|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
My mamy tkaną ![]() Glutek odsyła Cioci Buziaczka Spoko ja mam 9... na minusie Cytat:
za śliczne usteczka i czekamy na zdjęcia na "żywo" ))Co do oczyszczania organizmy przed porodem to ja w dniu porodu miałam zaparcie Ale ja to nigdy normalna nie byłam![]() My nie mieliśmy zgagi ani razu a czuprynkę mamy ![]() Może nie tak powalająca jak Lilo... ale za to bez męczarni zgagowej Cytat:
Na okres boli ciągle, a skurcze to taki sam ból ale po minucie/1,5 (w moim przypadku) odchodziło i zupełnie nic nie bolało- do następnego skurczu
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
164
|
|
|
|
|
#2793 | |
|
Zadomowienie
|
Hej. Odetchnęłam- dom udało się uratować! Woda dotarła pod próg więc dosłownie 1cm brakło, żeby się wlała do domu. Ale straż koło północy, dopiero, w ostatniej chwili, dała nam worki pod drzwi. I woda powoli opada. Podwórko to jezioro, ale to nic- grunt, że dom uratowany
Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia, wczoraj przeżywałam gehennę. Cytat:
|
|
|
|
|
#2794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moja kolezanka jest miesiac po cc i dzieku KP zgubiła wszystko co zbędne.Pisała ze jej synek to mały głodomorek
![]() Cytat:
odeśpij w dzien ,odpocznij ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ja mam CAŁE 158 cm ![]() Cytat:
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za nowe tygodnie
|
|
#2797 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
|
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41497612]Mały waży 2010 g
jeszcze tylko żółtaczka...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] superarabbiata dobrze ze dom uratowany, iwona pewnie na dniach bedziesz juz rodziła magolina ja sie nie dziwie, ze szalejesz z niepokoju, po tym co przeszlas to zrozumiale. Jednak nie martw sie bo maluszek czuje to. Wczoraj jak grzmiało to podskakiwalam ze strachu a mój mały tak mocno sie wiercił. za tygodnie, ja koncze 35, a zaczynam 36 , za tydzien o tej porze mały bedzie juz w miare bezpieczny, a za 3 juz calkiem, jak gin dobrze oceni malego na usg 11 lipca to za 3 tyg, czyli 15-17 lipca ciachu ciachu bedzie. A 17 lipca sa urodziny tescia. Juz mu zapowiedzialam, ze w tym roku wnuk bedzie prezentem
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uf, dobrze, że tak się skończyło.
|
|
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Hellol
) Jak tam Brzusie? )Na wstepie gratulejszyn nowych tyg!! ) I trzymam kciuki za wizyty )Cytat:
ja tez jestem jakby bardziej agresywna i dobrze bo ludzie szczegolnie Ci ktorzy " jacy oni nie byli za mlodu "itp teraz maja najwiecej chamstwa w sobie eh. Arrabita dobrze ze Was nie zalalo.. mysle co dzis robic? posprzatam trochu moze przejde sie do pepco po ten stanik... i chyba tyle z planow.. :P Wczoraj wszystko zapowiadalo sie ze " coś bedzie" ale jak zwykle nic nie bylo... ale tz obiecał ze od weekendu bedzie oklad z samca intensywnie zeby urodzic tyle ze ja chcialam w czerwcu jeszcze urodzić no ale coż .. juz sie nie napalam zobaczymy Zuza bedzie chciala wyjsc to wyjdzie. W piatek wizyta wydam 100 i jak znam swoje szczescie wieczorem urodze hahaha :P Zarcik. Moze coś poprasuje jeszcze. |
|
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, po chwili przechodzi, no i nie myślisz nawet o tym zeby spojrzec na zegarek ile to trwa, kto do Ciebie mówi i czas staje w miejscu - fajnie co nie? ![]() alez ja jestem mONdra od wczoraj |
|
|
|
|
#2802 |
|
Zadomowienie
|
Pytanie do dziewczyn które korzystają z mobilnej wersji wizaz-u, czy na symbianie pójdzie mi ta aplikacja
|
|
|
|
#2803 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja dostałam zaświadczenie od neurologa, że nie wyraża zgody na sn. I będę rodzić w szpitalu gdzie jest neurologia. Czyli za tydzień pewnie lekarz mi wszystko powie mam rozumieć.
|
#2804 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bardzo się cieszę ja rodziłam na Kamieńskiego ale 5 lat temu, teraz też jadę na Brochów ![]() moje wymiary na dziś: biust 100 brzuch 108 biodra 103 że tak zaśmieję się ponuro... wszędzie setka... he he he |
|
|
|
|
#2805 |
|
Zadomowienie
|
Dotka co za stanik z pepco idziesz upolować? Mi wpadł ostatnio w oko taki sportowy bodajże za jedyne 10 zł i chciałam dziś się po niego przejść
|
|
|
|
#2806 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Heeej
Spałam dziś jednym ciągiem 4 godziny Szok! PO 4 oczywiście podudka, poleżałam do 5, a potem włączyłam tv, zjadłam śniadanie ... No ale potem jeszcze zasnęłam, więc jest ok![]() Cytat:
Strasznie mi przykro ![]() Nie wyobrażam sobie zalanego domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41497612]Mały waży 2010 g jeszcze tylko żółtaczka...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Huraa Liczę na milion zdjęć Arturka jak już będziecie w domu ![]() ![]() Cytat:
![]() No szkoda, że nie zagadałaś o usg (mnie też uspokaja) , ale serduszko pięknie biło, więc na bank wszystko ok Cytat:
![]() Dla Ciebie też
|
|||||
|
|
|
#2807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę nadrabiać dalej. |
||
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I do tego nie były silniejsze od bóli okresowych ![]() Widać każda to na swój sposób odczuwa, ale generalnie faktycznie nie da się nie zauważyć
|
|
#2809 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z labka, wcześniej się chwilkę kimnęłam, zaraz robię sobię kawkę. Za paciora zapłaciłam 26 zl
![]() Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia i pocieszenia Mały cały czas aktywny, brzuch pobolewa ale według mnie to chyba przez to że Adaś jest tak wysoko i naciska mi na jelita/żołądek bo jakos tak boli mnie wysoko.Cytat:
![]() Cytat:
we dwie będzie nam raźniej na leczeniuCytat:
Cytat:
Oby już Cię nie męczyły Cytat:
Idę na kawkę. |
|||||||
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide sie zebrac i ogarnąc zagladne za jakiś czass
|
|
|
|
|
#2811 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
za 35 tydzień, zdrówka życzęCytat:
za 40tcCytat:
Cytat:
za wyniki, a ciuszki śliczne[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41497612]Mały waży 2010 g jeszcze tylko żółtaczka...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] dla Artusia, to czekamy na żółtaczkęCytat:
za wizytę i ktgCytat:
Cytat:
kurcze tyle po cytowałam i wsiąkło mi. Co do hemoglobiny to ja mam już 10,5 i już się źle czuję przy takiej niskiej, ciągle senna i zmęczona jestem. A dzisiaj w planach znowu prasowanie, może uda mi się skończyć w końcu rzeczy małego.
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam dwa czarne i na bank jeszcze dokupię. |
|
|
|
|
#2814 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
u nas babki na SR mówiły, że nie konieczny jest stanik do karmienia, może być zwykła bardotka, tylko wyjąć druty, chodzi o to aby stanik podtrzymał piersi bo jak będą swobodnie zwisać to laktacja rozkręci się na maxa a tak to stanik utrzyma ją w ryzach
|
#2816 |
|
Zadomowienie
|
Mam jeszcze pytanie bo wczoraj zauważyłam że brakuje mi balsamu dla maluszka po kąpieli, co lepiej kupić balsam, oliwkę? Co polecacie i jakiej firmy?
|
|
|
|
#2817 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie.
Wczoraj dopadł mnie taki mega kryzys, że przepłakałam całe popołudnie - chyba z 5 godzin, przez co jeszcze dzisiaj wyglądam jak chińczyk Wyżyłam się na TŻ, a on nie umie odpuścić i przytulić, to wyszła awantura niezła![]() Na dodatek miałam bardzo złe myśli o dziecku i ciąży I bardzo mi z tym źle Dzisiaj zaczynam 39. tydzień i już tracę nadzieję, że urodzę w tym tygodniu Czuję się jak okropna matka i pewnie zniknę na trochę zamknąć się w sobie
|
#2818 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w 38 tc
).Zjadłam śnaidanko,wypiłam kawę, cukry zmierzone (naczczo znów za małe,ale jutro to skonsultuję) i chyba się znów położę i kimnę jeszcze z godzinkę,bo pogoda jest zamulająca. Szaro i ponuro, aczkolwiek i tak wolę to od upałów Ostatnio mam straszną sklerozę,ciągle o czymś zapominam,dobija mnie już to.Cytat:
|
|
#2819 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja skorzystam z oliwki,chyba tej rossmanowskiej. |
||
|
|
|
#2820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

za śliczne usteczka i czekamy na zdjęcia na "żywo"
Ale ja to nigdy normalna nie byłam
bo mnie na @ zawsze bolalo caly czas a nie pol minuty i koniec
A w ciązy i tak mi biodra poszły o 3 cm... taka jestem "dupiasta"
Nie lubię, bo zawsze mam problem ze spodniami...
godzinę to na pewno trwało nim ucichł.. może ktoś zdążył rozłożyć auto na części w tym czasie..i dobrze by było
Położyłam się podkładając więcej poduch pod głowę i plecy i już nawet zaczęłam liczyć odstępy
choć nie wierzyłam, że to TE bóle..Lol strasznie się wiercił i kręcił.. wypinał się jakoś inaczej niż zwykle.. jakby teraz był po drugiej stronie.. nie mogłam w ogóle leżeć na lewym boku, bo mnie 'uwierał' strasznie
Nie wiem kiedy przeszło.. ostatni raz spojrzałam na zegarek przed 4..
odeśpij w dzien ,odpocznij 

, po chwili przechodzi, no i nie myślisz nawet o tym zeby spojrzec na zegarek ile to trwa, kto do Ciebie mówi i czas staje w miejscu - fajnie co nie? 
Szok! PO 4 oczywiście podudka, poleżałam do 5, a potem włączyłam tv, zjadłam śniadanie ...
ciśnienie ok, pessar trzyma, jednak nie waże 73 tylko 71,3 kg 
Dzisiaj zaczynam 39. tydzień i już tracę nadzieję, że urodzę w tym tygodniu