Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 10:32   #151
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
hmm troszke sie pokomplikowalo, moj TŻ jest ale ja raczej przed porodem nie pojade... chyba ze jakis cud by nastpail, mysle ze gora do roku czasu uda nam sie rade razem tam zamieszkac

straszie juz tesknie za nim...
ale on przyjeżdża teraz co jakiś czas czy już długo długo się nie widzieliście? kurcze no oby szybko się Wam udało być razem, obok siebie też nie lubię tęsknić!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Kurcze mąż mnie męczy,że mam dzwonić do gin odnośnie tego kłucia, ale ja nie chcę wyjść na przewrażliwioną. Zobaczę co będzie, a jak coś to może do cioci zadzwonię?

Ja właśnie jestem wredną s... i aż czekam,żeby komuś coś powiedzieć niemiłego jak mnie wnerwi. Mam wtedy dziką satysfakcję. A tak ogólnie to jestem miła i kulturalna, nigdy się nikomu nigdzie nie wpuszczam, a wręcz zawsze przepuszczałam w kolejce u lekarza ciężarne lub kobiety z małymi dziećmi.Natomiast nie znoszę niektórych starych bab, co udają głupie i wpychają się gdzie mogą...Zawsze takim zwracam uwagę,bo mega mnie irytują...
hehe z tą dziką satysfakcją to coś w tym jest, tez to odczuwam jak się odezwę i komuś się głupio zrobi, a i jeszcze jak inni to słyszą ale dziś chyba taki nastrój jakiś miałam i mam
Stary 2013-06-17, 10:32   #152
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
no takiego zachowania jak opisujesz to w ogóle nie rozumiem
natomiast ta baba w ogóle nie popatrzyła ani na mnie, ani na Panią obok, ani na Pana siedzącego (choć on już po był, ale nieważne) wypada się zapytać a nie wparowała jak tornado :/ rozumiem może pośpiech ale każdemu się może spieszyć, tak jak Panu przede mną i dlatego mnie nie przepuścił, ale wypada zapytać wtedy, wykazać się jakąś kulturą a nie ani be ani me nic, ona w ogóle jakby nas nie widziała jakby przychodnia pusta była
Jak ja wiem,że mi się będzie spieszyło to przyjeżdżam zawsze wcześniej,żeby zająć kolejkę i zdążyć. Nigdy nikogo nie proszę o wpuszczenie, bo mi głupio.

A ostatnio w Biedrze byłam tylko po lody, jedna kasa otwarta i duża kolejka. I na końcu stał face z wózkiem, ale nie stał tak,żeby było pewne,że czeka do kasy. To go ładnie zapytałam,czy on idzie do tej kolejki i ustawiłam się za nim. Nie wepchnęłabym się przed niego nie mając pewności,że czeka. A on oczywiście się uśmiechnął i mnie i tak wpuścił przed siebie.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:33   #153
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym poszla na zwolnienie skoro masz dalej problem z twardnieniami i jeszcze mdlejesz
[QUOTE=kaska87;41355821]Vea ja bym nie ryzykowała, to już 7 miesiąc, upały, spinający sie brzuch [/QUOTE]

Niom... chyba trzeba będzie... a z drugiej strony jakoś mi tak głupio
Dobra, zobaczymy co gin powie.

Cytat:
Kurcze mąż mnie męczy,że mam dzwonić do gin odnośnie tego kłucia, ale ja nie chcę wyjść na przewrażliwioną. Zobaczę co będzie, a jak coś to może do cioci zadzwonię?

Ja właśnie jestem wredną s... i aż czekam,żeby komuś coś powiedzieć niemiłego jak mnie wnerwi. Mam wtedy dziką satysfakcję. A tak ogólnie to jestem miła i kulturalna, nigdy się nikomu nigdzie nie wpuszczam, a wręcz zawsze przepuszczałam w kolejce u lekarza ciężarne lub kobiety z małymi dziećmi.Natomiast nie znoszę niektórych starych bab, co udają głupie i wpychają się gdzie mogą...Zawsze takim zwracam uwagę,bo mega mnie irytują...
Dzwoń, po co masz się denerwować

Heh.. ja też zołza jestem Ciężarne zawsze przepuszczałam... w sumie dalej przepuszczam jeśli wygląda na większą niż ja albo wygląda gorzej (w sensie mdlejąco-słabnąca). Jeśli była taka możliwość przepuszczałam też matki z małymi wyjcami I tak miały trudno, a do tego im szybciej sobie pójdą, tym szybciej oddali się źródło wycia
Osoby starsze, chore i "o kulach" to też norma
Ale oczekuję tego samego i potrafię zwrócić uwagę... w bardziej lub mniej przyjemny sposób

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:35   #154
kaska87
Zakorzenienie

Lola straszne ja jak małż był na szkoelniu i zjeżdżał co tydzień to miałam doła, więc trzymam kciuki abyście jak najszybciej byli razem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:35   #155
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dzięki już widzę, że mój trochę poniżej normy bo w 28tc miał 950, a tutaj piszą 1100 ale mniej więcej wiadomo

tutaj jaki przeskok
29-30 tydzień - 1360 g
31-32 tydzień - 1800 g

ale teraz już się nie stresuję, że będzie chyba mniejszy-o ile nie nadgoni - łatwiej sie rodzi mniejsze bobo
25-26 tydzień - 900 g

a mój synuś ma dopiero ponad 600g
ale żaden lekarz nie mówił że za mało więc chyba nie ma się co martwić

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:36   #156
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
A gdzie jest TŻ?Wierzę,że strasznie tęsknisz Jak często przyjeżdża?

Ja zawsze marzyłam o domku 130/140 mkw, mam nawet ulubiony projekt http://www.projekty.ign.com.pl/proje.../opalek_2g/359 ale teraz sobie myślę,że mniejszy lepszy. Łatwiej ogrzać, mniej do sprzątania. Byleby miał dużą garderobę
moi znajomi wybudowali domek z tego projektu... a garderoba w rzeczywistości jest niestety malutka...
pracownia projektowa troszkę zmodyfikowała projekt i jest nowa wersja w sprzedaży http://extradom.pl/projekt-domu-opalek-ii-n-2g-BSB1079

my mamy domek z tego projektu: http://extradom.pl/projekt-domu-apis-WRW1000
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:39   #157
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl ja juz nie ogarniam z tymi Waszymi domami teraz mieszkacie w domu teściów, a oni mieli się budować i dać Wam ten dom, w którym teraz mieszkają? a Ty piszesz o budowie nie nadążam hehe
Tak,mieszkamy u nich.
Oni mają dom ulicę obok,ale za wielki (no 180 mkw na ich dwoje, a Teścia często nie ma) i dlatego będą budować mniejszy, a ten pójdzie do sprzedaży. Chcieli nam go dać, ale nam się nie podoba i za wielki
A my mamy działkę od moich rodziców ale na wsi niedaleko BB, mój brat się pobudował tam bo też dostał działkę, ale my chcemy zostać na tym naszym osiedlu.
Póki co sprzedaż tamtej działki stoi w miejscu, bo chcemy ją sprzedać jak skończą budować obwodnicę na Żywiec (a firma splajtowała,był przetarg i wszystko się ciągnie) bo wzrośnie znacznie jej wartość.
No i czekamy, jak skończą to będziemy szukać działki tutaj, tamtą sprzedamy. I chcemy się tu zbudować,niedaleko moich parentsów
Jest fajnie, bo jak wiocha,super widoki, a do centrum mam 5 minut autkiem
A ten dom gdzie teraz jesteśmy pewnie się wynajmie

Cytat:
w Holandii, przyjezdza raz na kilka mscy... w sumie moze np raz na dwa ale czasami sie to ie kalkuluje

bylismy razem w tamtym roku ale musialam wrocic do Pl skonczyc studia, no i zaszlam w ciaze takze juz skonczylam studia ale wiesz ograniecie mieszkania itd D. chce bysmy mieli wszystko zorganizowane na ti top, a tu mam gdzie mieszkac wygodie, mam pomoc rodziny cieple mieszkanko itd
Oj to smutno,że tak rzadko widzi Ciebie i brzusio

Stary 2013-06-17, 10:41   #158
Larysa88
Zakorzenienie

ja też, ani razu w swoim życiu (wow jak to brzmi ) nie poprosiłam nikogo o przepuszczenie w kolejce. Tak już mam, że wiem, że każdy przychodzi, każdy czeka, każdy ma swoje sprawy. i tez nigdy nie wtryniłam się nikomu przed nosem i nie udawałam głupa jak te babska okropne robią.

kiedyś miałam wyjazd do krakowa o godzinie 11. wizytę lekarską w przychodni miałam na 10:10 choć przyszłam i tak na 9 bo po prostu tam tak trzeba.... to też rozległy temat :/ i siedziałam grzecznie fajnie, siedziała przede mną babka, myślałam, że skoro przyszła wcześniej niż ja, to ma wizytę 9;50 czy tam 10.00, i oczywiście do krakowa pojechałam później bo nie zdążyłam na 11 a babka przede mną weszła choć później okazało się że wizytę to umówioną miała na 12;00 no śmiech na sali, godzina 12:00 a ta przychodzi nie wiem po co przed 9 :/ i dlatego burzy to cały system godzinowy.
Stary 2013-06-17, 10:42   #159
kaska87
Zakorzenienie

Motyl aaa to teraz już rozumiem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:46   #160
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
moi znajomi wybudowali domek z tego projektu... a garderoba w rzeczywistości jest niestety malutka...
pracownia projektowa troszkę zmodyfikowała projekt i jest nowa wersja w sprzedaży http://extradom.pl/projekt-domu-opalek-ii-n-2g-BSB1079

my mamy domek z tego projektu: http://extradom.pl/projekt-domu-apis-WRW1000
To jest to samo w projekcie, tylko z zewnątrz inaczej pokazany

Ja bym jedną z górncyh łazienek zamieniła na garderobę, po co mi tyle łazienek

A ten Twój w zamierzeniu podobny.

Mimo wszystko chyba jednak będę szukać mniejszego domku. Jak widzę ile teraz mam roboty to nie chcę myśleć, co byłoby przy większym

Podoba mi się ta realizacja tego domku- w szczególności dół, bo na górze sporo bym sobie zmieniła http://www.opalek-podlasie.mojabudowa.pl/ ale salon, wc na dole to jest mój styl.Kuchnia może nie do końca. I brzydko dobrali kolory elewacji+dachu

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

W ogóle uwielbiam oglądać realizacje na tym blogu moja budowa, dużo inspiracji, polecam!

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-06-17 o 10:45
Stary 2013-06-17, 10:49   #161
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
To jest to samo w projekcie, tylko z zewnątrz inaczej pokazany

Ja bym jedną z górncyh łazienek zamieniła na garderobę, po co mi tyle łazienek

A ten Twój w zamierzeniu podobny.

Mimo wszystko chyba jednak będę szukać mniejszego domku. Jak widzę ile teraz mam roboty to nie chcę myśleć, co byłoby przy większym

Podoba mi się ta realizacja tego domku- w szczególności dół, bo na górze sporo bym sobie zmieniła http://www.opalek-podlasie.mojabudowa.pl/ ale salon, wc na dole to jest mój styl.Kuchnia może nie do końca. I brzydko dobrali kolory elewacji+dachu

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

W ogóle uwielbiam oglądać realizacje na tym blogu moja budowa, dużo inspiracji, polecam!
w tej nowej wersji salon jest zamknięty w kwadracie i daje dużo więcej miejsca

mój domek podobny, my zlikwidowaliśmy podcień i mamy dzięki temu 40 m2 samego salonu pokoje na górze mają po 20 m2

wybór koloru dachu i elewacji to już indywidualna sprawa inwestora...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:50   #162
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
mój durny kot poluje na komary chyba i mnie obudziła bo się tłucze teraz nie zasnę
U mnie było jakieś kocie starcie na korytarzu w nocy, ale olałam to
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:54   #163
bojatoja
Zakorzenienie

Wariatki
Witam się z rana i w nowym wątku
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:57   #164
Larysa88
Zakorzenienie

faaaajne te domki, takie nowiutkie wszystko tak rozmieszczone z głową, a nie jak w starym budownictwie... no ale cóż, stare nie stare ale własne
choć i tak piętro zmieniliśmy nie do poznania inne rozmiesszczenie drzwi, ścianki dobudowane, inne wyburzone
będzie fajnie
Stary 2013-06-17, 10:57   #165
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Ahoj! Witam się w nowym wątku

Na weselu był super Mimo, ze ominęło mnie większość szybkich tańców to jednak sobie trochę potańczyłam w tym 2-3 szybkie Potem bałam się czy nie zaszkodzę tym dzidziolowi ale dzidziol siedział cichutko - chyba bał się głośnej muzyki. Dziś od rana daje znaki swojej cichej obecności

Fajnie było, smaczne jedzonko, piękna sala, fajny zespół, dużo młodych ludzi czyli parkiet pełny. NO i piękna para młoda - jak z obrazka Kuzyn (Pan Młody) kilka razy mi powiedział, że wyglądam świetnie w ciąży i że nie może się napatrzeć Zaczynają od razu starania o maluszka. Fajnie, cieszę się choć on sporo ode mnie młodszy ale widać czują już taką potrzebę. I dobrze, po co czekać tak długo jak my.

W sukience czułam się bardzo dobrze, musiałam ją tylko trochę skrócić. Gdyby któraś ją kupowała to przy wzroście 167 cm trzeba ją skrócić np. w ramionach bo grozi zabiciem się

Zamieszczam kilka fotek z Mężem i z ojcem w tańcu Dobra spadam się jakoś ogarnąć, kawka i te sprawy Ahhh uwielbiam śluby i wesela. Na kazaniu kilka razy się wzruszyłam a podczas składania życzeń Mężul to mnie tak zaskoczył bo życzył młodym aby ich małżeństwo było tak szczęśliwe i udane jak nasze i żeby nie żałowali i byli tak zadowoleni z tego faktu jak my
PO tym weselichu mój brzuszek się powiększył
Fajnie, że sie dobrze bawiłaś i miałaś siłe.Mi na sama myśl o tańcu kręci się w głowie.
Stary 2013-06-17, 10:58   #166
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
faaaajne te domki, takie nowiutkie wszystko tak rozmieszczone z głową, a nie jak w starym budownictwie... no ale cóż, stare nie stare ale własne
choć i tak piętro zmieniliśmy nie do poznania inne rozmiesszczenie drzwi, ścianki dobudowane, inne wyburzone
będzie fajnie
A wy kupiliście,czy dostaliście też?
Jak sie ma kasę to nawet domy w starym budownictwie da się fajnie przerobić No ale właśnie, kesz,kesz i jeszcze raz kesz

Stary 2013-06-17, 10:59   #167
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Dzieć mi dzisiaj od rana dalej nie daje spokoju, wczoraj cały dzień tłukł.Nie wiem co to będzie w 9 miesiącu jak potroi swoją mase, chyba mi brzuch rozerwie i sobie pójdzie,nie muszę się martwić porodem.
Stary 2013-06-17, 10:59   #168
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
mógłby być już ten kurier bo chciałabym do lidla po tą sukienkę chabrową
dzięki za cynk tylko mam nadzieję, że S nie będzie za duża, bo tunika od nich nadal na mnie wisi tą co kupiłam w maju, też S
Wiesz co na mnie zazwyczaj S z Lidla też były za luźne, a właśnie teraz w ciąży stają się akurat Ale mam jeszcze w niej trochę zapasu
Natomiast ta ciążowa tunika S nadal dla mnie trochę za duża.

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

rusałko, też napadłam na Lidla
Spodenki wzięłam te sportowe, bo jakoś się poliestru na lato boję Kiece też mam (w sumie wzięłam do przymierzenia wszystkie poza ta zieloną), ale rozmiar M... po raz pierwszy w Lidlu Jak ubrałam w sklepie na koszulkę, to mi pasek na brzuchu wyszedł... gruba już jestem

Pojechaliśmy wczoraj na cały dzień nad jezioro i było bosko Tylko mrówki mnie pogryzły...
Napadłam dzisiaj na Lidla i przyniosłam siatę ciuchów... zobaczymy ile wróci
Ładnie proszę o kciuki za wizytę - wchodzę 16.20

A w ogóle tak się zastanawiam, co zrobić. Dzisiaj mi się kończy zwolnienie i gin zapyta czy chce przedłużyć. Jeżeli będą jakiekolwiek powody medyczne np. skracająca się szyjka to na pewno. Brzuch mi ciągle trochę twardnieje, głównie jak się zdenerwuję, a w pracy raczej spokoju nie będę miała. No i generalnie w temp powyżej 25 stopni schodzę - w sobotę zemdlałam w autobusie, a przecież upały dopiero przed nami
Z drugiej strony, nie chciałabym tak zupełnie wypaść z obiegu (szczególnie, że planuje potem roczny macierzyński), no i nadchodzi impreza, w której przygotowanie byłam przez rok zaangażowana....
No i co ja mam zrobić

Lecę nadrabiać stary wątek...
Czyli kupiłaś wszystkie i będziesz zwracać, tak?
Ja tam olałam patrzących ze zdziwieniem na mnie ludzi i przymierzyłam sukienkę na koszulkę i leginsy Za daleko mam żeby wracać

Cytat:
no takiego zachowania jak opisujesz to w ogóle nie rozumiem
natomiast ta baba w ogóle nie popatrzyła ani na mnie, ani na Panią obok, ani na Pana siedzącego (choć on już po był, ale nieważne) wypada się zapytać a nie wparowała jak tornado :/ rozumiem może pośpiech ale każdemu się może spieszyć, tak jak Panu przede mną i dlatego mnie nie przepuścił, ale wypada zapytać wtedy, wykazać się jakąś kulturą a nie ani be ani me nic, ona w ogóle jakby nas nie widziała jakby przychodnia pusta była
Jak mnie denerwują tacy bezczelni ludzie ;/
Dzisiaj w lidlu (w kolejce obok, nie mojej) długa kolejka i nagle babsko wchodzi sobie w sam jej środek, nie mówiąc nic. Ludzie na nią patrzą i pokazują koniec kolejki, a baba odpowiada że ona ma tylko 3 rzeczy i dlatego sobie stanęła;/ Ani nie zapytała, ani nie przeprosiła i jeszcze sfochowana przeszła do mojej kolejki. Co za buractwo

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:59   #169
butterfly20
Zakorzenienie

Jadę do siebie po jakieś lody

Stary 2013-06-17, 11:04   #170
pszczoua
Zakorzenienie

Obiecane fotki w K
Stary 2013-06-17, 11:08   #171
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
A wy kupiliście,czy dostaliście też?
Jak sie ma kasę to nawet domy w starym budownictwie da się fajnie przerobić No ale właśnie, kesz,kesz i jeszcze raz kesz
to dom rodzinny mojego tż on jest jedynakiem, mieszka z mamą tylko, a dom wielki. Więc nasza jest góra, a dół teściowej. wieeeeem że najlepiej z dala od rodziny ale cóż nie da się. Choć ona taka zła nie jest, a i nasza góra jest samowystarczalna, bo i łazienka i kuchnia i salon, sypialnia, i pokój dziecka więc w drogę w razie w nie musimy sobie wchodzić, ale póki co nastawiam się na dobre stosunki nasze, bo takie są do tej pory

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Wiesz co na mnie zazwyczaj S z Lidla też były za luźne, a właśnie teraz w ciąży stają się akurat Ale mam jeszcze w niej trochę zapasu
Natomiast ta ciążowa tunika S nadal dla mnie trochę za duża.

Ja tam olałam patrzących ze zdziwieniem na mnie ludzi i przymierzyłam sukienkę na koszulkę i leginsy Za daleko mam żeby wracać

Dzisiaj w lidlu (w kolejce obok, nie mojej) długa kolejka i nagle babsko wchodzi sobie w sam jej środek, nie mówiąc nic. Ludzie na nią patrzą i pokazują koniec kolejki, a baba odpowiada że ona ma tylko 3 rzeczy i dlatego sobie stanęła;/ Ani nie zapytała, ani nie przeprosiła i jeszcze sfochowana przeszła do mojej kolejki. Co za buractwo
Aha czyli może ta chabrowa będzie w miare leżała na mnie oby oby tylko narazie nie mogę się nastawiać, bo zapewne jeśli nie pojadę tam zaraz to mi wykupią, a tu na kuriera czekać muszę eh
ale nadzieja w mamie, bo ma być w lidlu może niedługo

a ta baba co opisałaś no to wiesz co aż mnie zatkało nie wiem czy się śmia,ć czy co bez słowa sobie wchodzi no jak kosmitka jakaś
Stary 2013-06-17, 11:12   #172
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Co do ciuchów z lidla dla mnie nawet w ciąży nie pasują.Nie mogę nosić nieciążowych "dołów".

Dzisiaj mam USG 3d raczej pamiątkowe niż medyczne.
Stary 2013-06-17, 11:15   #173
vea7
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam Lidla po drodze do domu, więc jeśli nie sama, to Bartka poproszę, żeby zwrócił, jak będzie z pracy wracał
Wiesz co, u mnie był taki tłum, że nawet nie było jak się do lustra dopchać... poza tym byłam w koszulce i szortach i na tych szortach dziwnie się wszystko układało. Ubrałam tylko jedną kiecę w rozmiarze S, ale mi ten pasek biodrowy za wysoko wypadł, więc wzięłam M.
Wolę sobie na spokojnie w domu poprzymierzać, szczególnie, że na zwrot jest 7 dni

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 11:23   #174
bojatoja
Zakorzenienie

Trzymam za dzisiejsze wizyty.

Susanna śliczna ta sukienka

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
25-26 tydzień - 900 g

a mój synuś ma dopiero ponad 600g
ale żaden lekarz nie mówił że za mało więc chyba nie ma się co martwić
A mnie się wydaje, że trochę zawyżone są te wagi.
Ostatnio jak byłam u lekarza w 28tc Mały ważył 1046g i doktor wpisał tam do karty że to przypada na 29tc. A według tej rozpiski co podałaś to 29-30 tydzień to 1360 g
Więc chyba nie ma się co martwić. Jakby było za mało to doktor pewnie by powiedział
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 11:25   #175
mariiasia
Zadomowienie

witam się po weekendowo!

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 11:38   #176
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

zawsze dotrę na tę 6 czy 8 stronę
witam poniedziałkowo

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 11:45   #177
butterfly20
Zakorzenienie

Larysa najważnijesze,że jest własny kąt i to z własną kuchnią
A co do Teściowych to bywają różne, niektóre są bardzo fajne

Wróciłam z Haagen Dazsami i brzoskiwniami

Kolor jest ładniutki, tylko kurcze oderwało się trochę tynku z tego paseczka sufitowego (mamy pomalowany sufit na kremowo i na ścianie są jeszcze takie 2 cm paseczka też w kolorze kremowym). Przykleili taśmę,żeby nie wjechać na część sufitową,ale ekipa remontowa musiała to 2 lata temu źle zagruntować,bo się oderwało z taśmą. Masakra:/

Stary 2013-06-17, 11:49   #178
gorgulek
Zakorzenienie

Witam się w 28 tyg czyli III trymestrze

Ja na słówko tylko.
Nie martwcie się tymi biodrami. To się zejdzie Kilogramami tym bardziej. Ja z Zuzką w 28 tyg miałam 10kg na plusie a do końca przybyły mi tylko 2kg. Po powrocie ze szpitala miałam praktycznie już wagę wyjściową

Miłego dnia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 11:52   #179
kropla_deszczu
Zadomowienie

witam się z rańca w nowym wątku

u mnie dzisiaj taki upał, że masakra ale mam siły dzisiaj na wszystko i chyba się zajmę myciem kuchni, szafki by trzeba ogarnąć i chyba podłogę umyję, chociaż wiem że TŻ by to zrobił, ale jak mam tyle siły dzisiaj to chyba to ogarnę

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czeszko gaduly
ja to chyba musze zmienic watek bo tu zdecydowanie nie nadazam za to na watku najwiekszy spioch bylabym mistrzem wczoraj wymieklam juz o 21, a dzis wstalam o 9.30....masakra wprawdzie budzilam sie w nocy ale tylko na siusiu i dalej w kimonko

boshe ale pornusy mi sie dzis snily...
możemy ze sobą konkurować też wstałam o 9:30

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku i zaraz się biorę za nadrabianie starego Na weekend byliśmy an chrzcinach, bo mąż był chrzestnym, było nawet spoko. A za tydzień idziemy na wesele, a ja jeszcze nie mam stroju. Trzeba będzie poszukać w tym tygodniu czegoś. A w ogóle toi wreszcie lato a ja mam takie 2 siniaki na obu łydkach, że nijak ich wystawić nie mogę na światło dzienne...
a ile daliście na te chrzściny? i kim dla Was jest to dzieciątko ? bo my też na chrzściny będziemy szli jakoś w sierpniu i nie wiem ile dać kogoś się już tutaj pytałam o to ile dają, ale to chyba Kaśka była

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Ahoj! Witam się w nowym wątku

Na weselu był super Mimo, ze ominęło mnie większość szybkich tańców to jednak sobie trochę potańczyłam w tym 2-3 szybkie Potem bałam się czy nie zaszkodzę tym dzidziolowi ale dzidziol siedział cichutko - chyba bał się głośnej muzyki. Dziś od rana daje znaki swojej cichej obecności

Fajnie było, smaczne jedzonko, piękna sala, fajny zespół, dużo młodych ludzi czyli parkiet pełny. NO i piękna para młoda - jak z obrazka Kuzyn (Pan Młody) kilka razy mi powiedział, że wyglądam świetnie w ciąży i że nie może się napatrzeć Zaczynają od razu starania o maluszka. Fajnie, cieszę się choć on sporo ode mnie młodszy ale widać czują już taką potrzebę. I dobrze, po co czekać tak długo jak my.

W sukience czułam się bardzo dobrze, musiałam ją tylko trochę skrócić. Gdyby któraś ją kupowała to przy wzroście 167 cm trzeba ją skrócić np. w ramionach bo grozi zabiciem się

Zamieszczam kilka fotek z Mężem i z ojcem w tańcu Dobra spadam się jakoś ogarnąć, kawka i te sprawy Ahhh uwielbiam śluby i wesela. Na kazaniu kilka razy się wzruszyłam a podczas składania życzeń Mężul to mnie tak zaskoczył bo życzył młodym aby ich małżeństwo było tak szczęśliwe i udane jak nasze i żeby nie żałowali i byli tak zadowoleni z tego faktu jak my
PO tym weselichu mój brzuszek się powiększył
fajnie ta sukienka wygląda też idę na wesele w tę sobotę
i błagam, żeby nie było tak gorąco "prosi: bo to do Krakowa 2 godziny się jeszcze tłuc musimy

Cytat:
Cześć

Byłam rano na zakupach w Lidlu i kupiłam świetne rzeczy za małe pieniądze.
Są od dziś bardzo fajne krótkie spodenki, z cienkiego materiału, z luźną gumką, którą spokojnie można nosić pod brzuchem:
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_41646.htm (ja wzięłam te chabrowe)

i dużo bawełnianych sukienek, ja kupiłam tą:
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_41639.htm
(ta chabrowa)
Ten paseczek ze sznurkiem wypada mi pod brzuchem i mimo że kupiłam S-kę mam jeszcze trochę zapasu na brzuszek
ej fajne te spodenki i kiecka też! ale ja już nie mogę w tym miesiącu kasy wydawać za wiele
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 11:54   #180
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
oglądałam wczoraj Bitwę o Dom i już wszystko wiem
ale wkurzają mnie te łzawe historie i to, że pewnie wygra ten co ma najgorzej w życiu, a nie najlepiej zaprojektował mieszkanie po co to urządzać.... zrobić program Wybucz dom i wtedy niech ludzie głosują
spoko żal mi tych ludzi itd., ale w programie nie o to chodzi...
Cytat:
w sumie to wiadomo, że musz coś takiego nakręcić dl programu... też wolałabym dokłądniej popatrzeć na wetrza niz sluchac lzawych historii, ja bym chciala zeby wygrala Kasia i Marlena te dwie rodziny maja fajne rozwiazania i podobaja mi seie no tylko u Marleny to inferno haha ale jej facet rozwala, złota rączka,
Rita mi sie podobal jej pokoj do pracy gabinet, ale jak pokazali calosc mieszkania srednio mie za serce chwycilo jak jeszcze raz to obejrzalam w calosci;p wszystko a jedno kopyto:p
ja to bym wszytskim dala te mieszkania bo zasluguja
Cytat:
ja już sama nie wiem czyje mieszkanie mi się najbardziej podoba w sumie kuchnie wszyscy na jedno kopyt mieli, te salony mnie wcale nie zachwyciły od każdego coś bym podpatrzyła

ale po dzisiejszej nocy chyba pójdę jak będzie druga edycja i będę buczeć, że mąż mi każe mieszkać w domu a ja się boję i chcę mieszkanie ha! tego jeszcze nie było- mąż mnie przetrzymuje w domu
misia z tym buczeniem to nie głupie

moim zdaniem to wiecie jak jest, muszą coś dac w sensie jakieś historie, bo my musimy poznać uczestników, poza tym ten program inaczej by się skończył za szybko, nie zdążyli by kasy na niego zarobić, a tak tu reklama, tam reklama.

Mi osobiście nie podoba się mieszkanie Rity, chociaż ona sama w sobie jest mega sympatyczna, to taka stara maleńka i faktycznie mieszkanie trochę mało rodzinne szczególnie te kanapy w kwiaty

ten gościu z córką, to ja nie mogę ich słuchać, wiem że żona mu zmarła, ale kurde jest i tak w super sytacji bo jeszcze młody - on ma 36 lat to śmiało może sobie jeszcze życie ułożyć, niektórzy faceci w tym wieku dopiero sie rozglądać za babą zaczynają a córka też już prawie dorosła, więc nie wiem co on się tak wiecznie żali w dodatku to mieszkanie też nie powala, może te całe ledy które on wciska wszedzie są fajne, ale ogolnie calosc wypada jakos mdło, bez jakiegoś konkretnego pomysłu, zupełnie tak jakby szli do sklepu i kupili to co im w ręce wpadnie.

Ci co mają niepełnosprawnego synka są super, bo faktycznie mówią o tym małym, że jest chory itd, ale nie są tacy, że co odcinek żale swoje wywalają w kółko jedno i to samo, tylko właściwie powiedzieli o tym raz i hejka takie jest moje odczucie śliczne zrobili te pokoje dziecięce do tego sypialnia też super! kuchnia - mega świeża z tym zielonym kolorkiem jedyne co mi się średnio widzi to salon, taki jest kurcze mało funkcjonaly, inaczej bym tam poustawiała te mebelki (mój TŻ się pytał jak oni będę tv oglądać, skoro kanapa jest prostopadle do tv ustawiona ) ale może go jeszcze poprawią póki co to moi faworyci

za to ten gostek z Marleną to oni są tak pozytywnie porąbani, że ich się nie da nie lubić ten gościu jest popieprzony pozytywnie oczywiście wszystko sam robi, a Ona widać że miała konktretne plany co do tego mieszkania - jedyne co ich lekko zgubiło to to inferno, ale jakoś wybrnęli za to salon zrobili najładniejszy z wszystkich - takie moje zdanie
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości