Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 20:20   #3121
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Dziewczyny pomocy!
Blanka od paru dni w kąpieli urządza cyrk. To znaczy pręży się, wygina, wspina na nóżkach a przy tym płacze. Tak jakby woda ją parzyła zarówno w plecki jak i w brzuszek. Nigdy wcześniej tak się nie zdarzało. Co to może być?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 20:24   #3122
BlackSanctum
Zakorzenienie

Szaja, było natrzaskać, ja bym natrzaskała. Głupi kutas... Ja miałam jakiś czas temu taką sytuację, że szłam sobie przy banku, przy którym jest podjazd. Z tego podjazdu wyjeżdżała jakaś młoda pindzia, ja idę z wózkiem powolutku, myślę sobie "Widzi mnie, to poczeka, aż przejdę" - a ta nie! Przejechała tuż tuż przed wózkiem moim i to z dużą prędkością. Chciałam jej rzucić kamieniem w szybę, ale nie zdążyłam. Szkoda.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 20:28   #3123
sylwietta1988
Zakorzenienie

heloł, pędzicie jak szalone, od wczorajszego wieczoru mam do nadrobienia 10 stron....
pochwale sie na razie, że dzis było pierwsze niemlekowe jedzonko mina Bartunia po pierwszej łyzeczce bezcenna
pędzę nadrabiac
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 20:28   #3124
e_vel
Wtajemniczenie

Szaja - chyba bym mu natłukła

A my mamy znowu problem - Maja dostała plam na buzi i rączkach wygooglałam ze to może być po antybiotykoterapi - nic nowego do jedzenia nie dostała. Jutro postaram się dostać do dermatologa...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1140481.jpg (44,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1140491.jpg (57,4 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1140496.jpg (60,5 KB, 30 załadowań)
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 20:31   #3125
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!
Blanka od paru dni w kąpieli urządza cyrk. To znaczy pręży się, wygina, wspina na nóżkach a przy tym płacze. Tak jakby woda ją parzyła zarówno w plecki jak i w brzuszek. Nigdy wcześniej tak się nie zdarzało. Co to może być?
Jeju nie mam pojęcia czemu tak się dzieje Mój Iguś choćby nie wiem jak był zmęczony i głodny, nawet jak ryczy...to w wanience momentalnie się uspokaja.
Stary 2013-05-14, 20:33   #3126
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
heloł, pędzicie jak szalone, od wczorajszego wieczoru mam do nadrobienia 10 stron....
pochwale sie na razie, że dzis było pierwsze niemlekowe jedzonko mina Bartunia po pierwszej łyzeczce bezcenna
pędzę nadrabiac

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

A my mamy znowu problem - Maja dostała plam na buzi i rączkach wygooglałam ze to może być po antybiotykoterapi - nic nowego do jedzenia nie dostała. Jutro postaram się dostać do dermatologa...
ja nie pomogę, ale musze powiedzieć, że uśmiech na zdjęciu super
Stary 2013-05-14, 20:34   #3127
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Pamiętam że ona już kiedyś na buźce miała - przed chrzcinami jakoś. A może to skaza białkowa?
Stary 2013-05-14, 20:39   #3128
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Jeju nie mam pojęcia czemu tak się dzieje Mój Iguś choćby nie wiem jak był zmęczony i głodny, nawet jak ryczy...to w wanience momentalnie się uspokaja.
Moja do tej pory tez lubiła się kąpać, nawet zaczynała nóżkami machać i się uśmiechać i gaworzyć, a teraz...? Nie mam pojęcia...
Stary 2013-05-14, 20:40   #3129
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

ja nie pomogę, ale musze powiedzieć, że uśmiech na zdjęciu super
dziękuję w imieniu Mai - taka śmieszka z niej jest

Cytat:
Pamiętam że ona już kiedyś na buźce miała - przed chrzcinami jakoś. A może to skaza białkowa?
pediatra to wykluczył, ale kto wie? mam nadzieję że to po antybiotykach - 2 razy już miała przecież...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:06   #3130
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
aha, jeszcze o jedno miałam pytać: jak kupujecie nowe ciuszki to pierzecie je przed założeniem dzieciakom? bo w sumie na samym początku prałam, a teraz to już chyba przesada
ja piore kazda nowa rzecz, małemu tez

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hejka
Witam się po intensywnym weekendzie.
Wybaczcie ale nie dam rady Was nadrobic bo się rozgadałyście że ho ho a ja muszę w końcu odespać.
Byliśmy w rodzinnych stronach na komunii, potem były after party które do tej pory mnie bolą. Po rocznej abstynencji wypiłam 2 drinki i myślałam że umrę .
Blaneczka była bardzo grzeczna jak nigdy. Zawsze ciężko jej było się zaklimatyzować u dziadków a wczoraj pięknie wszystko zniosła , śmiała się w głos do wszystkich, i nikogo się nie bała.
Załatwiliśmy chrzciny-za tydzień Blanka będzie katoliczką :P
Uciekam spać bo jutro druga kontrola bioderek z rana .

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczynki, chcialam oficjalnie zakomunikowac, iz przez nastepne dni moze mnie byc mniej na forum, zaczynamy remont
Czytam, ale nie daje rady odpisywac, wyprawilismy siostre M.do Anglii, po chrzcinach juz jest, jeszcze moja kuzynka jest, zaczynamy remont, bozesz, ja jestem padnieta, a M.chodzi jak zombie, tak strasznie mi go zal
Ale koniec czerwca jedziemy na wakacje wiec byle do czerwca, byle do czerwca.....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nameczycie sie, ale pomysl jak potem bedziesz miec pieknie

sory, ze bez polskich znaków ale dziec mi spi na rece, bo sie rozbudzac zaczal i jedna reka odpisuje

Ifwka, bardzo sie ciesze, ze u Ciebie juz na dobrej drodze wszystko

ide czytac dalej

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
A wczoraj bylo bunga bunga i wpisdu, tak mnie dalej napieprza ze szokzero szans na szybki seksik przed wyjsciem gdzies, samo wejscie zajmuje nam 10min, bo inaczej by mnie rozerwalo :/ pytalam o to gina to powiedzial ze mi sie bardzo duzy zrost zrobil w miejscu w ktorym peklam. I jak zrobilam sobie ogledziny podwozia to faktycznie, idzie wyczuc mega zgrubienie, az mi sie slabo zrobilo jak nie urok to s.raczka :P

o mamusiu,,,,, i nic sie nie poprawi????? biedula

Cytat:
Ja nie wierze ale w instytucje kosciola
Jak kiedys powiedzialam mojej babci ze wierze w kubusia puchatka to do tej pory mi wypomina. Wiadomo, kazdy ma swoje przekonania, dla mnie to co z M.robimy tez jest smieszne, ale tak jak pisze, zycia bysmy nie mieli, gdybysmy slubu nie wzieli w kosciele czy nie ochrzcili Malego. Dlatego dla swietego spokoju, ja pojsc do kosciola moge, a przynajmniej wszyscy beda zadowoleni i nikt nam glowy truc nie bedzie.

Wiecie, ze bede miala czarna lodowke???

Ej, swoja droga, nie lubicie brokul???!!! Ja uwielbiam!!!!!

ja tez najbardziej zupe i obgotowane do jakiegos mieska

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
moj grzdyl ma etap piszczenia, na wszystko jest pisk no i bawie sie z nim wczoraj, wscikamy sie i mowie do niego
to co, wycalowac Kubusia a ten oczy jak 100 zl i AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ale sie usmialam
mój tez piszczy, az bebenki pekaja
Stary 2013-05-14, 21:11   #3131
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Sarah z Ty masz za dużo zębów niewiasto?
nawet takich głupot nie wygaduj
teraz jesteś na celowniku i jak nie będziesz pisać codziennie to się zbierzemy i lanie dostaniesz

szczepienie przeżyliśmy bez większego płaczu
mały pięknie przybiera
Blogerko wierzysz,że nasza ukochana pani pediatra była przemiła???
w szoku jestem
od dziś rozszerzamy dietę, zaczynamy od 2-3 łyżeczek, ciekawa jestem jak pójdzie
Marzenka?
Ona dla nas tez czasem byla mila ja za tydzien startuje z marchewka

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
kiecka - w realu ładniejsza niż na foto, miętowy jest bardziej pastelowy - fajnie wyglądają te przeszycia - tutaj słabo widoczne. Nie mam jak sobie w niej fotki zrobić...
bardzo ładna, te przeszycia pewnie ładnie wyszczuplają sylwetke

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Szaja, było natrzaskać, ja bym natrzaskała. Głupi kutas... Ja miałam jakiś czas temu taką sytuację, że szłam sobie przy banku, przy którym jest podjazd. Z tego podjazdu wyjeżdżała jakaś młoda pindzia, ja idę z wózkiem powolutku, myślę sobie "Widzi mnie, to poczeka, aż przejdę" - a ta nie! Przejechała tuż tuż przed wózkiem moim i to z dużą prędkością. Chciałam jej rzucić kamieniem w szybę, ale nie zdążyłam. Szkoda.
ile to ja razy myslalam zeby jakis kamien przy sobie nosic wlasnei z tego samego powodu, mialam juz kilka sytuacji jak szlam z psem ze na jednym pasie kierowca sie zatrzymywal a na drugim jakis debil zapierdalal sobie w najlepsze ..
teraz jestem ostrozna z wozkiem ale raz juz tez podobna sytuacja mnie spotkala i tylko nawyzywalam kierowce, bo cala sie zagotowalam. jak tak mozna? czy debile nie widza, ze czlowiek idzie z malym dzieckiem?
Stary 2013-05-14, 21:12   #3132
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Pierwsza marchewka za nami Pluła, Pluła ale nawet smakowało

Idę nadrobić bo oczywiście chwilę człowieka nie ma i znów tyle stron
slicznosci

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

co Ty za herezje wygadujesz kobieto? czemu nie pasujesz?
masz dzidziolka? MASZ
masz "kompa" z netem? MASZ
czyli pasujesz
dzieki

Cytat:
Sarah z Ty masz za dużo zębów niewiasto?
nawet takich głupot nie wygaduj
teraz jesteś na celowniku i jak nie będziesz pisać codziennie to się zbierzemy i lanie dostaniesz

mały pięknie przybiera
w szoku jestem
od dziś rozszerzamy dietę, zaczynamy od 2-3 łyżeczek, ciekawa jestem jak pójdzie
za duzo nie mam, jednego mi nawet brakuje do kompletu, dzieki dziewczyny, zdołowana jestem odkad maz wyjechal, rodzina mi się rozpada, z męzem jakoś tak nie mogę się dogadać ostatnio, chcę być rok z Dzidźką ale nie wiem czy damy radę finansowo i jeszczec choroba ojca, brak kolezanek. Nawiasem mowiac zawsze marzylam o przyjaciolce, jedna stracilam gdy skonczylysmy szkole srednia, bo juz mnie nie potrzebowała jak szkole skonczyla. Drugiej zalatwilam prace u siebie, wdrozylam we wszystko, pomagalam jak moglam, a ona chciala doprowadzic do mojego zwolnienia ehhhh zycie. I jeszcze dzidzku mi dzis marudzi caly dzien, ciagle raczki, cycus, i tak w kolko.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40811947]Mam nadzieję, że temu debilowi, który wjechał na wózek z Dorotką na pasach fiut odpadnie!!!
Dochodzę do pasów, staję na chodniku, bo auto widzę. Ale auto się zatrzymało i mnie puszcza - więc wchodzę powoli, ja, wózek i za rękę Agatka. A tu nagle tyłem wjeżdża jakiś ch.uj za przeproszeniem w cienkim! nie dośc, że kretyn parkował niezgodnie z przepisami, połową dupy na pasach, to jeszcze - jak można nie widzieć kobiety z dzieckiem i wózkiem, no jak??? ja idę, i nagle widzę że ten ani myśli się zatrzymać! ja w szoku, jedną ręką wózkiem kiepsko się manewruje, więc wózek bokiem tylko udało mi się postawić a on stuknął! na całe szczęście lekko, mała nawet nie poczuła, dotknął go tylko. No ludzie... wiązanę puściłam bo mi nerwy padły, a on na mnie - że przecież JA widzę, że on jedzie! miałam ochotę go za fraki wyciagnąć z auta i po mordzie natrzaskać.[/QUOTE]

Cytat:
Ale mąż przywlókł lody z Biedronki: Carte Dor o smaku Panna Cotta z malinami
Cytat:

sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:13   #3133
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Lady jak wujek?

Stary 2013-05-14, 21:19   #3134
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję w imieniu Mai - taka śmieszka z niej jest

pediatra to wykluczył, ale kto wie? mam nadzieję że to po antybiotykach - 2 razy już miała przecież...

kurcze mze to skaza bialkowa, najlepiej zeby to bylo po antybiotykach, bo zejdzie i juz, oby tylko nie atopowe zapalenie skory, bo ja mam takie plamki tylko, ze duze i strasznie swedzace na caluskim ciele, po ciazy zaraz mi sie zrobilo i nie zeszlo do dzis jescze

szaja

dobrze ze nic sie Wam nie stalo, szkoda, ze zadnej z nas tam nie bylo bo na sero bysmy go wyciagnely z tego auta i nakopały do dupy
Stary 2013-05-14, 21:23   #3135
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nie pisałam wam o karuzeli Oskara Niedawno mąż złamał pałąk na którym to wszystko wisi- skleił. Za jakiś czas ja nakręcałam i wszystko zostało mi w ręku (w tym samym miejscu rypło) Przedwczoraj M. naprawił i zamontował -wyciągałam wczoraj małego z łożeczka i złapał za misia,tak ciągnął że karuzela pękła w najgrubszym miejscu Był od nas lepszy
I w ten oto sposób każdy z nas miał wkład w łamaniu karuzeli

Dla mojego dziecka to chyba będzie trzeba zabawki z metalu kupować
wy sobie jakiś fundusz zabawkowy otwórzcie w skarbonce, bo z torbami pójdziecie

Cytat:

Co do karuzeli- chwilę się do niej cieszy potem już się nudzi. Mata to samo-zero zainteresowania. Teraz najbardziej lubi zwiedzanie na rączkach
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
To tak jak u mnie. Najlepiej na rączkach. Chociaż na szczęście lubi też posiedzieć w bujaku, ale nie sama. Trzeba ciągle ją zabawiać, bo inaczej od razu zaczyna jęczeć i się nudzić
Dokładnie u nas to samo, dziewczyny :d

Cytat:

mały pięknie przybiera
w szoku jestem
Uff
Fotki rób

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

w wózku płacze, na rękach też płacze i spacer sie konczy tak, że wracam po 30 min. ;(
nie wiem o co chodzi...
POMOCY!!!

marsi, jak tak będzie to ona te targi w sobote rozniesie swoim darciem
A jak jest ubrana?

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
zaczelam sie uczyc do obrony- wydrukowalam 8 stron i sobie czekają teraz na biurku
ło to poszalałaś

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Nawijko a sprawdź buzke Kubelkowi, u nas tez zaczęły się cudowania, ja myslalam, ze chore gardelko i na szczepionce poprosiłam, żeby lekarka obejrzała i ona stwierdziła, ze to afta, kazała psiukac tantum verde ale kurcze to nic nie pomaga i zaczerwienienie się nie zmniejsza, tak więc jutro rano idziemy jeszcze raz do lekarza, prywatnie tym razem bo nie chce małego po przychodniach z zarazkami ciągac.
kup aftin - kilka zł kosztuje, taniocha, bez recepty właśnie na afty jest dla maluszków w płynie, na gazik jałowy nalewasz i do buzi posmarować.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Szaja co za kretyn!!
Powiem wam, ze ja sie boje czesto przechodzic przez ulice bo kretyni nie patrza ze jedzie wozek. Jakby mi puknal to chyba bym zatlukla. Najlepsze, ze jak juz uda sie wejsc na te pasy to palant zamiast sie zatrzymac i poczekac az spokojnie przejdziemy to jedzie 2 cm za mna... Ostatnio stwierdzilam z TZ ze bede nosic nalepki z napisem- Karny kutas za chujowa jazde i bede nalepiac na szybe kazdemu kto bedzie przejezdzac na chama przed wozkiem.
ja chyba je zamówię

a już na bank nie wejdę na pasy, choćby mnie miion ludzi przepuszczało - bo sytuacje, że jeden się zatrzyma a zza niego jedzie jakiś fiut - nagminne

Cytat:

a popatrz na to:

http://dzieciowo.pl/2013/04/boston-m...bostonska.html

podobne to?

Cytat:
Dziewczyny pomocy!
a cipka jak wygląda? nie jest zaczerwieniona? może ma infekcję jakąś i zwyczajnie ją piecze - w sensie infekcja dróg moczowych? leć rano z siuśkami może?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:23   #3136
sarah67
Zadomowienie

evel
a Jej usmiech

idz do dermatologa albo moze cos pediatra poradzi, wiem ze alantan masc chyba mozna dzieciaczkom smarowac ale skonsultuj lepiej.
Stary 2013-05-14, 21:28   #3137
misia1505
Rozeznanie

Szaju ode mnie chyba by w pysk dostał.

Nie dostałam misia z bebilonu ale mam 2 pampersy i słoiczek z marchewką ;-)

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

U mnie lipa od dziś do pojutrze nie ma ciepłej wody, tak to jest jak się człowiek do wygód przyzwyczai.
Stary 2013-05-14, 21:32   #3138
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Mój Bącul się raz obudził z powodu katarku godzinę po zaśnięciu, a tak to spał ładnie, za rękę mnie trzymał i o 4 na amciu, spał do 07:30 i teraz znowu śpi..
TŻ mi wczoraj powiedział, jak Mały z płaczem się obudził, że to przeze mnie jest chory.. że mu przy upałach raz czapki nie założyłam i raz na balkon, jak było tak ciepło, wzięłam go w krótkim rękawku - że to przez to. A no i w weekend w chustę na podwórko wzięłam w krótkim, a wyciągnęłam w domu i tak spoconego szczurka. Na bank przez to, że źle go ubrałam. I dziwnym trafem szczekał tak do mnie po rozmowie ze swoją mamusią
Tylko sam pedał sie wykazał: 30 stopni na polu prawie a ten młodemu długi bodziak, spodnie, czapka i: KURTKA!

Dziopindy a powiedźcie mi, czy Dadi dobre ma osiągi, czy powinien już umieć coś więcej? () http://timidhope.blogspot.com/2013/0...-miesiace.html
jej, no n a pewno przemarzło ci dziecko a on ubral idepalnie w ogóle, to strasznie wkurzające ten twój tż, że sie mamusi tak słucha....

Cytat:
Jak ja wrócę do pracy to na szczęście nadal będę dżo z Wami pisała bo pracuję przy komputerze z dostępem do internetu Jakieś przerwy trzeba sobie robić prawda?
oczywiscie, w pracy tez trzeba odpocząc
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dzieki za odzew kochane.
Odprowadzilam tate na dworzec, wraca do Polski. Bedzie mi go bardzo brakowalo. Po Yae i tz, to najwazniejsza dla mnie osoba
chyba najgorsze są te pierwsze dni po wyjezdzie.... ja tez przez to przechodziłam, jak moja mama jechała do pracy do Niemiec, zaczęła jak miałam 8 lat, przez 10 lat jezdziła na 2-3 miesiące. Jak wyjezdzala to przez kilka dni nie ogłam sie ogarnąc, a potem sie przyzywycajałam do jej nieobecnosci.... tulam
Stary 2013-05-14, 21:43   #3139
sarah67
Zadomowienie

.
Stary 2013-05-14, 21:54   #3140
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
a to prawda,że ona jest mięciutka i ladnie pachnie?

ja też bym pewnie tego nie kupiła bo mój pies by ją wpieprzył szybciej niż niunio ale jak ciotka zamówiła to co zrobić
no i ta otoczka opowieści o Sophie mnie urzekła
Marsi, kocham Twoje teksty

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
cześć

moje dziecko spało dziś w nocy prawie 10 godzin zasnął ok 20.30 a obudził się parę minut po 6, po czym zjadł chwilę pogadał i poszedł spać do prawie 9
w sumie codziennie śpimy jakoś do 8/9/10 ale przeważnie koło 2 w nocy mamy pobudkę na jedzenie
łał, pięknie spi- należą sie

Cytat:
Wczesniej odciagalam po ok 120ml. Teraz juz po 150.
Ale dawno nie robilam zapasu, na dodatek ta laktoza w tym zamrozonym mleku... nie wiem czy bede małej je dawala w razie W. Musze znowu uzbierac 3 porcje na poniedzialek bez początkowej 1 fazy mleka wrr..

Moje dziecko nie robiło dwa dni qpy, nad ranem tak zaczęła mi płakać o matko(nigdy wczesniej nie plakala rano)... tak się pręzyła itd... dałam jej czopka... ych..
bieduleczka, strasznie mi sie przykro robi jak piszesz, że sie męczy

Cytat:
Co do Angeliny --

A potem sprawdzę czy mam ten rozstęp...

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Ja bym zjadła placka po węgiersku. hmmm mniam mniam mniam
Silver, bo ja sie do ciebie wybiore i ci dupkę spiore za takie smaki
Cytat:
Nie pisałam wam o karuzeli Oskara Niedawno mąż złamał pałąk na którym to wszystko wisi- skleił. Za jakiś czas ja nakręcałam i wszystko zostało mi w ręku (w tym samym miejscu rypło) Przedwczoraj M. naprawił i zamontował -wyciągałam wczoraj małego z łożeczka i złapał za misia,tak ciągnął że karuzela pękła w najgrubszym miejscu Był od nas lepszy
I w ten oto sposób każdy z nas miał wkład w łamaniu karuzeli

Dla mojego dziecka to chyba będzie trzeba zabawki z metalu kupować
Conan niszczyciel
Stary 2013-05-14, 22:00   #3141
blogerka
Wtajemniczenie

onaella - jak ja bym chciala, zeby moje dziecko tyle spalo, marzenie ..
my od kilku juz tygodni przerabiamy taki schemat - zasypia twardo o 20, o 12 na spiocha karmie, budzi sie o 6, czasami o 4 .. o 7, gora 7.3 jest dosc spania .. pobawi sie chwilke po czym wlacza sie maruda i zasypia tak po 8 i spi do 9 / 9.30 niby nie jest najgprzej ale przez te pobudki jestem juz taka rozbita .. o 7 mam dosc calego swiata, bo to jest ten moment ze chcialabym pospac jeszcze chociaz chwileczke, na szczescie o tej 9 jakos odzywam .. ale co rano znowu dopada mnie

dodałam fotki do klubu
Stary 2013-05-14, 22:01   #3142
Delicjanka
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam tak przesuszoną skórę na ramionach że jestem w szoku, walcze z tym balsamy itd nie działa!! wcześniej problem z dłonmi miałam,ale szybciutko przeszło a ramiona to az szorstkie mam..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:02   #3143
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, mam tak przesuszoną skórę na ramionach że jestem w szoku, walcze z tym balsamy itd nie działa!! wcześniej problem z dłonmi miałam,ale szybciutko przeszło a ramiona to az szorstkie mam..
sprobuj linomagu mi po ciazy skora na dloniach tak schla, ze w pewnym momencie zaczela pekac az do krwi i nic mi nie pomagalo, w koncu zaczelam probowac tych dzieciowych i linomag poradzil sobie w 2 dni
Stary 2013-05-14, 22:04   #3144
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Deli, też tak mam, a na udach to już w ogóle...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:14   #3145
meduzza
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Sarah no to sie nalozylo na siebie problemow... Przetrwasz to i bedzie znow pieknie, raz doly raz gory jak u kazdej z nas

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40815061]wy sobie jakiś fundusz zabawkowy otwórzcie w skarbonce, bo z torbami pójdziecie

Dokładnie u nas to samo, dziewczyny :d

Uff
Fotki rób

A jak jest ubrana?

ło to poszalałaś

kup aftin - kilka zł kosztuje, taniocha, bez recepty właśnie na afty jest dla maluszków w płynie, na gazik jałowy nalewasz i do buzi posmarować.

ja chyba je zamówię

a już na bank nie wejdę na pasy, choćby mnie miion ludzi przepuszczało - bo sytuacje, że jeden się zatrzyma a zza niego jedzie jakiś fiut - nagminne

a popatrz na to:

http://dzieciowo.pl/2013/04/boston-m...bostonska.html

podobne to?

a cipka jak wygląda? nie jest zaczerwieniona? może ma infekcję jakąś i zwyczajnie ją piecze - w sensie infekcja dróg moczowych? leć rano z siuśkami może?[/QUOTE]
Szaja a jak pobrac siuski? Mala dostala skierowanie ale za nic nie chce sikac jak nad nia stoje...

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Szaju ode mnie chyba by w pysk dostał.

Nie dostałam misia z bebilonu ale mam 2 pampersy i słoiczek z marchewką ;-)

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

U mnie lipa od dziś do pojutrze nie ma ciepłej wody, tak to jest jak się człowiek do wygód przyzwyczai.
Ojoj no to ciezko bedzie...

Szaja dobrze, ze tylko stuknal. Nie chce myslec co by bylo gdyby jechal szybciej...

Ale mialam dzis wku.wa! Zamowilam kuriera zeby Medele na gwarancje odeslac to nie dosc, ze sklep kreci, ze najpierw dhlem pozniej upsem to jeszcze nie na ich koszt tylko moj! I wiecie ile bym zaplacila za przesylke? 50 zl!! A i tak moga nie uznac gwarancji. No jawne sku.wysynstwo. Oczywiscie odmowilam kurierowi. Ale sobie juyro pogadam z ta firma
Tez mi gwarancja pfff.
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:15   #3146
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
oj dziołchy, przeczytałam wsio, ale ciężko było.. i tak sobie myśle, że to nie tylko silver nianie ma... Wy też!!- nie ukrywajcie!!

nic nie pocytuje, bo moje w moje dziecko piorun strzelił!
od kilku dni nie moge z nią normalnie wyjść na spacer, bo sie zachowuje tak, że szkoda gadac... moja cierplowść jest wystawiana na wielką próbę

w wózku płacze, na rękach też płacze i spacer sie konczy tak, że wracam po 30 min. ;(
nie wiem o co chodzi...
POMOCY!!!

marsi, jak tak będzie to ona te targi w sobote rozniesie swoim darciem
Chyba o moim dziecku piszesz u nas tak od tygodnia wstyd z domu wyjsc w wekend przesadzam go do spacerówki moze cos pomoze jak nie to nie wiem przestaniemy z domu wychodzic

Tez dostałam papmersy a z hippa nadal nic

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40811947]Mam nadzieję, że temu debilowi, który wjechał na wózek z Dorotką na pasach fiut odpadnie!!!
Dochodzę do pasów, staję na chodniku, bo auto widzę. Ale auto się zatrzymało i mnie puszcza - więc wchodzę powoli, ja, wózek i za rękę Agatka. A tu nagle tyłem wjeżdża jakiś ch.uj za przeproszeniem w cienkim! nie dośc, że kretyn parkował niezgodnie z przepisami, połową dupy na pasach, to jeszcze - jak można nie widzieć kobiety z dzieckiem i wózkiem, no jak??? ja idę, i nagle widzę że ten ani myśli się zatrzymać! ja w szoku, jedną ręką wózkiem kiepsko się manewruje, więc wózek bokiem tylko udało mi się postawić a on stuknął! na całe szczęście lekko, mała nawet nie poczuła, dotknął go tylko. No ludzie... wiązanę puściłam bo mi nerwy padły, a on na mnie - że przecież JA widzę, że on jedzie! miałam ochotę go za fraki wyciagnąć z auta i po mordzie natrzaskać.[/QUOTE]
Szok trzeba było mu natłuc

Edytowane przez mikakrolikowa
Czas edycji: 2013-05-14 o 22:17
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:49   #3147
elllmi
Zakorzenienie

hej ho
nadrabiam, ale cytuję etapami, żeby mi potem nie pokasowało

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a na czym oglądasz przyjaciółki, bo to mój ulubiony serial z czasów ciąży a teraz to zwykle o tej porze co leci w tv ja Małego usypiam.
na TVNPlayer

Cytat:
Wiecie, ze bede miala czarna lodowke???
ja też mam no i jak czarna lodówka to poszedł czarny piekarnik, kuchenka, mikrofala, czajnik, wielkie płytki między meblami i wszystko na połysk no i teraz stwierdzam, że to nie był najlepszy pomysł, bo paluchy widać a jak młody zacznie macać, to będzie masakra

Cytat:
SILVER jak urządzaliśmy mieszkanie, to najpierw była czarna lodówka a potem do niej urządzaliśmy kuchnię, tak samo było z WC, ubzdurałam sobie czerwoną umywalkę i glazury szukaliśmy do niej
pokaż łazienkę

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dziopindy a powiedźcie mi, czy Dadi dobre ma osiągi, czy powinien już umieć coś więcej? () http://timidhope.blogspot.com/2013/0...-miesiace.html
nie wiem czy dobre, ale Filutek robi dokładnie to samo

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Potrzebuje Waszej porady, co prawda nie związanej z dzieckiem, ale może zechcecie mi pomóc...

Sytuacja wygląda następująco: Wczoraj przychodzi do mnie listonosz i wręcza mi awizo i oznajmia, że paczka jest uszkodzona i mogę ją odebrać dopiero jutro, czyli dzisiaj.

Moje pytania:
1. Czy przypadkiem listonosz nie ma w obowiązku dostarczyć mi przesyłki do domu??? Dodam, że jest to najprawdopodobniej chusta, albo słoiczek z bobovity, więc nic wielkiego ani ciężkiego.
2.Co zrobić jeśli zawartość przesyłki jest uszkodzona a list nie był ubezpieczony??? Bo jeśli to naderwana koperta czy pudełko a zawartość nie zniszczona to spoko, ale gorzej jak w środku coś zniszczone..
3.No i dlaczego nie mogę jej odebrać tego samego dnia, skoro listonosz przychodzi z awizem to najnormalniej w świecie nie pofatygował się żeby zabrać tą paczkę ze sobą, czyli ona cały czas czeka na mnie na poczcie.. Rozumiem, gdyby ją miał ze sobą a mnie w domu nie było to ok, bo przecież trochę do obejścia ma, no ale on przyszedł do mnie z wypisanym awizem....

Dodam, że nie jest to pierwsza taka sytuacja. Tylko, że zawsze awizo było w skrzynce a ja się głupia zastanawiałam czy przypadkiem nie spałam w dzień, może wyszłam na spacer w tym czasie a może na balkonie byłam i nie słyszałam...
pytałam mamy, bo to pocztowiec no i jak to jest paczka uszkodzona, to musi zostać na poczcie (bo jakby wziął to coś np mogłoby wylecieć itd), a listonosz dostarcza ci awizo żebyś mogła odebrać; i możesz w ten sam dzień kiedy ci dostarczył to awizo (przynajmniej u nas tak jest); gdyby to był list, a nie paczka, to mają obowiązek go zabezpieczyć i dostarczyć

Cytat:
ooooo
ja to bym chciała żeby był chirurgiem plastykiem- bo ma zdolne łapki
i matce by cycki zrobił i na starość morde ponaciągal za free albo za szarlotke

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Nie moge sobie poradzic z pogrubianiem na telefonie. Ktoras pytala o serial PRZYJACIOLKI,ja rzadko ogladam ale wlasnie widzialam na IPLI wszystkie odcinki. Ostatnio prawie wszystkie seriale ogladam na ipli albo tvn playerze bo moge w dowolnym czasie i jest mniej reklam albo wcale ich nie ma
no fakt, pomieszało mi się przedtem, chyba za dużo seriali oglądam Przyjaciółki na ipli, a na TVNPlayer Lekarzy i Przepis na życie

Cytat:
Pierwsza marchewka za nami Pluła, Pluła ale nawet smakowało
daj brokuła, w szoku będzie

Edytowane przez elllmi
Czas edycji: 2013-05-14 o 22:26
elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:49   #3148
Ifwka
Zakorzenienie

Jejkuu jak pędzicie, czytam trochę po łebkach bo czasu brak a chciałabym być na bieżąco.
Co do chrztu: my chrzcimy, jesteśmy oboje praktykujący więc chcemy chrzcić. Datę mamy na 26.05, ja kiecke już mam, teraz szukam dla niuni; chciałam szydełkową ale zapora finansowa, bo mam dentystę i gina w tym miesiącu (600 zł razem) no i pewnie jakąś zaliczkę za imprezę trzeba będzie dać.
Co do tej wysypki to nie wiem, u mnie Oliwia ma na rączkach na kostkach palców taką suchą skórę, szorstką jakby z krosteczkami .
Sarah trzymam kciuki
Moja mała pada teraz koło 20 i budzi się o 2 na karmienie, potem róznie ale wczoraj wstała dopiero o 6 tylko że potem już nie chce zasnąć i ja oczy na zapałkach caly dzień mam.
Bokeh śliczne zdjęcia z chrztu
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:52   #3149
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Hejo

Szajka, co za palant, masakra!!!!!!!!!!! Od razu staje mi przed oczami sytuacja, gdzie moja mama byla swiadkiem, pamietacie??? Bozesz.....

Niedziekujemy za kciuki! Kuuuuurka dalej nic nie wiadomo, operacja podobno jednak na jutro rano przesunieta, ale wszystko tylko podobno..... wszyscy sa mega rozbici (((

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 23:00   #3150
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość

Współczuję, u mnie dzisiaj cały dzień nie było i cholera mnie brała. Do każdego przewinięcia gotowałam wodę, nie będę dziecka katować zimną. Gorzej potem ręce myć i takimi lodowatymi ubranko przebrać czy coś

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Szaja a jak pobrac siuski? Mala dostala skierowanie ale za nic nie chce sikac jak nad nia stoje..
Ja nie Szaja, ale dzisiaj mi lekarka tłumaczyła bo dostałyśmy skierowanie. Rano, przy przebieraniu umyć okolice cewki i dupcię dokładnie przegotowaną wodą, poczekać aż wszystko wyschnie i wtedy nakleić woreczek do pobierania moczu. Na to normalnie pampersa, nakarmić i poczekać aż się uzbiera. Potem przelać do kubeczka i do laboratorium
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości