Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-30, 14:50   #3541
surka
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
APrison Break polecam też
Jedyny serial, jaki obejrzałam razem z TŻ

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy kupujecie podporke do wanienki dla ulatwienia kapieli? Czy rzeczywiscie jest to duze ulatwienie? Czy to jest tylko taki chwyt marketingowy? Nie wiem czy sie na to kusic.
Jakbym miała miejsce w łazience to kupiłabym, zawsze nie trzebaby było się schylać. MOja siostra ma i poleca, ale u niej cały czas stoi to rozłożone w łazience, ja niestety nie mam takiej możlwiości, więc nie kupuję.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 14:50   #3542
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
dla mnie zdzierstwem sa straszym te zupki gerber, które sie potem wprowadza i tutaj juz postanowiłam, ze kupuje dobry blender i bede to sama robiła, bo 3,50zł za jedną zupkę to bez jaj.. i to za mini słoiczek
O to tak...
Też planuję gotować papki sama dla Małego, a potem zagotowywać w małe słoiczki lub mrozić.
Mam Ther.momix i do niego całą książkę z przepisami zadedykowaną specjalnie dla dzieci. Z podziałem na miesiące życia dziecka
Choć pewnie czasem i słoiczek kupię
Cytat:
Moze zle sie wyrazilam. Nie mam na mysli podstawki do samej wanienki, ale podporke dla dziecka, tak aby nie trzymac maluszka na rece, tylko na tej wlasnie podporce (nie znam wlasciwej do tego nazwy ).
A to nie wiem ...
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 14:52   #3543
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
O to tak...
Też planuję gotować papki sama dla Małego, a potem zagotowywać w małe słoiczki lub mrozić.
Mam Ther.momix i do niego całą książkę z przepisami zadedykowaną specjalnie dla dzieci. Z podziałem na miesiące życia dziecka
Choć pewnie czasem i słoiczek kupię
a to ja też nie wykluczam kupienia zupki od czasu do czasu, ale nie stac nas bedzie raczej na komfort zywienia dziecka tylko słoiczkami
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 14:55   #3544
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
a, zapomniałam się pochwalić..wczoraj Tz pierwszy raz powiedzial cos do brzucha
Jak odsłoniłam kołdrę zeby zobaczyc jak mały szaleje to oczywiscie spokój, a Tz do niego:

- siedź tam k*rwa lepiej

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
a to ja też nie wykluczam kupienia zupki od czasu do czasu, ale nie stac nas bedzie raczej na komfort zywienia dziecka tylko słoiczkami
Ten "komfort" to tak wątpliwy ...
Przecież tam tyle konserwantów jest ...
Stary 2013-05-30, 15:00   #3545
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

my nie kupujemy tego fotelika do wanienki, dzidzia bedzie wkladana do wanienki owinieta w tetre i potem ta tetra bedzie odwijana i pozostanie tylko pod jej tylkiem. tak uczyli nas na sr i tak nam sie nawet podoba.
a wanienka bedzie stala na stojaku w lazience podczas kapieli.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-30, 15:03   #3546
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak odsłoniłam kołdrę zeby zobaczyc jak mały szaleje to oczywiscie spokój, a Tz do niego:

- siedź tam k*rwa lepiej
hahahhahaaha dobre... kochany tz nie ma co Moj tz stwierdził ze nie ma po co teraz dotykac brzucha jak za max miesiac bedzie cieszył sie młoda na rekach

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

A ja niewiem jaka wanienke bo szwagierka zaoferowala sie ze kupi nam na prezent taka jakas "wypasna" zapakowana w ozdobna folie z roznymi bajerami niewiem nawet co tam jest w takiej :P hhhaha jak znajde to Wam pokarze.

w folie znaczy sie ze tam rozne bajery typu gabka itp jest jakas podkladka i takie tam.

Zuza

Razem

Edytowane przez d0tkaaa
Czas edycji: 2013-05-30 o 15:04
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 15:08   #3547
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:

- siedź tam k*rwa lepiej

my nie gadamy do brzucha... nie no czasami tż powie coś w stylu "Cześć Kubuś tu twój pier***ięty ojciec"
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 15:11   #3548
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ja mam ostatnia wizytę 1 lipca
Ja 9 lipca

Cytat:
Moze zle sie wyrazilam. Nie mam na mysli podstawki do samej wanienki, ale podporke dla dziecka, tak aby nie trzymac maluszka na rece, tylko na tej wlasnie podporce (nie znam wlasciwej do tego nazwy ).
Myslałam, że chodzi o stelaż, podkładki do kąpania tym bardziej nie kupuję

Cytat:

- siedź tam k*rwa lepiej
pierwsza rozmowa wychowawcza, zobaczymy czy Bezik posłucha taty

Cytat:
A ja myślałam, że właśnie nie ma, że mają te normy i są zdrowsze niż warzywka z supermarketu, które nie wiadomo skąd pochodzą

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Co jeść gdy karmisz piersią:

https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,6762.html
Stary 2013-05-30, 15:12   #3549
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Mowie mu ze spuchlam juz i sie zle przez to czuje, a on mi to se posiedz w ogrodzie. Jasne kur*** i niech mnie komary zjedzą żywcem.
Po 2h wróciliśmy. Lodów nie kupiłam w końcu. Jestem zła i głodna i boli mi brzuch, a ten fiut mi mowi,ze ja sie sztucznie zle czuje, ze tak sie nastawiam zeby sie złe czuć. Śpi dzis na kanapie. Mam go dość Niech sie buja.
Eh faceci
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Mój mąż dziś też spał na kanapie, ale tylko dlatego, że zasnął przed TV. Ja sobie w nocy Małgosię obudziłam i zabrałam do siebie bo nie lubię spać sama!
A mój chciał spać na kanapie u Małego, bo się napił
Ale zaciągnęłam go do łóżka
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
A tak wogole to witam sie z Zakopanego
Ale Ci fajnie!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41066794]Dziewczyny proszę o inspiracje!
Idziemy na ślub i chcemy dać jakiś prezent do ok. 50 zł (oprócz tego wino - zamiast kwiatów i kartka oczywiście). Państwo młodzi mieszkają już razem, pan młody bardzo lubi gotować, ale przypuszczam, że większość sprzętów kuchennych standardowych ma, woli przyrządzać konkretne potrawy niż słodkie.
Macie jakieś pomysły, co by tu dać?
Odpadają pościele, ręczniki.
Jak nic nie wymyślę, kupię po prostu szklaną misę do sałatek lub komplet sztućców do sałatek, ale jak byście miały jakieś pomysły, chętnie wysłucham!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

A przyprawnik??? Mój TŻ uwielbia gotować i kupił sobie Fajnie wygląda na meblach i jest praktyczny. My mamy taki:

Tu więcej: http://allegro.pl/listing/listing.ph...category-15979
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przyprawnik.jpg (33,3 KB, 3 załadowań)
Stary 2013-05-30, 15:15   #3550
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

my nie gadamy do brzucha... nie no czasami tż powie coś w stylu "Cześć Kubuś tu twój pier***ięty ojciec"

Mój ma jedno dyżurne zdanie: "Kubuuuś! Kuba! Halo, tu tata"
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A ja myślałam, że właśnie nie ma, że mają te normy i są zdrowsze niż warzywka z supermarketu, które nie wiadomo skąd pochodzą
No tak, ale takie słoiczki mają długie terminy ważności - czymś musi być to zakonserwowane

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-05-30 o 15:26
Stary 2013-05-30, 15:20   #3551
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Jak miałam praktyki na patologii ciąży, to większość cukrzycowych mam jadło chrupkie pieczywo wasa.
A według mojej wiedzy, pieczywo chrupkie jest niewskazane w ciąży, bo jest niskokaloryczne. Owszem, na niektóre posiłki - typu III śniadanie lub podwieczorek jem pieczywo chrupkie (swoją drogą najlepsze jest z Biedry, a nie Wasa i oczywiście 2 razy tańsze:P), ale na główne śniadania czy kolację nie jadam go. No chyba, że ktoś ma bardzo poważną cukrzycę i wszystko inne bardzo mu podnosi cukier. W cukrzycy jednak ważna jest również ilość kalorii dostarczanych organizmowi, bo nie można popadać w skrajności i nie dostarczać ich z obawy przed wzrostem cukru.

Cytat:
Moze głupio to zabrzmi ale patrzę na koszt mleka bo idzie tego na początku masę...myślałam o Bebiko lub Bebilon. Koleżanka chwalila NAN ale ono chyba drogie....

Za parę miesięcy żadna z nas nie powie, że głupio zabrzmi, jak przyjdzie nam kupować ileś razy w tygodniu pampki czy coś... Ja też przy mm na pewno będę zwracać uwagę - zaraz po tym, jak mleczko działa na dziecko - na cenę...

Cytat:

- siedź tam k*rwa lepiej

Uwielbiam Was

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
my nie kupujemy tego fotelika do wanienki, dzidzia bedzie wkladana do wanienki owinieta w tetre i potem ta tetra bedzie odwijana i pozostanie tylko pod jej tylkiem. tak uczyli nas na sr i tak nam sie nawet podoba.
a wanienka bedzie stala na stojaku w lazience podczas kapieli.

U mnie tak samo uczyli I jeszcze: ja będę namydlać na stole, w tetrę i do wanienki - spłukiwać i potem z powrotem na stół i do ręczniczka. Tylko ja mam dość duży rozkładany stół w kuchni, który przeniosę do małego pokoju i na nim będę kąpać, dlatego nie kupuję tych stelaży ani komody kąpielowej.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 15:22   #3552
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry!!!

My się witamy dzisiaj w 36 tc, czyli oficjalnie 9miesiąc rozpoczęty Kiedy to zleciało??

Wczoraj mnie nie było bo wyjechałam na wycieczkę do częstochowy do naszego mieszkania i obczajałam wyniki malowania ( mój TŻ z swoim Tatą malowali w poprzednim tygodniu). Mieszkanko odnowione, pokój Tymusia pięknie błękitny
Kupiliśmy wczoraj również miękką wykładzinę do pokoju Tymusia, bo panele są tam bardzo liche i sobie wymyśliłam, że fajnie jak będzie miał mięciutką podłogę

Wczoraj upiekłam też pierwsze ciasto po mojej chorobie i byłam strasznie z siebie dumna, że jeszcze jestem zdatna do jakiś prostych czynności domowych Zrobiłam sernik, przywiozłam tutaj do teściów, dziś próbujemy i byłam zdziwiona bo nawet wyszedł smaczny A ja trochę niedowidzę i jeszcze strasznie słaba zrobiłam ciasto tak w sumie od niechcenia więc duma mnie rozpiera że się udało

Dziś znów jestem strasznie słaba i kręci mi się w głowie niestety :/

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
powiedzcie mi czy sie orietujecie/macie moze takie kolory w domu na scianach.. jakie to sa? mniej wiecej ? ( wiem ze to wsumie dwa rozne kolory ale mniej wiecej chcialabym taki efekt uzyskac ..)
Miałam taki kolor prawie w całym mieszkaniu i wcześniej nazywało się to Magnolia z Duluxa kolory świata. A teraz mój TŻ jak malował mieszkanie to się okazało, że ten kolor zmienił nazwę i teraz aktualnie jest to GRECKA CHAŁWA, również Dulux kolory świata. Fajnie rozświetla pomieszczenia

Cytat:
Czy któraś nie ma jeszcze wystającego pępka?
Mój narazie nadal wklęsły choć znacznie płytszy niż przed ciążą

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
czy Wam tez sie tak mocno wypinaja te wasze maluszki? mi przewaznie wypina pupe tak ze az mnie szczypie skora bo tak mocno
Tymuś to się tak wyciąga i rozpycha w swoim apartamencie że często mam gulę na brzuchu i czasem to mam wrażenie, że jeszcze chwila i skóra mi pęknie tak się brzuszek od tego wypinania rozciąga... Maleństwo rośnie w siłę

Cytat:
Urlop zwykły musi wziąć żeby ze mną posiedzieć ten pierwszy tydzień/dwa? Ale utrudniają
Jest też coś takiego jak zwolnienie chorobowe na opiekę nad członkiem rodziny i mój TŻ już korzystał w tym roku 14 dni na opiekę na mnie jak byłam w szpitalu i dowiadywaliśmy się u lekarza, że po porodzie będzie mógł wziąć jeszcze 60 dni zwolnienia chorobowego na opiekę nad Tymusiem. To zwolnienie nam gin wystawiał.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Mam urodzinki i imieniny jutro, wiec rano duze przedsięwzięcie,
Wszystkiego naj najlepszego Spełnienia marzeń, pogody ducha i oczywiście lekkigo porodu i zdrowego Malucha

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 15:28   #3553
surka
Zakorzenienie

Ewusia709

Ja nawet bez problemów zdrowotnych nie dałabym rady upiec serniczka Choć pamiętam twoje cudowne wypieki blogowe

I gratki za 9 miesiąc

Edytowane przez surka
Czas edycji: 2013-05-30 o 15:30
Stary 2013-05-30, 15:29   #3554
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry
My dzisiaj jedziemy do ciotki... Obiecaliśmy jej, że przyjedziemy na ślubie początkiem maja i wczoraj dzwoniła się upomnieć o wizytę
Wstawiam też zdjęcia Generalnie twarz było ciężko uchwycić, bo nie dość, że mały już duży, to jeszcze pozasłaniany pępowiną, rękami i nogami...
Ale słodkie usteczka
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja dostałam: zestaw sztućców na 6 osób, zestaw przypraw w szklanych słoiczkach
te przyprawy w słoiczkach to super sprawa, mają drewniany stojak-tylko nie wiem ile coś takiego kosztuje
Widzę, że o tym samym pomyślałyśmy
My za swój ok 80 zł z przesyłką daliśmy.

Hej Ewusia Gratki za 9ty miesiąc

No! Nadrobiłam

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-05-30 o 15:31
Stary 2013-05-30, 15:31   #3555
surka
Zakorzenienie

A teraz uciekam do mamusi na jakieś caicho
Stary 2013-05-30, 15:31   #3556
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczny masz ten brzusio i Ty taka szczuplutka
ale nie rosnie... zalaczam porownanie 23 vs. 34 tc - srednio widac roznice, nie?
Cytat:
Nie powiedziała mi, dlatego, że ona nie ma usg w gabinecie w enel-medzie i by musiała mi dac skierowanie dopiero, a z racji tego, ze swieto to zrobili sobie dlugi weekend tam. Do tego tak z tego macania powiedziała, ze nie jest w stanie ocenic dokładnie bo dziecko napiera i zasłania tą szyjkę, ale jest bardzo krótka.
Powiem Ci, ze moj gin ma 30 lat pracy za soba i ostatnio na lezance tez mu sie wydalo, ze szyjka skrocona - sprawdzil na dowcipnym USG od razu i wyszlo, ze ma 3,5 cm. Wiec taka manualna ocena moze mocno przeklamac i warto sprawdzic to jak najszybciej
Cytat:
naczytalam sie ze wywoływanie porodu powoduje silniejsze skurcze niz normalne słyszałas coś o tym?
Owszem, ale wywolywane hormonami (oxy), a nie myciem okien i seksem wiec wyluzujcie
Cytat:
No tak, ale takie słoiczki mają długie terminy ważności - czymś musi być to zakonserwowane
Ale jesli ja zalozmy cos pasteryzuje w domu, na gazie, w wyparzonych sloikach, to to potem moze stac i rok i dwa lata i sie nie psuje - np. przecier z ogorkow, soki owocowe, patisony, brzoskwinie w polowkach, zielone pomidory na leczo... a nie dodaje konserwantow wiec chyba sie da rowniez bez
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 23 i 34 tc.jpg (72,5 KB, 24 załadowań)
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 15:33   #3557
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!!

My się witamy dzisiaj w 36 tc, czyli oficjalnie 9miesiąc rozpoczęty Kiedy to zleciało??

Wczoraj mnie nie było bo wyjechałam na wycieczkę do częstochowy do naszego mieszkania i obczajałam wyniki malowania ( mój TŻ z swoim Tatą malowali w poprzednim tygodniu). Mieszkanko odnowione, pokój Tymusia pięknie błękitny
Kupiliśmy wczoraj również miękką wykładzinę do pokoju Tymusia, bo panele są tam bardzo liche i sobie wymyśliłam, że fajnie jak będzie miał mięciutką podłogę

Wczoraj upiekłam też pierwsze ciasto po mojej chorobie i byłam strasznie z siebie dumna, że jeszcze jestem zdatna do jakiś prostych czynności domowych Zrobiłam sernik, przywiozłam tutaj do teściów, dziś próbujemy i byłam zdziwiona bo nawet wyszedł smaczny A ja trochę niedowidzę i jeszcze strasznie słaba zrobiłam ciasto tak w sumie od niechcenia więc duma mnie rozpiera że się udało

Dziś znów jestem strasznie słaba i kręci mi się w głowie niestety :/
Ewusia, za 9m-c, to juz niedlugo kiedy przytulisz Tymusia!

Fajnie, ze juz starasz sie byc mobilna, to swiadczy o tym, ze szybko dochodzisz do siebie, oby tak dalej! Wzrok na pewno powroci do dawnej sprawnosci i zycze Tobie aby to nastapilo jak najszybciej

Co do ciasta - to tez duze brawa! Poza tym zajrzalam niedawno na Twoj blog i chcialam Cie pochwalic za niesamowite zdolnosci - wszystkie wypieki wygladaja przecudnie i jestem pewna, ze sa rownie smaczne
Stary 2013-05-30, 15:34   #3558
Ewusia709
Zadomowienie

Lecę na dwór bo jeszcze dziś nie byłam, a właśnie goście przyjechali na grilla więc najwyższy czas iść się przewietrzyć
Może zajrzę jeszcze później Pa pa

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 15:38   #3559
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ale jesli ja zalozmy cos pasteryzuje w domu, na gazie, w wyparzonych sloikach, to to potem moze stac i rok i dwa lata i sie nie psuje - np. przecier z ogorkow, soki owocowe, patisony, brzoskwinie w polowkach, zielone pomidory na leczo... a nie dodaje konserwantow wiec chyba sie da rowniez bez
Ale jakoś nie wierzę, że słoiczki są bez konserwantów

Nie to żebym była nastawiona anty do słoiczków, ale mam ambitny plan gotować sama. Kupiłam już nawet pojemniczki do mrożenia, a małe słoiczki "zamówiłam" już u koleżanki

Oliath mi też już powoli brzuch rośnie
Stary 2013-05-30, 15:47   #3560
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

- siedź tam k*rwa lepiej

Ewusia- za 9 JUŻ miesiąc.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 15:51   #3561
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
dzień dobry
rozpoczynam dzisiaj 36 t.c
myślicie, ze juz mozna zaczynać bardziej aktywny tryb życia? czy jeszcze z tydzień poczekać?
ja bym się jeszcze dla dobra maluszka wstrzymała tydzień-dwa

Cytat:
Moze głupio to zabrzmi ale patrzę na koszt mleka bo idzie tego na początku masę...myślałam o Bebiko lub Bebilon. Koleżanka chwalila NAN ale ono chyba drogie....
Misiaczka - na początku idzie mało, bo porcja jaką dostaje maluszek - 30, 60, czy 90 ml to na prawdę niewiele, szczególnie przy karmieniu mieszanym (te z Was które będą tak karmić UWAGA!) - trzeba uważać na to, że mleko po otwarciu puszki powinno być zużyte chyba w max 2 tygodnie (cholera nie pamiętam już, na opakowaniu jest napisane), więc początkowo lepiej kupować puszki 400/350 niż te 800g. Nam najwięcej szło gdzieś ok. 12-18 mc życia - Norbert jadł duże porcje - 240-300 3x dziennie... Wiem, że w szczytowym momencie kupowałam 10 puszek 400g na miesiąc

Cytat:
nie zabrzmiało to w zaden sposób głupio bo dla mnie cena tez jest jednym z wazniejszych elementów przy wyborze mleka. jezeli chodzi o enfamil rozwazam go z tego wzgledu, ze ma dobra kalorycznosc i rzadko uczula, ale podejrzewam, ze wiekszosc mlek bede po prostu testowała na Beziku. Mleko dla takiego malca to jest srednio koszt 40zl/tydzien.. dla mnie zdzierstwem sa straszym te zupki gerber, które sie potem wprowadza i tutaj juz postanowiłam, ze kupuje dobry blender i bede to sama robiła, bo 3,50zł za jedną zupkę to bez jaj.. i to za mini słoiczek
słoiczki warto od czasu do czasu z dwóch powodów - po pierwsze, żeby w razie wyjazdu, gdzie nie ma jak ugotować dziecko nie umarło nam z głodu, a po drugie, żeby spróbowało czegoś czego same nie ugotujemy (dania z królikiem czy jakieś wymyślne warzywa)

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Hello

Mowisz o stojaku do wanienki czy takich podporkach do srodka na dziecko?
miałamo to samo pytać...

Cytat:
do środka do wanienki nie warto nic kupować (moim zdaniem), w rękach łatwiej dziecko umyć z każdej strony, a już na pewno nie kupować tzw."foczki" z gąbki - kupa syfu się tam zbiera i jak każdą gabkę najlepiej potem wymieniać co miesiąc, żeby dziecka w bakteriach nie kąpać

Cytat:
Ja uważam, że tam nie ma konserwantów - nadzór by ich zjadł i fabryki pozamykał. Długa przydatność wynika z pasteryzacji czyli konserowowania ciepłem (jak kompociki czy domowe dżemy) Zobacz na przykładowy skład: http://www.gerber.pl/produkty/zupki/...ductid/45.aspx

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

A ja myślałam, że tylko mój mąż nienormalny

Dziękuję Wam bardzo za odzew z sprawie moich problemów - jesteście wielkie

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Ale jakoś nie wierzę, że słoiczki są bez konserwantów

Nie to żebym była nastawiona anty do słoiczków, ale mam ambitny plan gotować sama. Kupiłam już nawet pojemniczki do mrożenia, a małe słoiczki "zamówiłam" już u koleżanki:)
słoiczki z dań dzieciowych ma ci zostawiać?

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 15:55   #3562
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
słoiczki z dań dzieciowych ma ci zostawiać?
Tak, a nie można?
Stary 2013-05-30, 15:57   #3563
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

enlevee jesli zdecydujesz sie kupowac Enfamil, ja na necie zamawialam z apteki hurtem i wychodzilo po 25 zl za sztuke mleka, my mielismy enfamil AR - bo moja ulewala. A w aptece stacjonarnej koszt 35-40 zl za puszke. Zamawialam 10 sztuk miesiecznie i starczalo. Ja dokladnie z tej apteki zamawialam i bylam bardzo zadowolona http://www.aptekawsieci.pl/enfamil-p...uplikat-1.html
Pisze jakbys sie decydowala.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Tak, a nie można?
jesli chcesz w nie wekowac zywnosc maluchowi, to zapomnij, nie nadaja sie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 16:00   #3564
moonlightdancer
Rozeznanie

Witam cieplutko,
Tż niby jest ale co chwila jakaś silownia albo coś.

Czytałam o wywoływaniu porodu z powodu cukrzycy. Moja siostra miała wywoływany bo stwierdzono że cukrzyca zagraża dziecku i jak tylko jest donoszone trzeba urodzić. To było w DE i biedaczka rodziła grubo ponad 20h, bóle straszne a rozwarcie szło powolutku.

Jeszcze ktos pisal o ekstra szczepieniu w ciaży na krztusiec bodajże Ja ostatnio dostalam przeciwko tęzcowi i mam dostać jeszcze 1 dawkę żeby uodpornić dziecko to moze i krztusiec mi zapodadzą. Tyle, że w tej części świata ma to może sens ale w Europie to nie wiem po co.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 16:01   #3565
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
jesli chcesz w nie wekowac zywnosc maluchowi, to zapomnij, nie nadaja sie.
Chodzi o wieczko czy coś innego?
Stary 2013-05-30, 16:07   #3566
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Nan jest chyba tańszy niż Bebilon o z tego co wiem to smaczniejszy. Wiele dzieci Bebilonu nie chce ruszyć, a wielu lekarzy poleca bo firma ma dobry marketing u lekarzy.

Cytat:

To ja się przyznam, że Małgosia na słoiczkach wychowana. Mam koleżankę chemiczkę na Polibudzi i porobiła im testy (bo sama ma małe dziecko) Brała wybrane słoiczki z różnych firm. Nie będę mówiła które wyszły najgorzej, ale pod względem konserwantów, chemii itd to wyszły rewelacyjnie, zdrowiej niż nie jedna marchewka z marketu!

Nadrobiłam was. Jestem padnięta. Pojechaliśmy sobie na rodzinną wycieczkę, wróciliśmy na obiadek i idę na drzemkę. Małgosią dziś się B. zajmuje bo ma czas, a jutro idzie na cały dzień do pracy to niech się sobą nacieszą.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 16:16   #3567
Neni1984
Zakorzenienie

Zmykam coś pooglądać z TŻ
Stary 2013-05-30, 16:22   #3568
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, a nie można?
Ewelina już odpowiedziala - nie nadają sie. Wieczka nie łapią. Kolezanka probowala i mowila, ze 2 na 10 byly szczelne. Szkoda Twojej pracy, lepiej słoiczki z koncentratu pomidorowego.

Norbert tez dlugi czas jadł sloiczkowe na przemian z gotowanymi przeze mnie

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-05-30 o 16:25
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 16:27   #3569
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
nie zabrzmiało to w zaden sposób głupio bo dla mnie cena tez jest jednym z wazniejszych elementów przy wyborze mleka. jezeli chodzi o enfamil rozwazam go z tego wzgledu, ze ma dobra kalorycznosc i rzadko uczula, ale podejrzewam, ze wiekszosc mlek bede po prostu testowała na Beziku. Mleko dla takiego malca to jest srednio koszt 40zl/tydzien.. dla mnie zdzierstwem sa straszym te zupki gerber, które sie potem wprowadza i tutaj juz postanowiłam, ze kupuje dobry blender i bede to sama robiła, bo 3,50zł za jedną zupkę to bez jaj.. i to za mini słoiczek
No pójdzie kasy multum samo mleko i pieluchy pochłoną kupę kasy. Oby goście odwiedzający Majeczkę przynosili praktyczne rzeczy
Tez musze jeszcze etykiety tych mlek poczytać...

Cytat:
Ja 9 lipca

]
super. Ja to w ciazy sie najeżdże po tych lekarzach jak jakaś schorowana babcia

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41072156]

Za parę miesięcy żadna z nas nie powie, że głupio zabrzmi, jak przyjdzie nam kupować ileś razy w tygodniu pampki czy coś... Ja też przy mm na pewno będę zwracać uwagę - zaraz po tym, jak mleczko działa na dziecko - na cenę...
.[/QUOTE]
No tak, ja moge sobie wybrać mleczko, a tak naprawdę Maja zdecyduje co będzie pic oby nie miała upodobań do wszystkiego z górnej polki

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
ale nie rosnie... zalaczam porownanie 23 vs. 34 tc - srednio widac roznice, nie?

Owszem, ale wywolywane hormonami (oxy), a nie myciem okien i seksem wiec wyluzujcie

:
Miałam wlasnie na myśli oxy mycie okien itp to dla mnie naturalne sposoby wygonienia dzidziola z brzucha

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Witam cieplutko,
Tż niby jest ale co chwila jakaś silownia albo coś.

Czytałam o wywoływaniu porodu z powodu cukrzycy. Moja siostra miała wywoływany bo stwierdzono że cukrzyca zagraża dziecku i jak tylko jest donoszone trzeba urodzić. To było w DE i biedaczka rodziła grubo ponad 20h, bóle straszne a rozwarcie szło powolutku.
Oby mnie to ominęło
Dwa tyg przed terminem zamierzam BARDZO sie postarać o skurcze TZ dzisiaj wyliczył ze jeszcze 2 tyg i będzie miał duuuuzo seksu

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 16:30   #3570
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
A ja myślałam, że właśnie nie ma, że mają te normy i są zdrowsze niż warzywka z supermarketu, które nie wiadomo skąd
te sloiczki wcale nie sa zdrowe. bo jak zdrowe warzywka w srodku moga miec date waznosci jakies 2,3 lata? konserwant na konserwancie...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości