|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Anulka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
ita wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ![]() Oli trzymam kciuki za szybki i łatwy poród! Witam Was serdecznie Brzuchatki i życzę udanego dnia
|
|
|
|
#3542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
witaj ponownie
![]() dlatego ja sie zapisałam na usg, zeby zobaczyć czy wszystko ok, a wcześniejsze usg miałam w 30 tygodniu |
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chciałabym rodzić kiedy personel nie ma kompletnie oglądu jak duży może być maluch.
|
|
|
|
|
#3545 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ciekawo jak u mnie mały Cytat:
![]() ssuper że już w domu, daj spokój nie nadrabiaj póki was nadrobiłam to sama zaraz będę musiała wychodzić do gina |
||||||
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
to to http://www.malacukierenka.pl/ciasto-cytrynowe.html, do swojej inwencji dodałam truskawki i troche zmodyfikowałam produkty bo w trakcie okazało sie, że niektórych braknie
jak nie wyjdzie to i tak Tż zje
|
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Idę na dół do rodziców. Lubię upały, ale mam w salonie 31 stopni i tak ciągle siedzieć w tej temp. jest już męczące. U rodziców jest chłodniej. Ogarnę się nieco, wypocznę u nich, wezmę prysznic i powrócę.
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Cytat:
Fajnie, ze wszystkie wyniki dobre Idzia, a dlaczego masz cc skoro Synus tak ladnie jest ulozony i wszystko jest cacy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3549 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3550 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
A ja juz na dzialeczce i podgladam czy jakieś wieści o Milence
![]() Musze latac w staniku sportowym i majtach bo sie rozplywam ![]() Dotka- nie boj sie :p dzieci przybieraja stopniowo wiec napewno Ci Zuzia z waga nie przywali Hanka w 3 tygodnie przybrala 1100g w koncowce a teraz juz np.w tydzień ok 100g. W takim tempie jak myslisz to musialabym urodzic 5kg :p mnie od połowy ciąży kilku lekarzy mówiło, ze bedzie duze dziecko
|
|
#3551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Idzia: witamy w domu i na wizazu
)))Cytat:
mój chyba się w końcu przekonał, poza tym dość oszczędnie całą ciążę było - nie mieliśmy przeciwskazań, tylko bardziej opory - no i Małego już chce mieć na rączkach. nie, to raczej takie gluty galaretowate Cytat:
Cytat:
powodzenia!!
|
|
#3552 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Jednak polozylam sie jeszcze po śniadaniu i spalam do 10:30
![]() Czułam sie jakby przejechał mnie walec i mimo deszczu w nocy jest parno i duszno i autentycznie nie ma czym oddychać. Zadzwoniłam do pracy.....i siedzę dzis w domu No dobra.....główny powód to mail od kuriera ze jedzie łóżeczko Majeczki Cytat:
za tygodnie i super że boki łóżeczka dojechaly Cytat:
dla córeczki. Fajnie masz z tym tata za tygodnie. Uwielbiam jak mówisz pierniczekCytat:
Moja córa też z tych nie oszczedzajacych matki. Te nasze dzieciaczki chyba muszą być w centrum uwagi Cytat:
Cytat:
brawa za tygodnieCytat:
Cytat:
NADROBIŁAM Musiałam założyć stanik jak ma kurier przyjść i chyba cycki mi utona zaraz tak im gorąco
|
|
|
#3553 |
|
Raczkowanie
|
Dotarłam właśnie do domku, niestety jeszcze sama
widocznie nie mój czas na rodzenie a tak już bym chciałaMoże coś w weekend się ruszy, w sobotę mam urodziny ![]() Gratulację dla Margosi Dziękuję bardzo eveewe za każdego sms'a z osobna ![]() Nie wiem czy będę w stanie chociaż trochę Was nadrobić, bo mam dzisiaj trochę zajęć w domu bo jutro w końcu wraca po dobrym miesiącu Tż z trasy i muszę troche ogarnąć chatkę może sprzątanie zadziała![]() Buziaki |
|
|
|
#3554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poczułam się zrugana, zrobię to dziś na 100% Teraz biorę się za wybór łóżeczka, które dziś mamy zamiar zamówić. Mąż dziś rano postawił przed nami takie zadanie Bo on się boi "że nie będzie miał gdzie położyć naszej córeczki" Jeśli chodzi o USG w szpitalu, też mam szczerą nadzieję, że mi zrobią, bo ostatnie miałam w 31/32 tyg i chciałabym, żeby wiedzieli ile Malutka waży i czy na pewno nadal leży główką do dołu.
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka wszystkiego najlepszego
Jakierka mam wskazanie od ortopedy do cc |
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie nadrabiaj, najważniejsze wiesz , ciesz się powrotem Tż ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- ja już prawie na wylocie ... potem przejdę się do pracy zanieść l4 |
|
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath Ty to jesteś agentka
Nie masz czasu rodzićA propo pobytu w szpitalu, nie było tak źle, bo fajne dziewczyny na sali ze mną były. W poniedziałek poszłyśmy spać o 1 prawie, tak sie smiałyśmy. Belle właśnie witaj, razem wróciłyśmy ze szpitala. Od kiedy leżałaś?
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-06-20 o 13:10 |
|
|
|
#3558 | |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Cytat:
Jak dzidzius i jak wyniki w trakcie pobytu w szpitalu??Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
Poszłam się położyć o 7.00 i wstałam godzinę temu
czuję się taka rozbita, jakby mi ktoś porządnie przyłożył przez łeb ![]() Anulka sto lat!!!! ![]() !!!!!! lekkiego porodu, szybkiego powrotu do zdrowia, fajowych wakacji, spełnienia marzeń !!!!Skylie ale uroczy komplement dostałaś od dziecka Ewusia super, że jesteście w domku i szpital Cię ominął Kejt uważaj przy tym sprzątaniu, aż mnie ciarki przeszły jak czytałam o pręcie Magdalenne to masakra poparzyć się i to przy takim upale Enle za wizytęJakierka daj troszkę deszczu od Was ![]() Eveewe wspólczuję Ci h., moja siostra ma z nimi problemy i strasznie się męczy ![]() Sarna za 31 tcGhia my chyba będziemy kąpać małego codziennie ![]() Oliath CZOP?!!! o ja Cie ![]() Ita wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu !!! Marionette za 36 tcTysia za 34 tcIdzia wracasz do nas , hurra Niunia za 37 tcGusia za 34 tcMela brawa za wizytę ![]() Magolina to ja mam identyczne odczucia co do czkawki małego ![]() Bella fajnie, że jesteś z powrotem i ciekawe jak Malinka...? Zmykam, jadę po truskawy i czereśnie, mam nadzieję, że nie padnę za kółkiem
|
|
|
|
#3560 | ||
|
Wtajemniczenie
|
zjadłam właśnie obiadek - młode ziemniaczki z koperkiem, jajko sadzone, sałata ze smietaną i do popicia zimne zsiadłe mleko
![]() Cytat:
No to jeszcze niecały miesiąc i utulisz syneczka Pisałaś, że co niektóre kobiety symulują, żeby być pod opieką w szpitalu - mi też to przeszło przez myśl choć moja ginka kiedyś coś przebakiwała, że będzie mnie chciała położyć w szpitalu po zdjęciu pessara Cytat:
![]() Mela brawa za wizytę
|
||
|
|
|
#3561 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wstawiłam pierwsze Filipowe pranie
![]() Tetrówy i spadkowy ochraniacz na szczebelki - biały, ale z plamami, więc w 90 stopniach go traktuję. Poza tym nie miałam nic więcej na 90 stopni, a szkoda mi było tyle wody i prądu :P haha |
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kiedys nasze mamusie gotowały pieluchy na piecach- wobrażacie to sobie?? ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- i czekamy na relacje
|
|
|
|
|
#3566 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bella witamy spowrotem, szkoda, ze bez maluszka ![]() Ale ukrop! a jeszcze wzielam sie za prasowanie... Jestem czerwona jak burak i latam w krotkiej bawelnianej nocnej koszuli. Na szczescie nie spodziewam sie nikgo. chyba
|
|
#3568 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No trudno
Cytat:
Chyba każda się boi produ..trzeba robić jakies wspólne dobre wizualizacje! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3569 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

ja chcę zimnego arbuzika!

Nie chciałabym rodzić kiedy personel nie ma kompletnie oglądu jak duży może być maluch. 
hmmm brzmi tak swiezo i pysznie

!!!!!! lekkiego porodu, szybkiego powrotu do zdrowia, fajowych wakacji, spełnienia marzeń !!!!
i czekamy na relacje