|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV
Cytat:
|
|
|
#3182 |
|
Zadomowienie
|
Izzie, ja Ci polecam piankę z Pharmaceris T (taka zielona seria)
nie ma SLS, całkiem fajny skład, mi służy ![]() a tych dwóch powyższych nie miałam
|
|
#3183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Vinga, sama nie wiem, boję się wysuszenia
![]() Cytat:
![]() Do tej pory miałam żel hypoalergiczny z Iwostinu, ale potrzebuję czegoś antybakteryjnego, bo ostatnio co raz częściej krostki i gule mnie nawiedzają ![]() Cytat:
. Jaką masz cerę?
|
||
|
|
|
#3184 |
|
Zadomowienie
|
aaa no ja mam mieszaną
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam mieszaną, wrażliwą, z rozszerzonymi naczynkami
|
|
|
|
#3186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż radzić mi ciężko, bo np. w mojej pielęgnacji nie ma chyba niczego antybakteryjnego, a mimo to po zmianie w sumie wszystkiego poprawa jest ogromna Niekoniecznie też coś antybakteryjnego pomoże, może szkodzisz skórze w jakiś inny sposób? Najważniejsze to odnaleźć kosmetyki, które działają, a jeśli nie działają, to niech chociaż nie szkodzą.
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
<5>
Cytat:
|
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zastanawiam się czy nie kupić dwóch, jeden antybakteryjny, a drugi do skóry wrażliwej. Wieczorem spróbowałabym używać antybakteryjnego, a rano jakiegoś delikatnego i tutaj myślałam o tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...y-i-ciala.html lub o Cetaphilu, ale tu cena mnie trochę denerwuje![]() Ty postawiłaś na pielęgnację bez użycia wody, tak?
|
|
|
|
|
#3189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się Cethapil wcale składowo nie podoba. Ziaja Med jest ok. Nawiasem mówiąc, poprawiło mi się też, od kiedy nie myję twarzy rano może to jest dziwne i nie do wyobrażenia, ale nie myję.
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stosuję: - krem nawilżający Iwostin spf20 (poza tym całą zimę tylko nawilżałam i natłuszczałam skórę, nic poza tym) - tonik odświeżający Pharmaceris - krem ślimakowy Mizon o właściwościach rozjaśniających, nawilżających, przyśpieszajacych procesy gojenia się skóry na brodę i czoło na noc - co 3 dni Benzacne na noc na brodę (jedyny element typowo antybakteryjny) - ZERO wody. W ogóle nie myję twarzy wodą i choć to wiele osób dziwi i brzmi niehigienicznie, to ja dzięki temu mam znacznie mniej zaskórników, a twarz nie jest wiecznie podrażniona. Jeśli już woda, to tylko termalna Iwostin po ćwiczeniach, bo twarz mam tak spoconą, że jednak jakoś ją umyć trzeba ![]() - od tygodnia krem wzmacniający naczynka Farmona na nos i policzki na noc Jeszcze dodam, że rano tylko smaruję twarz kremem, a zabiegi oczyszczające (w moim wypadku tonik) jedynie na wieczór. PS. Od trzech miesięcy nie miałam guli ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Chciałam jeszcze powiedzieć, że tak naprawdę dopiero w tym roku odkryłam swoją idealną pielęgnację twarzy, a wcześniej próbowałam, testowałam, kombinowałam z różnym skutkiem. Edytowane przez Vinnga Czas edycji: 2013-06-01 o 18:21 |
|
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem
.Ja zabieram się od długiego czasu do dermatologa, ale boję się, że przypisze mi jakieś antybiotyki, zineryt lub coś równie silnego i będzie jeszcze gorzej niż jest |
|
|
|
#3194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja używam : wieczorem czarne mydło + kwas HA pomieszany z olejkiem. Rano, jak wychodzę - minerały [również leczą]. Jak nie wychodzę - nic. Coś mi wyskoczy - nic nie robię. Mam wysyp - aloes + Acnefan, ale nie dłużej niż tydzień. Ostatnio jeszcze używałam kremu rano, ale po ostatnim wysypie mam wątpliwości, czy to czasem on mnie nie zapchał, więc odpuściłam,może jeszcze kiedyś go sprawdzę [oleje zostały wykluczone, za to mogło to być też przez lody ]. Czasem dodaję wieczorem do mieszanki np. aloes zatężony 10-krotnie, albo d-pantenol, albo niacynamid, albo parę kropel tamanu. Ale nie wszystko od razu I w sumie tyle robię peeling raz w tygodniu od kiedy dostałam korund, ale tylko w miejscach, gdzie nic nie mam, jakiekolwiek krostki starannie omijam. Próbowałaś iść w stronę pielęgnacji całkiem naturalnej?
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba by mnie z mieszkania wyrzuciły współlokatorki gdybym codziennie wieczorem coś mieszała i dopiero się później myła![]() Nie próbowałam
|
|
|
|
|
#3196 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli w sumie jako oczyszczanie tylko tonik, tak? A makijaż czym zmywasz? Czy nie używasz podkładu?![]() Cytat:
A ja głupia smarowałam Na szczęście dla mnie i mojej twarzy, w trakcie stosowania tego świństwa umówiłam się na regulację brwi i moja kosmetyczka spytała po prostu : "Co się pani stało z cerą?", opowiedziałam wszystko i jak to dzielnie się stosuję do zaleceń pani dermatolog, na co kosmetyczka się całkiem załamała powiedziała co o tym myśli i kazała mi się poważnie zastanowić. Zastanowiłam się, tego samego dnia wywaliłam Zineryt do kosza. Miałam szczęście.
|
|
|
#3197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie, tak Ci się tylko wydaje wieczorem myjesz twarz mydłem, nakładasz kwas + olejek i tyle To przemyśl sprawę, bo może warto
|
|
|
#3199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie chciał spać ze mną ale już się przyzwyczaił a jak zobaczył, że ostatnio poprawę w moich włosach to sam mi przypomina, żebym olej nałożyła
|
|
#3200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam w planach kupić anabelle minerals, ponieważ moja twarz się świeci ogromnie, co wygląda nieestetycznie Mówisz, że minerały też leczą? ![]() Dobrze, że trafiłaś na odpowiednią kosmetyczkę ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
Jak się ma poważne problemy, to o pielęgnacji się po prostu nie da zapomnieć ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() leczą, wysuszają wszystko co się pojawi, nie wysuszając przy tym skóry. Dokładnie, a już zwłaszcza, jak widać różnicę na plus ja też od ok. 12 roku życia nakładałam różne rzeczy, ale teraz widzę, że to były kompletne pomyłki, nie mające szans mi pomóc. Chyba nie muszę mówić, że kupowałam wszystko w drogeriach? A składów to w ogóle nie wiedziałam po co czytać, jak producent napisał na opakowaniu, że w składzie jest cynk, to cynk jest. Nieistotne, na którym miejscu No dla mnie im więcej, tym gorzej.
|
|
|
#3202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie postawię chyba na coś nowego do mycia twarzy, może wrócę do cynku, witaminy A+E żeby od środka się wspomóc jakoś i zobaczę czy będzie jakiś efekt ![]() Jeszcze koleżanka mi poleciła kilka dni temu mydło Aleppo, więc mam teraz wodę zamiast mózgu , bo to wydaje mi się też trochę niehigieniczne, bo co, codziennie bym moczyła i ono by później tak schło, musiałabym trzymać je chyba w czymś mega sterylnym![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3203 |
|
Zadomowienie
|
Mi teraz się zaczęły robić gule i pryszcze
od czego
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również popełniałam ten błąd i kupowałam wszystko w drogeriach... Nie ma większej tragedii dla twarzy
Nie lubię podkładów po prostu, a korektor używam w kilku miejscach. Jasne, że fajnie by było wyrównać koloryt cery - ale z tym ostatnio radzi sobie ślimaczek. Na zimę zafunduję sobie kilka zabiegów mikrodermabrazji A myślisz, że ukryłby świecenie się twarzy? Nie robi Ci się efekt ciasta na twarzy? ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Madziulek, mój TŻ początkowo też nie chciał ze mną spać jak włosy miałam wysmarowane jakimś olejem, a teraz to już luz Chociaż ostatni miesiąc nie używałam niczego, bo włosy były piękne po encanto Teraz kupiłam oliwkę BD, więc jej będę używać
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój się tłumaczył tym, że nie może sięd o mnie przytulić bo zaraz jest cały w oleju ![]() ściągam właśnie program insanity, od poniedziałku mam go zamiar robić zamiast Banisha ![]()
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia
Ja się boję tego zacząć, trzymam z Jillian póki co
|
|
|
|
#3207 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet do maski do włosów. Aleppo akurat zamówiłam we wtorek, właśnie do mnie jedzie muszę mieć zamiennik dla czarnego mydła, następne w kolejce będzie z czarnuszki kupiłam sobie mydelniczkę ze zdolnością odprowadzania wody - taką krateczkę po prostu i tak go będę trzymać, nie mam innego wyjścia. Mydelniczkę będę często myć i wycierać na sucho. Jedzenie, niewłaściwa pielęgnacja, albo po prostu jakieś zaburzenia w organizmie, jak to najczęściej bywa czyli nie ma się na to większego wpływu. Cytat:
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3209 | |
|
Zadomowienie
|
ja chcę spróbować
Cytat:
Moja świeciła się bo była przesuszona, a jak wprowadziłam równowagę to przestała
|
|
#3210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli myślę o dobrych filmikach, to moim zdaniem facet na nich jest nadpobudliwy . Nie wiem czy widziałyście kiedyś na tvnplayer Ekstremalny kurs piękna, to tam koleś też był ostro trzepnięty![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

. Jaką masz cerę?

. Zastanawiam się czy nie kupić dwóch, jeden antybakteryjny, a drugi do skóry wrażliwej. Wieczorem spróbowałabym używać antybakteryjnego, a rano jakiegoś delikatnego i tutaj myślałam o tym: 

.
]. Czasem dodaję wieczorem do mieszanki np. aloes zatężony 10-krotnie, albo d-pantenol, albo niacynamid, albo parę kropel tamanu. Ale nie wszystko od razu 
Mówisz, że minerały też leczą?
A składów to w ogóle nie wiedziałam po co czytać, jak producent napisał na opakowaniu, że w składzie jest cynk, to cynk jest. Nieistotne, na którym miejscu