|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Cytat:
![]() Ja stoje z boku komody więc przewijak mam na wprost i tak się mi lepiej przewija, ale jak z nim gadam, czy wietrze pupe to stoję bokiem i tak też jest ok ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4922 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
ja nie znam innego zastosowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Ax super! I słuchaj color - dobrze gada;-)
Magiusia coś kiepsko mi wygląda twoja dieta...mi też i lekarz i polozna mowili że nie można być na samym chlebie, wodzie i gotowanym kurczaku bo tylko dla szkody dla dziecka to będzie. A ja mam w dużej butli odstana przegotowana wodę i tylko dolewam trochę wrzatku żeby mleko miało temp pokojową. Aaa słuchajcie odkrycia a propos kosmetyków do kapania. Dostaliśmy emulsje do kapania flos leku i jest super! Z dodatkiem oleju slonecznikowego. Skóra dziewczyn jest taka mieciutka że już niczym nie smaruje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle mam ochotę się ugryź sama w d..... Bo już kombinuje na maksa. Wymyśliłam sobie to z nietolerancją bo nic innego mi już do głowy nie przychodzi, ale z drugiej strony czy dziecko z nietolerancją może przesypiać noce? Bo on noce przesypia, budząc się normalnie na jedzenie, ale nie ma wtedy ataków ( przynajmniej na razie), dopiero w dzień ma, po pierwszym karmieniu już nie na śpiocha. No i że mu zwykłe kropelki póki co niepomagają to przyszła mi do głowy nietolerancja. Jutro TŻ idzie po papierki lakmusowe, sprawdzimy czy ta kupa jest kwaśna, bo rozumiem, że chodzi o ph kupy a nie o zapach ( zapachem oboje nie umiemy stwierdzić)
![]() |
#4925 |
Zakorzenienie
|
Hejka, witam się wieczornie..
padam.. za nami masakryczny dzień.. Mały od 14 nie śpi i daje czadu ![]() pocieszające jest to, że może w nocy będzie lepiej.. Nockę ładnie przespał, do obiadu było wszystko ok, a później nie wiem co się stało.. na śniadanie jadłam jajka.. może one mu zaszkodziły ![]() Teraz leży w łóżeczku.. mam nadzieję, że w końcu zaśnie na dobre a nie na 5 minut.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4928 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4929 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje ze niedlugo problemy brzuszkowe sie skoncza, ale moj od 2 dni piastki do buzi wsadza i jezdzi nimi po dziaslach i slini sie na maxa i jak zmienie mu pozycje ze nie bedzie mogl gryzc piachy to sie drze wscieklyyy mam nadzieje ze to nei zebyy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4930 |
Zakorzenienie
|
przed chwila w tvn24 slyszalam, ze jakas kobitka (Agnieszka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teraz czekam na pierwszy przelew z zus-u. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4932 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie
no i oczywiście po 5 minutach się obudził..
ale moja magiczna siła cyca chyba wróciła.. oby tak było ![]() wzięłam go na jedzonko, possał 3 minutki (intensywnie połykał) i nawet nie zdążyłam wziąć go na odbicie bo zasnął snem kamiennym ![]() mam nadzieję, że tym razem na dłużej Cytat:
pręży się okrutnie.. robi się czerwony.. ale cyca nie wypluwa tylko ze wściekłością zagryza i bardzo nerwowo ssie jakby chciał mi pogryźć załego cycka... A co to jest ten Delicol ????? Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://rodzicetomy*pl/article/post/4/ "może on trwac kilka dni albo tydzień" - zobaczymy ![]() ![]() ![]() ![]() ps. gadaj z nami ile się da! relaks mamuska. sprzedaj mala tacie i sio do łazienki na domowe spa. ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() my mamy kilka butelek zamrozonego mleka, mrozilam na samym początku przy nawale. nie wiem czy tak można, ale plastik wygotowany, wiec mysle, ze nic młodej nie będzie. ostatniego nie rozumiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dokonałam odkrycia że jak moje dziecko nie pośpi w dzień 2-3 godziny to jest po południu marudny nie do wytrzymania. i ta ilość snu nie zaburza mu spania w nocy, więc teraz koło 13-14 "karne" spanie, i działa ![]() mam pytanie do mam, które mają starsze dzieciaczki: czy mam się martwić jak moje 11 tyg dziecko nie uśmiecha się do mnie, nie zwraca na mnie zupełnie uwagi (traktuje mnie przedmiotowo- patrzy na mnie przez kilka sek tak jak na inne przedmioty w domu), nie okazuje radości żadnej na nasz widok, nie potrafi się skupić dłuższą chwilę na zabawce .... zaczyna mnie to troszkę niepokoić. nieraz leży w leżaczku, podchodzę do niego, zaczynam gadać, śmiać się itp i zero reakcji nawet nie popatrzy na mnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4936 |
Zadomowienie
|
![]() Napalił się jak szczerbaty na suchary, a tu się nic nie dzieje. ![]() ![]() Wzięłam kąpiel około 17, ładnie się doprowadziłam do stanu używalności i cisza. Brzuch czasem poboli, ale różowe plamienie ustało. Także idę spać. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie tez wlacza się jakiś instynkt lwicy i nie lubie jak ktoś inny nosi mala. tesciowa ja buja, a mnie się wydaje, ze mala zaraz pusci pawia, bo przecież niedawno jadla i spi :P my nie bujamy. na szczęście tata czuwa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4939 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4940 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
![]() także Diabli- nie martw się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no to może to jest przyczyną... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktoras z dziewczyn wstawiala informacje o kupach, nie mogę tego teraz namierzyć. nietolerancja laktozy to rzadka wodnista kupa, bez grudek - dziecko nie trawi bialka mleka krowiego. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Co do kupek...
od dwóch dni w żółtych kupach Wiktorka zauważyłam zielone grudki... czy to ok ? ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Diabli- Ty pisałaś o becikowym (krok, po kroku..) ale nie wiem jak to znaleźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4944 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi już też bokiem wylazi ten skok rozwojowy.. ja chce miec spowrotem moje grzeczne spiące non stop dziecko... Cytat:
Cytat:
Jutro jedziemy do rodziców.. przejażdzka z takim maluchem ( chociaz pewnie z większym jeszcze gorsza) będzie smieszna.. na 4 - 5 dni spakowalam mu wieeelką torbę.. nie wiem jeszcze czy zabierać wanienkę do kąpania i stojak?? znowu wszyscy się będą ze mnie zbijać ze pół domu zabieram, jak do szpitala na porodówke się zabierałam to bylo to samo.. tylko jak czegoś będzie brakowalo to kto nie dopilnowal, kto?? pewnie ze ja ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Nie, nic kompletnie... Młody szaleje, na ktg ani jednego skurczu. Jutro idę na oksytocyne, więc pewnie jutro już urodze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4948 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Imię wybrał mąż-Jakub/Kuba - bardzo nietypowe ![]() Osobiście wolałabym Tomka, no ale uległam ![]() Cytat:
![]() DO BECIKOWEGO: - PESEL dziecka - ksero dowodow osobistych rodzicow - zaswiadczenie od ginekologa, ze bylo sie pod kontrola od 10 tyg. i w kazdym z trzech trymestrow - zaswiadczenie o dochodach z US (2011 - oboje rodzicow) - zaswiadczenie o odprowadzanych skladkach z ZUSu (2011- oboje rodzicow) - PIT 11 za 2011 rok (mama i tata dziecka) - wszystkie swiadectwa pracy od 2011 do dzisiaj (oboje rodzicow) jesli ktos prowadzi dzialanosc - wpis do ewidencji - dochody za ostatni pelny miesiąc jesli ktos przebywal na zasilku chorobowym - karta wyplat z ZUSu JAK TO OGARNAC?! 1) Odebrać akty urodzenia w USC 2) wizyta u gina i odbior zaswiad. (ja poprosilam o nie telefonicznie i tz pojechal tylko odebrac) 3) proponuje najpierw odwiedzic MOPS i poprosic o wniosek i zalaczniki plus dopytac o niezbedne dokumenty, ktore trzeba przedstawic 4) wizyta w US (u mnie na papierek czekalo sie tydzien) 5) wizyta w ZUSie (papier na miejscu) 6) UM - PESEL - do odbioru po 2-3 tyg. od zarejestrowania dziecka (odbiór z aktem urodzenia, przybijana jest tylko pieczatka na jego odwrocie! i dowodem osobistym) 7) w domu odnalezc PITy, swiadectwa pracy itd. 8) skserowac wszystko co sie da :P 9) MOPS - nalezy pomodlic sie w intencji "aby nie zabraklo ani pol swistka" 10) na miejscu zlozyc zeznania "jak zyjesz, za co, z kim, o prowadzeniu wspolnego gospodarstwa" i najlepsze "wyrazam zgode na przetwarzanie danych osobowych" 11) zapewne cos trzeba bedzie doniesc...zatem uzbroic sie w stalowe nerwy! 12) decyzja po 30 dniach! Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-06-26 o 21:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Zakorzenienie
|
I kurcze jestem dzisiaj taka znurana ze szok.. a prawie nic zrobilam.. nie wiem gdzie mi ten dzien minąl...
pomijając nocne karmienie to obudzil mnie maly o 7, wsadzilam go do mnie do łożka.. ciągle coś gadal sobie po swojemu, ale mowie mu ze niech robi co chce ale mamusia idzie spac.. jakos o 9 się obudzilam, ten dalej cos biadolil sobie, nie wiem czy on tak przez 2 godziny czy przysnąl, zanim nakarmilam przebralam byla 10... potem zasnąl to ja za angielski.. zrobilam 1 rozdział gramtyki, potem zrobilam mase solna, potem zrobilam sniadanie, w polowie sniadania maly się obudzil, wiec karmienie, przebieranie, potem nie chcial zasnac wiec bujalam go to w foteliku, to nosilam, to gloskalam, to zaczęlam mu odbijac stópki i rączki... Potem jakoś zasnąl.. to ja ubieranie się i zbieranie na spacer... jak już się wybralam to maly się obudzil.. zaczęlam w trakcie karmienia grzebać w necie i znalazlam stronę z wywolywaniem zdjec.. to się zabralam za wysylanie tych zdjęc zeby je wywolac bo fajna promocja byla... no i tak mi zeszlo z przerwami na karmienie i lulanie do teraz ![]() ![]() ![]() A i te ktore chcą odbić stopki i rączki w masie solnej.. bo powoli robie się specjalistka.. odbijalam już stopke x6, rączke x6, stopki dwie na jedym prostokącie x2, oraz rączki na jednym prostokącie x2... Także sprzedam wam dobry patent... Robicie masę solna - cieplą wodę mieszacie z solą, dodajecie troszkę wiecej niz w przepisie wody, wtedy jest miększa i mniej trzeba przyciskać. Potem dopiero dodajecie mąkę... Potem tą masę mieszacie i rozwalkowujecie na pudelku od plyty CD.. wtedy jest twarda podstawka do odbicia.. oczywiscie ladnie się odcina rowniutki kwadracik...Po odbiciu rączki/nozki pudelko CD odstawiacie i sobie schnie w pokoju gdzies na parapecie czy na szafce prze 5-7 dni.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Zakorzenienie
|
Neni- dziękuje Ci pięknie
![]() Szczęśliwego rozwiązania i oczywiście zaglądają do nas kiedy tylko masz ochotę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.