Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-10, 06:09   #4681
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 20

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Aas cos Ty, zadnej mikrofali. A mam wyparzacz do mikrofali... Ale i tak naszym najwiekszym zmartwienirm jest by Sofcia ssala az sie najje... A ona duzo szybciej rezygnuje. No nic, mysle, ze dzis cos ruszy i z personelem, bo juz wiedza, ze mama mamy problem zlozony raczej. Napisze Wam pozniej jaki maja pomysl, zeby nam pomoc... Tak bym chciala wyjsc jeszcze w tym tygodniu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To ja miałam tak samo. Dziewczyny szybko rezygnuja. Przyssaja się na 10sek i lipa. I przez 2 dni siedzialam z nimi non stop. Dzień i noc. Godzinę z jedną, godzinę z drugą. A i tak kończyło się odciągnieciem i butla. Zrezygnowałam.
Odciągam i daję z butli bo miałam tak zgryzione sutki że szok. Ja plakalam i one. Stwierdziłam że zadowolona mama to zadowolone dzieci i nie będę się męczyć.
Wiadomo że laktator tak nie wyciągnie pokarmu jak mały ssak ;-) no i podobno szybciej się traci pokarm jak używa się tylko laktatora ale trudno...

Jestem ciekawa co wam zaproponują...jak coś to nadal 1 łóżko wolne;-)

A i tak pewnie najlepiej będzie jak wyjdziecie i na spokojnie się poprzystawiacie w domu. Ta położna od laktacji tak powiedziała jednej dziewczynie. Żeby się nie przejmowala bo zaraz ją wypisza do domu i ona założy się o wszystkie pieniądze że w domu będzie 100 razy lepiej.

Także głowa do góry!

---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Aha! I pijemy dużo! Nawet 3l płynów dziennie. To pobudza laktacje nawet bardziej niż te wszystkie herbatki;-)

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ----------

Patrzcie!
http://dobra-mama.pl/bez-kategorii/prosba-o-pomoc.html
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 06:17   #4682
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Ponadrabiam Was troszke zaraz ale najpierw sie pozale moim ostatnim zwyczajem....
Moja mala krolewna spadla ponad 10% wagi urodzeniowej. Probowalam ja karmic dzis caly czas tylko,ze ona ciagle zasypiala przy cycku, a jak juz spala, to nie moglam jej wybudzic na kolejne karmienia... Ostatecznie miala moze ze 4 pelne karmienia... A tak to tylko chwile possala i w kime...
Niby sprawdzaja, mam pokarm ale nikt nie ucsy mnie jak uskutecznic laktacje...
Do tego Sofcia ma zoltaczke i dzisiejsza noc spedzi na naswietlaniach... Beda mi ja tylko przywozic do karmienia...
Ona jest taka cudowna, malutka... Az mi sie cos w sercu robi jak widze, ze nie do konca sobie radzi. Ja tez nie czuje,zeby szpital wspieral moje starania. Po dzisiejszym wazeniu pytaja "yo czemu nie przychodzila Pani dokarmiac" po pierwsze nikt nie zlecal dokarmien, choc mowilam,ze malo je bo mi przysypia. Nikt nie widzial problemu, bo jak sie nir domaga to musi byc ok. A potem na wadze 2900g, wczoraj bylo 3220g a jak sie urodzila to 3320g .. Juz chce stad wyjsc i pojsc na kompleksowa porade laktacyjna... sutki mnie bola ale nie sa popekane. Przystawiac mala moge tylko w pozycji lezacej na boczku bo rana po cieciu za bardzo mnie boli, zeby utrzymac Sofcie dlugo na rekach... a lezac z kolei ciezej mi kontrolowac czy dobrze zasysa A tak sie dzis staralam

to i tak nieźle dacie radę z Sofcią

Cytat:
Dzieki dziewczyny. Ja tez wierze, ze damy rade ale dzis to mnie zdolowalo na maksa... Jednak poczatki sa trudne, a ja nigdy nie czulam sie bardziej zielona niz teraz na poczatku macierzynstwa.... I tak mi szkoda tego naszego szkraba. Cos musi byc nie tak skoro ona nie bardzo domaga sie jedzenia i woli spac... Ale, moze wrzuce Wam foteczke, jaki to jest mistrz w spaniu (jej ulubiona pozycja)
Załącznik 5243075ale cudna

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
To ja może wrzuce radosna twórczość mojego męża.
Zdjęcie pt. "Prefekt czyli Studenci! Proszę rozejść się do swoich dormitoriow!"
Załącznik 5243100
urocza
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 06:33   #4683
Tity
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Dzieki dziewczyny. Ja tez wierze, ze damy rade ale dzis to mnie zdolowalo na maksa... Jednak poczatki sa trudne, a ja nigdy nie czulam sie bardziej zielona niz teraz na poczatku macierzynstwa.... I tak mi szkoda tego naszego szkraba. Cos musi byc nie tak skoro ona nie bardzo domaga sie jedzenia i woli spac... Ale, moze wrzuce Wam foteczke, jaki to jest mistrz w spaniu (jej ulubiona pozycja)
Załącznik 5243075
Cytat:
Bo nasze wizazowe dzieci tak mają
Kurcze. Nie mogę się doczekać jakiegoś wspólnego spaceru

A zdjęcie boskie! Pozycja wygląda na bardzo wygodną

Załącznik 5243100
Śliczne Wasze dzieciaczki

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mam kryzys..

mlloda zasypia tylko na rekach..ok,spoko..niech bedzie skoro tak chce.. ale jedzenie.. na mm powinna byc karmiona co 3h.. no i dostaje co 3h plus tyle co wyciagnie naturalnie.. a najedzona byla tylko wtedy gdy miala jeszcze glukoze((
a tak..zasnie na 15min i ryk i glodna..ssie lapki,kaftanik,wszystko.. a z cyckow nioe leci poki co
niewiem co robic.musze jutro do domu to rozkrece jakos laktacje a tak tutaj to dupa..jeszcze sie stresuje bo laski z sali syn to aniol,spi,je i kupa.. i ciagle ich budzimy z Z

do tego zaczela ulewac( ja juz nie wiem co robic..poprostu nie wiem
Spokojnie. Ulewanie jest normalne Będzie dobrze Mała też musi się przystosować do nowych warunków, a na to trzeba czasami czasu

A ja umieram, już chyba dźwig mnie będzie w nocy podnosił na sikanie....tak mnie boli spojenie, że nie mogę się ruszyć, no po prostu jakby mi ktoś tam nakopał...przy chodzeniu mniej, ale też ledwo chodzę, a za małym muszę biegać teraz...do tego czuję się jakaś taka spuchnięta i zesztywniała, chociaż niby spuchnięta nie jestem. Wczoraj cały dzień brzuch się napinał. Jutro dopiero ktg, na którym znając szczęście nic nie wyjdzie i jeszcze mi każe gin łazić do oporu...nie chcę porodu, ale tego stanu też mam już dość...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 06:48   #4684
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość

a mozesz wymiary podać? super cena, jutro pobiegnę , mam nadziejęz e mi nie wykupili ;/

cudo

---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ----------

cos bym zjadła
100x135

Laski pomocy strasznie puchna mi dlonie, wlasnie sie obudziam z goracymi i obolalymi jak sobie ulzyc?
Stary 2013-05-10, 06:49   #4685
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja na szybko informuje, ze u nas wszystko dobrze na razie nie mam jak nadrobic tych okolo 80ciu stron... Ale po pierwszej stronie widze co sie dzialo gratuluje:

Paulina
Barwineczek
Sharp
Maja rose
Axella
Can
Ash
Potterka

Przepraszam, ze tak zbiorowo ale inaczej teraz nie ma szans, mam nadzieje ze nikogo nie pominelam, jesli tak to dzieciaczki rozkrecily sie na dobre nie moge doczekac sie kiedy przeczytam wasze relacje, ja swoja tez postaram sie wrzucic za jakis czas ale poki co jeszcze nie odp wszystkim znajomym na sms

Dzis mija u nas tydzien mala jest kochana minki strzela takie ze ho ho w szpitalu polozne smialy sie, ze rasowa aktoreczka bedzie i te usteczka...., w dzien spi po 3-4 godzinki i budzi sie tylko na karmienie, dla rownowagi ostatnie dwie noce sa troche gorsze... Wczoraj praktycznie wcale, dzis nie spala od 2:30 do 5:30 i padam na twarz, wysysa ze mnie duzo energii ten moj nocny terrorysta ale jak patrze na tego aniolka jak spi to nie wiem jak tu mozna nie kochac czy sie denerwowac...

Dzis ide sciagac szwy a teraz uskuteczniam szybka walke o sen
Postaram sie szybko do Was wrocic, ale wiem, ze nie bedzie latwo

Milego dnia, 3mam kciuki za Was i Wasze brzuszki
Stary 2013-05-10, 06:58   #4686
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Hej dziewczyny. Dzis nowy dzien. Na dzien dobry wyplakalam sie mezowi przez tel i troche zeszly ze mnie emocje. Bedziemy walczyc. Rozmawialam z lekarka, bede na zmiane prztystawiac mala i odciagac laktatorem. Beda mi go tu pielegniarki sterylizowac. Mam kubeczek do dokarmiania medeli, zobaczymy czy sie sprawdzi. Zoltaczka malej zeszla ladnie ze skory, po 12 maja byc wyniki z krwi.

Aas pije juz duzo bo mnie ciagle suszy ale bede miala motywacje,zeby pic jeszcze wiecej w ktorej dobie po cc zaczelas miev pokarm na dobre a nie tylko siare? U nas dzis mija 3 dni i mam nadzieje,ze predzej czy pozniej doczekamy sie duzej ilosci mleczka

Kingus oni Ci tam niezle weszli na psychike w tym szpitalu... Co ma byc dobrego w lezeniu? Jak bylam w zeszlym tyg na patologii przyjeli dziewczyne dzien po terminie. Polezala 1 dzien, wyszla na wlasna prosbe i kolejnego dnia przyjechala z akcja. Z reszta sama znasz takie historie a tak tylko lezysz i patrzysz jak inne rodza co jest mega frustrujace. Bedzie dobrze Lilka Cie chce zaskoczyc
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 06:59   #4687
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Pawie super że sobie tak dobrze radzicie

Jeny. Dziewczyny śpią a mi się nudzi. Zaraz będę musiała je obudzić na karmienie i to zawsze jest dla mnie mega smutne bo one tak ślicznie śpią...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 07:04   #4688
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
mam kryzys..

mlloda zasypia tylko na rekach..ok,spoko..niech bedzie skoro tak chce.. ale jedzenie.. na mm powinna byc karmiona co 3h.. no i dostaje co 3h plus tyle co wyciagnie naturalnie.. a najedzona byla tylko wtedy gdy miala jeszcze glukoze((
a tak..zasnie na 15min i ryk i glodna..ssie lapki,kaftanik,wszystko.. a z cyckow nioe leci poki co
niewiem co robic.musze jutro do domu to rozkrece jakos laktacje a tak tutaj to dupa..jeszcze sie stresuje bo laski z sali syn to aniol,spi,je i kupa.. i ciagle ich budzimy z Z

za laktację a Zuzia jest duża to potrzebuje dużo jedzenia - jeszcze się zgracie, zobaczysz

Cytat:

Aaaa bo ja w końcu tylko diabli napisałam! Mamy 2kg! U jednej i u drugiej! Pewnie jutro to jeszcze się nie uda a zaczynam walczyć o wypis.

Cytat:
I macie jeszcze Majcie tak dla równowagi;-)

Coś mi się kręci i chrząka więc matka wariatka teraz siedzi i się na nią gapi o 3 w nocy.Załącznik 5243212
Majeczka też cudna

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Witam się z rana podpięta pod ktg. NIE CHCIAŁA SIĘ URODZIĆ LILKA :-( jestem niepocieszona! Koleżanka z sali zaczęła rodzić - czemu nie ja :-( frustracja narasta, spałam 4h. Mam nadzieję, że dobrze robię wychodząc stąd...

może w domu akurat szybciej ci się rozkręci akcja
Stary 2013-05-10, 07:07   #4689
Kinga_20
Zakorzenienie

Ash oj wiesz jak jest w tych szpitalach, panikuja, zaraz ma byc moj lekarz prowadzacy, niech spojrzy na ktg - jak powie, ze jest ok to wyjde, jak bedzie mial watpliwosci to zostane, przemecze sie te kilka dni.

Co do laktacji to dobrze robicie, ze nie rezygnujecie, trzeba walczyc do konca!

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 07:13   #4690
klauda88
Raczkowanie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Dziewczynki po konsultacji z położną ze sr, przełożoną pielęgniarek ze szpitala oraz moim lekarzem prowadzącym, który de facto mnie tu położył - wypisuję się jutro do domku. Chyba, że w nocy coś się wydarzy - o co się modlę!

czyli dzisiaj wychodzisz?? przepraszam ale jeszcze raz to samo pytanie ile dni jesteś po terminie?? ja już mam dośc u mnie dzisiaj 10 dzień po terminie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
to znów ja
dziewczyny z tymi ciuchami na 56 to właśnie od firmy zależy, bo np niby na długość się zgadza a jak się założy to wychodzi że się nóżki nie mieszczą.
powiem szczerze - ja nie kupowałam ani jednego ubranka w takim małym rozmiarze ja przy urodzeniu miałam 71 cm moja młodsza siostra 68cm natomiast mój mąż ma ponad 1,90 poza tym z USG wychodzi, ze nasze dziecko też do małych nie należy. Kurcze właśnie mi się przypomniało jak byłam m-c temu na USG to wychodziło, że mała przy urodzeniu w terminie miała ważyć ok 4,300 - 4,500 ;/ to więc zastanawiam się ile teraz będzie ważyła skoro tyle czasu jeszcze w brzuchu przesiedziała ;( no nic okaże się jutro na kolejnym USG lub jeszcze dziś jeśli jakimś cudem zacznę rodzić

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
pierwsze slyszę żeby nie brać magnezu w ciązy. Ja odkąd pamiętam brałam, a w ciązy jeszcze wiecej.
mi lekarz od samego początku zabronił brać magnez i witaminy - wyniki miałam w porządku. Dopiero jak pojawiła się infekcja dróg moczowych i skurcze w nogach to zapisał mi ŻELAZO. Zawsze myślałam, że na skurcze w łydkach jest właśnie magnez a tu zonk mi pomagało żelazo. Z resztą odkryłam, że żelazo ma na mnie jeszcze jeden zbawienny wpływ - pomaga mi się wypróżniać. Więc teraz od jakiś 3 tygodni nie biorą już żadnych leków, witamin, suplementów, minerałów czy jak to tam zwał
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 07:22   #4691
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z rana podpięta pod ktg. NIE CHCIAŁA SIĘ URODZIĆ LILKA :-( jestem niepocieszona! Koleżanka z sali zaczęła rodzić - czemu nie ja :-( frustracja narasta, spałam 4h. Mam nadzieję, że dobrze robię wychodząc stąd...

A jak jest po terminie to u was nie sprawdzają wod ?
Tutaj co dwa dni sprawdzaja i widzę jak jednego dnia wody przezroczyste a za dwa dni zielone albo metnę i porody przyspieszają migiem

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 07:26   #4692
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
powiem szczerze - ja nie kupowałam ani jednego ubranka w takim małym rozmiarze ja przy urodzeniu miałam 71 cm moja młodsza siostra 68cm natomiast mój mąż ma ponad 1,90
wow, rzeczywiście byłaś bardzo duża teraz też jesteś taka wysoka czy tempo wzrostu przystopowało?

ja tam liczę bardziej na średniaczka niż olbrzymka
Stary 2013-05-10, 07:31   #4693
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Załącznik 5243075

Ash..kochana..spokojnie!. Twój spokój jest teraz najważniejszy dla Sofci..to że śpi i spada na wadze to normalne..i zapewne jest najedzona skoro tak się dzieje..taki noworodek nie potrzebuje na początku tyle jedzenia..wystarczą krople..łyżeczka ..
jest śliczna..słodka

Cytat:
Doskonale wiem co czujesz
Moje dziecie nawet jak kwili to najslodziej na calym oddziale. I jest taka bezbronna, cudowna

A co do poradni to wlasnie szukam kogos sprawdzonego,ale kogos na wizyte domowa, na takie godzinne szkolenie. Pytam na razir wsrod znajomych, mam nadzieje dostac namiar na kogos sprawdzonego. Taka wizyta to akurat bedzie najlepiej wydana kasa...
gdybym tylko mogła sama bym Ci pomogła..(za darmo!!)
kochanie często przystawiaj ..a jak śpi dłużej niż dwie czy trzy godziny ..co zapewne zaraz się zmieni...to weź ją na rączki..w Twoim wypadku połóż ją przy sobie..głaskaj po policzku i sutkiem dotykaj jej ust ..możesz kropelkę wycisnąc ..wtedy poczuje nawet zapach mleczka a nie tylko Twój i przez sen może nawet pociągnąc pare łyczków..co jej zupełnie starczy
wiem że jak dziecko śpi to jest żal wybudzac ale tak trzeba..bo zbyt wiele stracą na wadze lub wpadną nawet w anemie..ale 300 czy 400g spokojnie w normie..i nie świadczy tu raczej o nie dożywieniu tylko wypróżnieniu ..oczyszczaniu się po porodzie..nie przejmuj się tym zupełnie...
wierzę że dasz radę..i świetnie Ci idzie..

Cytat:
Ash spokojnie, daj sobie czas, dzisiaj po podjęciu decyzji o wypisie uświadomiłam sobie, że teraz to już każdą decyzję będziemy podejmować na własną odpowiedzialność, a jak człowiek zielony w temacie to można mu różne rzeczy wmówić, trzeba słuchać swojego ciała i robić to co wg nas jest słuszne, mam nadzieję, że uporasz się z problemem :-*

Niestety łażenie po schodach nic nie daje, aż mam zakwasy na nogach od łażenia :-D

dokładnie Ash
Kinga dobrze pisze
..sama najlepiej wyczujesz swoje dziecko..sama będziesz wiedziala jak i co zrobic by Twoje maleństwo było zaspokojone pod każdym względem

Cytat:
Bo nasze wizazowe dzieci tak mają
Kurcze. Nie mogę się doczekać jakiegoś wspólnego spaceru

A zdjęcie boskie! Pozycja wygląda na bardzo wygodną

Załącznik 5243100
jakie sliczne maleństwo

Cytat:
mam kryzys..

Cytat:
nie chce zapeszac ale zrobila butle mm, zrobila pol porcji glukozy,z godzina na cycu i chyba przysnela..

ale zaraz na bank bedzie sie krecic,kwilic piszczec.. cholerka niewiem..
cale moje "planowanie"zycia z dzieeckiem byla o kant doopy..
jest slodka..urocza.. a mi zle ze nie daje sobie rady

a najgorsze jest to ze walcze o pokarm a laska obok ma litrami..co godzine srednio nowa koszula bo do kolan ma mokre i odciaga i wylewaa mloidemu daje mm
obudzila sie.. ja nie rozumiem..3dniowe dziecko nie potrzebuje snu?tylko raz spala "dlugo" bo z 2h..a tak to ciagle piszczy Piszczek maly.. i ciagle o jedzenie

axello..kochanie..myślę ze to Twoja Zu ma kryzys..nie Ty..
dzieci po porodzie w drugiej czasami trzeciej dobie nieświadomie próbują "zdominować" swoją mamę..przewaznie wtedy nie śpią ..duzo czuwaja..płaczą ..kręca się jakby im coś przeszkadzało..kwila..pis zczą...ciągle chcą byc na rękach lub przy cysiu..to trwa około doby ..dwóch..taka niewiadoma o co chodzi naszej kruszynce..my popadamy wtedy w taką bezsilnośc myśląc jak pomóc naszej kruszynce..a tak naprawde nic maleństwu nie jest ..tylko ściąga na nas swoją uwagę..potrzebuje naszego tulenia..spokoju..delikat ności w wykonywaniu przy niej jakichkolwiek czynności..bez nerwów..bez pośpiechu..
Axello..daj maleńkiej i sobie czas na nauczenie się siebie wzajemnie..Ty bez trudu odczytasz jej wymagania..a mała Zu będzie zadowolona i uspokoi swoje "wyrywne" nie dokońca zrozumiałe zachowanie..
mimo wszystko radzisz sobie swietnie..chcesz i karmisz ją..
już za chwilę załapie o co chodzi z tym "duzim"sutkiem i będzie ssała az jej będą się uszka trzęsły

Ja nie pozwałalam dokarmiac moich dzieci..
tylko po pierwszej dobie raz dostał butelkę 10ml. mm..bo włąśnie miał kryzyz..i nie wiedział czego chce..po nocy walki..i tulenia małego ..
potem już ani raz..i mleko zaczęło mocno napływac...

Cytat:

Coś mi się kręci i chrząka więc matka wariatka teraz siedzi i się na nią gapi o 3 w nocy.Załącznik 5243212
ślicznotkajed na i druga..

Cytat:
Aas chyba zazadam przeniesienia na karowa. Mi tu o laktatorze nikt nawet sie nie zajaknal a ja sie balam sama bo nie chcialam tracic mleka dla Sofii. Nie mam tu jak go dezynfekowac wiec bez wspolpracy z poloznymi lipa, ale jutro bede krecic temat. Najgorsze, ze jakis tam pokarm mam. Teraz wlasnie Sofia byla na karmienie. Zjadla z jednej piersi 10g. Wiec z dwoch byloby pewnie z 20(a potrzebuje na jedno karmienie ok 30), tylko, ze poszla.w kime i za nic nie moglam jej dobudzic.na dokonczenie karmienia. Z 20 minut nia manewrowalam i nic.... Wiec mimo,ze mam niewiele to ona zje jeszcze mniej bo spi... A z butli szybciutko ja dokarmia i moze spac dalej... Obawiam sie tego jej braku aktywnosci. Pielegniarka noworodkowa nie bardzo chciala ze mna o tym gadac ale jutro bede drazyc temat z lekarka... Mam nadzieje, ze jakos to poprawimy...

Dobra, ide spac.
kochanie to ile z piersi zje..nigdy się nie dowiemy..bo nie mamy na piersiach podziałki..
i noworodkowi starczy nawet co kilka chwil pare łyczków..(5ml)..na jedno karmienie z piersi nie więcej..
to że wydaje nam się ze maleństwo ciągle się budzi
i głodne to znaczy że świetnie trawi nasz pokarm
i szybko chce zaspokoic swoje pragnienie..
żołądeczek jest maleńki i te 5ml. zapełni na chwilkę go
..a że nasze mleko jest superstrawne szybko przelatuje tu i ówdzie
i małe chce jeszcze..
w chwili kiedy czuje się nasycone przysypia bo mu błogo..bo mu dobrze..
a my myślimy że dziecko się budzi po chwili bo nie dokarmione
...nie...
dziecko zwyczajnie "zrobiło się głodne" bo żołądeczek zrobił się pusty..
celem dokarmiania jest raczej powiększenie żołądeczka zeby dziecko mogło więcej zjesc
a mama miała satysfakcje z tego że dziecko dużej śpi bo się porządnie najadło..
potem kolki i problemy brzuszkowe..bo układ pokarmowy niedojrzały..itd.

dziecko swoim rytmem pomału będzie zwiększało porcje i wtedy Ty tez to odczujesz..poczekaj jeszcze chwile cierpliwie..
zobaczysz mała będzie jadła i ssała tak jak Ty tego sobie życzysz tylko za jakiś czas..jak będzie silniejsza
Twój spokój odbije się też na Sofci..
nauczycie się siebie wzajemnie obsługiwac..współgrac..zo baczysz!

ale się pomądrowałam..przepraszam ...
tak bardzo chciałabym Wam pomóc...

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 07:33   #4694
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Załącznik 5243075

Jakaaaa słodzinka

Cytat:
Ash tutaj jest poradnia laktacyjna to może ci skolowac telefon? Bo chyba dla osób z zewnątrz też jest dostępna tylko odpłatnie.

Oni tu mają fiola na punkcie laktacji. Już ze 3 razy od soboty babka przychodzila i pytała się czy w czymś nie pomóc... No i chyba drugie pytanie jak tylko mnie na położnictwo przenieśli to było jak z pokarmem. Także duży plus.

W ogóle to chciałam powiedzieć że kocham nad życie te moje malpeczki
Są takie małe kochane w ogóle nie płaczą a jak coś chcą to raczej piszcza niż płaczą.
Codziennie na obchodzie jak są ważone to tylko w pierwszym kontakcie z wagą jest pisk a potem znów cisza.
Także pragnę to wykrzyczeć całemu światu: KOCHAM MOJE DZIECI!!

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Pola ja tez poki co tylko moje blondasy widzialam w roli noworodkow hiii piguly mowily ze to ewenement hee bardzo malo rodzi sie bejbikow z jasnymi wlosami nawt te dzieci ktore w przyszlosci beda blondynami..
No właśnie Michaś ma baaardzo gęste te włoski A dzieci z jasnymi włoskami zazwyczaj mają taki meszek malutki)))

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 07:40   #4695
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Cos musi byc nie tak skoro ona nie bardzo domaga sie jedzenia i woli spac... Ale, moze wrzuce Wam foteczke, jaki to jest mistrz w spaniu (jej ulubiona pozycja)
Załącznik 5243075
Niektóre dzieci, tak czytałam, na początku bardzo mało jedzą a dużo śpią, więc chyba twoja tak ma. A spi słodko
Aaś słodkie dzieciaczki, takie malutkie. Faktycznie inne, ale podobne

Cytat:
mam kryzys..

A jesteś pewna, że ona chce za każdym razem jeść? Może domaga się bliskości?
za pokarm.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 07:40   #4696
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
wow, rzeczywiście byłaś bardzo duża teraz też jesteś taka wysoka czy tempo wzrostu przystopowało?

ja tam liczę bardziej na średniaczka niż olbrzymka
no do małych raczej nigdy nie należałam nie dość, ze byłam długa przy urodzeniu to jeszcze wagę też miałam sporą 4, 300 - zostało tak raczej do dziś :P mam 178cm i teraz żywą wagę słoniową 90kg a przed ciążą 75kg
Stary 2013-05-10, 07:44   #4697
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
ale się pomądrowałam..przepraszam ...
tak bardzo chciałabym Wam pomóc...
Ty nie przepraszaj tylko pisz
Ja bardzo lubię czytać twoje porady bo są takie zyciowe, spokojne i wyważone. Dziewczyny na pewno uspokoiłaś, a ja, mam nadzieję, coś z tego zapamiętam na przyszłość.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 07:49   #4698
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
100x135

Laski pomocy strasznie puchna mi dlonie, wlasnie sie obudziam z goracymi i obolalymi jak sobie ulzyc?
mysia..moim zdaniem to problem trochę skomplikowany..poszłabym do lekarza...zatrzymujesz dużo wody..może ciśnienie ??...nie wiem ..nigdy tak nie miałam ale słyszałam że jeśli mocno bolą opuchnięte dłonie to trzeba to zdiagnozowac..a nie czekac az przejdzie...

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja na szybko informuje, ze u nas wszystko dobrze na razie nie mam jak nadrobic tych okolo 80ciu stron... Ale po pierwszej stronie widze co sie dzialo gratuluje:

Paulina
Barwineczek
Sharp
Maja rose
Axella
Can
Ash
Potterka

Przepraszam, ze tak zbiorowo ale inaczej teraz nie ma szans, mam nadzieje ze nikogo nie pominelam, jesli tak to dzieciaczki rozkrecily sie na dobre nie moge doczekac sie kiedy przeczytam wasze relacje, ja swoja tez postaram sie wrzucic za jakis czas ale poki co jeszcze nie odp wszystkim znajomym na sms

Dzis mija u nas tydzien mala jest kochana minki strzela takie ze ho ho w szpitalu polozne smialy sie, ze rasowa aktoreczka bedzie i te usteczka...., w dzien spi po 3-4 godzinki i budzi sie tylko na karmienie, dla rownowagi ostatnie dwie noce sa troche gorsze... Wczoraj praktycznie wcale, dzis nie spala od 2:30 do 5:30 i padam na twarz, wysysa ze mnie duzo energii ten moj nocny terrorysta ale jak patrze na tego aniolka jak spi to nie wiem jak tu mozna nie kochac czy sie denerwowac...

super ze sobie radzicie
troszkę zadroszczę

Cytat:
czyli dzisiaj wychodzisz?? przepraszam ale jeszcze raz to samo pytanie ile dni jesteś po terminie?? ja już mam dośc u mnie dzisiaj 10 dzień po terminie

powiem szczerze - ja nie kupowałam ani jednego ubranka w takim małym rozmiarze ja przy urodzeniu miałam 71 cm moja młodsza siostra 68cm natomiast mój mąż ma ponad 1,90 poza tym z USG wychodzi, ze nasze dziecko też do małych nie należy. Kurcze właśnie mi się przypomniało jak byłam m-c temu na USG to wychodziło, że mała przy urodzeniu w terminie miała ważyć ok 4,300 - 4,500 ;/ to więc zastanawiam się ile teraz będzie ważyła skoro tyle czasu jeszcze w brzuchu przesiedziała ;( no nic okaże się jutro na kolejnym USG lub jeszcze dziś jeśli jakimś cudem zacznę rodzić

mi lekarz od samego początku zabronił brać magnez i witaminy - wyniki miałam w porządku. Dopiero jak pojawiła się infekcja dróg moczowych i skurcze w nogach to zapisał mi ŻELAZO. Zawsze myślałam, że na skurcze w łydkach jest właśnie magnez a tu zonk mi pomagało żelazo. Z resztą odkryłam, że żelazo ma na mnie jeszcze jeden zbawienny wpływ - pomaga mi się wypróżniać. Więc teraz od jakiś 3 tygodni nie biorą już żadnych leków, witamin, suplementów, minerałów czy jak to tam zwał
klauda czy jesteś pod kontrolą lekarza..w takim wypadku jak już 10 dni po terminie to powinnaś byc pod stała opieką ..najlepiej w szpitalu..
no i przynajmniej próby oxy powinnas już dostac..

nie wiem nie chcę się mądrzyc ale właź do wanny lub pod prysznic i pocieraj sutki..polewj sobie plecy ..kark ku dołowi aż do krzyża bardzo ciępłą wodą..
masuj sytki..w ten sposów wydzielisz oxytocynę..i załapiesz skurczyki..parę razy weź taki prysznic relaksujący w ciągu dnia...po kilkanaście minut...
powodzenia

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ty nie przepraszaj tylko pisz
Ja bardzo lubię czytać twoje porady bo są takie zyciowe, spokojne i wyważone. Dziewczyny na pewno uspokoiłaś, a ja, mam nadzieję, coś z tego zapamiętam na przyszłość.

xal..dziękuję za te słowa

W

G
Stary 2013-05-10, 07:57   #4699
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
klauda czy jesteś pod kontrolą lekarza..w takim wypadku jak już 10 dni po terminie to powinnaś byc pod stała opieką ..najlepiej w szpitalu..
no i przynajmniej próby oxy powinnas już dostac..

nie wiem nie chcę się mądrzyc ale właź do wanny lub pod prysznic i pocieraj sutki..polewj sobie plecy ..kark ku dołowi aż do krzyża bardzo ciępłą wodą..
masuj sytki..w ten sposów wydzielisz oxytocynę..i załapiesz skurczyki..parę razy weź taki prysznic relaksujący w ciągu dnia...po kilkanaście minut...
powodzenia
oczywiście, ze jestem pod stałą opieką lekarza - jutro mam gruntowny przegląd tj KTG, samolot i USG. Lekarz stwierdził (z resztą osobiście dzwoniąc do szpitala w którym chcę rodzić otrzymałam też taką informację), że dopóki nic sie dzieje i nie mam skurczy to lepiej mi będzie w domku i mam się kulać dalej w dwupaku do czasu aż mała sama nie zdecyduje się wyjść jednakże nie dłużej niż 14 dni bo dopóki wszytko jest jak jest ( ciśnienie małej i moje ok, ilość wód ok, brak skurczy i zero zagrożenia dla życia i zdrowia) to co najwyżej mogą mnie położyć na oddziale ale i tak nic ze mną nie będą robić a oxy podadzą 14 dnia więc wolę siedzieć w domku. Próbuję już wszystkiego dużo chodzę, biorę często ciepły prysznic, masowanie i podszczypywanie sutków, sex z mężem :P itp niedługo chyba zacznę robić przysiady albo brzuszki chociaż wiem - nie jest to za mądry pomysł :P dzisiaj dowiedziałam się o tym, że wato pić napar z liści mali i wiesołka więc dzisiaj czas na zakupy może jeszcze któraś ma jakiś pomysł jak można przyśpieszyć poród??

a zapomniałam - chodzenie po schodach też nic nie daje

Edytowane przez klauda88
Czas edycji: 2013-05-10 o 08:01
Stary 2013-05-10, 08:05   #4700
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klauda88
no do małych raczej nigdy nie należałam nie dość, ze byłam długa przy urodzeniu to jeszcze wagę też miałam sporą 4, 300 - zostało tak raczej do dziś :P mam 178cm i teraz żywą wagę słoniową 90kg a przed ciążą 75kg
no to rzeczywiście z genami twoimi i twojego TŻta wasze dzieciątko będzie raczej z tych dużych
Stary 2013-05-10, 08:15   #4701
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

udały Ci się dziołszki, nie ma co!
Cytat:
Aas chyba zazadam przeniesienia na karowa. Mi tu o laktatorze nikt nawet sie nie zajaknal a ja sie balam sama bo nie chcialam tracic mleka dla Sofii. Nie mam tu jak go dezynfekowac wiec bez wspolpracy z poloznymi lipa, ale jutro bede krecic temat. Najgorsze, ze jakis tam pokarm mam. Teraz wlasnie Sofia byla na karmienie. Zjadla z jednej piersi 10g. Wiec z dwoch byloby pewnie z 20(a potrzebuje na jedno karmienie ok 30), tylko, ze poszla.w kime i za nic nie moglam jej dobudzic.na dokonczenie karmienia. Z 20 minut nia manewrowalam i nic.... Wiec mimo,ze mam niewiele to ona zje jeszcze mniej bo spi... A z butli szybciutko ja dokarmia i moze spac dalej... Obawiam sie tego jej braku aktywnosci. Pielegniarka noworodkowa nie bardzo chciala ze mna o tym gadac ale jutro bede drazyc temat z lekarka... Mam nadzieje, ze jakos to poprawimy...

Dobra, ide spac.
a może zapytaj czy mają szpitalne albo czy one mają gdzie Twój sterylizować
Cytat:

w domu się odprężysz, zrelaksujesz i raz dwa wrócisz z akcją
Cytat:
Przychodzi mi do głowy tylko zimna woda
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

cieszę się, że u Was dobrze

Cytat:
Hej dziewczyny. Dzis nowy dzien. Na dzien dobry wyplakalam sie mezowi przez tel i troche zeszly ze mnie emocje. Bedziemy walczyc. Rozmawialam z lekarka, bede na zmiane prztystawiac mala i odciagac laktatorem. Beda mi go tu pielegniarki sterylizowac. Mam kubeczek do dokarmiania medeli, zobaczymy czy sie sprawdzi. Zoltaczka malej zeszla ladnie ze skory, po 12 maja byc wyniki z krwi.
Super, trzymamy

Cytat:
to jesteś jakaś inna po żelazie często są właśnie problemy z wypróżnianiem

---

witam się w ten piękny dzień

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
oczywiście, ze jestem pod stałą opieką lekarza - jutro mam gruntowny przegląd tj KTG, samolot i USG. Lekarz stwierdził (z resztą osobiście dzwoniąc do szpitala w którym chcę rodzić otrzymałam też taką informację), że dopóki nic sie dzieje i nie mam skurczy to lepiej mi będzie w domku i mam się kulać dalej w dwupaku do czasu aż mała sama nie zdecyduje się wyjść jednakże nie dłużej niż 14 dni bo dopóki wszytko jest jak jest ( ciśnienie małej i moje ok, ilość wód ok, brak skurczy i zero zagrożenia dla życia i zdrowia) to co najwyżej mogą mnie położyć na oddziale ale i tak nic ze mną nie będą robić a oxy podadzą 14 dnia więc wolę siedzieć w domku. Próbuję już wszystkiego dużo chodzę, biorę często ciepły prysznic, masowanie i podszczypywanie sutków, sex z mężem :P itp niedługo chyba zacznę robić przysiady albo brzuszki chociaż wiem - nie jest to za mądry pomysł :P dzisiaj dowiedziałam się o tym, że wato pić napar z liści mali i wiesołka więc dzisiaj czas na zakupy może jeszcze któraś ma jakiś pomysł jak można przyśpieszyć poród??

a zapomniałam - chodzenie po schodach też nic nie daje
Liście malin i wiesiołka warto zażywać już wcześniej...
kurcze ta oxy 14 dnia... trochę późno, nie na każdą od razu działa... mam nadzieję, że wszystko będzie ok i dziecko nie będzie miało 5kg

Ada ja też lubię czytać Twoje rady już raz pytałam - nie myślałaś o tym aby zostać doulą?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 08:21   #4702
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
mysia..moim zdaniem to problem trochę skomplikowany..poszłabym do lekarza...zatrzymujesz dużo wody..może ciśnienie ??...nie wiem ..nigdy tak nie miałam ale słyszałam że jeśli mocno bolą opuchnięte dłonie to trzeba to zdiagnozowac..a nie czekac az przejdzie...
mocno nie bolą, ale dyskomfort jest:/ w środę byłam u gina ciśnienie mam w porządku, mocz i morfologia też idealna więc chyba to uroki tego stanu, pomaga moczenie w zimnej wodzie ale od tygodnia nie przytyłam, a nawet troszkę schudłam więc mam nadzieję, że gorzej nie będzie

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
pomaga ale to chwilowa ulga, myślałam, że któraś z Was też z tym walczy i są jakieś cudowne metody
Stary 2013-05-10, 08:25   #4703
klauda88
Raczkowanie

Cytat:

[/COLOR]Liście malin i wiesiołka warto zażywać już wcześniej...
kurcze ta oxy 14 dnia... trochę późno, nie na każdą od razu działa... mam nadzieję, że wszystko będzie ok i dziecko nie będzie miało 5kg
no to może ja na prawdę jestem jakaś inna bo mi na prawdę pomaga

niestety co do tych liści i wiesiołka dowiedział się dopiero teraz

a co do porodu to jednak się łudzę, że urodzę jeszcze dzisiaj co najwyżej pójdę jutro do lekarza i ten mi karze zgłosić się do szpitala na wywołanie i już wtedy pójdzie z górki

powiem szczerze, że zaczynam się bać iż mała na prawdę będzie olbrzymkiem - coraz częściej przechodzi mi przez myśl, że może będę musiała mieć cesarkę ;/ wolałabym sn ale to sie zobaczy nie ma co gdybać na zapas
Stary 2013-05-10, 08:30   #4704
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
100x135

mi tylko pomagało moczenie w czymś zimnym, okłady z lodu.. ale cudów nie było.. zaraz jak sie ociepliły było znowu źle.. ograniczyć sól do zera i pić dużo.. i trzymać wysoko... ale to takie sposoby które troszkę pomagają, ale jak mówię cudów nie ma..

Cytat:
to jesteś jakiś niesamowitym przypadkiem, bo po żelazie właśnie jest często problem z zatwardzeniami

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A jak jest po terminie to u was nie sprawdzają wod ?
Tutaj co dwa dni sprawdzaja i widzę jak jednego dnia wody przezroczyste a za dwa dni zielone albo metnę i porody przyspieszają migiem
a to na USG można zobaczyć jakie są wody??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 08:30   #4705
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
udały Ci się dziołszki, nie ma co!

a może zapytaj czy mają szpitalne albo czy one mają gdzie Twój sterylizować

w domu się odprężysz, zrelaksujesz i raz dwa wrócisz z akcją

cieszę się, że u Was dobrze

Super, trzymamy

---

witam się w ten piękny dzień

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Liście malin i wiesiołka warto zażywać już wcześniej...

Ada ja też lubię czytać Twoje rady już raz pytałam - nie myślałaś o tym aby zostać doulą?

dziękuję
przepraszam ..nie zauważyłam pytania wcześniej

hmmm...wiesz myślałam o tym ..może i bym chciała ale z instynktu z potrzeby pomagania kobietom..jestem bardzo empatyczna i wrazliwa na "niemoc"innych i staram się pomóc czasem filozoficznie..czasem psychicznie..czasem fizycznie..ale głównie rozmową..wtedy kiedy ktoś mi mówi dziękuję za to że go wysłuchałam czy jakoś uspokoiłam odpowiadam.."to Ja dziękuję ..że mogłam Tobie pomóc..dzięki temu czuje że staje się lepszym człowiekiem"...(punktuję u Boga)
spróbuję...mimo że musiałabym zrobic pewnie odpowiednie kursy ..i trochę poczekam az mi dzieci podrosną..bo Ja jestem z tych matek co do lat trzech szkrabków nikomu nie oddają na "przechowalnie"

W

G
Stary 2013-05-10, 08:36   #4706
maarchewka
Zakorzenienie

zarzuccie jakimś przepisem na filet z dorsza.. najlepiej coś prostego, z piekarnika..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 08:37   #4707
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję
przepraszam ..nie zauważyłam pytania wcześniej

hmmm...wiesz myślałam o tym ..może i bym chciała ale z instynktu z potrzeby pomagania kobietom..jestem bardzo empatyczna i wrazliwa na "niemoc"innych i staram się pomóc czasem filozoficznie..czasem psychicznie..czasem fizycznie..ale głównie rozmową..wtedy kiedy ktoś mi mówi dziękuję za to że go wysłuchałam czy jakoś uspokoiłam odpowiadam.."to Ja dziękuję ..że mogłam Tobie pomóc..dzięki temu czuje że staje się lepszym człowiekiem"...(punktuję u Boga)
spróbuję...mimo że musiałabym zrobic pewnie odpowiednie kursy ..i trochę poczekam az mi dzieci podrosną..bo Ja jestem z tych matek co do lat trzech szkrabków nikomu nie oddają na "przechowalnie"
sprawdziłabyś się z twoim doświadczeniem macierzyństwa i kojącymi, uspokajającymi i pozytywnymi wskazówkami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 08:49   #4708
klauda88
Raczkowanie

czy mogłaby któraś polecić jakąś książkę na temat rozwoju dziecka w pierwszych dniach i miesiącach życia, opieki nad dzieckiem, jego rozwojem itp??
Stary 2013-05-10, 08:51   #4709
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
sprawdziłabyś się z twoim doświadczeniem macierzyństwa i kojącymi, uspokajającymi i pozytywnymi wskazówkami
aż mi miło
dziękuję..
zrobiłam się czerwona..

teraz stoje to znaczy robie podejścia do szaf i szukam czegoś odpowiedniego do ubrania..ciepło takie a ja nie mam co na siebie włożyc..wszystko nie "włazi "mi na brzuch..albo bluzka do połowy albo w ogóle nie dopina się w obwodzie
kiecke już włozyłam i może byc ale coś na górną partie ciała też by wypadało włożyc..he he..

muszę iśc z moim małym uciekinierem na poczte..kawał drogi..ale babcia paczkę przysłała to ide uchachana

W

G
Stary 2013-05-10, 08:52   #4710
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
nie chce zapeszac ale zrobila butle mm, zrobila pol porcji glukozy,z godzina na cycu i chyba przysnela..

ale zaraz na bank bedzie sie krecic,kwilic piszczec.. cholerka niewiem..
cale moje "planowanie"zycia z dzieeckiem byla o kant doopy..
jest slodka..urocza.. a mi zle ze nie daje sobie rady

a najgorsze jest to ze walcze o pokarm a laska obok ma litrami..co godzine srednio nowa koszula bo do kolan ma mokre i odciaga i wylewaa mloidemu daje mm
obudzila sie.. ja nie rozumiem..3dniowe dziecko nie potrzebuje snu?tylko raz spala "dlugo" bo z 2h..a tak to ciagle piszczy Piszczek maly.. i ciagle o jedzenie
Pogrubione zdanie występuje u każdej świeżo upieczonej mamy, więc się nie przejmuj. Dlatego ja tak bardzo staram się na nic nie nastawiać. A i tak pewnie stwierdzę, że jestem do kitu.
za laktację.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witam sie juz z trasy. Jedziemy do Łodzi, przez Poznań do kogo mogę wpaść na kawusie
Jeśli masz ochotę, to zapraszam , ale na Śląsk to chyba nie po drodze.

Ash, przykro mi z powodu problemów z laktacją. Mam nadzieję, że będziecie mogły w tym tygodniu jeszcze wyjść do domu i domowy relaks poluzuje wszystkie kurki w cycusiach.

Aaś, dziewczynki są cudowne. Mój tż też stwierdził, że Ala wygląda jak małpeczka. Kochaneeee.

Ada, kurcze, wizaż nie ma takiej fajnej ikonki bijącej pokłony, a teraz by się przydała. Wielki szacunek dla Ciebie. Twoje rady są bezcenne, na pewno będę do nich wracać.

Dzień dobry!

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości