Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 10:09   #2041
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Hej

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
przekazalam wszystkie kciuki Cynamonkom i dostałam odpowiedź:

"Szkoda Waszych kciuków- nie nadwyrężajcie palców bo ten leniuch chce mieć "najbardziej robioną matkę w konia" wątku mamuś lipcowo sierpniowych 2013. Buźka "
I nie urodziła?
Ale Adaś sobie grabi

Idę nadrabiać.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:12   #2042
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Margoś macie cudnego synka, taki spokojny na zdjeciach, pewnie grzeczniejszy od mamusi

Witam sie z wisielczym humorem
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:12   #2043
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
To u nas będzie Ola Pępek (po koleżance z przedszkola)

A jak tłumaczyliśmy Wojtusiowi że my mamy na nazwisko inaczej to powiedział, że wszyscy sobie zmienimy nazwisko na Pępek

to chyba taki wiek... u nas też padały propozycje przywłaszczenia imienia z nazwiskiem dla naszej małej Miała być Hanią P., Zosią W. i Oliwią R.

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:21   #2044
tweedledee
Zakorzenienie

Też niedawno wstałam dzoan

Teraz wcinam serek, zara ogarnę mieszkanko, bo dzisiaj znowu kolega chce wpaść To już się nie wymigam A muszę się już przygotować na wizytkę, bo o 14.30 mam być na miejscu - trzymajcie kciuki! Chyba w końcu poznam wagę małego
Stary 2013-06-25, 10:23   #2045
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
O Dotka Skarbie... potrzebuje porady

Jak ubrać Glutka dziś na polko?!
Niewiem,ximna nie ma hahahwirm jedno!ja ide na spacer ze sze i malym i prosze nie chowaj sie za krzakami..)

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:23   #2046
Myszolka91
Raczkowanie

hej. jaka pogoda okropna,pada od samego rana. wczoraj bylismy z tz na zakupach i niedlugo zakoncze wyprawke dla maluszka kupilsmy kocyk,recznik z kapturkiem,butelke,2 pizamy do szpitala sobie kupilam i stanik do karmienia jeszcze tylko drogerie musze zaliczyc i bede gotowa na przyjscie malenstwa
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:28   #2047
lachryma
Zakorzenienie

i po śniadanku

miałam dziś do załatwienia kilka spraw na mieści, ale tak leje, że na razie odpuszczam

Margoś- fajny ten Twój synek

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

pytałam się wczoraj gina o naturalne przyspieszacze porodu to on stwierdził, że najlepiej działają 2 metody: współżycie i masaż brodawek. w sumie można to podpiąć pod jedną rzecz
także ten... można sobie odpuścić mycie okien
Stary 2013-06-25, 10:29   #2048
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Melduję, że żyję, ledwo, ale żyję...

Noga spuchnięta, ciśnienie ok, dziś leżałam ile się dało, troszkę poczytałam Was z komóry (odpisywać na tel. nie mam cierpliwości). Teraz troszkę ponadrabiam i jeszcze rozliczenie do pracy muszę zrobić (nie pytajcie... szkoda nerwów).

Aaaaa, jeszcze zgłaszam, że moczenie opuchniętych nóg w zimnej wodzie dało efekty - mam kaszel i katar

A pracy nie zazdroszczę
Cytat:
Wczoraj mieliśmy chrzest bojowy bo Tż jak wyszedł o 8 rano z domu to wrócił przed 22 Ale Glucior jest na tyle idealny, że nieskromnie powiem, że poradziliśmy sobie idealnie
Super
Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Witam się tylko z rańca powiedzieć, ze u nas ok. Noc nie należała do najlepszych ale dało się przeżyć. Jestem już po lewatywie i po miesiącach zaparć to naprawdę nie była zła rzecz
Trzymajcie kciuki i buziaki dla Was Brzuchatki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Trzymam kciuki!!
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Witam się z rana
zbieram się do lekarza na wizytę, zobaczymy co tam się w środku dzieje, pada prze okrutnie a ja nie wcisnę nogi w żadne buty, chyba zostają mi sandały , do lekarza zawiezie mnie tż ale jak ja wrócę to nie wiem będę pływać.

Ghia zaciśnięte

Pozdrawiam i ściskam mocno
Przynajmniej nogi sobie umyjesz za darmo
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41478719]Dziewczyny a ją zaraz eksploduje. Nogi mam spuchniete tak, że chyba potroily swój obwód, cycki zaraz pekna, a położne mi dają Małego jak jest nierozbudzony, poza tym karmie go na twardym krześle i tylko sie umecze, chce już do domu z nim... Jest przecudowny, robi sie coraz bardziej taki no może kontaktowy to za duże słowo, ale powoli sie lapiemy, przewijały, przytulamy, on robi takie minki, że Tz wczoraj leciały łzy, jak musiał od niego wyjść.
I nie działał mi wczoraj wizaz :/
Czekamy do 2 kg i jeśli nie będzie innych problemów typu żółtaczką czy antybiotyk, to droga wolna...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
A skąd te opuchnięcia

Ahh Twoje opisy Małego rozczulają
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Jestem dzis zła i zmęczona. Chciała bym juz urodzić. Nie śpię w nocy kablecze sie i sikam po 5 razy jak nie wiecej. Tz mnie wkurza,ale to juz szkoda gadać. Tesciowa mnie tak wpienia, ze makabra. Jak słyszę jaki mam piekny brzuszek to mam ochotę jej walnac. Kur*a nawet jak jadłam to mi zdjęcia robiła jak miałam buzie otwarta "zebym miała pamiątkę jak jem w ciazy" Trzymajcie mnie w pięciu bo rozpier* dziesięciu

Przepraszam

I rozumiem niestety
Stary 2013-06-25, 10:31   #2049
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Obrzeki lekarz mówił, że są normalne, a polozna, ze mam całkiem ładne nogi jeszcze a ją nie wchodzę do klapek...

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hej z rana

MADI, biedaczku, trzymaj sie tam i pisz koniecznie, co Ci powiedza na obchodzie! Gdzie lezysz?

PERSE, ja tez nadal masakrycznie puchne od polowy lydek w dol myslalam, ze to przejdzie po ciazy?? szlag, jedyny postep jest taki, ze mniej kostki i stopy bola...

Poza tym tez mi strasznie produkcja skoczyla - Lilo jest leniuszek slabioszek i nie ma sily wyssac tyle, ile powinna, wiec ja juz mam 3 rozmiary w gore, a ona tracila na wadze. W szpitalu odkad nas nie chcieli wypisac dokarmialam ja po piersi butelka, zeby tylko przybrala, no i fakt - przybrala 40 gramow w ciagu doby, a wciagala maksymalne ilosci i tylko po butelce spi spokojnie przez kilka godzin albo lezy sobie szczesliwa i sie rozglada - a tak to non stop na piersi, no nie wyrabiam (stad tez bede niewiele sie udzielac pewnie ). Plus mam tak wymietoszone sutki, ze pierwsze zassanie to lzy w oczach z bolu.

Chcialam Wam napisac o moim porodzie (BTW Margo, czytalam opis Twojego i jest BOSKI - i Malinki tez super optymistyczny ), ale nie wiem jak czasowo dam rade...

Na dodatek Lala mi sie przeziebila, dzis od rana goraczka, boli glowka i gardlo, taka jestem zla na meza, ze wczoraj nie dosc, ze jej nie ubral odpowiednio, to jeszcze do przedszkola nie zawiozl autem jak zawsze, tylko poslal z Iza pieszo kuzwa jeszcze mi brakuje, zeby Lilo TFU NA PSA UROK cos zalapala, wczoraj cale popoludnie Lala ja koskala i calowala.......

I bardzo dziekuje wszystkim za komplementy dla Lilo, calkowicie sie zgadzam, ze jest piekna jest idealnie proporcjonalna, ma drobniutka buzinke, oczka jak elf kiedy otworzy - teczowki na calosci, wyglada to demonicznie , nosek i usteczka i stopeczki absolutnie perfekcyjne, uwielbiam ją!!!

Aaaa, teraz wazy 2850
Oliath ja też mam wymeczone sutki, a myślałam, że mam takie wrażliwe, jednak jak przykładami Małego, to choćbym miała walić głową o ścianę z bólu, to zaciskam zeby. Smaruje Bepanthenem w przerwach między karmieniami. Też bym chciała karmic dłużej i częściej, bo Mały mi nie wyproznia piersi, a laktator nic nie ciągnie, mam ręczny Avent, chyba strata pieniędzy, ale jeszcze zobaczymy, ale na noworodki mogę chodzić co 3 h :/. Dokarmiamy Małego mleczkiem dla wczesniakow. Jest taki, jak był w brzuszku, spokojny jak nie wiem, bawie sie z nim przed karmieniem

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2013-06-25 o 10:33
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:31   #2050
d0tkaaa
Zakorzenienie

Lachryma..tyle ze z moich cycow leci siara i mleko jak tylko ich dotykam ale coz sie nie robi zebg urodzic hahahaha)))jest jakas specjalna technika?kejt?:-P

Zuza

Razem
Stary 2013-06-25, 10:33   #2051
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
i po śniadanku

miałam dziś do załatwienia kilka spraw na mieści, ale tak leje, że na razie odpuszczam

Margoś- fajny ten Twój synek

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

pytałam się wczoraj gina o naturalne przyspieszacze porodu to on stwierdził, że najlepiej działają 2 metody: współżycie i masaż brodawek. w sumie można to podpiąć pod jedną rzecz
także ten... można sobie odpuścić mycie okien
tiaa współzycie, a co jak kapa boli i ciagnie to jak tu wspołzyc, moje plany przyspieszajace poszły sie ... normalnie jak dzisiaj kogos nie pobije to bedzie dobrze
Stary 2013-06-25, 10:33   #2052
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Aaaaa, jeszcze zgłaszam, że moczenie opuchniętych nóg w zimnej wodzie dało efekty - mam kaszel i katar

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Oczywiscie co robi zestresowana jakierka?? Nie, nie kladzie sie grzecznie do lozka aby odpoczac i nabrac sil przed jutrzejsza praca lecz zaczyna sortowac wszystkie ciuszki dla Edzia
Otoz, posortowalam wszystko wg rozmiarow i zdalam sobie sprawe z tego, ze mam niewiele na okres 3-6 i powyzej, a bardzo duzo rzeczy i chyba za duzo na okres do 3m-cy. Posortowalam wszystko i przygotowalam do prania, ktorym zajme sie jakos na dniach.
Z obliczen (0-3mce) wyszlo mi az:
15 bodziakow z krotkim rekawem
10 bodziakow z dlugim
16 spiochow (w tym 7 cieplych)
12 pajacy (w tym 2 cieple)
13 kaftanikow (w tym 2 cieple)
5 polspiochow i 6 spodenek
Do tego koszulki/ sweterki/ rybaczki i akcesoria typu czapeczki itp.

Nie wiem czy tego nie za duzo
dużo masz tych najmniejszych ciuszków
ostatnio układałam do szafy ciuszki Lola i stwierdziłam, że tych najmniejszych jest raczej sporo za mało .. zwłaszcza, że Lol będzie rozmiarowo średniaczkiem

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ale o co chodzi?
coś nie tak zrobiłam??

ah..juz rozumiem)
mam miekkie literki z calym imieniem:P
bo zamiast "SARA" jest samo "S"..

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

Lecę spać bo rano do laba. Muszę zrobić krzepliwosc, więc proszę o kciuki...
Miałam robić badania w czwartek ale chyba wolę wcześniej wiedzieć... Dobranoc:-*

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość

no i z tz probowalismy metode przyspieszenia porodu
jak było?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:34   #2053
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Minelysmy sie Ola,Ty wyszlas a mnie przyjeli na patologie.

Wyglada na to,ze powinnam dluzej zazywac Fenoterol,ja bedzie ok to do konca tyg.mam wyjsc...oby bo cholercia l4 mi sie w pt konczy a tez u mojego gina w pt mam wizyte..

Dziekuje za Wasze wsparcie dziewczynki!!!!@

L4 dostaniesz poszpitalne, wiec sie nie przejmuj, do gina mozesz zadzwonic

samantha tez mnie zaczyna wzystko w kolo wkur....
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:35   #2054
Ewusia709
Zadomowienie

Więc postaram się pokrótce Wam napisać co u nas.

Wczoraj mieliśmy ostatnią wizytę u gina. Tymuś waży ok 2975g, główkę ma niziutko i ogólnie będzie raczej drobnym chłopczykiem. Gin się ucieszył z tych pomiarów i mówi, że nawet uznając błąd pomiaru to przekroczylismy granicę 2,5kg wagi i wtedy maluch jest już bezpieczny.
Ogólnie czytając Wasze posty to większość się martwi, że macie za ciężkie, za duże dzieciaczki, my zaś zupełnie na odwrót bo Tymoteuszek malutki i się martwimy czy wystarczająco rośnie. Przepływy, wody, łożysko ok, więc Tymoteuszek ma podobno doskonałe warunki do funkcjonowania w brzuszku. Z pomiarów wychodzi cały czas o 2 tygodnie za malutki, ale podobno do 2 tygodni jest norma więc jest wszystko ok.

Moja waga 62,6kg, wg pomiarów gina przytyłam tylko 9 kg
Szyjka zamknięta i długa, nic nie zwiastuje porodu, a na dodatek gin powiedział, że dno macicy jest nadal wysoko, więc tylko mi się wydaje że brzuszek się obniżył, wg niego wszystko jest po staremu, tylko Tymuś przyjął niską pozycję w brzuszku i może to sprawiać wrażenie jakby obniżenia brzucha.

W czwartek 27.06 ostatecznie meldujemy się w szpitalu i gin planuje nam cięcie na niedzielę 30.06, choć mówił, że jeszcze jest to uzależnione od badań w szpitalu i że będzie rozmawiał z ordynatorem, czy będzie wolna sala do cięć itp. Tak że ostateczny termin cc to się dopiero okaże jak już będę leżakować na patologii i obym tam nie musiała zbyt dużo czasu spędzić, podobno warunki tam koszmarne np. jedna toaleta na 15 osób

Dostałam również od gina wczoraj rozpiskę co konkretnie spakować do szpitala dla siebie i Tymusia i okazało się że wszystko, a nawet więcej mam już gotowe w torbach

Chwaliłam się przed chwilą, że nie mam żadnych opuchnięć i mam za swoje - spuchły mi dłonie, tak mocno, że mam problem ze ściąganiem obrączki Mam nadzieję, że to tymczasowe, pomoczę w wodzie przy przygotowywaniu obiadu i łudze się nadzieją że przejdzie

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:35   #2055
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
hej. jaka pogoda okropna,pada od samego rana. wczoraj bylismy z tz na zakupach i niedlugo zakoncze wyprawke dla maluszka kupilsmy kocyk,recznik z kapturkiem,butelke,2 pizamy do szpitala sobie kupilam i stanik do karmienia jeszcze tylko drogerie musze zaliczyc i bede gotowa na przyjscie malenstwa
Za zakupy
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:36   #2056
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Lachryma..tyle ze z moich cycow leci siara i mleko jak tylko ich dotykam ale coz sie nie robi zebg urodzic hahahaha)))jest jakas specjalna technika?kejt?:-P
  • Masuj każdą pierś oddzielnie.
  • Uchwyć brodawkę między kciuk a pozostałe palce dłoni. Roluj i delikatnie wyciągaj przez 2 minuty.
  • Odpocznij 3 minuty.
  • Powtarzaj cykl masaż/odpoczynek przez 20 minut.
Jeśli skurcze nie pojawiły się, możesz kontynuować, zwiększając czas masowania do 3 minut, a zmniejszając czas odpoczynku do 2 minut.
Stary 2013-06-25, 10:37   #2057
Oliath
Zakorzenienie

Obiecany opisik :

Wszystko zaczęło się jak wiecie dzien po wypisie z patologii – a nic nie zapowiadalo niespodzianki.
Wypisano mnie z 1 cm rozwarcia, a rano 20 czerwca ku mojemu zdziwieniu odszedł mi na dwie raty czop podbarwiony krwia i zaczęło pobolewac dolem brzucha. No ale jako, ze na patologii napatrzylam się na przenoszone dziewczyny, którym mocne skurcze co 5 minut potrafily się rozejść bez sladu – zluzowałam kompletnie i nie zwracalam większej uwagi, szczególnie, ze domek był do odgruzowania po mojej nieobecności.

No wiec wysprzątałam, popralam, powiesilam, wyprasowałam wszystko co było do prasowania i nawet Wam pisalam na forum, ze dzis nie rodze, bo nie mam czasu, bo jest za goraco, bo torba niegotowa i maz złamał klucz w zamku w szafie i nie mam się w co ubrac, a przede wszystkim – o 15.30 mam wystep Lali w przedszkolu
Na wystep poszliśmy z malzonem pieszo. Hormony tak mnie zmiękczyły, ze wylam ze wzruszenia przez bita godzine

A już wtedy skurcze były nieprzyjemnie intensywne rowno co 5 minut…

W domku po powrocie zrobilam obiad rozpływając się z goraca w kuchni z wlaczonym piekarnikiem, spakowalam na powrot torbe szpitalna, umylam podlogi mopem i poprztykalam się ze ślubnym, który jakis taki był drażliwy tego dnia i o byle co się emocjonowal – wtedy to już na serio postanowilam nie rodzic, bo honor nakazywal w razie W malzona olac i takse wzywac do szpitala, a nie taki mialam plan przeciez

O 20.30 nadal unosząc się honorem sama wykapalam Lale, ale ponieważ bolalo coraz mocniej, to już musiałam się na skurczu przytrzymywac umywalki i dyszec dyskretnie, coby malzon nie dosłyszał.
W koncu jednak musiałam poinformowac go obojętnym tonem, ze chyba jednak pojedziemy na IP kiedy Iza wroci, żeby się Lala w tym czasie zajac.
Iza jak na złość wracala tego dnia grubo po 21 a nie chciałam jej planow psuc randkowych

Koniec końców o 22 udalo się nam wyjechac. Maz jakby się przejal skurczami co niecale 3 minuty, ale nadal raczej się nie odzywalismy do siebie wiecej, niż to konieczne. Wlaczylam w samochodzie G’n’R na full i jakos mi się lepiej jechalo przy mocnej muzie, która zagłuszała dyszenie na skurczach
Bolalo tak niemilo, ze pustki na IP powitalam z ulga i rozkosza wrecz. Pani polozna pyta, co się dzieje, na co ja, ze skurcze co 3 minuty regularne i chyba rodze. Który tydzień? Poczatek 37 wg OM, ale mysle, ze raczej 38. Pierwsza ciaza, tak? A nie, bo trzecia. W tym momencie pani rzucila wszystko, co miala w rekach i biegiem do telefonu wzywac lekarza spanikowana. Bach mnie na fotel, a tu 4 cm rozwarcia i szyjka zgladzona. Papierologia w biegu, koszule prawie mi same wciągnęły przez glowe, pytaja czy chce na lozko – nie chciałam, no co, JA nie dojde do windy?...

Na porodowce cisza i pusto przemily personel, prowadza mnie do Sali rodzinnej – no to mowie, ze maz zaraz do dzieci wraca, a poza tym gdzies się zgubil z torba, wiec ja na ogolna łóżeczko wypas, podlaczyli mnie pod KTG, a skurcze wychodza słabiutkie gora 65 . Badanie na skurczu – niespodzianka, mamy już 6 cm !! W miedzyczasie ślubny się odnalazł, już pogodzeni w obliczu sytuacji pożegnaliśmy się czule i obiecalam dzwonic natychmiast , gdy urodze . Po kolejnym kwadransie zabolało mnie jakby mocniej i z parciem na kupke jakby – polozna sprawdza, co i jak i nagle mowi – DZIEWIEC, rodzimy już !!!

Wierzcie albo nie, ale poczulam się OBURZONA. Prawie usiadlam na tym fotelu i zupełnie trzeźwo i kategorycznie powiedziałam, ze NIE. Nie ma mowy. To jest za szybko. Nie rodzimy. Pozniej.

Koniec końców trzeba było jednak urodzic – parte były nieubłagane i pomimo, ze wczesniej w domu przeczyściło mnie klasycznie samoistnie i gora, i dolem – parte powtórzyły akcje. Jak ja się cieszylam, ze bez meza rodze!

A potem polozna przebila pęcherz i zaczela isc glowka – tu było pod gorke, choc glowinka malutka – na każdym partym musiałam przec minimum 3 razy, co mi zaburzalo koncepcje i srednio szlo, plus ochrona krocza, wiec „na komende” musiałam czasem te przemozne parte wstrzymywac ciezka sprawa, darlam się bezkonkurencyjnie wprost w wygwieżdżone niebo na poziomie 6 kondygnacji i ten krzyk to była jedyna ulga do czasu, Az Lilo wyladowala na moim brzuchu, taka cieplutka i sliczna, miauczac jak kociątko, bez wrzaskow i histerii (widocznie moja histeria wystarczyla za dwie )

Okazalo się, ze nie peklam i nie trzeba było niczego nacinac, jedynie łożysko wyszlo takie sobie, wiec mnie od razu łyżeczkowali (auuuuuu) i podali oxy dozylnie na obkurczanie – a Lilo się wtedy wazyla i badala. Dostala 9 punktow, waga 3100, 52 cm „wzrostu” . Neonatolog uprzedzila, ze ma niektóre cechy wczesniaczka – wyjatkowo delikatna i wiotka skorke, niewiele tkanki tluszczowej, etc. Drobiazgi.

Na koniec leżałyśmy sobie i się tuliłyśmy podczas, gdy maz nawracal na parkingu pod domem i gnal z powrotem do nas. Lilo od początku potrafila się ladnie przyssac, a ja bylam normalnie w niebie
W sumie od przyjecia mnie na IP do porodu minela GODZINKA o takim porodzie marzylam i choc nie powiem, żeby ogolnie to bulka z maslem była – nie mogłabym zyczyc sobie lepszego i szczęśliwszego rozwiązania!

A kiedy mi ja zabrali po kangurowaniu i zapowiedzieli, ze oddadza dopiero o swicie gdy dostane laskawe pozwolenstwo na pionizacje, myślałam, ze ich pogryze. Bylam i jestem w takim stanie, ze sama bym ja już wtedy mogla wykapac Kto by w ogole chciał spac w taka noc!!!
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-06-25 o 10:40
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:38   #2058
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
tiaa współzycie, a co jak kapa boli i ciagnie to jak tu wspołzyc, moje plany przyspieszajace poszły sie ... normalnie jak dzisiaj kogos nie pobije to bedzie dobrze
Oj ja tez mam taki humor...moj tz to nawet nie chce slyszec o wspolzyciu:-P mowi ze sie cyka i wogole.ze ubije mala..ale stwierdzil ze pasowalo by zebym urodzila przed tym jak mu przyjda nowe hantle i odzywki (bialkowe nie zadne sterydy hahahaha) bo przy nich nie bedzie pil i tylko bedzie cwiczyl a tu sie trzeba z kolegami napic tesciem i kolegami z pracy lol.)

Zuza

Razem
Stary 2013-06-25, 10:39   #2059
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość

Wczoraj mieliśmy ostatnią wizytę u gina. Tymuś waży ok 2975g, główkę ma niziutko i ogólnie będzie raczej drobnym chłopczykiem. Gin się ucieszył z tych pomiarów i mówi, że nawet uznając błąd pomiaru to przekroczylismy granicę 2,5kg wagi i wtedy maluch jest już bezpieczny.
Ogólnie czytając Wasze posty to większość się martwi, że macie za ciężkie, za duże dzieciaczki, my zaś zupełnie na odwrót bo Tymoteuszek malutki i się martwimy czy wystarczająco rośnie. Przepływy, wody, łożysko ok, więc Tymoteuszek ma podobno doskonałe warunki do funkcjonowania w brzuszku. Z pomiarów wychodzi cały czas o 2 tygodnie za malutki, ale podobno do 2 tygodni jest norma więc jest wszystko ok.

Szyjka zamknięta i długa, nic nie zwiastuje porodu, a na dodatek gin powiedział, że dno macicy jest nadal wysoko, więc tylko mi się wydaje że brzuszek się obniżył, wg niego wszystko jest po staremu, tylko Tymuś przyjął niską pozycję w brzuszku i może to sprawiać wrażenie jakby obniżenia brzucha.

W czwartek 27.06 ostatecznie meldujemy się w szpitalu i gin planuje nam cięcie na niedzielę 30.06, choć mówił, że jeszcze jest to uzależnione od badań w szpitalu i że będzie rozmawiał z ordynatorem, czy będzie wolna sala do cięć itp. Tak że ostateczny termin cc to się dopiero okaże jak już będę leżakować na patologii i obym tam nie musiała zbyt dużo czasu spędzić, podobno warunki tam koszmarne np. jedna toaleta na 15 osób

Dostałam również od gina wczoraj rozpiskę co konkretnie spakować do szpitala dla siebie i Tymusia i okazało się że wszystko, a nawet więcej mam już gotowe w torbach

Chwaliłam się przed chwilą, że nie mam żadnych opuchnięć i mam za swoje - spuchły mi dłonie, tak mocno, że mam problem ze ściąganiem obrączki Mam nadzieję, że to tymczasowe, pomoczę w wodzie przy przygotowywaniu obiadu i łudze się nadzieją że przejdzie

Super wiadomości
Stary 2013-06-25, 10:41   #2060
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość

czyli data cc niepewna, moze zatrzymaja Tymusia jeszcze kilka dni i troche go podtuczysz grunt, ze sie dobrze czujesz i masz wszystko przygotowane

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Oliath Ty pisałaś o ojcu, który idzie do pracy...
u mnie jak nie urodze w terminei to dopiero 11.07 mam sie zglosic na oddzial a od 12.07 zaczna dzialac, a moj Tzt ma urlop od 1-14.07, wiec zanim wyjde ze szpitala to jego juz nie bedzie

jeny ja świruje, moja Zuzia bedzie mieć matke wariatke

biore sie za czytanie opisiku Oli
Stary 2013-06-25, 10:44   #2061
surka
Zakorzenienie

Oliath świetny opis, jesteś niesamowita
Stary 2013-06-25, 10:44   #2062
enlevee
Zakorzenienie

Witam

Najpierw z newsów to brak newsów bo Cynamonka nie pisała, więc nie wiemy póki co nic

A z nadrabiania:

Perse- to wielkie za 2kg Arturka i cieszcie się już razem sobą w domu!

Oliath- Zdrówka dla Lali!

Niunia- bardzo ładnie wygląda Wasze łóżeczko

Dotka- męcz sutki, męcz- najwyżej nie będziesz musiała kupować mleka w sklepie bo będziesz mieć zawsze przy sobie (w sobie )nawet przed urodzinami Zuzi

Ghia- mocne za Ciebie i Antonia dzisiaj

Samantha- W łeb dać tej Twojej teściowej, no jak Boga kocham

Skylie- Ola Pępek.. pamiętam jak się z tego śmiałam jak mi o tym ostatnio opowiadałaś

Wszystkim co dzisiaj świętują nowe tygodnie to no i za wizyty!

No i wstawiam Wam kącik Tomaszka, póki co skromnie bo ochraniacz muszę dopiero kupić, no ale lepsze to niż nic, nie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0673.jpg (115,8 KB, 69 załadowań)
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:45   #2063
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
  • Masuj każdą pierś oddzielnie.
  • Uchwyć brodawkę między kciuk a pozostałe palce dłoni. Roluj i delikatnie wyciągaj przez 2 minuty.
  • Odpocznij 3 minuty.
  • Powtarzaj cykl masaż/odpoczynek przez 20 minut.
Jeśli skurcze nie pojawiły się, możesz kontynuować, zwiększając czas masowania do 3 minut, a zmniejszając czas odpoczynku do 2 minut.
No tsk tez czytalam ze trzeba to robic.masaz pelna para zaczynam...:-P

oliath ale opis fajny a ostatnie zdanir ...lzy w oczach:-*

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Oliath a opisz.nam jak dziewczynki widzialy malutka pierwszy raz?? jak zareagowaly?szczegolnie mlodsza)

Zuza

Razem
Stary 2013-06-25, 10:47   #2064
tweedledee
Zakorzenienie

Mam info od Roxi (jest poza zasięgiem i nie miała jak sama was poinformować, a każda z nas przecież czeka )

Ghia urodziła Antosia o 8.50 - nasz kolejny mężczyzna mierzy 55cm i waży 3200gZ tego co mówiła Roxi Ghia póki co czuje się dobrze, a maluszek dostał 10pkt
Stary 2013-06-25, 10:49   #2065
d0tkaaa
Zakorzenienie

En super kacik.bardzo fajna karuzela...

moze cieknac,niewazne i tak je zmaltretuje hahahahaha

ide suszyc leb i na spacer

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Mam info od Roxi (jest poza zasięgiem i nie miała jak sama was poinformować, a każda z nas przecież czeka )

Ghia urodziła Antosia o 8.50 - nasz kolejny mężczyzna mierzy 55cm i waży 3200gZ tego co mówiła Roxi Ghia póki co czuje się dobrze, a maluszek dostał 10pkt
Aleeee fajnieee)gratulejszyn!!!!:-***

Zuza

Razem
Stary 2013-06-25, 10:51   #2066
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-06-25, 10:51   #2067
iwona335
Zakorzenienie

Oliath za opis porodu, który wynagrodził Ci wszystkie przykre dolegliwości ciązowe, widać, ze to szczęśliwy wątek i czekamy na zdjecie Kłapouszka w wózku
no i starsza córka niech wraca do zdrowia- tez choroba wybrala sobie czas

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-06-25 o 11:14
Stary 2013-06-25, 10:54   #2068
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Na dodatek Lala mi sie przeziebila, dzis od rana goraczka, boli glowka i gardlo, taka jestem zla na meza, ze wczoraj nie dosc, ze jej nie ubral odpowiednio, to jeszcze do przedszkola nie zawiozl autem jak zawsze, tylko poslal z Iza pieszo kuzwa jeszcze mi brakuje, zeby Lilo TFU NA PSA UROK cos zalapala, wczoraj cale popoludnie Lala ja koskala i calowala.......

I bardzo dziekuje wszystkim za komplementy dla Lilo, calkowicie sie zgadzam, ze jest piekna jest idealnie proporcjonalna, ma drobniutka buzinke, oczka jak elf kiedy otworzy - teczowki na calosci, wyglada to demonicznie , nosek i usteczka i stopeczki absolutnie perfekcyjne, uwielbiam ją!!!

Aaaa, teraz wazy 2850
Ah super się to czyta
Trzymam kciuki żeby Lala wyzdrowiała
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

chwale sie,mamy 5rocznice zwiazku!alez tem czas leci...ale kovham bardzo tego mojego Wariata)hihi

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Margoś to mnie pocieszyłaś... Muszę z Tżtem zamienić się miejscami w łóżku, bo jak chodzę to go budzę i szkoda mi Go, bo rano wstaje do pracy.
Anulka idę włączyć TV, zobaczę jakie niby przywileje mamy
My też się zamieniliśmy miejscami
Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
aaaaa i witam się w 35 tyg
już sie nie moge doczekać ....

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
żeby nie było obiecałam fotki ale ja mam żółwie tempo więc wstawiam dopiero dziś.....
Ślicznie! Bardzo w moim guście
Cytat:

Tydzień temu o tej porze pchałem się na świat... No i co mi z tego przyszło

Cytat:
Też niedawno wstałam dzoan

Teraz wcinam serek, zara ogarnę mieszkanko, bo dzisiaj znowu kolega chce wpaść To już się nie wymigam A muszę się już przygotować na wizytkę, bo o 14.30 mam być na miejscu - trzymajcie kciuki! Chyba w końcu poznam wagę małego

Cytat:
Obiecany opisik :

Wszystko zaczęło się jak wiecie dzien po wypisie z patologii – a nic nie zapowiadalo niespodzianki.

A kiedy mi ja zabrali po kangurowaniu i zapowiedzieli, ze oddadza dopiero o swicie gdy dostane laskawe pozwolenstwo na pionizacje, myślałam, ze ich pogryze. Bylam i jestem w takim stanie, ze sama bym ja już wtedy mogla wykapac Kto by w ogole chciał spac w taka noc!!!
Opis super i zachęca do porodu
Stary 2013-06-25, 10:56   #2069
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:

wow!!!!!!!!!!!!!!
gratulacje dla dzielnej mamy i jeszcze dzielniejszego synka)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:57   #2070
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
No i wstawiam Wam kącik Tomaszka, póki co skromnie bo ochraniacz muszę dopiero kupić, no ale lepsze to niż nic, nie?
Ślicznie!! Też w moim guście
Cytat:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości