Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 17:29   #3781
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Spisałam się i wszystko mi gdziś zjadło.....

No wiec ja po wizycie. Mały ruszał się nie było nawet jak go zmierzyć bo fiknął koziąłka i leżał na brzuchu. Nie miał zamiaru sie pokazywać.
Ponadto wszystko ok raczki, nóżki, kręgosłup, serduszko i takie tam.
W tym momencie ma 7,80 cm.
wszystkie parametry w normie. Zdziwiło mnie tylko że tu nie mierzą tej przezierności karkowej za to pobrali mi krew na prawdopodobieństwo wad genetycznych. Pani Dokror stwierdzila że nie widać zadnych nieprawidłowości, wiec trochę si uspokoiłam.
Wyniki z krwi maja być za okolo 10 dni.

A wizytę ktora mialam miec 3 czerwca przeniosłam na 31 maja bo w sobotę jade do Polski na 2 tyg.

Doktorka ktora roboła mi to usg to żona mojego doktora prowadzącego wiec przyjmuje w tej samej przychodni. Nie udalo jej sie zmierzyc noska bo mały cały czas leżał twarza w dół i powiedziala że moze sprobujemy w piatek.
gratuluję wizyty i udanego urlopu życzę

Edytowane przez Anoula
Czas edycji: 2013-05-29 o 17:31
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 17:42   #3782
ryba91
Zakorzenienie

taki ten dzień dołujący.... tak źle się zaczął...... nie mam ochoty na nic spać mi się chce, a jeszce 3,5 h w robocie

Aczkolwiek mogę oznajmić, że od 1,5 tygodnia nie boli mnie głowa i mam nadzieję że tak będzie cały czas. Szczerze mówiąc bardzo pomogła mi rozmowa z lekarzem, uświadomił mi że moje zapierdzielanie nic nie da, a może wszystko 'zepsuc' . Zaczęłam więcej odpoczywać, jak wracam do domu to idę od razu spać, rano wstaję wyspana, kąpiel, praca a tu też przystopowałam, jeszcze ta poniedziałkowa rozmowa z szefem. Zaczyna się układać, szkoda że nie relację z mężem :/

więc jak któraś będzie miała ~13 tygodnia bóle głowy to mi minęły w 19t5d
Stary 2013-05-29, 17:54   #3783
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
taki ten dzień dołujący.... tak źle się zaczął...... nie mam ochoty na nic spać mi się chce, a jeszce 3,5 h w robocie

Aczkolwiek mogę oznajmić, że od 1,5 tygodnia nie boli mnie głowa i mam nadzieję że tak będzie cały czas. Szczerze mówiąc bardzo pomogła mi rozmowa z lekarzem, uświadomił mi że moje zapierdzielanie nic nie da, a może wszystko 'zepsuc' . Zaczęłam więcej odpoczywać, jak wracam do domu to idę od razu spać, rano wstaję wyspana, kąpiel, praca a tu też przystopowałam, jeszcze ta poniedziałkowa rozmowa z szefem. Zaczyna się układać, szkoda że nie relację z mężem :/

Mnie też już głowa nie boli,a bolała strasznieeeee!'
a co Ty tak z tym Mężulkiem nie możesz się dogadac?
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 17:58   #3784
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

jakoś zleci do końca pracy...
Super, że głowa nie boli i bardzo dobrze robisz, że więcej odpoczywasz. Nie ma się co oszukiwać z takim nadbagażem szybciej się męczymy i więcej czasu potrzebujemy na regenerację. Trzeba korzystać ile się da, bo potem przy maluchach nie będzie czasu się po dupce podrapać

To za poprawę relacji z mężem!
Stary 2013-05-29, 18:06   #3785
89Beatka
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczynki, przepraszam że nie cytuje, nie ogarnęłam szczerze powiedziawszy waszych wypowiedzi, gdyż dzis mam jakis zły dzień, ale patrząc na ostatnie wpisy nie tylko ja,wiem też że ktoś z nas ma dziś urodziny( ale przepraszam że nie imiennie) więc składam najlepsze życzenia:roza :
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:12   #3786
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Anulka musisz patrzec na konstrukcje nog, nic poza tym. Jak sa takie rurkowe, to do bani. Te z fisherprice chyba rainforest maja blokady z tylu i z przodu i maly wychył. Jedne z niewielu ktore sie nie przewroca na bank. Wyprobowane z każdej strony.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dzidzia o taki jest ok?
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...275561997.html
tak upierdliwie dopytuję, bo jak wpisałam rainforest to i huśtawki i leżaczki i bujaczki powyskakiwały, a każde na innych nogach

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:16   #3787
ryba91
Zakorzenienie

bo on jest niereformowalny. Mówię mu wczoraj zeby podjechal do carrefoura bo są przeceny itd zeby kupił body, i śpiochy na taki i tak rozmiar, a on rzekomo nie zdążył ( choć wiem że zdażyłby jakby chciał..) więc nie kupił.. myślę sobie w pt pojade bo mam wolne wiec luz:P. Dzisiaj dzwonie do niego żeby mi przelał na konto stówkę, bo nie wziełam kasy a na karcie nic pyt sie po co, to mu mówie ze sa przeceny itd. i co????????????? NIE PRZELAŁ MI, mało tego powiedział że nie będziemy kupować jeszcze rzeczy dla malucha, że od 7 miesiaca zaczniemy ( gada jak moja mama... ) i że NA PEWNO SOBIE PORADZIMY. tylko że ja wiem, że będzie ciężko... a wypłate mam dopiero 10tego i nie mam kasy żeby nawet potajemnie kupić. a do 10tego to już pewnie nic nie bedzie z tych wyprzedaży i gówno kupie :/ a potem będzie w 7miesiącu bieganie i kupowanie wszystkiego na już. Przepłacimy 100% ale no nie da sie go przekonać. 5LAT pracuje w handlu wiec argimentacje mam dobrą, ale nic na niego nie działa :/ i się pokłóciliśmy przez telefon. Potem mi napisał, że robi sobie kanapki do pracy i nie ma czasu ze mną gadać a ja mu napisałam, że on wszystko tak na spokojnie, ale ja nie chce potem zostać sama z problemem co kupić bo mam tylko 100 zł. np. to mi odpisał : Przez swoje zachowanie zostaniesz z tym sama... " i aż musiałam iść na 40 minutową przerwę popłakać do WC bo mi tak przykro... No ale przed chwilą dzwonił i powiedział, że chodzi o to że on się boi tak wcześnie kupować bo nigdy nie wiadomo jak duży bąbel będzie, poco kupować czegos za dużo, że tak naprawdę nie mamy pojęcia co jest nam potrzebne a co będzie zbędne...... jak mu powiedziałam że z 10 tetr minimum to zrobił oczy i powiedział że wlaśnie widzi jak się znam.... po co aż tyle, 5 starczy będzie sie prac :/ I nie rozumiem jego toku myślenia, jak były kocyki w sprzedaży w biedrze to zaciągłam go tam pod pretekstem zakupów a jak zobaczył ocyk to mów : bierzemy! 14 zł to jak za darmo.." no i właśnie nie mogę go zrozumieć. . .
Stary 2013-05-29, 18:21   #3788
nemosek
Zakorzenienie

Dobrze że nie dużo nadrabiania....

Dopiero wstałam, mam jakiś tępy migrenowy ból głowy do tego coś gardło pobolewa.Mam nadzieje że to nie początek choroby

Kupiłam sobie dzisiaj w końcu dziennik ciąży tylko teraz muszę się wziąć za uzupełnianie i fajne klapki korkowe w Biedronce za 24,99.A i jeszcze naklejki na ścianęJakie były piękne wzory zdecydować się nie można było.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:25   #3789
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
bo on jest niereformowalny. Mówię mu wczoraj zeby podjechal do carrefoura bo są przeceny itd zeby kupił body, i śpiochy na taki i tak rozmiar, a on rzekomo nie zdążył ( choć wiem że zdażyłby jakby chciał..) więc nie kupił.. myślę sobie w pt pojade bo mam wolne wiec luz:P. Dzisiaj dzwonie do niego żeby mi przelał na konto stówkę, bo nie wziełam kasy a na karcie nic pyt sie po co, to mu mówie ze sa przeceny itd. i co????????????? NIE PRZELAŁ MI, mało tego powiedział że nie będziemy kupować jeszcze rzeczy dla malucha, że od 7 miesiaca zaczniemy ( gada jak moja mama... ) i że NA PEWNO SOBIE PORADZIMY. tylko że ja wiem, że będzie ciężko... a wypłate mam dopiero 10tego i nie mam kasy żeby nawet potajemnie kupić. a do 10tego to już pewnie nic nie bedzie z tych wyprzedaży i gówno kupie :/ a potem będzie w 7miesiącu bieganie i kupowanie wszystkiego na już. Przepłacimy 100% ale no nie da sie go przekonać. 5LAT pracuje w handlu wiec argimentacje mam dobrą, ale nic na niego nie działa :/ i się pokłóciliśmy przez telefon. Potem mi napisał, że robi sobie kanapki do pracy i nie ma czasu ze mną gadać a ja mu napisałam, że on wszystko tak na spokojnie, ale ja nie chce potem zostać sama z problemem co kupić bo mam tylko 100 zł. np. to mi odpisał : Przez swoje zachowanie zostaniesz z tym sama... " i aż musiałam iść na 40 minutową przerwę popłakać do WC bo mi tak przykro... No ale przed chwilą dzwonił i powiedział, że chodzi o to że on się boi tak wcześnie kupować bo nigdy nie wiadomo jak duży bąbel będzie, poco kupować czegos za dużo, że tak naprawdę nie mamy pojęcia co jest nam potrzebne a co będzie zbędne...... jak mu powiedziałam że z 10 tetr minimum to zrobił oczy i powiedział że wlaśnie widzi jak się znam.... po co aż tyle, 5 starczy będzie sie prac :/ I nie rozumiem jego toku myślenia, jak były kocyki w sprzedaży w biedrze to zaciągłam go tam pod pretekstem zakupów a jak zobaczył ocyk to mów : bierzemy! 14 zł to jak za darmo.." no i właśnie nie mogę go zrozumieć. . .
może to takie przejscowe, może powinnaś umówić się z przyjaciółkami na jakieś babskie pogadanki i obgadać facetów jacy to oni są i humor ci się poprawi
Stary 2013-05-29, 18:44   #3790
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
może to takie przejscowe, może powinnaś umówić się z przyjaciółkami na jakieś babskie pogadanki i obgadać facetów jacy to oni są i humor ci się poprawi
szczerze powiedziawszy, moja najlepsza przyjacióla zapieprza gorzej niż ja w robocie na 7 dni pracujących praacuje 5 i pól dnia. Jak się z nią widzę to naprawdę rzadko ostatnio A reszta koleżanek, albo mają dzieci, albo chłopaków i nie mają czasu na babskie pogaduchy, chyba że od święta. Owszem mam też takie co siedzą calymi dniami w domu ale one nie nadają się do rozmow o facetach, dzieciach itd.
Stary 2013-05-29, 18:48   #3791
nemosek
Zakorzenienie

Domi

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
U mnie tez wszystko ok.co prawda dzis swojego malucha nie widzialam,a stesknilam sie troszke...to byla wizyta kontrolna,wiec posluchalam tetna(oj jaki to byl potrzebny mi dzis dzwiek),lekarz obmacal brzuch,zmierzyl szyjke i skwitowa"zdrowa jak ryba"....no i do 25.06 czekamy na nastepna wizyte.

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość

Zgodnie doszliśmy do porozumienia że będzie Zuzanna taka mała Zuzia, mam nadzieję że nam się nie zmieni. Od kiedy pamiętam mówiłam że jak będę mieć córusię to będzie Zuzanna albo Oliwia. Akurat dla dziewczynki byliśmy bardzo zgodni, jakby miał być chłopiec to mieliśmy większe problemy
Zuzia
My imionami tymi już wybranymi na 100%z rodziną podzielimy się dopiero po porodzie...zaskoczymy ich

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41050650]u się na niego gniewać

Co do imion to u na jeśli będzie dziewczynka to Emilia. Jak leżałam po 1 porodzie w szpitalu i miałam po znieczuleniu w kręgosłup powikłania, straszny ból głowy to włożyłam sobie słuchawki, żeby nie słyszeć płaczących dzieci. I leciała piosenka "Emily" Wtedy pomyślałam, że gdyby nie Ola to Emilka

A jeśli chłopiec to nie wiem. Powiedziałam mężowi, że on decyduje. I nie chce mi powiedzieć jakie ma pomysły. Stwierdził, że jak będzie 100% pewności to mi powie.

Aaa i wszystkiego co najlepsze Domi [/QUOTE]
Emilia Opiekowałam się pewną Emilka,ładne imię

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Mnie przedwczoraj wieczorem i wczoraj rano też dość solidnie pobolewały jajniki. Aż wczoraj jak wstałam, to aż się zgięłam w pół, więc grzecznie wzięłam no spę i był już spokój do końca dnia
Dziś za to jakby lekki ból w pachwinach mam, chyba zaczynają się bóle związane z rozciąganiem...
Mógłby jeszcze ten mój potomek mnie posmyrać, jakoś chyba byłabym spokojniejsza

Muszę wykupić witaminy. Dostałam Femibion Natal 2. Prawie 60zł/m-c
Ja myślałam że mnie pęcherz boli,bo często biegam do łazienki i jakby na dole tam mnie coś kłuło i bolało.Ale to nie pęcherz
W badaniu moczu wszystko ok więc zaczyna się po prostu juę takie rozciąganie na serio
Czytałam że około 17 tyg z powodu znacznego powiększania się macicy można odczuwać ból.

Peper Tymoteusz lub Tymon też mi się bardzo podoba

Margot Fajne ciuszki
Dzidzia za wynik testu,a TSH kontroluj to bardzo ważne
Motylek za wygraną,fajna koszulka i synek

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-29, 18:49   #3792
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Ok jestem nareszcie, dzis dzień wielkiego sprzątania.

W dodatku zadbałam sobie o stópki zrobilam caly pedicure frez. i delikatnego french'a Zawsze jak robilam paznokietki panią w ciąży, to proponowałam coś delikatnego, niewinnego jak ich odmienny stan, teraz mogę to wypróbować na sobie w dodatku wykonalam henne brwi i manicure biologiczny jestem jak nowo narodzona

Dodaje załączniki w tym dzienniczku masz również wspomnienia z porodu, połogu jak dba o siebie, porównywanie cen na zakupach i wiele wiele innych Warto kupić naprawdę

Kurs robie w Grodku nad Dunajcem w Arce.
Kurcze, TŻ już sie tym zajmuje, bo ja dostaje zawrotu głowy od tego wszystkiego, oby się udało bo nie wiem co zrobimy
Fajny dziennik, ile kosztował? Ja zamówiłam na allegro, ciekawe czy tez okaże się wart swojej ceny, czekam na przesyłkę.
Ale się wylaszczyłaś! A mnie się nie chce nóg ogolic

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Hej hej dziewczyny. Przepraszam, że nie udzielam się za często w wątku, ale wróciłam do pracy i nadal przygotowuję wszystko do ślubu...zostały tylko dwa dni 1 przeraża mnie to bo jeszcze tyle rzeczy do zrobienia.
Jeśli chodzi o dzidziusia, to byliśmy w poniedziałek na wizycie, zmieniliśmy lekarza i jest o niebo lepiej, taki lekarz to naprawdę skarb. Dostaliśmy bardzo dużo wydruków z usg niestety maleństwo nie chciało się dobrze pokazać i nie poznaliśmy płci, ale najważniejsze że jest zdrowe i pięknie rośnie, ma prawie 9cm poza tym usg genetycznego nie musimy robić, natomiast moja nadżerka się powiększa i dlatego mamy nie współżyć, gdyż może znów wystąpić krwawienie, nawet po badaniu podczas wizyty zaczęłam plamić i plamię do dziś, ale lekarz powiedział że ja tak będę miała.
Także trzymam kciuki za wizyty i miłego dnia wam życzę. Odezwę się po ślubie, buziaki!
Spokojnie, tylko spokojnie na pewno pójdzie po Twojej myśli Czekamy na mini relację i choćby jedno foto.
Fajnie, że młody zdrów, szkoda, że taki wstydliwy i nie pokaże co tam ma między nogami.

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny
Mam nadzieje, ze w poniedzialek na wizycie dzidziuś Nam wkoncu pokaże co ma między nożkami bo nie wiem co kupowac

http://allegro.pl/bright-starts-leza...214709205.html
kupiliśmy ten leżaczek, jest śliczny
Faaaaajny, podoba mi się Ja narazie wstrzymuję się od takiego zakupu, na samym początku się nie przyda, a później myślę, że jakaś ciotka albo wujek sprezentują My ostatnio z kumpelami kupiłyśmy właśnie leżaczek Fisherprice dla synka koleżanki, jest super!

Cytat:
Spisałam się i wszystko mi gdziś zjadło.....

No wiec ja po wizycie. Mały ruszał się nie było nawet jak go zmierzyć bo fiknął koziąłka i leżał na brzuchu. Nie miał zamiaru sie pokazywać.
Ponadto wszystko ok raczki, nóżki, kręgosłup, serduszko i takie tam.
W tym momencie ma 7,80 cm.
wszystkie parametry w normie. Zdziwiło mnie tylko że tu nie mierzą tej przezierności karkowej za to pobrali mi krew na prawdopodobieństwo wad genetycznych. Pani Dokror stwierdzila że nie widać zadnych nieprawidłowości, wiec trochę si uspokoiłam.
Wyniki z krwi maja być za okolo 10 dni.

A wizytę ktora mialam miec 3 czerwca przeniosłam na 31 maja bo w sobotę jade do Polski na 2 tyg.

Doktorka ktora roboła mi to usg to żona mojego doktora prowadzącego wiec przyjmuje w tej samej przychodni. Nie udalo jej sie zmierzyc noska bo mały cały czas leżał twarza w dół i powiedziala że moze sprobujemy w piatek.
A to wiercipięta, pupę wypiął i zadowolony :P Dobrze, że wszystko gra, wyniki na pewno też będą prawidłowe.

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41058612]Dziewczyny, jak nie to to tamto :/ noż... Już się tak świetnie czułam, a tu mnie alergia dopadła. Już rano czułam, że jest źle, ale teraz coraz gorzej. Pospacerowałam z córcią po dworze i już się całkiem załatwiłam. Jestem tak zatkana, że nic nie czuję, a po nocy pewnie już w ogóle będzie tragedia :/ Kurde, a ponoć w ciąży nie można brać leków na alergię więc jak ja to zlikwiduję...[/QUOTE]

Biedaku współczuję Ci... na pewno można Ibuprom Hipertonic spray, oczyści Ci nosek i obkurczy trochę naczynia krwionośne powinno pomóc. To jest hipertoniczny roztwór wody morskiej. A jak to nie pomoże to do lekarza trzeba...

Cytat:
Ale nerwówka.... gorąco ostatnio między Wami, mam nadzieję, że to minie. Ale tych jazd z kupowaniem ciuszków nie rozumiem...

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dobrze że nie dużo nadrabiania....

Dopiero wstałam, mam jakiś tępy migrenowy ból głowy do tego coś gardło pobolewa.Mam nadzieje że to nie początek choroby

Kupiłam sobie dzisiaj w końcu dziennik ciąży tylko teraz muszę się wziąć za uzupełnianie i fajne klapki korkowe w Biedronce za 24,99.A i jeszcze naklejki na ścianęJakie były piękne wzory zdecydować się nie można było.
Oby Cię nie wzięło przeziębienie, ja już 2 tydzien się męczę.
A pokaż dziennik!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:54   #3793
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
szczerze powiedziawszy, moja najlepsza przyjacióla zapieprza gorzej niż ja w robocie na 7 dni pracujących praacuje 5 i pól dnia. Jak się z nią widzę to naprawdę rzadko ostatnio A reszta koleżanek, albo mają dzieci, albo chłopaków i nie mają czasu na babskie pogaduchy, chyba że od święta. Owszem mam też takie co siedzą calymi dniami w domu ale one nie nadają się do rozmow o facetach, dzieciach itd.
i dlatego masz tez nassssssssssssssssssss tu możesz się wyżalić bo to dziś mas ztaki humor, a kto wie co będziesz miała po powrocie do domu że klęczącego męża z bukietem kwiatów
Stary 2013-05-29, 19:14   #3794
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Płaciłam 150 e razem z usg ale nie wiem jak to sie dokładnie nazywa chyba cos mowiła ale ja dzis troszeczke w stesie nie załapałam.
Ze co?150 euro??Do ktorego tygodnia sie to robi i jak sie dokladnie nazywa?Mi powiedziano 1200euro...Trisomi 21?

ryba wspolczuje-ja niestety widzialam po innym watku,ze faceci nie zawsze sie zmieniaja na lepsze po dziecku.Czesto ich to przerasta.Mam nadzieje,ze twoj sie oswoi z sytuacja.Moj nawet nie wiedzial,co potrzebne na wyprawke.Tez chcial czekac.I tez mowil,ze przeciez to i to niepotrzebne.I bardzo szybko po porodzie nadrabial zakupy,bo ja sie klocic nie chcialam.Od tej pory nawet mnie nie pyta czy to naprawde potrzebne,wogole nie kwestionuje moich zakupow.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-05-29 o 19:17
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:15   #3795
maomami
Wtajemniczenie

Zuzziak napewno wszystko wypadnie jak sobie wymarzyliście, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, dużo szczęścia i jeszcze więcej miłości
Ania super że maluch się ładnie rozwija, u nas malutka też się raz odwróciła i nie dała podglądnąć
Ryba trzymam kciuki żeby mąż oprzytomniał i zorientował się jaki później nagle będzie wydatek. Może jak będziecie kiedyś w sklepie to przejdź się z nim na dział dziecięcy i pokaż jakie są ceny, albo w internecie coś pokaż. Może nie ma rozeznania jakie są ceny dla maluszka i myśli że to nie jest jakiś duży wydatek na taką wyprawkę.

Ja jestem po wizycie, byłam dzisiaj u swojego gina, posłuchaliśmy serduszka malutkiej.Powiedział żebym się nie martwiła tym że na USG wychodzi tydzień młodsza ponieważ ja jestem szczupła więc ona wcale nie musi być duża, tak sobie może rosnąć, a poza tym tydzień jest normalnie dopuszczalny.
A i od ostatniej wizyty jakoś 0,5 kg mniej na wadze, nie wiem czy wtedy byłam grubiej ubrana czy jak. Po mnie raczej nie widać tego 0,5 kg mniej a po moim jedzeniu tym bardziej
Kolejna wizyta 20.06 godzina 16:40- Anoula jeżeli mogę proszę o wpisanie.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:30   #3796
nemosek
Zakorzenienie

Motylek uniwersalne czapeczki fajne takie w beżu Ktoś tu chyba już takie kupował

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A teraz ja zaczne smucic , co by sie nie wydawało ze u mnie superowo .. Dzis juz nie wytrzymalam I troszke musiałam sie poryczec , to zawsze pomaga mi , a na nim robi wrazenie. Mam go powoli dosc ... Nie moge powiedziec , bo sprzata , zmywa od zawsze bo ja nie lubie , odkurza od czasu jak jestem w ciazy bo odkurzacz ciezki , smieci na biezaco wynosi tylko on. Do tego sniadanie mam zawsze gotowe jak wstaje .. Niby idealnie nie?? Ale co sie przy tym nagada ?? I to mnie do szewskiej pasji doprowadza !! O matko!
Przedewszystkim wspomina mi ze dlugo spie , on wstaje , cwiczy , Biegnie do sklepu - sniadanko a ja dalej spie! No tak - ale wtedy jest 9.30. Ja zawsze bylam spiochem , I to strasznym. Wolalabym zeby mnie cos bolalo niz zebym nie mogla spac. Przygotowuje sie psychicznie na to ze moje spanie skonczy sie na lata za jakies 3 miesiace? Po za tym ja pracuje dziennie od 14-22 zanim pojde spac to czasami jest po polnocy.. Prace mam jak na ciezarna ciezka , 6,5 h z 8 na nogach , usiasc nie ma jak Ani kiedy .. Nie jedna babka z takim brzychem jak ja siedzi dawno w domu na doopie .. On twierdzi ze histeryzuje! Czasami mi rece opadaja , doceniam ze nie jest leniem , ze pomaga ale ja tez procz pracy dziennie gotuje , piore I inne cuda .. A on ciagle ze jeszcze to bym mogla a tego nie .. Dzis mu wygarnelam , bedzie spokoj na miesiac /dwa I potem sie zacznie. Mam nadzieje ze to dziecko otworzy mu oczy .. Ale sie nagadalam

Aha .. Jakie sa zdrobnienia od imienia Jagoda ? ProcZ Jadzka ?

O rany snu i odpoczynku Ci żałuje
Ja też jestem mega śpiochem

Ostatnio Tżci szaleją z tymi fochami,a powinno być całkiem na odwrót

Stronka ze zdrobnieniami : http://zdrobnienia.pl/ Wpisujesz imię i gotowe

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
u mnie od dwóch dni powróciły mdłości, rano wymiotuję a później cały dzień chodzę zmulona i najchętniej bym się zimną gazowaną colą poiła.

Basia lat 33, OM 20.02.13, TP 11.10.13 /wg usg/
Ja miałam OM 7.02 i mam na 14.11.2013
Już doczytałam,bo na początku to się trochę przestraszyłam

Cytat:

Asist22
24Kasiula
zwariwane-serduszko I wątek
rinco
00anulka00

Co z dziewczynami?? 00ANULKA00 miała problemy, pisała na 1 watku, pamięta ktoś ją?;> a zwariowane serduszko też udzielała się na 1 wątku.. a teraz cisza..
A pamiętacie Rojku?
Rinco po prostu nie ma czasu się udzielać tak podejrzewam,ale na innym wątku od czasu do czasu daje znać co tam u niej.

Anulka Nie martw się ,może ma małą aktywność dzisiaj

Maomami Te literki piękne sąTeż zamierzam zamówić

Budowniczka Kupiłam dzisiaj taki sam dziennik
Dzięki za fotkę.Oj potrzebowałabym takiego dopieszczenia

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Hej hej dziewczyny. Przepraszam, że nie udzielam się za często w wątku, ale wróciłam do pracy i nadal przygotowuję wszystko do ślubu...zostały tylko dwa dni 1 przeraża mnie to bo jeszcze tyle rzeczy do zrobienia.
Jeśli chodzi o dzidziusia, to byliśmy w poniedziałek na wizycie, zmieniliśmy lekarza i jest o niebo lepiej, taki lekarz to naprawdę skarb. Dostaliśmy bardzo dużo wydruków z usg niestety maleństwo nie chciało się dobrze pokazać i nie poznaliśmy płci, ale najważniejsze że jest zdrowe i pięknie rośnie, ma prawie 9cm poza tym usg genetycznego nie musimy robić, natomiast moja nadżerka się powiększa i dlatego mamy nie współżyć, gdyż może znów wystąpić krwawienie, nawet po badaniu podczas wizyty zaczęłam plamić i plamię do dziś, ale lekarz powiedział że ja tak będę miała.
Także trzymam kciuki za wizyty i miłego dnia wam życzę. Odezwę się po ślubie, buziaki!
Fajnie że z dzieciątkiem w porządku
Wszystk iego naj naj naj

24 Kasiula
Liczymy na fotkę pokoiku
Fajny leżaczek

Ania_cz Super że wizyta udanaI żeby pokazał noseczek w piątek
Udanegowypoczynku!!!

Weronisiek Jak Cie tak męczy to do lekarza bym poszła,nie brała nic na własna rękę.

Ryba W Twoim przypadku to właśnie odpoczynek jest najważniejszy.Zwolniłaś tempo i wszystko się unormowało.A a mężem też się ułoży,zobaczysz

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-29, 19:33   #3797
89Beatka
Wtajemniczenie

Dziewczynki czy któraś z was pytała lekarza o picie piwa bezalkoholowego? ale chodzi mi o te 0.0% typu bawaria? ja mam ochote napić się tego, no ale się boje
Stary 2013-05-29, 19:35   #3798
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ze co?150 euro??Do ktorego tygodnia sie to robi i jak sie dokladnie nazywa?Mi powiedziano 1200euro...Trisomi 21?

ryba wspolczuje-ja niestety widzialam po innym watku,ze faceci nie zawsze sie zmieniaja na lepsze po dziecku.Czesto ich to przerasta.Mam nadzieje,ze twoj sie oswoi z sytuacja.Moj nawet nie wiedzial,co potrzebne na wyprawke.Tez chcial czekac.I tez mowil,ze przeciez to i to niepotrzebne.I bardzo szybko po porodzie nadrabial zakupy,bo ja sie klocic nie chcialam.Od tej pory nawet mnie nie pyta czy to naprawde potrzebne,wogole nie kwestionuje moich zakupow.
Ja wiem ( mam nadzieję że wiem) że mój mąż jak urodzi się synuś/córeczka to będzie szczęśliwy i we wszystkim mi pomoże, bo początkowo to on brdziej chciał tego dziecka niż ja;P, uwielbia dzieci a dzieci jego, mówi do mnie " Co tam Skarby, jak się czujecie " itd. wiem że będzie wspaniałym ojcem bo wiele razmy mówił mi że chciałby być lepszym ojcem niż jego. I wiem ze tak będzie. Ale fakt że z połowy rzeczy nie zdaje sobie sprawy ( np. po co butelki, jak bede karmiła piersią, po co kombinezon jak na początku nie wychodzi sie z domu dopiero w listopadzie to zdążymy kupić, po co tyle czapeczek jak można dokupić, e.prać.. po co 3 kocyki jak można wyciagać i przekładać....... i tego to ja nie rozumiem. Wie że wozek, łóżeczko, pościel trzeba kupić ale o takich "pierdołach" to już nie myśli. Powiedzial mi ze body spiochy czy pajace to grose kosztują to nawet jak urodzę to on skoczy i kupi.. tylko chyba nie zdaje sobie sprawy z tego ile to razem wyniesie. A listę robiliśmy razem, z tym że ja bardziej sie rpzyłożyłam do tego .

A poza tym, to mam ochote na pizze a nie mam gdzie kupić/zjeść. ;(

Cytat:
Zuzziak napewno wszystko wypadnie jak sobie wymarzyliście, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, dużo szczęścia i jeszcze więcej miłości
Ania super że maluch się ładnie rozwija, u nas malutka też się raz odwróciła i nie dała podglądnąć
Ryba trzymam kciuki żeby mąż oprzytomniał i zorientował się jaki później nagle będzie wydatek. Może jak będziecie kiedyś w sklepie to przejdź się z nim na dział dziecięcy i pokaż jakie są ceny, albo w internecie coś pokaż. Może nie ma rozeznania jakie są ceny dla maluszka i myśli że to nie jest jakiś duży wydatek na taką wyprawkę.

Ja jestem po wizycie, byłam dzisiaj u swojego gina, posłuchaliśmy serduszka malutkiej.Powiedział żebym się nie martwiła tym że na USG wychodzi tydzień młodsza ponieważ ja jestem szczupła więc ona wcale nie musi być duża, tak sobie może rosnąć, a poza tym tydzień jest normalnie dopuszczalny.
A i od ostatniej wizyty jakoś 0,5 kg mniej na wadze, nie wiem czy wtedy byłam grubiej ubrana czy jak. Po mnie raczej nie widać tego 0,5 kg mniej a po moim jedzeniu tym bardziej
OOO super że wszystko ok :p

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Dziewczynki czy któraś z was pytała lekarza o picie piwa bezalkoholowego? ale chodzi mi o te 0.0% typu bawaria? ja mam ochote napić się tego, no ale się boje
nie pytałam, ale okazyjnie wypijam bo bardzo mi skamkuje
w końcu ma 0% wiec można pić
Stary 2013-05-29, 19:37   #3799
ania_cz79
Raczkowanie

Cytat:
to jest to badanie które robi się od 11 do 14 tc usg z wszystkimi pomiarami plus test z krwi na podstawie jednego i drugiego oblicza się prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych. Nie wiem jak to fachowo nazywaja tutaj.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:39   #3800
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:

.
Po cenie wnioskuję że to tańsze to może być krew do testu PAPP-a ten drugi test to chyba chodzi o najnowszy nieinwazyjny odpowiednik aminopunkcji -NIFTY. Tak to mniej więcej kosztuje w Polsce

A ja dzisiaj umieram, jestem migrenowcem, przez pierwsze trzy miesiące ciąży miałam tylko raz migrenę, co mnie strasznie ucieszyło. A od czwartego miesiąca mam już drugi raz, normalnie łykam garściami Ibuprom Max, tylko to na mnie działa. A teraz masakra, jak nie mogę brać tych tabletek, leżę i zdycham

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:45   #3801
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Fajny dziennik, ile kosztował? Ja zamówiłam na allegro, ciekawe czy tez okaże się wart swojej ceny, czekam na przesyłkę.
Ale się wylaszczyłaś! A mnie się nie chce nóg ogolic

Oby Cię nie wzięło przeziębienie, ja już 2 tydzien się męczę.
A pokaż dziennik!
Mam taki sam jak Budowniczka,wstawiała fotki
A Ty kupiłaś ten z Brioko czy inny?
Cytat:
A jak słucha tego serduszka,przykłada detektor tętna czy jakiś inny sprzęt?
Też chciałabym posłuchać, w mojej przychodni jest takie urządzenie ale wygląda trochę przedpotopowo i nie wiem czy działa

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-29, 19:50   #3802
ania_cz79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Po cenie wnioskuję że to tańsze to może być krew do testu PAPP-a ten drugi test to chyba chodzi o najnowszy nieinwazyjny odpowiednik aminopunkcji -NIFTY. Tak to mniej więcej kosztuje w Polsce

A ja dzisiaj umieram, jestem migrenowcem, przez pierwsze trzy miesiące ciąży miałam tylko raz migrenę, co mnie strasznie ucieszyło. A od czwartego miesiąca mam już drugi raz, normalnie łykam garściami Ibuprom Max, tylko to na mnie działa. A teraz masakra, jak nie mogę brać tych tabletek, leżę i zdycham

Z tymi badaniami to faktycznie moze tak być.

jesli chodzi o ból głowy to mimo że ja nie mam z tym problemów to dzis koszmar chyba stres. Już mi tż robił okłady z zimnego ręcznika.

A Anoula widziałam że zmieniłaś mi wizytę na 1 stronie z 3 na 31 dzięki.. a wizytę mam o 10.00
W sumie to już tylko formalność pewnie tylko zbada moja szyjkę i bedzie po wizycie. Chyba że jego żona jeszcze raz zerknie na mojego dzidka...

Dzisiaj mi jak wykle zmierzyli cisnienie a czułam sie fatalnie ale u mnie norma 113/78 ważenie i cukier. Tak wiec przez I trymest który kończy się jutro przytyłam 3 kg.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:53   #3803
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Mam taki sam jak Budowniczka,wstawiała fotki
A Ty kupiłaś ten z Brioko czy inny?

A jak słucha tego serduszka,przykłada detektor tętna czy jakiś inny sprzęt?
Też chciałabym posłuchać, w mojej przychodni jest takie urządzenie ale wygląda trochę przedpotopowo i nie wiem czy działa
Hmmm można powiedzieć że jest to detektor tętna aczkolwiek chyba jego pierwsza wersja. Wygląda jak głośnik od komputera :P Ale serduszko pięknie słychać i to się dla mnie najbardziej liczy.

Ja dzisiaj miałam ciśnienie 105/70 czyli norma dla mnie w ciąży, a od początku ciąży przytyłam mniej więcej 3,5 kg

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-05-29 o 19:55
Stary 2013-05-29, 19:54   #3804
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

A Anoula widziałam że zmieniłaś mi wizytę na 1 stronie z 3 na 31 dzięki.. a wizytę mam o 10.00
W sumie to już tylko formalność pewnie tylko zbada moja szyjkę i bedzie po wizycie. Chyba że jego żona jeszcze raz zerknie na mojego dzidka...
Jak nie przegapię wśród postów to zmieniam
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 19:59   #3805
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Anulka nie, ten właśnie ma rurkowe nogi. Chodziło mi o taki. Tego gwarantuje bezpieczeństwo.

aaabyniezwariowac.blogspo t.com/2013/01/lezaczek-bujaczek-fisher-price-cudowna.html?m=1

Rybko ja pościel kupowałam jak Mala miała rok .
Na śmierć zapomniałam, wysle Ci najpóźniej jutro liste.

Dostalam euthyrox ale mam do tego podejść na spokojnie. Najważniejsze było 12 pierwszych tygodni a wtedy powinno było być ok.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-05-29 o 20:01
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:01   #3806
koala19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
[/FONT]

Dzwoniłam i kazali przyjechać 4 czerwca, mam porozmawiać z genetykiem, a potem umówią mnie na tą nieszczęśną amniopunkcję, podobno ją się wykonuje w 15 tyg a ja za 2 dni zacznę 13 tydz, wiecie coś na ten temat dziewczyny?
zastanów sie czy napewno chcesz ją robić? zdażają sie po niej poronienia, słyszałam o wielu przypadkach gdzie kobieta robiła amniopunkcje i poroniały po niej a gdy wyniki przychodziło okazywalo sie ze dziecko było zdrowe... moja mama ma nawet taką znajomą.
no chyba ze jesli sie okaze ze bedzie chore to bedziesz je chciała usunąć a jeśli nie to może lepiej nie robić i nie ryzykować?
Stary 2013-05-29, 20:02   #3807
ryba91
Zakorzenienie

Aja, Ajeczka, Ajusia, Am, Ama, Amcia, Amciak, Ame, Amela, Amelajda, Amelcia, Amelciak, Ameleczka, Amelek, Ameli, Amelin, Amelinka, Amelka, Amell, Amelson, Amelu, Amelunia, Amelusia, Amelx, Amfa, Ami, Amiki, Amisia, Amitu, Amiś, Amiśka, Amka, Ammy, Amsi, Amusia, Amuś, Amy, Em, Meja, Mejusia, Mela, Melcia, Melia, Melina, Melis, Melisk, Meliś, Melka, Mell, Melli, Melly, Melunia, Meluś, Mesia, Mimi, Misia

przerażające zdrobnienia od Amelki

Casper, Caspero, Gaspar, Gizbar, Jasper, Jaspi, Kac, Kacek, Kaci, Kacio, Kacor, Kacpa, Kacperczak, Kacpereczek, Kacperek, Kacperiusz, Kacpero, Kacperos, Kacperoski, Kacperowski, Kacperro, Kacperski, Kacperucha, Kacperula, Kacperuszek, Kacperuś, Kacperuń, Kacperzyna, Kacpi, Kacpis, Kacprula, Kacpruś, Kacprzasty, Kacpuch, Kacpung, Kacpurek, Kacpuszek, Kacpux, Kacpuś, Kacpyk, Kacus, Kacy, Kacyk, Kaczy, Kafel, Kaka, Kakuś, Kapa, Kapcio, Kapec, Kapel, Kaper, Kapeć, Kapi, Kapik, Kapiszon, Kapiś, Kapka, Kapsel, Kapserek, Kapsio, Kapu, Kas, Kasio, Kasparo, Kaspersky, Kaspeć, Kaspi, Kaspian, Kaspiś, Kaspo, Kaspro, Kasprowy, Kiprunio, Kopciu, Krapuś, Pelek, Peluś, Perek, Peruś, Preson

to dla Kacpra...
Stary 2013-05-29, 20:05   #3808
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Aja, Ajeczka, Ajusia, Am, Ama, Amcia, Amciak, Ame, Amela, Amelajda, Amelcia, Amelciak, Ameleczka, Amelek, Ameli, Amelin, Amelinka, Amelka, Amell, Amelson, Amelu, Amelunia, Amelusia, Amelx, Amfa, Ami, Amiki, Amisia, Amitu, Amiś, Amiśka, Amka, Ammy, Amsi, Amusia, Amuś, Amy, Em, Meja, Mejusia, Mela, Melcia, Melia, Melina, Melis, Melisk, Meliś, Melka, Mell, Melli, Melly, Melunia, Meluś, Mesia, Mimi, Misia

przerażające zdrobnienia od Amelki

Casper, Caspero, Gaspar, Gizbar, Jasper, Jaspi, Kac, Kacek, Kaci, Kacio, Kacor, Kacpa, Kacperczak, Kacpereczek, Kacperek, Kacperiusz, Kacpero, Kacperos, Kacperoski, Kacperowski, Kacperro, Kacperski, Kacperucha, Kacperula, Kacperuszek, Kacperuś, Kacperuń, Kacperzyna, Kacpi, Kacpis, Kacprula, Kacpruś, Kacprzasty, Kacpuch, Kacpung, Kacpurek, Kacpuszek, Kacpux, Kacpuś, Kacpyk, Kacus, Kacy, Kacyk, Kaczy, Kafel, Kaka, Kakuś, Kapa, Kapcio, Kapec, Kapel, Kaper, Kapeć, Kapi, Kapik, Kapiszon, Kapiś, Kapka, Kapsel, Kapserek, Kapsio, Kapu, Kas, Kasio, Kasparo, Kaspersky, Kaspeć, Kaspi, Kaspian, Kaspiś, Kaspo, Kaspro, Kasprowy, Kiprunio, Kopciu, Krapuś, Pelek, Peluś, Perek, Peruś, Preson

to dla Kacpra...
Ja jak przeczytałam zdrobnienia dla Zuzi to zwariowałam. Większości w życiu bym nie wymyśliła

Stary 2013-05-29, 20:07   #3809
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Koala nie przesadzaj.
Amniopunkcja jest badaniem inwazyjnym ale przy prawidlowym wykonaniu i postepowaniu po nim prawie 100 % kobiet donosi ciążę.
Wynik to nie tylko decyzja o usunięciu. Daje możliwość przygotowania sie do różnych wizyt u specjalistów, zabiegów czy tez porodu w najlepszym dla takiego dziecka ośrodku lub podawania lekow jeszcze w okresie plodowym. Chodzi o to by rodzic świadomie. Ja jestem za wykonywaniem tego badania!

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:10   #3810
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm można powiedzieć że jest to detektor tętna aczkolwiek chyba jego pierwsza wersja. Wygląda jak głośnik od komputera :P Ale serduszko pięknie słychać i to się dla mnie najbardziej liczy.

Ja dzisiaj miałam ciśnienie 105/70 czyli norma dla mnie w ciąży, a od początku ciąży przytyłam mniej więcej 3,5 kg
No dokładnie, jak będę w piątek na wizycie to zapytam czy mogę posłuchać.Już prawie 4 tyg nie słyszałam

Widziałyście Mamaroo,ale jaka cena i tylko do 9 kg.Ale bajer

http://allegro.pl/4moms-mamaroo-plus...256904920.html

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości