|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Lachryma Twój przynajmniej jest asertywny, mój udaje, że mnie nie słyszy
![]() ![]()
#2282 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
![]() Jutro termin, więc nic dziwnego, że masz takie odczucia. Chciałabyś już urodzić po prostu. Ja też się dziś denerwowałam, że nic się nie dzieje, a termin już w piątek. Mój tato na to: Po co ty się stresujesz. Masz kupę czasu. Ja: No co ty? Dziś wtorek, a termin na piątek. ![]() T: Termin, termin. Natury nie oszukasz. Jak chce dziecko jeszcze siedzieć to niech siedzi. A niech sobie i dwa tygodnie posiedzi jak ma taką potrzebę. A może jak wyjdzie, to już będzie chodził i w wózku nie trzeba będzie do wozić. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
EN... No raczej jak swiezutki asfalt na nowej autostradzie sie nie czuje...tak to moze po porodzie :P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | |||
Zakorzenienie
|
a mi sięprzez ciążę wyszczurzyła gęba - jakaś taka sucha jestem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do leawtywy -----> wsadzą ci w zadek końcówkę takiej butelki, wleją płyn do zadka, potrzymasz chwilkę, po czym siądziesz na wucet, zrobisz wystrzał i z głowy - co tu ma boleć??? boli to psychika, jak się kupę walnie na porodówce, bo się nie chciało lewatywy ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
ja a to ok 50 km pd domu i tam sie pochoruje i co ? Opiekunki nie maja lekow, a nawet jezeli to i tak nie moga podac. Obiecalam ze z nia pojade jak jej sie poprawi. Cytat:
A ja mam Pringelsy!!! Moja cora mi slodzi, ze jestem taka ladna ze chyba mnie zje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2286 |
Zakorzenienie
|
teraz Wam zrobie smaka!!
zjadłam dwa duuże szaszłyki, kiełbaske z grila, popiłam tymbarkiem porzeczkowym, a teraz zagryzłam wszystko kilogramem czereśni ![]() byłam dzis na zakupach- nie pamietam kiedy byłam ostatnio bo zawsze Tzt to robi (tzn ostatnie dwa miesiace) i czuje sie z tym rewelacyjnie nic mnie nie boli, nie kłuje, jakby nie dyndający brzuch nie wiedziałabym, że jestem w ciazy a teraz siedzac na dworze usiadł mi na brzuchu komar no i sie zamachnełam i PAC! go dosyc mocno- zapomnialam o zawartosci brzucha ![]() ![]() Rockyy ja juz też kombinuje czy zdąze urodzic w tym wątku Oliath czym smarujesz pupke po zmianie pieluszki? za kazdym razem smarujesz? mam sudocrem ale on od zadań specjalnych a tak na "zdrowa" pupke to co? |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Wtajemniczenie
|
Anulka
![]() ![]()
#2288 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj nie wiem czy da się jeszcze większą ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
IWONA z menu poszalalas. Lewatywy niepotrzeba po tym kilogramie czeresni.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2291 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Dziewczyny mogę o coś zapytać?
![]() Jutro wybieram się do apteki po najpotrzebniejsze rzeczy dla maluszka Szczerze nie mam pojęcia co takiego muszę kupić oprócz zestawu do przemywania pępka ![]() Pomóżcie ![]() A jeszcze jedno pytanie: kiedy zaczął wam opadać brzuch? Bo mi opadł i boję się że już niedługo się zacznie a przecież do 7 sierpnia to jeszcze troche chyba co? ![]()
08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś ![]() Rośnij kruszynko rośnij ![]() Edytowane przez Guuusiaa Czas edycji: 2013-07-02 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2293 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
#2294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i napisz co masz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Zakorzenienie
|
witam
tylko 24 strony do nadrobienia ![]() ![]() szybko napiszę co u mnie i lecę nadrabiać w SR prawie całe ćwiczenia położna przegadała bo było nas strasznie dużo (25ciężarnych) i mało miejsca do ćwiczeń. Po SR spotkałam się z siostrą i pojechałam na rynek, kupiłam sobie stanik laktacyjny i jak go założyłam to czuje się w nim lepiej jak w tych co obecnie noszę ![]() później udałam się do mego gina żeby mi wypisał skierowanie na próby wątrobowe, ale okazało się że ma urlop więc zaszłam do mojej rodzinnej lekarki i ona mi wypisała, jutro zrobię a na czwartek będę miała wynik także się okaże następnym pkt dnia była przymiarka sukni ślubnej mojej przyjaciółki-ślicznie wyglądała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że pomogłam tym moim wywodem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Zakorzenienie
|
Co do rzeczy aptecznych to u nas na początku szło dużo gazików jałowych (teraz lecimy na płatkach kosmetycznych- ale wcześniej się bałam wolałam sterylnie;P), octenisept na zmianę z gazikami leko (nasączonymi spirytusem) i sól fizjologiczna bo nam ropieją oczka
![]() Teraz kiedy odpadł nam kikut smarujemy fioletem- ale to nie jest konieczność ![]() No i od wyjścia ze szpitala podawaliśmy witaminę d (a od 8 doby przeszliśmy na k+d- bo jesteśmy na samej piersi ![]() Widziałam, że pisałyście o pytaniach o kosmetyczkę itp. mnie na ip o to pytali ![]()
#2298 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wczoraj rano jak wstałam to powiedziałam Zuzi, że ma takie ładne łóżeczko, super bryke i nie wierze, że nie chce tego zobaczyc ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Wtajemniczenie
|
Idę Brzusie. Jakaś taka zmięta jestem. Pewnie z samego rana będę nadrabiać, bo spania na pewno nie będę miała. Nie spamujcie dużo
![]() Dobranoc ![]() Poprzytulam się do Tżta, ale bez dziabania ![]()
#2300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no jedni polecaja cos z apteki inni mówia ze wódka moze byc, ja juz sama niewiem co jest dobre |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie na później ![]() Idę z psem i mężem na spacer ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze widziałam, ze rozmawiałyście o położnych- u nas Pani była 3 razy... bardzo miła i sympatyczna
![]() ![]() Na pierwszej jej wizycie wypełniałam kartę i deklarację wyboru pediatry dla Gluciątka, potem oglądała moje krocze a na koniec Małego w tym kikut... Poopowiadała mi co mogę jeść, pytała czy mam jakieś problemy, itp. ale u nas wszystko było ok ![]() Za dwa dni przyszła, zobaczyła kikut, przemyła spirytusem i wyszła (była łącznie może z 5 minut ![]() Na 3 wizycie było to samo co na drugiej z tym, że kikut oderwała, przemyła fioletem i powiedziała, że już więcej nie przyjdzie w razie problemów/pytań zadzwonić ![]()
#2303 | |
Zakorzenienie
|
i z dzieckiem
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() ja niemamzielonego pojeciaolekarzach w mojej okolicy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
CZAROWNICA mieszkasz w Pl?nie?jak my zalatwialismy uznanie ojcostwa to nie potrzebowalismy zadnego aktu ur matki..idzie sie tylko Ty i Tz wasze dowody os,musisz miec zaswiadczenie od gin ktory potwierdza ciaze i w ktorym jestes tyg.Pozniej tam piszesz Ty i Twoj tz taka karteczke(pani Ci dyktuje co i jak napisac)pyta Tz czy jest ojcem bla bla bla...pozniej idziesz do urzedniczki innej sedziny czy cos i tam ona czyta co to jest uznanie ojcostwa czy zdajecie sobie sprawe o tym ze dziecko trzeba utrzymywac bla bla...i daje Wam karteczke kaze zrobic ksero i pozniej w szpitalu przy przyjmowaniu dajesz ja (niepamietam czy ksero czy orginal ale chyba ksero) i po sprawie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Zadomowienie
|
Dzięki za pomoc
![]() A na kolki lub gorączkę coś kupić zawczasu czy poczekać aż mały się urodzi?
#2306 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tak jak dziewczyny ani razu nie miałam zgagi,, więc po cichu liczę że pimpik mimo wszystko łysolkiem nie będzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że ze mnie jest teraz taka fleja, że ani u fryzjera, ani u kosmetyczki nie byłam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No, to teraz mogę napisać, że wasze kciuki się przydały ![]() Nic innowacyjnego, jestem pozamykana na 4 spusty, mały jest zdrowy jak rybka (usg nie było, bo miałam robione tydzień temu, więc bezsensu), ciśnienie mam super, waga ani drgnęła ![]() ![]() ![]() ![]() Z gorszych informacji, to muszę powtórzyć glukozę ![]() Lekarka mówi, że wynik po 2h super, no ale ten po godzinie dziwny, więc powtórzymy tak dla świętego spokoju ![]() ![]() Tak tylko sobie myślę, że jutro zaczynam 34tc a babeczka nie dała mi skierowania na paciora ![]()
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
Posprzątane
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 |
Zakorzenienie
|
Ojjj dziewuszki nie.zachowujmy sie tak,jakby po porodzie pozamykali wszystkie sklepy
![]() chyba zjem bule z jajkiem na twardo i majonezem i popijd mlekiem mmmmmmm |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2310 |
Zakorzenienie
|
Iwonko- no to Zuzia dostała pierwszego swojego klapsa, haha
![]() ![]() Twee- ![]() ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.