Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 12:40   #3541
kubus puchatek
Rozeznanie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Anulka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

ita wszystkiego dobrego z okazji rocznicy

Oli trzymam kciuki za szybki i łatwy poród!

Witam Was serdecznie Brzuchatki i życzę udanego dnia
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:42   #3542
surka
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a kiedy zgłaszamy się rodzące już do szpitala, to zawsze, obligatoryjnie robi się USG czy niekoniecznie?
Wczoraj zapytałam się o to położne z SR i w szpitalu, w którym będę rodzić, jeżeli nie mam informacji z usg z przed max 7 dni to dla własnego bezpieczeństwa robią sobie podgląd maluszka. Wyjątkiem jest gdy kobieta [przyjeźdża w II fazie porodu, ale kazała nam się nie martwić, bo pierworódką to się nie zdarza

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane, jestem już w domku

Na początku gratuluję Margosi syneczka

Ależ to wyszło, akurat jak mnie nie było pierwsze rozpakowanko było, do tego pomyliłam się, bo obstawiałam Malinkę.

A właśnie jak ona, co się dzieje?

Mam do nadrobienia ponad 60 str. i chyba nie dam rady.

U mnie wszystko ok. 2x dziennie ktg po 30 min., 5-6 razy dziennie dodatkowo słuchanie serduszka, mocz, krew, usg. Porobili mi badania, próby watrobowe, na krzepliwość, cukier wszystko ok. Nawet nie wiadomo co sie dzieje, bo cukry miałam za niskie i już sobie podjadam trochę. Dziwne to wszystko. W domu też mi nisko wychodzą, to gdzie moja cukrzyca zniknęła. Liczyłam ruchy 3 razy dziennie, do domu dostałam kartę ruchów. Hemoglobinka śliczna ewidentnie końcówka ciąży mi słuzy.

Szyjka krótka, ale trzyma, Michałek głowa nisko bardzo, już w kanale, czyli jak to okreslił lekarz, aby rozwarcie było to poród powinien szybko pójść. Mały juz jest tam gdzie powinien przy porodzie. Tyle, że ja bede miała cc, bo lekarz nie chce ryzykować. Cesarka ok. 15-17 lipca
Super, że już w domku

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Tragedia!!!!
Skończył mi się arbuz
A z domu aż się boję wyjść... małż pracuje... ja chcę zimnego arbuzika!
Ja mam nadzieję, że wyciągnę dzisiaj tż do Kauflandy bo tam w promocji
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:42   #3543
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
witaj ponownie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję, że mi zrobią bo u gin już nie będę miała usg a ostatnio było w 32 tc. Muszą przecież znać wagę maleństwa, żeby właśnie w razie w wiedzieć czy cesarka czy sn
dlatego ja sie zapisałam na usg, zeby zobaczyć czy wszystko ok, a wcześniejsze usg miałam w 30 tygodniu

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:46   #3544
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Wczoraj zapytałam się o to położne z SR i w szpitalu, w którym będę rodzić, jeżeli nie mam informacji z usg z przed max 7 dni to dla własnego bezpieczeństwa robią sobie podgląd maluszka. Wyjątkiem jest gdy kobieta [przyjeźdża w II fazie porodu, ale kazała nam się nie martwić, bo pierworódką to się nie zdarza
Mam nadzieję, że u mnie panują podobne zasady. Nie chciałabym rodzić kiedy personel nie ma kompletnie oglądu jak duży może być maluch.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:47   #3545
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
a ja mam dzis 4 rocznice slubu - kiedy to zlecialo?

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
[COLOR=Orange]no i witam sie w 36 tygodniu!!!

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hyhyhyhy, dzisiaj nie rodze, bo nie mam czasu!!!
O 15.30 jest Lali wystep w przedszkolu!!! musze byc, bo to na dzien mamy i dzien taty i zakonczenie roku 3 w 1
Poza tym jest za goraco.
Poza tym nie mam sie w co ubrac, zeby z domu wyjsc, bo maz byl uprzejmy rano zlamac klucz w szafie i polowa klucza tam tkwi i nie otworze!!!
Poza tym torba niegotowa, bo musialam poprac te rzeczy uzywane w szpitalu i nie wiem, czy wyschna w czas.

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać, że witamy się z Mikołajkiem w 34 tygodniu

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Mimo takiej duchoty mam dzis tyle energii w sobie ze nie dam rady polezec.
Mam takie pytanko: czy wasi partnerzy/mezowie beda z wami przy porodzie? moj tz caly czas sie zastanawia i raz mowi ze chce byc a za chwile mowi ze chyba nie da rady.
ja nie wiem, mój się nie deklaruje, ale chyba będzie, zobaczymy w trakcie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Czy Wy wszystkie czujecie czkawke maluszkow? Ja nigdy nie poczulam i zastanawiam sie czy to normalne, skoro tak wiele z Was o tym wspomina.
ja pierwszy raz poczułam gdzieś 30-31tc, do tej pory miał ze 3x

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dzień dobry
dziś 36 tyg i 1 dzień czyli 37 tydz rozpoczęty....:jupi :

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jestem po USG ale nie mam sily wrocic do domu. Zaleglam u taty na kanapie i leze. Z mala wszystko ok, wazy ok 2500g i jest tydz do przodu.
ciekawo jak u mnie mały

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Witam się z moim małym pierniczkiem w [SIZE=5]34 Tygodniu [COLOR=Red]

Cytat:
ssuper że już w domu, daj spokój nie nadrabiaj

póki was nadrobiłam to sama zaraz będę musiała wychodzić do gina

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:47   #3546
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Cytrynowe powiadasz hmmm brzmi tak swiezo i pysznie
to to http://www.malacukierenka.pl/ciasto-cytrynowe.html, do swojej inwencji dodałam truskawki i troche zmodyfikowałam produkty bo w trakcie okazało sie, że niektórych braknie jak nie wyjdzie to i tak Tż zje

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:50   #3547
Anulka_p
Zakorzenienie

Idę na dół do rodziców. Lubię upały, ale mam w salonie 31 stopni i tak ciągle siedzieć w tej temp. jest już męczące. U rodziców jest chłodniej. Ogarnę się nieco, wypocznę u nich, wezmę prysznic i powrócę.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:51   #3548
jakierka
Zadomowienie

Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!

Cytat:

Ależ to wyszło, akurat jak mnie nie było pierwsze rozpakowanko było, do tego pomyliłam się, bo obstawiałam Malinkę.

U mnie wszystko ok. 2x dziennie ktg po 30 min., 5-6 razy dziennie dodatkowo słuchanie serduszka, mocz, krew, usg. Porobili mi badania, próby watrobowe, na krzepliwość, cukier wszystko ok. Nawet nie wiadomo co sie dzieje, bo cukry miałam za niskie i już sobie podjadam trochę. Dziwne to wszystko. W domu też mi nisko wychodzą, to gdzie moja cukrzyca zniknęła. Liczyłam ruchy 3 razy dziennie, do domu dostałam kartę ruchów. Hemoglobinka śliczna ewidentnie końcówka ciąży mi słuzy.

Szyjka krótka, ale trzyma, Michałek głowa nisko bardzo, już w kanale, czyli jak to okreslił lekarz, aby rozwarcie było to poród powinien szybko pójść. Mały juz jest tam gdzie powinien przy porodzie. Tyle, że ja bede miała cc, bo lekarz nie chce ryzykować. Cesarka ok. 15-17 lipca
Welcome back
Fajnie, ze wszystkie wyniki dobre
Idzia, a dlaczego masz cc skoro Synus tak ladnie jest ulozony i wszystko jest cacy?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-20, 12:54   #3549
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
witaj ponownie

dlatego ja sie zapisałam na usg, zeby zobaczyć czy wszystko ok, a wcześniejsze usg miałam w 30 tygodniu
To chyba też się zastanowię nad dodatkowym usg. Pogadam o tym dziś z TŻ-em

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:56   #3550
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

A ja juz na dzialeczce i podgladam czy jakieś wieści o Milence
Musze latac w staniku sportowym i majtach bo sie rozplywam

Dotka- nie boj sie :p dzieci przybieraja stopniowo wiec napewno Ci Zuzia z waga nie przywali p
Hanka w 3 tygodnie przybrala 1100g w koncowce a teraz juz np.w tydzień ok 100g. W takim tempie jak myslisz to musialabym urodzic 5kg :p mnie od połowy ciąży kilku lekarzy mówiło, ze bedzie duze dziecko
Stary 2013-06-20, 12:57   #3551
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Idzia: witamy w domu i na wizazu)))

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Najgorsze jest to, że tż wieczorem zapytał czy zrobię mu truskawki ze śmietaną, a ja się tylko spytałam, z jakich truskawek był w szoku jak zrozumiał, że pochłonęłam sama prawie 2kg
haahah

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Niedługo co druga będzie gwałcić tżta
mój chyba się w końcu przekonał, poza tym dość oszczędnie całą ciążę było - nie mieliśmy przeciwskazań, tylko bardziej opory - no i Małego już chce mieć na rączkach.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Hymm.. czyli biały gęsty śluz raczej czopem nie jest:co nfused:
nie, to raczej takie gluty galaretowate

Cytat:
Jestem po USG ale nie mam sily wrocic do domu. Zaleglam u taty na kanapie i leze. Z mala wszystko ok, wazy ok 2500g i jest tydz do przodu.
brawa!daj znać jak wujek będzie dzwonił i coś o babci będziesz wiedziała

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam późno czuć Adasiową czkawkę gdzieś koło 30 tc i faktycznie nie da sie tego pomylić z niczym innym choć przyznam się szczerze, że ja nie przepadam za tym uczuciem, jakoś tak się jej boję
też nie przepadam jakoś...

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Uwaga uwaga- ja mam ambitny plan spakowania dzisiaj torby Zobaczymy czy się uda
powodzenia!!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:00   #3552
misiaczka555
Wtajemniczenie

Jednak polozylam sie jeszcze po śniadaniu i spalam do 10:30
Czułam sie jakby przejechał mnie walec i mimo deszczu w nocy jest parno i duszno i autentycznie nie ma czym oddychać.
Zadzwoniłam do pracy.....i siedzę dzis w domu
No dobra.....główny powód to mail od kuriera ze jedzie łóżeczko Majeczki

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dzień dobry
dziś 36 tyg i 1 dzień czyli 37 tydz rozpoczęty....
a ja dziś ledwo żyję... wczoraj nie było mi tak ciężko jak dzisiaj ten skwar w domu mnie rozbraja... dziś 28,5 stopnia i rośnie wczoraj temp. w pokoju doszła do 30 stopni dzisiaj będzie więcej.... jak nasz smerf to zniesie
najdziwniejsze jest to że w nocy temp. na dworze 18 stopni my otworzyliśmy wszystkie okna na oścież i temp. spadła tylko do 25 stopni jednak ściany i dach oddają ciepło całą noc do mieszkania

dziś już ostatecznie idziemy na zakupy mąż codziennie mi to obiecuje ale już dzisiaj się nie wymiga tylko ze szkolenia bhp musi wrócić...

przyszły boki do łóżeczka te co reklamowałam i co???? można ???? można !!!!!!!!!!! te są ładne nawet nie ma co porównywać do tamtych... tylko teraz nie wiem co sprzedawcy w komentarzu napisać... bo niby sprawa załatwiona w ciągu tygodnia wszystko ok się skończyło ale w aukcji jest tekst że sprawdzają każde łóżeczko przed wysyłką co mija się z prawdą.... i nie wiem

także materac, mata na materac, prześcieradło do wózka i parasolka do kupienia mi zostały... i wizyta w textil market i 5 10 15
za tygodnie i super że boki łóżeczka dojechaly

Cytat:
dla córeczki. Fajnie masz z tym tata

Cytat:

Witam się z moim małym pierniczkiem w 34 Tygodniu
za tygodnie. Uwielbiam jak mówisz pierniczek
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Siedzę przy wiatraku i piję zimną maślankę Miałam całkiem niezłą noc o dziwio Tylko obudził mnie TAKI kop w żebra, że się zwinęłam w pół Młody tak mi przywalił, aż się chyba sam się wystraszył, bo potem była cisza przez dłuższą chwilę
Nadrabiam dalej.
Tez lecę po maslanke, pycha!
Moja córa też z tych nie oszczedzajacych matki. Te nasze dzieciaczki chyba muszą być w centrum uwagi

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Aaaaa, wiecej odeszlo

I zdecydowanie brzuszek pobolewa samym dolem, ale nie sprawdzam jeszcze, co ile. Wlosy farbuje

Hyhyhyhy, dzisiaj nie rodze, bo nie mam czasu!!!
O 15.30 jest Lali wystep w przedszkolu!!! musze byc, bo to na dzien mamy i dzien taty i zakonczenie roku 3 w 1
Poza tym jest za goraco.
Poza tym nie mam sie w co ubrac, zeby z domu wyjsc, bo maz byl uprzejmy rano zlamac klucz w szafie i polowa klucza tam tkwi i nie otworze!!!
Poza tym torba niegotowa, bo musialam poprac te rzeczy uzywane w szpitalu i nie wiem, czy wyschna w czas.
pogadal z Lilo moze sie zgodzi wyjść w dogodniejszym terminie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Też się wzruszyłam na DDTVN

Zapomniałam napisać, że witamy się z Mikołajkiem w 34 tygodniu
brawa za tygodnie
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dziekuje
Szczesciara Ja mam jeszcze 1,5tyg i wakacje przez jakies 4-5tyg Nie wiem jak Ty, ale ja osobiscie mecze sie psychicznie w pracy, bo niestety nie lubie tego co robie. No ale juz niedlugo

Ogólnie to lubię moja prace i pewnie z tęsknoty czasem zajde zobaczyć jak sobie radzą beze mnie. Ale jak wszędzie zdarzają sie dni lepsze i gorsze. Moj gin jakie oczy wytrzeszczyl jak sie zorientował ze dopiero teraz idę na zwolnienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość

mnie tez czysci ale po takich ilosciach truskawek, ogorkow gruntowych i pomidorow to chyba nie dziwne

NADROBIŁAM lecę po maslanke.
Musiałam założyć stanik jak ma kurier przyjść i chyba cycki mi utona zaraz tak im gorąco

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:00   #3553
BelleFramboise
Raczkowanie

Dotarłam właśnie do domku, niestety jeszcze samawidocznie nie mój czas na rodzenie a tak już bym chciała
Może coś w weekend się ruszy, w sobotę mam urodziny

Gratulację dla Margosi

Dziękuję bardzo eveewe za każdego sms'a z osobna
Nie wiem czy będę w stanie chociaż trochę Was nadrobić, bo mam dzisiaj trochę zajęć w domu bo jutro w końcu wraca po dobrym miesiącu Tż z trasy i muszę troche ogarnąć chatkę może sprzątanie zadziała

Buziaki

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:02   #3554
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
W twoim "wieku ciążowym" moja torba była już prawie spakowana. Nieładnie tak zwlekać.
W mojej brakuje tylko kolorowych kosmetyków (naiwnie myślę, że dam radę się lekko przypudrować ), ładowarki, aparatu fotograficznego i spożywki: woda mineralna, jakieś lekkie ciasteczka do chrupania na wszelki wypadek.
Mam dużą większość ładnie ułożone na gromadkę, ale zostało jeszcze wybranie ciuszków dla Małej (co będzie najtrudniejszym zadaniem) i wpakokowanie wszystkiego w najmniejszą z możliwych toreb.
Poczułam się zrugana, zrobię to dziś na 100%

Teraz biorę się za wybór łóżeczka, które dziś mamy zamiar zamówić. Mąż dziś rano postawił przed nami takie zadanie Bo on się boi "że nie będzie miał gdzie położyć naszej córeczki"

Jeśli chodzi o USG w szpitalu, też mam szczerą nadzieję, że mi zrobią, bo ostatnie miałam w 31/32 tyg i chciałabym, żeby wiedzieli ile Malutka waży i czy na pewno nadal leży główką do dołu.
Stary 2013-06-20, 13:03   #3555
idzia111
Zakorzenienie

Anulka wszystkiego najlepszego

Jakierka mam wskazanie od ortopedy do cc
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:07   #3556
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Dotarłam właśnie do domku, niestety jeszcze samawidocznie nie mój czas na rodzenie a tak już bym chciała

Gratulację dla Margosi

Nie wiem czy będę w stanie chociaż trochę Was nadrobić, bo mam dzisiaj trochę zajęć w domu bo jutro w końcu wraca po dobrym miesiącu Tż z trasy i muszę troche ogarnąć chatkę może sprzątanie zadziała

Buziaki
witaj z nami
nawet nie nadrabiaj, najważniejsze wiesz , ciesz się powrotem Tż

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

ja już prawie na wylocie ...
potem przejdę się do pracy zanieść l4

Synek
Stary 2013-06-20, 13:09   #3557
idzia111
Zakorzenienie

Oliath Ty to jesteś agentka Nie masz czasu rodzić

A propo pobytu w szpitalu, nie było tak źle, bo fajne dziewczyny na sali ze mną były. W poniedziałek poszłyśmy spać o 1 prawie, tak sie smiałyśmy.

Belle właśnie witaj, razem wróciłyśmy ze szpitala. Od kiedy leżałaś?

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-06-20 o 13:10
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:09   #3558
jakierka
Zadomowienie

Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!

Cytat:

Gratulację dla Margosi

Buziaki
Witam i Ciebie Jak dzidzius i jak wyniki w trakcie pobytu w szpitalu??

Stary 2013-06-20, 13:13   #3559
sammi24
Zadomowienie

Poszłam się położyć o 7.00 i wstałam godzinę temu czuję się taka rozbita, jakby mi ktoś porządnie przyłożył przez łeb

Anulka sto lat!!!! !!!!!! lekkiego porodu, szybkiego powrotu do zdrowia, fajowych wakacji, spełnienia marzeń !!!!

Skylie ale uroczy komplement dostałaś od dziecka
Ewusia
super, że jesteście w domku i szpital Cię ominął
Kejt uważaj przy tym sprzątaniu, aż mnie ciarki przeszły jak czytałam o pręcie
Magdalenne
to masakra poparzyć się i to przy takim upale
Enle za wizytę
Jakierka daj troszkę deszczu od Was
Eveewe wspólczuję Ci h., moja siostra ma z nimi problemy i strasznie się męczy
Sarna za 31 tc
Ghia my chyba będziemy kąpać małego codziennie
Oliath CZOP?!!! o ja Cie
Ita wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu !!!

Marionette za 36 tc
Tysia za 34 tc
Idzia wracasz do nas , hurra moja koleżanka powiedziała, że spędzony tydzień na patologii ciąży w szpitalu, tydzień przed wywoływanym porodem był jak najlepsze kolonie w życiu
Niunia za 37 tc
Gusia za 34 tc
Mela brawa za wizytę
Magolina to ja mam identyczne odczucia co do czkawki małego nie przepadam za nią, a mały ma ją przynajmniej raz dziennie, przeważnie 2x
Bella fajnie, że jesteś z powrotem
i ciekawe jak Malinka...?

Zmykam, jadę po truskawy i czereśnie, mam nadzieję, że nie padnę za kółkiem
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:14   #3560
magolina
Wtajemniczenie

zjadłam właśnie obiadek - młode ziemniaczki z koperkiem, jajko sadzone, sałata ze smietaną i do popicia zimne zsiadłe mleko

Cytat:

witajcie z Michasiem w domku.
No to jeszcze niecały miesiąc i utulisz syneczka
Pisałaś, że co niektóre kobiety symulują, żeby być pod opieką w szpitalu - mi też to przeszło przez myśl choć moja ginka kiedyś coś przebakiwała, że będzie mnie chciała położyć w szpitalu po zdjęciu pessara

Cytat:

Gratulację dla Margosi

Buziaki
No to dzisiaj sprzatanko, a od jutra okłady z Tżta

Mela brawa za wizytę
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:15   #3561
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Witaj w domku

Cytat:

Gratulację dla Margosi

Buziaki
nie nadrabiaj tylko opowiadaj

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-06-20, 13:16   #3562
malaczarnakejt
Zakorzenienie

właśnie wstawiłam pierwsze Filipowe pranie
Tetrówy i spadkowy ochraniacz na szczebelki - biały, ale z plamami, więc w 90 stopniach go traktuję. Poza tym nie miałam nic więcej na 90 stopni, a szkoda mi było tyle wody i prądu :P haha

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:17   #3563
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Oliath Ty to jesteś agentka Nie masz czasu rodzić

A propo pobytu w szpitalu, nie było tak źle, bo fajne dziewczyny na sali ze mną były. W poniedziałek poszłyśmy spać o 1 prawie, tak sie smiałyśmy.
witaj w domu
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:18   #3564
fiazo
Zakorzenienie

pędzę na wizytę, pa

Synek
Stary 2013-06-20, 13:19   #3565
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie wstawiłam pierwsze Filipowe pranie
Tetrówy i spadkowy ochraniacz na szczebelki - biały, ale z plamami, więc w 90 stopniach go traktuję. Poza tym nie miałam nic więcej na 90 stopni, a szkoda mi było tyle wody i prądu :P haha
mi tak szkoda pradu że w 90st nic nie prałam

a kiedys nasze mamusie gotowały pieluchy na piecach- wobrażacie to sobie??

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
pędzę na wizytę, pa
i czekamy na relacje
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:20   #3566
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
pędzę na wizytę, pa

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-06-20, 13:23   #3567
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
to to http://www.malacukierenka.pl/ciasto-cytrynowe.html, do swojej inwencji dodałam truskawki i troche zmodyfikowałam produkty bo w trakcie okazało sie, że niektórych braknie jak nie wyjdzie to i tak Tż zje
wyglada ladnie dobrze masz-moj Tz nie tknie jak wyjdzie nie dobre...

Bella witamy spowrotem, szkoda, ze bez maluszka

Ale ukrop! a jeszcze wzielam sie za prasowanie... Jestem czerwona jak burak i latam w krotkiej bawelnianej nocnej koszuli. Na szczescie nie spodziewam sie nikgo. chyba

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:24   #3568
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Raczej nie Ja też mam takie upławy
No trudno

Cytat:

Witam się z moim małym pierniczkiem w 34 Tygodniu

Widzę że zaczyna się dziać coraz bardziej gorąco widzę odchodzące czopy i w ogóle, zaczyna mnie to wszystko już coraz bardziej przerażać

A mnie znów biorą bóle przedporodowe, biorę Nospę i przechodzi (dziękuję Bogu że przechodzi, bo tak się boję porodu )
a z drugiej strony chciałabym mieć małego już przy sobie ...

Idę dalej ponadrabiać

Chyba każda się boi produ..trzeba robić jakies wspólne dobre wizualizacje!

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Mam tak samo... Kamil przybrał 800g w 2 tygodnie i miesiąc przed terminem ważył 3100, więc jeśli tak dalej rośnie, to będzie ponad 4,5kg... TŻ mi mówi, że będzie duży... A ja się boję. Mam 156cm wzrostu i nie urodzę takiego dużego dziecka

Najważniejsze, że wszystko ok
Też ma takie obawy niestety...zobaczymy co lekarz na wizycie powie

Cytat:

My w nowej sypialni od soboty, łóżko lekko przetestowane, ale za gorąco więc nic z tego :P poza tym zmordowani sprzątaniem zasypiamy od razu
My będziemy nocą testować.. nie odpuszczę po tylu miesiącach bez..

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
My mamy zielone światło od 1 lipca. Teraz mąż nie da się dotknąć ale zapowiedział, że po 1 mam się go bać Niech raczej on się boi mnie

Lecę zjeść coś, wstawię pranie i wezmę się za prasowanie

Wątek ucichnie jak wszystkie zaczną wykurzanie

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:24   #3569
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:

Gratulację dla Margosi

Buziaki
a jak pobyt w szpitalu? I co u dzidziola?

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 13:24   #3570
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Poszłam się położyć o 7.00 i wstałam godzinę temu czuję się taka rozbita, jakby mi ktoś porządnie przyłożył przez łeb

Anulka sto lat!!!! !!!!!! lekkiego porodu, szybkiego powrotu do zdrowia, fajowych wakacji, spełnienia marzeń !!!!

Skylie ale uroczy komplement dostałaś od dziecka
Ewusia
super, że jesteście w domku i szpital Cię ominął
Kejt uważaj przy tym sprzątaniu, aż mnie ciarki przeszły jak czytałam o pręcie
Magdalenne
to masakra poparzyć się i to przy takim upale
Enle za wizytę
Jakierka daj troszkę deszczu od Was
Eveewe wspólczuję Ci h., moja siostra ma z nimi problemy i strasznie się męczy
Sarna za 31 tc
Ghia my chyba będziemy kąpać małego codziennie
Oliath CZOP?!!! o ja Cie
Ita wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu !!!

Marionette za 36 tc
Tysia za 34 tc
Idzia wracasz do nas , hurra moja koleżanka powiedziała, że spędzony tydzień na patologii ciąży w szpitalu, tydzień przed wywoływanym porodem był jak najlepsze kolonie w życiu
Niunia za 37 tc
Gusia za 34 tc
Mela brawa za wizytę
Magolina to ja mam identyczne odczucia co do czkawki małego nie przepadam za nią, a mały ma ją przynajmniej raz dziennie, przeważnie 2x
Bella fajnie, że jesteś z powrotem
i ciekawe jak Malinka...?

Zmykam, jadę po truskawy i czereśnie, mam nadzieję, że nie padnę za kółkiem
Jak Ty to zrobilas? Nie ominelas chyba nikogo

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości