|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
kurde, na raty cytuję, a i tak mi poucinało trochę
![]() Cytat:
![]() no patrząc na jej fryzurę, to na pewno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40811947]Mam nadzieję, że temu debilowi, który wjechał na wózek z Dorotką na pasach fiut odpadnie!!! [/QUOTE] i po ptoku ale dobrze, że wszystko okCytat:
![]() Cytat:
![]() u nas dzisiaj ziemniak, smakowało
|
|
#3152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Tz wrocil ok 22 i milo spedzilismy wieczor. Co ciekawe... im pozniej wraca, tym Yae jest grzeczniejsza. Kapiel o 20.30 a o 21 juz spala. I dzis pierwsza noc przespana, bez karmien, pobudek i takich tam. Pobudka o 6 a dziecie w doskonalym humorze. ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40811947]Mam nadzieję, że temu debilowi, który wjechał na wózek z Dorotką na pasach fiut odpadnie!!! Dochodzę do pasów, staję na chodniku, bo auto widzę. Ale auto się zatrzymało i mnie puszcza - więc wchodzę powoli, ja, wózek i za rękę Agatka. A tu nagle tyłem wjeżdża jakiś ch.uj za przeproszeniem w cienkim! nie dośc, że kretyn parkował niezgodnie z przepisami, połową dupy na pasach, to jeszcze - jak można nie widzieć kobiety z dzieckiem i wózkiem, no jak??? ja idę, i nagle widzę że ten ani myśli się zatrzymać! ja w szoku, jedną ręką wózkiem kiepsko się manewruje, więc wózek bokiem tylko udało mi się postawić a on stuknął! na całe szczęście lekko, mała nawet nie poczuła, dotknął go tylko. No ludzie... wiązanę puściłam bo mi nerwy padły, a on na mnie - że przecież JA widzę, że on jedzie! miałam ochotę go za fraki wyciagnąć z auta i po mordzie natrzaskać.[/QUOTE] Dobrze, ze nic Wam sie nie stalo!! ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
Najlepsze, ze mojemu tz musze tlumaczyc, dlaczego upieram sie przy kp... ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Yae lubi sie kapac, ale od tygodnia szaleje pod prysznicem. Dokladnie takie cuda wyczynia, jak opisujesz. Sposob na nia jest jeden: z plecow na brzuch obrocic, natychmiast jest spokojna. |
||
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Od 21 mamy już trzecie karmienie... Mam dość ;( Kiedy moja Niunia pospi dłużej?
Chyba nigdy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3154 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój też cały zeszły tydzień cudował w wózku i wracałam z nim na rękach do domu. Od poniedziałku jakby przeszło i dziś znów w gondolce, zobaczymy jak długo wytrzyma.Cytat:
![]() Cytat:
Chciałam Ci powiedzieć że wczorajsza fota marchewkowa rozwala, mina pt. co jest?! oszukali mnie, to miało być mleko! ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40811947]Mam nadzieję, że temu debilowi, który wjechał na wózek z Dorotką na pasach fiut odpadnie!!! Dochodzę do pasów, staję na chodniku, bo auto widzę. Ale auto się zatrzymało i mnie puszcza - więc wchodzę powoli, ja, wózek i za rękę Agatka. A tu nagle tyłem wjeżdża jakiś ch.uj za przeproszeniem w cienkim! nie dośc, że kretyn parkował niezgodnie z przepisami, połową dupy na pasach, to jeszcze - jak można nie widzieć kobiety z dzieckiem i wózkiem, no jak??? ja idę, i nagle widzę że ten ani myśli się zatrzymać! ja w szoku, jedną ręką wózkiem kiepsko się manewruje, więc wózek bokiem tylko udało mi się postawić a on stuknął! na całe szczęście lekko, mała nawet nie poczuła, dotknął go tylko. No ludzie... wiązanę puściłam bo mi nerwy padły, a on na mnie - że przecież JA widzę, że on jedzie! miałam ochotę go za fraki wyciagnąć z auta i po mordzie natrzaskać.[/QUOTE] Nosz co za dziad! Dobrze że nic się nie stało. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rozłożyłam dziś małemu matę z puzzli piankowych i w ciągu 3 sekund fiknął pierwszy raz z brzuszka na plecki ![]() Ja dziś umieram, po rolkach i dwóch spacerach w tym jednym w chuście, nie mam nóg ani pleców, zarzućcie jakimś linkiem z allegro mogą być używane byle w dobrym stanie Fewcia na pewno niedługo się to unormuje Spokojnej nocy kochane Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-05-15 o 02:35 |
||||||||
|
|
|
#3155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 02:46 ---------- Poprzedni post napisano o 02:39 ---------- Cytat:
Szczerze mowiac, kiedy spie na skraju po prostu nie slysze, co innego w srodku. Ale Ci zazdroszcze rolek!! Drugi sezon nie jezdze. Raz, ze nie ma odpowiedniego miejsca a dwa moje ukochane Bauery w Polsce zostaly... Na czym jezdzisz? Rekreacyjnie? Agresywnie? Jakies tricki robisz? ---------- Dopisano o 02:48 ---------- Poprzedni post napisano o 02:46 ---------- Aplikacja24 widze Cie!! |
||
|
|
|
#3156 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga, mój telefoniczny debiut, ciekawe jak wyjdzie
Meneq potrzebowaliśmy zgodę, ale te wszystkie dokumenty pomógł nam załatwiać ksiądz, który potem udzielał ślubu. u nas rekord dzis. Ewa zasnela o 23, ja zanim wszystko ogarnelam to zrobiło się grubo po północy, a Mala obudzila się o 2:30. I bawmy się :P teraz ciumka, a ja się boje oddychać, bo może zasnie obled totalny
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też dziś rekord,wstawałam do Małej 8 razy! Budziła się co godzinę i ani myślała zasnąć.
O 5 obudziła tate do pracy i cwierka jak nakręcona. Dziewczyny strasznie martwi mnie to że ona w ogóle już nie podnosi główki. Wcale! Podnosi tyłek,układa nogi w żabkę i nos w koc ![]() A co do kąpieli,nie ma odparzen obejrzałam ją dokładnie. Dzisiaj chyba kupię woreczki i zbiore rano mocz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3159 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-05-15 o 07:11 |
||||
|
|
|
#3160 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale śpioszek mały ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40811947]Mam nadzieję, że temu debilowi, który wjechał na wózek z Dorotką na pasach fiut odpadnie!!! Dochodzę do pasów, staję na chodniku, bo auto widzę. Ale auto się zatrzymało i mnie puszcza - więc wchodzę powoli, ja, wózek i za rękę Agatka. A tu nagle tyłem wjeżdża jakiś ch.uj za przeproszeniem w cienkim! nie dośc, że kretyn parkował niezgodnie z przepisami, połową dupy na pasach, to jeszcze - jak można nie widzieć kobiety z dzieckiem i wózkiem, no jak??? ja idę, i nagle widzę że ten ani myśli się zatrzymać! ja w szoku, jedną ręką wózkiem kiepsko się manewruje, więc wózek bokiem tylko udało mi się postawić a on stuknął! na całe szczęście lekko, mała nawet nie poczuła, dotknął go tylko. No ludzie... wiązanę puściłam bo mi nerwy padły, a on na mnie - że przecież JA widzę, że on jedzie! miałam ochotę go za fraki wyciagnąć z auta i po mordzie natrzaskać.[/QUOTE] debil to mało :/ dobrze, że nic się Wam nie stało Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kija ellmi dzięki już znalazłam i oczywiście od razu 3 odcinki zaliczyłam
|
||||||
|
|
|
#3161 |
|
Wtajemniczenie
|
Szajka - takim fiu.tom to tylko fiu.ty wyrywać!!!! dobrze, że Wam się nic nie stało.
ja od czasu podobnego przypadku, przechodząc przez ulicę pomimo, że mam zielone i tak idę i lukam na tych, którzy nadjeżdżają za pozwoleniem zielonej strzałki. natomiast ja, jak jeżdżę to nie wyobrażam sobie nie przepuścić matki z dzieckiem..albo samego dziecka. od dłuższego czasu zaczęłam się zastanawiać... po co ludzie dziękują za przepuszczenie ich na przejściu... przecież to powinność kierowców.. |
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
My pobudka o 4:40 :banghead:
Jedziemy na bioderka i szczepienie. Trzymajcie kciuki |
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
|
|
|
|
#3164 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej hej!
Cytat:
powodzenia!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
o jejciu, niezla pora na zabawe
|
|||||
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
ktora mi dziecia przeprogramowała? przyznawac sie! od kilku nocy budzi sie co 1,5 godz, dzisiaj po jedzeniu o 4,25 juz spac nie poszedl wielce wyspany.... kipnął po 6 i wstal przed 8,. teraz mata rozrywana jest na kawałki
![]() SZAJA- ja bym gosciowi chyba wymiotła w pysk, dobrze, że tak sie skonczyło i nic Wam sie nie stało.... chciałam Wam wczoraj pokazac młodego popierwzej łyżeczce jabłuszka, ale zdjec mi nie dodawało, macie dzisiaj ![]() wlasnie ogladam DD TVN- Dorota Gardias nie chce porodu rodzinnego i bedzie miała Hanie
|
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś chciał moje WC
|
|
|
|
#3167 |
|
Wtajemniczenie
|
Ahh u nas ciężka noc..wczoraj o północy podałam mleko z 2 łyżeczkami kaszki ryżowej i niestety....zatwardzenie. .. myślałam, że mała chce znów jeść po 3h...ale ona stękała bo nie mogła nawet sobie pierdnąć...także kaszka ryżowa idzie w odstawkę...
|
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
łał, Fewcia- na bogato ten Twoj kibelek
![]() schodzi mi skóra z nosa |
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
hej ślicznoty
![]() Nadrobiłam, ale nie pocytowałam, bo się nie zalogowałam ![]() Szklanko, Fewciu bardzo Wam współczuję tych nocy. Wcześniej sama musiałam tak wstawać, więc wiem jak jest ciężko. Domcia teraz wstaje 2-3 razy "tylko", więc jest trochę lepiej. A od 3 tygodni codziennie w nocy robi wieeeelką kupę - jakby mała zołza nie mogła po przebudzeniu zrobić
|
|
|
|
#3170 |
|
Rozeznanie
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3172 |
|
Rozeznanie
|
jeszcze w pizamce a już na wizażu
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie oglądała zdjęcia Twojego kibelka
![]() ![]() ale piękny dzien a ja zaraz wybieram się na uczelnie
|
|
#3176 |
|
Rozeznanie
|
a to nasza podwójna imprezka, lenka w sukni, lenka przebrana i lenka z dziadkami i alicją
|
#3177 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moj wczoraj wazyl 6780, moze byc ![]() Cytat:
dla Kubusia!mam nadzieje ze z kazdym dniem bedzie lepiej [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40811947]Mam nadzieję, że temu debilowi, który wjechał na wózek z Dorotką na pasach fiut odpadnie!!! [/QUOTE] ![]() dobrze ze Wam sie nic sie nie stalo! tak, mam Rainforesta ale nie odsprzedaje zabawek ani niczego innego czekac bedzie na nastepna dzidzie ![]() na all jest sporo tego... http://allegro.pl/dla-niemowlat-karu...rest&buyUsed=1 ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jaki usmiech Cytat:
![]() ale masz nas! i to w ilosci hurtowej na raz! ![]() Cytat:
pomysl jakby Ci maly budzil sie w srodku naocy i chcial sie bawic? a potem dlugo nie mogl zasnac ![]() Kochana, zawsze trzeba szukac pozytywow |
||||||||
|
|
|
#3178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dwa tygodnie temu kupiłam mydło marsylskie i ono zadziałalo cuda. Po pierwszym myciu było dużo lepiej a po 3 to skóra była wreszcie normalna. A teraz po 2 tygodniach stosowania bardzo złagodziło moje atopowe zapalenie skóry na rękach, z którym męcze się dobrych parę lat. A skóre miałam taką suchą punktowo, że żywcem się drapałam \. A po kąpieli to była tragednia myślałam, że skórę wydrapę. A i tego mydełka można używać od pierwszych dni życia, więc dla maluszków z problemami skórnymi idealne. Na swojej nie próbowałam. Są 3 rodzaje z oliwą z oliwek, z olejem palmowym i z olejem palmowym + olej lawendowy. Do nawilżenia i złagodzenia z tego co czytam w ulotce to jest najlepsze to z olejem palmowym. A już idealne to olej palmowy + lawendowy. Ja mam to z samym olejem palmowym i jestem zadowolona. A i doskonale się nadaje do namaczania poplamionych ubranek z warzywek. Potrafi rozpuścić nawet stare plamy plamy. Doprałam bluzeczkę, która 5 dni leżała nie uprana z szpinaku (jak byliśmy na majówce). To jest produkt francuskiej firmy Lorient. Głównym przedstawicielem w Polsce są Mydlarnie u franciszka. Linka do adresów sklepów w całej Polsce wklejem poniżej: http://www.lorient.pl/Gdzie-jestesmy.aspx A tu link do mydełek marsylskich http://www.lorient.pl/savon-de-marse...-13-id-32.aspx A idealne na problemy skórne jest mydło oliwkowo-laurowe. Nie próbowałam, ale mam zamiar w najbliższym czasie kupić. http://www.lorient.pl/tradycyjne-myd...-13-id-30.aspx Dziewczyny ostatnio się nie odzywam, bo trochę spraw się nazbierało. A głownie to szukamy mieszkania do kupna i brak mi czasu. 40 stron od czwartku popołudniu nie dam rady nadrobić. Przeczytałam przedwczorajszy dzień i wczorajszy i jestem na bieżąco ( zobaczymy jak długo). Pochwalić się mogę, że w poniedziałek weszliśmy w nowy stopień wtajemniczenia, czyli Ola zajada mięsko. Co do glutenu to puki co wybieram słoiczki w których jest, bo dopiero wczoraj kaszki zamówiłam. A i Ola pokochała kaszki Holle, w przeciwieństwie do naszego kleiku z nestle. Chcę się jeszcze odnieść do tematów o których pisałyście, ale puki co dzieć mój wzywa. |
||
|
|
|
#3179 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40815061]
a popatrz na to: http://dzieciowo.pl/2013/04/boston-m...bostonska.html podobne to? [/QUOTE] może torchę podobne, ALE nie ma na wewnętrznej stronie dłoni tylko na zewnętrznej i na policzkach - najpierw myślałam, ze to od śliny bo dokładnie jest tam gdzie smoczka cumka - a że ostatnio rączki pcha przez to ząbkowanie to i na rączkach - na reszcie ciałka nie ma nigdzie Cytat:
weszłam już w rozmiar przedciążowy, chociaż waga pokazuje 5 kg na plusie sukienka z chrzcin wisi Cytat:
![]() moja też nie chce już główki podnosić, a tyłeczek owszem i próbuje pełzać, to normalne hehehe Cytat:
![]() Ale się zdenerwowałam od rana - dzwonię do przychodni o dermatologa- do końca miesiąca jak nie dłużej nie przyjmują zapisów + wizyta kontrolna jeszcze
|
|||
|
|
|
#3180 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej lasencje.
Daria ma znów jakieś problemy z zasypianiem Już od jakiegoś czasu fajnie zasypiała od razu po wieczornym jedzonku. A teraz się męczy, wierci w łóżeczku, nie potrafi zasnąć. Dopiero około 23 zasnęła... W nocy się obudziła o 2.30 i zasnęła dopiero koło 4 :/ Nie wiem co to jej się znów tak poprzestawiało....Dziś jadę do pracy złożyć wniosek o te dodatkowe 4 tygodnie. Aha Daria dziś kończy 4 miesiące!!! ![]() No i dla dzieciaczków charlizz i antoinette za 4 miechy ! A teraz nadrabianko ... Cytat:
Cytat:
![]() Marsi, za udaną wizytę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40811947]Mam nadzieję, że temu debilowi, który wjechał na wózek z Dorotką na pasach fiut odpadnie!!! Dochodzę do pasów, staję na chodniku, bo auto widzę. Ale auto się zatrzymało i mnie puszcza - więc wchodzę powoli, ja, wózek i za rękę Agatka. A tu nagle tyłem wjeżdża jakiś ch.uj za przeproszeniem w cienkim! nie dośc, że kretyn parkował niezgodnie z przepisami, połową dupy na pasach, to jeszcze - jak można nie widzieć kobiety z dzieckiem i wózkiem, no jak??? ja idę, i nagle widzę że ten ani myśli się zatrzymać! ja w szoku, jedną ręką wózkiem kiepsko się manewruje, więc wózek bokiem tylko udało mi się postawić a on stuknął! na całe szczęście lekko, mała nawet nie poczuła, dotknął go tylko. No ludzie... wiązanę puściłam bo mi nerwy padły, a on na mnie - że przecież JA widzę, że on jedzie! miałam ochotę go za fraki wyciagnąć z auta i po mordzie natrzaskać.[/QUOTE] Najważniejsze że całe i zdrowe jesteście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dziś robię Deli, kto tak mówi??? BEATKA z "przepisu na życie"
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

Nie umiem zacytowac ale sa linki na glownych portalach
ale dobrze, że wszystko ok

Mam nadzieję, że to nic poważnego, ale lepiej dmuchać na zimne
W ogóle od kilku dni je jeszcze mniej niż wcześniej. Czasem zje 30 ml i już cuduje i nie chce jeść
co za palant i jeszcze do Ciebie miał cham pretensje 

sukienka z chrzcin wisi
+ wizyta kontrolna jeszcze