|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego. Zdrówka i błyskawicznego porodu. ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VI
En, to faktycznie zaczyna się robić poważnie. Będzie Tomeczek
![]() pokaż foto przed i po obniżeniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
Cytat:
![]() Fajnieee ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() Samantha omg masakra z ta tesciową i szorowaniem cyców szczotą ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Mykam na sniadanko. Brzuch mnie pobolewa i twardnieje ale nie bd sobie nadziei robic ![]() ![]() ![]()
![]() |
#544 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]() buźka Rocky ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
![]() Pewnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Wczoraj w Lidlu kupilam twarozek z ananasem z Pilosa. No rewelacja.
Pogoda u mnie do bani a chcialam do kosciola isc. I jak tu sie ubrac? Tak piszecie o czopach skurczach a u mnie cisza. Mam zmniejszona dawke u luteiny i magnezu ale i tak bez zmian, bawet sie brzuch nie stawia. Moja babcia przewiduje porod na za 2 tyg. Ciekawe, dla mnie byloby akurat ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#547 | |
Zakorzenienie
|
TYm które przegapiły info od GHIA...przeklejam Wam ze starego wątku!
OD GHII !!!! Cześć Mamuśki widzę że na porodówce cisza na razie? My jeszcze w szpitalu, pani doktor od noworodków chciała obejrzeć jeszcze jedną dobę Antoniusza gdyż łaskawy był odziedziczyć po matce głupią cechę tj zimne dłonie i stopy Ale jak trochę go podpatuliłam to od razu się podgrzał kurczaczek więc mam nadzieję że już dziś wymówek nie będzie Antoniusz baaaardzo dużo śpi, jest baaaardzo grzeczny i daje matce pospać. A i przestrzegam przyszłe niedoświadczone mamusie przed DOKARMIANIEM szpitalnym maluszków. Ja wpadłam w tą pułapkę i całą wczorajszą dobę walczyłam żeby doprowadzić mleczarnie do stanu używalności bo z nadmiaru pokarmu to kamienie się zrobiły i bez laktatora się nie obyło. A Antonio jak mu dawali łatwo wpadające mleczko do pyszczka to po co miał się męczyć ze ssaniem. No ale już od doby je tylko z cyca a ja nie wyję przy najmniejszym ruchu Jak się już dorwę do normalnej klawiatury to mam Wam tylke do opowiedzenia niby szpital nudne miejsce i mam tyle pytan do doświadczonych mamusiek ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() PS. Babcia już dobrze się miewa? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#548 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A zaraz po porodzie ubierali Go w szpitalne to ubrali body dł. rękaw, kaftanik i na to śpioszki ![]() Neni ja też wole body, ale my mamy w domu chłodno więc na bodziaka i śpioszki albo pajaca zakładam Mu jeszcze kaftanik, żeby miał ta dodatkową warstwę ![]()
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Babcia juz w domu, za 3 tyg beda koncowe wyniki, ale operacja byla powazna i troche potrwa zanim babcia wroci do formy.
Ja szybko? 38 tydz to by chyba byl. Czy kopnelam sie z liczeniem? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#550 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() Gówniarstwo wita się w 34 tc ![]() ![]() Nie spałam zbyt dobrze, a sny miałam kosmiczne m.in. że tak jakby pod kocem na brzuchu miałam Adasia i wkładałam ręce pod ten koc i przekręcałam Adasia główką w dół a on na złość odkręcal się z powrotem doopką do dołu ![]() Mam nadzieję, że po południu pojedziemy gdzieś bo już mnie ch.j strzela w domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Miłej niedzieli ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
Ita Najlepszego
![]() Malinka Śliczna Królewna ![]() Ghija żebyście już jutro wyszli ![]() Mam problem egzystencjalny... Muszę po ciąży zmniejszyć obrączkę ![]() ![]() A jak choć troszkę namoczę ręce to jej od razu nie mam na palcu ![]() I pomyśleć, że 9 miesięcy temu była ciasna ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-06-30 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#553 | ||
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak czytam o waszych laktatorach, i: czy wy wszystkie je teraz kupujecie? Z tego co widzę mamusie które juz urodziły używają i chwalą a ja sobie myślałam że skoro kp to ich nie potrzebuję a w razie W można szybko kupić w pierwszej lepszej aptece. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
karkóweczka była, kiełbaski i szaszłyki, sałata, wiśnie prosto z drzewa, agrest, porzeczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak będzie potrzebny to kupimy, ale na razie nie ma takiej potrzeby ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Moi rodzice już jadą zobaczyć swoje pierwsze Wnusiątko ![]() Pewnie zostaną koło tygodnia co by się Małym nacieszyć, więc nas będzie jeszcze mniej niż zwykle ![]() ![]() ![]()
![]() |
#556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
PS. MArgoś cobyśmy bardzo nie tęskniły czekamy na jakies fotusie Piotrunia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zadomowienie
|
Witam się z rana trochę przeterminowana
![]() ![]() muszę was rozczarować bo jak na razie nic się nie dzieje, nawet o dziwo nieźle spałam od godziny 3 do 7.30 nie wstałam na siku ![]() Jedyne co to od wczoraj mam dziwne ciśnienie w uszach jakby mi ktoś ciągle zatykał i odtykał ![]() ![]() A i zapomniałam wczoraj pogratulować paulince za czopa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny strasznie dużo wypisałyście, przejrzałam na razie po trochu co się działo. Ja wczoraj źle się czułam na tyle że jak wróciliśmy ze sklepu tż nie dał mi ruszyć zakupów i sam wszystko poukładał a mi kazał leżeć...zmartwił się biedak. Dzisiaj udało mi się wyspać i nawet lepiej się czuje, Igorek uradowany z przyjazdu taty bo wróciła jego normalna aktywność - nawet tż rano po plecach kopał jak się przytulałam heheheh
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki! Jak widać, nie urodziłam
![]() ![]() ![]() Nie urodziłam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Życzę wszystkim udanej niedzieli spędzonej w miłym towarzystwie ![]()
![]() |
#563 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ejjj kobietki rodzimy!!! Gdzie te emocje kiedy "nasze" były na porodówce. Nic sie nie dzieje ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja dzisiaj sama, tz dopiero jutro wraca z pracy ![]()
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
a wiecie, ze jak bylam na szkole rodzenia, to tam byla taka babka hinduska i ona tez mowilam ze w jej kraju sie wlasnie szczotka szoruje sutki zeby pozniej mniej bolaly.
ale ja tego nie bede robic ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- a poza tym dzis w nocy mialam 3 razy bole jak na okres ale jak tylko wstalam to czuje sie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Żadna nie urodziła? Łee ![]() Ej wiecie co, głupio to zabrzmi ale ja dalej nie ogarniam tego, że będę miała dziecko. No kosmos jakiś. Smutno mi, dzisiaj będzie płaczliwy dzień. I mąż mnie dalej wkurza. Liczyłam dzisiaj sobie po cichu na śniadanie, ale jak zwykle się przeliczyłam i sama sobie zrobiłam. A tak się zarzekał że będzie robił w weekendy. Zrobił raz. Ale chyba za dużo wymagam. Fajnie było jak na przedostatniej wizycie u gin poprosiła go do gabinetu i powiedziała, że żona ma nic nie robić w domu, on ma sprzątać, gotować i wszystko inne. No to się przestraszył i przez jakieś 4 dni się zajmował. A potem olewka. Teraz gin powiedziała to samo, tylko nie do niego a do mnie, ale mu powtórzyłam. I co? Gówno. Sorry, mam dni żalenia się na tż ale ostatnio jedyne co robi to mnie rozczarowuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój chyba coraz bardziej sobie zdaje sprawę, że ja nie mogę, nie mam siły .... Wczoraj posprzątał cały dom...ja dyrygowałam, ciut pomogłam na tyle ile dałam radę...potem pojechał, zrobił zakupy...no kochany mój...a dziś nie mam sumienia go jeszcze budzic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki. Dzis dalam czadu wstalam o 10 . Mojemu Tz sie snilo ze zaczelam rodzic. Wiec jak wstal jak mi o tym powiedzial to kazalaszybko konczyc remont . Zaraz za druga warstwe farby sie zabiera. A jak nie on to ja bo mnie juz szlak trafia. Ile mozna mieszkac w takim remoncie.
#569 |
Zakorzenienie
|
Witam późnym rankiem...
Samanta: kiedy masz babyshower? ale lubie TjMaxxa w USa szczególnie właśnie tego z rzeczami do domku! U nas Tk mAxxy są jakieś takie niedorobione i wcale nie takie tanie... (przynajmniej moje zdanie). A zdjęcia może za duże i dlatego nie chcą sie załadować? Ita: wszystkiego wszystkiego najlepszego!! Oby się wszystko poukładało, bezbolesnego porodu i szczęśliwego dzieciaczka! czarownica: super teściowa! i fajnie że już końcówka z remontem ![]() Envl: 3mam za słowo, że będzie Cie wiecej dzisiaj. A te dwa psy o koty to brzmi jak mały hardcore ![]() fiazo: a ten brat od narzeczonej to jest ten sam brat od matury? tak mi się przypomniało... magolinka: za tygodnie! Margosia: listopadówki już Cię nie przyjmą ![]() ![]() moon: z tymi brodawkami, na SR babecza mówiła żeby je smarować w ostatnim miesiącu - np Purelanem lub tego typu specyfikami arabiatta: przytul dziabniętym zazdroszczę, mnie wczoraj tak podbrzusze bolało, że nie było mowy o żadnym dziabaniu
#570 |
Zakorzenienie
|
A kobitki moglabym poprosic o linka z allegro od lisci malin. Bede wdzieczna . Nawet w wiadomosci prywatnej. Bardzo dziekuje
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.