W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 11:05   #1141
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Zmykam
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:05   #1142
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

a czy bedziecie smarowac kape i dup ke czyms za kazdym razem przy zmianie pieluszki czy przy siku nie,a przy kupie oczywiscie ?(duzo mam tak robi).

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:07   #1143
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Jeszcze wczoraj tak padłam, że zasnęłam w ciuchach, nie wykąpana i w makijażu... tż mi tylko leginsy ściągnął
w życiu nie zasnę w makijażu, mogę być nie wiem jak zmęczona z różnych przyczyn , ale soczewki i makijaż out.
Stary 2013-05-14, 11:07   #1144
dzoan
Zakorzenienie

Tweed jeszcze raz chciałam wrócić do swędzącego pępka.czy to Ty miałaś ten problem? dobrze pamiętam? Mnie swędzi od jakiegoś czasu..chciałabym wiedzieć czy jakiś sposób na to znalazłaś albo samo przeszło?

No właśnie Tż tylko legginsy ściągnął?

Pytanie do Was wszystkich....Czy nadal siedzicie w piżamie, bez male-upu (poza Tweed..ona od wczoraj wymalowana )..jednym słowem nie wyglądacie?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:09   #1145
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzień dobry)

Trochę późno bo chyba odsypiałam te podróże i odwiedziny... muszę przyznać że wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej))

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

Mam do was prośbę o wizażowe kciuki. Moja siostra miała mieć jutro cc, ale ma opryszczkę i nie można jej wykonać cesarki. W dodatku taka opryszczka może być niebezpieczna dla maleństwa. Będą ją obserwować, leczyć opryszczkę, monitorować skurcze i najprawdopodobniej ciąć w piątek. Proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło.
3mam
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Elaine niestety u mnie położna nie wiedziała nic nt probiotyków w ciąży i alergii. Zaproponowała najlepiej alergologa zapytać. Ale ja wychodzę z założenia, że probiotyki są zdrowe i potrzebne w naszym życiu i nie zaszkodzą.
też tak myślę, wiec właściwie muszę sobie zrobić listę rzeczy które w aptece kupię

Rockyyy; a mi polecił rutinoscorbin - faktycznie działa na pękające naczynka

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Mój mi zalecił magnez, zamiast 2 to 3 razy dziennie, bo to raczej na skórcze, nospa to raczej przeciwbólowo
Nospa jest rozkurczowa.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Witam.jadę na glukoze.ale jestem głodna nie wiem jak wytrzymam 2h.w torbie mam kanapki.
brawo, ze dałaś radę!

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Z wizyty napiszę tylko, że mały waży już 2kg Wszystko jest w porządku. Skurcze mogą się pojawiać byle nie za często. Szyjka twarda zamknięta, nic się nie dzieje. Ale ten miesiąc musi jeszcze wysiedzieć w brzuszku
brawo!! rosną te nasze dzieciaczki)

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
JMamy mieć ze sobą chusteczki nawilżane i maść do pupy, i to chyba wszystko czym możemy dziecko traktować w szpitalu.
Ja też raczej mniej niz więcej, z kosmetyków to mam linomag, (sudocrem na później), oliwkę Babydream. Muszę dokupić octonisept, filtr i ewentualnie chusteczki

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Witam sie i uciekam!
Dzisiaj urodzinki!
Cola dla wszystkich!
Wszystkiego najlepszego!! bezbolesnego i szybkiego porodu!

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Hejka. Pogoda okropna brrrr Zab dokucza ale jest juz spoko. Wczoraj bylam na zajeciach przedporodowych i polozne mowily zeby do prania ciuszkow uzywac zwyklgo proszku i plynu bo te dzieciece poroszki to chwyt marketingowy,ogolnie dziecko tu sie kapie 2tygodnie po porodzie i do pielegnecji potrzebne sa:plyn do kapieli,nozyczki,waciki i szczotka. Szczerze wam napisze ze bylam zdziwiona ale polozne powtarzaly ze niemowle malo porzebuje.
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam z rana!

Było również coś o poprawnej pozycji, że od 34 tygodnia powinnyśmy siadać w poprawnej pozycji aby ułatwić dziecku zejście powoli główką do kanału rodnego.
a mozesz opisac jak ona wygląda?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:10   #1146
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja chciałam powalczyć trochę z typowo niebieskim kolorem.. uznałam, że błękitny kocyk będzie dośc uniwersalny bodziaki to już w ogóle.. no i ręczniczek pościel wybrał mąż..z niebieskimi paseczkami..zero walki
U mnie to tż wybrała pościel, ale ja chciałam puchatka, a on wybrał kolor, za to moja mam wcześniej kupiła różową z Hello Kitty (wymysłem szatana)

Cytat:
Pytanie do Was wszystkich....Czy nadal siedzicie w piżamie, bez male-upu (poza Tweed..ona od wczoraj wymalowana )..jednym słowem nie wyglądacie?
Ja nie, ale to głównie dlatego, że rano byłam w labku, a po drugie mam fachowca w domu i trochę głupio śmigać przy nim z wystającym brzuchem spod bluzki piżamowej
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:11   #1147
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
aaaa czy tantum rosa w saszetkach sie kupuje w aptece?:P
ja kupiłam w aptece, bodajże opakowanie z 6 saszetkami.
Stary 2013-05-14, 11:15   #1148
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Chłopczykowe mamusie - obsługa siusiaka naprawdę nie przysparza żadnych trudności powiedziałabym wręcz że jest banalnie prosta, nie to co u dziewczynek...fałdki, zakamarki...

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:

niestety tak, tylko się przebrałam w inne spodnie
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:17   #1149
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Anulka, jak Siostra???[COLOR="Silver"]
Leży w szpitalu i się martwi. Naczytała się oczywiście mnóstwa rzeczy w internecie i się zamartwia podwójnie. Martwi się też o synka. Miała mieć dziś cc, a w piątek już być w domu z dwójką dzieciaczków, a tak to jej syneczek z naszą mamą i swoim tatusiem urzędują w domu i to też ją stresuje. Tęskni za małym w domku i boi się o małego w brzuszku.
A tak swoją drogą to nie sądziłam, że taka opryszczka na ustach może być tak niebezpieczna.
Mam nadzieję, że szybko sobie z tym wirusem poradzą i będą mogli "wydobyć" małego mojego siostrzeńca nr 2 szczęśliwego i zdrowego.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:18   #1150
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzoan: ale narobiałaś mi smaka na tą biedronkę, chociaż podejrzewam że u mnie w żadnej juz nic nie ma. Ale może sie zbiorę i podjadę.Najgorsze że kasy nie ma i wyliczona jest do wypłaty Wojtka co mnie demotywuje..

Neni: thx, zaraz oblookam. Jakoś wierzę tej dziewczynie i muszę przyznać, że mocno się kieruje przy wyborze kosmetyków jej blogiem.

Dotkaa:
kurde.. chciałam Ci cos napisać, odnośnie jakiegoś wpisu z kilkunastu poprzednich stron i zapomniałam czego dotyczył( jakieś pytanie zadawałaś.. muszę poszukać.

mama właśnie dzwoniła, że przyszła do niej paczka z ciuszkami które zamawiała dla Igorka. ) fajnie. Nawet nie będę podawać strony, bo to z bawełny organicznej (mama odkąd zaszłam w ciążę strasznie się nastawiła na takie ciuszki), a dla nas one są zwyczajnie za drogie.
Wózek nadal płynie... od 23 kwietnia.. już też nie mogę się doczekać. Generalnie zastanawiam sie gdzie będziemy go trzymac??? A chyba się nie chwaliłam, ma być emaljunga smart. Któraś korzystała?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:19   #1151
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:

ja ostatnio mowilam gin o twardnieniu brzucha to nic nie powiedział tylko zebym magnez lykala dalej.Ale on jest przeciwny nospie ogolnie czy takim leka ,dopoki mnie nic nie boli to nie lykam jak zacznie bolec brzuch kiedys to lykne nospe
no u mnie takie same podejście.
skurcze to naturalna reakcja macicy, tak się macica przygotowuje, spina.
to normalne.
nieprzyjemne, dyskomfortowe, ale tak ma być.
wiadomo, jak bardzo boli, trzeba reagować

poza tym ostatnio czytałam artykuł o nospie, że ona jakoś tam działa na dziecko, że twarz dziecka w brzuchy się rozluźnia i wiotczeje.
muszę poszukac ten artykuł i Wam pokazać.

fragment:
Na ulotce Nospy jest napisane:
" Uwaga: Ciąża i okres karmienia piersią: W ciąży i okresie karmienia piersią stosować jedynie w przypadku, gdy korzyści przewyższają potencjalne ryzyko (brak wystarczających badań). "

Ja kiedy byłam w ciąży to brałam nospę na początku, miałam problemy z utrzymaniem, a nospa pomaga przy zagrożeniach poronienia.

Słyszałam, że dzieci, których matki w czasie ciąży zażywały duże ilości tych tabletek, miały problemy z uchwyceniem brodawki i w ogóle ze ssaniem. Krąży już nawet określenie " dzieci ponospowe" - podobno dzieci te mają otwartą buzię, są ospałe, nospa obniża napięcie mięśni twarzy dziecka - dzieci te ślinią się, źle chwytają pierś, mają trudności ze ssaniem nie mogąc unieść i przyczepić brodawki piersi do podniebienia.

Myślę, że jak każe lekarstwo nie jest wskazane w okresie ciąży, to lepiej go po prostu nie brać.

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-05-14 o 11:25
domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:20   #1152
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
ja już nawet ubrana od 2 godzin
ale makijaż może potem, chociaż ostatnio i tak ograniczam go do tuszu, korektora pod oczy i różu na policzki
Stary 2013-05-14, 11:22   #1153
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
a mozesz opisac jak ona wygląda?
wiesz co zapraszam na moj blog:
mama-w-uk.blogspot.com
i tam opisałam całą lekcje rodzenia u mnie, jak to wyglądało itp

Stary 2013-05-14, 11:25   #1154
lachryma
Zakorzenienie

piszecie, że to do codziennej pielęgnacji będziecie używały linomag, a którego dokładnie? ten:
http://www.linomag.pl/produkt/64/0
?
edit: LINOMAG® BOBO A+E

Edytowane przez lachryma
Czas edycji: 2013-05-14 o 11:29
lachryma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:25   #1155
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

mama właśnie dzwoniła, że przyszła do niej paczka z ciuszkami które zamawiała dla Igorka. ) fajnie. Nawet nie będę podawać strony, bo to z bawełny organicznej (mama odkąd zaszłam w ciążę strasznie się nastawiła na takie ciuszki), a dla nas one są zwyczajnie za drogie.
dawaj link do stronki!!!!
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:26   #1156
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
to normalne.

poza tym ostatnio czytałam artykuł o nospie, że ona jakoś tam działa na dziecko, że twarz dziecka w brzuchy się rozluźnia i wiotczeje.

Też myślałam, że normalne...ale jak zaczęłam je mieć co chwile i NIE BOLAŁY!!

To na IP okazało się, że akcja porodowa się zaczęła i szyjka się skraca...

Gdybym nie pojechała kto wie czy Marcello nie był by na świecie....

Trzeba reagować jak za często te skurcze.. lepiej panikować niż mieć później problemy.

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:27   #1157
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Zmniejszyłam wielkość zdjęć i teraz już mogę Wam pokazać moje wczorajsze biedronkowe zakupy
zdj. 1 - pielucszki tetrowe i flanelowe,
2 - ręczniczek z kapturkiem plus myjka, błękitny kocyk, kubusiowa pościel,
3 - kapciuszki dla mnie,
4 - bodziaczki rozm. 68
Bodziaki
Cytat:

Podała też nazwę maści, którą poleca..Tormentiol.. za ok. 3zł w aptece.. tłusta i można używać do pupki zamiast sudocremu.. i wg niej lepsza jest.
Wiem, ze nie wolno u dzieci, ale kiedy NIC ALE TO NIC juz nie pomaga, ta masc to zbawienie i wybawienie!

Widze, ze kosmetyki na tapecie
A ja siedze w przerwie od prasowania w parasolkach i tak dumam, czy toto z zalacznika daloby sie zamontowac do wozka przy pomocy tych uniwersalnych uchwytow do parasolek wozkowych No jesli nie, to kupuje w 9 miesiacu ciazy najtansza wozkowa parasolke i bedzie miala parasolka koronkowy tuning - handmade
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg biel 46cm.jpg (112,1 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg biel i ecru 60 cm.jpg (58,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg biel i ecru 79cm.jpg (49,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ecru 45cm.jpg (56,9 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ecru 72cm.jpg (15,0 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ecru 74cm.jpg (52,7 KB, 1 załadowań)
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:27   #1158
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
to normalne.

Była tu już o tym mowa, że nospa rozkurcza mięśnie macicy i niby mięśnie twarzy dziecka również, ale nigdzie nie widziałam naukowo potwierdzonych tych informacji.

Ja biorę Nospę od dłuższego czasu, dzięki temu nic mi się nie skraca jak w poprzedniej ciąży i już nie martwię się o wcześniaka, a planuję najzwyklejszy poród, jak Wy wszystkie. A pewnie niedługo gin każe zacząć odstawiać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:28   #1159
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
byliśmy na SR i nasza porodówka to tragedia, średniowiecze normalnie. Ginekologia piękna wyremontowana a na porodówce kafelki z przed 50 lat, stare żelazne łózko, staroświecka lampa, małe pomieszczenie i strasznie duszne bez toalety, jedna wspólna na korytarzu, szyją w innym pomieszczeniu. Normalnie dostałam ataku paniki jak to zobaczyłam. Nie wyobrażam sobie tam leżeć i rodzić, do innego miasta nie chce jechać (u mnie jeden szpital) bo nasz ma dobrą renomę ale ten wygląd odstraszył mnie totalnie. tz tez miał nie tęgą minę
Z jednej strony nie oceniaj książki po okłądce Wiesz wolałabym rodzić w szpitalu, który z wyglądu nie pociesza, niż w super nowoczesnym z wygodnieniami, gdzie każdy miałby mnie w d.pie.

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Zapomniałam z tego wszystkiego wam powiedzieć ze być moze będę miała cesarke endo podejmie decyzje w lipcu na ostatniej wizycie. Powiedział ze wszystko zależy od tego czy moje guzki pozostaną bez zmian...No i wszystkie plany z porodem z TZ poszły w leb chociaż w sumie ja i tak nie przyjmuje tego do wiadomosci uodze naturalnie z pomocą TZ koniec kropka
A gdzie masz te guzki?

Cytat:
Leży w szpitalu i się martwi. Naczytała się oczywiście mnóstwa rzeczy w internecie i się zamartwia podwójnie. Martwi się też o synka. Miała mieć dziś cc, a w piątek już być w domu z dwójką dzieciaczków, a tak to jej syneczek z naszą mamą i swoim tatusiem urzędują w domu i to też ją stresuje. Tęskni za małym w domku i boi się o małego w brzuszku.
A tak swoją drogą to nie sądziłam, że taka opryszczka na ustach może być tak niebezpieczna.
Mam nadzieję, że szybko sobie z tym wirusem poradzą i będą mogli "wydobyć" małego mojego siostrzeńca nr 2 szczęśliwego i zdrowego.
Kurcze to nie doczytałam o co chodzi z twoją siostrą. Opryszczka może być groźna dla maluszka? Ja mam teraz w nosie, 2 w tej ciąży

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja już nawet ubrana od 2 godzin
ale makijaż może potem, chociaż ostatnio i tak ograniczam go do tuszu, korektora pod oczy i różu na policzki
Jeśli chodzi o makijaż to ja muszę mieć dobrą tapetę, bo ostatnio tak mnie przebarwiło na twarzy, ze aż straszę
Stary 2013-05-14, 11:30   #1160
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Trzeba reagować jak za często te skurcze.. lepiej panikować niż mieć później problemy.
trzeba się obserwować, pewnie, zawsze i jak coś niepokojącego to do szpitala.
zgadzam sie.
i może nie panikować, ale reagować!)

Stary 2013-05-14, 11:31   #1161
dzoan
Zakorzenienie

Ja słyszałam, że opryszczka na twarzy może być groźna dla noworodka..i nie pozwalać odwiedzać się z czymś takim na twarzy. Ale że nie można zrobić przez nią cesarki, to nie wiedziałam i to każe przypuszczać, że opryszczka jest groźniejsza niż myślałam..

Mam takiego syfa na policzku, że masakra! normalnie na samym środeczku.. mam wrażenie, że się 2 obok siebie zrobiły.. z dnia na dzień gorszy..chyba miesiąc będę się tego pozbywać..zwłaszcza, że już rozdrapałam naskórek, a ciągle w srodku spuchnięte i bolące

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:33   #1162
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Oliath no szaleństwo normalne)
wiesz tak sobie myślę, że mimo, że się nie znamy, to jeśli kiedyś przypadkowo, na ulicy zobaczę Twój wózek to poznam, że to Ty!

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40804006]Była tu już o tym mowa, że nospa rozkurcza mięśnie macicy i niby mięśnie twarzy dziecka również, ale nigdzie nie widziałam naukowo potwierdzonych tych informacji.

Ja biorę Nospę od dłuższego czasu, dzięki temu nic mi się nie skraca jak w poprzedniej ciąży i już nie martwię się o wcześniaka, a planuję najzwyklejszy poród, jak Wy wszystkie. A pewnie niedługo gin każe zacząć odstawiać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
ja nie biorę to się nie orientuje i nigdy tym nie interesowałam.
ale właśnie ostatnio czytałam o tym gdzieś i sobie o Was pomyślałam.
widzicie, tak się o Was martwię i troszczę)

Stary 2013-05-14, 11:35   #1163
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Widze, ze kosmetyki na tapecie
A ja siedze w przerwie od prasowania w parasolkach i tak dumam, czy toto z zalacznika daloby sie zamontowac do wozka przy pomocy tych uniwersalnych uchwytow do parasolek wozkowych No jesli nie, to kupuje w 9 miesiacu ciazy najtansza wozkowa parasolke i bedzie miala parasolka koronkowy tuning - handmade
Piękne te parasolki

Cytat:

Mam do was prośbę o wizażowe kciuki. Moja siostra miała mieć jutro cc, ale ma opryszczkę i nie można jej wykonać cesarki. W dodatku taka opryszczka może być niebezpieczna dla maleństwa. Będą ją obserwować, leczyć opryszczkę, monitorować skurcze i najprawdopodobniej ciąć w piątek. Proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło.
Już doczytałam, zaciskam za siostrę i maluszka, a przy okazji zaczynam się stresować, myślałam że tylko opryszczka narządów płciowych jest niebezpieczna

[
Stary 2013-05-14, 11:36   #1164
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
tylko leginsy?
grzeczny jakis
no właśnie też go coś ostatnio nie poznaję
Cytat:
aaaa czy tantum rosa w saszetkach sie kupuje w aptece?:P
Jak najbardziej, można kupić całe opakowanie albo po prostu kilka saszetek

Ja tylko powielę pytanie, które już się pojawiało:
W jaki sposób będziecie używały w szpitalu tanturm rosa czy kory dębu?? Mam wziąc ze sobą miskę do szpitala, żeby rozrobić czy jakiś pojemniczek do spryskiwania?
Cytat:
w życiu nie zasnę w makijażu, mogę być nie wiem jak zmęczona z różnych przyczyn , ale soczewki i makijaż out.
Uwierz mi lachryma, że ja też, mnie to wręcz obrzydza Ale wczoraj miałam jakiś taki dzień do tyłu, położyłam się niby na chwilę z tż i nawet nie wiem, kiedy zasnęłam - serio miałam w planach kąpiel
Cytat:
Tweed jeszcze raz chciałam wrócić do swędzącego pępka.czy to Ty miałaś ten problem? dobrze pamiętam? Mnie swędzi od jakiegoś czasu..chciałabym wiedzieć czy jakiś sposób na to znalazłaś albo samo przeszło?

No właśnie Tż tylko legginsy ściągnął?

hahahahah, ale jaka wygoda (nie no, kurier przywiózł mi mój ukochany podkładzik, także dzisiaj będzie full make up jeszcze dostałąm próbkę świetnego różu, a tego mi brakowało... ale będę dzisiaj błyszczeć w tej Ikei).

A co do pępka - mnie swędział, piekł i bolał jednocześnie Teraz już przeszło całkowicie, więc myślę, że to był moment intensywnego rozchodzenia się mięśni pod nim, bo po paru dniach miałam spokój
Stary 2013-05-14, 11:37   #1165
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Zmniejszyłam wielkość zdjęć i teraz już mogę Wam pokazać moje wczorajsze biedronkowe zakupy
3 - kapciuszki dla mnie,
4 - bodziaczki rozm. 68
Balerinki super, może jeszcze będa dzisiaj w biedrze bo wczoraj był taki tłum że nie dałam rady się dopchać no i na te bodziaki własnie polowałam, ale niestety nie było rozmiaru, są super.
za zakupy.

Cytat:
Mam tak samo, make-up zmyć muszę

Cytat:

Ja nie w piżamie ale w podomowych ciuchach ale bez makijażu za to chociaż łepetyne umyłam.

Cytat:
piszecie, że to do codziennej pielęgnacji będziecie używały linomag, a którego dokładnie? ten:
http://www.linomag.pl/produkt/64/0
?
edit: LINOMAG® BOBO A+E
Ja ten kupiłam sroka go najbardziej polecała, zamiast sudocremu bo ma mniej cynku a działanie takie samo.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Zgadzam się.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:38   #1166
Anulka_p
Zakorzenienie

Uciekam na chwilę. Dziś SR i muszę się przed zajęciami ze wszystkim wyrobić. Ugotować, posprzątać. Wczoraj miałam niemrawy dzień, więc dziś trzeba się podwójnie sprężyć i wczorajsze nieróbstwo nadrobić.
Dziś na SR rozmowa z ordynatorem i zwiedzanie porodówki. Śmiejemy się z mężem, że siostrę moją nie będziemy dziś odwiedzać, ale zwiedzać.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:38   #1167
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Mam takiego syfa na policzku, że masakra! normalnie na samym środeczku.. mam wrażenie, że się 2 obok siebie zrobiły.. z dnia na dzień gorszy..chyba miesiąc będę się tego pozbywać..zwłaszcza, że już rozdrapałam naskórek, a ciągle w srodku spuchnięte i bolące
Ja polecam na takiego niespodzianki Aloes... a dokładniej mam taki specjalny baaardzo naturalny antyperspirant w sztyfcie aloesowy i w przypadku takich pryszczyków nakładam go szpatułką (dość grubą warstwę) na pryszcza i na drugi dzień jest już zazwyczaj zupełnie wysuszony
Stary 2013-05-14, 11:42   #1168
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Do tej reguły akurat wszystkie kobietki muszą się stosować niezależnie od wieku żeby później nie było bakterii w moczu czy jeszcze gorszego zapalenia pęcherza.
O tym to ja doskonale wiem. Sama się do tego stosuję. Chodzi o to, że wcześniej nawet o tym nie pomyślałam- w jaki sposób będę wycierać moją córcię.

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja niestety też mieszkam w tym barłogu

Mamusie dziewczynek, jak przy zmianie pieluszki będziecie smarować ciałko to co dokładnie będziecie smarować
Współczuję i łączę się w bólu Oby jak najszybciej bałagan dobiegł końca

Cytat:
3 - kapciuszki dla mnie,
4 - bodziaczki rozm. 68
Ślicznie wszystko wygląda
Stary 2013-05-14, 11:45   #1169
Oliath
Zakorzenienie

A' propos kosmetykow i pakowania torby, to kto kupil Tantum Rosa niech nie zapomni o spryskiwaczu
Ja sobie za pamieci kliknelam
O taki bede miec:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rozpy1.jpg (15,8 KB, 11 załadowań)
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:48   #1170
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A' propos kosmetykow i pakowania torby, to kto kupil Tantum Rosa niech nie zapomni o spryskiwaczu
Ja sobie za pamieci kliknelam
O taki bede miec:
I od razu wypsiukujesz całą saszetkę? czy po trochę co jakiś czas?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości