Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-07, 09:58   #4831
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Zasnęłam koło 2 przy włączonym tv!
Coś wam miałam napisać, ale nie pamiętam!
Proszę o rady jak potraktować męża za wczoraj? Samo ignoranctwo czy coś mu powiedzieć? Pewnie będzie się zachowywał jak gdyby nigdy nic, ale ja nie popuszczę!

Edit: koleżanka wczoraj zrobiła zdjęcie Małgosi telefonem! W załączniku.
Ale ślicznota z 'Małgosi !!!!!

=Co do męża..ja pewnie bym się nie odzywała

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 10:05   #4832
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Dzien dobry

Piekna pogoda wiec zycze milego dnia!

Mela:sliczna Cora!

En: jam tam?

Surka: 3mam kciuki any now wracala mama pod lampy

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 10:15   #4833
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Witamy się z Adasiem w 35 tc już coraz bliżej

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Odpiszę zbiorczo (żebyście nie żałowały, bo sobie ulżę)

Generalnie któryś już dzień czuję się jak kupa kupy Jak zniedołężniała, obolała, połamana starucha. Narastające od długiego czasu dolegliwości zaczynają wchodzić na wysokie C i mnie to dobija. Lewa noga odmawia posłuszeństwa - chodzę, żeby nie było, ale po pierwsze jest opuchnięta, po drugie mam w niej takie ograniczenie ruchomości, że głowa mała (3 miesiąc ubieram majtki kładąc je na ziemi, wsadzam lewą nogę, wsadzam prawą i tą prawą podsuwam do zasięgu rąk). W związku z pogorszeniem czuję się jak wrak - próba uniesienia lewej nogi powyżej 20 cm, a już z odwiedzeniem kolana na zewnątrz to KOSZMARNY ból w krzyżu, pośladku i od niedawna w kapie, pachwinie i po wewnętrznej stronie uda - więc mycie stóp albo wykonuje mąż, albo staję na "firankowej" myjce jedną nogą, a drugą trę o wystającą część myjki ;D kreatywność 10/10. Ogólnie przy próbie leżenie mam rozrywający ból krocza, CAŁĄ noc śpię na lewym boku, wolę być zdrętwiała, niż cierpieć... Brzuch twardnieje coraz częściej, póki co bezboleśnie, ale przy skurczu mam taki nacisk na krocze, że kości miednicy mnie bolą i mam wrażeniem, że mała wystawi rękę i mi pomacha
W związku z super samopoczuciem nie robię ostatnio nic... no prawie nic. Moja babcia (80l.) wyprowadza mi psa 2x dziennie, po drodze robi mi zakupy (to turbo-babcia więc daje radę), czynności domowe - niezbędne - gotowanie, zmywanie - robię na raty, nie sprzątam, trudno. Mąż będzie miał wolne w pon., to ogarnie, bo ja po 10 sek. schylaniu się mam na kilka minut twardy brzuch. Niestety mąż musi pracować, Norbert nie chodzi do przedszkola, więc na dwór wychodzi dopiero z tatą po pracy (tata już ledwo ciągnie, bo w pracy nie leży...)
Generalnie BARDZO już czekam na zielone światło czyli na 26.07 kiedy to kończę 38tc i mam dzwonić do położnej umawiać CC.

Dobrze, że przezornie uszykowałam wszystko dlamałej wcześniej, bo teraz nie dałabym rady nic robić.
Jeszcze po wypłacie ostatnie zakupy - dodatkowa koszula nocna i jakieś pierdoły, o których mi się przypomni, a potem już tylko zrywanie kartek z kalendarza. Nawet już sobie do szpitala krzyżówkę dziś kupiłam

Magolina - dziękuję, cieszę się, że moje poglądy Ci się podobają
Kochana kurcze, nie wiedziałam, że aż tak bardzo źle u Ciebie. Podziwiam, bo nie wyobrażam sobie funkcjonowania z takimi bólami, ale z drugiej strony co można zrobić??? ehhh
Jeszcze trochę i przestanie, jak Malutka przyjdzie na świat

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Nawiasem mowiac, rzeczywiscie MM poszlo juz w zapomnienie u nas
Jestem TAAAAAAAAAAAAAAAKA dumna z Lilo i z siebie tez!!!

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

Wstawiam fotke z prawie 35tc (zaczynam jutro)
ślicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Powiem wam, że póki co majtek seni
nie używałam. Jakoś bardziej podchodzą mi majtki jednorazowe
Obecnie kończę 3 paczkę, a kupowali mi z różna ilością sztuk. Podkładów bella mama zużyłam 4 paczki. Dzisiaj przesyłam już na podpaski. Może takie info się komuś przyda
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszystkie info mamusiek rozpakowanych są przydatne

Cytat:
Ciekawa jestem czy będzie u nas jakąś pomyłka z płcią :screwy:
.
tez się kiedyś zastanawiałam nad tym

Cytat:
Witam
Proszę o rady jak potraktować męża za wczoraj? Samo ignoranctwo czy coś mu powiedzieć? Pewnie będzie się zachowywał jak gdyby nigdy nic, ale ja nie popuszczę!

Mela Małgosia śliczna taka modeleczka
A Tż bym opierdzieliła a potem go ignorowała
U nas tez ostatnio jakieś dziwne nastroje, niby gadamy ale wyczuwam jakieś napięcie między nami

En kochana teraz to duuużo odpoczywaj, nie forsuj się. Współczuje Ci bardzo tych boleści
Moja koleżanka miała tez pod koniec drugiej ciązy problemy ze spojeniem, bardzo ja bolało i niestety musiala mieć cc, bo z takimi bólami spojenia nie dałaby rady urodzić

Samantha za 38 tc i brawa dla Jakierki i En bo z tego co pamiętam też dzisiaj zaczynają nowe tc ktoś jeszcze???

Wczoraj na grillu było super, uśmiałam się bardzo duuuuużo komplementów się nasłuchałam ale to miło.
No i do kiełbaski wypiłam sobie dwa zimne piwka bezalkoholowe.....o mamo ale mi było błogo

Tż się opił i zdycha ale sama go do tego namawiałam, więc zła nie jestem.

Miłej niedzieli

Edytowane przez magolina
Czas edycji: 2013-07-07 o 10:16
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 10:25   #4834
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
En- trzymaj sie kochana. Strasznie Ci współczuje. Masakra az sie sama wystraszylam, ze czasem przeginam i czas zluzowac.
Napewno lekarze podejmą dobra decyzje dla Ciebie i maluszka
Ja dzis cały dzien zdycham bo tak mi biodra boli i kręgosłup na dole, ze ledwo chodzę. Az mówiłam do Tz , zeby pojechał do szpitala i mi ten walker dla starych babć wypozyczyl

Jutro czyli u Was dzis zaczynam juz 38tydzien, a torba nie spakowana Dobrze, ze mam ciuszki dla małego. Jutro mam nadzieje, ze będę czuć sie lepiej to skocze do sklepu szybko.
Moje dziewczynki do mnie przyjeżdżają wiec mi pomogą jakby co.
Nie mam pojęcia jaki rozmiar stanika kupić nie wiem Ile te moje cycki moga urosnac. Chyba kupie jeden C jeden D,a pózniej se dokupie.

Ile macie tych stanikow? I weźcie błagam czy my w nocy tez w staniku będziemy musiały spać?

Pozdrawiam
No to za tydzien, najwyzszy czas torbę spakować!

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
EN przytulamy z Antosiem moooocno. Trzymamy kciuki!

A my sie obudzilismy i sie karmimy.
Pospalam troche. Antos obok mnie na lozku. Prawie 5 h.
Zjemy i jeszcze sie zdrzemniemy.

Ale musisz być zachwycona, że masz juz go po tej stronie brzuszka

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczynki
Dawno nie pisałamale miałam pracowity okres... W sobote jeszcze pisałam dwa examiny i jeszcze za tydzień w sobotę kolejny już ostatni naprawdę marne mam szanse na zdanie, bo nie mogę się zebrać w sobie, żeby konkretnie przysiąść.prawda jest taka, że po prostu za dużo sobie wzięłam na głowę i teraz na samej końcówce mi jest najzwyczajniej w świecie ciężko wszystko poogarniać no ale nic ...ja to też taka "Zosia" samosia i wszystko sama i najlepiej, więc teraz zaciskam zęby i muszę dać radę...

Powiem Wam szczerze, że już mam dość tej ciąży strasznie, wiem że to straszne słowa ale niech ten mój Maluch już wychodzi, bo ja się wykończę. Tak samo jak niektóre z Was męczy mnie bardzo ból spojenia łonowego... Jeszcze jak się uruchomie w ciągu dnia i chodzę, coś robię itp, to tak tego nie odczuwam strasznie. Najgorzej jak gdzię siądę i potem trzeba wstać, albo po nocy wstawanie z łóżka, albo nocne siku... Normalnie mi łzy w oczach stają... Widziałam, że u en lekarz na IP stwierdził, że może się rozejść spojenie łonowe i żeby rozważyć CC. Mój gin na ostatniej wizycie nic o rozejściu nie mówił, bardziej skupiał się na tym, że to druga ciąża w niezbyt długim odcinku czasu i że to dlatego W pierwszej mnie tak nie bolało na pewno

Jesteśmy aktualnie w 39 tc, a od środy zaczynamy 40 tc szczerze powiedziawszy miałam nadzieję, że urodzę trochę jednak przed terminem, no bo w końcu, ja już jeden poród mam za sobą, a tu blada i jeszcze pewnie się przeterminuj We wtorek mam wizytę u gina i jak mi powie, że nadal nic się nie rusza w stronę ewentualnego porodu, to chyba tam

Poza tym coraz bardziej się martwie, jak to będzie z dwoma maluchami póki TŻ będzie miał wolne, to jaś ogarniemy temat na pewno, ale potem troche się cykam

Ehhh chyba wypadałoby znieść torbę do samochodu już, bo My ciągle gdzieś jeździmy i wczoraj w sumie miałam stresa, bo byliśmy jakieś 80 km od domu, a ja nawet karty ciąży nie miałam ze sobą, bo wszystko mam już popakowane w szpitalnej torbie, a torba w domu Normalnie jak nieodpowiedzialne gów.niarstwo

A jeszcze odnośnie wchodzenia po schodach, to ja codziennie mykam na 4 pietro po 3-4 razy i nic to nie daje... okłady z samca też jakieś przereklamowane pod kątem przyspieszenia porodu... Cóż zostały jeszcze chipsy i ananas hehe
Nie denerwuj się, na pewno zdałaś wszystkie egzaminy, a jak nie to zdasz je jeszcze i to z pocałowaniem ręki!
Widzę, że Tobie też ten ból dokucza.. juz Ci powiem co ja sie dowiedziałam i co tez wyczytałam odnosnie wskazan do cc z tego tytułu..
Otóż większość kobiet właśnie ma te bóle, bo tak cyz tak ta miednica sie przygotowuje do rodzenia..
Fizjologiczne rozejście spojenia łonowego, czyli nie przekraczające 10 mm, daje niewielkie dolegliwości bólowe w obrębie spojenia łonowego (ból może promieniować do pachwin). Ból nie powinien utrudniać chodzenia, ustępuje, gdy kobieta przyjmie pozycję leżącą, na boku.

Patologiczne rozejście spojenia łonowego, czyli przekraczające 10 mm, daje znacznie większe dolegliwości bólowe - ból może promieniować do ud, pachwin, kolan i kości krzyżowej, zwykle utrudnia chodzenie i powoduje utykanie. Wielkość przerwy między kośćmi łonowymi można zobaczyć podczas badania RTG.

No i w przypadku moim np. lekarka powiedziała ze gdybym wczoraj miała dodatkowo skurcze to nie byłoby opcji zebym rodziła sn, bo by mi sie to spojenie rozeszło, ale równoczesnie powiedziała, ze moj lekarz prowadzacy musi to ocenic w pon i zobacze tez czy bol choc troche minal i ewentualnie tak samo ocena ortopedy by sie tu przydała. Zobaczymy co moj lekarz w pon powie i jak to wszystko oceni, sama nie wiem bo czytam teraz w internecie ze nie jest to bezposrednie wskazanie do cc wiec sie juz pogubiłam troche
Cytat:
Witam się i ja.

U nas pobudka o 5:20, a co! Wakacje są, więc Norbert korzysta

Meldunek z brzucha: BOLI Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale mam bóle w niskim podbrzuszu. Nie porodowe, bo te znam, to bardziej ból promieniujący od każdego ruchu małej głową w okolicy kanału rodnego. Jest mega nieprzyjemny, cisnący na wylot
Koniec narzekania.

Babuszka już dzwoniła, że idzie do nas psa zabrać na spacer, śniadanie zjedzone, inka wypita.

Idę leżakować... chociaż z pół godzinki
Oj Roxi, współczuję i całuję najmocniej jak się da!

Cytat:
Ciekawa jestem czy będzie u nas jakąś pomyłka z płcią

Też się ostatnio zastanawiałam, mi wczoraj gin chciała na IP powiedziec jaka bedzie płeć, ale tylko ze znudzeniem powiedziałam, ze niezbyt wstydliwy chłopiec i potwierdziła... kazdy lekarz mówi to samo, nudni są

Cytat:
Witam

Ja bym ignorowała, ale w odpowiednim momencie zapewne wszystko wygarnęła!

Śliczna Małgosia

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
dziś u teścia będzie imprezka, teściowa robi niespodziankę bo jutro kończy 60lat , do tego czeka na papier z ZUS o emeryturze

w cerfurze u mnie dawali darmowe puszki coli to wzieliśmy dla teścia "sto lat" i "emeryt" jak mu damy to z zastrzeżeniem że EMERYT może wypić jak już przejdzie na emeryturę

zbieram się, zaraz wychodzę, nie wiem o której znowu zajrzę, jak nie zajrzę to udanej niedzieli
Ale Ty się szlajasz! tu imprezka, tam imprezka

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziwny był ten panieński... Jak przyszłyśmy, to dziewczyny były już wyraźnie wesołe i nie mogłyśmy się wbić w ich tok myślenia w ogóle. Ja tylko godzinkę w domu posiedziałam, bo potem szły na disco.
My sie jeszcze nie umiemy wbić w tok myślenia pijanych, ale już niedługo, spokojnie

Witamy się z Tomciem w 39 tygodniu ciąży
Doniesienia z pola walki- wyłam jak kojot do księżyca w nocy przy każdej zmianie pozycji, a jeszcze jak na złość dzisiaj w nocy wyjątkowo dużo sikałam, więc niczym babulinka wstawałam podpierając się na Bezikowym łóżeczku
Póki co leżę, później zobaczymy jak będzie
za wszystkei nowe tygodnie! (Magolina, Jakierka)
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 10:28   #4835
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Dziewczyny czy kupujecie zawieszki do wózków? Do łóżeczek wiem, że królują karuzele, a co z wózkami?
Ją do wózka dostałam jakieś zawieszki, ale to później dopiero zaczniemy używać.

Karmiłam mała przed 7, a ona do tej pory nie chce jeszcze jeść, ją oszaleję z nią Aż płacze z tej niemocy

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 10:30   #4836
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

Cytat:
Ją do wózka dostałam jakieś zawieszki, ale to później dopiero zaczniemy używać.

Karmiłam mała przed 7, a ona do tej pory nie chce jeszcze jeść, ją oszaleję z nią Aż płacze z tej niemocy

Wiem, ze to bardzo trudne ale sprobuj sie nie denerwowac. Lilka to wyczuwa i moze tez dlatego jest niespokojna. Na pewno w koncu uda się jej zasnąć, dasz radę kochana!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-07, 10:30   #4837
Marionette18
Raczkowanie

Witam niedzielnie!
Alez u nas goraczka, nie wiem jak wytrzymam ten dzien. Umowilam sie z Frankeim, ze dzisiaj rodzimy, zobaczymy czy posluchane jest dziecko

En trzymaj sie kochana! Co tu mozna wiecej napisac... Juz dziewczyny chyba wszystko napisaly

Mela sliczna ta Twoja Malgosia! Chyba aparat ja lubi, moze jakas modeleczka z niej wyrosnie Gratuluje pieknej cory

Jeszcze wczoraj Jakierki nie pochwalilam, a jest za co. Slicznie wygladasz, tak promiennie

Co do zawieszek do wozka: Ja poki co planuje jakas mala czerwona kokardke na uroki Moja mama poluje na taka zawieszana plastikowa grzechotke w dawniejszym stylu,(chodzi mi o cos takiego: http://wszystkodladziecka.com.pl/com...627e6ae60c.jpg ) ale nigdzie ich chorobcia nie mozna dostac. Pani w sklepie pow ze jak tylko sie pojawiaja to chwila moment i wykupione

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 10:30   #4838
magdalennne
Wtajemniczenie

Mówię mężowi, że zastanawiam się gdzie go na krótką wycieczkę wyciągnąć, a on do mnie "na porodówkę"
A potem się dowiedziałam, że chce już mieć syna na świecie i to nie ma nic wspólnego ze mną...
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 10:40   #4839
mela1234
Zakorzenienie

Wiecie będę go jednak ignorować. On wie co ja myślę o takim zachowaniu więc wprost juz nie muszę nic mówić. Zawsze wprost mówię bo wiem, że na domysłach to faceci się gubią.
Wolę go poignorować mniej nerwów będę miałam
Wystarczy mi stres, że do kościoła się szykuję i nie mam co na siebie włożyć. Popłakałam się bo albo za krótkie, albo za ciasne pod pachami, a to co dobre nie nadaje się do kościoła! Masakra. Zostaje mi spódnica i biały podkoszulek! Uciekam.

Aha dziękuję za miłe słowa odnośnie Małgosi mojego skarbeńka.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 10:41   #4840
paulinka777
Raczkowanie

Dzień dobry dziewczynki!!!

Stawiam wszystkim urodzinowy soczek!!

Ćwierć wieku za mną

Oczekuję dziś tylko jednego prezentu- CÓRKO WYJDŹ!

Cytat:
Odpiszę zbiorczo (żebyście nie żałowały, bo sobie ulżę)

Generalnie któryś już dzień czuję się jak kupa kupy Jak zniedołężniała, obolała, połamana starucha. Narastające od długiego czasu dolegliwości zaczynają wchodzić na wysokie C i mnie to dobija. Lewa noga odmawia posłuszeństwa - chodzę, żeby nie było, ale po pierwsze jest opuchnięta, po drugie mam w niej takie ograniczenie ruchomości, że głowa mała (3 miesiąc ubieram majtki kładąc je na ziemi, wsadzam lewą nogę, wsadzam prawą i tą prawą podsuwam do zasięgu rąk). W związku z pogorszeniem czuję się jak wrak - próba uniesienia lewej nogi powyżej 20 cm, a już z odwiedzeniem kolana na zewnątrz to KOSZMARNY ból w krzyżu, pośladku i od niedawna w kapie, pachwinie i po wewnętrznej stronie uda - więc mycie stóp albo wykonuje mąż, albo staję na "firankowej" myjce jedną nogą, a drugą trę o wystającą część myjki ;D kreatywność 10/10. Ogólnie przy próbie leżenie mam rozrywający ból krocza, CAŁĄ noc śpię na lewym boku, wolę być zdrętwiała, niż cierpieć... Brzuch twardnieje coraz częściej, póki co bezboleśnie, ale przy skurczu mam taki nacisk na krocze, że kości miednicy mnie bolą i mam wrażeniem, że mała wystawi rękę i mi pomacha
W związku z super samopoczuciem nie robię ostatnio nic... no prawie nic. Moja babcia (80l.) wyprowadza mi psa 2x dziennie, po drodze robi mi zakupy (to turbo-babcia więc daje radę), czynności domowe - niezbędne - gotowanie, zmywanie - robię na raty, nie sprzątam, trudno. Mąż będzie miał wolne w pon., to ogarnie, bo ja po 10 sek. schylaniu się mam na kilka minut twardy brzuch. Niestety mąż musi pracować, Norbert nie chodzi do przedszkola, więc na dwór wychodzi dopiero z tatą po pracy (tata już ledwo ciągnie, bo w pracy nie leży...)
Generalnie BARDZO już czekam na zielone światło czyli na 26.07 kiedy to kończę 38tc i mam dzwonić do położnej umawiać CC.
Ojej, normalnie jak to przeczytałam, to aż zwątpiłam... Przytulas dla Ciebie Kochana

Cytat:
Witam

Jejkuś, jaka ona jest śliczna

EN - Kochana, mam nadzieję, że dzisiaj czujesz się już zdecydowanie lepiej i trzymam kciuki za jutrzejszą kontrolę!
Stary 2013-07-07, 10:41   #4841
sammi24
Zadomowienie

Dzień dobry

Bardzo brzydko zrobiłam i wczoraj nie pożegnałam się z Wami nawet na dobranoc ale musicie mi wybaczyć, miałam taaaaki intensywny dzień
Ponadrabiam teraz i znowu będę zmykać, Tż w domu, tzreba to wykorzystać

Ghia mam nadzieję, że Antoś nie ulewa albo przynajmniej doszliście o co chodzi. Może zaraz doczytam dalej

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Witam się i przekazuję info od Katarzynkijg - zainstalowała się w szpitalu i ... czeka do poniedziałku
Jak nic się nie wydarzy przez weekend to będą w poniedziałek myśleć o wywoływaniu. Także bidulka ma przed sobą perspektywę szalonego weekendu w szpitalu. Kazałam jej dla rozrywki kręcić sutki pod kołdrą
No to kciuki żeby samo ruszyło

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

A ja chciałam uroczyście poinformować, że zdaje się odchodzić mi zaczął powoli CZOP Galaretka podbarwiona lekko brązową krwią. Nie było tego mega mega mega mega dużo tak jak niejedna dziewczyna pisała, ale chyba powoli coś zaczyna się dziać no i było tego na tyle, że nie można było nie zauważyć !
gratulejszyn

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość

Witamy się z Anulką w 37 tc. Matko, jak ten czas leci!

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

My juz po wynikach, spadlo odrobine, ale mam Hanie przystawiac, bo sie obie zameczymy. Wiec juz dziecko szczesliwe o
Jak dobrze, że możesz małą przystawić, i że wyniku deczko lepsze

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41666220]

U mnie po spotkaniu z położną werdykt: wszystko pozamykane na 4 spusty nic się nie dzieje
I w sumie może to ja będę tą osobą która będzie rodzić w listopadzie he he
Kolejne spotkanie 10.07 [/QUOTE]

Łeeee ale wiesz Teso, takie spusty to się mogą błyskawicznie same pootwierać więc nie liczyłabym na ten listopad jednak
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 10:43   #4842
enlevee
Zakorzenienie

Paulinka- aby spełniło się Twoje dzisiejsze marzenie i wszystkie inne również, gwiazdki z nieba, zdrowia i szczęścia! Najlepszego

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-07-07 o 10:48
Stary 2013-07-07, 10:46   #4843
Marionette18
Raczkowanie

Paulinko wszystkiego najlepszego!!!! Oby Twoje zyczenie sie spelnilo

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-07-07, 10:47   #4844
jakierka
Zadomowienie

Dzien dobry brzusie i mamusie

U nas kolejny piekny dzien, lato w pelni, ja jem sniadanko, robie kolejne pranie, planuje cos posprzatac i pewnie udam sie na spacer i na jakies obiadowe zakupy.

Lece poczytac czy w nocy cos sie dzialo a tymczasem zycze kazdej milego dnia!!

Aha, witamy sie (tym razem oficjalnie ) w 35tc
Stary 2013-07-07, 10:48   #4845
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Dzień dobry!
Rocky wychodzi dzis do domku Laura! odezwie sie, ale jak się powoli ogarną już u siebie
Stary 2013-07-07, 10:49   #4846
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

dzien dobry
dziewczyny gratuluje nowych tygodni.

u nas od rana mega cieplo, wczorajszy spacer nad jezioro wygladal tak, ze prawie bieglismy, bo komary chcialy nas zjesc :/ potwory male.

Stary 2013-07-07, 10:57   #4847
Anulka_p
Zakorzenienie

Wpadłam na chwilkę zameldować, że jestem w dwupaku Nie dam rady wykończyć z wami wątku, bo przyjechała moja siostra z dwoma brzdącami. Na pewno przy tej dwójce nie znajdę czasu na spamowanie. Ale wy działajcie dzielnie.
Wpadnę wieczorem.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 11:00   #4848
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
Rocky wychodzi dzis do domku Laura! odezwie sie, ale jak się powoli ogarną już u siebie
Super

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
dzien dobry
dziewczyny gratuluje nowych tygodni.

u nas od rana mega cieplo, wczorajszy spacer nad jezioro wygladal tak, ze prawie bieglismy, bo komary chcialy nas zjesc :/ potwory male.

Małe ludojady, wiem coś o tym bo mam całe obgryzione nogi

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Wpadłam na chwilkę zameldować, że jestem w dwupaku Nie dam rady wykończyć z wami wątku, bo przyjechała moja siostra z dwoma brzdącami. Na pewno przy tej dwójce nie znajdę czasu na spamowanie. Ale wy działajcie dzielnie.
Wpadnę wieczorem.
Anulka, może akurat te dwa brzdące i latanie za nimi sprawi, że się nam rozpakujesz miłego dnia!

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

a Kathe gdzie? czyżby rodzi?

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-07, 11:00   #4849
moonlightdancer
Rozeznanie

Dzien dobry

Paulinka oby sie dzisiaj ruszyla akcja i obys utulila swoja kruszynke

Cytat:
Ją mam 2 typowe do karmienia i 1 taki bezszwowy. Jak nie założę to mogę sobie mleczne kąpiele robić

Proszę dzisiaj znowu o kciuki, bo dostałam mała i mam już nie zanosić jej na lampy. Czekać będziemy na wyniki

Powiem wam, że póki co majtek seni
nie używałam. Jakoś bardziej podchodzą mi majtki jednorazowe
Obecnie kończę 3 paczkę, a kupowali mi z różna ilością sztuk. Podkładów bella mama zużyłam 4 paczki. Dzisiaj przesyłam już na podpaski. Może takie info się komuś przyda
za was
A za porady dziękujemy Ja mam jedna paczke jednorazowych (5szt) i nie wiedzialam czy wystarczy to teraz dokupie.

Cytat:
Ja już śpię, bo jak nie mam to mi się leje po brzuchu A taki typowo do karmienia a razie kupiłam jeden, jak będę pewna rozmiaru to wyślę męża po drugi
Ja kupilam 2 do karmienia i chyba beda za male Przed ciaza mialam C (szalu nie bylo) teraz skoczylo do E wiec do karmienia kupilam F ale ostatnio jak ubralam to luzu tam nie bylo wiec licze naiwnie ze przy karmieniu nie urosna.

Jejus dziewczyny z bolami wspolczuje bardzo i zycze jak najszybszego dobrniecia do bezpiecznego terminu i porodow i oby nic juz nie bolalo.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 11:03   #4850
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość

Ćwierć wieku za mną

Kochana wszystkiego najlepszego Oby Twoje życzenie się spełniło, a potem wszystkie kolejne

Cytat:
Dzień dobry!
Super

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Wpadnę wieczorem.
Gdyby coś, jakiś maleńki znak nam tu daj

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Ja kupilam 2 do karmienia i chyba beda za male Przed ciaza mialam C (szalu nie bylo) teraz skoczylo do E wiec do karmienia kupilam F ale ostatnio jak ubralam to luzu tam nie bylo wiec licze naiwnie ze przy karmieniu nie urosna.
Mi bardzo jakoś nie urosły, może o 1 rozmiar Do karmienia kupiłam taki, że jest dobry teraz, ale trochę większe jeszcze też wejdą. Jak się okaże za mały, to mąż weźmie rozmiar większy i już.

A z komarami mamy niesamowity problem na działce naszej 1km od niej jest duży zbiornik wodny i generalnie dość tam wilgotno... Ostatnio małż jeździ sam, bo ja wracam z 40-50 bąblami... A trzymają mi się potem przez miesiąc, więc wolę unikać.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 11:04   #4851
Marionette18
Raczkowanie

Jakierka gratuluje nowego tygodnia!!!

Rocky super, ze wracacie do domku! Czekamy na wiesci i zdjecie z domowego lozeczka

Musze sie ogarnac i ruszyc z domu Moze przejade sie do Lidla po swiezy chlebek (jedyne miejsce gdzie mozna kupic chleb podobny do polskiego) a przy okazji wciagne jakiegos lodzika

Nie wiem co na obiad. Chyba jakas zapiekanke zrobie ziemniaczana. Ja to bym zjadla zupe owocowa, ale moj malzonek nie tknie

Co do komarow: Nie mam ani jednego babelka ale jak bylam w Pl zarly mnie niesamowicie A tak z ciekawosci zapytam: mozna uzywac w ciazy offa czy innych specyfikow?

Aparatka :

Dietkuje!!!

Edytowane przez Marionette18
Czas edycji: 2013-07-07 o 11:07
Stary 2013-07-07, 11:06   #4852
enlevee
Zakorzenienie

dziewczyny tytuł następnego watku pomysłu Dzoan, nic się nie zmieniło, prawda?

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-07, 11:08   #4853
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość

Ćwierć wieku za mną

100 lat!!! I ekspresowego porodu DZIŚ!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 11:08   #4854
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
dziewczyny tytuł następnego watku pomysłu Dzoan, nic się nie zmieniło, prawda?
Jestem jak najbardziej za wyliczanka

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-07-07, 11:10   #4855
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

en: z mojej strony nie))) bardzo się ten tytuł spodobał

Za tygodnie dla wszystkich!!

Paulinka: urodzinowe życzonka, szybkiego porodu i maleństwa przy sobie!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 11:10   #4856
Agrafka86
Wtajemniczenie

Magdalenne ja dostałam od siostry takie grzechotki na wózek, więc jak już mam to pewnie będę używać.

Magolina za tydzień. Jakby nie było już bliżej niż dalej.

Mela nakrzycz na Tż, a co!

PAULINKA wszystkiego naj naj naj!

Jakierka za tydzień!

I za niedługo z Tżtem zbieramy się na ryneczek, bo umówiliśmy się z moją siostrą i jej mężem. I siostra mówi, że ma prezencik dla Syncia.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 11:12   #4857
d0tkaaa
Zakorzenienie

Hej gratuluje nowych tyg:-*

paulinko wszystkiego najlepszego,lekkiego porodu i spelnienia marzen!:-*

en troche die przestraszylam bo mialysmy podobny bol ..tzn ja do ciebie ...ale mam nadzieje ze jak cos to zauwaza w szpitalu...
lez kochana odpoczywaj a bedzie ok!

ja sie zbieram i do tz pozniej wkoncu to lozeczko rozlozymy hahhaha

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 11:14   #4858
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Kathe jeszcze nie rodzi i chyba nic sie nie zapowidada, chyba ze nagle pekniecie pecherza
wczoraj bylam na odpuscie gdzie co rku jezdzimy w tym roku bylismy na mszy dla malzenstw no i pozniej u rodzicow wiec wrocilam przed 24
widze ze nic sie nie dzieje z porodzikami ;/

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

z tym bolem mnie przestraszylyscie bo ja tez mam bol krocza, przy zmianie pozycji w nocy to jakis koszmar boli ale da sie wytrzymac, aledzam na to ze moze to zakwasy i za malo przed ciaza sie ruszalam i moze dlatego?....

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

no i za chwile pedze na obiad do rodzicow pozniej pewnie jakis spacerek lub cus zycze milej niedzieli

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 11:19   #4859
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
en troche die przestraszylam bo mialysmy podobny bol ..tzn ja do ciebie ...ale mam nadzieje ze jak cos to zauwaza w szpitalu...
lez kochana odpoczywaj a bedzie ok!

ja sie zbieram i do tz pozniej wkoncu to lozeczko rozlozymy hahhaha
Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Kathe jeszcze nie rodzi i chyba nic sie nie zapowidada, chyba ze nagle pekniecie pecherza
wczoraj bylam na odpuscie gdzie co rku jezdzimy w tym roku bylismy na mszy dla malzenstw no i pozniej u rodzicow wiec wrocilam przed 24
widze ze nic sie nie dzieje z porodzikami ;/

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

z tym bolem mnie przestraszylyscie bo ja tez mam bol krocza, przy zmianie pozycji w nocy to jakis koszmar boli ale da sie wytrzymac, aledzam na to ze moze to zakwasy i za malo przed ciaza sie ruszalam i moze dlatego?....

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

no i za chwile pedze na obiad do rodzicow pozniej pewnie jakis spacerek lub cus zycze milej niedzieli
Kochane nie chciałam Was niczym nastraszyc!
tak jak pisałam ból w kroczu pod koniec ciazy jest tak jakby "normalny" ale sa jakby dwa typy tego bólu:

Fizjologiczne rozejście spojenia łonowego, czyli nie przekraczające 10 mm, daje niewielkie dolegliwości bólowe w obrębie spojenia łonowego (ból może promieniować do pachwin). Ból nie powinien utrudniać chodzenia, ustępuje, gdy kobieta przyjmie pozycję leżącą, na boku.

Patologiczne rozejście spojenia łonowego, czyli przekraczające 10 mm, daje znacznie większe dolegliwości bólowe - ból może promieniować do ud, pachwin, kolan i kości krzyżowej, zwykle utrudnia chodzenie i powoduje utykanie. Wielkość przerwy między kośćmi łonowymi można zobaczyć podczas badania RTG.

Jak juz jest tak jak opisywała Roxi czy tak jak mi się zaczęło, że nawet nogi nie mozemy podniesc bez łez na wysokosc 3 cm to warto sie udac do lekarza.. Mi ten ból promieniował tak samo na krzyże po lewej stronie.

Dotka- Co się dziwisz, że Zuzka nie chce wychodzić, jak z rozłożeniem łóżeczka się zbieracie od tygodni

Kathe- no to widzę, że sobota była miło spędzona

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-07, 11:21   #4860
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

tylko ze mi jeszcze cos w krzyzu po lewej str przeskakuje jak chce wstac lub przewrocic sie z boku na bok... w maju dopadl mnie taki bol krzyza ze nie moglam sie wyprostowac, ale jakos po kilku dniach ten bol ustapil

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości