|
|
#1801 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40714504]
Bardzo dobra wiedza w odniesieniu do dzieci ja mam szerokie przygodny z odrobaczaniem dziecka, więc gdyby coś, to możemy pogadać No to muszę powtórzyć cykle rozwojowe Matko, teraz zjarzyłam, że 10 lat temu się o tym uczyłam, ale jestem stara...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczne dzieciaczki ![]() Yae też cudna, te jej włoski!! Michał zasnął a ja umieram, zatoki mnie tak bolą że zdcham, pieprzona alergia! |
||||||
|
|
|
#1802 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajniutka! I jaka uśmiechnięta
![]() Zapomniałam napisać że kupiłam też łyżeczki do karmienia zmieniające kolor z canpol babies za około 7 zł zestaw 3 szt. o takie: http://allegro.pl/lyzka-lyzki-lyzecz...217973589.html
|
#1803 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Hej kobietki moje drogie, nie nadrobie was nigdy. Od poniedziałku walcze i co przeczytam 2 str to mały wrzask a na 2 dzień wy o nowe 3 strony więcej. Powinien być limit wypowiedzi dzienny hehe.
Wybaczcie ale zacznę od 2 ostatnich str, żeby się wbić w temat. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo u mnie 1-jedną,2-dwie,3-trzy itp. |
|
|
|
|
#1805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba ale to się mierzy do pięt, bez stopy.
Gratuluję udanych szczepień i przyrostów wagi :-P |
|
|
|
#1807 |
|
Lurker ;)
|
Bokeh tak sobie patrzylam na fejsie i ten Twoj TZ to ma takie chamskie poczucie humoru ;p trzasnij go ode mnie za takie gadki glupie( mam na mysli foto Hani i to z hula hopem :P)
|
#1808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
hahahah a nam pediatra malego nigdy zmierzyc nie chce, bo mowi, ze sie nie mierzy takich maluych dzieci, pewnie przez wzglad na to e nozek na sile prostowac nie mozna, nie? ... ale w takim razie po co w ksiazeczce jest rubruka wzrots my w domu probwalismy mierzyc i juz jakis czas temu mial 61, teraz pewnie juz dluzsy jest
|
|
#1809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak chcesz moge go pacnąc od Ciebie
|
|
#1811 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Smaruję jej bepanthenem albo zasypuję mąką ziemniaczaną. Na chwilę pomaga, ale za parę dni znowu to samo się robi ![]() Cytat:
Moja za to zamiast dłużej spać to częściej się budzi ![]() Cytat:
![]() śliczny jest ![]() Cytat:
![]() śliczna jest i jaka uśmiechnięta ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Silver jak Ty to robisz - podobno Daria nie śpi wcale w dzień, a masz największą ilość napisanych postów w wątku?
|
|||||
|
|
|
#1812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
haha, miazdzysz DD
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku
![]() Nawijko współczuję rozstania A Kubuś szaleje ze spaniem,może moja Blanka też kiedyś tak pospi w nocy? ![]() Byłyśmy dzisiaj na kontroli u ortopedy. Powiedział że jest lepiej. Lewe,to gorsze bioderko wskoczyło do panewki. Teraz oba bioderka muszą sobie wyżłobić odpowiednie miejsce w panewce. Powiedział jeszcze że zastanawiał się nad pippen na ostatniej wizycie bo dawno nie widział tak poważnego bioderka,ale dzięki temu że tak konsekwentnie męczyłam Niunie w szelkach to są rezultaty. Mała się tak do Niego śmiała jak do starego kumpla ![]() Ale zła wiadomość jest taka że w szelkach musi być do pół roku życia,czyli jeszcze 3,5 miesiąca! Nie wiem jak dany radę.. ![]() Czytam o Waszych dzieciach,ile osiągają,a moja biedną unieruchomiona w tych szelkach! ;( Już na brzuszku nawet główki nie chce podnosić ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1814 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mozesz napisac cos wiecej o maseczce z miodu i cynamonu? i o plukance z rumianku ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
|
|
#1815 |
|
Zadomowienie
|
Fewciu najwazniejsze ze jest poprawa i ze szelki dzialaja jak nalezy. Musicie byc dzielne z Blaneczka. Na pewno dacie rade
|
|
|
|
#1816 |
|
Wtajemniczenie
|
z dzisiejszej kawki w starbucksie .. gdyby siostra mi nie powiedziala, to nawet bym nie wiedziala ze usnal
bylam swiecie przekonana, ze nadal podziwia otocznie .. od niepamietnych czasow nie zdarzylo mi sie, zeby usnal na rekach bez "usypiania" i placzu.i z buteleczka u ciocio na raczkach
|
#1817 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No z tym ubiorem to ja też tak najczęściej, body z krótkim i jak jest chłodniej to kaftanik, bluzka z długim Oczko się nie potrafi dobrze oczyścić i robią się częste stany zapalne. No i ciągle łzawi, bo to jest zatkane to ujście co powinno do noska wpadać. Na razie liczę na to, że się poprawi bo boję się myśleć o wkładaniu igły do powieki mojej Malizny, żeby to odetkać Cytat:
Sama sobie wybrałaś taki temat? Ja anatomię dobrze wspominam, gorzej patologię A już pasożyty to w ogóle fuj Cytat:
No z tymi zatorami to jest przerąbane, parę godzin i już połowa piersi "nieużyta". Zdrowiej Cytat:
szkoda, że faceci są tacy bezmyślni [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40714205] Ładnych kilkanaście lat temu taki widok widziałam u siebie Zagłębie, stałam na balkonie z moim ówczesnym chłopakiem i podziwialiśmy.[/QUOTE]Zazdroszczę ![]() Meneq dzięki za obrazek! To u nas nigdy nie było tych niepokojących Cytat:
![]() Gojka na odparzenia najlepszy jest Tormentalum Hej, ja dziś cały dzień poza domem, długi spacer w chuście zaliczony idę dalej nadrabiać |
|||||
|
|
|
#1818 |
|
Wtajemniczenie
|
o jaaa.. no to sie wyspalas. mi niestety nie jest to dane, bo nawet gdyby Borys przespal te kika godzin to nie pozwalam mu na to .. dolozylam dodatkwoe karmienie w nocy, zeby przybieral
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jabluszko dopiero pozniej
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1822 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
nas nie bylo w domu od 9 do 18 wiec nie mialam czasu dzisiaj dd obejrzec a to moj staly i jedyny punkt programu jesli idzie o tv ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
o to tak jak u nas " ![]() ja cwicze a borys siedzi w bujaczku i patrzy na mnie i zaciesza. jak probowalam ciwczyc po poludniu to darl sie strasznie i chcial, zebym zajmowala sie nim a nie soba, poza tym lepiej odbebnic cwiczenia rano i miec spokoj ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
widze, ze podzielasz moja wizje
|
|
#1823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A masujesz ten kanalik? U nas też był zatkany, ciągle zbierała się ropa, żółta, zielona- różnie. Pomogło właśnie masowanie tego kanalika. Proponowane są też takie lekkie uciski- 10 razy palcem wskazującym. Narazie mamy spokój- mam nadzieje, że się znów nie zatka. A co do odparzeń, któraś pytała, tylko już nie pamiętam, bo ja jak zwykle z dolotu- to ja polecam krem nivea S.O.S już kiedyś o nim pisałam. U nas się fajnie sprawdza na różne zaczerwienia- zaczynając od pupy a kończąc na szyjce i buźce. My dzisiaj ze względu na flaka w kole spacerowałyśmy na balkonie :P dętki juz połatane- ciekawe na ile... przesyłam buziaki i zwijam się do wyrka ;-) aaa i pytanko- w sobote mamy gosci i sie zastanawiam co dobrego i w miare taniego moge zaserwować do jedzenia, co polecacie?
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-05-09 o 21:11 |
|
|
|
|
#1824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- aaa, czyt. na tel na szybko i pewnie nei dotarło do mnie dokładnie |
|
|
|
|
#1826 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co, ja juz ledwo daje rade Was nadrabiac, po porodzie jakos latwiej bylo .. niby dziecko nie spalo, nie potrafilo sie same soba zajac, plakalo .. ale siedzialam w domu i mialam czas na wizaz, bo nic innego mi sie robci nie chcialo :d
a teraz ciagle spacery a jak wracam to jestem padnieta i ide sie relaksowac a pozniej spac, nie wiem jak Wam sie udaje tyyyyle pisac
|
#1827 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Nie dam rady Was dziś nadrobić ,tylko z lekka Was przeleciałam i poogladalam filmiki i fotki dzieciaczków- BOSKIE Moja mała dzisiaj ma takiego maruda że ja już mam mroczki przed oczami ze zmęczenia, ciągle rączki i rączki,może to z tęskonty za cysiem ? ![]() ![]() Ale naprawdę jak staram się panować nad sobą tak dzisiaj miałam już dość i nie wytrzymałam i nakrzyczałam na nią , teraz mi przykro i wstyd Poza tym Ona jest mega żarłokiem, z torbami pójdę jak tak dalej będzie -je mm po 150 ml co 2 h ! I wez tu sprobuj ją przetrzymać trochę to taką histerię urządzi że głowa mała.No i nie chce mi w ogóle pić- wody niet,koperku niet,nawet słodką herbatkę z hippa jej kupiłam i też niet. Dziewczyny co ja mogę dać jej żeby wypiła, albo jakim sposobem? Bo przecież takie upały ona tyle je więc musi coś pic. Tż dzisiaj ma wolne ale co z tego jak żadnej pomocy od niego nie uzyskałam, powód- był dzisiaj u dentysty miał wyrywanego zęba dostał 2 znieczulenia a mówił że jak mu rwał to się fotela kurczowo trzymał, a teraz leży i umiera .Wiem, że to może nic śmiesznego ale na prawdę zabawny jest |
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
fewcia dasz radę, widzisz już są rezultaty i sama wiesz, że te szelki musza być. później wszystko nadrobicie, najważniejsze jest teraz by bioderka były ok
|
|
|
|
#1829 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moze my jakieś niezorganizowane ![]() Cytat:
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

ja mam szerokie przygodny z odrobaczaniem dziecka, więc gdyby coś, to możemy pogadać 

Pierwszy raz tak długo spała bez jedzenia!! 

); są grubsze od Pampersów i jak młody nasika, to robią się jak kamień; no i jakoś długo mi schodzi z zapięciem, bo niby takie samo jak przy wszystkich pieluchach, ale zawsze jakoś tak nisko na bioderkach mi wychodzi
jakoś zmęczę to opakowanie jedno, ale więcej nie kupię![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

No z tymi zatorami to jest przerąbane, parę godzin i już połowa piersi "nieużyta". Zdrowiej 

I wez tu sprobuj ją przetrzymać trochę to taką histerię urządzi że głowa mała.