Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-27, 16:47   #3811
jakierka
Zadomowienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
jeszcze do mojego zamuła i nerwowki zgagiszon mnie nęka wrrrrrrr
Wiesz co, zauwazylam u siebie tendencje do zgagi po nerwowym dniu. Nie mam pojecia czy to ma zwiazek, ale u mnie to sie sprawdza! Jak tylko mialam duza nerwowke w pracy czy tez w zyciu osobistym, to zgaga gwarantowana (oczywiscie mowie o okresie ciazy). Postaraj sie zatem uspokoic i mysl pozytywnie. Wiadomo cc to jest operacja, ale jezeli nie masz innego wyjscia, to mysl tylko o dziecku i o tym, ze juz wkrotce przytulisz swego kochanego Lokatorka

Edytowane przez jakierka
Czas edycji: 2013-06-27 o 16:55
jakierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 16:48   #3812
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
to o lękach z podpisu Twoje czy skads?
od jakiegos czasu wlepiam gały w podpis i sie nim delektuje
skads gdzies znalazlam i mi sie spodobało SAMO ZYCIE I SAMA PRAWDA wiec wlep sobie na telefon na tapete na lapka i wogole gdziekolwiek!)

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 16:48   #3813
fiazo
Zakorzenienie

wiecie co mam pomysł ... może by zrobić na 1 str listę planowanych cc ??
co Wy na to ?

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 16:49   #3814
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
no bo wszyscy chca zobaczyc dzidziusia i ponosic.. i kazdy mysli ze bedzie sobie przychodził jak do hotelu i ogladał dziecko i bawil sie i nosił.. TAAAAAAAAAA JASNE..
u mnie sa dwie kolezanki ktore naprawde nie bede miala nic przeciwko jak przyjada do szpitala .. ale nie nekaja mnie sms tylko czekaja aż ja napisze i dam im znać. A nie takie .. zaczyna sie od " urodzilas" a pozniej jest " moge wpasc" a pozniej" moge ponosic" a pozniej " wsumie to moge przebrac" a na koncu ja wymiekkam i mowie " daj jeszcze cycka a wogole to zrob sobie swoje "
mozna jeszcze w razie co zaproponowac przewiniecie smierdzacej kupeczki... na bank wszyscy sie odczepia
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 16:51   #3815
d0tkaaa
Zakorzenienie

fiazo,jak dla mnie ok :P Tylko niech EN powróci ze swoim humorkiem) i uśmiechem )

Idę zaraz na kawe do szw ... pozniej coś posciemniam przyjdę się wykąpać a o 20 na wizytę

trzymajcie kciuki!

Zuza

Razem
Stary 2013-06-27, 16:52   #3816
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Wiesz co, zauwazylam u siebie tendencje do zgagi po nerwowym dniu. Nie mam pojecia czy to ma zwiazek, ale u mnie to sie sprawdza! Jak tylko mialam duza nerwowke w pracy czy tez w zyciu osobistym, to zgaga gwarantowana (oczywiscie mowie o okresie ciazy). Postaraj sie zatem uspokoic i mysl pozytywnie. Wiadomo cc to jest operacja, ale jezeli nie masz innego wyjscia, to mysl tylko o dziecku i o tym, ze juz wkrotce przytulisz swego kochanego Lokatorka :przytu:
u mnie zgaga na bank przez moj refluks, ale na refluks maja wplyw nerwy których u mnie sporo w ostatnim czasie a teraz stres przed szpitalem, porodem, trema przed nowa rola
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 16:52   #3817
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
wiecie co mam pomysł ... może by zrobić na 1 str listę planowanych cc ??
co Wy na to ?
ale to mamy liste która rodzi sn a która cc i tam są daty, jak któras ma ustaloną inna niz podała to juz sama chyba zadba aby zmienic na pierwszej stronie???
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 16:53   #3818
Rockyyy
Zakorzenienie

Uff wrócilam. Tz przeforsował sie przy koszeniu i nic powaznego mu nie jest.

A mnie boli w krzyzu i to juz od 12 godziny.Pulsuje,kłuje...b rzuszek tez mnie pobolewał ale chwile.Krzyz mnie tak boli ze ledwo człapie.

Zrobiłam na obiados schabowe,młode ziemniaki z koperkiem i masłem i mizerie
dobiłam sie szejkiem z Mc-a i jak wrócilismy lezałam bo opadłam z sił.

Moze jakis porodzik dzis albo jutro mi sie rozkręci? Kolezanka mi mowiła ze ją tez wieczorem w krzyzu łupało a rano wody chlusnęły
Stary 2013-06-27, 16:55   #3819
d0tkaaa
Zakorzenienie

to tak jak przejrzałam wątek dziewczyn maj-czerwiec (chyba tam bo na tel mozna oslepnac) bo duzo zdjec tam maluszków i przeczytalam pare opisow porodów no i jedna dziewczyna pisala ze urodzila.. chyba sie skonczyło cc ... czy straszny miala sn porod... nie pamietam.. w kazdym badz razie napisala ze marzyla by wyjsc juz ze szpitala,strasznie przezyla wlasnie porod.. po wszystkim mdlala ze zmeczenia i wogole.. i jak juz ja wkoncu wypisali wrocila do domu z dzidziem myslala ze odpocznie ( nie od dziecka,od wszystkiego na okolo) a tu powital ja tłum ludzi w domu - tyle gosci drzwi sie nie zamykały eh ...
ja chyba bym wszystkich wykurzyla

Zuza

Razem
Stary 2013-06-27, 16:57   #3820
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!

kobietki, bierzecie tetrowki do szpitala? w sumie moga sie przydac przy karmieniu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-27, 16:58   #3821
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
[B]
A Ty jeszcze kosmetyczką będziesz, to już w ogóle będziesz wiedziała co ze sobą robić by jak najlepsze efekty uzyskać
Mam nadzieję, że podzielisz się wiedzą
pewnie ze sie podziele
Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Czy mi się wydaje czy szykują się porodziki??

A ja się witam na początku 36 Tygodnia czyli jak mnie wzrok nie myli 9 miesiąc?
Dzwonie, mówię tż-towi a on to z takim spokojem przyjął. To ja się bardziej przejęłam tym faktem ^.^

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Wszystko ok, za tydz moge zaczac myc okna (wg pana doktora). Serduszko ladnie miarowo bije, badanie tez ok. Za 2 tyg kolejna wizyta

Zapomnialam zelazo dostalam bo mi spadla hemoglobina.

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Ghia super ze Antos jest juz po drugiej stronie brzuszka. Gratulacje!

My nadal w szpitalnych murach ale jutro po poludniu lub najpozniej w sobote wychodzimy juz nie moge sie doczekac
I pochwale sie Wam ze nareszcie widze swoja kape hehe. Ciekawe ile juz schudlam Wczoraj mialam szwy sciagniete i zostal mi tylko jeden jeszcze. Ale juz nic mnie nie boli ani nie ciagnie

Kto nastepny w kolejce do rodzenia?

wreszcie do domku

Oliathpiękne masz córeczki i jakie podobne do siebie
Stary 2013-06-27, 16:58   #3822
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

A mnie boli w krzyzu i to juz od 12 godziny.Pulsuje,kłuje...b rzuszek tez mnie pobolewał ale chwile.Krzyz mnie tak boli ze ledwo człapie.

Moze jakis porodzik dzis albo jutro mi sie rozkręci? Kolezanka mi mowiła ze ją tez wieczorem w krzyzu łupało a rano wody chlusnęły
oby to było TO!! może odkorkujesz kolejke na liscie a potem juz polecimy jedna po drugiej
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 17:00   #3823
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!

Gratuluję wizyt dziewczyny!

Hania znowu zabrana na 12h na naświetlania. .tu jest jakas epidemia z ta zoltaczka- polowa dzieci musi sie opalac
Ja zaraz ide na dojarke..juz myslalam ze rano cos mi sie rozkreci, bo mala sie przyssala i mocno lecialo a teraz znow spokój. Z resztą ona ma problem, zeby mnie zlapac.

I tak jeszcze mi sie przypomniało odnosnie porodu- nie wiem ile macie paczek Belli- ja juz zuzylam 4 jak wam odejdą wody najpierw tak jak mnie to miejcie na uwadze ze wtedy prawie dwie ida tylko na to. Liczylam ze dzis wyjde i juz nie mam nic, musze czekac na teściów az mi cos podrzuca
Stary 2013-06-27, 17:01   #3824
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
fiazo,jak dla mnie ok :P Tylko niech EN powróci ze swoim humorkiem) i uśmiechem )

Idę zaraz na kawe do szw ... pozniej coś posciemniam przyjdę się wykąpać a o 20 na wizytę

trzymajcie kciuki!

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ale to mamy liste która rodzi sn a która cc i tam są daty, jak któras ma ustaloną inna niz podała to juz sama chyba zadba aby zmienic na pierwszej stronie???
chyba się nie zrozumiałyśmy, nie mamy takiej listy
mamy listę urodzonych, a nie planowanych cc

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
kobietki, bierzecie tetrowki do szpitala? w sumie moga sie przydac przy karmieniu

ja nie biorę, tylko na wypis do torby wrzucę

Synek
Stary 2013-06-27, 17:03   #3825
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
ostatnio tesciowa powiedział mi że mam rodzić 3 sierpnia bo ona ma wtedy nocke (jest w tym szpitalu gdzie chce rodzic pielęgniarką ) a jezeli nie to tak czy siak do 9 musze być już po porodzie i w domu bo ona zaczyna wtedy urlop

:
Ale fajnie.Moze jak bedziesz rodzic nawet z rana to zamieni sobie zmiany?
Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
heh my tez o 2 dziecku rozmawialismy niedawno. Ja chce dosc szybko drugiego bobka malego, zeby juz te kilka lat posiedziec z maluchami w domu, a potem znalezc prace i ruszyc do ludzi. Tzn mam w planach siedziec w domu dopoki drugie dziecko nie skonczy roku. Potem dwojka do zlobka, a mama do pracy A moze za kilka lat o trzecim pomyslimy. Sie zobaczy

...)
No my planujemy nastepne jak Laura skonczy rok +/-
Cytat:
ja tez mam nadzieje ze sie podzieli swoja wiedza... Celluit mam okropny ale czytalam ze po ciazy znika w wiekszej ilosci..

Ale zamula nic mi sie nie chce .. nawet wsumie to nie mam co sprzatac,prasować ani nic.. ale moze coś wynajde do roboty bo nudaaaaaa strasznaaa ..

Dzwonilam do lekarza i mam wizyte na ... 20 dziś ,tak pozno to jeszcze nie bylam mam nadzieje ze mi pogmyra i poruszy mala do wyjscia hahaha nie no najbardziej to mi na wadze zalezy zeby powiedział ile klocek przytył przez te 2 tyg jak znowu kg i bedzie wazyc 4300 to ja niewiem

leci mi mleko z prawego cycka i mi zimno w niego hahahah

Oliath piekne dziewuszki Twoje )

Wklejam Wam obiecane zdjecia komody Niunki.
jest jeszcze jedna szuflada u mnie w szafie i troche miejsca u rodziców w szafie na wieksze rzeczy typu posciel itp.

Ide suszyc lebek
proszeee jaki porządeczek.Zuzinko-wychodz juz!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Fajny porządeczek

Kolejny prezencik od babci
Stary 2013-06-27, 17:04   #3826
madi82
Zakorzenienie

Info od Cynamonki:

Jest jeszcze na kontroli w szpitalu,ciśnienie ma wysokie 139/109 wiec monitorują, jak nie spadnie to musi zostać....

Trzymajmy zatem za Cynamonkę i Ancymonka kciuki żeby ciśnienie spadło!!!!

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-06-27 o 17:17
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 17:06   #3827
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
to tak jak przejrzałam wątek dziewczyn maj-czerwiec (chyba tam bo na tel mozna oslepnac) bo duzo zdjec tam maluszków i przeczytalam pare opisow porodów no i jedna dziewczyna pisala ze urodzila.. chyba sie skonczyło cc ... czy straszny miala sn porod... nie pamietam.. w kazdym badz razie napisala ze marzyla by wyjsc juz ze szpitala,strasznie przezyla wlasnie porod.. po wszystkim mdlala ze zmeczenia i wogole.. i jak juz ja wkoncu wypisali wrocila do domu z dzidziem myslala ze odpocznie ( nie od dziecka,od wszystkiego na okolo) a tu powital ja tłum ludzi w domu - tyle gosci drzwi sie nie zamykały eh ...
ja chyba bym wszystkich wykurzyla
Chyba ich wszystkich pogonilabym siekiera
Ja mam nadzieje nikogo nie widziec (poza mama) porzez co najmniej 2 tyg. Wiadomo, ze wszyscy sa ciekawi maluszka, no ale bez przesady, ja pewnie bede wygladac jak siedem nieszczesc, do tego nowa sytuacja w domu, gdzie nie bede za bardzo wiedziala co i jak z dzieckiem zrobic a tu jeszcze wszystkich goscic...

Cytat:

Ja wezme na pewno Moze sie przydac przy ewentualnym ulewaniu, moge nia przykryc malego gdyby bylo za goraco i przy okazji moge okryc nia swe piersi podczas karmienia gdybym byla na forum publicznym, bo nie wiem jak sie bede z tym czuc. Juz w UK lezalam w szpitalu i tu jest o tyle fajnie, ze kazde lozko jest odgrodzone kotara, wiec ma sie jako taka intymnosc, ale w ciagu dnia one sa odsloniete i wszyscy z korytarza Cie widza, nie wiem jak tu robia podczas karmienia, ale tetrowka moze mi w tym pomoc gdyby co
Stary 2013-06-27, 17:07   #3828
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

Hania znowu zabrana na 12h na naświetlania. .tu jest jakas epidemia z ta zoltaczka- polowa dzieci musi sie opalac
Ja zaraz ide na dojarke..juz myslalam ze rano cos mi sie rozkreci, bo mala sie przyssala i mocno lecialo a teraz znow spokój. Z resztą ona ma problem, zeby mnie zlapac.

I tak jeszcze mi sie przypomniało odnosnie porodu- nie wiem ile macie paczek Belli- ja juz zuzylam 4 jak wam odejdą wody najpierw tak jak mnie to miejcie na uwadze ze wtedy prawie dwie ida tylko na to. Liczylam ze dzis wyjde i juz nie mam nic, musze czekac na teściów az mi cos podrzuca
dla mnie najwyżej tż będzie na bieżąco dostawę robił bo jest taka możliwość

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Info od Cynamonki:

Jest jeszcze na kontroli w szpitalu,ciśnienie ma wysokie 139/109 wiec monitorują, jak nie spadnie to musi zostać....

Trzymajmy zatem za Cynamonkę i Ancymona kciuki żeby ciśnienie spadło!!!!
za cynamonkę

Synek
Stary 2013-06-27, 17:10   #3829
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
En kochana a co się dzieje? Czym się martwisz? Może napisz nam w klubiki, to jakoś sprobujemy pomoc, albo chociaż się wygadasz...

Chciałam się wam jeszcze pochwalić, że dzisiaj odkryłam rozstępy na brzuchu nie spuszczam się zbytnio nad tym aczkolwiek no wolałabym ich nie mieć Także jestem kolejnym przypadkiem, który potwierdza informację, że z genetyką nie wygrasz jak coś ma pęknąć, to pęknie i tyle:P Tyle dobrego, że nie wydałam zbyt wielu $ na dziwne balsamiki, to mi teraz nie szkoda
Ja mam krechy na cyckach,smarowałam Daxem,co prawda nie był drogi ale jakos walczyłam,chciałam zapobiec i tak wylazły.A baniak na razie oliwkuje Babydream dla mam.Jest jeszcze nadzieja
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
To ja cię pocieszę, że uda i cellulut u mnie też prowadzą

Jakoś nie wiem czemu tak średnio zwracam na to uwagę, uparcie wierzę, że się tego pozbędę po porodzię i wylaszczę jeszcze bardziej!

A ja mimo wszystko zapraszam, tramwaje jeżdżą

I wstawiam próbkę mojej lusterkowej fotoseszyn, nie w klubiku, bo mi się nie chce A niech i podglądacze podziwiają

En, może jednak się pojawisz i skomentujesz moje pućki
Co Ty od siebie chcesz? Pięknaś
Cytat:
dziewcyzny moze mi doradzicie, jaki kupic przewijak na tą szafeczke??

szafka ma szerokośc 50 cm, przewijaki 60 lub 70. I nie wiem czy kupić twardy bo bedzie wychodzil troche za szafke czy zainwestować w taki zwykly miekki??
no nie wiem no ...
Nie wiem ...moze miękki dałby rade?
A kącik fajny
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dzizas, Lilo dzis o polnocy konczy TYDZIEŃ!!!
Ale ten czas leci

Cytat:
refleks szachist

witam sie w 40 t.c
witaj w klubie
Stary 2013-06-27, 17:12   #3830
jakierka
Zadomowienie

Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:

Hania bidulka, oby jak najszybciej sie naswietlila
W szpitalu nie maja zadnych podpasek w razie 'w' zanim Ci TZ dowiezie?? Nie wierze normalnie, zeby nie mieli.

Cytat:
Info od Cynamonki:

To Cynamonowa znowu w szpitalu? Biedna nalata sie tu i tam. Cisnienie bardzo wysokie i mam nadzieje lekarze tym razem bardziej sie postaraja.
Cynamonowa - duze za Was!! Trzymajcie sie dzielnie
Stary 2013-06-27, 17:16   #3831
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Jestem wykończona
Prasowałam ponad 5 godzin i mam poprasowane wszystko dla Młodego Ale strasznie spuchły mi .... uda Normalnie nogi mi się zrobiły takie grube
Laska z ile Ty masz ciuszków dla młodego że aż tyyle czasu Ci to zajęło chyba na najbliższy rok!!!

Cytat:
a ja sie wzielam za szykowanie torby, bo Tz suszy mi głowe, jakby chciał powiedzieć ze do 8 lipca nie wytrzymam z porodem.jestem tak tym zdenerwowana ze rece mi sie trzesa.... przezywam zblizajace sie wrazenia, chyba tam im na zawał padne jak mi nie dadza czegos lekkiego na uspokojenie.....
Kochana walnij sobie setkę

Cynamonka - trzymam kciuki!

Oliath - a Ty w ogóle byłaś w ciąży, czy wynajęłaś surogatkę??? chcesz nasz wkurzyć "bez-brzuchem"?
przy okazji napisz proszę jak wygląda sytuacja na Brochowie, co trzeba ze sobą mieć dla malucha, co dają, jak łazienki, jak sale, położne, lekarze?
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 17:17   #3832
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
to jak Ty masz miec cc przy 3400 mniej wiecej to ciekawe co mi lekarz powie!!!!!!

Od ilu jest ogolnie wskazanie do cc?
ja mam cc ze wzgledu na ulozenie posladkowe nie wage malego. mam wielkimi literami w karcie napisane, ulozenie miednicowe - wskazanie CC.

Dziewczynki dzieki, troszke sie boje - jakos tak chyba lepiej zyc na nieswiadomce a zdrugiej strony moge sobie zaplanowac co z Mery i wogole.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 17:18   #3833
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
A my dalej nie wychodzimy. Nie mam juz sily ciągle jej rosnie ta bilirubina...
trzymam kciuki za Hanie,w koncu musi spasc!!!
Cytat:
masz taki kolor włosów i taką oprawę oczu, że możesz sobie pozwolić na ciemniejszy makijaż w ciągu dnia
Ja jak sobie zrobie czarne kreski to wygladam jak górnik ktory dopiero co z dołu wyjechał
Cytat:
Tyle mi zostalo brzulka po TRZECIM porodzie plus jeszcze wciaz widac przebarwienia po pokrzywce

Trza sie za siebie ostro brac
Kochana jestes dopiero tydzien po porodzie a figurka za☠☠☠iaszcza,niejedna kobieta w kilka miechow nie wyglada w polowie jak Ty.
Cytat:
Czarno- biale

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witam sie w 32tc
Dziś mnie nic nie boli wszystko ok, posprzatałam nawet chyba dletego ze słońce się pokazało...
[B]karolajn[B] będzie dobrze ja juz pisałam tutaj ja byłąm 7 dni po porodzie w szpitalu, też miał wysoką bilirubine muszą sprawdzić od czego...U mnie było od pokarmu odstawiłam na dobę od piersi i spadała i juz wiedzieli od czego. Będzie dobrze
za tc
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hejoo nie nadrabiam

Mam NEWSA

4 LIPCA ide do szpitala, pewno 5 lipca zrobia mi juz CC. maly jest tak duzy, ze ciezko go bylo pomierzyc, wiec waga niby 3400, ale ani glowy ani brzuszka ani kosci udowej w calosci sie nie udalo "zlapac". Szyjka sie juz skraca, na KTG wychodzily delikatne skurcze.
Porodzik przynajmniej wiesz na czym stoisz.Bedziemy Ci tu ostro kibicowac.
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Nadrobiłam po łebkach :p

Tweed, Ty jak zwykle
Oli! Też chcę taki brzuch po porodzie'

Ogarnęłam szafę, w międzyczasie przyjechał wózek, więc rzuciłam szafę w cholerę i dopiero teraz skończyłam. Mogę się chwalić
piękny ten wózek,idealny
Stary 2013-06-27, 17:19   #3834
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
refleks szachist

witam sie w 40 t.c
brawo!!

Cytat:
A my dalej nie wychodzimy. Nie mam juz sily ciągle jej rosnie ta bilirubina...
<przytul> będzie dobrze, lepiej niech wyleczą niż gdybyś z domu do szpitala miała co chwilę latać

Cytat:
Tyle mi zostalo brzulka po TRZECIM porodzie plus jeszcze wciaz widac przebarwienia po pokrzywce

Trza sie za siebie ostro brac
wooow! piękny!

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witam sie w 32tc
Dziś mnie nic nie boli wszystko ok, posprzatałam nawet chyba dletego ze słońce się pokazało...
brawa za tygodnie!
Cytat:
hejoo nie nadrabiam

Mam NEWSA

4 LIPCA ide do szpitala, pewno 5 lipca zrobia mi juz CC. maly jest tak duzy, ze ciezko go bylo pomierzyc, wiec waga niby 3400, ale ani glowy ani brzuszka ani kosci udowej w calosci sie nie udalo "zlapac". Szyjka sie juz skraca, na KTG wychodzily delikatne skurcze.
nooo proszę! Brawo za termin faktycznie początek lipca będzie bardzo obfity w dzieciaczki

Cytat:

Ogarnęłam szafę, w międzyczasie przyjechał wózek, więc rzuciłam szafę w cholerę i dopiero teraz skończyłam. Mogę się chwalić
fajnie wygląda ta pralka, wózek spoko,a pranie wygląda słodko

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Moja siostra pracuje w szpitalu w którym mają mi robić cc i jej koleżanka jest tam położną i powiedziała, że u nich wszystko dla dzidziusia i mamy dają. Trzeba mieć ze sobą tylko chusteczki nawilżane i rzeczy do wyjścia, a tak to wszystko zapewnia szpital. Też tak macie u siebie w szpitalach?
coś zapewniają, ale nie aż tak dużo, poza tym nie ma nigdzie listy.

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Hej, też na razie nie nadrobiłam.

Wracam od okulisty - generalnie ok, choć powinnam jeszcze zbadać grubość rogówki. I po wpuszczeniu kropelek przez 2h wyglądałam jak ciężarna na haju

I wracam też od ginka z usg. Waga małej (już nie takiej małej ) ok 3050 g. I jak zwykle długość kości udowej wyprzedza całą resztę o tydzień. Więc wychodzi na to że córka będzie na miniówki wyrywać
Reszta ok, łożysko jeszcze II stopnia i najnowsze wieści donoszą że termin na 20.07...
okaże się
bardzo ładna waga brawo za wizytę!

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

3mam zatem kciuki!

Cytat:
Info od Cynamonki:

3mam kciuki!!

padłam na 1,5h ... ale teraz jak nowo narodzona

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 17:20   #3835
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Info od Cynamonki:

chociaż z drugiej strony, jakby ciśnienie nie spadło, to może by jej indukowali poród i już Ancymonek by nie robił jej w konia? :P

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 17:21   #3836
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Info od Cynamonki:

Biedactwo nasze. Cynamonku- trzymam kciuki. Oby ciśnienie się unormowało.

Domi- A jak u ciebie po wizycie w szpitalu?
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 17:23   #3837
fiazo
Zakorzenienie

ale mi piękny zakalec wyszedł, już dawno takiego nie zrobiłam
a miało być tak pięknie

idę obejrzeć jakiś film

Synek
Stary 2013-06-27, 17:26   #3838
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Mojego męża zaczarowało
Wyszedł na balkon, popatrzył na ciuszki, zrobił zdjęcie...
Co przychodzi do mnie, to oczywiście wózkiem musi pojeździć O rety, jak fajnie!

Cytat:
Ikea i byly tanie,nie pamietam ile kosztowały ale bylo ich duzo sa pojemne i tanie super.Kupie jeszcze na swoja bielizne

chyba wykrakałaś spotkalam Margosie z Piotrusiem.. myslalam ze ucieka przedemną za krzaki ale jednak nie Podeszlam niesmiało czy to ona ( bo szłam od tylu:P) I nie moglam sie napatrzyć na Piotrusia jak sobie ciumkał ustami bez smoczka! Pozniej poznalam ja z małym K i szwagierką a pozniej spotkalysmy moja mame i jeszcze raz musialam sie pochwalic Piotrusiem Margosi mamusi mojej ) JEST TAAAAKII SŁODZIUUUTKKIIIIII OŁLŁ JEEEAAAA

No taka jestem dzieki dziewczyny za mile słowa co do komody w tej pierwszej jest wszystko w kolejnosci co bedzie najbardziej potrzebne he .. na poczatku chusteczki,pampersy itp hihi korba

PONIOSŁO CIE hahahaha )))

OJEZU TO JA TEZ CHCE TAK WYGLADAC PO PORODZIE!

Navingtony sa takie piekne szafa tez swietna,pomysl z pralka idealny.

Karolajn nie martw sie,napewno porobia małej badania i bedzie wszystko wiadomo.

pospacerowałysmy,wydalam troche ostatniej kasy .. i .. pokłocilam sie z baba pod blokiem juz nie moglam nie wytrzymalam szczyt chamstwa!

Siadłysmy z mama na chwile na lawce,szwagierka tez siedziala moj tata stał obok i ja stalam na przeciwko lawki trzymajac wozek K na chodniku stalam bokiem zeby bylo jeszcze miejsce co by ludzie przechodzili bez problemu min pol metra bylo miejsca no i gadam gadam a tu nagle czuje ☠☠☠ z lewej strony,torebka ( taka przekladana mialam) (wiecie jak sie taka nosi - z tyłu.. ) nagle na moim brzuchu .. wszyscy zamarli ja sie patrze a stara pi z d a z mezem idzie i ona mnie tak tracila bo musiala isc kolo meza nie mogla przejsc przed albo za nim.. ojak zem zagotowala ,pewnie nic bym nie powiedziala gdyby nie to ze slysze iz ta pani komentuje coś do meza na moj temat .. no to mowie do niej :
d-"jakies przepraszam moze czy coś?"
Pi z d a- " to nie trzeba stać na srodku to bym nie musiala popychac! " ( wyobrazacie sobie? )
D-" mogla Pani wyminąc i nie isc kolo meza w jednym rzedzie tylko przed nim lub za nim, ja nie mialam gdzie sie z brzuchem przesunąc" ( wozek stał przedemną wiec dobre ze w niego nie wpadłam i sie raczka w brzuch nie wbila..)
Pi - coś odbarskneła ale nie usłyszalam...
D- ( wyobrazacie sobie -cisnienie 1500 ! mowie do niej .. wsumie to krzyklam bo Tej pani kultura byla na tyle duza ze nawet sie nie odwrocila do mnie tylko cały czas " szla" ... wiec byla juz kawalek dalej)
i krzykłam " niech pani schudnie wsumie to nie bedzie problemu z przechodzeniem" ... ona juz nic nie powiedziala a ja zaczelam sie smiac z ostatniego zdania..
Co za babsko! I kto mi powie ze baby są takie mile i poukladane! Pozniej tata mi mowi ze to nasza "sasiadka" z obok klatki i ze jest czasnieta i ze ma coreczke tez nawiedzoną ...
a pozniej jeszcze dodalam ze i tak Pani mezu du p y nie daje to chociaz chce chodzic kolo niego do sklepu ... ( ale to juz do nas mowilam nikt nie slyszal ) hahahaha ...
Ale fajnie ze widzialas Piotrusia na zywo

A te babsko bym przetrąciła.Dobrze z nią się obeszłaś
Cytat:
Jaskierka dziekujemy za cenne informacje
wrzuc do klubu moze komus sie przyda
dzieki jakierka,wrzuc koniecznie do klubu bo zginie w spamie
Cytat:
a ja Ci zazdroszcze ze znasz date kiedy zjawic sie w szpitalu itd...
ja bym chciał wiedzieć ze data porodu to faktycznie data porodu a nie tylko orientacyjny czas
Oooo ja wiem co czujesz......dzis mnie jeszcze nikt nie nękał czy rodze
Cytat:
niestety tak to na końcu ciazy chyba juz jest
mi za to wszyscy mówią, że na pewno sie przeterminuje, ze mam za mały brzuch, za wysoko i że to na pewno nie nastąpi na dniach... a mnie tak juz boli wszsytko że tylko marze o porodzie
a bo ludzie kórych to nie dotyczy mają najwięcej do powiedzenia
Stary 2013-06-27, 17:28   #3839
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość

Ja sie dzisiaj zmierzylam i pytam Tz jak myslisz ile mam cm w brzuchu? A ten 160!kochany mezus! Nie ma co

Ogarnelam siebie, ogarnelam kuchnie, robie salatke
tak wyglada ich miarka w oczach

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Jestem wykończona
Prasowałam ponad 5 godzin i mam poprasowane wszystko dla Młodego Ale strasznie spuchły mi .... uda Normalnie nogi mi się zrobiły takie grube
wcale sie nie dziwie jak tyle stałaś, za wykonana robote

Cytat:

Cytat:
Info od Cynamonki:

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Jezeli chodzi o wczorajsze spotkanie w szkole rodzenia, to mowilismy o 3 etapach porodu. W kazdym z tych etapow polozna mowila o tym co sie z nami dzieje i jak mozemy sobie pomoc aby zlagodzic bol.
dziekuje i juz zapisane

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 17:29   #3840
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
ja mam cc ze wzgledu na ulozenie posladkowe nie wage malego. mam wielkimi literami w karcie napisane, ulozenie miednicowe - wskazanie CC.

Dziewczynki dzieki, troszke sie boje - jakos tak chyba lepiej zyc na nieswiadomce a zdrugiej strony moge sobie zaplanowac co z Mery i wogole.
eee wcale nie, to bardzo fajnie i zazdroszczę że wiesz co, kiedy i gdzie
no i własnie najważniejsze, że możesz na spokojnie zaplanować co z Mery
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości