Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 21:39   #1081
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

maaaatako! próbuję Was gonić, ale zdecydowanie Was dziś poniosła fantazja

TESO - postaram się jutro, dla Ciebie, tylko męża poproszę, żeby go przywlókł z piwnicy ok???

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
dziewczyny, które już mają chłopców- mam pytanko
Chciałabym kupić coś koleżankom z pracy, które poratowały mnie ciuchami ciążowymi i ich synkom w wieku 3 lat. Czy takie coś http://allegro.pl/show_item.php?item...offer_id=76238 ich zainteresuje?
uważam, że to fajna i o dziwo tania zabawka Norbert na pewno by się zainteresował

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41166483]Ja się wciąż zastanawiam nad dodatkową wizytą u jakiegoś lekarza jutro... Z jednej strony chciałabym odetchnąć trochę ze spokojem, a z drugiej - finansowo porażka jak zawsze i nie wiem już, skąd mam brać na życie, a co dopiero na dodatkowe wizyty..[/QUOTE]

ja idę na dodatkowe usg w poniedziałek Nie stać mnie na takie za 200zł, więc wyczaiłam, że z-ca ordynatora z naszego szpitala ma gabinet prywatny jakiś niecały km ode mnie, zapisywać się nie trzeba, więc się przejdę w poniedziałek - może potwierdzi czy ONA to ONA i poda wagę, bo już mnie ten mój wkurza...

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Też bym coś pokupowała a nie mam już za bardzo co
Brakuje mi aspiratora Katarek, drugiego stanika do karmienia (ale kupię dopiero po porodzie), kilku rzeczy z apteki i finito niestety
a ja nie mam już za bardzo za co Małej mam już wszystko poza pieluchami i rzeczami nie-niezbędnymi (bujaczek, karuzelka, zabawka do wózka), z potrzebnych nie kupiłam katarka, ale doszłam do wniosku, że skoro mają u nas w aptece to poczekam na kasę, albo pierwszy katar i wtedy kupię Dla siebie chciałabym jeszcze jedną koszulę, nie mam szlafroka (i nie wiem, czy kupować, bo szkodami kasę na te 4 dni wydać, bo ogólnie mam jedne ciepły misiaty i inny mi niepotrzebny do domu), nie mam stanika do karmienia i termoemtru do szpitala (takiego zwykłego). Chyba, że o czymś zapomniałam...

Cytat:
Widziałyście? Pieluszki Pampers mikro
http://allegro.pl/pieluszki-pampers-...294051176.html
ale maleństwa... dobrze, że ktoś o tych wcześniaczkach pamięta

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
A propo's internetu i kont - moja mama wynajmuje pokoje w Łebie i ma stronę swoją (jakby co, to polecam obiektywnie nawet patrząc muszę przyznać, że fajna miejscówka na odpoczynek)
proszę o linka na PRV

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
tak, jak tylko zacznie się akcja to będę stała pod ciepłym prysznicem, ćwiczyła jakieś pozycje z kręceniem bioderkami, oddychała przeponą i jeszcze kręciła suty człowiek orkiestra

idę dalej czytać

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 21:44   #1082
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Mąż mi wparował do domu z nienacka
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
a tu jak w Finlandii noworodki spią w kartonowych pudełkach
http://www.tvn24.pl/dlaczego-finskie...,330743,s.html
Super! Też chcę karton
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witamy się z Synusiem w nowym wątku

Dziś zaczynamy 32 Tydzień!

Dodatkowo jesteśmy po wizycie i synuś waży już 2500 więc jak tak dalej będzie rósł to urodzę duuuuużego chłopa no i wg wielkości z USG mamy 34 tydzień

Wyniki krwi nie za ciekawe ale dostałam leki i mam nadzieję że się poprawi

Jesteśmy po końcowych zakupach wyprawkowych synka i złożyliśmy łóżeczko
wrzucam foty dzisiejszych łowów, wózka i łózeczka
za wagę
I zakupy super
Gratuluję skompletowania wyprawki
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
błagam o opinie bo zwariuje i dziecko będzie spalo w wanience

http://allegro.pl/lozeczko-bajanex-b...298339361.html

Nie spełnia moich wszystkich wymagań ale poddałam sie już, przeczytałam jak Czak Norris cały internet dwa razy i nie znalazłam
Bardzo śliczne, masz moje błogosławieństwo
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 21:44   #1083
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Cynamonku a kto powiedzial ze bede miala lekki? Nikt.
Jeszcze moj gin na 10 dni poszedl na urlop. Co prawda mam szwonic na komore ale...jego teraz niet w szpitalu. Sprobuje sie opanowac.
Nikt też nie powiedział, że będziesz miała ciężki - loteria Grunt to się nie nakręcać za wcześnie- wiem łatwo powiedzieć...
Ja się np bardziej obawiam tego jak Młodego zabierzemy do domu niż samego porodu. Nie mamy nikog pod ręką kto w razie czego nam pomoże w opiece nad Adasiem

Cytat:

Dodatkowo jesteśmy po wizycie i synuś waży już 2500 więc jak tak dalej będzie rósł to urodzę duuuuużego chłopa no i wg wielkości z USG mamy 34 tydzień
Wow- brawo za wagę Mu dzisiaj taką mieliśmy- z tym, że po jutrze zaczynamy 35tc

Cytat:
Łóżeczko fajne ale to Wam się ma podobać

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
wróciłam, mam wstawiony zderzak w aucie i sprawne migacze
mój brat jest nieoceniony, szybko i sprawnie wymienił, dostał za to 6piw
dla brata i dla męża za focha

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Ja mam bajanex,julke.Po zlozeniu jest b.stabilne,szczebelki okragle a na krotkich bokach takie plaskie.Jedyna mini wada to ociupinke za krotki blat na polce...ale w sumie nie spada ani nic.
Ale super łóżeczko wybraliście

Dobra- ja toczę się już do łóżka. Dobranoc

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 21:46   #1084
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Są zdecydowanie mocniejsze niż na @- ja je dość boleśnie odczuwam Ale fakt- to coś podobnego w moim przypadku jak ból okresowy tyle, że zdecydowanie mocniejszy. Tyle, że ja nie wiedziałam, że to skurcze porodowe i myślałam, że coś mi się zwyczajnie rozciąga w środku
Nie za fajne są ale jak sobie przykucnęłam, przyklęknęłam obok kanapy ewentualnie chodziłam po pokoju to nawet znośnie było. Za to położyć się nie miałam szans
Moje też bolą tak jak na @, ale bardzo bolesne nie są (przynajmniej ja je tak odczuwam). Może jednak mi się coś rozkręci jak już w ogóle jakieś skurcze na ktg się rejestrują Będę czekać

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
co sie martwisz - sluchaj tzn czytaj. Ja jak lezalam z Marysia w szpitalu w srode popoludniu zapisaly mi sie bardzo wyrazne skurcze na ktg i mi si epielegniarka pyta czy czulam, mowie ze nie. A ona ze bede miala lzejszy porod . no i jest wieczorny obchod i dr do mnie, ze jak sie nic nie bedzie dzialo, to jutro ide do domu. Na co ja mu, ze przeciez mi sie skurcze zapisaly,a on, ze takie skurcze to nie skurcze i mam sie szykowac na wyjscie. Ale jak o polnocy odszedl mi czop i poszly wody, to mowie do niego - "a nie mowilam, ze nie pojde do domu"wiec kochana nawet pol dnia to jest cos!
To co piszesz znacząco podnosi mnie na duchu Odzyskuję nadzieję

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Malina weź nam wrzuć jakies foto swojego brzuszka co??
Niedawno wrzucałam do klubu (to co mam w avatarze). Znacząco się nie zmienił. No ale może jutro tż powiem żeby mi zrobił fote gołego brzuchola.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Malinka, może postymuluj brodawki?
właśnie zjadlam smazonego pstraga z biedrony. Mniaaam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Spróbuje

Cytat:
zaczęło sie masowo wizażowe wyciaganie dziecka z brzucha Maliny
a niech mała siedzi jak jej dobrze a co!!! przynajmniej do jutra
No w końcu mam do 10 czerwca urodzić Tyle czasu od Was dostałam, więc się starają dziewczyny jak mogą

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
To ja tylko rozwieję wątpliwości:
Dzień dobry, cześć i czołem!

Pytacie skąd się wziąłem .

Jestem wesoły Romek,

mam na przedmieściu domek,

a w domku światło, woda, gaz !

Powtarzam zatem jeszcze raz !

NIE RODZĘ W TYM MIESIĄCU!

Nic mnie nie kuje, nic mnie nie boli, nic mi nie twardnieje, nic mi nie odchodzi... Tak sobie po prostu spaceruje i dalej nic

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Dobranoc
Czyli jednak razem przenosimy się na listopad

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 21:47   #1085
misiaczka555
Wtajemniczenie

Idę w kime bo jutro z rana wybywam do lekarza, mam nadzieje ze zdążę do pracy potem.....

prosze o kciuki bo jutro wizyta u diabetologa boje sie jak cholera, tylko czego

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 21:51   #1086
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Chciałabym mieć juz ten zakup z głowy
Jutro nasz słynny dłużnik ma nam osobiście przywieźć kasę, No ciekawa jestem jaka będzie kolejna wymowka
Chociaż wolałabym sie pomylić i łóżeczko bym jutro zamówiła, materac i fotel ech....zobaczymy

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Madi a co masz na myśli z tym blatem na półce? W sensie co to jest
Tzn. Wieczko,zamkniecie polki. Z tym,ze to taki pic na wode ta polka bo to dwie dykty i dwa boki. Ale jakosciowo,wykonczenia itp.sa porzadne i stabilne.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
maaaatako! próbuję Was gonić, ale zdecydowanie Was dziś poniosła fantazja

TESO - postaram się jutro, dla Ciebie, tylko męża poproszę, żeby go przywlókł z piwnicy ok???

uważam, że to fajna i o dziwo tania zabawka Norbert na pewno by się zainteresował

ja idę na dodatkowe usg w poniedziałek Nie stać mnie na takie za 200zł, więc wyczaiłam, że z-ca ordynatora z naszego szpitala ma gabinet prywatny jakiś niecały km ode mnie, zapisywać się nie trzeba, więc się przejdę w poniedziałek - może potwierdzi czy ONA to ONA i poda wagę, bo już mnie ten mój wkurza...

a ja nie mam już za bardzo za co Małej mam już wszystko poza pieluchami i rzeczami nie-niezbędnymi (bujaczek, karuzelka, zabawka do wózka), z potrzebnych nie kupiłam katarka, ale doszłam do wniosku, że skoro mają u nas w aptece to poczekam na kasę, albo pierwszy katar i wtedy kupię Dla siebie chciałabym jeszcze jedną koszulę, nie mam szlafroka (i nie wiem, czy kupować, bo szkodami kasę na te 4 dni wydać, bo ogólnie mam jedne ciepły misiaty i inny mi niepotrzebny do domu), nie mam stanika do karmienia i termoemtru do szpitala (takiego zwykłego). Chyba, że o czymś zapomniałam...

ale maleństwa... dobrze, że ktoś o tych wcześniaczkach pamięta

proszę o linka na PRV

idę dalej czytać
Ja tez poprosze.

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 21:51   #1087
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V

Cytat:
która z was już zaczęła masaż krocza? bo ja jakos nie mogę sie zebrać, mąż mnie pogania żebym robiła, ale sam też jakos nie chceDD
ja zaczynam za tydzien sie masowac przed snem

Stary 2013-06-05, 21:57   #1088
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
to czop nie odchodzi nawet 3 tyg przed porodem?? tzn dobrze bo juz sie martwilam ze skoro czop mi nie odchodzi to do porodu jeszcze bede musiala dlugo czekac
Ja mam troche ponad tydzień do porodu i jeszcze mi nie odszedł. Czasami podobno odchodzi dopiero podczas porodu.

Cytat:
Witamy się z Synusiem w nowym wątku

Dodatkowo jesteśmy po wizycie i synuś waży już prawie 2500 więc jak tak dalej będzie rósł to urodzę duuuuużego chłopa no i wg wielkości z USG mamy 34 tydzień

Wyniki krwi nie za ciekawe ale dostałam leki i mam nadzieję że się poprawi

Jesteśmy po końcowych zakupach wyprawkowych synka i złożyliśmy łóżeczko
wrzucam foty dzisiejszych łowów, wózka i łózeczka
za wizytę. Spory maluszek jak na ten tydzień. I super zakupki

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Idę w kime bo jutro z rana wybywam do lekarza, mam nadzieje ze zdążę do pracy potem.....

Milenka
Stary 2013-06-05, 22:08   #1089
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

przerazi Cię natłok informacji, ale może będzie trochę lżej bo wiesz już mniej więcej co i jak dzięki słodkim mamom

koniecznie daj znać jakie dostaniesz zalecenia

idę też spać, dobranoc

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:11   #1090
Neni1984
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41173047]kurcze i nie wiem... mały się nic a nic nie rusza... może śpi??? pogoda do bani... ale cały dzień? troszke tylko się przeciągał i to tak mizernie...
no nie wiem... jestem z Ignackiem sama, mąż będzie po 21, nie pojadę z nim na IP... ehhhh troszke się stresuję [/QUOTE]

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41173392]dzięki szturcham go i obserwuje.. no teraz chłopaczek ma czkawkę...[/QUOTE]

Uff
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Popukałaś go tam? zjadłaś coś słodkiego? Ja pukam, naciskam, gadam i uspakajam się jak się chociaż przeciągnie.
A dziś daje mi tak po szyjce, że chyba zwariuję. Aż nogi zaciskam!
A mnie Młody tak dziś kopnął aż się zgięłam w pół. TŻ był w szoku
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dziękuje za kciuki Z bratową tż już dobrze Wycieli ten torbiel,choć w ostatniej chwili dotarla do szpitala,już dosłownie sina była, mówili że jakby jeszcze czekała mogłoby być niewesoło... Całe szczęście że nie pękł, duży i mocny ucisk był na jajnik,stąd masakryczne bóle miała. Już powoli dochodzi do siebie po narkozie, w ndz lub pon mają ją wypuścić Jutro jeszcze idziemy ją odwiedzić. Ja natomiast miałam bóle brzucha jak na okres,co mnie martwi,miała tak któraś z was może? I takie lekkie napięcie, jakby skurcze, ale nie wiem dziwne uczucie Oby bóle nie wróciły, dobrze że jutro to ktg mam, to się okaże co się tam w brzuszku dzieje.
Super, że z bratową dobrze
Mi się raz na kilka dni zdarzy pobolewanie brzucha jak na okres właśnie. Pomaga nospa i leżenie, a jak boli, gdy leżę - to zmiana pozycji
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Zaraz postaram się Was nadrobić i z góry przepraszam, że tak od siebie zaczynam ale dzisiaj mieliśmy usg i Młody orientacyjnie waży 2,5kg
Mam nakaz leżenia w łóżku bo zaczęły mi się skurcze porodowe- mamy wytrzymać 2-3 tygodnie jeszcze Moje wyniki bez szału ale najważniejsze, że z Adasiem jest ok
Piękna waga Maluszka
A skąd wiesz, że skurcze Ci się zaczęły? Lekarz to wybadał czy jak?
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie.

Adaś waży między 1400 a 1700 gram, czyli ładnie sobie przybrał serduszko ładnie bije, wyniki wszystkie git, pessar trzyma, z szyjką nic się nie dzieje. A ja przekroczyłam już 70 kg ale w doopie to mam, najważniejsze, że rośnie i ma się dobrze.
Ułożony jest posladkowo, ale pani doktor mówi, że spokojnie ma jeszcze czas, żeby się przekręcić.

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
To nam polozna opowiadala jak jedna para miala poród rodzinny- ona się meczyla a on siedział na krzesle i czytal gazete no ale byl? Byl :p
Zabiłabym
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41174576]

Gadałam z TŻem i chyba się zdecyduję na to dodatkowe USG... Mam na uwadze, że to kolejny sprzęt i kolejny lekarz, ale po prostu poproszę kogoś o konsultację i postaram się na trzeźwo do tego podejść. Poproszę też TŻa, żeby poszedł ze mną, jak uda mi się gdzieś załatwić coś.

Karolajn, jak mi się nie uda dostać do tego gina, o którym myślę, to spróbuję tam zadzwonić

Jutro rano mam badanie TSH, a potem będę dzwonić i załatwiać. Mały na szczęście aktywny. Ale też ma takie dni (Teso - dzisiaj widzę Twój leniuchuje), że mnie przyprawia o siwe włosy..
[/QUOTE]
To czekam na info jutro
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A i chciałam się pochwalić, że mój aparat, który rzekomo zdechł, odżył
Także dalej będę was napastować moim brzuchem Nowe zdjęcia w klubie;d
Przeczytałam: brat
Na wzrok mi się rzuciło
Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty. Porodu nie będzie Ginka powiedziała że na razie nic nie wskazuje na to aby akcja porodowa niebawem się zaczęła A takie miałam nadzieje Tym bardziej, że na ktg wychodziły mi dość częste skurcze i były lekko bolesne (jak na @). Skurcze dochodziły nawet do ponad 50% czy jak to tam się liczy.

Mała waży 3300g Przez półtora tygodnia przytyła pół kilo Urodzę jakiegoś kolosa A ja za to schudłam Ostatnio półtora tygodnia temu ważyłam 63,9kg, a dziś 63,6kg Wiem, że to nie wiele ale dla mnie to sama radość
Ale masz klocuszka

A wiesz, że waga spada przed porodem?
Stary 2013-06-05, 22:15   #1091
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość

co do imienia też jeszcze nie mamy ja chcę MateuszWiktor wszyscy w rodzinie mówimy Gustaw a ja mam cichą nadzieję że tż na porodówce zgodzi się na Tadeusz
zamotane to troche

Cytat:
Wróciłam z wizyty. Porodu nie będzie Ginka powiedziała że na razie nic nie wskazuje na to aby akcja porodowa niebawem się zaczęła A takie miałam nadzieje Tym bardziej, że na ktg wychodziły mi dość częste skurcze i były lekko bolesne (jak na @). Skurcze dochodziły nawet do ponad 50% czy jak to tam się liczy.

Mała waży 3300g Przez półtora tygodnia przytyła pół kilo Urodzę jakiegoś kolosa A ja za to schudłam Ostatnio półtora tygodnia temu ważyłam 63,9kg, a dziś 63,6kg Wiem, że to nie wiele ale dla mnie to sama radość
Nie załamuj mnie

1. zmolestuj tz-ta,
2. masuj sutki
3. masuj brzuszek

Mała jest spora, za wizyte

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
To ja tylko rozwieję wątpliwości:
Dzień dobry, cześć i czołem!

Pytacie skąd się wziąłem .

Jestem wesoły Romek,

mam na przedmieściu domek,

a w domku światło, woda, gaz !

Powtarzam zatem jeszcze raz !

NIE RODZĘ W TYM MIESIĄCU!

Nic mnie nie kuje, nic mnie nie boli, nic mi nie twardnieje, nic mi nie odchodzi... Tak sobie po prostu spaceruje i dalej nic

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Dobranoc

Masz czas do 20.06

Cytat:

http://allegro.pl/lozeczko-bajanex-b...298339361.html

Nie spełnia moich wszystkich wymagań ale poddałam sie już, przeczytałam jak Czak Norris cały internet dwa razy i nie znalazłam

wydaje sie byc ok

Gratki za udane wizyty

Dobranoc laseczki
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 22:19   #1092
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

malinka dziekuje ze choc ja tez cie podnioslam na duchu, ale nie nakrecaj sie tez zbytnio. Moja przy porodzie wazyla 3330 g i byl to normalny porod tyle ze rowno w 39 tc. Teraz za to nosze "klocka" pod sercem i wszyscy zauwazyli ze mi sie brzuch obnizyl a ja zamiast pakowac torbe, to mam w nosie. A i jest jak z Marysia - uwazam, ze jak ja juz spakuje, to znaczy ze ide rodzic

W dodatku w nocy sie wystraszylam, bo juz wiem o czym mowicie, ze brzuch wam twardnieje - myslalam ze o 3 bede pakowac torbe i jechac na IP - sama, bo ktos w koncu musi zostac z Marysia jakby co. Ale napilam sie heraty z duza iloscia soku malinowego i jakos przeszlo i maly zaczal fikac.

Obejrzalam top model - ucieszylam sie z wyniku - choc obstawialam Renate, a teraz ide chyba spac - przydaloby sie

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:19   #1093
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Ja też zaraz lecę. Dziś od rana boli mnie udo w którym miałam 1,5 roku temu zakrzepice:-( nie ma tragedii, ale trochę się martwię... Z drugiej strony jestem na zastrzykach, więc powinno być ok... Może to kwestia pogody, albo chodziłam za dużo wczoraj... Sama nie wiem.

Dobranoc!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:22   #1094
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
moze w zaduzym słońcu stoja?
Cytat:
u mnie tak sie dzialo jak mialy za duzo światła, lubia ciemniejsze katy
To nie to niestety, bo oba stoją w średnio nasłonecznionych miejscach Myślę, że może je przepodlewowuje??:confuse d:
Stary 2013-06-05, 22:24   #1095
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Która za Szanownych Brzuchatek kupowała śpiochy Ewa Klucze?
Jakby co proszę o wyczerpującą odpowiedz, czy:
kolory są wsciekłe czy stonowane? (lapek mi przekłamuje a nie mam możliwości podłaczyć dużego sprzętu)... u jakiego sprzedawcy najlepiej kupić, czy są dobre jakościowo?
Z góry dziękuję!
ja bardzo sobie chwaliłam Ewę Klucze - kolorki mają chyba wszystkie takie pastelowe, delikatne. Po praniu z faosnem ciuszków nic się nie działo, teraz po Norbercie część nosić będzie siostra. Materiał jest delikatny, fajny, po dłuższym użytkowaniu minimalnie sę mechaci, ale nie pogarsza to jego ogólnej oceny. Nadmienię, że koleżanka, która w Rzymie ma sklep w odzieżą dziecięcą z PL sprowadza dwie marki - Ewa Klucze i Wójcik i choć to firmy cenowo dalekie od siebie o 1000km to jednak sprzedaż idzie Poza Ewą polecam Pinokia (też polska firma)

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
w ogóle czy mi się zdaje czy ktoś w tym roku zajumał i wiosnę i lato?

Cytat:
a ja już się zastanawiałam czy Wiola to jakaś nowa odmiana Kapy
widzę, że niektórym to już się WSZYSTKO kojarzy

mała wstała i się ryje Ryjówka mała

Stary 2013-06-05, 22:28   #1096
Neni1984
Zakorzenienie

Zmykam
Stary 2013-06-05, 22:35   #1097
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
A wiesz, że waga spada przed porodem?
Tak mi się coś obiło o uszy, ale nie byłam pewna czy to sobie wymyśliłam czy gdzieś wyczytałam

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
malinka dziekuje ze choc ja tez cie podnioslam na duchu, ale nie nakrecaj sie tez zbytnio. Moja przy porodzie wazyla 3330 g i byl to normalny porod tyle ze rowno w 39 tc. Teraz za to nosze "klocka" pod sercem i wszyscy zauwazyli ze mi sie brzuch obnizyl a ja zamiast pakowac torbe, to mam w nosie. A i jest jak z Marysia - uwazam, ze jak ja juz spakuje, to znaczy ze ide rodzic

W dodatku w nocy sie wystraszylam, bo juz wiem o czym mowicie, ze brzuch wam twardnieje - myslalam ze o 3 bede pakowac torbe i jechac na IP - sama, bo ktos w koncu musi zostac z Marysia jakby co. Ale napilam sie heraty z duza iloscia soku malinowego i jakos przeszlo i maly zaczal fikac.

Obejrzalam top model - ucieszylam sie z wyniku - choc obstawialam Renate, a teraz ide chyba spac - przydaloby sie
Nakręcać to się nie mam co bo póki co nic mi się nie dzieje co mogłoby świadczyć o porodzie. No ale jak już jakiekolwiek skurcze na ktg wyszły to się cieszę i myślę, że niedługo może się rozkręcić. To dla mnie spory postęp

Dobranoc Dziewuszki Do jutra

Milenka
Stary 2013-06-05, 22:40   #1098
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

No to obejrzałam Top Model Najbardziej mi się podobała ta dziewczyna, która odpadła jako druga, nie wiem Karolina czy Klaudia. Ale niestety zasnęłam już na tym, jak odpadała :P

Gratuluję udanych wizyt

Misiaczka trzymam kciuki, będzie dobrze, cukrzyca to nic strasznego, trochę uciążliwe, ale da się żyć, bywają gorsze rzeczy
Ja idę do diabe w piątek.
Tymczasem zjadłam mojego przepysznego Bielucha, mmmmm

Rano spadam na TSH, później się pewnie odezwę.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:46   #1099
roxi1980
Zakorzenienie

Już więcej nie czytam, idę spać

Kocham Was, ale dziś jesteście spamiary-męczykichy

Cytat:

Malinka, mnie czop odszedł ok. 16-17, o 23 zaczęły się bóle co 15 min, a ok. 2 nad ranem dr skurcze na 80-90 kazał przespać (po tym, jak mu brzydko powiedziałam, gdzie ma sobie wsadzić Diphergan.... ). Ok. 16 w sobotę miałam 8 cm i wtedy zaczęli biegać, bo chyba dotarło, że nie będzie jak chciał ordynatror ("cesarka po weekendzie"). A to planowana cesarka była

Stary 2013-06-05, 23:02   #1100
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
To nie to niestety, bo oba stoją w średnio nasłonecznionych miejscach Myślę, że może je przepodlewowuje??:confuse d:
mozliwe słyszałam że skrzydlokwiat lubi wolgoc to spryskuj po lisciach
Stary 2013-06-05, 23:46   #1101
Katerine2
Raczkowanie

Dobry wieczor

Postanowilam ze jednak napisze bo jeszcze 10 stron mam do poczytania ale nie dam rady a musze sie odchaczyc z opisem wizyty

Wizyta szybka 5 minutowa. Cisnienie wysokie 152\85 i lekarz stwierdzil ze zaszalalam z tym cisnieniem na co ja mu mowie ze tesciowa mi je podniosla godzine wczesniej i troche z nim pogadalam o sytuacji w jakiej sie znajduje - ot tak dla oczyszczenia duszyczki musialam a ze akurat on sie napatoczyl to coz

Po badaniu na samolocie i zbadaniu serduszka niuni na lezance stwierdzil ze wszystko idealnie nie pytalam o wage laleczki, a szkoda.

Badania wyszly ok i najwazniejsze ze nie mam bialka w moczu wiec moje opuchniete nogi to poprostu taki urok ciazy.

Waga mnie troche podlamala bo mam duzo za duzo juz +15 a wstyd az sie przyznac do ilu dobilam. Ale najwazniejsze ze wszystko ok i pizzy po wizycie sobie nie odmowilam

Jeszcze troche ponadrabiam i ide spac a spie dzis z Matim tzn on ze mna bo meza do jego pokoju wyeksmitowalam bo kaszle strasznie i cos go powaznie bierze wiec nie chce sie zarazic.

Dobranoc
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 05:18   #1102
iwona335
Zakorzenienie

nie spie od 4 po prostu nie moge zasnac, a jestem bardzo zmeczona
zjadłam własnie kanapki i patrze na kawa czy herbata, moze potem mi sie zachce spac

---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ----------

Cytat:

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41179043]No to obejrzałam Top Model Najbardziej mi się podobała ta dziewczyna, która odpadła jako druga, nie wiem Karolina czy Klaudia. Ale niestety zasnęłam już na tym, jak odpadała :P

Gratuluję udanych wizyt

Misiaczka trzymam kciuki, będzie dobrze, cukrzyca to nic strasznego, trochę uciążliwe, ale da się żyć, bywają gorsze rzeczy
Ja idę do diabe w piątek.
Tymczasem zjadłam mojego przepysznego Bielucha, mmmmm

Rano spadam na TSH, później się pewnie odezwę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

za TSH

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Dobry wieczor

Postanowilam ze jednak napisze bo jeszcze 10 stron mam do poczytania ale nie dam rady a musze sie odchaczyc z opisem wizyty

Wizyta szybka 5 minutowa. Cisnienie wysokie 152\85 i lekarz stwierdzil ze zaszalalam z tym cisnieniem na co ja mu mowie ze tesciowa mi je podniosla godzine wczesniej i troche z nim pogadalam o sytuacji w jakiej sie znajduje - ot tak dla oczyszczenia duszyczki musialam a ze akurat on sie napatoczyl to coz

Po badaniu na samolocie i zbadaniu serduszka niuni na lezance stwierdzil ze wszystko idealnie nie pytalam o wage laleczki, a szkoda.

Badania wyszly ok i najwazniejsze ze nie mam bialka w moczu wiec moje opuchniete nogi to poprostu taki urok ciazy.

Waga mnie troche podlamala bo mam duzo za duzo juz +15 a wstyd az sie przyznac do ilu dobilam. Ale najwazniejsze ze wszystko ok i pizzy po wizycie sobie nie odmowilam

Jeszcze troche ponadrabiam i ide spac a spie dzis z Matim tzn on ze mna bo meza do jego pokoju wyeksmitowalam bo kaszle strasznie i cos go powaznie bierze wiec nie chce sie zarazic.

Dobranoc
no to kontroluj sobie cisnienie, nie zwracaj uwagi na teściową i izoluj meza od siebie jeśli choruje

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ----------

dzisiaj rozpoczynam 37 t.c coraz bliżej świeta [/SIZE][/B]

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-06-06 o 05:20
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 05:19   #1103
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
oliath i ktora jeszcze zamawiala ten projektor z all zółwia? on ladnie wyglada w realu? jakie dzwieki oddaje? i czy jak jest ciemno/noc a sie go wlaczy to widac coś? pytam bo chce go miec zamiast lampki co by nie rozbudzac tz,malej i siebie a jednak coś widziec :P
Zolwik super pod wzgledem gwiazdek jesli ktos ma ciemno w nocy i niewysokie sufity. Melodyjki TRAGEDIA, nie radze wlaczac
Cytat:
Neni chyba jeszcze żółwia zamawiała...

Aaaa przypomniało mi się ze oliath mi się snila dzisiaj,nie pamiętam co dokładnie,ale pozytywny sen i nie sexowy
A nie Perse?
OMG, sexowego ze mna Ci sie zachcialo?
Cytat:
No ale powiedziała, że jak w najbliższych dniach akcja porodowa nie nastąpi to mam przyjść na ktg za tydzień.
No to jak sie nie ruszylo, skoro sie ruszylo Kobieto, masz skurcze
Cytat:
wrzucam foty dzisiejszych łowów, wózka i łózeczka [/B]
Sliczny kolor wozia

U mnie KOLEJNA PRZESPANA W CALOSCI NOC, szok
Ale za to stopa bardzo puchnie na wieczor, choc rano jest ok... przez chwile .
Poza tym mam te pokrzywke ciazowa juz po obu stronach OKROPNA... Nie obejdzie sie bez sterydow - dzis internista...
Ide budzic dziecko srednie
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 05:21   #1104
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Zolwik super pod wzgledem gwiazdek jesli ktos ma ciemno w nocy i niewysokie sufity. Melodyjki TRAGEDIA, nie radze wlaczac

A nie Perse?
OMG, sexowego ze mna Ci sie zachcialo?

No to jak sie nie ruszylo, skoro sie ruszylo Kobieto, masz skurcze

Sliczny kolor wozia

U mnie KOLEJNA PRZESPANA W CALOSCI NOC, szok
Ale za to stopa bardzo puchnie na wieczor, choc rano jest ok... przez chwile .
Poza tym mam te pokrzywke ciazowa juz po obu stronach OKROPNA... Nie obejdzie sie bez sterydow - dzis internista...
Ide budzic dziecko srednie
gratuluje przespanej nocy
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 06:09   #1105
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Dobry wieczor

Dobranoc

Cytat:

dzisiaj rozpoczynam 37 t.c coraz bliżej świeta [/SIZE][/B][/COLOR]

Oli za przespaną kolejną noc

Dzień dobry ze słoneczkiem
nie mam pomysłu na dzisiejszy dzień, trzeba będzie coś porobić, ale co

Synek
Stary 2013-06-06, 06:15   #1106
czarownica1
Zakorzenienie

MISIACZKA, czytałam opinie o bajanexie i powiem Ci, ze ja sie troche wystraszyłam, bo spotkałam sie z opiniami, ze ono po kilku nawet tyg smierdzi jeszcze chemikaliami i ludzie reklamowali. My kupujemy lozeczko w sumie na ostatnia chwle i malo czasu na wietrzenie bedzie i zrezygnowalismy choc nie powiem na jeden model sie napalilam mocno. nie szukalam wiecej opinii wiec moze poczytaj wiecej, a poza tym moze juz zmienili farby, w koncu to dla nich wazna sprawa.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 06:16   #1107
fiazo
Zakorzenienie

mój synek jest wredny, chciałam nakręcić filmik jak skacze, i co nastawiałam to on się uspokajał, ostatecznie w aparacie padła bateria i nic nie nagrałam, a ten teraz skacze mi w brzuchu

Synek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 06:20   #1108
ona8686
Zakorzenienie

Witajcie dziewczątka

Wiecie jakie to przyjemne uczucie wyjść z domu po 12 tygodniach leżenia, po prostu cudowne I nie mówię tu o takim 5 minutowym podjeździe do lekarza i z powrotem, ale to az trwało 30 minut w obie strony Co z tego, że po drodze były tylko drzewa, sady i domy, piękne zielone pagórki, nawet bociana widziałam to co innego niż cały czas ten sam sufit, na którym zna się już wszystkie kropi, pęknięcia. Taka cisza pośród czterech ścian. No a potem w związku z tym, że mąż nie płakał, Franuś mnie usłuchał i był grzeczny i nie bawił się szyjką, podjechaliśmy na lody, ach takie świderki z automatu w polewie, mniam Wsiedliśmy do samochodu je pałaszować i miałam kolejną atrakcję popatrzeć sobie na ludzi jak wchodzą i wychodzą z Biedronki. Normalnie jakbym wygrała na loterii
Aaa i najważniejsze, miałam do zalepienia aż jedną maleńka dziurkę, reszta to sprawa kosmetyczna, której dentystka nie mogła wykonać w ciąży, także nie jest tak źle z moimi zębami jak myślałam A i Mały jak mnie usłuchał, tak siedział cicho aż do nocy i tylko smyrnął od czasu do czasu. Ale dziś już zaczął swoje figle

Teraz lecę nadrobić zanim wstaną spamiary.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 06:24   #1109
mela1234
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Wstaję i Małgosię do przedszkola odwiozę, a potem idę leżeć. Mam na wszystko zlew dzisiaj. Kiepski nastrój.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 06:29   #1110
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
MISIACZKA, czytałam opinie o bajanexie i powiem Ci, ze ja sie troche wystraszyłam, bo spotkałam sie z opiniami, ze ono po kilku nawet tyg smierdzi jeszcze chemikaliami i ludzie reklamowali. My kupujemy lozeczko w sumie na ostatnia chwle i malo czasu na wietrzenie bedzie i zrezygnowalismy choc nie powiem na jeden model sie napalilam mocno. nie szukalam wiecej opinii wiec moze poczytaj wiecej, a poza tym moze juz zmienili farby, w koncu to dla nich wazna sprawa.
Co do smroodu to wiadomo,na poczatku jak skrecilismy smierdzialo kilka dni,no ale bez przesady,teraz czuc poprostu nowym meblem. Moze zalezy jaki kolor i ile warstw farby....my mamy biel transparentna wiec jest spoko
Maz zbiera sie do pracy i dziwi sie czemu ja nie spie...a mi sie juz nie chce....moze dzis poprasuje....

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości