiszę i spadam
kupiłam pieluchy BD na próbę i jak dla mnie to szału one nie robią, nawet wydają mi się gorsze niż Dady (gdyby nie ten smród); są grubsze od Pampersów i jak młody nasika, to robią się jak kamień; no i jakoś długo mi schodzi z zapięciem, bo niby takie samo jak przy wszystkich pieluchach, ale zawsze jakoś tak nisko na bioderkach mi wychodzi jakoś zmęczę to opakowanie jedno, ale więcej nie kupię
Też miałam już BD i według mnie najlepsze są Dady pod każdym względem.

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
a chwilę potem zleciały się komary chyba z całych Katowic, no masakra jak jestem pogryziona. Zawsze mam z tym problem, komary mnie uwielbiają, w zeszłym roku chodziłam wysmarowana jakimś offem, to mnie gryzły w przedziałek na głowie pomocy

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo dziękuje za wszystkie słowa otuchy
Noc była,w porównaniu do dnia,całkiem znosna,Mała budziła się co godzina-dwie z historycznym płaczem,ale na szczęście piers pomagała.
Jednak jak już wstala o 6 tak na serio to płacz jak wczoraj. Zdejmę Jej może szelki to się uspokoi. Ale nie o to przecież chodzi w leczeniu żeby je zdejmować przy każdym płaczu. Jestem załamana.
Poczytam może później ten wątek Szaja jeśli Mała mi pozwoli...
Kochana i jak? Idziesz do lekarza??

Cytat:

Ja myślę że to nie przypadek Moja Daria dokładanie tak samo zrobiła 4 razy

Piękną córę masz
Włoski pierwsza klasa

Cytat:

Hej
Co się stało że byłaś w szpitalu??

Co do odparzeń to nie pomogę bo Daria do tej pory nie miała.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
muszę się Wam wyżalić, temat t. oczywiście, wczoraj gadała z tż i pytała co chcemy na obiad jak przyjedziemy (jedziemy do nich na weekend), tż mówi, że ja nie jem nabiału i smażonego, ona się pyta czemu nie jem nabiału, no więc tż mówi, że Kubuś robi śluzowate kupki i dlatego. A ona co na to: "to pewnie są GŁODOWE STOLCE", tak kuźwa głodzę własne dziecko, nie daję mu jeść i tak jak się cieszyłam nawet z wyjazdu, ba miałam nawet pozytywne nastawienie (bo w sumie to jest babcia) tak teraz nie chce mi się jechać i na samą myśl, że ona weźmie Małego na ręce mam ochotę
dla t.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej mamusie!
chcialam sie tylko pochwalic ze Kubus swoj pierwszy raz z jabluszkiem ma juz za soba!!!

my już za tydzień próbujemy

Cytat:

ale cudnie! Jak mi się to podoba jak dzieci próbuja coś "powiedzieć" i robią taki dziubek ahhhh

A Ty masz bardzo miły głos

Cytat:
[B]
Ja bym wybrała drugą
Stary 2013-05-09, 09:52   #1680
onaella
Zakorzenienie

cześć

zaraz zmykamy na 3 szczepienie i już ostatnie na szczęście. tzn następne dopiero po 12-tym miesiącu będzie

ale aż się boję czy po tych dzisiejszych szczepionkach będzie taki sam rozdarty jak po wcześniejszych

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości