Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 12:43   #3211
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Dzień dobry!
Czytałam was na telefonie, przeniosłam się na kompa teraz więc mogę popisać

IDZIA! Najlepsze życzenia, sto lat, lekkiego porodu i duuuużo szczęścia i usmiechu
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Właśnie jadę na wizyte, na ostatnia chwilę, ale za to kupiliśmy płytki do przedpokoju i kuchni (do kuchni na zaś, bo tam nic nie robimy na razie). łatwiej dziś było wybrać i całkiem tanio, więc cieszę się podwójnie. Poproszę o kciuki za cytologie, szyjke i Fi
trzymam mocno!

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja wczoraj szłam z sierścią i cały spacer ryczałam nad swoim marnym losem Więc Cię rozumiem doskonale
no nie wierzę

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
ja chwilowo uciekam dziewczynki, coby rodzice mogli się mną nacieszyć troszkę

PS. MAma moja jest kochana od rana pyta na co mam ochote, jakie ciasto ma zrobić dla mnie, ze mam nic nie robić tylko odpoczywać...
pożyczysz mamy na trochę?
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

Ja juz po wizycie, Edziu jak zwykle w porzadku Niestety moj mocz nie wygladal idealnie, dlatego zostanie wyslany na badania, byc moze zlapalam jakiegos wirusa. Nie ma co sie jednak martwic zawczasu, przyjda wyniki i wtedy sie okaze co i jak Szczepienie bylo troche bolesne i reka teraz nieco zesztywniala, ale to itak nic w porownaniu z tym co mnie czaka za ponad 2 m-ce
Teraz popijam kawke z moja ulubiona angielska drozdzowka (danish pecan maple) i za chwile wyrusze do pracy, na sczescie tylko na pol dnia
za wizytę. Przez Ciebie chyba zaraz będę musiała iść po drożdżówkę
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Kochana, ja mam +15kg w 33tyg więc i tak jesteś o 4 do przodu w porównaniu ze mną!

Idę na 13:40 do p. ginekolog żeby sprawdziła jak tam moja szyjka się miewa, czy się zatrzymała, czy dalej się skraca więc o proszę!
Kciuki trzymam nie martw się Mała, ja też mam już 15 +, w życiu nie pomyślałam, że będę ważyć powyżej 70kg

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 35tc Rany,jeszcze tydzień i zacznę 9 miesiąc,jakoś to jeszcze słabo do mnie dociera .
lecą te tygodnie
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

zostałam wchłonięta bez reszty w świat "Gry o tron" Sta moje braki w spamowaniu - dzisiaj mam jeszcze trochę roboty i latania, bo moja mama przyjeżdża, więc też mnie zbytnio nie będzie
witaj w klubie my jak zaczęliśmy oglądać GOT to też przepadliśmy na całe dnie dobrze, że teraz już na bieżąco jesteśmy
Cytat:
Otóż mój Tż od paru tygodni jest jakby nieobecny, przychodzi z pracy i od razu na laptopie. Kiedyś oglądał ze mną seriale, rozmawiał, a teraz NIC. Raz na pół godziny zagada "Co tam Kula", a jak mu odpowiadam to przyjmuje to do wiadomości i wraca w swój wirtualny świat. Nie przytula mnie, nie ma żadnych zachowań, które świadczyć by mogły, że po prostu jesteśmy razem tak ja to odbieram..
Od paru dni codziennie wieczorem ryczałam pod prysznicem, a on potem myslał, ze mam czerwone oczy od alergii bo juz nie mogłam. Siedzę sama w domu od paru msc, nie mam do kogo przysłowiowej gęby otworzyć, czuję się do tego nieatrakcyjnie co tylko wspomaga cały ten stan. Moje dwie przyjaciółki lecą na weekend na Kretę, a ja siedzę w domu i znowu gapię się w ścianę. Mam ogromny kryzys i bałam się tego idąc na zwolnienie lekarskie, że przez to, że nie będę mieć normalnego trybu życia to tak się to skonczy. W końcu wzięłam i się wczoraj rozryczałam przy nim, że czuję się niewidzialna, że mnie nie zauważa, że wyjście do sklepu stało się dla mnie wielkim wydarzeniem.. ten się na to tylko uśmiechnął i nic nie powiedział. Poszłam do drugiego pokoju się położyć i popłakać i tak zasnęłam.
En Myszo doskonale Cię rozumiem ( a zarazem nie rozumiem naszych hormonów ) Pamiętasz moją sytuację z urodzinami i tym co tż wypalil?
Widział potem, że jestem smutna, chociaż mu wcześniej powiedziałam o co kaman. Potem pytał co mi jest ja twardo, że nic. Poszłam do wanny posiedzieć i tam sobie powyłam, na dodatek miał mnie ogolić przed wizytą, ale się uparłam,że go nie zawołam więc dodatkowo się rozwyłam z bezsilności
On wychodzi do pracy, do ludzi, widzi się z siostrą, ja nie mam siły wyjść gdziekolwiek a jak już wyjdę do parku z psem i potem mówię,że nie miałam siły wrócić to dostaje ochrzan
Mój tż kiedyś był inny, wychodził z inicjatywą wyjścia gdzieś, teraz chyba też nie bardzo potrafi ogarnąć moją ciąże. Wczoraj za to pogadalismy, bo w rozmowie mu napomknęłam, że przez niego ryczałam w wannie i nawet tego nie zauważył. Sam stwierdził, że musze mu o wszystkim mówić, bo faceci mało domyślni są.
Także En- na spokojnie usiądźcie, wyjaśnij mu swoje odczucia i postaraj mu się zobrazować to co my czujemy, dla nas to przecież też jest nowość
i żalić się możesz dalej
Ja też się dziś załamałam, bo jest ładne słońce, chłop do 21 w pracy więc poszłam z psem na spacer do parku a tam zonk twardniał mi brzuch, ciągnął i już kombinowałam po kogo tu zadzwonić. Napisałam to tż, to oczywiście usłyszałam, że jestem niepoważna, bo wiem przecież czym się kończy moje chodzenie. Więc jestem dalej uziemiona w domu z jedzeniem

Witam nowe mamusie
Gratuluje tygodni jak kogoś pominęłam
Stary 2013-05-29, 12:46   #3212
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Rockyy jako jedyna zauważyłaś co napisałam i ze zadałam pytanie :sok:
Widzialam pytanie ale na fotelikach sie nie znam. Moze najlepiej poszukaj takiego wozka na all i zobacz taki 3w1, tam powinny byc podane foteliki jakie mozna wpiac a wtedy poszukac adapterow (chyba tak sie to nazywa).

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
dzień dobry - witam się z domowego szpitala...już wszyscy jesteśmy chorzy. Xawik ma zapalenie ucha i jest na antybiotyku a maz jest przeziębiony i prycha i kaszle
a to sie rozkładacie, duzo zdrówka

Mama przychodzi - moja odskocznia takze uciekam

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Mój czasem dopóki dobitnie nie przypomne to zapomina ze mi hormony buzują i ze jego głupie czasem teksty doprowadzają mnie dom łez....

staram sie jak moge

A tak wogóle dzis mamy ukonczony 35 tc więc witamy sie w .....36 tc :D

spadam na obiados i do ginka,bd pozniej

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:53   #3213
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Rockyy: brawa za tygodnie)))

Karolajn: <przytul>

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:55   #3214
karolajn1987
Wtajemniczenie

aaa i wczoraj byliśmy na SR- tż kąpał lalkę jak wróce z drożdżówką to wkleje jakies info do Klubu
Stary 2013-05-29, 13:00   #3215
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Właśnie jadę na wizyte, na ostatnia chwilę, ale za to kupiliśmy płytki do przedpokoju i kuchni (do kuchni na zaś, bo tam nic nie robimy na razie). łatwiej dziś było wybrać i całkiem tanio, więc cieszę się podwójnie. Poproszę o kciuki za cytologie, szyjke i Fi
Trzymam kciuki i wracam do sprzątania.

Mam jeszcze prośbę o radę. Dziś na obiad serwuję pulpeciki w sosie pomidorowym. Podam je z ziemniaczkami i nie wiem co dalej...Jaka surówka będzie pasowała najlepiej?
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:18   #3216
iwona335
Zakorzenienie

jest to mozliwe ze w dwa dni brzuch urósł 2 cm??

akurat mierzylam kolderke i zmierzylam brzuch dwa dni temu i miałam standard 102 a dziś 104

dzisiaj jade do teściów, dobrze ze jestem niewyspana moze szybciej wrócimy bo przeciez ja tak kiepsko wygladam i źle czuje w ciąży

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki i wracam do sprzątania.

Mam jeszcze prośbę o radę. Dziś na obiad serwuję pulpeciki w sosie pomidorowym. Podam je z ziemniaczkami i nie wiem co dalej...Jaka surówka będzie pasowała najlepiej?
dla mnie moze byc sałata ze śmietaną, mizeria albo nawet marchewka na słodko, ale ja to moge sałatki i surówki jeść nawet do pierogów na słodko
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:26   #3217
idzia111
Zakorzenienie

Dziewczynki dziękuję za kolejne zyczonka, jak mi się milutko robi jak Was czytam

Trochę sobie sprzątam, zaraz będę faszerowała jajeczka, no i przyjęłam juz pierwszych gosci, bo okazało się, że chrzestny na popołudnie do pracy idzie, wiec był już u mnie ze ślicznymi kwiatami
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:29   #3218
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Dziewczynki dziękuję za kolejne zyczonka, jak mi się milutko robi jak Was czytam

Trochę sobie sprzątam, zaraz będę faszerowała jajeczka, no i przyjęłam juz pierwszych gosci, bo okazało się, że chrzestny na popołudnie do pracy idzie, wiec był już u mnie ze ślicznymi kwiatami
ciekawe co nam dobrego zaserwujesz za te piękne życzonka
Stary 2013-05-29, 13:29   #3219
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
jak dla mnie mogą być te jajeczka
Stary 2013-05-29, 13:32   #3220
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
jak dla mnie mogą być te jajeczka
Dla mnie też.
Stary 2013-05-29, 13:34   #3221
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

A tak wogóle dzis mamy ukonczony 35 tc więc witamy sie w .....36 tc :D

spadam na obiados i do ginka,bd pozniej
za tydzień i powodzenia u gina

OK,ja też spadam coś porobić w domostwie,bo mnie leń zjada.
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:38   #3222
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dla mnie też.
a dla mnie to za mało, jajeczka to chyba na przekaske, a ja chce porzadny talerz dobrego zarełka

i obalam mit, że jak dziewczynka w brzuchu to sie je słodycze, od poczatku ciaży jem głównie konkrety i mięcho
Stary 2013-05-29, 13:39   #3223
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-05-29, 13:39   #3224
Myszolka91
Raczkowanie

Hej. Od dwoch dni latam Po urzedach i upominam sie o swoje pieniadze czekanie godzinami w kolejce i nerwy na wszystkich urzednikow Ogolnie to witam sie w 31tygodniu.
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:42   #3225
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Nie kus p
Stary 2013-05-29, 13:44   #3226
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Hej. Od dwoch dni latam Po urzedach i upominam sie o swoje pieniadze czekanie godzinami w kolejce i nerwy na wszystkich urzednikow Ogolnie to witam sie w 31tygodniu.
Nie chcą Ci wypłacić L4?
Stary 2013-05-29, 13:44   #3227
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Byłam w mieście, w aptece, w sklepie po zakupy na 2 dni i stwierdzam, że finansowo w tym miesiącu spadają na nas plagi egipskie Nie dość, że musieliśmy zapłacić wyrównanie za gaz, to mamy ślub w planach (nie idziemy na wesele, ale prezent trzeba kupić), urodziny babci i dziadka (też się nie będę szarpać, ale bukiet kupić trza), wpada do nas kumpel mieszkający za granicą (postawić ciacho, piwo...), do tego jeszcze wizyta i pewnie 100 innych rzeczy wpadnie, a w portfelu zostaje na jedzenie 100 zł - i to wszystko do 10. Nie wiem, jak mam to ogarnąć, żeby było dobrze, nie da się.

A z ciekawszych niusów, jechałam w busie, siedziałam (ale nikt mi nie ustępował, ot było miejsce wolne), myślałam, że się uduszę, bo było tak gorąco i moim losem zainteresował się (za przeproszeniem) żul, który jechał bez biletu i dostał mandat, krzyczał na cały autobus, żeby otworzyć okna, bo ta pani w ciąży zaraz zemdleje :P To prawda, miałam całą drogę zamknięte oczy, bo z tego ciepła już usypiałam, ale fajnie mi się zrobiło Potem faktycznie ktoś otworzył okna (mission impossible w tych starych gratach) i było lepiej.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41051750]osobiście czułam skurcz i urodziłam łożysko, ale bólu nie czułam, tak sami nic a nic nie czułam podczas szycia po porodzie (nacieli mnie troszke), ale wiem że to bardzo indywidualna sprawa i niektóre osoby czują się strasznie [/QUOTE]

Ja też nie czułam żadnego bólu podczas rodzenia łożysko. Ot wyszło coś, ale wtedy szyjka jest rozwarta i tego się nie czuje, przynajmniej ja tak miałam.

Cytat:
Do tego czuję się wyrodną matką, jak czytam, że Wy idziecie na rok macierzyńskiego, a ja chcę po 6 msc zostawić Bezika z kimś lub w żłobku i wrócić do tej rozpędnicy, którą miałam..
En nie stresuj się tak tym wszystkim... Po pierwsze - hormony szaleją. Po drugie - przechodzisz teraz swoją największą przemianę w życiu, i Ty i TŻ. Już nic nie będzie takie samo, dlatego masz prawo czuć się przerażona. Na pewno będziesz dobrą mamą, a to, że chcesz wrócić po pół roku to nic złego! Wiele kobiet wraca po takim czasie do pracy.
Ja np. jestem w innej sytuacji niż Ty, jestem trochę starsza+mam takie doświadczenia, a nie inne i dla mnie dziecko to jedyny cel obecnie w życiu, jakkolwiek to nie zabrzmi, ale chyba wiesz, co mam na myśli. Jednak wiem, że inne osoby jakby normalnie potrafią pogodzić swoje życie z oczekiwaniem na dziecko i potem z jego przyjściem na świat - i to jest super. Ja się z kolei boję, że będę nadwrażliwa i nadopiekuńcza, nie będę nikomu chciała dać dziecka na 5 minut i nie będę chciała iść do pracy - a już teraz jest kiepsko z kasą, a co dopiero, jak mojej wypłaty braknie. Dlatego np. dla mojego TŻa takie stwierdzenie, że chciałabym wrócić po pół roku do pracy byłoby idealne. Jednak ja nie chcę.
A wracając do Ciebie - z ubieraniem się, itd. - też to rozumiem. Ale spokojnie, to wszystko wróci, po ciąży zrzucisz zbędne kg szybciej, niż myślisz, a potem będziesz seksi mamą małego Bezika Wszystko się ułoży, zresztą sama zobaczysz. Znam takie dziewczyny, które były tak przerażone, ale jak dziecko przyszło na świat - wszystko sobie ułożyły i teraz są przeszczęśliwe.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:46   #3228
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
pfii piwem mnie nie przekupisz, nie lubie
Stary 2013-05-29, 13:49   #3229
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Iwonka, ale Ty wybredne stworzenie jesteś :p bierz jak dają!
Stary 2013-05-29, 13:49   #3230
Myszolka91
Raczkowanie

Cytat:
Nie chcą Ci wypłacić L4?
Akurat z L4 problemu nie mam. Przysluguja Nam pieniadze na wyprawke i meble dla dziecka i juz ponad msc temu Miala byc kasa a Oni zwlekaja z tym i robia caly czas problemy.
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:52   #3231
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
ale ja nie chce piwa powaznie nie lubie by tam był winiacz jakis to to co innego albo kielonek wiśniówki
Stary 2013-05-29, 13:53   #3232
Anulka_p
Zakorzenienie

U Sroki analiza kosmetyków przeciw owadom.
Czy nasze maluszki latem już tak wcześnie (tzn. w tak "młodym wieku") powinno się takimi specyfikami smarować/pryskać?
Stary 2013-05-29, 13:55   #3233
tweedledee
Zakorzenienie

Galaretka na serniczek się chłodzi, mięso w garze bulgocze, to mogę oglądać następny odcinek
A w ogóle cieplutko się dzisiaj u nas zrobiło - jak wracałam z Lidla okulary mi się z nosa zsuwały, tak się spociłam Sam seks
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
tweed gratki za tydzień Ty się tak nie wciągaj, bo znowu zaczniemy się martwić Twym zniknięciem
Uwierz mi, że ciężko, ciężko - nie da się inaczej Jak powiedziałam wczoraj TŻ, ile odcinków obejrzałam, to miał wręcz przerażoną minę
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
O, mowie Wam jak moj maz sie bal tych zmian i ograniczen! do 4 m-ca ciazy nie akceptowal w ogole mojego stanu i planowal sie wymigac ze wszystkiego. Panika malo powiedziane. Bo nie bedzie juz nigdy zwiedzal swiata na motorze, nie bedzie gral (tak, Tweed, ja tez mam muzyka ), nie bedzie wolny, normalnie koniec swiata i zycia!!!
U mojego strach chyba rośnie wprost proporcjonalnie do wieku ciąży Na początku super, fajnie, wszystko pogodzimy, a teraz go stresior bierze, bo widzi, że jednak doba mu się nie wydłużyła, a jak pojawi się mały to czasu będzie jeszcze mniej... Chociaż mój akurat uważa, że to ja demonizuję, że życie nam się nie skończy, że się ogarniemy, bla, bla (no tak, ale ja uważam że przynajmniej na początku matka ma dużo więcej obowiązków, więc mam prawo uprawiać czarnowidztwo, a on jakoś tam małego w grafik wciśnie)
Ale jednak Twoje słowa są pocieszające, mam nadzieję, że jego mała kopia też zawładnie jego sercem
Cytat:
witaj w klubie my jak zaczęliśmy oglądać GOT to też przepadliśmy na całe dnie dobrze, że teraz już na bieżąco jesteśmy
No mi zostało parę odcinków, żeby być na bieżąco i będzie spokój
Cytat:
aaa i wczoraj byliśmy na SR- tż kąpał lalkę jak wróce z drożdżówką to wkleje jakies info do Klubu
U nas tż pewnie nie będzie miał jak podejść na spotkanie z położną, więc pierwszy raz będzie kopał naszego małego w domu... już widzę to przerażenie w jego oczach
Stary 2013-05-29, 13:57   #3234
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

i coś na ząb Może być?

Cytat:
Stary 2013-05-29, 13:59   #3235
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
i coś na ząb Może być?

no nie jestem w pełni usatysfakcjonowana, ale widze Twe starania wiec niech bedzie
Stary 2013-05-29, 14:02   #3236
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
U nas tż pewnie nie będzie miał jak podejść na spotkanie z położną, więc pierwszy raz będzie kopał naszego małego w domu... już widzę to przerażenie w jego oczach
Mojemu sie nawet spodobalo chodza nas 3 pary i żaden z chlopow nie chciał isc pierwszy ale jak juz jeden poszedł to pozostali juz sie wyrywali najgorzej im szlo ściąganie ubranek

Ide zjeść fasolke z puszki na obiad, bo moje sloniowe lenistwo na nic innego nie ma sily
Stary 2013-05-29, 14:02   #3237
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
no nie jestem w pełni usatysfakcjonowana, ale widze Twe starania wiec niech bedzie
dobrze żeś taka łaskawa jesteś

Jakiś tu spokój dziś, ja z doskoku podczytuję, a wyrabiam się
Stary 2013-05-29, 14:02   #3238
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

idzia jak dla mnie pifffko z soczkiem moze byc przyjme i jajeczko do tego.

myszolka z tymi naszymi urzedami - tyle tylko na nich

A ja zadzwonilam do poloznej umowic sie co do porodu i wiecie, ze kobieta mnie pamieta w szoku bylam. Zapytala o zzo w naszym szpitalu, ale koszt 400 zl to raz, dwa pani mowi, ze dopiero po 4 cm rozwarcia podaja - a przeciez od 4 cm do 10 cm to juz szybko idzie. Wiec sobie odpuszczam. Zostaje tylko przy oplaconej poloznej. Mowie ze moj syn duzy, a ona czy witaminy biore, mowie ze nie, z marysia bralam i 3330 g sie urodzila, tu nie biore i taki "byczek"rosnie

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 14:05   #3239
fiazo
Zakorzenienie

Witam
dziś miałam zajęty ranek, właśnie zamknęłam drzwi za teściową i za godzinę idę do SR.
Byłam z tż na rynku oglądać wózki i mają fajniejszy wybór jak w sklepach i też 2 lata gwarancji i firmowe m.in TAKO i co znaczące ceny tańsze, spisałam co się podobało i będę analizować
pani jeszcze zapraszała za 2 tyg bo będą mieć nowości jakieś

a teraz szybko nadrobię co tam dziś napisałyście

za wizyty
za tc

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 14:06   #3240
sammi24
Zadomowienie

A ja kurde ogarniam powoli pakowanie do walizki, bo jedziemy dziś z Tż do rodziców na wieś i kulam się ślimaczym tempem po tym mieszkaniu...
Do tego wkurzam się, bo cały dzień próbuję dodzwonić się do kliniki, gdzie przyjmują prywatnie na porody ale w ramach NFZ też można, jak są wolne miejsca, tylko trzeba iść na wizytę kwalifikującą do porodu i cały dzień linia zajęta

Gratuluję tygodni dziewczyny i trzymam kciuki za wizyty

Neni przypomniałaś mi, że mój Tż ostatnio też raz się przy mnie obejrzał na zgrabniarę na ulicy, z tym że to była matka z dzieckiem ale kobita taka laska, że sama się oglądałam co nie zmienia faktu, że też mnie to zabolało ale podgrywałam się na Tż całą pozostałą część dnia, żeby to sobie jakoś wynagrodzić
En ja też raczej na 90% wracam po 6mc do pracy. Mam nadzieję, że Tż się ogarnie i zrozumie, że dla Ciebie to jest cięższy czas niż dla niego. Ja widzę, że do mojego też słabo dociera, że JESTEŚMY w ciąży, bo on nie odczuwa zmęczenia, bóli, alienacji i nie traci na atrakcyjności. Dla nich to jest zerowa rewolucja póki się dziecko nie urodzi, no oczywiście prócz ograniczonej dawki seksu i wydatków Mam nadzieję, żę się dogadacie, głównie mam nadzieję, że sytuacja zmieni się na tyle że Ty będziesz się czuła o niebo lepiej

Oliath ten tekst o Tżcie, zamczysku, kucykach i motylkach chyba sobie skopiuję do Worda i będę czytać w chwilach smutku

Ita zdrówka, dla Ciebie i rodzinki
Skylie dla Ciebie i Tżta

Dobra, zmykam znowu, może uda mi się coś poprasować
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości