|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
w sumie chyba dobrze ze sie nie rozkręciło,lepiej niech jeszcze w brzuszku posiedzi.U mnie jak sie juz na IP pojawi to nie ma bata-nie odeślą raczej do domku tylko 3 dni obserwacji. Cytat:
![]() Cytat:
w☠☠☠☠ia mocno to czekanie ale coz zrobic
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
wedlug mojego ojca to 4 lipca (Ciekawe czemu?) lol.
|
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
noc minęła mi spokojnie, wstałam, wszystko ok nadal u mnie. widze, że Wy już od rana szalejecie zaraz się biorę za nadrabianie |
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
A tak wógole to
witajcie żabki ![]() Nieładnie,nie przywitałam sie od razu.Z kazdym dniem budynieje coraz bardzije moj mozg U mnie cisza ....
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaaaaaammmeen
|
|
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
możesz, będzie troszkę inny smak i bardziej kalorycznie.
|
#4238 |
|
Zadomowienie
|
Odnosnie lisci kapusty na oklady to tez slyszalam dobre opinie, jednym z przykladow jest moja kolezanka, ktora miala zapalenie piersi i te oklady oraz masaz prysznicem ja uratowaly
Ostatnio natknelam sie tez na ulotke silikonowych nakladek na piersi, ktore mozna podgrzewac (na przyrost laktacji bodajze) i chlodzic (w przypadku zapalenia, zastojow mleka itp). Zastanawialam sie czy sobie tego nie kupic i czy rzeczywiscie sa fajne. Pewnie kupie, jezeli zajdzie taka potrzeba. Gdyby co sprawdze w domu nazwe produktu i Wam napisze, bo teraz nie pamietam
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Marionette - ja tez bym w 39tyg nie zostala sama w domu choc ja tez sie nastawiam ze jak zacznie sie ostro to sama sie zawioze. Tyle ze ja mam do szpitala 5min.doslownie
|
|
#4240 |
|
Raczkowanie
|
Oli dodajesz zdjecia z wczorajszego spaceru
?
|
#4241 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po jakże h*****j nocy
![]() Podczytałam Was troszkę, a teraz zmykam sprzątać mieszkanko bo o 14 mam gości. Wczorajsze ciasto wyszło super! Także Wasze kciuki po raz kolejny się sprawdziły Widziałam, że kilka dziewczyn zdecydowało się na zakup staników w Pepco powinni mi odpalić jakiś procent za reklamę
|
|
|
|
#4242 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Nie zmęczyłaś się tym spaniem?
![]() Cytat:
I zapominam cały czas podziękować Ci za PW. No więc- dziękuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale mnie boli głowa
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-06-28 o 10:48 |
|||
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w ogóle nie wpuszczam do domu takich przeraźliwie milutkich, prowadzę ostrą selekcję gości
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może dziś TŻ uproszę żebyśmy podjechali |
|
|
|
|
#4245 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() nie, nie rodze :P twardnienie pewnie bylo spowodowane intensywnym dniem ![]() wczoraj po tych zakupach zasnelam szybko i bardzo dobrze mi sie spalo wstalam po 10 ![]() no ale od rana znow mnie przeczyscilo, ile mozna miec tego przed porodem?! no kurde ja myslalam, ze to jest jednorazowe a mnie prawie codziennie i to jeszcze przy braniu zelaza, gdzie gin mowil ze moga sie zdarzyc zaparcia ![]() no ale dobra, dzis musze sie uczyc na egzamin bo mam go jutro i jutro jeszcze sa urodzinki mojej chrzesnicy, kupilam jej w koncu komplet bluzeczke i spodnie no i taka ☠☠☠☠☠☠☠ke kolorwe sztuczne wlosy do przypiecia ide wypic sobie koktajl truskawkowy i zrobie se jakies kanapeczki |
|
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest nas juz trzy
|
|
|
#4247 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój zadziwia mnie w tym względzie każdego dnia I już wiem, że Gluciątko jest z nim bezpieczne a ja nie jestem jedyną osobą, która umie sie nim zająć Cytat:
Cytat:
W sumie to nie uważam, zeby mi coś dolegało A propos... tak się modliłam o tą kapustę i dalej leży nieużyta w lodówce ![]() Ciekawe czy to tylko na noc może się tak robić? Cytat:
Mogę Ci teraz śmiało powiedzieć, że możesz się cieszyć i może dzięki temu unikniesz trochę bólu, który dziewczyny odczuwają w przepowiadaczach![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za wagę "Małego Klocuszka" ![]() Cytat:
![]() Biorąc pod uwagę fakt, że nie jest jakoś strasznie daleko oczywiście... Życzę co byś nie trafiła na rudą, bo wtedy będziesz tylko wiedziała, że zapis masz prawidłowy
|
|
#4248 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41539001]patrzcie jaki wózek !!! dół gondoli jest drewniany !!! http://allegro.pl/szalowy-wozek-dzie...347859647.html toż to istne dzieło sztuki !!![/QUOTE]dosłownie dzieło sztuki Cytat:
mój pracuje na 3 zmiany, myślę że jakoś damy radę, do pracy będzie autem jeździł, a w razie czego jest taxi, rodzina, znajomi, jakoś będzie Cytat:
Cytat:
![]() ja bym dała i nie patrzyła |
||||
|
|
|
#4249 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
cztery ja mam podobnie :brzydal
|
||
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Miałam całkiem niezłą noc, jak na teraźniejsze możliwości Teraz szybciutko Was nadrobię i trzeba działać.. Kupię te truskawy jakie by nie były. Słoiczki i żelfixy mam. Zrobię obiadek..mąż dzisiaj ciężki dzień w pracy ma, to niech choć smacznie zje..A na 17 z przyjaciółmi idziemy do znajomych, gdzie dostanę ciuszki dla Lola
|
|
|
|
#4251 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kobity lecicie jak szalone ................
Cytat:
dzieki kochana-moze moja napastniczka sie uspokoijuz ją do klubiku wciepałam tez Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak.Trzeba taki miec i ochraniacze na obuwie. Mamy w razie czego zeby nikt sie nie czepiał.A zamiast ochraniaczy Tz moze klapki sobie przebrac. no wlasnie ,ja tez chcem wiedziec jest super
|
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
Hej
U mnie też dzisiaj lipna noc dzisiaj. W ogóle nie mogę spać od kilku dni. Hm możecie mi jakoś logicznie wytłumaczyć, jakim sposobem mój brzuch urósł przez tydzień o 7 cm? Mam równą stówę w pasie ![]() Jadę z psem do weta, bo bardzo kuleje
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Agrafka, nie zrozumiem nigdy i nawet nie mam zamiaru kogoś takiego, jak Twoja koleżanka. Owszem wartości mleka kobiecego są ogromne i najlepiej by było gdyby kazda z nas dała się Dzieciaczkowi "doić" no i różne przypadki, że nie każda może rodzić sn.
Nie przejmuj się, każda z nas robi co może by było najlepiej i kazda jest/będzie najlepszą mamą na świecie ![]() Margosia, też tak myślę, że Lokatorek przyzwyczaja mnie do nocnych jego imprez. A 8 lipca... mam nadzieję, że to będą wakacje mojego życia hehe czyli Tz zszedł do poziomu dywanika? Mój zaczyna myśleć jak na razie o kanapie bo w sypialni jeszcze nie ma dywanu Anulka, czy jesteś/czujesz się dziabnięta ?Tweed, moj Tz wczoraj zdychal z bolu glowy, ale hojrak nie dal sobie cisnienia zmierzyc... oklady z kapuchy? a se kładziesz liście na cycki i łązisz niczym dziewczyna Tarzana Tweed, ja tez juz poczyniam zapasy dla Tz... 5 kg ziemniakow juz stoi w piwnicy ![]() Aremalgos - medela ok, pewnie ręczny bo tanio kolezanka chce? Teso, po łapach dam temu kto mi będzie cycki ruszał jak karmie, tzn położnej nie bo rady jej potrzebne ale jakby mi Tesciowa tak zrobiła to z całym szacunkiem do niej, wsciekłabym się... dobra tyle nadrobiłam, ide do klubu bo coś mi się przypomniało:S |
|
|
|
#4254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłałam mężowi sms z pytaniem czy dziś też zostanę dziabnięta, bo nie wiem czy oszczędzać siły na wieczór.
|
|
|
|
#4257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo masz dużo gazów, musisz iśc na kupkę?? albo dziecko się inaczej ułożyło, bardziej się wypięło, zmieniło pozycję. co się przejmujesz!!! ważne że dziecko rośnie ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
dobre, u mnie ciężko będzie bo tż idzie na drugą zmianę do roboty i pewnie jak wróci będzie zmęczony na "dziabanie" )ale od 1 lipca nie ma zmiłuj się, zmusze go chocbym nie wiem co! |
||
|
|
|
#4258 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Pff, co za mąż! Odpisał, że mnie dziabnie pod warunkiem, że będę dla niego miła.
No nic, poświęcę się...
|
|
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wszystkie są oczywiście do bani Ale tupet niektórych panienek, fałszywość i kombinatoryka w myśleniu mnie powala i równocześnie zniechęca ![]() A najbardziej nie lubię dziewczyn, które nie mają szacunku do siebie Kolega TŻ opowiadał nam, że chciał zostawić swoją dziewczynę i doszło do momentu, w którym on mówi, że to koniec ich związku, a ona mówi "Ale ja cię kocham, nie zostawiaj mnie, zrobię ci loda", na co on w szoku "To zrób" i dziewczyna padła na kolana i zrobiła mu co trzeba .... No i nie miał serca jej zostawić- przecież taka dziewczyna to skarb ![]() Kilka dni później byli u nas razem
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-06-28 o 11:02 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

Zdążyłam przeczytać,że Ewusia już urodziła, gratulacje
Jeśli chodzi o mnie- spędziłam pół dnia w szpitalu. Najpierw miałam wizytę, a od rana mam pobolewanie brzucha jak przy 1 dniu okresu, do tego w drodze na wizytę ból wszedł też na dole pleców. No i było tego sporo,ale nieregularnie,myślałam że się zaczyna rozkręcać,ale potem przeszło. W każdym razie- naczekałam się 1,5godz w kolejce do lekarza, wchodzę w końcu, on patrzy cukry, wyniki moczu itp, bada mnie-w sensie brzuch i mówi że wypisuje skierowanie do szpitala na patologię ciąży
Mówi że cukry mu się bardzo niepodobają, za niskie, pozatym białko w moczu znowu i ketony no i obrzęki stóp, ponadto podczas badania brzucha, brzuch był twardy jak skała, doktor stwierdził że nawet dziś w nocy mogę zacząć rodzić (oby nie
). No więc lekko wystraszona biorę skierowanie i idę na IP. Zrobili mi tam ktg (wsio ok, skurczy brak mimo pobolewania), badanie szyjki (zamknięta, długa), badanie moczu (po 20 min w pęcherzu wyszły tylko ciała ketonowe 40) i kazali wymienić glukometr,bo najpewniej ten zaniża cukry, odesłali mnie do domu. Zdziwiłam się,że tak olali skierowanie od lekarza (prowadzę u niego ciążę w przychodni przyszpitalnej),no ale w sumie to dobrze że nie musiałam zostawać. W poniedziałek mam iść na kolejne ktg i przyjść z wynikami cukrów z innego glukometru. 10.07 mam przyjść się położyć-jeśli do tej pory nic się nie będzie dziać.
w sumie chyba dobrze ze sie nie rozkręciło,lepiej niech jeszcze w brzuszku posiedzi.
pakuj sie lepiej :p

U mnie cisza ....

?

A le mam marzenia w tym macierzyństwie