|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
=Co do męża..ja pewnie bym się nie odzywała
|
|
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Dzien dobry
![]() Piekna pogoda wiec zycze milego dnia! Mela:sliczna Cora! En: jam tam? Surka: 3mam kciuki any now wracala mama pod lampy
|
#4833 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Witamy się z Adasiem w 35 tc Cytat:
Jeszcze trochę i przestanie, jak Malutka przyjdzie na świat Cytat:
![]() ślicznie wyglądasz ![]() Cytat:
tez się kiedyś zastanawiałam nad tym ![]() Cytat:
A Tż bym opierdzieliła a potem go ignorowała ![]() U nas tez ostatnio jakieś dziwne nastroje, niby gadamy ale wyczuwam jakieś napięcie między nami ![]() En kochana teraz to duuużo odpoczywaj, nie forsuj się. Współczuje Ci bardzo tych boleści Moja koleżanka miała tez pod koniec drugiej ciązy problemy ze spojeniem, bardzo ja bolało i niestety musiala mieć cc, bo z takimi bólami spojenia nie dałaby rady urodzić Samantha za 38 tc i brawa dla Jakierki i En bo z tego co pamiętam też dzisiaj zaczynają nowe tc ktoś jeszcze???Wczoraj na grillu było super, uśmiałam się bardzo duuuuużo komplementów się nasłuchałam ale to miło.No i do kiełbaski wypiłam sobie dwa zimne piwka bezalkoholowe.....o mamo ale mi było błogo Tż się opił i zdycha ale sama go do tego namawiałam, więc zła nie jestem.Miłej niedzieli Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-07-07 o 10:16 |
||||
|
|
|
#4834 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzien, najwyzszy czas torbę spakować!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę, że Tobie też ten ból dokucza.. juz Ci powiem co ja sie dowiedziałam i co tez wyczytałam odnosnie wskazan do cc z tego tytułu.. Otóż większość kobiet właśnie ma te bóle, bo tak cyz tak ta miednica sie przygotowuje do rodzenia.. Fizjologiczne rozejście spojenia łonowego, czyli nie przekraczające 10 mm, daje niewielkie dolegliwości bólowe w obrębie spojenia łonowego (ból może promieniować do pachwin). Ból nie powinien utrudniać chodzenia, ustępuje, gdy kobieta przyjmie pozycję leżącą, na boku. Patologiczne rozejście spojenia łonowego, czyli przekraczające 10 mm, daje znacznie większe dolegliwości bólowe - ból może promieniować do ud, pachwin, kolan i kości krzyżowej, zwykle utrudnia chodzenie i powoduje utykanie. Wielkość przerwy między kośćmi łonowymi można zobaczyć podczas badania RTG. No i w przypadku moim np. lekarka powiedziała ze gdybym wczoraj miała dodatkowo skurcze to nie byłoby opcji zebym rodziła sn, bo by mi sie to spojenie rozeszło, ale równoczesnie powiedziała, ze moj lekarz prowadzacy musi to ocenic w pon i zobacze tez czy bol choc troche minal i ewentualnie tak samo ocena ortopedy by sie tu przydała. Zobaczymy co moj lekarz w pon powie i jak to wszystko oceni, sama nie wiem bo czytam teraz w internecie ze nie jest to bezposrednie wskazanie do cc wiec sie juz pogubiłam troche ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śliczna Małgosia Cytat:
![]() Cytat:
Witamy się z Tomciem w 39 tygodniu ciąży ![]() Doniesienia z pola walki- wyłam jak kojot do księżyca w nocy przy każdej zmianie pozycji, a jeszcze jak na złość dzisiaj w nocy wyjątkowo dużo sikałam, więc niczym babulinka wstawałam podpierając się na Bezikowym łóżeczku ![]() Póki co leżę, później zobaczymy jak będzie ![]() za wszystkei nowe tygodnie! (Magolina, Jakierka)
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||||||
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
Karmiłam mała przed 7, a ona do tej pory nie chce jeszcze jeść, ją oszaleję z nią ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
Wiem, ze to bardzo trudne ale sprobuj sie nie denerwowac. Lilka to wyczuwa i moze tez dlatego jest niespokojna. Na pewno w koncu uda się jej zasnąć, dasz radę kochana!
|
|
|
|
#4837 |
|
Raczkowanie
|
Witam niedzielnie!
Alez u nas goraczka, nie wiem jak wytrzymam ten dzien. Umowilam sie z Frankeim, ze dzisiaj rodzimy, zobaczymy czy posluchane jest dziecko ![]() En trzymaj sie kochana! Co tu mozna wiecej napisac... Juz dziewczyny chyba wszystko napisaly ![]() Mela sliczna ta Twoja Malgosia! Chyba aparat ja lubi, moze jakas modeleczka z niej wyrosnie Gratuluje pieknej cory![]() Jeszcze wczoraj Jakierki nie pochwalilam, a jest za co. Slicznie wygladasz, tak promiennie ![]() Co do zawieszek do wozka: Ja poki co planuje jakas mala czerwona kokardke na uroki
|
#4838 |
|
Wtajemniczenie
|
Mówię mężowi, że zastanawiam się gdzie go na krótką wycieczkę wyciągnąć, a on do mnie "na porodówkę"
A potem się dowiedziałam, że chce już mieć syna na świecie i to nie ma nic wspólnego ze mną...
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie będę go jednak ignorować. On wie co ja myślę o takim zachowaniu więc wprost juz nie muszę nic mówić. Zawsze wprost mówię bo wiem, że na domysłach to faceci się gubią.
Wolę go poignorować mniej nerwów będę miałam Wystarczy mi stres, że do kościoła się szykuję i nie mam co na siebie włożyć. Popłakałam się bo albo za krótkie, albo za ciasne pod pachami, a to co dobre nie nadaje się do kościoła! Masakra. Zostaje mi spódnica i biały podkoszulek! Uciekam. Aha dziękuję za miłe słowa odnośnie Małgosi mojego skarbeńka.
|
#4840 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczynki!!!
Stawiam wszystkim urodzinowy soczek!! Ćwierć wieku za mną ![]() Oczekuję dziś tylko jednego prezentu- CÓRKO WYJDŹ! Cytat:
Cytat:
EN - Kochana, mam nadzieję, że dzisiaj czujesz się już zdecydowanie lepiej i trzymam kciuki za jutrzejszą kontrolę!
|
|
#4841 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Bardzo brzydko zrobiłam i wczoraj nie pożegnałam się z Wami nawet na dobranoc ale musicie mi wybaczyć, miałam taaaaki intensywny dzień Ponadrabiam teraz i znowu będę zmykać, Tż w domu, tzreba to wykorzystać ![]() Ghia mam nadzieję, że Antoś nie ulewa albo przynajmniej doszliście o co chodzi. Może zaraz doczytam dalej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41666220] U mnie po spotkaniu z położną werdykt: wszystko pozamykane na 4 spusty nic się nie dzieje I w sumie może to ja będę tą osobą która będzie rodzić w listopadzie he he Kolejne spotkanie 10.07 [/QUOTE] Łeeee ale wiesz Teso, takie spusty to się mogą błyskawicznie same pootwierać więc nie liczyłabym na ten listopad jednak
|
|||
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinka- aby spełniło się Twoje dzisiejsze marzenie i wszystkie inne również, gwiazdki z nieba, zdrowia i szczęścia! Najlepszego
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-07-07 o 10:48 |
|
|
|
#4843 |
|
Raczkowanie
|
Paulinko wszystkiego najlepszego!!!!
Oby Twoje zyczenie sie spelnilo
|
#4844 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry brzusie i mamusie
U nas kolejny piekny dzien, lato w pelni, ja jem sniadanko, robie kolejne pranie, planuje cos posprzatac i pewnie udam sie na spacer i na jakies obiadowe zakupy. Lece poczytac czy w nocy cos sie dzialo a tymczasem zycze kazdej milego dnia!! Aha, witamy sie (tym razem oficjalnie
|
#4845 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Dzień dobry!
Rocky wychodzi dzis do domku Laura!
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
dzien dobry
![]() dziewczyny gratuluje nowych tygodni. u nas od rana mega cieplo, wczorajszy spacer nad jezioro wygladal tak, ze prawie bieglismy, bo komary chcialy nas zjesc :/ potwory male. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na chwilkę zameldować, że jestem w dwupaku
Nie dam rady wykończyć z wami wątku, bo przyjechała moja siostra z dwoma brzdącami. Ale wy działajcie dzielnie. ![]() Wpadnę wieczorem. ![]()
|
|
|
|
#4848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
miłego dnia!![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- a Kathe gdzie? czyżby rodzi?
|
|||
|
|
|
#4849 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Paulinka Cytat:
za wasA za porady dziękujemy Cytat:
Przed ciaza mialam C (szalu nie bylo) teraz skoczylo do E wiec do karmienia kupilam F ale ostatnio jak ubralam to luzu tam nie bylo wiec licze naiwnie ze przy karmieniu nie urosna. Jejus dziewczyny z bolami wspolczuje bardzo i zycze jak najszybszego dobrniecia do bezpiecznego terminu i porodow i oby nic juz nie bolalo. |
||
|
|
|
#4850 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby Twoje życzenie się spełniło, a potem wszystkie kolejneCytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
Do karmienia kupiłam taki, że jest dobry teraz, ale trochę większe jeszcze też wejdą. Jak się okaże za mały, to mąż weźmie rozmiar większy i już. A z komarami mamy niesamowity problem na działce naszej
|
|
#4851 |
|
Raczkowanie
|
Jakierka gratuluje nowego tygodnia!!!
Rocky super, ze wracacie do domku! Czekamy na wiesci i zdjecie z domowego lozeczka ![]() Musze sie ogarnac i ruszyc z domu ![]() Nie wiem co na obiad. Chyba jakas zapiekanke zrobie ziemniaczana. Ja to bym zjadla zupe owocowa, ale moj malzonek nie tknie ![]() Co do komarow: Nie mam ani jednego babelka A tak z ciekawosci zapytam: mozna uzywac w ciazy offa czy innych specyfikow?
Synek Nie opuszcze az do smierci Aparatka :gora: 09. 2011 dol: 01. 2012 Dietkuje!!! Edytowane przez Marionette18 Czas edycji: 2013-07-07 o 11:07 |
|
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny tytuł następnego watku pomysłu Dzoan, nic się nie zmieniło, prawda?
|
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DZIŚ!
|
|
|
|
|
#4854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
en: z mojej strony nie
))) bardzo się ten tytuł spodobał![]() Za tygodnie dla wszystkich!! Paulinka: urodzinowe życzonka, szybkiego porodu i maleństwa przy sobie!
|
#4856 |
|
Wtajemniczenie
|
Magdalenne ja dostałam od siostry takie grzechotki na wózek, więc jak już mam to pewnie będę używać
.Magolina za tydzień. Jakby nie było już bliżej niż dalej .Mela nakrzycz na Tż, a co !PAULINKA wszystkiego naj naj naj Jakierka za tydzień!I za niedługo z Tżtem zbieramy się na ryneczek, bo umówiliśmy się z moją siostrą i jej mężem. I siostra mówi, że ma prezencik dla Syncia .
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
gratuluje nowych tyg:-*paulinko wszystkiego najlepszego,lekkiego porodu i spelnienia marzen!:-* en troche die przestraszylam bo mialysmy podobny bol ..tzn ja do ciebie ...ale mam nadzieje ze jak cos to zauwaza w szpitalu... lez kochana odpoczywaj a bedzie ok! ja sie zbieram i do tz pozniej wkoncu to lozeczko rozlozymy hahhaha
|
|
|
|
#4858 |
|
Wtajemniczenie
|
Kathe jeszcze nie rodzi
i chyba nic sie nie zapowidada, chyba ze nagle pekniecie pecherza ![]() wczoraj bylam na odpuscie gdzie co rku jezdzimy w tym roku bylismy na mszy dla malzenstw no i pozniej u rodzicow wiec wrocilam przed 24widze ze nic sie nie dzieje z porodzikami ;/ ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- z tym bolem mnie przestraszylyscie bo ja tez mam bol krocza, przy zmianie pozycji w nocy to jakis koszmar boli ale da sie wytrzymac, aledzam na to ze moze to zakwasy i za malo przed ciaza sie ruszalam i moze dlatego?.... ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- no i za chwile pedze na obiad do rodzicow pozniej pewnie jakis spacerek lub cus zycze milej niedzieli
|
|
|
|
#4859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak jak pisałam ból w kroczu pod koniec ciazy jest tak jakby "normalny" ale sa jakby dwa typy tego bólu: Fizjologiczne rozejście spojenia łonowego, czyli nie przekraczające 10 mm, daje niewielkie dolegliwości bólowe w obrębie spojenia łonowego (ból może promieniować do pachwin). Ból nie powinien utrudniać chodzenia, ustępuje, gdy kobieta przyjmie pozycję leżącą, na boku. Patologiczne rozejście spojenia łonowego, czyli przekraczające 10 mm, daje znacznie większe dolegliwości bólowe - ból może promieniować do ud, pachwin, kolan i kości krzyżowej, zwykle utrudnia chodzenie i powoduje utykanie. Wielkość przerwy między kośćmi łonowymi można zobaczyć podczas badania RTG. Jak juz jest tak jak opisywała Roxi czy tak jak mi się zaczęło, że nawet nogi nie mozemy podniesc bez łez na wysokosc 3 cm to warto sie udac do lekarza.. Mi ten ból promieniował tak samo na krzyże po lewej stronie. Dotka- Co się dziwisz, że Zuzka nie chce wychodzić, jak z rozłożeniem łóżeczka się zbieracie od tygodni Kathe- no to widzę, że sobota była miło spędzona
|
||
|
|
|
#4860 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko ze mi jeszcze cos w krzyzu po lewej str przeskakuje jak chce wstac lub przewrocic sie z boku na bok... w maju dopadl mnie taki bol krzyza ze nie moglam sie wyprostowac, ale jakos po kilku dniach ten bol ustapil
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

Jak zniedołężniała, obolała, połamana starucha. Narastające od długiego czasu dolegliwości zaczynają wchodzić na wysokie C i mnie to dobija. Lewa noga odmawia posłuszeństwa - chodzę, żeby nie było, ale po pierwsze jest opuchnięta, po drugie mam w niej takie ograniczenie ruchomości, że głowa mała (3 miesiąc ubieram majtki kładąc je na ziemi, wsadzam lewą nogę, wsadzam prawą i tą prawą podsuwam do zasięgu rąk). W związku z pogorszeniem czuję się jak wrak - próba uniesienia lewej nogi powyżej 20 cm, a już z odwiedzeniem kolana na zewnątrz to KOSZMARNY ból w krzyżu, pośladku i od niedawna w kapie, pachwinie i po wewnętrznej stronie uda - więc mycie stóp albo wykonuje mąż, albo staję na "firankowej" myjce jedną nogą, a drugą trę o wystającą część myjki ;D kreatywność 10/10. Ogólnie przy próbie leżenie mam rozrywający ból krocza, CAŁĄ noc śpię na lewym boku, wolę być zdrętwiała, niż cierpieć... Brzuch twardnieje coraz częściej, póki co bezboleśnie, ale przy skurczu mam taki nacisk na krocze, że kości miednicy mnie bolą i mam wrażeniem, że mała wystawi rękę i mi pomacha

:screwy:

Przed ciaza mialam C (szalu nie bylo) teraz skoczylo do E wiec do karmienia kupilam F ale ostatnio jak ubralam to luzu tam nie bylo wiec licze naiwnie ze przy karmieniu nie urosna.