|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Zmykam
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
a czy bedziecie smarowac kape i dup ke czyms za kazdym razem przy zmianie pieluszki czy przy siku nie,a przy kupie oczywiscie ?(duzo mam tak robi).
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale soczewki i makijaż out.
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed jeszcze raz chciałam wrócić do swędzącego pępka.czy to Ty miałaś ten problem? dobrze pamiętam? Mnie swędzi od jakiegoś czasu..chciałabym wiedzieć czy jakiś sposób na to znalazłaś albo samo przeszło?
No właśnie Tż tylko legginsy ściągnął? ![]() Pytanie do Was wszystkich....Czy nadal siedzicie w piżamie, bez male-upu (poza Tweed..ona od wczoraj wymalowana
|
|
|
|
#1145 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
)Trochę późno bo chyba odsypiałam te podróże i odwiedziny... muszę przyznać że wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej ))Cytat:
![]() Cytat:
Rockyyy; a mi polecił rutinoscorbin - faktycznie działa na pękające naczynka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
Wszystkiego najlepszego!! bezbolesnego i szybkiego porodu! Cytat:
|
|
#1146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupiłam w aptece, bodajże opakowanie z 6 saszetkami.
|
#1148 | |
|
Konto usunięte
|
Chłopczykowe mamusie - obsługa siusiaka naprawdę nie przysparza żadnych trudności
powiedziałabym wręcz że jest banalnie prosta, nie to co u dziewczynek...fałdki, zakamarki... ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Leży w szpitalu i się martwi. Naczytała się oczywiście mnóstwa rzeczy w internecie i się zamartwia podwójnie. Martwi się też o synka. Miała mieć dziś cc, a w piątek już być w domu z dwójką dzieciaczków, a tak to jej syneczek z naszą mamą i swoim tatusiem urzędują w domu i to też ją stresuje. Tęskni za małym w domku i boi się o małego w brzuszku.
A tak swoją drogą to nie sądziłam, że taka opryszczka na ustach może być tak niebezpieczna. Mam nadzieję, że szybko sobie z tym wirusem poradzą i będą mogli "wydobyć" małego mojego siostrzeńca nr 2 szczęśliwego i zdrowego. |
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan: ale narobiałaś mi smaka na tą biedronkę, chociaż podejrzewam że u mnie w żadnej juz nic nie ma. Ale może sie zbiorę i podjadę.Najgorsze że kasy nie ma i wyliczona jest do wypłaty Wojtka
co mnie demotywuje.. Neni: thx, zaraz oblookam. Jakoś wierzę tej dziewczynie i muszę przyznać, że mocno się kieruje przy wyborze kosmetyków jej blogiem. Dotkaa: kurde.. chciałam Ci cos napisać, odnośnie jakiegoś wpisu z kilkunastu poprzednich stron i zapomniałam czego dotyczył ( jakieś pytanie zadawałaś.. muszę poszukać.mama właśnie dzwoniła, że przyszła do niej paczka z ciuszkami które zamawiała dla Igorka. ) fajnie. Nawet nie będę podawać strony, bo to z bawełny organicznej (mama odkąd zaszłam w ciążę strasznie się nastawiła na takie ciuszki), a dla nas one są zwyczajnie za drogie.Wózek nadal płynie... od 23 kwietnia.. już też nie mogę się doczekać. Generalnie zastanawiam sie gdzie będziemy go trzymac??? A chyba się nie chwaliłam, ma być emaljunga smart. Któraś korzystała?
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skurcze to naturalna reakcja macicy, tak się macica przygotowuje, spina. to normalne. nieprzyjemne, dyskomfortowe, ale tak ma być. wiadomo, jak bardzo boli, trzeba reagować poza tym ostatnio czytałam artykuł o nospie, że ona jakoś tam działa na dziecko, że twarz dziecka w brzuchy się rozluźnia i wiotczeje. muszę poszukac ten artykuł i Wam pokazać. fragment: Na ulotce Nospy jest napisane: " Uwaga: Ciąża i okres karmienia piersią: W ciąży i okresie karmienia piersią stosować jedynie w przypadku, gdy korzyści przewyższają potencjalne ryzyko (brak wystarczających badań). " Ja kiedy byłam w ciąży to brałam nospę na początku, miałam problemy z utrzymaniem, a nospa pomaga przy zagrożeniach poronienia. Słyszałam, że dzieci, których matki w czasie ciąży zażywały duże ilości tych tabletek, miały problemy z uchwyceniem brodawki i w ogóle ze ssaniem. Krąży już nawet określenie " dzieci ponospowe" - podobno dzieci te mają otwartą buzię, są ospałe, nospa obniża napięcie mięśni twarzy dziecka - dzieci te ślinią się, źle chwytają pierś, mają trudności ze ssaniem nie mogąc unieść i przyczepić brodawki piersi do podniebienia. Myślę, że jak każe lekarstwo nie jest wskazane w okresie ciąży, to lepiej go po prostu nie brać. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-05-14 o 11:25 |
|
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale makijaż może potem, chociaż ostatnio i tak ograniczam go do tuszu, korektora pod oczy i różu na policzki
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co zapraszam na moj blog:
mama-w-uk.blogspot.com i tam opisałam całą lekcje rodzenia u mnie, jak to wyglądało itp |
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
piszecie, że to do codziennej pielęgnacji będziecie używały linomag, a którego dokładnie? ten:
http://www.linomag.pl/produkt/64/0 ? edit: LINOMAG® BOBO A+E
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-05-14 o 11:29 |
|
|
|
#1155 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też myślałam, że normalne...ale jak zaczęłam je mieć co chwile i NIE BOLAŁY!! To na IP okazało się, że akcja porodowa się zaczęła i szyjka się skraca... Gdybym nie pojechała kto wie czy Marcello nie był by na świecie.... Trzeba reagować jak za często te skurcze.. lepiej panikować niż mieć później problemy. |
|
|
|
|
#1157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Widze, ze kosmetyki na tapecie A ja siedze w przerwie od prasowania w parasolkach i tak dumam, czy toto z zalacznika daloby sie zamontowac do wozka przy pomocy tych uniwersalnych uchwytow do parasolek wozkowych No jesli nie, to kupuje w 9 miesiacu ciazy najtansza wozkowa parasolke i bedzie miala parasolka koronkowy tuning - handmade
|
|
#1158 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Ja biorę Nospę od dłuższego czasu, dzięki temu nic mi się nie skraca jak w poprzedniej ciąży i już nie martwię się o wcześniaka, a planuję najzwyklejszy poród, jak Wy wszystkie. A pewnie niedługo gin każe zacząć odstawiać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1159 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz wolałabym rodzić w szpitalu, który z wyglądu nie pociesza, niż w super nowoczesnym z wygodnieniami, gdzie każdy miałby mnie w d.pie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam sie. i może nie panikować, ale reagować! )
|
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam, że opryszczka na twarzy może być groźna dla noworodka..i nie pozwalać odwiedzać się z czymś takim na twarzy. Ale że nie można zrobić przez nią cesarki, to nie wiedziałam i to każe przypuszczać, że opryszczka jest groźniejsza niż myślałam..
Mam takiego syfa na policzku, że masakra! normalnie na samym środeczku.. mam wrażenie, że się 2 obok siebie zrobiły.. z dnia na dzień gorszy..chyba miesiąc będę się tego pozbywać..zwłaszcza, że już rozdrapałam naskórek, a ciągle w srodku spuchnięte i bolące |
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath no szaleństwo normalne
)wiesz tak sobie myślę, że mimo, że się nie znamy, to jeśli kiedyś przypadkowo, na ulicy zobaczę Twój wózek to poznam, że to Ty! ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40804006]Była tu już o tym mowa, że nospa rozkurcza mięśnie macicy i niby mięśnie twarzy dziecka również, ale nigdzie nie widziałam naukowo potwierdzonych tych informacji. Ja biorę Nospę od dłuższego czasu, dzięki temu nic mi się nie skraca jak w poprzedniej ciąży i już nie martwię się o wcześniaka, a planuję najzwyklejszy poród, jak Wy wszystkie. A pewnie niedługo gin każe zacząć odstawiać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ja nie biorę to się nie orientuje i nigdy tym nie interesowałam. ale właśnie ostatnio czytałam o tym gdzieś i sobie o Was pomyślałam. widzicie, tak się o Was martwię i troszczę )
|
|
|
|
#1163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za siostrę i maluszka, a przy okazji zaczynam się stresować, myślałam że tylko opryszczka narządów płciowych jest niebezpieczna [ |
||
|
|
|
#1164 | ||
|
Zakorzenienie
|
no właśnie też go coś ostatnio nie poznaję![]() Jak najbardziej, można kupić całe opakowanie albo po prostu kilka saszetek Ja tylko powielę pytanie, które już się pojawiało: W jaki sposób będziecie używały w szpitalu tanturm rosa czy kory dębu?? Mam wziąc ze sobą miskę do szpitala, żeby rozrobić czy jakiś pojemniczek do spryskiwania? Cytat:
Ale wczoraj miałam jakiś taki dzień do tyłu, położyłam się niby na chwilę z tż i nawet nie wiem, kiedy zasnęłam - serio miałam w planach kąpiel![]() ![]() Cytat:
jeszcze dostałąm próbkę świetnego różu, a tego mi brakowało... ale będę dzisiaj błyszczeć w tej IkeiA co do pępka - mnie swędział, piekł i bolał jednocześnie Teraz już przeszło całkowicie, więc myślę, że to był moment intensywnego rozchodzenia się mięśni pod nim, bo po paru dniach miałam spokój
|
|
#1165 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i na te bodziaki własnie polowałam, ale niestety nie było rozmiaru, są super. za zakupy.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam na chwilę. Dziś SR i muszę się przed zajęciami ze wszystkim wyrobić. Ugotować, posprzątać. Wczoraj miałam niemrawy dzień, więc dziś trzeba się podwójnie sprężyć i wczorajsze nieróbstwo nadrobić.
![]() Dziś na SR rozmowa z ordynatorem i zwiedzanie porodówki. Śmiejemy się z mężem, że siostrę moją nie będziemy dziś odwiedzać, ale zwiedzać. |
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1168 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Oby jak najszybciej bałagan dobiegł końca ![]() Cytat:
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
A' propos kosmetykow i pakowania torby, to kto kupil Tantum Rosa niech nie zapomni o spryskiwaczu
![]() Ja sobie za pamieci kliknelam ![]() O taki bede miec:
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
I od razu wypsiukujesz całą saszetkę? czy po trochę co jakiś czas?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

, ale soczewki i makijaż out.

)
Moja siostra miała mieć jutro cc, ale ma opryszczkę i nie można jej wykonać cesarki. W dodatku taka opryszczka może być niebezpieczna dla maleństwa. Będą ją obserwować, leczyć opryszczkę, monitorować skurcze i najprawdopodobniej ciąć w piątek. Proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło. 

Zab dokucza ale jest juz spoko. Wczoraj bylam na zajeciach przedporodowych i polozne mowily zeby do prania ciuszkow uzywac zwyklgo proszku i plynu bo te dzieciece poroszki to chwyt marketingowy,ogolnie dziecko tu sie kapie 2tygodnie po porodzie i do pielegnecji potrzebne sa:plyn do kapieli,nozyczki,waciki i szczotka. Szczerze wam napisze ze bylam zdziwiona ale polozne powtarzaly ze niemowle malo porzebuje.

powiedziałabym wręcz że jest banalnie prosta, nie to co u dziewczynek...fałdki, zakamarki...
co mnie demotywuje.. 

No jesli nie, to kupuje w 9 miesiacu ciazy najtansza wozkowa parasolke i bedzie miala parasolka koronkowy tuning - handmade
endo podejmie decyzje w lipcu na ostatniej wizycie. Powiedział ze wszystko zależy od tego czy moje guzki pozostaną bez zmian...No i wszystkie plany z porodem z TZ poszły w leb
chociaż w sumie ja i tak nie przyjmuje tego do wiadomosci
za siostrę i maluszka, a przy okazji zaczynam się stresować, myślałam że tylko opryszczka narządów płciowych jest niebezpieczna
no i na te bodziaki własnie polowałam, ale niestety nie było rozmiaru, są super.