|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
![]() Przyczyna nie jest znana (lekarz powiedział, że na tym etapie techniki i nauki jeszcze nie wszystko jest poznane, nie wszystkie zależności i że być może za 5, 10 lat czy dłużej taki przypadek byłby wyjasniony). Całą ciążę czułam się świetnie, nie miałam krwawień, skurczy, konieczności dodatkowych leków, ani raz nie mialam konieczności wizyty na IP, dziecko odpowiednio się rozwijało, ja od 4 miesiąca tyłam "książkowe" 2 kg miesięcznie, ciśnienie w normie, wszelkie wyniki badań również w normie. Jeszcze 2 tygodnie wcześniej byłam na wizycie, miałam USG robione i wszystko było w porządku (lekarz stwierdził tylko zbyt nisko ułożone łożysko, ale nie było przodujące, jednak dopiero przy porodzie mogło mieć to znaczenie), wtedy też wzięłam już L4. No i 2 tyg. później "ni z tego ni z owego" przestałam czuć ruchy. Nie poczułam bólu, nie przewróciłam się, nie uderzyłam ... Poród wykluczył owinięcie pępowiną czy supeł na niej, badanie łożyska i pępowiny nie wykazały nic nieprawidłowego (np. w budowie). Moze gdyby była zrobiona sekcja dziecka dowiedzielibyśmy się czegoś. Dziecko urodziło się odpowiednio duże i o odpowiedniej na ten tydzień wadze - 45 cm, 1700g, zewnętrznie nie było nieprawidłowości. ![]() Lekarze powiedzieli, że coraz częściej tak sie dzieje, że ciążą tak naprawdę można się cieszyc dopiero po porodzie, a nawet i wtedy nie do końca. Pokazało mi to, jak niczego nie można być pewnym ....
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-09 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołk
Cytat:
Nie kupiłam. Mam stetoskop, ale nic przez niego nie słyszę. Ufam ruchom i swojej intuicji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4923 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40721023]Zmarli śnią nam się ponoć, gdy godzimy się z ich odejściem.
Mnie się Dawid ani razu nie przyśnił jeszcze. Tymczasem lecę, na targ po coś do jedzenia, a także na cmentarz. Muszę tam zrobić trochę porządku.[/QUOTE] Do końca się z tym nie zgodzę. Nie pogodziłam się ze śmiercią, ale też nie rozmyślam już za bardzo o tym co się stało, nie rozdrapuję ran, staram się spokojnie o tym mówić i myśleć. Boję się tylko 25.05 .... Po raz pierwszy miałam "świętować" ten dzeń
#4925 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie A
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40721146]Ja też tak myślałam. Że pierwsze, co kupię w następnej ciąży, to będzie detektor. Ale mówiąc brutalnie niuniu, co by nam to dało w tamtych sytuacjach? Nic, bo i tak już było po wszystkim...
Nie kupiłam. Mam stetoskop, ale nic przez niego nie słyszę. Ufam ruchom i swojej intuicji.[/QUOTE] Tak masz racje oczywiście nic. Lekarze powiedzieli ze byłaby szansa na uratowanie tylko jakbym stale leżała na ktg i To tez tylko w chwili natychmiastowej reakcji. Myślę o tym bo czuje że bede świrowac jak długo nie bedzie sie dzieciatko ruszalo a tak od razu to sprawdze... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
Hosenko, dziękuję za odpowiedź.
To dziwne, że nic się nie okazało. A ciąża przebiegała tak wzorcowo. I masz rację, cieszyć się można niestety po porodzie. Straszne są takie historie. Niestety, im bardziej człowiek coś takiego dotknęło, tym bardziej potem się z tym styka, ludzie opowiadają, nagle okazuje się, jak często zdarzają się takie rzeczy ![]() Marzę tylko o tym, że jak zajdę w ciążę...to żeby nie popadać w paranoję. Mam nadzieję, że mąż będzie mnie sprowadzał na ziemię, jak na wizytach będzie się okazywało, że wszystko ok. ![]() Ja od samego początku czułam, że coś jest nie tak. Wszyscy, którzy wiedzieli, na mnie pohukiwali, że mam się cieszyć, że zaszłam w ciążę, a nie się dołować, bo na pewno wszystko jest ok. Jak poroniłam siostra mi napisała smsa 'potwornie głupio się czuję, że tak na siłę przekonywałam Cię, że wszystko jest dobrze'...a ja czułam, że nie jest dobrze, naprawdę. Starałam się bardzo pozytywnie nastawiać...ale miałam przeczucia złe. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4928 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... peryp
Cytat:
Choć np. córka koleżanki mamy o krok uniknęła takiej tragedii. Poszła na wizytę tuż przed terminem porodu (nie wiem, czy to byłą rutynowa wizyta, czy coś ją tchnęło) i okazało sie, że tetno jest bardzo słabe. Lekarz zadzwonił po karetkę i pojechała prosto do szpitala.
![]() |
#4929 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
W zeszłym roku wyjechaliśmy na cały dzień, żeby się odciąć od telewizora, internetu, itd. Jak wracaliśmy, wstąpiliśmy do Rossmanna. Pani w kasie dała mi kwiatek.. Szybko stamtąd wyszłam. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | ||
Zakorzenienie
|
Nadrabiam dalej,
niestety trafilam na wiadomosc Agatki.. kochana tak strasznie mi przykro ![]() ![]() Cytat:
A pijesz obojetnie kiedy czy po karmieniu? Bo ja na poczatku po karmieniu na noc, a teraz to juz obojetne kiedy i gazowane ![]() Cytat:
Jednak piekne jest to ze spacerujac zagladam do swojego wozka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4932 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a komunia Kasi na 100 osób ![]() Cytat:
![]() ![]() pseudofachowcy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Alez mi pyszna szczawiowka wyszła ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4933 |
Zadomowienie
|
koocur, co u Ciebie?
jak ie czujesz? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40721301] Świruję ja, jak i świrowała każda mama na tym wątku. Jednak nie mam innego wyjścia, muszę przejść przez te 9 miesięcy, żeby urodzić mojego drugiego Synka, nie przyspieszę czasu i nic innego nie zrobię. Pozostaje wiara w to, że nasze dzieci-Aniołki się za nami wstawiają na górze i że tym razem wszystko się skończy dobrze.[/QUOTE] Prawda.... Ojej, Pani, ale mi smaka na szczawiowa zrobiłaś ![]() jest juz w sklepach szczaw? Jak tak to zmolestuje męża zeby mi po drodze z pracy kupił. Szkoda ze nie mam gdzie narwac ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-09 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam na targu. jedna babuszka miała. 2 zł pęczek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4935 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Zakorzenienie
|
Niestety. Chociaż w tym przypadku byłoby lepiej, żeby zawiodła!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4938 |
Konto usunięte
|
Mówię Wam, intuicja to jest najważniejsze, czym się powinnyśmy kierować.
Ja w poprzedniej ciąży też miałam same złe przeczucia. Kupowałam ubranka z myślą, że i tak ich nie użyję... Masakra :| A na sam koniec to już wcale, lekarz zapewniał, że jest wszystko OK, a ja wiedziałam swoje. Gdybym wtedy może poszła do kogoś innego, to kto wie..... Ech.. Teraz staram się nie myśleć za dużo. Doktorek nastraja mnie dość optymistycznie, nie mam tylu przypadłości, ile w poprzedniej ciąży (i też sama się o wiele lepiej czuję), ale po prostu na razie podchodzę na luzie, bez spinki... Dużo odpoczywam w domku, teraz już lubię swoje mieszkanie, jak jest wyremontowane w 80% przez nas (jeszcze tylko łazienka, ale są kafelki, da się żyć). A i toporek stąd od czasu do czasu bardzo się przydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Zakorzenienie
|
Ja w tamtej ciąży miałam złe przeczucia,mimo że wszyscy mówili że jest ok.Teraz mimo ogromnego strachu,czuje jakoś pod skórą że musi być dobrze...
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4940 |
Zakorzenienie
|
U mnie było tak, że do głowy mi nie przeszło, że może stać się coś złego, a po połówce to już w ogóle. Pewna kupowałam wszystko po kolei, łącznie juz z wózkiem i łóżeczkiem, kosmetykami dla dziecka.
A z drugiej strony nie "chwaliłam" się publicznie ciązą, nie wrzucałam zdjęć na FB, udzielałam się na wątku mam styczniowo-lutowych 2013, ale nie wpisałam się na listę, zdjęcia brzucha wrzuciłam tylko raz (w 26 tygodniu). Juz chyba pisałam, że doszło do tego, że na podstawie brak zdjeć i wpisu na listę niektóre dziewczyny podważyły że w ogóle byłam w ciąży ![]() ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-09 o 13:40 Powód: pomyłka w roku |
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iza, ja też teraz staram się mieć w sobie taki wewnętrzny spokój, przekonanie, że teraz będzie już dobrze i że limit pechów już wykorzystaliśmy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Zakorzenienie
|
Niestety serio .... Jak leżałam już po porodzie dostałam smsa od jednej dziewczyny, napisała mi co inne wypisują. Moja reakcja była krótka - zrobiłam telefonem zdjęcie karty przy łóżku i wysłałam głównej intrygantce .... Przeprosiła.
#4943 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja dostałam od dziewczyn z wątku mamusiowego (najpierw, bo potem przeniosłam się tutaj) mega wsparcie, pisały mi smsy, potem na fb też pisałyśmy... Dziwne zachowanie w Waszym wątku..... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4944 |
Zakorzenienie
|
krotkie, glupie, banalne, ale jedno mi sie cisnie pod palce: WOW. dla intrygantek. za wyobraznie i mentalnosc Antoniego M.
![]() |
#4945 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() mam nadzieję, ze mnie jeszcze pamiętacie ![]() tak się ostatnio smutno zrobiło tu ![]() ![]() Niunka życzę Ci dużo siły jutro ![]() Jutro już powoli, powoli będzie z górki. Będziemy z Tobą myślami ![]() ale bardzo się cieszę, że jest w Tobie tyle siły i zrozumienia, i że masz tak wspaniałego TŻ Pamiętam pogrzeb swojego synka...dawał nam jakieś znaki chyba, bo wcześniej cały czas lało, a podczas mszy się wypogodziło i wyszło piękne słońce...aż sam ksiądz się zachwycał Koocur odpoczywaj teraz, niech Marcel siedzi jeszcze grzecznie bo remont jeszcze nieskończony(może to go przekona ![]() kiedy Cię wypuszczą?Trzymam kciuki ![]() pisałyście o odwadze...mi odwagi dodał ten wątek U nas dziś koniec 32tyg i wizyta o 20.00 ![]() boję się codziennie, bo wiem że nigdy nie mogę być pewna, zazdroszczę innym mamom beztroskiego podejścia do ciąży ![]() ![]() pozdrawiam Was mocno i serdecznie i proszę o kciuki dziś ![]()
#4946 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40723324]
![]() Ja dostałam od dziewczyn z wątku mamusiowego (najpierw, bo potem przeniosłam się tutaj) mega wsparcie, pisały mi smsy, potem na fb też pisałyśmy... Dziwne zachowanie w Waszym wątku.....[/QUOTE] Wsparcie innych tez miałam (z jedną mam dość stały kontakt), ale jedna coś bąknęła, czy abym na pewno w ciązy w ogóle była i tak zasiała ziarno niepewności .... Inne wrzucały zdjęcia co tydzień, ja tylko raz i z to oporami ![]()
#4947 |
Rozeznanie
|
Hosenka bo nie które baby nie mają innego życia poza wizażem, swoje mają nudne to lubią wchodzić z butami do czyjegoś
![]()
#4948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeleciało ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Rozeznanie
|
Iza u Ciebie też przeleci szybko
![]() ja dopiero stresowałam się początkami tak jak Ty, a tu już 8 miesiąc w trakcie ![]()
#4950 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() starania to sprawa indywidualna. ja zaszłam w 3 cyklu po #. Cytat:
![]() hehe, też to rano miałam napisać ale wyleciało mi z głowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.