|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Marionette: ja postawiłąm na smoczek Calma i butelkę Medeli.. tak samo laktator.
dzoan: ale masz szczęście )) czekamy na wieści od karolajn.. ale pewnie już ma Hanie na rączkach. ja tak mogę dzisiaj/jutro.. jakbyś się gdzieś wybierała generalnie do środy bo mam męża w domu na zwolnieniu, więc pod ręką..![]() fiazo: zazdroszczę czereśni!!! mniaaaaaaam...
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Hellol
Iwonko wszystkiego najlepszego,zdrowia szczescia lekkiego porodu ) i spełnienia marzen )Ale dzis dziwny dzien eh ja bylam na spacerze w pepco kauflandzie ale nie ma nic ciekawego.. na obiedzie u tesciowej przyszlam wlasnie a tz poszedł na rower i co? I tak sie rozpadalo ze o jAAA CIEEE hahahhaa ![]() gratuluje nowych tyg wszystkim ciekawe co tam u karolajn? Margoś wypatrywałam Cie gdzies.. tzn nawet nie ciebie tylko Piotrusia ) ale Cie nie było chyba ze znowu sie gdzies za krzakami schowalas pije kawę mrozoną i relax ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Marrionette ja mam butelki i smoczki Aventu. |
|
|
|
#873 |
|
Zadomowienie
|
o widze ze naraZie cisza z karolajn
myślałam ze będzie nowinka kolejnamąż wrócił z pracy znowu poryczałam on o co mi chodzi porozmawiaj ze mną ja w płacz później w śmiech ach te hormony...wiecie to chyba dlatego że dawno nie płakałam
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Napisałam tu opowiadanie i tel mi wciął:screwy:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zamówiłam dla rodziców żelazko w podziękowaniu za przechowanie nas na 6 tyg
Myślę, że podarunek im się spodoba, mimo, że mają działające, ale chyba 15-letnie i sklejone taśmą, żeby spód nie odpadał A jakoś źle mi z tym, że nie chcieli żadnych pieniędzy i jeszcze przesłali mi kasę na deskę do prasowania. A niech mają coś od nas ![]() I chwalę się |
|
|
|
#876 |
|
Rozeznanie
|
Już przygotowane na przybycie Fi? Mamy podobny tp i zastanawiam sie czy już rozkładać?
|
|
|
|
#877 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:za wszystkie rozpoczęte nowe tygodnie dziewczynki. Ja też zaczynam nowy 33 tydzień dziś w 33 urodziny Stawiam wszystkim smaczne soczki,bezalko Bavarie i inne pyszności!!!Za godzinę wychodzę na romantyczną kolację z Tż-tem,a z rana dostałam kolczyki w prezencie od Niego ![]() Byliśmy też na pchlim targu tylko z rzeczami dla dzieci,było bardzo tłoczno,ale mam kilka łupów.Cały zestaw pościeli do łóżeczka(nieuzywany). Karuzelka z Tiny love do łóżeczka,kilka kolorowych śliniaczków. Kurteczkę na deszcz,ale to na później Kocyk z polara. Ok,to się pochwaliłam Życzę udanego dnia Brzuchatki i szybkiego porodu Karolajn!!!
|
||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozłożyliśmy łóżeczko, bo musieliśmy je wyszorować (spadkowe), a teraz leży na nim materac, bo capi strasznie, przykryty kocem, coby kurzu nie łapał ![]() Mąż chciał wynieść łóżeczko do salonu, bo "zagraca" sypialnię. Faktycznie mało miejsca mamy, ale trzeba się przyzwyczaić, poza tym w sypialni gości nie przyjmujemy teraz, więc lepiej niech stoi u nas
|
|
|
|
|
#879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#880 |
|
Rozeznanie
|
przejrzałam się dzisiaj porządnie w lustrze po kąpieli i
jaki mam strasznie przeorany brzuch rozstępami no nic powinnam się z tym liczyć ale trochę szkoda mi mojego ślicznego zgrabnego brzuszka... co prawda z gołym brzuchem chodzę tylko w kostiumie no i tż podczas przytulanek na niego patrzył a teraz będę musiała go zakrywać...
|
#881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego ![]() i za kolejny tydzień ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
Po ciąży zafunduj sobie krem na rozstępy |
||
|
|
|
#882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kurczaki-dwupaki
A my świetujemy dzis rocznice slubu ![]() Tz sie dziwi ze tyyle razem wytrzymalismy Zrobilismy pyszne sniadanko...poprzytulalis my sie w koncu pospalismy bo lało.Wieczorkiem zrobimy sobie we dwoje grila ![]() Tz cały dzien przekonuje Laure zeby juz wyszła.Ona tylko na to sie leniwie przeciaga i boleśnie mi noge wypycha bokiem
|
#885 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41452717]No Mały znowu pociumkal, a ja sie skrecam z bólu. Ale już obie piersi wyprobowane, z obu leci. I prze ieralam go, taka kruszynke to az strach... Zdjelam ubranko, pieluszke, chusteczka przetarlam pupe, potem krem na pośladki i pod moszne i z powrotem pieluszka i ubranko. Rana ciągnie okropnie, ale nie mam już od rana nic przeciwbolowego. No a potem wzięli Małego na badanie krwi, płakać mi sie chce na myśl o tym.
[/QUOTE] Jesteś bardzo silna i dzielna Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aż boję się, że umrę ze wstydu jutro na wizycie jak ginka go zobaczy Smaruję kilka razy dziennie i niestety nie znikają. Będę walczyć z tym po porodzie.
|
|
#886 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam sobie
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41447316]Byłam u niego i ładniej chwytal pierś i już nie wrzeszczal tak bardzo, coś z tego będzie mam kupić małe kapturki, bo jest taki malusi ale jestem dobrej myśli. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
I brawa za tygodnie i zakupki Cytat:
)
|
|
#888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mialam rozlozyc lozeczko ale sie zebrac nie moge lol.No pewnie,takie prezenty sa idealne
|
||
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
sarenka: przytul
strasznie Ci te hormony harcują...
|
#890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super
|
|
|
|
|
#891 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za tc, zakupki i wszystkiego naj z okazji urodzinCytat:
za rocznicę ja wróciłam z centrum, posłuchaliśmy trochę koncertu, ale przez moje nogi to tylko w domu wytrzymuję jak wracaliśmy to się dowiedzieliśmy, że zaplanowano już nam wyjazd w sobotę na wieś jesteśmy źli na maxa, wszystko przez teściowej siostrę, teściowa też nie jest zadowolona bo za jej plecami wszystko
|
|||
|
|
|
#892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znacie sie chyba na wylot ) heeCytat:
|
||
|
|
|
#893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kejt, fajne lozeczko Juz wlozylas posciel czy to tak dla pokazu? Juz doczytalam, ze to drugie Elaine, fajnie brzmia te kurki, jajeczka i warzywaka z ogrodka! Smacznego ![]() Kubus Puchatek, za tydzien i przede wszystkim Wszystkiego najlepszego dla Ciebie!!! I oczywiscie czekamy na fotki lupow jak tylko skonczysz celebrowanie urodzin ![]() Ja juz po obiadku, dzis mialam pierogi ruskie (niestety kupione, choc i te byly bardzo dobre). Specjalnie zaciagnelam TZta do Asdy aby kupic truskawki i czeresnie, bo tam sa przepyszne, ale stwierdzilam ze bylismy tam poraz ostatni. Nie lubie duzych supermarketow, bo kusza niepotrzebnie i jak zwykle tracimy wiecej pieniedzy, niz w mniejszym sklepie. No ale truskawki, czeresnie, winogronko, arbuz i lody czekaja na mnie Bedzie sie dzialo!! ![]() Kolejna mila rzecz to taka, ze otrzymalam dzis paczke od przyjaciolki z Polski z rzeczami po jej dzieciach, sa tam spiochy i kaftaniki, bo tego w sumie najbardziej brakuje w UK. Sporo sposrod nich jest cieplych (welurowych), co mnie ucieszylo, bo takowych mialam bardzo malo Do tego dostalam kilka dodatkow (czapeczki, skarpetki, niedrapki) i fajna ksiazeczke a takze grzechotki. No jest kochana! Mam zatem wszystkie ubranka dla Edzia i juz wkrotce zaczne je przebierac i prac
|
|
#894 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witamy się z Tomaszkiem w 37 tygodniu ciąży Z tej okazji przyniosłam sobie na śniadania do łóżka czereśnie i truskawki i właśnie je pochłaniam [/QUOTE] godny wiek blisko finiszu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#895 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#896 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41449377]
ale wczoraj miałam przygodę... umówiłam się z przyjaciółkami do knajpy wieczorem na 20 do rynku... ale zajęłam się koszeniem ogródka i całkiem o tym zapomniałam... zadzwoniła jedna z nich po którą miałam podjechać więc się szybko ogarnęłam ale okazało się, że wszystkie drogi prowadzące do jej domu są zablokowane bo ma być jakiś maraton we Wrocławiu i nie dam rady... dzwonię i jej to mówię, a ta że ona nie dojdzie do mnie bo rozwalił się jej but i zaczęła rozmawiać z policjantem który stał obok niej żeby mnie wpuścili... i wyobraźcie sobie że mnie jaką jedyną przepuścili i podjechałam po Dorotkę... na rynku było super, siedziałyśmy sobie do 1 w nocy i gadałyśmy odwiozłam potem Dorotkę do domu i było ok aż do momentu kiedy skończyło się miasto i latarnie przy drodze... jadę i jakoś mi dziwnie i mało widzę, więc założyłam okulary... i dalej nic nie widzę... okazało się, że nie działają mi w ogóle światła w aucie !!!! nic z nic no myślałam że skonam.. ciemno jak w d..pie.. dawno nie jechałam pod wieczór albo w nocy autem i nie wiedziałam o tym... ale jaja... najlepsze że policjanci pokazywali mi wcześniej żebym włączyła światła i się dziwiłam o co im chodzi przecież mam włączone... zresztą po miescie jeździłyśmy całe czas albo pod prąd albo tam gdzie zakazy bo wszystko było pozastawiane i zamknięte i się śmiałyśmy ze jakby co to mówimy że nie jesteśmy stąd i szukamy szpitala bo rodzę ... [/QUOTE]TESO niezłe jaja z tymi swiatłami ![]() Cytat:
LILO rośnij kurczaczku zaciskam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#897 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia, spełnienia marzeń, szybkiego i bezpolesnego porodu oraz zdrowego maluszkaCytat:
![]() Cytat:
I w ikei kupiłam: - materac za 25 zł ten sam co Teso http://www.ikea.com/pl/pl/images/pro...E234298_S4.JPG - szklaeczki z flamingami http://www.ikea.com/pl/pl/images/pro...E328862_S4.JPG - 2 prześcieradełka białe http://www.ikea.com/pl/pl/images/pro...E101601_S4.jpg - oraz pojemniki na łóżeczko http://www.ikea.com/pl/pl/images/pro...E084479_S4.jpg Miałam zamiar jeszcze kupić ten ochraniacz na materac, ale jakoś nie przypadł mi do gustu http://www.ikea.com/pl/pl/images/pro...E213547_S4.JPG |
|||
|
|
|
#898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za super podarki z Polski,fajnie mieć takie przyjaciółki My głównie w Asdzie robimy zakupy i też dzisiaj pożerałam truskawy z lodami i bitą śmietaną mniam mniamDziękuję wszystkim za życzonka i uciekam na kolację
|
|
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj znamy sie ,znamy ![]() Dziekuje za zyczonka ![]() Karolaaaaaaaaaaaajn klujesz czy juz po ? W razie czego dalej zaciskam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

)) czekamy na wieści od karolajn.. ale pewnie już ma Hanie na rączkach. ja tak mogę dzisiaj/jutro.. jakbyś się gdzieś wybierała
myślałam ze będzie nowinka kolejna
ja w płacz później w śmiech ach te hormony...wiecie to chyba dlatego że dawno nie płakałam

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

klask i:za wszystkie rozpoczęte nowe tygodnie dziewczynki. Ja też zaczynam nowy 33 tydzień dziś w 33 urodziny 

Smacznego 
Bedzie sie dzialo!!