Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-05, 16:30   #4201
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..T

Ważę dziś tyle, ile przed ciążą

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

Perse: Artuś smyranko po jajunkach lubi?))) bardzo ładnie rośnie. Brawo!
Jak każdy facet

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Hahaha wiem że to literówka

Odnośnie kremów na sutki!!! Pediatra mówiła nam dzisiaj, mimo że na produkcie jest napisane, żeby nie zmywać przed kamieniem to ona zaleca zmycie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja też zmywam, jak czymś smaruję.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 16:31   #4202
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Tż zadzwonił, że będzie za godzinę, a mnie już ssie
Stary 2013-07-05, 16:33   #4203
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

właśnie przyszła karuzelka:jup i: idziemy do sklepu po baterie bo nie mogę się doczekać aż będzie grała

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 16:35   #4204
lachryma
Zakorzenienie

teso, masz stanowczo za dobrze
Stary 2013-07-05, 16:36   #4205
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
a ja najlepsze wczoraj na tym ktg goraco tam jak cholera no ale dobra kazda mamuska wyciaga i pije wode mineralna a dotka co? 7upa zmrozonego hahhahah
Dotka wymiatasz

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
mam pytanko- jak już trafimy na ip z porodem, po papierologii i zbadaniu przez lekarza pewnie każą się nam przebrać już w koszulę, kapcie itd. zakładacie takie zwykłe majtki pod koszulę na czas I fazy porodu? i do badań przez położną będziecie ściągać czy też pod koszulą juz nic nie macie?
Ja zakładam gatki, chyba że mi od razu powiedzą, żeby nie zakładać. Ewentualnie ściągnę na porodówce. Zapytam położnej na miejscu

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41654012]Wiecie co robię
siedzę sobie na tarasie, trzymam nogi w misce z zimną wodą, mam przed sobą miskę czereśni a na kolanach mruczy mi sierściuch
Czad!!!!
[/QUOTE]

Takiej to dobrze

Tż wrócił, tak szybko lecę w jego ramiona wiecie jak na mnie ostatnio woła? Bańka Wstańka

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
właśnie przyszła karuzelka:jup i: idziemy do sklepu po baterie bo nie mogę się doczekać aż będzie grała
Super
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 16:38   #4206
d0tkaaa
Zakorzenienie

kopnijcie mnie w tylek.. bo znalazlam buty ktore mi sie podobaja a ostatnio jak chcialam je kupic to był uWAGA- jeden bo drugiego ktoś ukradł ... ale 3 buty w jednym miesiacu to przesada chyba

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 16:38   #4207
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

sammi: to bardzo miło takie słowa słyszeć)

lachryma:
nie wiem, chyba bez....ale nie wiem. w praniu wyjdzie

stokrotka: super, ze karuzelka dojechała

Perse: za Twoją wage!!! brawa

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 16:39   #4208
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
mela aha.
bo juz myslalam ze mi sie odkleiło na przykład łożysko
Nie kracz!

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dzięki już sobie zapisałam i kupię dzisiaj w aptece
Zrobilam w nazwie literówkę: Procto-GLyvenol.

Muszę się zdrzemnąć. Poszłam do sklepu po wodę dla męża i ledwo doszłam do domu tak mi się spać chciało.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 16:39   #4209
paulinka777
Raczkowanie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41654012]Wiecie co robię
siedzę sobie na tarasie, trzymam nogi w misce z zimną wodą, mam przed sobą miskę czereśni a na kolanach mruczy mi sierściuch
Czad!!!!
[/QUOTE]

Aaaaaa.... zabierz mnie do siebie . Ja jestem załamana, że tyle czasu kiszę się w Wawie. Pochodzę z Mazur, gdzie ciągle można spędzać czas nad wodą, na trawce, na działce, a teraz już nie było mnie tam ponad miesiąc i nie wiadomo kiedy się tam wybierzemy...
Normalnie mam ochotę od razu po porodzie lecieć do rodziców na mazury i siedzieć tam z dzidzią do końca lata

Cytat:
mam pytanko- jak już trafimy na ip z porodem, po papierologii i zbadaniu przez lekarza pewnie każą się nam przebrać już w koszulę, kapcie itd. zakładacie takie zwykłe majtki pod koszulę na czas I fazy porodu? i do badań przez położną będziecie ściągać czy też pod koszulą juz nic nie macie?
Myślałam o tym, ale nic nie wymyśliłam, więc wyjdzie w praniu :P No ale raczej założę przynajmniej na pierwsze chwile, później podejrzewam, że już mi będzie wszystko jedno
Stary 2013-07-05, 16:40   #4210
d0tkaaa
Zakorzenienie

Sammi to moj ostatnio stwierdził

"mogłabys juz urodzic bo masz brzuch jak z tad do saaaannfrannnnciiisskoooo o" hahahahah

Zuza

Razem
Stary 2013-07-05, 16:41   #4211
Ewusia709
Zadomowienie

Dzien dobry !!!

Tymuś śpi od 2 godzinek więc zdążyłam już ugotować obiadek, uprasować wczorajsze pranie Tymusiowe i troszkę ponadrabiałam zaległości na wątku.

U nas wszystko dobrze, a może prawie wszystko bo ja caly czas mam te bóle głowy i źle widzę na oczy. Laktacja się unormowala i mleka starcza dla Tymusia, a piersi już się tak nie przepełniają jak wcześniej, że twardniały jak kamienie. Brodawki nadal strasznie bolą przy karmieniu, szczególnie na początku karmienia, smaruje trochę ziajką lanomaścią, ale to zbyt wiele nie daje, trzeba czekać aż się przyzwyczają do małego ssaczka

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41639461]

Super ze tak fajnie sobie radzisz i masz oparcie w mężu
A jak się czujesz, masz jeszcze bóle głowy i zawroty czy minęły?[/QUOTE]

niestety nadal mam okropne bóle głowy i dodatkowo źle widzę na oczy. Wczoraj też pojawił się problem z delikatnym sączeniem krwi z rany na brzuchu, dziś mamy wizytę u doktora na zdjęcie szwów i zobaczymy co na to zaradzi.

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A w temacie szczepień - któraś z Was myśli o szczepieniu tymi refundowanymi?
ja mam zamiar opierać się głównie na refundowanych, u mnie wśród znajomych i rodziny większość osób szczepiła tylko na obowiązkowe i refundowane szczepionki. A te 5w1 to nie są wcale takie super bo jak dziecko dostanie na raz taką dużą dawkę szczepień to może to dużo ciężej znieść niż kilka nakłuć tradycyjnych szczepionek. Może pojawić się gorączka i duże rozdrażnienie u dzieciaczka, więc ja jestem ostrożna względem tego rozwiązania i wydaje mi się że po części to chwyt marketingowy na młodych rodziców i chodzi głównie o pieniądze dla koncernów farmaceutycznych.

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Kurczę po co kazali Ewe przyjść dzisiaj do szpitala jak cc będzie dopiero w poniedziałek?
Spotkałam się z takimi praktykami u nas w szpitalu, mój gin też kazał mi się położyć na patologii przynajmniej trzy dni przed planowanym CC, aby zrobili sobie obserwacje i badania na mnie. Miałam iśc do szpitala w czwartek, a CC planowane było na niedzielę. Ale u nas akurat tak się potoczyło, że Tymuś chciał zrobic niespodziankę i ustawił się do wyjścia i dlatego zrobili mi CC tego samego dnia kiedy się zameldowałam w izbie przyjęć. Oszczędziło mi to niepotrzebnego stresu i leżenia w szpitalu niepotrzebnie.

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
INFO dnia!!!!!

Właśnie ROCKY napisała:

"Laura już na świecie od 20.45 sn szczegóły potem"

PS.Kiedyś wyczytałam, ze Rocky da info dużą czcionką więc robię jej tą przyjemność
Ogromne gratulacje

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
UWAGA !!! W imieniu Czarowniczki ogłaszam, że:

" Eksmisja Lokatorka nastąpiła o 19.55. Stawiał opór wrzaskiem ale krótko. Przyjął to z godnością. Zaciumkał już w barze mlecznym ale wolał jednak pospać na tłuściutkim cycu".

Kolejny bobasek : jupi:
Czarowniczko gratulacje!!!!!
Gratulacje !!! Samych przyjemnych chwil z Synusiem u boku

nie wiem czy zdążę nadrobić do końca bo Tymuś zaczyna się budzić, jeszcze troszkę poczytam i może później odpiszę

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 16:43   #4212
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Ta dziewczyna co poleciala na CC - dziewczynka 1510 g, wlasnie ja przewoza do szpitalika dzieciego, bo tu niestety nie m takiej opieki do wczesniakow, ale nie jest podpieta pod aparature do oddechu - sama oddycha. Lekarze, powiedzieli, ze jak na ten tydzien i ta wage, to dziecko jest mega rozwiniete i silne. Sama mamusia juz oki, dochodzi do siebie, ojciec byl ma zaraz jechac do malej.

A ja odpoczywam, nie biore tego do siebie. Wiadomo poryczalam sie, bo to jednak walka o malenstwo i kazda matka to rozumie. Teraz odpoczywamy.

Sorki ze tak o sobie, ale jakos ciezko mi tu nadrabiac, w wolnej chwili nadrobie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 16:45   #4213
d0tkaaa
Zakorzenienie

Ewuś fajnie ze u Was ok.Szkoda ze sie zle czujesz .. ale z kazdym dniem bedzie lepiej Mam takie samo zdanie o szczepionkach chyba jak ty.. niektorych nie stac na te 6w1 itp a dziecią nic nie jest..

ja sie zastanawiam z zwiazku z plaga komarów czy sa jakies specyfiki dla niemowlaków ( opocz moskitiery) zeby kupić?

Czy kupujecie wkoncu jakies filtry dla dzieci?

I czy moge zakupić wklad do kontaktu na noc przeciwko komarą? nie jest to szkodliwe dla dzieci?

Ide palaszować obiad

Zuza

Razem
Stary 2013-07-05, 16:46   #4214
roxi1980
Zakorzenienie

Ancymonek - wylazłeś wreszcie Najbardziej wyczekiwane dziecko w Księstwie Cynamonu Gratulacje dla mamusi!!!

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
wiesz w realu to by było całkiem sympatyczne tak leżeć razem na jednej sali.. wesoło i wreszcie nie trzeba byłoby nadrabiać spamu nawet porody byłyby słyszalne, każda by się budziła przy krzykach i tylko sprawdzała po twarzach, której brakuje na sali .. A w przerwach grałybyśmy w wyliczankę 'raz dwa trzy dzisiaj rodzisz Ty!'
i już widzę tą ponad 50-osobową salę (namiot?) i 50 nienagadanych dziobów - ja pierdzielę, jak w jakimś obozie dla uchodźców

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
BYŁA U MNIE NIEZAPOWIEDZIANIE POLOZNA WLASNIE
Taki mily starszy moher, ktory sie ukradkiem przezegnal znakiem krzyza na widok totemu nad lozeczkiem
W sumie podeptala mi jeszcze mokre po myciu podlogi, spisala dane z ksiazeczki zdrowia, rzucila okiem na pepuszek (Lilo nie raczyla sie przebudzic), powiedziala 3 slowa o szczepieniach i uciekla, gdyz - jak wyznala - obawia sie psow - a moj JR Terrier szczerze pragnal ja zezrec w obronie Lilo, mimo iz zostal zatkany kagancem, zamkniety w kiblu i przypiety do muszli klozetowej na czas wizyty
Tylko sie modlilam, zeby z ta muszla razem nie wyszedl
zaprosiłaś ją na ponowną wizytę, co by mogła fotki totemu zrobić? dziś pewnie nie była przygotowana...

Cytat:
Ja głosuję na taki tytuł następnego wątku!!!
JA TEŻ

Cytat:
No mam nadzieję, że ja swojego nie dogonię, bo to 90 kg chłopa
pocieszę Cię, że ja Twojego męża "ścigłam" przed ciążą - dramat, dramat, dramat...

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
nie wiem gdzie ja tym skakaniem na piłce mojego syna wgniotłam, ale po prawej stronie brzucha miękkie i po lewej też na środku też jakiejś guli nie ma.. sprawdzę czy go nie ma pod kanapą zaraz
haha ja jak Skylie pomyślałam, że się wymknął i w piłce siedzi (i popier*ala jak chomik w karuzeli o całym mieszkaniu

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
a i mam takie pytanko, zastanawiam sie nad załozeniem konta na allegro , któraś z Was ma , łatwo się je zakłada? Chciałabym zamówić łóżeczko a ani ja ani Tż nie mamy na all konta
nie pamiętam ile to trwa, bo mam od chyba 10 lat... jak byś potrzebowała pomocy, mogę zamówić co potrzebujesz

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Moja córka lubi taką niby rozmowę przeprowadzać:
- Mamo dlaczego tak na mnie patrzysz?
Ja jej kiedyś odpowiedziałam, że dlatego, że tak bardzo ją kocham. I od tamtej pory tak mnie zagaduje, ja jej odpowiadam, po czym ja mam ją zapytać, dlaczego ona tak na mnie patrzy, ona mi odpowiada bo mnie tak bardzo kocha i jest buzi i ucieka.
Teraz leżymy w trójkę z mężem w sypialni na łóżku ona do mnie:
- dlaczego tak na mnie patrzysz?
ja: bo tak cię kocham
ona: teraz mnie zapytaj
ja: dlaczego tak na mnie patrzysz kochanie
ona: bo jesteś taka gruba!
Położyła mnie na łopatki! Ja tu się spodziewałam kolejnego wyznania miłości a tu taka szczerość. Śmialiśmy się i zaraz powiedziała, że mnie nie kocha i nie jestem gruba, ale ubaw mieliśmy.
boska Małgosia!!!

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
jezu ale mialysmy akcje, siedzimy i ryczmy

Lezala z nami dziewczyna, 31 tydzien, juz 4 tyg w szpitalu, miala lozysko przodujace i moliwosc odklejenia sie lozyska. Oszczedzala sie, malo co wstawala, tyle co do lazienki, dali nam obiad, ona chciala odstawic talerz nagle widzi plamke krwi i krzyk (wczoraj lekarz ja uczulil, ze jakby nawet na wkladce plamke krwi miala, ma od razu wzywac ich)Zerwalam sie i do dyzurki, a druga do lekarzy. Zanim wbieglismy wszyscy znow to tej krwi bylo multum. Biegiem ja zabrali, w ciagu 10 minut cc i z dzieciaczkiem do inkubatora biegli po schodach bo nie czekali na winde. Ja szyja. Mysle ze maz przyjdzie to nam wiecej powie. Wczoraj wayli mala przez usg niby 1600 g wazyla.

jezu .......................
u nas już chyba "najmłodsza" ciąża ma 32 tc, nie? właściwie wszystkie maluchy wagowo bezpieczne - jak to dobrze...
a waga ok - moja na 50 centylu miała w 31/32 chyba ok 1700g

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 16:52   #4215
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Zaliczyłam godzinną drzemkę, robię właśnie paluszki rybne i fryty, do tego ogórek.
Za gorąco na siedzenie w kuchni...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 16:53   #4216
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
co do sleeka - jak najbardziej polecam, zwłaszcza w tej cenie.
Ja na codzien używam paletki bad girl - pigmentacja boska, ale trzeba uważać, bo się osypują, oh so special planuję sobie kupić (albo au naturel), ale kupowałam już koleżance i była zachwycona
dzięki

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
sammi: to bardzo miło takie słowa słyszeć)
Niby tak ale ja odebrałam to jako przytyk dla dzisiejszych kobiet w ciąży z założeniem "ale chyba Pani takich ciasnych rzeczy nie ubiera" no ale miło, że jej się moja sukienka podobała

Perse za wagę, jest nadzieja !
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 17:07   #4217
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Ancymonek - wylazłeś wreszcie Najbardziej wyczekiwane dziecko w Księstwie Cynamonu Gratulacje dla mamusi!!!

nie pamiętam ile to trwa, bo mam od chyba 10 lat... jak byś potrzebowała pomocy, mogę zamówić co potrzebujesz
największy jajcarz na forum

dzięuje kochana ale zrobiłam rozeznanie i mój brat ma konto
oj będzie sporo tego co potrzebuje więc nawet nie miałąbym serca tak Cię wykorzystywać

malaczarnakejt- u mnie była dzisiaj ryba frytki i surówka z kapusty, robimy wymiane teraz Ty kochana do kuchni a ja się drzemnę

eveewe - 3mam kciuki żeby z malutką i mamą wszystko było dobrze

Ewusia709- mam nadzieję ze wszsystkie dolegliwosci szybko przejdą i będziesz spokojnie mogła zajmować się maleństwem

stokrotka- pochwal się karuzelą

Persephone_- zazdroszczę tak szybkiego powrotu do wagi

En - chyba zaginęła w górze ciszków do prasowania , albo zebrała siły i stwierdziła że nas zaskoczy i wyprasuje już wszystko

uciekam się drzemnąć , żeby potem mieć siły na nadrabianie Was

Edytowane przez kiss12550
Czas edycji: 2013-07-05 o 17:09
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 17:10   #4218
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

które już na zawsze zostaną w mojej głowie

Tańczyłam przed mężem w staniku i majtach, szukając w szafie czegoś do ubrania.. i tak tańczę i śpiewam:
-jestem taka rybka, taka mała rybka..lalala..
a on:
-chyba wielo-ryb...
Tańczę nadal i śpiewam:
-jestem taka mała rybka, taka mała, która dużo zjadła...lalala...
a on:
-chyba nawpierd*lała...

Dobra, to znikam do pizza hut i obiecuję, że zjem tyle by nie czuć do siebie obrzydzenia połączonego z pretensjami

Papa i nie rodzić beze mnie!
Hehe dobry numer z tego Twojego tż-ta ^.^

Cytat:
Idę produkować pierożki
Z czym dobrym robisz?

Cytat:
Jak mi odchodziły wody w 1 ciąży to po przebraniu w koszulę dostałam między nogi taki spory pas waty "coś ala podpaska tylko cięte przez nie na oddziale" zero majtek.

Cytat:
Sammi to moj ostatnio stwierdził

"mogłabys juz urodzic bo masz brzuch jak z tad do saaaannfrannnnciiisskoooo o" hahahahah
Mój mi woła "wielorybku" ale i tak mam mniejszy brzuch jak w pierwszej ciąży
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 17:15   #4219
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Ewusia: życzę aby zawroty głowy minęły oraz poprawiło się widzenie!
dotkaa: jednak żadnych filtrów nie kupuję. Potem może kupię...

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 17:20   #4220
Oliath
Zakorzenienie

TESO, do wymiany to nieee, wydaje mi sie, ze po prostu zabrudzone oponki...
A czemu by nie wlozyl?

Tweed, ja rodzilam bez gatek, koszula po pachy, bo KTG przypiete, salowa mnie litosciwie okryla przescieradelkiem w zyrafki, a polozna badala co kilka(nascie) minut, wiec o majtach nawet nie pomyslalam, a zanim KTG sie skonczylo, Lili juz byla u mnie na brzuszku, wiec wiesz

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

MELA, skwiczalam sie z Malgosi tekstu jak durna jakas, do tej pory kwiczę na samą mysl, jak Ci dziecko dosunelo

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Nakupilam roznosci, mini pieluszki u r_p77, adidaski Umbro i Lacoste dla Lali, baterie LR14 i LR20 do bujaczka i karuzeli, mam ZERO na koncie teraz
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 17:24   #4221
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Ta dziewczyna co poleciala na CC - dziewczynka 1510 g, wlasnie ja przewoza do szpitalika dzieciego, bo tu niestety nie m takiej opieki do wczesniakow, ale nie jest podpieta pod aparature do oddechu - sama oddycha. Lekarze, powiedzieli, ze jak na ten tydzien i ta wage, to dziecko jest mega rozwiniete i silne. Sama mamusia juz oki, dochodzi do siebie, ojciec byl ma zaraz jechac do malej.
Na pewno w specjalistycznym miejscu dobrze się nią zajmą.

Ja się chyba zdrzemnę, bo głowa boli mnie niemiłosiernie.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 17:28   #4222
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
idzia według Twojej teori ktora rodzi nastepna i kiedy?
juz dzis pisalam ze wg kodeksu czarownic nie mogę powiedzieć kto

Cytat:

A ja odpoczywam, nie biore tego do siebie. Wiadomo poryczalam sie, bo to jednak walka o malenstwo i kazda matka to rozumie. Teraz odpoczywamy.

Sorki ze tak o sobie, ale jakos ciezko mi tu nadrabiac, w wolnej chwili nadrobie.

dobrze ze sama oddycha, skoro ta kobieta lezala juz 4 tyg w szpitalu to na pewno dostala sterydy na rozwoj pluc

iwonka juz nic nie mówię, ale wierzę w Ciebie
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 17:28   #4223
magolina
Wtajemniczenie

Elaine gratulacje dla męża za zdany egzamin

Perse za wagę

Cytat:

no to super, że z Małą dobrze
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 17:32   #4224
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
teso, masz stanowczo za dobrze
Noooo całkiem fajnie
Oprócz tego przed chwilą nasypałam nawóz na trawnik, a teraz go podlewam bo coś deszczu ni ma

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Aaaaaa.... zabierz mnie do siebie . Ja jestem załamana, że tyle czasu kiszę się w Wawie. Pochodzę z Mazur, gdzie ciągle można spędzać czas nad wodą, na trawce, na działce, a teraz już nie było mnie tam ponad miesiąc i nie wiadomo kiedy się tam wybierzemy...
Normalnie mam ochotę od razu po porodzie lecieć do rodziców na mazury i siedzieć tam z dzidzią do końca lata
A tak na serio to dlaczego tak nie zrobisz???
Śmiało zapowiedź się rodzicom, będziesz z maluchem chodzić sobie po lasach i moczyć nogi w jeziorze, a dla niego to na pewno zdrowsza opcja niż w wa-wie

U nas niestety lasów niet, jeziora też brak... Ale trochę trawki się znajdzie i koguty pieją z rana

Perse -dzięki za info odnośnie szczepionki i brawa za wagę!!!
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 17:36   #4225
czerwony_balonik
Zadomowienie

Hej Umieram od tego upału,masakra totalna Wpadłam na chwilę pogratulować kolejnym mamusiom- Kallisto i Cynamonowej Ciekawe która z nas następna?
Stary 2013-07-05, 17:40   #4226
roxi1980
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41654960]U nas niestety lasów niet, jeziora też brak... Ale trochę trawki się znajdzie i koguty pieją z rana [/QUOTE]

Teso, z jakiej części / okolicy Wro jesteś?

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 17:41   #4227
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
też o tym dzisiaj myslałam! I nie wiem... a stanik?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41654055]Ważę dziś tyle, ile przed ciążą
[/QUOTE]

a ile miałaś na plusie?

Cytat:
I czy moge zakupić wklad do kontaktu na noc przeciwko komarą? nie jest to szkodliwe dla dzieci?
właśnie? Bo ja to ciągle mam w kontakcie i nie wiem, widziałam takie wkłady w auchan ale dopiero dla dzieci powyżej 1 roku życia....
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 17:42   #4228
d0tkaaa
Zakorzenienie

leze i kwicze

Zaraz nowy wątek,widzialyscie ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kkp.jpg (33,1 KB, 7 załadowań)

Zuza

Razem
Stary 2013-07-05, 17:42   #4229
lachryma
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41654960]Noooo całkiem fajnie
Oprócz tego przed chwilą nasypałam nawóz na trawnik, a teraz go podlewam bo coś deszczu ni ma [/QUOTE]
u mnie tylko trochę pokropiło. a jeśli chodzi o trawę, to mój mąż ma na niej punkcie lekkiego bzika, musi być pięknie zielona i gęsta, MUSI
Stary 2013-07-05, 17:49   #4230
idzia111
Zakorzenienie

w jakiej pojemnosci kupowalyscie octenisept i ile placilyscie?
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości