|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Lachryma Twój przynajmniej jest asertywny, mój udaje, że mnie nie słyszy
. Nawet nie rusza Go to, że na puszcze Coca-Coli mam napisane "Kierownik" .
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
Jutro termin, więc nic dziwnego, że masz takie odczucia. Chciałabyś już urodzić po prostu. Ja też się dziś denerwowałam, że nic się nie dzieje, a termin już w piątek. Mój tato na to: Po co ty się stresujesz. Masz kupę czasu. Ja: No co ty? Dziś wtorek, a termin na piątek. ![]() T: Termin, termin. Natury nie oszukasz. Jak chce dziecko jeszcze siedzieć to niech siedzi. A niech sobie i dwa tygodnie posiedzi jak ma taką potrzebę. A może jak wyjdzie, to już będzie chodził i w wózku nie trzeba będzie do wozić. Szkoda, że my nie możemy tak bezstresowo podejść do ciąży i porodu.
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
EN... No raczej jak swiezutki asfalt na nowej autostradzie sie nie czuje...tak to moze po porodzie :P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2284 | |||
|
Zakorzenienie
|
a mi sięprzez ciążę wyszczurzyła gęba - jakaś taka sucha jestem
![]() Cytat:
pfffffffffffffffCytat:
co do leawtywy -----> wsadzą ci w zadek końcówkę takiej butelki, wleją płyn do zadka, potrzymasz chwilkę, po czym siądziesz na wucet, zrobisz wystrzał i z głowy - co tu ma boleć??? boli to psychika, jak się kupę walnie na porodówce, bo się nie chciało lewatywy ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
ja a to ok 50 km pd domu i tam sie pochoruje i co ? Opiekunki nie maja lekow, a nawet jezeli to i tak nie moga podac. Obiecalam ze z nia pojade jak jej sie poprawi. Cytat:
A ja mam Pringelsy!!! Moja cora mi slodzi, ze jestem taka ladna ze chyba mnie zje No kocham to moje slonko.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
teraz Wam zrobie smaka!!
zjadłam dwa duuże szaszłyki, kiełbaske z grila, popiłam tymbarkiem porzeczkowym, a teraz zagryzłam wszystko kilogramem czereśni ![]() byłam dzis na zakupach- nie pamietam kiedy byłam ostatnio bo zawsze Tzt to robi (tzn ostatnie dwa miesiace) i czuje sie z tym rewelacyjnie nic mnie nie boli, nie kłuje, jakby nie dyndający brzuch nie wiedziałabym, że jestem w ciazy a teraz siedzac na dworze usiadł mi na brzuchu komar no i sie zamachnełam i PAC! go dosyc mocno- zapomnialam o zawartosci brzucha ![]() Rockyy ja juz też kombinuje czy zdąze urodzic w tym wątku Oliath czym smarujesz pupke po zmianie pieluszki? za kazdym razem smarujesz? mam sudocrem ale on od zadań specjalnych a tak na "zdrowa" pupke to co? |
|
|
|
#2287 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka
dla Taty za lajtowe podejście do sprawy .
|
|
#2288 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To bardzo indywidualna sprawa czy w ciąży coś leci i nie ma to wpływu na laktację po porodzie ![]() Oj nie wiem czy da się jeszcze większą ![]() Cytat:
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
IWONA z menu poszalalas. Lewatywy niepotrzeba po tym kilogramie czeresni.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Dziewczyny mogę o coś zapytać?
![]() Jutro wybieram się do apteki po najpotrzebniejsze rzeczy dla maluszka Szczerze nie mam pojęcia co takiego muszę kupić oprócz zestawu do przemywania pępka ![]() Pomóżcie ![]() A jeszcze jedno pytanie: kiedy zaczął wam opadać brzuch? Bo mi opadł i boję się że już niedługo się zacznie a przecież do 7 sierpnia to jeszcze troche chyba co?
08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś Rośnij kruszynko rośnij Edytowane przez Guuusiaa Czas edycji: 2013-07-02 o 21:13 |
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2293 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i napisz co masz |
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
witam
tylko 24 strony do nadrobienia co to było szybko napiszę co u mnie i lecę nadrabiać w SR prawie całe ćwiczenia położna przegadała bo było nas strasznie dużo (25ciężarnych) i mało miejsca do ćwiczeń. Po SR spotkałam się z siostrą i pojechałam na rynek, kupiłam sobie stanik laktacyjny i jak go założyłam to czuje się w nim lepiej jak w tych co obecnie noszę później udałam się do mego gina żeby mi wypisał skierowanie na próby wątrobowe, ale okazało się że ma urlop więc zaszłam do mojej rodzinnej lekarki i ona mi wypisała, jutro zrobię a na czwartek będę miała wynik także się okaże następnym pkt dnia była przymiarka sukni ślubnej mojej przyjaciółki-ślicznie wyglądała |
|
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może któraś się zna i przy okazji wypowie. 1 czerwca poczułam ulgę. Przestały mnie boleć żebra i zaczęło mi lepiej oddychać. Pomyślałam, że to prezent z okazji Dnia Dziecka. Stwierdziłam, że opadł brzuch, mimo, że nie było tego tak widać jak stałam przed lustrem. Nadal wydawało mi się, że jest wysoko. Pani doktor potwierdziła jednak na wizycie, że macica się obniżyła. W ostatni weekend poczułam z kolei, że piecze mnie skóra. Tak nieprzyjemnie się naciąga. Spojrzałam w lustro i brzuch opadł bardziej, o jeszcze jedno piętro i teraz wyraźnie to widać. Od pierwszego opadnięcia minął więc miesiąc i nic się nie wydarzyło. Mam nadzieję, że pomogłam tym moim wywodem.
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Co do rzeczy aptecznych to u nas na początku szło dużo gazików jałowych (teraz lecimy na płatkach kosmetycznych- ale wcześniej się bałam wolałam sterylnie;P), octenisept na zmianę z gazikami leko (nasączonymi spirytusem) i sól fizjologiczna bo nam ropieją oczka
)Teraz kiedy odpadł nam kikut smarujemy fioletem- ale to nie jest konieczność ![]() No i od wyjścia ze szpitala podawaliśmy witaminę d (a od 8 doby przeszliśmy na k+d- bo jesteśmy na samej piersi )Widziałam, że pisałyście o pytaniach o kosmetyczkę itp. mnie na ip o to pytali
|
#2298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj rano jak wstałam to powiedziałam Zuzi, że ma takie ładne łóżeczko, super bryke i nie wierze, że nie chce tego zobaczyc ![]() Cytat:
nie no lewatywke i tak chce
|
||
|
|
|
#2299 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę Brzusie. Jakaś taka zmięta jestem. Pewnie z samego rana będę nadrabiać, bo spania na pewno nie będę miała. Nie spamujcie dużo
.Dobranoc Poprzytulam się do Tżta, ale bez dziabania .
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no jedni polecaja cos z apteki inni mówia ze wódka moze byc, ja juz sama niewiem co jest dobre |
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie na później Idę z psem i mężem na spacer
|
|
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze widziałam, ze rozmawiałyście o położnych- u nas Pani była 3 razy... bardzo miła i sympatyczna
![]() Na pierwszej jej wizycie wypełniałam kartę i deklarację wyboru pediatry dla Gluciątka, potem oglądała moje krocze a na koniec Małego w tym kikut... Poopowiadała mi co mogę jeść, pytała czy mam jakieś problemy, itp. ale u nas wszystko było ok ![]() Za dwa dni przyszła, zobaczyła kikut, przemyła spirytusem i wyszła (była łącznie może z 5 minut )Na 3 wizycie było to samo co na drugiej z tym, że kikut oderwała, przemyła fioletem i powiedziała, że już więcej nie przyjdzie w razie problemów/pytań zadzwonić
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
i z dzieckiem
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() ja niemamzielonego pojeciaolekarzach w mojej okolicy |
|
|
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CZAROWNICA mieszkasz w Pl?nie?jak my zalatwialismy uznanie ojcostwa to nie potrzebowalismy zadnego aktu ur matki..idzie sie tylko Ty i Tz wasze dowody os,musisz miec zaswiadczenie od gin ktory potwierdza ciaze i w ktorym jestes tyg.Pozniej tam piszesz Ty i Twoj tz taka karteczke(pani Ci dyktuje co i jak napisac)pyta Tz czy jest ojcem bla bla bla...pozniej idziesz do urzedniczki innej sedziny czy cos i tam ona czyta co to jest uznanie ojcostwa czy zdajecie sobie sprawe o tym ze dziecko trzeba utrzymywac bla bla...i daje Wam karteczke kaze zrobic ksero i pozniej w szpitalu przy przyjmowaniu dajesz ja (niepamietam czy ksero czy orginal ale chyba ksero) i po sprawie. |
|
|
|
|
#2305 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za pomoc
![]() A na kolki lub gorączkę coś kupić zawczasu czy poczekać aż mały się urodzi?
|
#2306 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak jak dziewczyny ani razu nie miałam zgagi,, więc po cichu liczę że pimpik mimo wszystko łysolkiem nie będzie ![]() Cytat:
ale jaja, to ja nie wiedziałam, że oni w trakcie porodu zawracają doopę takimi pierdołami![]() Dobrze, że ze mnie jest teraz taka fleja, że ani u fryzjera, ani u kosmetyczki nie byłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Roxi, ajlowju znów![]() No, to teraz mogę napisać, że wasze kciuki się przydały ![]() Nic innowacyjnego, jestem pozamykana na 4 spusty, mały jest zdrowy jak rybka (usg nie było, bo miałam robione tydzień temu, więc bezsensu), ciśnienie mam super, waga ani drgnęła aż mi dziwnie ![]() Z gorszych informacji, to muszę powtórzyć glukozę ![]() Lekarka mówi, że wynik po 2h super, no ale ten po godzinie dziwny, więc powtórzymy tak dla świętego spokoju będzie masakra w labku ![]() Tak tylko sobie myślę, że jutro zaczynam 34tc a babeczka nie dała mi skierowania na paciora chociaż jeśli dobrze się orientuję, to chyba nawet ok, bo badanie jest wazne tylko 6 tygodni, tak?
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
Posprzątane
|
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj dziewuszki nie.zachowujmy sie tak,jakby po porodzie pozamykali wszystkie sklepy
)))chyba zjem bule z jajkiem na twardo i majonezem i popijd mlekiem mmmmmmm |
|
|
|
#2309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonko- no to Zuzia dostała pierwszego swojego klapsa, haha
myślę, że nic się nie stało, w koncu brzuch to najlepszy inkubator, a lekkie pacnięcie ręką to nic takiego ![]() Twee- za wizytę i utrzymującą się wagę! Współczuję kolejnej glukozy.. ja robiłam paciorka w 36tyg, dobrze kojarzysz, że badanie jest wazne 6 tyg
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.

. Nawet nie rusza Go to, że na puszcze Coca-Coli mam napisane "Kierownik"
.

Szkoda, że my nie możemy tak bezstresowo podejść do ciąży i porodu. 

Jakie to uczucie?

dla Taty za lajtowe podejście do sprawy

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale jaja, to ja nie wiedziałam, że oni w trakcie porodu zawracają doopę takimi pierdołami