|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
![]() Polowe u r_p77, druga polowe (gaziki, flanelki, termometr do wody, gruszke, myjke, szczoteczke do wloskow, etc) u GR-AN ![]() NIE MAM SUSZONYCH SLIWEK ![]() Zjadlam 2 jogurty naturalne z muesli i 1,5 jablka sporego i popilam woda.... ... i nic oczywiscie, ale tak mnie doopa boli ze chyba nie bede rozpaczac jak na dzis koniec z dwojeczka.
![]() |
#4892 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Dobrej
![]() Usprawiedliwiam się, że jutro mnie nie będzie ![]()
#4893 |
Zakorzenienie
|
Oliath ale z tymi śliwkami to nie szalej za bardzo, bo może się skończyć okropnym bólem brzucha...
Ja też zmykam ![]() Jutro mamy gości, więc dopiero wieczorem będę, ale jak będziecie bardzo tęskniły to możecie słać mi esemeski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Zakorzenienie
|
lecę się myć i spać... dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | |
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40762000]ja zamawiam wegetariańskie albo z rybami grillowanymi, nie surowe, a takie można więc spoko
![]() No to dobrze bo już się wystraszyłam, że normalne sushi wciągnęłaś ![]() Cytat:
A ja sama siedzę TŻ u kolegi bo się zjechali znajomi, z którymi się nie widzieliśmy 3 lata. Najpierw u nas siedzieli a teraz poszli żeby mi nie przeszkadzać a u mnie sie na burze zbiera ![]() ![]() Niech mnie ktoś przytuli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moj maz z dziecmi jutro jedzie na komunie do Lodzi, wiec za niecale 4 h wstaję ![]() ![]() Jablka i woda daly rade, ale ledwo siedze teraz ![]() W sumie stan zdrowia mi sie uwstecznil do etapu sprzed zastrzykow ![]()
![]() |
#4898 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() parasolke standardowa kupilam nie do navingtona taka uniwersalna za 35zl i jest super mozna ja wyginac itp. mozesz zgapic wszystko ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Jutro dam ci namiar na all i na strone internetowa(tylko wsumie na all maja wozki i lozeczka wystawione ale nie wszystkie a wszystkich innych rzeczy typu parasolki torby itp to mysle ze przez tel sie mozna dogadac Panie co tam pracuja naprawdr sa fajnr i znaja sie na tym wszystkim..no i nie wciskaja jakis drogich rzeczy tylko tansze a dobre) wogole to mam kostki spuchniete najpierw same byly a teraz po bucie widzialam ze mnie cisly niewiem czy powinnam to skonsultowac z gin?czy zobaczyc jak jutro bedzie ?czy to calkiem normalne na koncowce ciazy? ide spac zaraz tz mnie wkurzyl eh i jutro go olewam i jade do kolezanek do pracy moze sobie cos z wlosami zrobie tzn podetne ![]() Dobrej nocki zycze i paaa do jutra ![]() ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Misiaczka i wysokosc raczki jest regulowana na duzo wysokosci. ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Wlasnie sobie tak patrze i mysle ze wozek nasz ma kolor paska tam gdzie pisze wizaz itp..hehe ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cieszę się, że pomogło na zaparcie. A tak jak już w temacie to ja miałam syndrom kibelka, ale w pracy ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba się już nie oprę objęciom Morfeusza i nie doczekam na TŻta ![]() ![]() ![]() No i stopy nie dość, że balonki nie dość że bolą to jeszcze mi sakramencko w nie gorąco ![]() Edytowane przez Ghia Czas edycji: 2013-05-12 o 00:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Zakorzenienie
|
![]() Wstalam o 4, wyprawilam moich podroznikow i sie rozbudzilam ![]() ![]() http://allegro.pl/elegancki-pajacyk-...219914381.html http://allegro.pl/elegancki-wizytowy...237875454.html http://allegro.pl/nowa-koszulka-j-bl...221025948.html
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-12 o 05:26 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4902 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40761812]wróciłam
![]() Matko święta opiszę Wam co zrobiłam w restauracji... ![]() ![]() ![]() byłam z moimi chłopakami na sushi, jedliśmy, rozmawialiśmy wszystko ok, zjadłam trochę ale bez przesady, apetytu wielkiego ostatnio jakoś nie mam, no i na koniec zjadłam sobie dosłownie kawałeczek imbiru... jakoś mnie zaszczypał w gardło i nagle momentalnie wszystko podeszło mi do góry... zatrzymałam rzygi dłonią, troszkę mi wyleciało na podłogę... pobiegłam do kibla i tam ![]() no masakra jakaś, wymiotowałam dwa razy na początku ciąży, potem nigdy i nagle coś takiego ??? ![]() ![]() potem zrobiło mi się lepiej i pojechaliśmy do Hali na targi Designu, super sprawa, pierwszy raz we Wrocku, super mebelki, super pomysły, kupiłam dla Leośka taką piłkę z odstającymi tasiemkami do ciamkania ![]() ja uwielbiam sztukę użytkową, meble, lampy, a jak jeszcze mają oryginalny kształt i są wykonane w sposób innowacyjny albo bardzo prosty ale są genialne pomyślane i użytkowe to już w ogóle bomba !! ![]() były pufy ze sznurka, z kartonów, odjechana ceramika, no multum rzeczy, jeśli ktoś lubi to polecam !!! przydałyby się jeszcze targi projektantów ubioru, najlepiej jakby połączyli dwa w jednym ![]() rocky - ![]() dotka - super wózek !!![/QUOTE] biedna. dobzrze ze kibelek nie daleko byl ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Witam sie Ja z inka juz siedze, dziec spi (ale kasla co troche), TZ tez spi, ale zaraz musze go obudzic, bo na 9 ma msze za ojca, ja nie ide bo zostaje z Marysia.
![]() |
#4903 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40763851]Przeczytałam przed chwilą że olejek rycynowy działa na 100 % !!![/QUOTE] W ciąży nie wolno. Cytat:
![]() Oliath dowiedz się czy w ciąży można inulinę. Mi na zaparcia bardzo pomagała, ale nie wiem czy w ciąży można. Jeżeli można to ci wyślę to co mam. A w poprzedniej ciąży to miałam takie zaparcia, że wyłam co 2-3 dni bo całe plecy mnie bolały. I nic nie pomagało. Żadne jabłka, śliwki. Ale siemię lniane może ci pomoże bo na koleżanki działało! Dzień dobry! Jeszcze stary wątek? No zawodzicie mnie na całej linii ![]() Ja się szykuję i na komunię jadę. Już po prysznicu, główka do suszenia. Śniadanko zjedzone, tylko winogronko jeszcze podjadam. A tak w ogóle wczoraj wieczorem moje brzuchowe dziecko tak się rozszalało, że myślałam, że oszaleję. Jak mąż przyłożył na chwilę rękę to był spokój. Więc odpuścił. Ale jak przez następne pół godz waliła na maxa wszędzie gdzie popadnie to już wzięłam jego rękę, położyłam sobie na brzuchu i mówię do niego "Uśpij małą". Ale lipa, tym razem nie przestraszyła się tatusia i dalej wojowała. Ręka aż mu podskakiwała. Stwierdziliśmy, że nie pamiętamy, żeby Małgosia aż tak kopała. Dopiero jak położyłam się na prawym boku to mała się uspokoiła. Widać lewa strona jej nie pasuje. Miłego dnia. Może wstąpię do was wieczorem (o ile będę miała siłę).
![]() |
#4904 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
ja tak na chwilę przed pracą. idę zaraz ostatni raz do pracy i po, pochwale Wam się moimi kolejnymi prezentami ![]() czuję się dziwne, bo to ostatni raz, ale się cieszę, że w końcu odpocznę i dam sobie czas dla siebie. wczoraj odwieźliśmy wózek do teściów, mają nad oddać jak Sara się urodzi, bo teściowa strasznie przesądna, no ale niech ma i niech się też nacieszy ahhaha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
![]() ![]() Mela- ty mi nie przypominaj o zaparciach po porodzie ![]()
#4906 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Znowu cały dzień do was nie zaglądałam,ale jak to u rodziców ciągle zalatana.wieczorem dojechał do mnie wojtek prosto na imieniny mamy,na których tematem były dzueciimoj brzuch. Wszyscy się śmieją ze kg w brzuch mi poszły i igorek mocno się rozpycha,bo brzuch jest wielkim balonem ![]() Mela: spokojnej komunii Oliath: to dzisiaj jesteś sama? Zdrówka,niech cię tak nie meczy.. Teso: o matko co za akcja! I to na imbir taka reakcja? Kejt: ja póki co większość kupowałam u gapa_Kids i kolejna część zamierzam u r_p77.
#4907 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj od rana lepiej. W ogóle poszliśmy wieczorem przejść się trochę - nic nie robiłam cały dzień dosłownie, przeleżałam i stwierdziłam, że muszę zmienić aktywność. Na początku przy ruchu trochę bolało i byliśmy w pogotowiu z telefonem, żeby dzwonić po tatę z autem, ale przeszło i macica się ładnie rozluźniła ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie wytrabilam rano duzy kubek Xenny (szwagierka doniosla o 5.30 ![]() ![]() Kurczę, ciekawe, czy Wasza i nasza komunia to ta sama ![]() ![]()
![]() |
#4909 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Szybko Was nadrobiłam.. gratuluję nowych tygodni ![]() gratuluję wszelkich wyprawkowych i nie tylko zakupów ![]() i trzymam kciuki, żeby wszystkie choróbska, bóle brzusiów, zębów, pupci odpuściły i nadprogramowe skurcze i opuchnięcia również ![]() Mnie się uregulowały opróżnienia od picia jednej filiżanki kawy rozpuszczalnej z mleczkiem i kubka inki z mleczkiem.. I co dzień, bardzo rzadko co 2 dzień ląduję na tronku ![]() Wczoraj imieniny szybko zleciały, spokojnie było.. Nasłuchałam się komplementów, że ładnie wyglądam, że się nie zmieniam, tylko brzuszek rośnie.. ogólnie sama czułam się ładnie ![]() ![]() W nocy nawet dobrze spałam..tylko po 4 Lol mnie tak skopał, lewym bokiem jakby chciał wyjść.. nawet jak się przestał ruszać to nad lewym biodrem czułam ciągły ból..jakby jakiegoś nerwa przydusił i tak sobie leżał.. ulgę przynosiło leżenie na prawym skosie lub boku.. nie da mi na lewym odpoczywać Skubaniec ![]() Biorę się za sniadanko, później trzeba się szykować na Komunię. Więc się od razu żegnam i życzę miłego dnia Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie wlasnie sniadanko zapodalam
![]() ![]()
#4911 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4912 |
Zakorzenienie
|
dotkaa: fajna fura! Super ze udało ci się dostać ten kolorek
Idzia: ale masz fajne domowe spa. ![]() U mnie kąpiemy się razem przeważnie, robimy siku itd ale dwójka jest granica. Tutaj każde z nas potrzebuje prywatności i spokoju..golic czasami się gole przy mężu ale miejsca intymne wole jak go nie ma. Komunijnie dzisiaj na wątku ![]()
#4913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Ja daję kasę w kopercie bo młody zbiera na laptopa. Uroczyście oświadczył wiec czemu nie. On i jego brat są z tych co naprawdę jak sobie coś postanowią to uzbierają i sami kupują.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() zmulona jestem, rano burza była, ale lekka. Wczoraj, jak pojechaliśmy z Tż na zakupy wieczorem to mi się w sklepie słabawo zrobiło, do apteki poszedł już sam a ja do auta. Gazowało mnie też wczoraj (ponoć mamy to w pakiecie ciążowym), wzięłam espumisan 1 saszetke, nospe standardowo i do wyrka. A dziś dziwny objaw bo moją "sraczki" nie mogłam się pozbyć... Boże chroń mnie przed jazdami z 2, bo ja mam taką przypadłość pewną, do której jakby doszły H to tylko strzelić sobie w łeb... W nocy oczywiście ból "wątroby", rano przydybałam Lokatorka jak mi właśnie tę stronę chyba pleckami wypchnął. Poza tym... to w tym miejscu pod piersiami robią mi się małe rozstępy ![]() ![]() co do zakupów na all: r_p77, GR-AN, gapa_kids z tych wyprawkowych drobnych powiedzmy co do zaparć: może ich nie mam (Boże chron mnie przed tym, błagam) bo mimo problemów z zołądkiem jem: kapusta kiszona, jabłka, piję kawkę rozpuszczalną rano z mlekiem, pomidory, chleb z ziarnami, marchewka z jabłkiem, jadałam sporo szarlotki, czyli jabłka uprażone (dobrze działają na czczo na ciepło), nie piję ale wiem ze bardzo pomaga na czczo ciepła woda z miodem i cytryną, siemie lniane potrafi ZATKAĆ, więc uwaga na nie. Śliwki suszone na czczo namoczone dzień wcześniej (choć mogą być i niemoczone), w ciągu dnia podjadanie rodzynek, żurawiny suszonej, tychże śliwek. Maślanka z owocami, lub bez (uwaga gazuje ale i przeczyszcza), nerwy.... to ostanie może na niektóych działać zatwardzająco ![]() a co do kibelka w miejscach publicznych: wolę dowieźć do domu niż korzystać z takowych, mam jakąś fobie ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- a no i przy zaparciach duuuuuuużo wody trzeba pić, duuuużooooo, jak otręby to 2 szklankami wody popić, jak inny błonnik to bardzo duzo wody, i unikać mocnych kaw i herbat, chociaż kawa działa rozwalniająco tyż. Na moją siostrę działa czekolada z orzechami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj miałam super noc i się wyspałam, nic nie bolało, nawet na siku nie wstawałam ![]() ja zamawiałam od r_p77 rzeczy i nawet dzisiaj zamówiłam smoczki, butelki, rożek i bephanten. W poniedziałek w biedronce 2 kocyki wezmę i już niedużo zostanie, ale to już resztę w czerwcu i w lipcu kupię
#4916 |
Raczkowanie
|
Oliath widzialam ze napisalas ze kupilas ta mas na brodawki medela purelan czy ja juz stosujesz i czy masz porownanie do innych masci bo sama sie nad nia zastanawiam tylko toche droga jest i mysle czy warto
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- dotka super wózek też go wybrałam w ostateczności po wizytach w 3 sklepach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4917 |
Konto usunięte
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Hej!!!
U mnie wczoraj byli rodzice i mam sznurki na balkonie, mogę wieszać pranie ![]() Potem byliśmy w pubie spotkać się ze znajomymi, Artuś się wypychał ciągle, chyba mu za głośno było (bo mi też było:/), po 2 godzinach wróciliśmy, oczywiście dojazd mieliśmy tragiczny i wracaliśmy w deszczu. Teraz TŻ śpi, ja po śniadanku, a Mały leniuchuje, zaraz go będę musiała obudzić. Ale wczoraj to się wypchał na cały wieczór, cały czas go czułam po jednej stronie. Dość aktywny był, nie powiem, a potem jak mu przyjdzie dzień mniejszej aktywności, to się będę martwić... Dzisiaj się lenimy w sumie, sprzątamy tylko, pogoda nie nastraja... Nie no skąd, PO CO ŁADNA POGODA W WEEKENDY, jak może cały tydzień prażyć, a w sobotę i niedzielę lać..... Oliath - jak wiadomo powszechnie, problem nie jest mi obcy ![]() Lewatywa dziewczyny (bo ktoś o tym wspomniał) jest zabroniona w ciąży. Przecież lewatywę się robi tuż przed porodem i czasami przyspiesza ona akcję. Żadnych środków farmakologicznych akurat ja też nie polecam zbytnio, bo wiem, jak one uzależniają... Ja po prostu czekam na dzień zbawienia... Nic się u mnie nie sprawdza, ale też oprócz bólów brzucha zaparcia nie powodują u mnie większych dolegliwości. Wczoraj miałam wzdęcia po fasolce :/ To jest mega nieprzyjemne... A co do kibeka, analizowałam już wiele razy, czy coś się może stać i sądzę, że nie. Wprawdzie i to brzuch i to brzuch, ale jednak dziecko jest chronione na tyle sposobów, że nie ma opcji chyba, żeby samemu coś popsuć - jest czop, jest pęcherz płodowy, nie sądzę, żeby parciem na 2 móc go jakoś przebić. Ale widzę, że u Ciebie problem rozwiązany, oby się nie powtórzył. Ja mam ostatnio parę dni spokój, ale nigdy nie mówię nigdy, bo mogę mieć znowu 3 dni kolejne bez wizyty... Aha, a na brodawki w SR mówili, że można Bepanthen i nie trzeba go zmywać, a ja mam już 2 tubki (dostałam gratis) i tak myślę, że będę tego używać na razie. Ponoć Ziajka też jest OK (taka specjalna na brodawki). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-05-12 o 08:46 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 |
Zakorzenienie
|
ja an brodawki też bephanten kupiłam, ale nie znam się za bardzo, tylko po Waszych tu opiniach
#4919 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
uwielbiiiam Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze tylko 15 stron z Pt do nadrobienia ![]()
![]() |
#4920 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Witamy się z Adasiem w 27 tc ![]() U nas w nocy taki grad padal że szok ![]() ![]() Nie mam dzisiaj na nic weny, nic mi sie nie chce. Przez to że niewiele moge robić, głównie tylko leżeć to taka rozdrażniona jestem ![]() ![]() Hmmm w sumie nie mam nic więcej do powiedzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.