Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 14:41   #2251
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

teso zgadzam się.
wiele koleżanek po ciężkich poradach mówiło mi że marzyły tylko o jedneym "o wyjęciu TEGO dziecka"

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 14:41   #2252
tysia222
Raczkowanie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Obiecany opisik :

Wszystko zaczęło się jak wiecie dzien po wypisie z patologii – a nic nie zapowiadalo niespodzianki.
Wypisano mnie z 1 cm rozwarcia, a rano 20 czerwca ku mojemu zdziwieniu odszedł mi na dwie raty czop podbarwiony krwia i zaczęło pobolewac dolem brzucha. No ale jako, ze na patologii napatrzylam się na przenoszone dziewczyny, którym mocne skurcze co 5 minut potrafily się rozejść bez sladu – zluzowałam kompletnie i nie zwracalam większej uwagi, szczególnie, ze domek był do odgruzowania po mojej nieobecności.

No wiec wysprzątałam, popralam, powiesilam, wyprasowałam wszystko co było do prasowania i nawet Wam pisalam na forum, ze dzis nie rodze, bo nie mam czasu, bo jest za goraco, bo torba niegotowa i maz złamał klucz w zamku w szafie i nie mam się w co ubrac, a przede wszystkim – o 15.30 mam wystep Lali w przedszkolu
Na wystep poszliśmy z malzonem pieszo. Hormony tak mnie zmiękczyły, ze wylam ze wzruszenia przez bita godzine

A już wtedy skurcze były nieprzyjemnie intensywne rowno co 5 minut…

W domku po powrocie zrobilam obiad rozpływając się z goraca w kuchni z wlaczonym piekarnikiem, spakowalam na powrot torbe szpitalna, umylam podlogi mopem i poprztykalam się ze ślubnym, który jakis taki był drażliwy tego dnia i o byle co się emocjonowal – wtedy to już na serio postanowilam nie rodzic, bo honor nakazywal w razie W malzona olac i takse wzywac do szpitala, a nie taki mialam plan przeciez

O 20.30 nadal unosząc się honorem sama wykapalam Lale, ale ponieważ bolalo coraz mocniej, to już musiałam się na skurczu przytrzymywac umywalki i dyszec dyskretnie, coby malzon nie dosłyszał.
W koncu jednak musiałam poinformowac go obojętnym tonem, ze chyba jednak pojedziemy na IP kiedy Iza wroci, żeby się Lala w tym czasie zajac.
Iza jak na złość wracala tego dnia grubo po 21 a nie chciałam jej planow psuc randkowych

Koniec końców o 22 udalo się nam wyjechac. Maz jakby się przejal skurczami co niecale 3 minuty, ale nadal raczej się nie odzywalismy do siebie wiecej, niż to konieczne. Wlaczylam w samochodzie G’n’R na full i jakos mi się lepiej jechalo przy mocnej muzie, która zagłuszała dyszenie na skurczach
Bolalo tak niemilo, ze pustki na IP powitalam z ulga i rozkosza wrecz. Pani polozna pyta, co się dzieje, na co ja, ze skurcze co 3 minuty regularne i chyba rodze. Który tydzień? Poczatek 37 wg OM, ale mysle, ze raczej 38. Pierwsza ciaza, tak? A nie, bo trzecia. W tym momencie pani rzucila wszystko, co miala w rekach i biegiem do telefonu wzywac lekarza spanikowana. Bach mnie na fotel, a tu 4 cm rozwarcia i szyjka zgladzona. Papierologia w biegu, koszule prawie mi same wciągnęły przez glowe, pytaja czy chce na lozko – nie chciałam, no co, JA nie dojde do windy?...

Na porodowce cisza i pusto przemily personel, prowadza mnie do Sali rodzinnej – no to mowie, ze maz zaraz do dzieci wraca, a poza tym gdzies się zgubil z torba, wiec ja na ogolna łóżeczko wypas, podlaczyli mnie pod KTG, a skurcze wychodza słabiutkie gora 65 . Badanie na skurczu – niespodzianka, mamy już 6 cm !! W miedzyczasie ślubny się odnalazł, już pogodzeni w obliczu sytuacji pożegnaliśmy się czule i obiecalam dzwonic natychmiast , gdy urodze . Po kolejnym kwadransie zabolało mnie jakby mocniej i z parciem na kupke jakby – polozna sprawdza, co i jak i nagle mowi – DZIEWIEC, rodzimy już !!!

Wierzcie albo nie, ale poczulam się OBURZONA. Prawie usiadlam na tym fotelu i zupełnie trzeźwo i kategorycznie powiedziałam, ze NIE. Nie ma mowy. To jest za szybko. Nie rodzimy. Pozniej.

Koniec końców trzeba było jednak urodzic – parte były nieubłagane i pomimo, ze wczesniej w domu przeczyściło mnie klasycznie samoistnie i gora, i dolem – parte powtórzyły akcje. Jak ja się cieszylam, ze bez meza rodze!

A potem polozna przebila pęcherz i zaczela isc glowka – tu było pod gorke, choc glowinka malutka – na każdym partym musiałam przec minimum 3 razy, co mi zaburzalo koncepcje i srednio szlo, plus ochrona krocza, wiec „na komende” musiałam czasem te przemozne parte wstrzymywac ciezka sprawa, darlam się bezkonkurencyjnie wprost w wygwieżdżone niebo na poziomie 6 kondygnacji i ten krzyk to była jedyna ulga do czasu, Az Lilo wyladowala na moim brzuchu, taka cieplutka i sliczna, miauczac jak kociątko, bez wrzaskow i histerii (widocznie moja histeria wystarczyla za dwie )

Okazalo się, ze nie peklam i nie trzeba było niczego nacinac, jedynie łożysko wyszlo takie sobie, wiec mnie od razu łyżeczkowali (auuuuuu) i podali oxy dozylnie na obkurczanie – a Lilo się wtedy wazyla i badala. Dostala 9 punktow, waga 3100, 52 cm „wzrostu” . Neonatolog uprzedzila, ze ma niektóre cechy wczesniaczka – wyjatkowo delikatna i wiotka skorke, niewiele tkanki tluszczowej, etc. Drobiazgi.

Na koniec leżałyśmy sobie i się tuliłyśmy podczas, gdy maz nawracal na parkingu pod domem i gnal z powrotem do nas. Lilo od początku potrafila się ladnie przyssac, a ja bylam normalnie w niebie
W sumie od przyjecia mnie na IP do porodu minela GODZINKA o takim porodzie marzylam i choc nie powiem, żeby ogolnie to bulka z maslem była – nie mogłabym zyczyc sobie lepszego i szczęśliwszego rozwiązania!

A kiedy mi ja zabrali po kangurowaniu i zapowiedzieli, ze oddadza dopiero o swicie gdy dostane laskawe pozwolenstwo na pionizacje, myślałam, ze ich pogryze. Bylam i jestem w takim stanie, ze sama bym ja już wtedy mogla wykapac Kto by w ogole chciał spac w taka noc!!!
Super sobie dałaś radę Dzielna kobita z Ciebie
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 14:42   #2253
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Aaaaa i nie napisałam Wam, że od rana strasznie szczypie mnie lewa pierś i właśnie zaczęła z niej lecieć siara szczypie momentami OKROPNIE !!!

melduje więc że pierwsze opakowanie wkładek laktacyjnych zostało otwarte...

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-06-25 o 14:43
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 14:43   #2254
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Mam info od Roxi (jest poza zasięgiem i nie miała jak sama was poinformować, a każda z nas przecież czeka )

Ghia urodziła Antosia o 8.50 - nasz kolejny mężczyzna mierzy 55cm i waży 3200gZ tego co mówiła Roxi Ghia póki co czuje się dobrze, a maluszek dostał 10pkt
GHIA- gratulacje maluszka

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Margos dobrze ze mi przypomnialas o tym sluchu. Tak sie martwilam cala ciaze czy mala bedzie slyszec ale wszystko jest dobrze i sluch wyszedl w normie Jestem przeszczesliwa. I widze nawet ze reaguje na halas wiec wszystko ok
I jeszcze sie pochwale ze mam juz pokarm w piersiach Mala zajada az jej sie uszy trzesa hehe a pozniej usmiecha sie przez sen. Jakie to slodkie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super, że pojawił się pokarm Warto było powalczyć
Stary 2013-06-25, 14:43   #2255
Blackbejbe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
tutaj wiele zależy od czasu podania i wyczucia dawki przez lekarza i reakcji organizmu na lek.
moja koleżanka po podaniu zzo nie czuła żadnych skurczy, nic zero, położne jej mówił kiedy ma przeć. skończyło się tym, że akcja trawa dość długo no i ponacinali ją konkretnie.
nie chcę tak "nieświadomie" przejść przez poród.

Dokładnie tu zalezy jaka dawke poda sie rodzącej . Ja przy 1-szym porodzie mialam zzo maxymalna dawke , nie czulam nic , bylam znieczulona od pasa w dół i nog takze nie czulam Zalozyli mi cefke i tak se czekalam kiedy bede miec rozwarcie . Fakt akcja porodowa sie przedluza i to dosc sporo bo ja parlam godzine i nic , lekarze juz mnie przebierali na cc ale przy ostatnim parciu wypchałam mała . Gdyby nie to ze meczylam sie ze skurczami ponad 30 godzin az do podania zzo to pewnie nie chcialabym go bo jest wiele roznych metod na ból ale same skurcze mnie wymeczyly a gdzie siła na parcie

Przy drugim porodzie bede probowala bez , chociaz raczej mnie skieruja na cc .
- reszta dojdzie

ZEWNĘTRZNIE :
- olej z pestek dyni
- olej musztardowy z papryczka
- szampon cebulowy

- i tutaj też będzie więcej

== ODZYSKAĆ WŁOSISKA==

Blackbejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 14:47   #2256
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blackbejbe Pokaż wiadomość
Dokładnie tu zalezy jaka dawke poda sie rodzącej . Ja przy 1-szym porodzie mialam zzo maxymalna dawke , nie czulam nic , bylam znieczulona od pasa w dół i nog takze nie czulam Zalozyli mi cefke i tak se czekalam kiedy bede miec rozwarcie . Fakt akcja porodowa sie przedluza i to dosc sporo bo ja parlam godzine i nic , lekarze juz mnie przebierali na cc ale przy ostatnim parciu wypchałam mała . Gdyby nie to ze meczylam sie ze skurczami ponad 30 godzin az do podania zzo to pewnie nie chcialabym go bo jest wiele roznych metod na ból ale same skurcze mnie wymeczyly a gdzie siła na parcie

Przy drugim porodzie bede probowala bez , chociaz raczej mnie skieruja na cc .
30 godzin skurczy to faktycznie można wymięknąć
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 14:47   #2257
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

witam sie z Wami
Ghia gratulacje
gratulacje rozpoczetych tygodni zycze szybkich porodow

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 14:47   #2258
lachryma
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41486403]Aaaaa i nie napisałam Wam, że od rana strasznie szczypie mnie lewa pierś i właśnie zaczęła z niej lecieć siara szczypie momentami OKROPNIE !!!

melduje więc że pierwsze opakowanie wkładek laktacyjnych zostało otwarte...[/QUOTE]
fajnie masz
ja pomimo tego, że wiem, że to nie ma powiązania, nie mam siary i obawiam się o pokarm, tudzież jego brak

fajnie w sensie, że masz siarę, a nie że szczypie
Stary 2013-06-25, 14:49   #2259
tysia222
Raczkowanie

Nadrobiłam
Widzę, że toczy się rozmowa o znieczuleniu. Ja nie będę miała bo u mnie w szpitalu jest ono niedostępne. Choć i tak bym chyba nie chciała. Wiem, że poród to będzie sporo bólu, ale nie wyobrażam sobie rodzić na komende.

Byłam dziś na badaniu krwi, jutro wyniki i wizyta.
Kupiłam sobie w Pepco 3 staniki bezszwowe bo normalnie takie usztywniane mnie gniotą ( i to nie dlatego, że są za małe). I tak sobie myśle, że z nich też łatwo da się wyciągnąć cyca więc chyba się wstrzymam z zakupem staników specjalnie do karmenia.
I kupiłam pojemniczek na mydło i szczoteczkę do zębów i w najbliższym czasie będę pakować torbę do szpitala bo TZ już mi nie daje spokoju

I nie sądziłam, że kiedyś to powiem, ale super dziś pogoda jest 14 stopni i wiaterek
Stary 2013-06-25, 14:50   #2260
lachryma
Zakorzenienie

Blackbejbe
niestety, takie sytuacje się zdarzają, reakcja organizmu może być różna.
Stary 2013-06-25, 14:56   #2261
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
fajnie masz
ja pomimo tego, że wiem, że to nie ma powiązania, nie mam siary i obawiam się o pokarm, tudzież jego brak

fajnie w sensie, że masz siarę, a nie że szczypie
noo mam nadzieję he he

nie marwta się babo, poprzednio nic mnie nie bolało ani nie miałam siary a pokarm po porodzie do razu był
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 14:56   #2262
Blackbejbe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
30 godzin skurczy to faktycznie można wymięknąć

Ojjj tak , nie zycze nikomu Skurcze byly bardzo mocne a rozwarcie miedzy 1-2 cm
- reszta dojdzie

ZEWNĘTRZNIE :
- olej z pestek dyni
- olej musztardowy z papryczka
- szampon cebulowy

- i tutaj też będzie więcej

== ODZYSKAĆ WŁOSISKA==

Blackbejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 14:57   #2263
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Więc postaram się pokrótce Wam napisać co u nas.

Wczoraj mieliśmy ostatnią wizytę u gina. Tymuś waży ok 2975g, główkę ma niziutko i ogólnie będzie raczej drobnym chłopczykiem. Gin się ucieszył z tych pomiarów i mówi, że nawet uznając błąd pomiaru to przekroczylismy granicę 2,5kg wagi i wtedy maluch jest już bezpieczny.
Ogólnie czytając Wasze posty to większość się martwi, że macie za ciężkie, za duże dzieciaczki, my zaś zupełnie na odwrót bo Tymoteuszek malutki i się martwimy czy wystarczająco rośnie. Przepływy, wody, łożysko ok, więc Tymoteuszek ma podobno doskonałe warunki do funkcjonowania w brzuszku. Z pomiarów wychodzi cały czas o 2 tygodnie za malutki, ale podobno do 2 tygodni jest norma więc jest wszystko ok.

Moja waga 62,6kg, wg pomiarów gina przytyłam tylko 9 kg
Szyjka zamknięta i długa, nic nie zwiastuje porodu, a na dodatek gin powiedział, że dno macicy jest nadal wysoko, więc tylko mi się wydaje że brzuszek się obniżył, wg niego wszystko jest po staremu, tylko Tymuś przyjął niską pozycję w brzuszku i może to sprawiać wrażenie jakby obniżenia brzucha.

W czwartek 27.06 ostatecznie meldujemy się w szpitalu i gin planuje nam cięcie na niedzielę 30.06, choć mówił, że jeszcze jest to uzależnione od badań w szpitalu i że będzie rozmawiał z ordynatorem, czy będzie wolna sala do cięć itp. Tak że ostateczny termin cc to się dopiero okaże jak już będę leżakować na patologii i obym tam nie musiała zbyt dużo czasu spędzić, podobno warunki tam koszmarne np. jedna toaleta na 15 osób

Dostałam również od gina wczoraj rozpiskę co konkretnie spakować do szpitala dla siebie i Tymusia i okazało się że wszystko, a nawet więcej mam już gotowe w torbach

Chwaliłam się przed chwilą, że nie mam żadnych opuchnięć i mam za swoje - spuchły mi dłonie, tak mocno, że mam problem ze ściąganiem obrączki Mam nadzieję, że to tymczasowe, pomoczę w wodzie przy przygotowywaniu obiadu i łudze się nadzieją że przejdzie

Cytat:
Obiecany opisik :

Wszystko zaczęło się jak wiecie dzien po wypisie z patologii – a nic nie zapowiadalo niespodzianki.
Wypisano mnie z 1 cm rozwarcia, a rano 20 czerwca ku mojemu zdziwieniu odszedł mi na dwie raty czop podbarwiony krwia i zaczęło pobolewac dolem brzucha. No ale jako, ze na patologii napatrzylam się na przenoszone dziewczyny, którym mocne skurcze co 5 minut potrafily się rozejść bez sladu – zluzowałam kompletnie i nie zwracalam większej uwagi, szczególnie, ze domek był do odgruzowania po mojej nieobecności.

No wiec wysprzątałam, popralam, powiesilam, wyprasowałam wszystko co było do prasowania i nawet Wam pisalam na forum, ze dzis nie rodze, bo nie mam czasu, bo jest za goraco, bo torba niegotowa i maz złamał klucz w zamku w szafie i nie mam się w co ubrac, a przede wszystkim – o 15.30 mam wystep Lali w przedszkolu
Na wystep poszliśmy z malzonem pieszo. Hormony tak mnie zmiękczyły, ze wylam ze wzruszenia przez bita godzine

A już wtedy skurcze były nieprzyjemnie intensywne rowno co 5 minut…

W domku po powrocie zrobilam obiad rozpływając się z goraca w kuchni z wlaczonym piekarnikiem, spakowalam na powrot torbe szpitalna, umylam podlogi mopem i poprztykalam się ze ślubnym, który jakis taki był drażliwy tego dnia i o byle co się emocjonowal – wtedy to już na serio postanowilam nie rodzic, bo honor nakazywal w razie W malzona olac i takse wzywac do szpitala, a nie taki mialam plan przeciez

O 20.30 nadal unosząc się honorem sama wykapalam Lale, ale ponieważ bolalo coraz mocniej, to już musiałam się na skurczu przytrzymywac umywalki i dyszec dyskretnie, coby malzon nie dosłyszał.
W koncu jednak musiałam poinformowac go obojętnym tonem, ze chyba jednak pojedziemy na IP kiedy Iza wroci, żeby się Lala w tym czasie zajac.
Iza jak na złość wracala tego dnia grubo po 21 a nie chciałam jej planow psuc randkowych

Koniec końców o 22 udalo się nam wyjechac. Maz jakby się przejal skurczami co niecale 3 minuty, ale nadal raczej się nie odzywalismy do siebie wiecej, niż to konieczne. Wlaczylam w samochodzie G’n’R na full i jakos mi się lepiej jechalo przy mocnej muzie, która zagłuszała dyszenie na skurczach
Bolalo tak niemilo, ze pustki na IP powitalam z ulga i rozkosza wrecz. Pani polozna pyta, co się dzieje, na co ja, ze skurcze co 3 minuty regularne i chyba rodze. Który tydzień? Poczatek 37 wg OM, ale mysle, ze raczej 38. Pierwsza ciaza, tak? A nie, bo trzecia. W tym momencie pani rzucila wszystko, co miala w rekach i biegiem do telefonu wzywac lekarza spanikowana. Bach mnie na fotel, a tu 4 cm rozwarcia i szyjka zgladzona. Papierologia w biegu, koszule prawie mi same wciągnęły przez glowe, pytaja czy chce na lozko – nie chciałam, no co, JA nie dojde do windy?...

Na porodowce cisza i pusto przemily personel, prowadza mnie do Sali rodzinnej – no to mowie, ze maz zaraz do dzieci wraca, a poza tym gdzies się zgubil z torba, wiec ja na ogolna łóżeczko wypas, podlaczyli mnie pod KTG, a skurcze wychodza słabiutkie gora 65 . Badanie na skurczu – niespodzianka, mamy już 6 cm !! W miedzyczasie ślubny się odnalazł, już pogodzeni w obliczu sytuacji pożegnaliśmy się czule i obiecalam dzwonic natychmiast , gdy urodze . Po kolejnym kwadransie zabolało mnie jakby mocniej i z parciem na kupke jakby – polozna sprawdza, co i jak i nagle mowi – DZIEWIEC, rodzimy już !!!

Wierzcie albo nie, ale poczulam się OBURZONA. Prawie usiadlam na tym fotelu i zupełnie trzeźwo i kategorycznie powiedziałam, ze NIE. Nie ma mowy. To jest za szybko. Nie rodzimy. Pozniej.

Koniec końców trzeba było jednak urodzic – parte były nieubłagane i pomimo, ze wczesniej w domu przeczyściło mnie klasycznie samoistnie i gora, i dolem – parte powtórzyły akcje. Jak ja się cieszylam, ze bez meza rodze!

A potem polozna przebila pęcherz i zaczela isc glowka – tu było pod gorke, choc glowinka malutka – na każdym partym musiałam przec minimum 3 razy, co mi zaburzalo koncepcje i srednio szlo, plus ochrona krocza, wiec „na komende” musiałam czasem te przemozne parte wstrzymywac ciezka sprawa, darlam się bezkonkurencyjnie wprost w wygwieżdżone niebo na poziomie 6 kondygnacji i ten krzyk to była jedyna ulga do czasu, Az Lilo wyladowala na moim brzuchu, taka cieplutka i sliczna, miauczac jak kociątko, bez wrzaskow i histerii (widocznie moja histeria wystarczyla za dwie )

Okazalo się, ze nie peklam i nie trzeba było niczego nacinac, jedynie łożysko wyszlo takie sobie, wiec mnie od razu łyżeczkowali (auuuuuu) i podali oxy dozylnie na obkurczanie – a Lilo się wtedy wazyla i badala. Dostala 9 punktow, waga 3100, 52 cm „wzrostu” . Neonatolog uprzedzila, ze ma niektóre cechy wczesniaczka – wyjatkowo delikatna i wiotka skorke, niewiele tkanki tluszczowej, etc. Drobiazgi.

Na koniec leżałyśmy sobie i się tuliłyśmy podczas, gdy maz nawracal na parkingu pod domem i gnal z powrotem do nas. Lilo od początku potrafila się ladnie przyssac, a ja bylam normalnie w niebie
W sumie od przyjecia mnie na IP do porodu minela GODZINKA o takim porodzie marzylam i choc nie powiem, żeby ogolnie to bulka z maslem była – nie mogłabym zyczyc sobie lepszego i szczęśliwszego rozwiązania!

A kiedy mi ja zabrali po kangurowaniu i zapowiedzieli, ze oddadza dopiero o swicie gdy dostane laskawe pozwolenstwo na pionizacje, myślałam, ze ich pogryze. Bylam i jestem w takim stanie, ze sama bym ja już wtedy mogla wykapac Kto by w ogole chciał spac w taka noc!!!
bardzo fajny opis

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
No i wstawiam Wam kącik Tomaszka, póki co skromnie bo ochraniacz muszę dopiero kupić, no ale lepsze to niż nic, nie?
śliczny kącik

Cytat:
Mam info od Roxi (jest poza zasięgiem i nie miała jak sama was poinformować, a każda z nas przecież czeka )

Ghia urodziła Antosia o 8.50 - nasz kolejny mężczyzna mierzy 55cm i waży 3200gZ tego co mówiła Roxi Ghia póki co czuje się dobrze, a maluszek dostał 10pkt
ghia, gratulacje

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 14:59   #2264
ona8686
Zakorzenienie

Hej

Słoneczko nie świeci a i tak duszno okropnie. I zaczynam mieć dość tej ciąży, opuchniecia nóg jestem w stanie zniesć, ale te moje ręce... tak to bolały tylko rano po wstaniu, a teraz cały dzień ciężko cokolwiek zrobić, bo palce przy zginaniu bolą, czuje ból w żyłach, dretwieją.... nooo mam dość.

Ide dalej nadrabiać

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny skonczyłam włąśnie moj projekt guzikowo obrazkowy)
patrzcie co mi wyszlo
ślicznie to Ci wyszło

Cytat:
o takie łóżeczko wybrałam:

http://www.jardrew.eu/lozmis.html

co prawda nie można tam domontować kółek, ale najważniejsze, że w ciemnym kolorze i ma szufladę.. no i jest stabilne z tego co macałam i szturchałam
bardzo ładne łóżeczko

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Mi wojka zona przywiozla suszarke.co byly dzisiaj w lidlu(wojek jest kierownikiem wiec zalatwil ja juz wczoraj)a byla w super cenie za 60zl wysoka 3poziomowa a mamy tylko taka rozkladana..chcialam oddac kase tzn zaplacic za.nia.to mowia.ze prezent dla Zuzi eh oni to kochani sa...:-*
Jestes zadowolona z suszarki? Zastanawiam sie nad nią. Do lidla mam spory kawałek i nie wiem czy jest sens sie po to wybierac, i nie wiem czy dzis by jeszcze były

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki...dziekuje za wszystkie kciuki i wsparcie,staram sie Was czytac,ale nie dam rady nadrabiac.
Czekam na wizyte,co powiedza...
W nocy znow mnie straszliwy bol plecow i brzucha zlapal...dostalam paracetamol...bo nospypodobno sama pielegnarka dac nie mogla...ale pomoglo. Dzis juz jestem po ktg,wyszlo ok, tetno takie sobie ...zobaczymy co to za cyrki....ciekawe jak Adas Cynamonki,czy sie zdecydowal wkoncu...
trzymaj się i niech to sie tam wszystko uspokoi
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
chwale sie,mamy 5rocznice zwiazku!alez tem czas leci...ale kovham bardzo tego mojego Wariata)hihi
Wszystkiego Najlepszego

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
aaaaa i witam się w 35 tyg
już sie nie moge doczekać ....

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
fajne oberwanie chmury u mnie przed chwilą było

wogóle to czy Wy też tak macie, że normalnie rozpływacie się nawet w taką deszczową pogodę? Ja wieczny zmarźluch teraz jestem tak gorąca, że marzę o moich lodowatych stopach Generalnie przez to wewnętrzne gorąco to czuję się jakbym cała napuchła...
mam to samo. Rozpływam sie nawet tuz po wyjściu spod prysznica a wczesniej tez zmarźluch niesamowity byłam

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
żeby nie było obiecałam fotki ale ja mam żółwie tempo więc wstawiam dopiero dziś.....
kącik prezentuje sie slicznie
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Tydzień temu o tej porze pchałem się na świat... No i co mi z tego przyszło
juz ma tydzień słodki jest

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41480300]
ciekawe też jest to, że mój mąż chce skorzystać z urlopu ojcowskiego po urodzeniu się Leośka, ale wniosek musi złożyć tydzień przed urodzeniem...
i co? mamy się bawić we wróżkę???
[/QUOTE]

Wniosek należy złożyc znajpóźniej na 7 dni przed rozpoczeciem urlopu ojcowskiego. Urlop mozna wykorzystac aż dziecko nie przekroczy roku.
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Więc postaram się pokrótce Wam napisać co u nas.

Wczoraj mieliśmy ostatnią wizytę u gina. Tymuś waży ok 2975g, główkę ma niziutko i ogólnie będzie raczej drobnym chłopczykiem. Gin się ucieszył z tych pomiarów i mówi, że nawet uznając błąd pomiaru to przekroczylismy granicę 2,5kg wagi i wtedy maluch jest już bezpieczny.
Ogólnie czytając Wasze posty to większość się martwi, że macie za ciężkie, za duże dzieciaczki, my zaś zupełnie na odwrót bo Tymoteuszek malutki i się martwimy czy wystarczająco rośnie. Przepływy, wody, łożysko ok, więc Tymoteuszek ma podobno doskonałe warunki do funkcjonowania w brzuszku. Z pomiarów wychodzi cały czas o 2 tygodnie za malutki, ale podobno do 2 tygodni jest norma więc jest wszystko ok.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:02   #2265
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Misiaczka odpocznij sobie i się nie przemęczaj tak!!!

Dziękuję za miłe słowa odnośnie Twojego pytania- prześcieradełko mam w kolorze takim ecru jasnym jak część łóżeczka, pościeli nie kupuję póki co bo uważam za zbędną przy takim malenstwie i lecie, a ochraniacz kupię też na pewno jakiś jasny, zeby nie przytlumił tego wszystkiego
Tez chyba pójdę w stronę delikatnych kolorów. TZ stwierdził ze intensywne kolory i wzory bedą rozpraszac Majeczkę i będzie jej cieżko zasnąć. Kupimy jej za to kolorowa mate edu

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
oj mnie też

ja też ostatniop co chwile witam sie z wc...a moze coś drobnego zjedz jakiegoś banana np. albo jak Cię mdli moze sucharki?

aremalgos- 3mam kciuki za operacje
No wlasnie problem mam z tym jedzeniem bo na diecie cukrzycowej banana niet zjadlabym rosolek, ale nie ma komu ugotowac No taka bida dzisiaj ze mnie ze tylko wskoczyć pod koldre i spac

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Margos dobrze ze mi przypomnialas o tym sluchu. Tak sie martwilam cala ciaze czy mala bedzie slyszec ale wszystko jest dobrze i sluch wyszedl w normie Jestem przeszczesliwa. I widze nawet ze reaguje na halas wiec wszystko ok
I jeszcze sie pochwale ze mam juz pokarm w piersiach Mala zajada az jej sie uszy trzesa hehe a pozniej usmiecha sie przez sen. Jakie to slodkie

super ze ze słuchem maleńkiej ok. I za pokarm

A propo pokarmu En do butelek na początek masz smoczki z nr 1? Bo ja nie zwróciłam uwagi i mam wszystkie 6 rozmiar 2 czyli od +1miesiaca. Zastanawiam sie ile dokupić tych jedynek bo w sumie tylko na jeden miesiac

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:02   #2266
lachryma
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41486691]
nie marwta się babo, poprzednio nic mnie nie bolało ani nie miałam siary a pokarm po porodzie do razu był [/QUOTE]
i tego się trzymajmy
Stary 2013-06-25, 15:05   #2267
cynamon_owa
Zadomowienie

Dzieeeń dobry

Ghia - ogromne gratulacje

Przekazuję wieści od Madi- jest od wczoraj w szpitalu po tych nocnych bólach z niedzieli na poniedziałek. Znowu włączyli jej Fenoterol, Biedna ciążko znosi ten lek
Z lepszych wieści- zrobili jej usg i Wituś waży już orientacyjnie 2900g ale dalej nie wiedzą skąd wzięły się te bóle u Madi. Trzymamy ogromnie za nich

A ja właśnie wróciłam do domu- skurcze się rozjechały więc stwierdzili, że nie ma sensu mnie trzymać. Tzn nadal są, jak najbardziej ale nie już co 5-6 minut ale co 10 według ktg z samego rana chociaż ja powoli znowu zaczynam czuć ich regularność ale w tym momencie Panicz Adaś może mnie cmoknąć co najwyżej w jajnik bo teraz czas na schabowego z mizerią a tatuś musi popracować bo zbyt często z mamusią do szpitala jeździ ostatnio
3 wypis ze szpitala pt. "Przedwczesny poród" Za każdym razem wiedziałam, że nie urodzę ale w szpitalu się upierali, że teraz to już na pewno to "TO" (chociaż przyznam, że w głębi serca miałam delikatną nadzieję z racji "Do trzech razy sztuka")

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:07   #2268
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Oliath - coś dla Ciebie (znów), może jako inspiracja na przyszłość http://allegro.pl/niepowtarzalne-sos...338757224.html
Skojarzyło mi się z saniami mikołaja

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:08   #2269
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Dzieeeń dobry

Ghia - ogromne gratulacje

Przekazuję wieści od Madi- jest od wczoraj w szpitalu po tych nocnych bólach z niedzieli na poniedziałek. Znowu włączyli jej Fenoterol, Biedna ciążko znosi ten lek
Z lepszych wieści- zrobili jej usg i Wituś waży już orientacyjnie 2900g ale dalej nie wiedzą skąd wzięły się te bóle u Madi. Trzymamy ogromnie za nich

A ja właśnie wróciłam do domu- skurcze się rozjechały więc stwierdzili, że nie ma sensu mnie trzymać. Tzn nadal są, jak najbardziej ale nie już co 5-6 minut ale co 10 według ktg z samego rana chociaż ja powoli znowu zaczynam czuć ich regularność ale w tym momencie Panicz Adaś może mnie cmoknąć co najwyżej w jajnik bo teraz czas na schabowego z mizerią a tatuś musi popracować bo zbyt często z mamusią do szpitala jeździ ostatnio
3 wypis ze szpitala pt. "Przedwczesny poród" Za każdym razem wiedziałam, że nie urodzę ale w szpitalu się upierali, że teraz to już na pewno to "TO" (chociaż przyznam, że w głębi serca miałam delikatną nadzieję z racji "Do trzech razy sztuka")
Masz racje jedz schabowego i teraz niech Adaś czeka az zachce ci sie jechać na porodowke swoją droga masz przeboje

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:08   #2270
cynamon_owa
Zadomowienie

I ogromne, oficjalne podziękowania dla Naszej Pani Prezes En- za smsy i przekazywanie informacji od Was
Jak tak dalej pójdzie i Młody będzie znowu jeszcze kolejne 3 razy "wychodził" to będę musiała doładować Ci konto w telefonie

Stary 2013-06-25, 15:11   #2271
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41486201]
no ja też próg bólu mam bardzo wysoki, znieczulenia u dentysty nigdy nie biorę nawet zasypiam na fotelu, depilacja laserowa była dla mnie przyjemnością, ale Zzo przy bólach krzyżowych wezmę z uśmiechem na ustach

i napiszę coś jeszcze, co może nie zostanie przez niektórych mile przyjęte ale po wieeeeelu godzinach skurczy i bóli krzyżowych ma się naprawdę gdzieś czy coś ma wpływ czy nie ma wpływu na dziecko... jest się tak wykończonym i obolałym że zależy tylko na jednym - żeby podali coś przeciwbólowego lub żeby to już się skończyło [/QUOTE]

nie będę się kłócić bo jestem pewna że masz rację. Moje obecne chcenie moze miec niewiele wspólnego z tym co będzie się działo na porodówce..

Cytat:
Dzieeeń dobry

ale ten Adaś kapryśny no a ja już naprawdę myślałam że tym razem to wrócicie razem ze szpitala. Świetne Twoje poczucie humoru, bosko się czyta

Cytat:
Napisane przez Blackbejbe Pokaż wiadomość
Ojjj tak , nie zycze nikomu Skurcze byly bardzo mocne a rozwarcie miedzy 1-2 cm
dokładnie, czasami tak bywa. Nie jesteśmy w stanie tego przewidzieć. Jak ktoś się mnie pyta jak i co bym chciała, to mówię, ale kończe, że i tak wszystko się w praniu okaże:P

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:11   #2272
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

misiaczka dziecko takie male nie widzi i tak kolorow.
jest wstanie widziec tylko czarny, biale, pozniej czerwony.

takze nie ma znaczenie jakie kolory wybierzesz, niemowlak i tak ich nei zobaczy.
bezowych, rozowych, kremowych nie bedzie widziec na poczatku

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:11   #2273
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:

Pozwól, że skomentuję to jedynie w ten sposób
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:11   #2274
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Młody przegina
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:11   #2275
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
ile Ty już zaliczyłaś podejść do porodu... już byś trójkę urodziła

madi
- trzymaj się tam!
Stary 2013-06-25, 15:15   #2276
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Obiecany opisik :
swietny opis

Cytat:
No i wstawiam Wam kącik Tomaszka, póki co skromnie bo ochraniacz muszę dopiero kupić, no ale lepsze to niż nic, nie?
bardzo ładnie, a karuzela sliczna

Cytat:

GRATULUJE

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Poprosze o kciuki.Po 17 wizytuje.Zeby ginek powiedział ze sie cosik zaczyna dziac

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:15   #2277
Neni1984
Zakorzenienie

Posprzątałam dom, ugotowałam obiad, wysuszyłam włosy i padam
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry witam się w 36 tc czyli w 9 miesiacu

dzwoniłam do ginki z tymi wynikami moczu i kolor zielony i szczawiany są od leków więc wszystko jest dobrze a tz się ze mnie śmiał wczoraj, że pewnie zielony kolor mam bo mnie kosmita zapłodnił i w brzuchu mam aliena
odebrałam wyniki na paciora i nie mam
za 9 miesiąc
No i super, że z siuśkami jednak ok
Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki!
Taka jestem dzis rozklejona, wszystkich kocham i w ogole. Co sie ze mna dzieje, czyzby hormony?Rano wyprzytulalam Tz (z malym bonusikiem z ktorego byl niemiernie zadowolony) sniadanko uszykowalam jak na skrzydlach, czytam tu Was i sie wzruszam co chwile jak pieknie dziewczyny pisza o swoich malenstwach. Poryczalam sie ze wzruszenia na piosence zakopower... ehhhh

A TŻ to się pewnie cieszył z nagłego przypływu czułości
Cytat:
Nie zacytowalo mi, ktoras z Was dziewczynki pytala, jak moje starszaki zareagowaly na Lilo po raz pierwszy po tej stronie mocy ...
Lala calowala jej stopki, uszka, oczka, glaskala, jest zachwycona i zakochana, o ile za mna nie plakala gdy zostawalam w szpitalu, o tyle rozbeczala sie krokodylimi lzami gdy przyszlo jej na koniec wizyty rozstac sie z Lili i pojsc do domu
Teraz chce we wszystkim mi asystowac, nosic Lilę i karmic, tylko do kupek nie ma wiekszego przekonania
Iza wzruszona i rozwalona tym, jaka Lil jest malenka i bezbronna.
Ogolnie mamy milosci i szczescia az w nadmiarze teraz dokola !
Ahh idealna rodzinna sielanka
A Lilo jest cudnaaaaa
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

A mnie udało się wreszcie zalogować i mogę podejrzeć wyniki wczorajszych badań krwi i moczu okazało się, że karta nie była aktywna, pani mi ją ruszyła
Ogólnie wyniki ok:
-w moczu standardowo nieliczne nabłonki płaskie i pasma śluzu i leukocyty (1-3 czyli w normie),
-a krew poza erytrocytami 3,57 (norma 3,70-5,10), hemoglobiną 11,6 (norma 12-16) i hematokrytem 34,3 (norma 37-47) w porządku.
Ostatnio wyniki były lepsze, bo nawet hemoglobinka skoczyła mi do 12, a teraz najniżej jak do tej pory, no i erytrocyty i hematokryt też chyba najgorszy do tej pory.. No ale nie jest najgorzej Dalej będę żelazo żarła

A hemo masz ok, dla ciężarnych jest od 10,5
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Poprosze o kciuki.Po 17 wizytuje.Zeby ginek powiedział ze sie cosik zaczyna dziac

Tz ma juz 2 tygodnie urlopu od wczoraj...i fajnie by bylo w tym tyg. urodzic bo jeszcze caly nastepny bylby z nami a pozniej juz musi byc w pracy bo od 2 polowy lipca sie nawał pracy u niego szykuje :/

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Norbert już się nie może doczekać, ciągle pyta kiedy urodzi się Weroniczka??? Mówi, że musimy jej kupić lalkę Barbi syrenkę i Koniki Filly
Ale słodko
Kochany starszy braciszek
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wy wszystkie będziecie rodzić na żywca, bez żadnego znieczulenia..? Bo jakoś nie przewija się to na wątkach albo ja to przegapiam, a dotychczasowe porody sn u nas też bez znieczulenia....
Ja bez zzo nie dam rady.
U mnie nie ma zzo, ew. gaz rozweselający, ale ponoć rzadko jest na stanie
Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
dziewczyny miałyscie jakieś takie extremalne zachcianki w ciąży? Ja co jakis czas mam parcie uwaga na : PUMEKS
chyba w końcu sobie kupie i sie najem bo czasami już nie moge wytrzymać
Jak to pumex?

To ja się przyznam, że mi strasznie smakują ogórki gruntowe .... z ziemią
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:16   #2278
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Nadrabiania część 1, bo na więcej nie mam czasu.
Ja już po badaniach, po zakupach w smyku, obkupiłam Fi. A dopiero jestem przed praniem ciuszków i liczeniem czego ile mam :P
Ale nie mogłam się opanować

Dziękuję za kciuki!!!! Wózek znaleziony, zamówiony, będzie na dniach

Cytat:

W moim guście

Cytat:

Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Co za kretyni.
Kejt- chyba Ty miałaś rodzić na Bródnie, więc ściskaj nóżki dzisiaj
ja w bielańskim, ale na Bródnie mieszkam :P niezłe opcje :P

Lecę jeść zupę truskawkową
A później jedziemy do moich rodziców, zostawiamy auto u mechanika, bo sprowadził część i będę pewnie późnym wieczorem. Postaram się Was nadrobić w tel.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 15:19   #2279
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Masz racje jedz schabowego i teraz niech Adaś czeka az zachce ci sie jechać na porodowke swoją droga masz przeboje

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
ale ten Adaś kapryśny no a ja już naprawdę myślałam że tym razem to wrócicie razem ze szpitala. Świetne Twoje poczucie humoru, bosko się czyta
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Pozwól, że skomentuję to jedynie w ten sposób
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Młody przegina
Cytat:
ile Ty już zaliczyłaś podejść do porodu... już byś trójkę urodziła

madi
- trzymaj się tam!
Ano- a ja tylko chciałam dodać żeby nie było, że ze mnie taki Łoś jest i jeździmy do porodu bo mnie się wydaje, że to JUŻ. Zawsze z tych kontroli szpitalnych mnie kierują do rodzenia. Może jak sama poczuje, że to właśnie ten moment to Adaś wyjdzie - kto wie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
misiaczka dziecko takie male nie widzi i tak kolorow.
jest wstanie widziec tylko czarny, biale, pozniej czerwony.

takze nie ma znaczenie jakie kolory wybierzesz, niemowlak i tak ich nei zobaczy.
bezowych, rozowych, kremowych nie bedzie widziec na poczatku
Noo... dlatego Adaś za brak współpracy porodowej będzie biegał w różowych geterkach w jelonki Bambi

Idę na obiad- za chwilę będę Was nadrabiać i zobaczę co tam pisałyście podczas mojego porodu

Stary 2013-06-25, 15:20   #2280
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Lecę jeść zupę truskawkową
Oooo już wiem, co będę jadła dziś na kolację - zupę wiśniową
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości