Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-20, 19:50   #4441
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ooo A u nas grzmi

Silver miałam pisać ale mi umknęło Daria słodziak z tym obalem

ja byłam w pracy na chwile bo kierownik mnie wezwał i wyobraźcie sobie przedłużyli mi umowę na czas nieokreślony

kupiłam sobie tez spodnie w mango

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

a ja nie mam pewnie jutro juz nie będzie
Gratulacje

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:51   #4442
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
moj mąż ma przepiękne brązowe oczy, ja niebieskie i zgadnijcie, po kim Pietraszko ma oczy?

po mnie
Mój też ma takie piękne brązowe a Blanka ma takie szaro niebieskie. Też chciałam żeby były Jego. Cóż,może się zmienia.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Idzie burzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa

ja też chce! U nas tylko był wiatr i poszła bokiem

Cytat:
ooo A u nas grzmi

Silver miałam pisać ale mi umknęło Daria słodziak z tym obalem

ja byłam w pracy na chwile bo kierownik mnie wezwał i wyobraźcie sobie przedłużyli mi umowę na czas nieokreślony

kupiłam sobie tez spodnie w mango

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Gratulacje! Czyli pracodawcy też potrafią się ładnie zachować. A Wracasz po macierzyńskim do pracy?

Uwielbiam jak mój mąż ma urlop. Dzisiaj był taki cudowny dzień! Byliśmy na zakupach,na dwóch spacerach,Blaneczka w domu spala nam godzinę i spokojnie mogliśmy razem przygotować obiadek i porozmawiać jak za czasów kiedy Jej z nami nie było.
Będziemy zmieniać samochód Więc razem oglądaliśmy na allegro i na różnych stronach. To był bardzo udany dzień.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 19:57   #4443
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

I to bliźniaki ma dziewczyna co pisała że wpadli i że boi sie powiedzieć rodzicom
O kurcze muszę też poczytać

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
I ja też kocham burzę Ale niestety nie doczekałam się jej u mnie Jedynie deszcz pada, bez błysków i grzmotów
Jakaś taka marna ta burza a napaliłaaaam się....

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Uwielbiam jak mój mąż ma urlop. Dzisiaj był taki cudowny dzień! Byliśmy na zakupach,na dwóch spacerach,Blaneczka w domu spala nam godzinę i spokojnie mogliśmy razem przygotować obiadek i porozmawiać jak za czasów kiedy Jej z nami nie było.
Będziemy zmieniać samochód Więc razem oglądaliśmy na allegro i na różnych stronach. To był bardzo udany dzień.

Super że mieliście udany dzień!

Też kocham takie dni jak Tż ma wolne.
Stary 2013-05-20, 20:02   #4444
blogerka
Wtajemniczenie

hej dziewczyny, nie podczytuje Was na razie, bo ciagle zajeta jestem ..

ostatnie dni chodzilam spac duzo wczesniej, przez co wieczorami nie nadrabialam jak zawsze
ostatnio nawet o 20 zasnelam, i powiem Wam, ze w koncu nie narzekam na nieprzespnae noce i ogromna zlosc rano .. wstaje szczesliwa o 7 i przez to moj synek tez jest szczesliwszy, i pozniej spokojniejszy w dzien, dzisiaj caly dzien na spacerze bylismy, weekend tez udany ...
podaje juz marchewke, sama, albo mieszam z kaszka - zeby sie koncowka nie marnowala
jutro zaczne jabluszko... myslami ciagle jestem z wami!! jak pozalatwiam swoje zalegle sprawy to bede znowu aktywna tutaj
Stary 2013-05-20, 20:02   #4445
mala_19kw
Zakorzenienie

O jakie wszystkie spragnione burzy trzeba było mówić-bym podesłała

Lady-kąpiesz na słynnej foczce? Czy jeszcze jakieś inne cudo?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:02   #4446
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nawijko-o ja Cię to mieliście przygodę -nie zazdroszczę. Przecież to masakra była jakaś,u mnie po podwórku wiadra fruwały
Tu bylo nie lepiej
Strachu sie najadlam (ubzduralam sobie, ze piorun w wozek walnie czy cos...), poza tym akurat mijaly 3h odkad maly jadl.
Ale Kubus pokumal powage sytuacji i nawet nie jeknal, zajal sie pakowaniem bluzy do buzi

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:13   #4447
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Illusion, myślałam, ale nie mam pozwolenia na tyle kolorów ten beż jest w każdym pomieszczeniu poza przedpokojem, żeby było taniej....

a co do oczu to wiem, i liczyłam strasznie na to, że Piotruś odziedziczy po Michale, no ale na razie niestety;>
Ale przecież paski u Pietraszka widzę zielone? To jaka różnica czy kupicie więcej zielonego czy beżowego? Wszystko da się wyliczyć
Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
W filmiku młoda jak się chichra. Oczywiście nagrałam samą końcówkę, bo się zainteresowała wujkiem.
I przy okazji pytanie - czy wg Was ma bardzo płaską główkę? Od urodzenia nie miała zbyt okrągłej, a ja i tż nie mamy też jakoś bardzo kształtnych z tyłu, więc myślałam, że po prostu po nas taką będzie mieć..

http://www.youtube.com/watch?v=XxPZnQsXTmQ
Uwielbiam jak takie małe dzieciaczki się śmieją na głos. Coś cudownego. Rzeczywiście ma z tyłu trochę spłaszczoną główkę, pytałaś o to lekarza? Może po prostu niektóre dzieci mają taki kształt i to nic złego?
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
A teraz wszystkie Mamunie chwala sie zdjeciem z dzisiejszym biedronkowym nabytkiem
Różowy oczywiście Tylko silver się wyłamała
Cytat:

kupiłam sobie tez spodnie w mango [COLOR="Silver"]

Gratuluję przedłużonej umowy Będziesz korzystała z rocznego macierzyńskiego?
Pokaż jakie spodnie kupiłaś
A oballa pewnie dostaniesz jutro. u mnie dużo było i jakoś nie widziałam zainteresowania
Cytat:

I to bliźniaki ma dziewczyna co pisała że wpadli i że boi sie powiedzieć rodzicom
o kurde
Cytat:
Super że fajnie dzień spędziliśmy. Też uwielbiam jak mąż jest cały dzień w domu dlatego tak wyczekuję weekendów.

Chłopaki mi się pospali. Iguś u mnie na cycu a mąż obok na kanapie i przykrył się Igusia kocykiem
Stary 2013-05-20, 20:13   #4448
LadyWhisper
Zakorzenienie

Slynna foczka? nie wiem o co kaman?
Ja mam cos takiego
http://www.baby-markt.de/out/picture...069697_001.jpg

Silver, badziewna burza? Do mnie wlasnie doszla i wcale nie jest badziewna

Illusion, no ,ale zielony to ten sam kolor co w przedpokojuze mnie zona logistyka, wiec wiesz....
Aaaaaaa, wkleilabys zdjecie swojego balkonu do klubu? co bym sie poslinic mogla

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-05-20 o 20:19
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:16   #4449
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

laurko ten posiew trzeba będzie chyba powtórzyć bo jak są dwa szczepy wyhodowane to trzeba powtarzać ale z drugiej strony badanie ogólne moczu jest w normie więc może lekarz na tej podstawie stwierdzi, że nie potrzeba leczenia.
nie napisali jaki Pseudomonas? P. aeruginosa? Mogło dojść do zanieczyszczenie z woreczka, jak założyłaś woreczek to ile minęło jak go wyjęłaś? Powinno się jak najszybciej bo nasiusianiu, żeby zmniejszyć ryzyko namnożenia się bakterii (mocz jest dobrą pożywką dla bakterii a w woreczku cieplutko i mokro więc się dobrze namnażają)
Nie, nie napisali, Pseudomonas sp. Po 3 dniach byl wynik, moze za krotko kolonia rosla zeby oznaczyc dokladniej. Ciagle sprawdzalam czy juz nasiusial, ale mocz dopiero po 1,5 godzinie dotarl do labu, trzymalam w lodowce. Nic nie przelewalam. Jak cos to nawet sama z siebie powtorze badanie bo sie martwie. Jutro szczepienie, dowiem sie wiecej. Moze nam odroczy. Dziekuje za zainteresowanie

Cytat:
Laurko Lepiej już?
Dzieki, gadamy juz normalnie ale niech nie mysli ze mi tak szybko przeszlo, foch jest nadal

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
straciłam cudowną moc usypiania Małego przy piersi :/ nie wiem co się stało w ogóle czy Wasze maluchy w trakcie upałów też jedzą mniej? Mój je często ale krótko 5 min max, potem wypluwa cycka i się nim bawi, niby otwiera buzię ale zaraz wypluwa, jak daję do drugiej piersi to chwilę je i tak samo wypluwa, nie wiem czy jest głodny czy nie (marudzi i nie wiem czy marudzi bo gorąco czy jest głodny czy z innej przyczyny?), poza tym wieczorem jak w kąpieli mu się podoba (smieje się, nie płacze) to jest potem cyrk przy jedzeniu a jak przy kąpieli popłacze trochę to ładnie zasypia do tego nie chce zasypiać przy piersi, widzę, że już mu się oczka kleją i jeszcze ssie ale nagle wypluwa cycka i koniec ze spaniem, sam nie chce spać, noszenie nie pomaga, już nie mam pomysłu

a druga sprawa, 9 czerwca chrzcimy Kubunia i nie wiem jak go ubrać (siebie też nie wiem bo wyglądam jak wielki pasztet :/)nie chce go wystroić tak, żeby wyglądał jak stary maleńki ale z drugiej strony jak patrzę po allegro to nic ciekawego nie widzę jak ubierałyście swoich małych przystojniaków na tą uroczystość?
Moze mu sie bardziej pic niz jesc chce? Moj tez cuduje ostatnio i nie chce zasypiac.
Mama mi upolowala w lumpie biale spodnie lniane i do tego bialego bodziaka z kolnierzykiem zaloze. Jutro moze zrobie zdjecia spodenek

Cytat:
Dopiero mi załadowało

Nancy-ja ubieram tak (załącznik)

A na drugim mój śpiochu
Fajnie i slodki spioch

Cytat:
kurczę, u nas w jednej Biedronie były te oballe za 17,99, ale dwupak!!! A mąż z Krakowa przywiózł jeden za 30zł moja mama dokupiła Pietraszkowi tego drugiego, podłużnego.

Dziewczyny, jak wam wrzucę pomysły na kolory w mieszkaniu to się nie obrazicie? 2 tyg już męczę temat i nie potrafię się zdecydować, a w czwartek muszę pojechać i kupić farby..... Projekty robiłam w tym duluxowym programie
Ja nie jestem obiektywna, cale mieszkanie mam pomalowane na bialo, tylko miskowy pokoj ma szare pasy. Kocham sie w bieli. U mnie zreszta wszystko jest biale, szare, czarne i drewniane z kropla koloru, uwielbiam turkus. Wrzuce ci strone z ktorej czerpie inspiracje
http://www.alvhemmakleri.se/hem-till-salu

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Nancy w ogóle jak jest lepiej z tym moczem do badania, bo lekarka powiedziała mi, że do ogólnego to przelać z woreczka do jałowego kubeczka, a pani w laboratorium, że wolą cały woreczek zaklejony i włożony do tego kubeczka. A na posiew dostałam teraz taką specjalną buteleczkę..
Ja nie przelewalam, w woreczku mialam oddac.

Cytat:
Fewciu, no właśnie wiem, że za ciemno.....na męża nie mam co liczyć "bo Ty kochanie najlepiej wybierzesz, byle nie było różowo"
a beżu w całym mieszkaniu nie chcę, bo tutaj już tak mam i tego wszechobecnego beżu, delikatnie mówiąc, mam dość

Bokeh, ja się uparłam na fioletową ścianę w sypialni i kurka ni cholery nie potrafię dobrać kolorów o coś takiego jak w załącznikach mi chodzi
Ja bym fiolet z biela polaczyla

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
a to moja kuchnia marzeń :sli na:

troszkę bym pozmieniała dodatki ale ogólnie taka przestrzenna, wielka, jasna mi się marzy.

Ale ja jestem maniaczka rzeczy kuchennych i muszę mieć wielką żeby mi się wszystko pomieściło
Piekna! tez mi sie wielka marzy, ale metraz jaki mam taki mam

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jestem
Byłam w biedrze po kule były zapakowane po dwie ale babka przy kasie powiedziała że jedna jest za 17,99.

A tu Daria z nową zabawką
http://www.youtube.com/watch?v=9zX1PopiQI0

Lecę nadrabiać...6 stron
OOoooo a moj tata kupil dwupak po 17.99 Grzechotke jakas baba mu z reki wyrwala

Czy wasze maluchy tez sie na rekach dzwigaja?

Lece dalej nadrabiac, sorki za brak polskich znakow, kot mi cos poprzestawial dupskiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9510.jpg (46,9 KB, 50 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:17   #4450
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tu bylo nie lepiej
Strachu sie najadlam (ubzduralam sobie, ze piorun w wozek walnie czy cos...), poza tym akurat mijaly 3h odkad maly jadl.
Ale Kubus pokumal powage sytuacji i nawet nie jeknal, zajal sie pakowaniem bluzy do buzi
To dobrze że chociaż Kubuś Ci się nie rozwył. Ja wożę ze sobą folię przeciwdeszczową na wózek od czasu jak nas raz deszcz złapał na spacerze.
Stary 2013-05-20, 20:30   #4451
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Lece dalej nadrabiac, sorki za brak polskich znakow, kot mi cos poprzestawial dupskiem
Tak, moja tak samo robi.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:31   #4452
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Nienawidzę pająków!
Ostatnio siedziałam na ławce przed domem i po ścianie zapitalał taki z mniejszych-to ja go zdmuchnełam i nieszczęśliwie wpadł w pajęczyne,a tam... Jak nie wyskoczy taki gigant pająk i do ataku-na tego małego. Na to już nie mogłam patrzeć a nie miałam nic pod ręką więc go oplułam schował się,tylko te wielkie łapy mu z jego nory wystawały. Jakoś na chwilę się obróciłam i małego pająka już nie było albo go zeżarł albo mu zwiał. Przeoczyłam akcje potem mi się w nocy śniło.

Albo brat jak był w Hiszpani to na torbie podróżnej na lotnisku taki wielkolud mu siedział jak ręka pokazywał mi fote. Ohyda
blehhh ja sie strasznie boje i brzydze pajakow ;/

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
no to uwaga, chwalę się

pierwszy to Kubuś na urodzinki synka znajomych, a drugi to mój zeszłoroczny urodzinowy. Tylko temu z truskawkami zdjęcie zrobiłam na szybko przed ustawieniem na paterze, dlatego taki krzywy wyszedł

mmmm pychotki
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
czarna co do oczu. Mój mąż ma niebieskie a ja zielone. Iguś ma niebieskie i ja miałam ogromną nadzieję że takie zostaną jednak zauważyłam niedawno że przy źrenicach mu jakby zielenieją
ja mam oczy zielone maz brazowe - moja cora urodzila sie z niebieskimi oczami po kilku miesiacach zmienily sie w zielone a na sam koniec przeszly w brazowe i takie juz zostaly synek poki co ma niebieskie ale sie to na pewno jeszcze zmieni

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:31   #4453
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam cos takiego

Illusion, no ,ale zielony to ten sam kolor co w przedpokojuze mnie zona logistyka, wiec wiesz....
Lady to się nazywa foczka właśnie
Co do farby nadal uważam że można kupić więcej zielonego a mniej bezowego
Jutro wstawię zdjęcie balkonu, ślinić się nie ma do czego ale chociaż ludzie mi nie zaglądają i mogę rano śniadanko i kawkę na balkonie trzasnąć
Cytat:

Następna szczęściara
Mój tak się nie dźwiga tzn. ze dwa razy mu się zdarzyło jak dotąd
Misio słodziaczek i ma dziewczyński zestaw oballi dla odmiany
Pogrubione
Stary 2013-05-20, 20:32   #4454
bijkora
Rozeznanie

Insolito Obglądnełam twoje zdjęcia na fejsie i stwierdzam że Dzieć jest bardzo podobny do Ciebie

Włosomaniaczka

Stary 2013-05-20, 20:32   #4455
eff8
Zakorzenienie

aaa no i bylam dzisiaj na kontroli w czwartek mamy 4 miesiace - synek wazy 6850g i ma 69 cm wzrostu no i ogolnie wszystko ok

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:33   #4456
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

o rety!!

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
toż to taniości, w Warszawie za klitę 36m płaciłam 1200 plus rachunki razem 1500zł. I takie są ceny, standardowo.

Zmieni się , zociutka! U mnie to samo poki co

Tak, ciemny jest dominujący, ale trzeba jeszcze wziąć pod uwagę kolor oczu dziadków, wtedy można wyliczyć jaki kolor ile ma szans
no w wawie to mega drogo.... u mnie w rdm to tez mozna fajne mieszkanie znalezc za 600zl. Gorzej z job

Dziewczyny, wszystkie bobasy są taaaaaaaaakie cudowne ja to ciagle sobie przegladam w klubie te zdjecia i patrze i patrze jak te nasze brzdące rosną, dopiero co wklejałyśmy zdjęcia z usg
moja Amelka chyba juz zasneła snem nocnym o 19;o szok;p pierwszy raz tak wczesnie

Nancy pytałaś jak Amelka, więc hmm podaje jej to mm raz/dwa razy dziennie, i chyba nie widze poprawy, qpe dwa razy tylko i raz taka w sumie niezłą, z niewielką iloscia sluzu, ale druga byla juz rzadka... i barrrrrrrrrrrrrrdzo smierdząca! no i teraz od 2ch dni zastój...
no i jak nie odciągam 1 fazy to baczki bolące.. a jak odciagne to jest ok. W srode usg brzuszka, martwie się, boje się ze coś wyjdzie zlego..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-05-20 o 20:39
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:46   #4457
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
o rety!!

no w wawie to mega drogo.... u mnie w rdm to tez mozna fajne mieszkanie znalezc za 600zl. Gorzej z job

Dziewczyny, wszystkie bobasy są taaaaaaaaakie cudowne ja to ciagle sobie przegladam w klubie te zdjecia i patrze i patrze jak te nasze brzdące rosną, dopiero co wklejałyśmy zdjęcia z usg
moja Amelka chyba juz zasneła snem nocnym o 19;o szok;p pierwszy raz tak wczesnie

Nancy pytałaś jak Amelka, więc hmm podaje jej to mm raz/dwa razy dziennie, i chyba nie widze poprawy, qpe dwa razy tylko i raz taka w sumie niezłą, z niewielką iloscia sluzu, ale druga byla juz rzadka... i barrrrrrrrrrrrrrdzo smierdząca! no i teraz od 2ch dni zastój...
no i jak nie odciągam 1 fazy to baczki bolące.. a jak odciagne to jest ok. W srode usg brzuszka, martwie się, boje się ze coś wyjdzie zlego..
Ja jak Hani podałam w jednym dniu może 3 butelki mm to zrobiła zupełnie inną kupe bez śluzu taką zółtą i treściwą że tak to ujmę

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Gratulacje
Cytat:
Mój też ma takie piękne brązowe a Blanka ma takie szaro niebieskie. Też chciałam żeby były Jego. Cóż,może się zmienia.

Gratulacje! Czyli pracodawcy też potrafią się ładnie zachować. A Wracasz po macierzyńskim do pracy?

zupełnie mnie zaskoczyli, bo mogli mi dać tylko przedłużenie do końca macierzyńskiego, jeśli będzie możliwość wrócę

Dupa a nie burza! raz się zagrzmiało
Stary 2013-05-20, 20:50   #4458
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, nie podczytuje Was na razie, bo ciagle zajeta jestem ..

ostatnie dni chodzilam spac duzo wczesniej, przez co wieczorami nie nadrabialam jak zawsze
ostatnio nawet o 20 zasnelam, i powiem Wam, ze w koncu nie narzekam na nieprzespnae noce i ogromna zlosc rano .. wstaje szczesliwa o 7 i przez to moj synek tez jest szczesliwszy, i pozniej spokojniejszy w dzien, dzisiaj caly dzien na spacerze bylismy, weekend tez udany ...
podaje juz marchewke, sama, albo mieszam z kaszka - zeby sie koncowka nie marnowala
jutro zaczne jabluszko... myslami ciagle jestem z wami!! jak pozalatwiam swoje zalegle sprawy to bede znowu aktywna tutaj
No to super, że mama i syn zadowoleni
Cytat:
Tu bylo nie lepiej
:O Znając moje szczęście Julianka by mi się tak rozwyła, że musiałabym ją nieść Ona ma zegarek w dupce
Cytat:
Ale przecież paski u Pietraszka widzę zielone? To jaka różnica czy kupicie więcej zielonego czy beżowego? Wszystko da się wyliczyć

Uwielbiam jak takie małe dzieciaczki się śmieją na głos. Coś cudownego. Rzeczywiście ma z tyłu trochę spłaszczoną główkę, pytałaś o to lekarza? Może po prostu niektóre dzieci mają taki kształt i to nic złego?

Różowy oczywiście Tylko silver się wyłamała

Gratuluję przedłużonej umowy Będziesz korzystała z rocznego macierzyńskiego?
Pokaż jakie spodnie kupiłaś
A oballa pewnie dostaniesz jutro. u mnie dużo było i jakoś nie widziałam zainteresowania

o kurde

Super że fajnie dzień spędziliśmy. Też uwielbiam jak mąż jest cały dzień w domu dlatego tak wyczekuję weekendów.

Chłopaki mi się pospali. Iguś u mnie na cycu a mąż obok na kanapie i przykrył się Igusia kocykiem
Of kors różowy Nie wiem, mam jakiegoś hopla, robię to bezwiednie bo sama się nie noszę na różowo za bardzo....
Jedną nogę przykrył? Przecież te kocyki maciupeńkie.
Ja dopiero kończe paznokcie
Cytat:
Ja nie jestem obiektywna, cale mieszkanie mam pomalowane na bialo, tylko miskowy pokoj ma szare pasy. Kocham sie w bieli. U mnie zreszta wszystko jest biale, szare, czarne i drewniane z kropla koloru, uwielbiam turkus. Wrzuce ci strone z ktorej czerpie inspiracje
http://www.alvhemmakleri.se/hem-till-salu

To są mieszkania? Cudowne
Kolejna farciara
Moja się nie dźwiga
Ah te kocury nasze kochane
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
aaa no i bylam dzisiaj na kontroli w czwartek mamy 4 miesiace - synek wazy 6850g i ma 69 cm wzrostu no i ogolnie wszystko ok
Pięknie Ci Miko wyrósł

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Zapomniałabym:
Bokeh no to super, gratulacje!!!
Wisienko, cudnie się Pola chichra
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:53   #4459
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Tu bylo nie lepiej
Ja w domu s.rałam po gaciach jak widziałam co się dzieje Nie chciałabym doświadczyć tego na własnej skórze Dobrze że Kubuś nie wyczuł powagi sytuacji no i wstrzymał się od jedzenia
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-05-20, 20:55   #4460
insolito
Zadomowienie

Jednak jestem jeszcze dziś

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
czesc babeczki
dzis wieczorem postaram sie nadrobic zaległosci, które uzbierały sie od piątkowego wieczoru...
pochwale sie tylko, ze polowanie na obala rozpoczęte o 7,12 skopnczyło sie pomyslnie zielonym sie dziec bawi, obal robi furore
mało co,a zostałabym szczesliwą posiadaczka dwóch w cenie jednego , bo byly po dwa pakowane ale babka z kasy obok zwróciła uwage "mojej" kasjerce
do wieczornego popisania
Szkoda, że się nie udało dorwać dwóch. Swoją drogą to zastanawia mnie czemu oni nie rozpakowali ich z tych siatek, tylko tak w dwupakach leżą

Cytat:
Brakow w kasie nie bedzie - gorzej na magazynie i w systemie

Nas ten koniec swiata zlapal na spacerze. Schowalismy sie pod wiate przystankowa, ale niewiele to dalo - cali mokrzy :/Kubus mial plaze w wozku - tak wialo!

Mam oballe - 2
Pani w kasie nawet sie nie zastanawiala, od razu worek na czytnik
Ale co z tego jak moj maly ma je w nosie - lepiej krzyczec i domagac sie raczek Moze za maly jest? Prawa reka trzyma, lewa jeszcze nie potrafi.

Widze, ze temat wystroju wnetrz na tapecie.
Ja sie nie wypowiadam, bo kompletnie nie mam takiego zmyslu, mi tam wszystko pasuje

Karmilam dzis w pokoju matki i dziecka w CH. Dorwalam wi-fi i podczytywalam Was na tel
Dobrze, że udało się Wam choć trochę schronić.

Ja ostatnio też tak karmiłam CH z tel w ręku

Cytat:
moj mąż ma przepiękne brązowe oczy, ja niebieskie i zgadnijcie, po kim Pietraszko ma oczy?

po mnie
Nasz też ma po mnie, a ja wolałabym, żeby miał po Tż, który ma brązowo-piwne. Bo ile teraz Piotrek ma ładny ten niebieski kolor to z czasem pewnie zrobią mu się tak jak u mnie, bardziej szare

Cytat:
Mała, do nas też przylazło. Gradzik nieźle też napitalał.

W filmiku młoda jak się chichra. Oczywiście nagrałam samą końcówkę, bo się zainteresowała wujkiem.
I przy okazji pytanie - czy wg Was ma bardzo płaską główkę? Od urodzenia nie miała zbyt okrągłej, a ja i tż nie mamy też jakoś bardzo kształtnych z tyłu, więc myślałam, że po prostu po nas taką będzie mieć..

Słodka

Cytat:
A teraz wszystkie Mamunie chwala sie zdjeciem z dzisiejszym biedronkowym nabytkiem
Cudo

Cytat:

No to nieźle

Cytat:
Bokeh, jakby u Ciebie nie było to mogę Ci kupić, ostatnio było ich przemnóstwo u mnie
no i gratulacje umowy na stałe!!!!!!!!! Super, czyli jednak są normalni pracodawcy

Ahhhh bliźniaki, ja tak strasznie chciałam bliźniaki
Ja też mogę zerknąć, bo u nas zawsze zalegają jeszcze długo

Cytat:

Cieszę się razem z Tobą z powodu udanego dnia.
A Ty chyba zdjęcia swojego mieszkanka miałaś wkleić Zapomniałaś czy coś przeoczyłam?

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Insolito Obglądnełam twoje zdjęcia na fejsie i stwierdzam że Dzieć jest bardzo podobny do Ciebie
Niestety, już pisałam kilka razy Pietrek to wykapany Tż. Tylko jak ktoś nie zna P. to może się tak wydawać, bo my dość podobni

Cytat:
o rety!!

Ja tez czasem wchodzę do klubu i przeglądam wszystkie zdjęć brzuszkowe

Djerba, słodka mała i obrocik jaki sprawny
Meduza, Jula cudnie gada i w ogóle cała jest cudna
Silver, Daria jest piękna i super, że zabawka się podoba

Bokeh, fajnie, że juz jesteś

Miałam coś jeszcze pisać, ale zapomniałam

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 20:59   #4461
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

Cytat:
o rety!!

Na pewno wszystko dobrze, nie denerwuj się

A właśnie Bokeh, gratuluje umowy

Stary 2013-05-20, 21:00   #4462
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam cos takiego

A no-to właśnie słynna foczka Też to mam ale nie kąpałam w tym w ogóle,mówisz że wygodniej?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-05-20, 21:02   #4463
insolito
Zadomowienie

I jeszcze nie zacytowało mi postu Laurki. Mały jest cudny i jak wysoko się podnosi na dłoniach, mój tak jeszcze nie potrafi

Stary 2013-05-20, 21:03   #4464
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Jedną nogę przykrył? Przecież te kocyki maciupeńkie.
On jest w samych bokserkach, śpi na plecach i ten kocyk na klacie sobie położył. No komedyja

Oglądałam pogodę właśnie i zapowiadali że w czwartek i piątek chłodno i deszcz. I wiecie jaka była moja pierwsza myśl? Tylko się nie śmiejcie
Jak ja na ciuchy pójdę z młodym w taką pogodę.... Są może jakieś spotkania dla Anonimowych Zakupoholików Dziecięcej Odzieży Używanej?
Stary 2013-05-20, 21:07   #4465
blogerka
Wtajemniczenie

my tez na foczce kapiemy chociaz ja to nazywam lezaczkiem, i zaczelam tego uzywac pod wplyem zdjecia Leosia marsi... ale wydaje mi sie to niezbyt bezpieczne - dzisiaj tyle wody tz nalal, ze mlody sie unosil nad tym lezaczkiem
Stary 2013-05-20, 21:10   #4466
bokeh
Zakorzenienie

Insolito
Stary 2013-05-20, 21:11   #4467
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze że chociaż Kubuś Ci się nie rozwył. Ja wożę ze sobą folię przeciwdeszczową na wózek od czasu jak nas raz deszcz złapał na spacerze.
Cytat:
Ja w domu s.rałam po gaciach jak widziałam co się dzieje Nie chciałabym doświadczyć tego na własnej skórze Dobrze że Kubuś nie wyczuł powagi sytuacji no i wstrzymał się od jedzenia
Sam byl chyba przestraszony, bo oczy mial nie jak 5, ale jak 100zl

Cytat:
:O Znając moje szczęście Julianka by mi się tak rozwyła, że musiałabym ją nieść Ona ma zegarek w dupce
Tez tak myslalam

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Ja ostatnio też tak karmiłam CH z tel w ręku
Te pokoje to calkiem fajna sprawa

Uff, w koncu chwilka dla siebie i czas m.in. na dokonczenie obiadu

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:11   #4468
LadyWhisper
Zakorzenienie

Illusion, musiałam,

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 21:11   #4469
mala_19kw
Zakorzenienie

Laurko-o jezusie jaki słodziak
Mój jak ma humor to się dźwiga

Bokeh-no właśnie,GRATULUJE Ci się trafiło jak ślepej kurze ziarno Fajno
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-05-20, 21:13   #4470
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
no, a pomysl o zapaszku jak zaczniemy wprowadzac mięso
Bleeee

Cytat:
Napisane przez czarna1001 Pokaż wiadomość
jestem w trakcie nadrabiania jeszcze trochę mi zostało mam pytanko czy widać już u Waszych dzieci docelowy kolor oczu? wiem, że do 1 roku się zmienia a ja mam problem z określeniem koloru oczu Maksia :P raz widzę szare, raz zielone a czasem jak się popatrzy z boku to przebija brązowy :P ja mam brązowe, mąż niebieskie. Wiadomo,że jak rodzice mają niebieskie to dzieci też będą miały niebieskie ale nie chodzi mi o dziedziczenie bo akurat tu wiem co i jak tylko czy u Was (szczególnie u mam które mają już dwójkę) było podobnie i w którą stronę kolor się zmenił? ale zagmatwałam :P Maksiu ma koło źrenicy brązowe a resztę szarą i się zastanawiam co z tego wyjdzie któraś ma podobnie?
Mąż ma brązowe, ja mam szare i Misiek ma takie jak ja. Na razie pogłębia mu się ta szarość, nic brązu nie ma.

Cytat:
O Matko! NIGDY takiego czegoś nie widziałam Już przeszło ale patrzcie co zostawiło...
o rany!

Cytat:
Mała, do nas też przylazło. Gradzik nieźle też napitalał.

Ale słodzia!

Cytat:

Cytat:

Następna szczęściara
Mój tak się nie dźwiga tzn. ze dwa razy mu się zdarzyło jak dotąd
Misio słodziaczek i ma dziewczyński zestaw oballi dla odmiany
Pogrubione
Dziadek wybierał Moja kota lubi sobie dupę na lapku wygrzewać

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Tak, moja tak samo robi.
Mój nie poleży spokojnie na brzusiu już, szaleństwo normalnie!

Cytat:
To są mieszkania? Cudowne
Kolejna farciara
Moja się nie dźwiga
Ah te kocury nasze kochane
mieszkania na sprzedaż w Szwecji.

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
I jeszcze nie zacytowało mi postu Laurki. Mały jest cudny i jak wysoko się podnosi na dłoniach, mój tak jeszcze nie potrafi
dziękujemy

Cytat:
On jest w samych bokserkach, śpi na plecach i ten kocyk na klacie sobie położył. No komedyja

Oglądałam pogodę właśnie i zapowiadali że w czwartek i piątek chłodno i deszcz. I wiecie jaka była moja pierwsza myśl? Tylko się nie śmiejcie
Jak ja na ciuchy pójdę z młodym w taką pogodę.... Są może jakieś spotkania dla Anonimowych Zakupoholików Dziecięcej Odzieży Używanej?
Dobra jesteś Swoją drogą ja mam zajefajny ciucholand ale za daleko na wyprawę wózkiem

Nie zacytowało mi wszystkiego

Pstryczek jak małemu się znudził obal, to schowaj na kilka tygodni, na pewno po tym czasie znów będzie hicior

Bokeh To super że przedłużyli!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości