|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Dzień dobry!
Czytałam was na telefonie, przeniosłam się na kompa teraz więc mogę popisać ![]() IDZIA! Najlepsze życzenia, sto lat, lekkiego porodu i duuuużo szczęścia i usmiechu Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za wizytę. Przez Ciebie chyba zaraz będę musiała iść po drożdżówkę Cytat:
nie martw się Mała, ja też mam już 15 +, w życiu nie pomyślałam, że będę ważyć powyżej 70kg Cytat:
![]() Cytat:
my jak zaczęliśmy oglądać GOT to też przepadliśmy na całe dnie dobrze, że teraz już na bieżąco jesteśmy ![]() Cytat:
Pamiętasz moją sytuację z urodzinami i tym co tż wypalil?Widział potem, że jestem smutna, chociaż mu wcześniej powiedziałam o co kaman. Potem pytał co mi jest ja twardo, że nic. Poszłam do wanny posiedzieć i tam sobie powyłam, na dodatek miał mnie ogolić przed wizytą, ale się uparłam,że go nie zawołam więc dodatkowo się rozwyłam z bezsilności ![]() On wychodzi do pracy, do ludzi, widzi się z siostrą, ja nie mam siły wyjść gdziekolwiek a jak już wyjdę do parku z psem i potem mówię,że nie miałam siły wrócić to dostaje ochrzan Mój tż kiedyś był inny, wychodził z inicjatywą wyjścia gdzieś, teraz chyba też nie bardzo potrafi ogarnąć moją ciąże. Wczoraj za to pogadalismy, bo w rozmowie mu napomknęłam, że przez niego ryczałam w wannie i nawet tego nie zauważył. Sam stwierdził, że musze mu o wszystkim mówić, bo faceci mało domyślni są. Także En- na spokojnie usiądźcie, wyjaśnij mu swoje odczucia i postaraj mu się zobrazować to co my czujemy, dla nas to przecież też jest nowość i żalić się możesz dalej Ja też się dziś załamałam, bo jest ładne słońce, chłop do 21 w pracy więc poszłam z psem na spacer do parku a tam zonk twardniał mi brzuch, ciągnął i już kombinowałam po kogo tu zadzwonić. Napisałam to tż, to oczywiście usłyszałam, że jestem niepoważna, bo wiem przecież czym się kończy moje chodzenie. Więc jestem dalej uziemiona w domu z jedzeniem Witam nowe mamusie Gratuluje tygodni jak kogoś pominęłam
|
|
|
#3212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Cytat:
Mama przychodzi - moja odskocznia takze uciekam---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyy: brawa za tygodnie
))) Karolajn: <przytul>
|
#3214 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa i wczoraj byliśmy na SR- tż kąpał lalkę
jak wróce z drożdżówką to wkleje jakies info do Klubu
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wracam do sprzątania.Mam jeszcze prośbę o radę. Dziś na obiad serwuję pulpeciki w sosie pomidorowym. Podam je z ziemniaczkami i nie wiem co dalej...Jaka surówka będzie pasowała najlepiej? |
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
jest to mozliwe ze w dwa dni brzuch urósł 2 cm??
akurat mierzylam kolderke i zmierzylam brzuch dwa dni temu i miałam standard 102 a dziś 104 dzisiaj jade do teściów, dobrze ze jestem niewyspana moze szybciej wrócimy bo przeciez ja tak kiepsko wygladam i źle czuje w ciąży ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- dla mnie moze byc sałata ze śmietaną, mizeria albo nawet marchewka na słodko, ale ja to moge sałatki i surówki jeść nawet do pierogów na słodko |
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dziękuję za kolejne zyczonka, jak mi się milutko robi jak Was czytam
Trochę sobie sprzątam, zaraz będę faszerowała jajeczka, no i przyjęłam juz pierwszych gosci, bo okazało się, że chrzestny na popołudnie do pracy idzie, wiec był już u mnie ze ślicznymi kwiatami
|
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3219 |
|
Wtajemniczenie
|
jak dla mnie mogą być te jajeczka
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3221 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
a dla mnie to za mało, jajeczka to chyba na przekaske, a ja chce porzadny talerz dobrego zarełka
i obalam mit, że jak dziewczynka w brzuchu to sie je słodycze, od poczatku ciaży jem głównie konkrety i mięcho
|
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3224 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Od dwoch dni latam Po urzedach i upominam sie o swoje pieniadze
czekanie godzinami w kolejce i nerwy na wszystkich urzednikow |
|
|
|
#3225 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcą Ci wypłacić L4?
|
|
|
|
#3227 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Byłam w mieście, w aptece, w sklepie po zakupy na 2 dni i stwierdzam, że finansowo w tym miesiącu spadają na nas plagi egipskie
Nie dość, że musieliśmy zapłacić wyrównanie za gaz, to mamy ślub w planach (nie idziemy na wesele, ale prezent trzeba kupić), urodziny babci i dziadka (też się nie będę szarpać, ale bukiet kupić trza), wpada do nas kumpel mieszkający za granicą (postawić ciacho, piwo...), do tego jeszcze wizyta i pewnie 100 innych rzeczy wpadnie, a w portfelu zostaje na jedzenie 100 zł - i to wszystko do 10. Nie wiem, jak mam to ogarnąć, żeby było dobrze, nie da się. A z ciekawszych niusów, jechałam w busie, siedziałam (ale nikt mi nie ustępował, ot było miejsce wolne), myślałam, że się uduszę, bo było tak gorąco i moim losem zainteresował się (za przeproszeniem) żul, który jechał bez biletu i dostał mandat, krzyczał na cały autobus, żeby otworzyć okna, bo ta pani w ciąży zaraz zemdleje :P To prawda, miałam całą drogę zamknięte oczy, bo z tego ciepła już usypiałam, ale fajnie mi się zrobiło Potem faktycznie ktoś otworzył okna (mission impossible w tych starych gratach) i było lepiej. [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41051750]osobiście czułam skurcz i urodziłam łożysko, ale bólu nie czułam, tak sami nic a nic nie czułam podczas szycia po porodzie (nacieli mnie troszke), ale wiem że to bardzo indywidualna sprawa i niektóre osoby czują się strasznie [/QUOTE]Ja też nie czułam żadnego bólu podczas rodzenia łożysko. Ot wyszło coś, ale wtedy szyjka jest rozwarta i tego się nie czuje, przynajmniej ja tak miałam. Cytat:
Ja np. jestem w innej sytuacji niż Ty, jestem trochę starsza+mam takie doświadczenia, a nie inne i dla mnie dziecko to jedyny cel obecnie w życiu, jakkolwiek to nie zabrzmi, ale chyba wiesz, co mam na myśli. Jednak wiem, że inne osoby jakby normalnie potrafią pogodzić swoje życie z oczekiwaniem na dziecko i potem z jego przyjściem na świat - i to jest super. Ja się z kolei boję, że będę nadwrażliwa i nadopiekuńcza, nie będę nikomu chciała dać dziecka na 5 minut i nie będę chciała iść do pracy - a już teraz jest kiepsko z kasą, a co dopiero, jak mojej wypłaty braknie. Dlatego np. dla mojego TŻa takie stwierdzenie, że chciałabym wrócić po pół roku do pracy byłoby idealne. Jednak ja nie chcę. A wracając do Ciebie - z ubieraniem się, itd. - też to rozumiem. Ale spokojnie, to wszystko wróci, po ciąży zrzucisz zbędne kg szybciej, niż myślisz, a potem będziesz seksi mamą małego Bezika Wszystko się ułoży, zresztą sama zobaczysz. Znam takie dziewczyny, które były tak przerażone, ale jak dziecko przyszło na świat - wszystko sobie ułożyły i teraz są przeszczęśliwe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3229 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwonka, ale Ty wybredne stworzenie jesteś :p bierz jak dają!
|
|
#3230 |
|
Raczkowanie
|
Akurat z L4 problemu nie mam. Przysluguja Nam pieniadze na wyprawke i meble dla dziecka i juz ponad msc temu Miala byc kasa a Oni zwlekaja z tym i robia caly czas problemy.
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
ale ja nie chce piwa powaznie nie lubie
by tam był winiacz jakis to to co innego albo kielonek wiśniówki
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
U Sroki analiza kosmetyków przeciw owadom.
Czy nasze maluszki latem już tak wcześnie (tzn. w tak "młodym wieku") powinno się takimi specyfikami smarować/pryskać? |
|
|
|
#3233 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Galaretka na serniczek się chłodzi, mięso w garze bulgocze, to mogę oglądać następny odcinek
![]() A w ogóle cieplutko się dzisiaj u nas zrobiło - jak wracałam z Lidla okulary mi się z nosa zsuwały, tak się spociłam Sam seks![]() Cytat:
Jak powiedziałam wczoraj TŻ, ile odcinków obejrzałam, to miał wręcz przerażoną minę![]() Cytat:
Na początku super, fajnie, wszystko pogodzimy, a teraz go stresior bierze, bo widzi, że jednak doba mu się nie wydłużyła, a jak pojawi się mały to czasu będzie jeszcze mniej... Chociaż mój akurat uważa, że to ja demonizuję, że życie nam się nie skończy, że się ogarniemy, bla, bla (no tak, ale ja uważam że przynajmniej na początku matka ma dużo więcej obowiązków, więc mam prawo uprawiać czarnowidztwo , a on jakoś tam małego w grafik wciśnie)Ale jednak Twoje słowa są pocieszające, mam nadzieję, że jego mała kopia też zawładnie jego sercem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Może być?![]() |
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
no nie jestem w pełni usatysfakcjonowana, ale widze Twe starania wiec niech bedzie
|
|
|
|
#3236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chodza nas 3 pary i żaden z chlopow nie chciał isc pierwszy ale jak juz jeden poszedł to pozostali juz sie wyrywali najgorzej im szlo ściąganie ubranek ![]() Ide zjeść fasolke z puszki na obiad, bo moje sloniowe lenistwo na nic innego nie ma sily
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiś tu spokój dziś, ja z doskoku podczytuję, a wyrabiam się
|
|
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
idzia jak dla mnie pifffko z soczkiem moze byc
myszolka z tymi naszymi urzedami - tyle tylko na nichA ja zadzwonilam do poloznej umowic sie co do porodu i wiecie, ze kobieta mnie pamieta w szoku bylam. Zapytala o zzo w naszym szpitalu, ale koszt 400 zl to raz, dwa pani mowi, ze dopiero po 4 cm rozwarcia podaja - a przeciez od 4 cm do 10 cm to juz szybko idzie. Wiec sobie odpuszczam. Zostaje tylko przy oplaconej poloznej. Mowie ze moj syn duzy, a ona czy witaminy biore, mowie ze nie, z marysia bralam i 3330 g sie urodzila, tu nie biore i taki "byczek"rosnie
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
dziś miałam zajęty ranek, właśnie zamknęłam drzwi za teściową i za godzinę idę do SR. Byłam z tż na rynku oglądać wózki i mają fajniejszy wybór jak w sklepach i też 2 lata gwarancji i firmowe m.in TAKO i co znaczące ceny tańsze, spisałam co się podobało i będę analizować pani jeszcze zapraszała za 2 tyg bo będą mieć nowości jakieś a teraz szybko nadrobię co tam dziś napisałyście za wizyty za tc
|
|
|
|
#3240 |
|
Zadomowienie
|
A ja kurde ogarniam powoli pakowanie do walizki, bo jedziemy dziś z Tż do rodziców na wieś i kulam się ślimaczym tempem po tym mieszkaniu...
Do tego wkurzam się, bo cały dzień próbuję dodzwonić się do kliniki, gdzie przyjmują prywatnie na porody ale w ramach NFZ też można, jak są wolne miejsca, tylko trzeba iść na wizytę kwalifikującą do porodu i cały dzień linia zajęta ![]() Gratuluję tygodni dziewczyny i trzymam kciuki za wizyty ![]() Neni przypomniałaś mi, że mój Tż ostatnio też raz się przy mnie obejrzał na zgrabniarę na ulicy, z tym że to była matka z dzieckiem ale kobita taka laska, że sama się oglądałam co nie zmienia faktu, że też mnie to zabolało ale podgrywałam się na Tż całą pozostałą część dnia, żeby to sobie jakoś wynagrodzić En ja też raczej na 90% wracam po 6mc do pracy. Mam nadzieję, że Tż się ogarnie i zrozumie, że dla Ciebie to jest cięższy czas niż dla niego. Ja widzę, że do mojego też słabo dociera, że JESTEŚMY w ciąży, bo on nie odczuwa zmęczenia, bóli, alienacji i nie traci na atrakcyjności. Dla nich to jest zerowa rewolucja póki się dziecko nie urodzi, no oczywiście prócz ograniczonej dawki seksu i wydatków Mam nadzieję, żę się dogadacie, głównie mam nadzieję, że sytuacja zmieni się na tyle że Ty będziesz się czuła o niebo lepiej Oliath ten tekst o Tżcie, zamczysku, kucykach i motylkach ![]() Ita zdrówka, dla Ciebie i rodzinki Skylie dla Ciebie i Tżta Dobra, zmykam znowu, może uda mi się coś poprasować
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

i całkiem tanio, więc cieszę się podwójnie. Poproszę o kciuki za cytologie, szyjke i Fi

więc i tak jesteś o 4 do przodu w porównaniu ze mną!
proszę!
nie martw się Mała, ja też mam już 15 +, w życiu nie pomyślałam, że będę ważyć powyżej 70kg
tak ja to odbieram..

czekanie godzinami w kolejce i nerwy na wszystkich urzednikow
Nie dość, że musieliśmy zapłacić wyrównanie za gaz, to mamy ślub w planach (nie idziemy na wesele, ale prezent trzeba kupić), urodziny babci i dziadka (też się nie będę szarpać, ale bukiet kupić trza), wpada do nas kumpel mieszkający za granicą (postawić ciacho, piwo...), do tego jeszcze wizyta i pewnie 100 innych rzeczy wpadnie, a w portfelu zostaje na jedzenie 100 zł - i to wszystko do 10. Nie wiem, jak mam to ogarnąć, żeby było dobrze, nie da się.

), nie bedzie wolny, normalnie koniec swiata i zycia!!!
Może być?
12.06.2010