|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 13,33% |
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
27 | 45,00% |
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
20 | 33,33% |
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
2 | 3,33% |
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
3 | 5,00% |
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Czesc dziewczynki
![]() Ja teraz więcej podczytuję z kom i mi ciężko odpisywać...więc teraz tak po krótce... ENLEVEE...dobrze, że masz już te leki, oby nic Bezikowi nie poczyniły niedobrego a Ty pewnie teraz odczuwasz ulgę....może skonsultuj jeszcze z ginem ich zażywanie??? PErse, jak tam dzisiaj?n jak sie miewacie??? Elaine...ściskaj nóżki...wczoraj aż sie wystraszyam, ze tak szybko mozesz urodzić.... jeju ale mam pustke co komu miałam napisać.... Ahaaa CYNAMONKA!!!!! Jak tam?? jesteś w domku czy szpitalu??? Jak nogi itp??? Neni...właśnei wczoraj o Tobie myslałam co jest, ze Cię nie ma.... Oliath...dobrze, że nie musisz na cito do szpitala! Ale troszke wyluzuj z robotami żuczku pracusiu! Czarowniczka a Ty tam nie denerwuj się nic a nic, zdąży gin wrócić! ROCKY dobrze, ze juz jestes!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
wiadomo, wiadomo... dzieciowe charakterki to loteria ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- w takim razie podwójne gratulacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41259743]Dzień dobry... woda odpłynęła... ale truskawki zalane
![]() dzięki dziewczyny za info odnośnie kłucia... no wczoraj Leosiek dał z tym czadu ![]() żartujesz chyba że teraz chcesz już kupować kombinezon na zimę??? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gdzie kupowałaś proszki? wszystkiego urodzinowo najlepszego i gratulacje !!! ![]() ![]() nie ma to jak leczenie głosem ![]() ![]() zaraz jadę do laboratorium, zrobię sobie krew ( czy nie mam rumienia) i mocz + paciora + na inne bakterie... potem jade na Brochów po zgodę ordynatora... i jak sie uda to sobie z nim porozmawiam ![]() no i muszę umówić się z położną na poród... ???[/QUOTE] trzymam kcuki za badania Ja już zgodę mam od tamtego tyg. pogadaj co i jak i daj znać jak cos nowego się dowiesz ![]() Zapytaj czy już wedza czy w sierpniu bedą zamknieci?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja pani alergolog patrzy na ciążę, bo z tego względu nie biorę normalnych leków co brałam przed ciążą, kazała mi je momentalnie odstawić jak się dowiedziała o ciąży i prowadziła mnie bezpiecznym lekiem..No ale wyszło jak wyszło i powiedziała, że musi mi włączyć sterydy na 3 dni przynajmniej, choć w zasadzie w ciąży one nie powinny być stosowane, bo "mniejszym złem" będzie branie ich przez 3 dni, niż przyduszenie się w każdej chwili, co jest groźne dla mnie i dla niego ![]() ![]() Spania z kicią zazdroszczę, bo uwielbiam spać z kotami.. a co do Twoich chęci odnośnie umycia okien to zapraszam do mnie jak już taka rozpędzona jesteś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Hej dziewczyny ![]() Dzisiaj normalnie spałam, w koncu. Co prawda kaszlałam w nocy, ale to takie chwilowe przebudzenia były. No i Tż mnie przytulił, bo nie musiałam juz spać na siedząco tylko mogłam się o niego oprzeć i nie dyszałam jak stara lokomotywa ![]() Zaraz muszę nasikać do pojemniczków i jechać do labo żeby zrobili badania na jutro na wizytę, ależ mi się chce ![]() Bezik leniwy strasznie od paru dni, dobrze, że już jutro wizyta! ![]() ![]() Perse daj znać koniecznie co u Was ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Rozeznanie
|
nie chwaliłam się bo wczoraj pół dnia przepłakałam z bezsilności że nie mogę wybrać tego głupiego wózka
![]() dziękuję za życzenia ![]() więc tak wózek błękitno szary nie ma wentylacji w budce od gondoli i po bokach uchwytów do przenoszenia i daszka za to budka ma regulowane poziomy składania. pokrowiec na gondole nie ma suwaka i jest niski jeśli chodzi o zakrycie buźki dziecka w zimę. wszyscy mówią że za jasny i będzie się brudził. cena 940 wózek błękitno granatowy ma wentylacje w budce, uchwyty po bokach daszek ale nie ma regulowanych poziomów składania budki albo jest złożona albo nie. pokrowiec na gondole ma suwak i jest dość wysoko postawiony. ma koła większe o 2cm cena 1250 na cenę nie patrzę aż tak bo to i tak rodzice płacą ja mam powiedzieć który jest też różnica w pokrowcach na spacerówki i w budkach na spacerówkę tu str http://www.kadex-poland.pl/ zdjęcia obu modeli
#3546 |
Zakorzenienie
|
En jeszcze Tobie miałam napisac
szkoda, ze astmy, dusznosci i tp nie mają czasu uśpienia w ciazy, 3 dni sterydów pewnie nie beda jakieś bardzo niebezpieczne dla malucha i dobrze że trafiasz na lekarzy którzy sie przejmują, bo mogłaby to olac i nie patrzec ze dziecko moze byc niedotlenione, oddychaj głęboko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się czujesz kochana?? choc trochę, troszkę lepiej?? ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3548 | |||||
Rozeznanie
|
Agrafka gratki za egzamin
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nienawidzę prasować ![]() Zrobiłam sobię kawkę i chyba muszę do sklepu gdzieś wybyć bo pusto w lodówce ![]()
![]() |
#3549 | |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41259743]
zaraz jadę do laboratorium, zrobię sobie krew ( czy nie mam rumienia) i mocz + paciora + na inne bakterie... ogarnęłam przed chwilą jak to nazywamy z TZ-em moje "santa croce"..... namachałam się trochę, ale chyba jest ok, zresztą nie wiem, bo nic nie widzę ![]() [/QUOTE] To dzisiaj widzę obie będziemy kłute ![]() ![]() santa croce.. ![]() No to wszystkiego co najlepsze no i ![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Wiesz co ..serducho powoluteńku się normuje, ale jeszcze czasem wali jak szalone...a mięśnie jeszcze nie są normalne...chodzę dalej jak paralityk...dziś musze cosik po mieszkaniu pochodzić bo by mi było cięzko jutro do lekarza dojść....na szczęście mąż bedzie ze mną wiec mi pomoże w razie wu... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 |
Zakorzenienie
|
iwona: no właśnie, najlepsza przyjaciółka nie chce póki co z nikim rozmawiać...więc dowiaduje się przez jej męża w jakim jest stanie... jest ciężko bo wczoraj jednocześnie z info od gina miałam telefon o kolejnym przzypadku.. siostra męża...
![]() barbara: u mnie (LUXmed)na paciorkowca badanie robią dopiero po skonczonym 35 tgodniu. Wcześniej babeczka nie chciała. dotkaa: kremu z filtrem na początek w ogóle nie będę używać, potem chcę kupić mustele (wg sroki). Sporo czytałam i generalnie z noworodkiem unikać słońca i nie smarować go kremami. Mineralne dopiero później wprowadzić... Ghia: hahahha... mój mąż narazie na etapie prawa pracy.. ale jak mu przeczytałam Twój wpis to się zaczął śmiać i mówi, że mu z ust wyjęłaś:P i dziwił się że masz tak szybko egzamin.. Ita: przerąbane z tą pracą. dawaj znać jak sie sytuacja rozwija tweed: jeśli masz podstawy żeby zmienić lekarza, to nieważne w którym tygodniu. Zrób to! envl: za oddech pełną piersią!! dzoan: serio, do tygodnia. Trochę mnie przeraził, mąż za to niemal zaczął skakać z radości ![]() ![]() ![]() Niunia: wszystkiego najlepszego!!
#3553 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sama nie wiem co wziąć. Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41257149]laski od wczoraj mam takie kłucia w środku... momentami strasznie bolące... czy takie są objawy skracania się szyjki? nie pamiętam już jak to było... też tak macie?[/QUOTE] U mnie się skróciła po takich kłuciach. Konie pod górę lepiej wchodzą niż z niej schodzą. Nie wiem skąd takie powiedzenie się wzięło ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
Dzień dobry A ja jestem smutna. Wczoraj Małgosia miała imieniny! Głupia matka znużona leżeniem kompletnie o tym zapomniała! ![]() Mój mąż ma dziś urodziny (znów przez parę miesięcy jesteśmy równolatkami ![]() ![]()
![]() |
#3554 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() znów zalało miasto ![]() ![]() Miałam dziś robić pranie ale nawet nie wstawiam, bo będzie sie tylko kisić. Gratuluję wszystkich nowo rozpoczętych tygodni ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41259743]Dzień dobry... woda odpłynęła... ale truskawki zalane ![]() [/QUOTE] U nas ogródek pływał cały ![]() ![]() Ghia ja na Prostej będe rodzić ![]() Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-06-11 o 08:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dacie rade ![]()
![]() |
#3556 |
Zakorzenienie
|
Cześć słoneczka
![]() Zaciskam ![]() ![]() En myślę, że lekarka wie co robi i mniejszym złem dla was jest wzięcie tych tabletek przez trzy dni, niż w ogóle ![]() Niunia Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, szybkiego i bezbolesnego porodu oraz zdrowego maluszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Zakorzenienie
|
yevele: jak było na warsztatach? gratulacje za tygodnie i rocznicę!
![]() Misiaczka: 3mam kciuki za usg ![]() Madi: ![]() Mela: przesyłam trochę pozytywnej energii i słoneczka! Perse: haaaalooo jak u Ciebie? Stawiam jeśli chodzi o kolejność jednak na Margosię... liczę na to ze nas zaskoczy... a ten brak neta to ściema ![]() Malinka: ale Ty też pracuj nad porodem ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Magolina: właśnie słyszałam przed chwilą że tam w okolicach was zalało.. mam nadzieję, że u Ciebie ok.. zmykam na tel bo jakos mi słabo się zrobiło...i kawe strzelę.. wczoraj znów ciśnienie 90/60 co jak na mnie nie jest jakoś mocno niskie, ale dziwiłam sie, dlaczego nic mi się nie chce ![]()
#3558 |
Zadomowienie
|
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Czarownoco, oby i u mnie bylo podobnie ze spaniem, bo jak narazie chodze w pracy jak zombie i siegam po kawe, czego wolalabym nie robic.
Wyobrazilam sobie obraz Ciebie turlajacej sie po lozku i ciagnacej za soba cale przescieradlo ![]() Ahh, i coz to za fetysz odnosnie glosu doktora? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny ja serio się mało znam na tym wszystkim, ona mi to tak tłumaczyła, a zdecydowałam się na to, bo jej ufam. Nie chcę być mądrzejsza od lekarza, który mnie prowadzi i wie, że jestem w ciąży, mimo, że też czytając ulotkę się skrzywiłam ![]() ![]() Odnośnie Męża i Małgosi- kochana Małgosia jest póki co za mała jak to powiedziałaś żeby skojarzyć taką sprawę, a na pewno jak już będziesz mogła wynagrodzisz jej to pysznymi lodami czy spędzeniem z nią chwili czasu aktywnie jak już nie będziesz musiała leżeć, a mąż na pewno rozumie i widzi w jakim jestes obecnie stanie. Najważniejsze, że pamiętasz, daj buziaka, a już niedługo po urodzeniu drugiej córeczki odbijecie sobie gdzie tylko będziecie chcieli- niekoniecznie w łóżku ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | |
Zadomowienie
|
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3561 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
granatowy zdecydowanie ![]() ![]() znowu sie podlamałam tą smiercią o ktorej pisałam ... zycei jest takie okrutne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja naprawdę chcę dla niego jak najlepiej, ale też nie chcę być mądrzejsza od lekarki, która zna historię mojej choroby nie od dzisiaj.. dlatego stwierdziłam po przeczytaniu ulotki, że nie będę się zamartwiać bo nikt krzywdy ani mnie ani mojemu dziecku zrobić nie chce.. Dziewczyny zamówiłam Bezikowi karuzelę do łóżeczka taką jak w załączniku.. ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
Zakorzenienie
|
Agrafka jakoś musimy dac rade.Trzeba kaske wygrzebac skąś a pozniej doczekamy sie becikowego
![]() Enleeve bidulko ![]() ![]() Madi3maj sie ![]()
#3565 |
Wtajemniczenie
|
Enleve nikt nie chce skrzywdzić Twojego dziecka, chcą dla Ciebie jak najlepiej.
#3566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Elaine doczytałam ze juz prawie sie rozpakowujesz ![]() ![]() Margosia i Malinka-do roboty!!!!! ![]()
![]() |
#3567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
Siedze z folia na glowie niczym kurczak w piekarniku.
Juz mam dosc... No ale coz, cierp cialo jakzes chcialo... |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zadomowienie
|
![]() U mnie dziś znów piękne słońce a ja zła... Cały dzień siedzieć w domu bo Małż ma dużo roboty i nigdzie ze mna na spacer nie pójdzie :/ Długo tak nie wytrzymam... wszystkie znajome opalają się na plaży ![]() ehhhhh... ![]() ![]()
#3570 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.