Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-30, 07:47   #541
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Dzień dobry Wstałam na siusiu. Chciałam jeszcze pospać, ale mąż mnie dziabnął, więc wstałam

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
witam sie z wami po malej przerwie u nas bez wiekszych zmuan oprocz faktu ze od dzis mam 3 z przodu bo mialam urodziny ide spr co sie dzialo jak mnie nie bylo
I nic się nie chwalisz w porę.
Wszystkiego najlepszego. Zdrówka i błyskawicznego porodu.

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
Witamy się w 38 tygodniu ciąży

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej! o 7 wstalam siku i chciałam dalej pospać, ale mąż mnie dziabnął, więc wstaję...
Noooo!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 07:48   #542
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VI

En, to faktycznie zaczyna się robić poważnie. Będzie Tomeczek
pokaż foto przed i po obniżeniu

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 07:56   #543
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

Cytat:
Rockyyy- że też masz tyle sił na spacery z Kaukaziątkiem! Ja to już ledwie lezę jak idę z Tztem i psem na spacer

no dziewczyny ja nic nie chcę mówić, ale chyba u mnie poród się zbliża wielkimi krokami, bo skurcze wieczorami dalej wyraźne, a do tego brzuch jak skała co jakis czas..no i brzuch się obniżył z dnia na dzien
Ja nie poszłam na spacer. Ja sie na nim toczyłam

Fajnieee U mnie cisza :/

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry Wstałam na siusiu. Chciałam jeszcze pospać, ale mąż mnie dziabnął, więc wstałam

następna podziabana

Samantha
omg masakra z ta tesciową i szorowaniem cyców szczotą

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Mykam na sniadanko. Brzuch mnie pobolewa i twardnieje ale nie bd sobie nadziei robic
ale mnie nogi boląąąą
Stary 2013-06-30, 08:04   #544
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

Cytat:
a więc nadrabiając:

no dziewczyny ja nic nie chcę mówić, ale chyba u mnie poród się zbliża wielkimi krokami, bo skurcze wieczorami dalej wyraźne, a do tego brzuch jak skała co jakis czas..no i brzuch się obniżył z dnia na dzien
może z tydzień zacśnij nóżki a potem to już niech się dzieje wola

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ja nie poszłam na spacer. Ja sie na nim toczyłam

[/COLOR]Mykam na sniadanko. Brzuch mnie pobolewa i twardnieje ale nie bd sobie nadziei robic
ale mnie nogi boląąąą
Czekamy na LAureczkę
buźka Rocky

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 08:08   #545
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Tż tak się postarał ze śniadankiem?
Pewnie A wieczorem zabrał jeszcze Wojtusia do parku żebym mogła odsapnąć trochę No kochany ten mój mąż

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Tak rozmyślam o body i kaftanikach na początek. Osobiście kaftaniki mi się nie podobają i zaopatrzyłam Młodego w sporą ilość bodziaków. Ale dostaliśmy sporo kaftaników i tak myślę, czy nie ubierać ich dopóki pępek nie odpadnie Trzeba tak?
Wolę body, bo kaftaniki zwijają się na plecach

Cytat:
witam sie z wami po malej przerwie u nas bez wiekszych zmuan oprocz faktu ze od dzis mam 3 z przodu bo mialam urodziny ide spr co sie dzialo jak mnie nie bylo
Wszytskiego najlepszego!!!!

Cytat:
hej dziewczyny!
toż to już poważny wiek

Cytat:
Hej! o 7 wstalam siku i chciałam dalej pospać, ale mąż mnie dziabnął, więc wstaję...
En, gratuluję tyg.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No no no, niektórym to się powodzi z rana

Cytat:
Trzymamy tylko za co za wypakowanie czy zaciskanie nóg?

Cytat:
Ech, tylko pozazdrościć

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 08:13   #546
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Wczoraj w Lidlu kupilam twarozek z ananasem z Pilosa. No rewelacja.
Pogoda u mnie do bani a chcialam do kosciola isc. I jak tu sie ubrac?
Tak piszecie o czopach skurczach a u mnie cisza. Mam zmniejszona dawke u luteiny i magnezu ale i tak bez zmian, bawet sie brzuch nie stawia. Moja babcia przewiduje porod na za 2 tyg. Ciekawe, dla mnie byloby akurat

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 08:16   #547
madi82
Zakorzenienie

TYm które przegapiły info od GHIA...przeklejam Wam ze starego wątku!

OD GHII !!!!
Cześć Mamuśki widzę że na porodówce cisza na razie?
My jeszcze w szpitalu, pani doktor od noworodków chciała obejrzeć jeszcze jedną dobę Antoniusza gdyż łaskawy był odziedziczyć po matce głupią cechę tj zimne dłonie i stopy Ale jak trochę go podpatuliłam to od razu się podgrzał kurczaczek więc mam nadzieję że już dziś wymówek nie będzie
Antoniusz baaaardzo dużo śpi, jest baaaardzo grzeczny i daje matce pospać.
A i przestrzegam przyszłe niedoświadczone mamusie przed DOKARMIANIEM szpitalnym maluszków. Ja wpadłam w tą pułapkę i całą wczorajszą dobę walczyłam żeby doprowadzić mleczarnie do stanu używalności bo z nadmiaru pokarmu to kamienie się zrobiły i bez laktatora się nie obyło. A Antonio jak mu dawali łatwo wpadające mleczko do pyszczka to po co miał się męczyć ze ssaniem. No ale już od doby je tylko z cyca a ja nie wyję przy najmniejszym ruchu
Jak się już dorwę do normalnej klawiatury to mam Wam tylke do opowiedzenia niby szpital nudne miejsce i mam tyle pytan do doświadczonych mamusiek

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wczoraj w Lidlu kupilam twarozek z ananasem z Pilosa. No rewelacja.
Pogoda u mnie do bani a chcialam do kosciola isc. I jak tu sie ubrac?
Tak piszecie o czopach skurczach a u mnie cisza. Mam zmniejszona dawke u luteiny i magnezu ale i tak bez zmian, bawet sie brzuch nie stawia. Moja babcia przewiduje porod na za 2 tyg. Ciekawe, dla mnie byloby akurat

Mela a co Ty tak chcesz szybko rodzić>

PS. Babcia już dobrze się miewa?

28.07.2013r.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-30, 08:26   #548
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Przyszlam nadrobic co by jutro nie miec mnostwo stron lol..) dzieki dziewczyny za odp co do laktatora.na poczatek kupie jakas tanioszke poznoej mozna dokupic jak bd potrzebny.Co do mieszkania sie zobaczy bo nawet nie mjalam czasu pogadac z tz...no Margos ja wlasnie pamietam ta stara hute...:-/a dojezdzac np do szpitala na zeromskiego a mieszkac w hucie to calkoem dwie inne sprawy he)zobaczymy jak cos to mysle ze i tak dopoero za 3,4miesiace bysmy mysleli sie przeniesc..teraz nie zdecydowalabym sie chocoaz nie mowie nie.zobaczymy...
Muszę bronić huty Nie wiem czemu he he he Huta nie taka straszna jak ją Krakusy malują Oczywiście są osiedla gdzie jest sama patologia, ale myślę, że w innych częściach miasta jest dokładnie to samo więc nie ma co demonizować
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
za rozstepy. Co to za ciężarówka bez rozstepow to jak żołnierz bez karabinu
Odpukać jeszcze nie mam tego karabinu
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dotka, cena za mieszkanie rzeczywiscie kuszaca, bo co to jest 200zl w krakowie, ale znajac mnie pewnie nie zgodzilabym sie na niebezpieczna okolice z malym dzieckiem, nawet kosztem pieniedzy. Oczywiscie decyzja nalezy do Was
Nowa Huta to 1/3 Krakowa więc ciężko całą ją nazwać niebezpieczną okolicą
Cytat:
Mam pytanie. Jakie dokładnie ciuszki i po ile sztuk pakujecie do torby? Ja nie potrafię się zdecydować na to, co wziąć Małemu. Nie to, że się pakuję, ale przypraniu i prasowaniu mnie tak wzięło...
Ja miałam 3x śpioszki, 3x body z dł rękawem i 3x kaftanik i jednego pajacyka... Ale my leżeliśmy akurat w największe upały i Tż musiał nam dowieźć body z kr rękawem i Maluchy tylko tak leżały i w skarpetkach.. do spania flanelka
Cytat:
Ja nie muszę brać ciuszków, bo dzieciaczki ubierane są w szpitalne. Ale wezmę z 2-3 kaftaniki i śpioszki w razie "W". Na pewno będą to najmniejsze ciuszki i takie, których nie będzie mi żal zostawić później w szpitalu.

Mam natomiast problem, w co ubrać Młodego na wyjście
Chyba zapakuję body, pajacyka, bluzę i spodenki - i ubiorę te warstwy zależnie od pogody. Dodatkowo wezmę skarpetki, cienką czapeczkę i kocyk oczywiście.

Tak rozmyślam o body i kaftanikach na początek. Osobiście kaftaniki mi się nie podobają i zaopatrzyłam Młodego w sporą ilość bodziaków. Ale dostaliśmy sporo kaftaników i tak myślę, czy nie ubierać ich dopóki pępek nie odpadnie Trzeba tak?
My wychodziliśmy to był upał i mieliśmy rampersa z krótkim rękawem i krótkimi nogawkami i położna powiedziała, że idealnie i żeby broń Boże Mu czapki nie zakładać, żeby się nie zapocił! Czapka tylko jak wieje

A zaraz po porodzie ubierali Go w szpitalne to ubrali body dł. rękaw, kaftanik i na to śpioszki )

Neni ja też wole body, ale my mamy w domu chłodno więc na bodziaka i śpioszki albo pajaca zakładam Mu jeszcze kaftanik, żeby miał ta dodatkową warstwę

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 08:27   #549
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Babcia juz w domu, za 3 tyg beda koncowe wyniki, ale operacja byla powazna i troche potrwa zanim babcia wroci do formy.
Ja szybko? 38 tydz to by chyba byl. Czy kopnelam sie z liczeniem?

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 08:31   #550
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Babcia juz w domu, za 3 tyg beda koncowe wyniki, ale operacja byla powazna i troche potrwa zanim babcia wroci do formy.
Ja szybko? 38 tydz to by chyba byl. Czy kopnelam sie z liczeniem?

w sumie racja....jak ten czas leci..mi się wydaje, ze my jeszcze mamy tyyyle czasu do porodu....to jutro już lipiec

28.07.2013r.
Stary 2013-06-30, 08:31   #551
magolina
Wtajemniczenie

Dobry

Gówniarstwo wita się w 34 tc

Nie spałam zbyt dobrze, a sny miałam kosmiczne m.in. że tak jakby pod kocem na brzuchu miałam Adasia i wkładałam ręce pod ten koc i przekręcałam Adasia główką w dół a on na złość odkręcal się z powrotem doopką do dołu

Mam nadzieję, że po południu pojedziemy gdzieś bo już mnie ch.j strzela w domu

Cytat:
Wszystkiego najlepszego

Cytat:

Matko jakiego mam lenia. Pojechalam do sklepow kupic sukienke. Ofc na sukience sie nie skonczylo. Jest kolo mnie taki sklep,w ktorym jest wszystko TjMaxx z HomeGoods . Omg! Zostalam zgubiona. Kiecke kupilam. Czarna bo bardzo lubie, a tesciowa nienawidzi no ale to jej problem juz. Stopy mi tak bola ze nic nie moge juz zrobic,a musze. Moj synus mnie tak kopie, ze czuje go wszedzie. W sklepie malo zem nie padla z bolu jak mi naparzal w pecherz,ale co tam poker face cyc do przodu, usmiech i tak se chodzilam po zakupach.
Chcialam cos kupic nad lozko w sypialni, ale nie wiedzialam co. Lubie lustra a Tz sie ich boi Ja zebym mogla to bym wszystko mogla miec bile i morskie, srebrne i szare.
Wrzucam fotki lozeczka i wymyslilam na sciane takie zdjecia dzieciaczkow bo mlody z nami bedzie w pokoju wiec nie chce se jakis zyraf czy malpek czepiac. Chyba dorzuce jeszcze canopy nad lozeczko od kurzu siercia i jakos widzi mi sie ten koncept
a teściowa daje czadu

Cytat:
hej dziewczyny!
Wczoraj niestety nie miałam okazji już do Was wpaść, ale dzisiaj obiecuję nadrobić cały spam. (opiekowalismy sie domem mojej mamy pod jej nieobecnosc z Tztem i 2 nieznajace sie psy+2 koty dały nam ostro do wiwatu )
Mam pytanie- jest któraś z Was moze ze Szczecina lub okolic? byłabym bardzo wdzięczna za pomoc, ale musi to byc osoba z tego regionu
za 38 tc
Cytat:
En, gratuluję tyg.
za dziabnięcie

Cytat:

Będzie porodzik

Cytat:
Kolejna dziabnięta

Miłej niedzieli
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 08:37   #552
Margosia__
Zakorzenienie

Ita Najlepszego

Malinka
Śliczna Królewna

Ghija
żebyście już jutro wyszli

Mam problem egzystencjalny... Muszę po ciąży zmniejszyć obrączkę Normalnie nie mogę jej nosić bo mi spada
A jak choć troszkę namoczę ręce to jej od razu nie mam na palcu

I pomyśleć, że 9 miesięcy temu była ciasna

Mały

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2013-06-30 o 08:38
Stary 2013-06-30, 08:41   #553
moonlightdancer
Rozeznanie

Dzien dobry
Cytat:

Mowie do tesciowej o tych laktatorach bo ona mi w tym szorowaniem szczota sutek znów wyjechała wiec jej powiedziałam, ze to średniowiecze , a ona, ze co wykluczone i ze duzy błąd popelniam i będę mieć problem i straszny ból.
Moja mama też mi z takimi radami o szorowaniu sutków wyjeżdża i tylko słysze że ze łzami w oczach później wspomne jej slowa no i ze chyba wie lepiej skoro 4 dzieci wykarmila.

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Zgadnijcie kto w 34 tc dorobił sie dwóch rozstepow na bioderku?

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Kochana kobieta, że tak z jedzonkiem pomaga, bo stanie przy garach jeszcze z tak wystającym brzuchem średnio mi się usmiecha (no jak mus to mus ale trza se w zyciu ułatwiać).
Ja już w kuchni to jak słonica się poruszam, co chwile bandziorem o blat albo co gorsza o klamki przy drzwiach

Tak czytam o waszych laktatorach, i: czy wy wszystkie je teraz kupujecie? Z tego co widzę mamusie które juz urodziły używają i chwalą a ja sobie myślałam że skoro kp to ich nie potrzebuję a w razie W można szybko kupić w pierwszej lepszej aptece.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 08:47   #554
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Fiazo co dobrego wczoraj u mamy pojadłaś , chwal sie
karkóweczka była, kiełbaski i szaszłyki, sałata, wiśnie prosto z drzewa, agrest, porzeczki

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dobry

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 08:53   #555
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Tak czytam o waszych laktatorach, i: czy wy wszystkie je teraz kupujecie? Z tego co widzę mamusie które juz urodziły używają i chwalą a ja sobie myślałam że skoro kp to ich nie potrzebuję a w razie W można szybko kupić w pierwszej lepszej aptece.
My nie mamy laktatora

Jak będzie potrzebny to kupimy, ale na razie nie ma takiej potrzeby

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Moi rodzice już jadą zobaczyć swoje pierwsze Wnusiątko

Pewnie zostaną koło tygodnia co by się Małym nacieszyć, więc nas będzie jeszcze mniej niż zwykle Może nas w końcu nie wyrzucicie z wątku, bo teraz to nie wiem czy mnie listopadówki przyjmą

Mały
Stary 2013-06-30, 08:56   #556
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

Moja mama też mi z takimi radami o szorowaniu sutków wyjeżdża i tylko słysze że ze łzami w oczach później wspomne jej slowa no i ze chyba wie lepiej skoro 4 dzieci wykarmila.
coś w tym pewnie jest...mi położna mówiłą by przed porodem chociaż smarować piersi i je hartować nie koniecznei szorować ...ale smarować, nawilżać itp.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
My nie mamy laktatora

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Moi rodzice już jadą zobaczyć swoje pierwsze Wnusiątko

Pewnie zostaną koło tygodnia co by się Małym nacieszyć, więc nas będzie jeszcze mniej niż zwykle Może nas w końcu nie wyrzucicie z wątku, bo teraz to nie wiem czy mnie listopadówki przyjmą
moi wczoraj byli u siostry....zakochani!!!!

PS. MArgoś cobyśmy bardzo nie tęskniły czekamy na jakies fotusie Piotrunia w klubie żeby nam tu nie umknęły!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-06-30, 08:59   #557
fiazo
Zakorzenienie

idę ja się ogarniać, dziś robimy wycieczkę
jeszcze jakieś żarełko trzeba zrobić
miłej niedzieli

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 09:02   #558
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
miłej niedzieli
porób jakies swieże foty na łonie

28.07.2013r.
Stary 2013-06-30, 09:06   #559
katarzynkajg
Zadomowienie

Witam się z rana trochę przeterminowana
muszę was rozczarować bo jak na razie nic się nie dzieje, nawet o dziwo nieźle spałam od godziny 3 do 7.30 nie wstałam na siku
Jedyne co to od wczoraj mam dziwne ciśnienie w uszach jakby mi ktoś ciągle zatykał i odtykał

Cytat:
hej dziewczyny!
za wiek

A i zapomniałam wczoraj pogratulować paulince za czopa

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-30, 09:08   #560
shestiger
Rozeznanie

Hej dziewczyny strasznie dużo wypisałyście, przejrzałam na razie po trochu co się działo. Ja wczoraj źle się czułam na tyle że jak wróciliśmy ze sklepu tż nie dał mi ruszyć zakupów i sam wszystko poukładał a mi kazał leżeć...zmartwił się biedak. Dzisiaj udało mi się wyspać i nawet lepiej się czuje, Igorek uradowany z przyjazdu taty bo wróciła jego normalna aktywność - nawet tż rano po plecach kopał jak się przytulałam heheheh
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 09:08   #561
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
miłej niedzieli
Miłego dnia

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 09:09   #562
paulinka777
Raczkowanie

Witam dziewczynki! Jak widać, nie urodziłam Ale cały czas żyję nadzieją

Cytat:
Jakie spać?! Ty idź rodzić
Cytat:
No wlasnie
Nie urodziłam

Cytat:
Sto lat sto lat!!

Cytat:
Dobry

za tc

Życzę wszystkim udanej niedzieli spędzonej w miłym towarzystwie
Stary 2013-06-30, 09:17   #563
moonlightdancer
Rozeznanie

Cytat:
karkóweczka była, kiełbaski i szaszłyki, sałata, wiśnie prosto z drzewa, agrest, porzeczki
Porzeczki a ja zapomniałam o takich pysznosciach

Cytat:
My nie mamy laktatora

ufff czyli da się bez

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
coś w tym pewnie jest...mi położna mówiłą by przed porodem chociaż smarować piersi i je hartować nie koniecznei szorować ...ale smarować, nawilżać itp.
Nawilżanie ok ale szorować nie planuje, podobno można uszkodzić jakoś kanaliki. Polecacie coś z kremów? Ja już mam do brodawek 2 kremy: Mustela i Medela Purelan. Obu nie trzeba zmywać. Oliath chyba wspomniała że Medela daje rade teraz.

Ejjj kobietki rodzimy!!! Gdzie te emocje kiedy "nasze" były na porodówce. Nic sie nie dzieje Paulinka moze już ? Więc za wszystkie które mogą już rodzić (dla neni od jutra), niedziela fajny dzien i tzci w domach.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 09:26   #564
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
ale Ci fajnie
Cytat:
Dobry

za 34 tydzień
Cytat:
Mam problem egzystencjalny... Muszę po ciąży zmniejszyć obrączkę Normalnie nie mogę jej nosić bo mi spada
A jak choć troszkę namoczę ręce to jej od razu nie mam na palcu

I pomyśleć, że 9 miesięcy temu była ciasna
może na razie nie zmniejszaj, poczekaj aż skończysz karmić bo wszystko jeszcze może się zmienić, a na razie może nie noś
Cytat:
można kupić w każdej aptece pewnie

Cytat:
Mowie do tesciowej o tych laktatorach bo ona mi w tym szorowaniem szczota sutek znów wyjechała wiec jej powiedziałam, ze to średniowiecze , a ona, ze co wykluczone i ze duzy błąd popelniam i będę mieć problem i straszny ból. Mowie jej, ze nie moze tego w góry zakładać, ze jak cos to mam dwie papki i będę sie dojic i karmić butelka,a ona, ze uuu papki sa jeszcze gorsze bo najlepiej to ręka samej. Dzizas nie No najlepiej to w ogóle uzywac ciagle pieluch tetrowych i ceraty i obwiesic sie pieluchami, a Tz niech weźmie maczuge i idzie na mamuta
Kobieta,ktora ma prawie 60lat i nigdy w życiu nie używała laktatora wypowiada sie o jego skuteczności poprostu żal. Ja pamietam jak moja mama miała taki szklany i ze to jej mega pomagało bo ona miała dosłownie tyle mleka, ze nawet w szpitalu jeszcze karmila sąsiadki z pokoju dzieciaka bo tamta straciła pokarm,a mały jej był niedozywiony i pielęgniarki poprosili mamę czy moze pomoc. Potem mama miała balony jak arbuzy,a teraz ma placki
zapomniałam wczoraj napisać, ze fajny masz brzuszek a co do teściowej to masakra, rady faktycznie jak ze średniowiecza
Cytat:
wszystkiego najlepszego kochana

Cytat:
hej dziewczyny!
Wczoraj niestety nie miałam okazji już do Was wpaść, ale dzisiaj obiecuję nadrobić cały spam. (opiekowalismy sie domem mojej mamy pod jej nieobecnosc z Tztem i 2 nieznajace sie psy+2 koty dały nam ostro do wiwatu )
Mam pytanie- jest któraś z Was moze ze Szczecina lub okolic? byłabym bardzo wdzięczna za pomoc, ale musi to byc osoba z tego regionu
za 38 tydzień
Cytat:
En, gratuluję tyg.
kolejna dziabnięta, ale wam dobrze zazdroszczę

Cytat:
o kurcze to faktycznie już niedługo Tomaszek będzie z wami

a ja dzisiaj sama, tz dopiero jutro wraca z pracy ale w dzień nie będę miała czasu się ponudzić bo idę do mamy a potem do przyjaciółki to szybko zleci. Najgorzej w nocy bo nie lubię sama spać ale trudno trzeba dać radę

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 09:44   #565
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a wiecie, ze jak bylam na szkole rodzenia, to tam byla taka babka hinduska i ona tez mowilam ze w jej kraju sie wlasnie szczotka szoruje sutki zeby pozniej mniej bolaly.

ale ja tego nie bede robic)) hahah

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

a poza tym dzis w nocy mialam 3 razy bole jak na okres
ale jak tylko wstalam to czuje sie dobrze

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 09:46   #566
arrabbiata
Zadomowienie

Dzień dobry

Żadna nie urodziła? Łee

Ej wiecie co, głupio to zabrzmi ale ja dalej nie ogarniam tego, że będę miała dziecko. No kosmos jakiś. Smutno mi, dzisiaj będzie płaczliwy dzień. I mąż mnie dalej wkurza. Liczyłam dzisiaj sobie po cichu na śniadanie, ale jak zwykle się przeliczyłam i sama sobie zrobiłam. A tak się zarzekał że będzie robił w weekendy. Zrobił raz. Ale chyba za dużo wymagam.

Fajnie było jak na przedostatniej wizycie u gin poprosiła go do gabinetu i powiedziała, że żona ma nic nie robić w domu, on ma sprzątać, gotować i wszystko inne. No to się przestraszył i przez jakieś 4 dni się zajmował. A potem olewka. Teraz gin powiedziała to samo, tylko nie do niego a do mnie, ale mu powtórzyłam. I co? Gówno.
Sorry, mam dni żalenia się na tż ale ostatnio jedyne co robi to mnie rozczarowuje.
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 09:49   #567
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Żadna nie urodziła? Łee

Ej wiecie co, głupio to zabrzmi ale ja dalej nie ogarniam tego, że będę miała dziecko. No kosmos jakiś. Smutno mi, dzisiaj będzie płaczliwy dzień. I mąż mnie dalej wkurza. Liczyłam dzisiaj sobie po cichu na śniadanie, ale jak zwykle się przeliczyłam i sama sobie zrobiłam. A tak się zarzekał że będzie robił w weekendy. Zrobił raz. Ale chyba za dużo wymagam.

Fajnie było jak na przedostatniej wizycie u gin poprosiła go do gabinetu i powiedziała, że żona ma nic nie robić w domu, on ma sprzątać, gotować i wszystko inne. No to się przestraszył i przez jakieś 4 dni się zajmował. A potem olewka. Teraz gin powiedziała to samo, tylko nie do niego a do mnie, ale mu powtórzyłam. I co? Gówno.
Sorry, mam dni żalenia się na tż ale ostatnio jedyne co robi to mnie rozczarowuje.
o kurcze...współczuję...
mój chyba coraz bardziej sobie zdaje sprawę, że ja nie mogę, nie mam siły ....
Wczoraj posprzątał cały dom...ja dyrygowałam, ciut pomogłam na tyle ile dałam radę...potem pojechał, zrobił zakupy...no kochany mój...a dziś nie mam sumienia go jeszcze budzic

28.07.2013r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-30, 09:56   #568
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Hej laseczki. Dzis dalam czadu wstalam o 10 . Mojemu Tz sie snilo ze zaczelam rodzic. Wiec jak wstal jak mi o tym powiedzial to kazalaszybko konczyc remont . Zaraz za druga warstwe farby sie zabiera. A jak nie on to ja bo mnie juz szlak trafia. Ile mozna mieszkac w takim remoncie.

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 09:57   #569
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Witam późnym rankiem...

Samanta: kiedy masz babyshower? ale lubie TjMaxxa w USa szczególnie właśnie tego z rzeczami do domku! U nas Tk mAxxy są jakieś takie niedorobione i wcale nie takie tanie... (przynajmniej moje zdanie). A zdjęcia może za duże i dlatego nie chcą sie załadować?

Ita: wszystkiego wszystkiego najlepszego!! Oby się wszystko poukładało, bezbolesnego porodu i szczęśliwego dzieciaczka!

czarownica: super teściowa! i fajnie że już końcówka z remontem oczywiście czekamy na zdjecia

Envl: 3mam za słowo, że będzie Cie wiecej dzisiaj. A te dwa psy o koty to brzmi jak mały hardcore

fiazo
: a ten brat od narzeczonej to jest ten sam brat od matury? tak mi się przypomniało...

magolinka: za tygodnie!

Margosia: listopadówki już Cię nie przyjmą możesz się ewentualnie do czerwcówek zgłosić

moon: z tymi brodawkami, na SR babecza mówiła żeby je smarować w ostatnim miesiącu - np Purelanem lub tego typu specyfikami

arabiatta: przytul

dziabniętym zazdroszczę, mnie wczoraj tak podbrzusze bolało, że nie było mowy o żadnym dziabaniu

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 10:00   #570
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

A kobitki moglabym poprosic o linka z allegro od lisci malin. Bede wdzieczna . Nawet w wiadomosci prywatnej. Bardzo dziekuje

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości