Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-07, 15:12   #4951
sammi24
Zadomowienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

En dopiero dotarłam -cieszę się, że nie musiałaś zostać, mam nadzieję, ze ból przejdzie sam albo chociaż stanie się znośniejszy ewentualnie, że zaczniesz rodzić

Tak ogólnikowo gratuluję wszystkim dziewczynom, kóre rozpoczynają nowe tygodnie cytowałam każdą z osobna ale muszę na szybciocha pisać

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Jaaaaaa ja chce. Ja dzis kleik na masle pozniej kleik z warzywami a na kolacje 4 kromki bulki z maslem. Laski moje drogie to uczta nad ucztami po kilku dniach niejedzenia!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kleik jak krem ze szparagów dobrze, ze zaczęłaś jeść

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o współlokatorów to ją mam patologie i nie zaprzyjaźniam
się odwiedzający mają mały zasób słownictwa i trochę uszy mi więdną .
Hm fajne towarzycho

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
A my dzis w koncu odebralismy lozeczko, ktore w sklepie przetrzymywalismy jakies 3 m-ce

U nas niesamowite upaly, ledwie zyje i nie wiedzialam gdzie mam sie schowac od tej duchoty. Wiekszosc dnia spedzilismy w odwiedzinach u mamy, ktora nawet zaprosila nas na obiad Do nowego mieszkania tak i nie zdolalismy dojsc, mam nadzieje nadrobimy to jutro.

Wstawiam fotke z prawie 35tc (zaczynam jutro)
za łóżeczko

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki!!!

Stawiam wszystkim urodzinowy soczek!!
!

Wszystkiego najlepszego, błyskawicznego porodu, spełnienia marzeń!!!! STO LAT

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Rocky wychodzi dzis do domku Laura! odezwie sie, ale jak się powoli ogarną już u siebie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Opisik:
a maluszek - przeeeeśliczny

Teso zdrówka
Elaine za zakupy

Dziewczyny ja znowu lecę, pewnie zamelduję się w nowynm wątku
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 15:16   #4952
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

hejka
Widzę, ze dobrze trafiłam, trzeba dokończyć wątek...
Juz prawie w nowy wbiłam, ale patrze nikogo nie ma to nie będę falstartu robić

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 15:17   #4953
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Kurcze kupiłam jakieś kwaśne czereśnie. W zeszłym tyg ten sam sprzedawca miał słodsze.

Siedzę sobie z nogami w misce z letnią wodą i pianą, mąż po moim wybuchu poszedł gdzieś. Pytał czy na spacer pójdziemy mimo, że mówiłam, że kiepsko się dziś czuję a stałam przy garach, a ten nie raczył mi nic pomóc.
Kurcze niefajnie się ten twój mężu zachowuje Może też go męczy ta końcówka ciąży?
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 15:20   #4954
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Kurcze niefajnie się ten twój mężu zachowuje Może też go męczy ta końcówka ciąży?
w ogóle odnoszę osobiście wrażenie, że niektórzy nasi partnerzy to zachowują się czasami tak jakby się zamienili z osłem na mózgi w naszych ciążach z moim na czele
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 15:26   #4955
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
w ogóle odnoszę osobiście wrażenie, że niektórzy nasi partnerzy to zachowują się czasami tak jakby się zamienili z osłem na mózgi w naszych ciążach z moim na czele
Faceci to tepaki niewiesz hahahaa wykanczajmy ten watek

en jak sie dzis czujesz lepiej trochu?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 15:28   #4956
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu obrażasz te piękne zwierzęta

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 15:34   #4957
Niunia20
Rozeznanie

nie wytrzymam dzisiaj dziewczyny no nie wytrzymam normalnie .... urodzę dzisiaj z tych nerw....

teściowa jak wiecie pali papierosy... wywalczyłam żeby razem z tż robili to na balkonie... ale muszą gumką przymykać te drzwi bo i tak wszystko wpada do domu... więc 3 dni temu proszę tą zołzę grzecznie czy mogłaby zamykać te drzwi od balkonu jak wychodzi bo ten dym wpada prosto do mieszkania i do naszego pokoju a ja nie chcę tego wdychać... powiedziała dobrze.... niestety jak pali 40 papierosów to co 3 musiałam jej przypominać o tych drzwiach.... kolejnego dnia miałam zamknięte drzwi od pokoju więc nie czułam papierosów
ale dziś mamy drzwi otwarte bo w pokoju 32 stopnie z otwartym oknem i przeciągiem i czuję ten dym raz drugi trzeci w końcu nie wytrzymałam i idę do niej i mówię mogłaby pani zamknąć drzwi a ona do mnie po co a ja że dym wpada do domu bo jest przeciąg i wszystko czuć to ona no szkoda cię bardzo....

oczywiście mój tż wszystko słyszał i nie zareagował to ja do tej zołzy z grzecznością próbuję podejść a ona do mnie takim tekstem wali i oczywiście nie zamknęła tego balkonu....
tż też mnie wkurzył mógł zwrócić jej uwagę że ja proszę ją grzecznie i mogłaby się zachowywać jak człowiek... ale nie ... ten siedzi i nic

Cytat:
mój chyba twojego prześciga dzisiaj....

jak ta stara zołza tak będzie się zachowywała po urodzeniu małego i tż nie będzie na to reagował to ja się wyprowadzę chyba z małym do wujka i poczekam aż tż zmądrzeje...
Stary 2013-07-07, 15:35   #4958
roxi1980
Zakorzenienie

Dotka... będzie fajt!!! hahahah En, daleko masz do Dotki, żeby jej nastukać???

Stary 2013-07-07, 15:36   #4959
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Ja mam w d... czy go męczy. Nie sądzę. Nie obarczam go moimi obowiązkami. Rozumiem, że leci na dwa etaty z których z jednego ma pensje, a z drugiego nigdy nic nie wiadomo (jak to w gospodarstwie) Teraz ma chwilę oddechu bo w robocie auto się popsuło, a w gosp z sianem się uporał póki co. Ale to nie znaczy że może sobie popić jak mu się zachce czy okazja nadarzy. Cała wyprawka na mojej głowie, opieka nad Małgosią również. Jak ma wolne to się nią zajmuje, jak zapier.dziela jak mały samochodzik to nic się nie odzywam. Naprawdę ta ciąża nie jest dla niego obciążeniem. Owszem musiałam się oszczędzać, ale też niewiele robił bo z sianem zasuwał. Humorzasta nie jestem, awantur o byle co mu nie robię. Niech nie przesadza.

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Czemu obrażasz te piękne zwierzęta
Właśnie nie obrażać osiołków!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 15:37   #4960
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja dzis i wczoraj mam akcje ze stopami.
to ze mi puchna to wiecie, ale od wczoraj kolor zmienily.

wczoraj w nocy dzwonilismy do szpitala, mam obserwowac nogi, swoj oddech,ewentualne problemy z oddychaniem cisnienie i dotykac nogi czy zmieniaja temperature.

moja skora nie wytrzymuje puchniecia, patrzcie jakich skarpetek sie dorobilam;
strasznei to wygląda:/ i pewnie ledwo chodzisz...
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

..

Opisik:

Tak jak Wam tu pisałam w czwartek i w piątek zaczął odchodzić mi czop, .....
SUPER dzięki za opisik
Jakoś po tych Waszych opisach tak myślę, ze dam jakoś radę...

A Franio cudny

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie z typu głupich trochę.. od kilku dni mam wrażenie że zmniejszył mi się brzuch. Dzisiaj zmierzyłam i zamiast 112cm mam znowu 105cm (??). jakoś mocno mi się nie obniżył, przynajmniej ja tego aż tak nie widzę. Trochę bardziej spadzisty jest od góry, ale kurde.. nie wiem o co kaman? waga wcale nie stoi..
dziwne...nie mam pojęcia co to za fenomen

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki!!!

Stawiam wszystkim urodzinowy soczek!!

Ćwierć wieku za mną

Oczekuję dziś tylko jednego prezentu- CÓRKO WYJDŹ!

!
STO LAT PAULINKA!!Niech Ci się spełnią!!!!wszystkie pragnienia!!!

Cytat:
N

Witamy się z Tomciem w 39 tygodniu ciąży
Doniesienia z pola walki- wyłam jak kojot do księżyca w nocy przy każdej zmianie pozycji, a jeszcze jak na złość dzisiaj w nocy wyjątkowo dużo sikałam, więc niczym babulinka wstawałam podpierając się na Bezikowym łóżeczku
Póki co leżę, później zobaczymy jak będzie
za wszystkei nowe tygodnie! (Magolina, Jakierka)
hejka,

a tez dzis miałam noc sikacza
PS. Kurcze jak sobie swego czasu pochodziłąm po schodach to miałam taki ból, ze jak leżałam to nogi do góry podnieść nie mogłam..ale widzę, ze u Ciebie ze zdwojoną siłą :/ oby Ci to przeszło:/!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 15:42   #4961
sammi24
Zadomowienie

Ja jeszcze chwilę pospamuję

Jakierka
śliczna z Ciebie dziewczyna i ewidentnie w ciąży Ci do twarzy, bardzo ładnie wyglądasz, świeżo dziewczęco i ja byłam przekonana, że masz ok 25 lat wyglądasz bardzo młodo

Dziewczyny, szczęście, że nasi Tżci jak się śmieją to nie robią "i, oooo, i, oooo"
Stary 2013-07-07, 15:45   #4962
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
jak ta stara zołza tak będzie się zachowywała po urodzeniu małego i tż nie będzie na to reagował to ja się wyprowadzę chyba z małym do wujka i poczekam aż tż zmądrzeje...
Ja bym już się zabrała do wujka niech TŻ zobaczy, że nie jesteś na niego skazana!

Siedzę z tymi nogami w misce i wcale mi się nie chce ich wyciągać. Teraz przyszła Małgosia i też swoje giry wcisnęła i zadowolona siedzi!
Stary 2013-07-07, 15:47   #4963
roxi1980
Zakorzenienie

ooooooooooooooo i Madi też bęcki dostanie

En, Królowo, no nie masz autorytetu - jakże mi przykro

Stary 2013-07-07, 15:48   #4964
sammi24
Zadomowienie

Mela córa śliczna. A mąż, no cóż...przegina facet i to konkretnie ja bym mu wszystko wygarnęła, nie daj mu spokojnie niedzieli w ciszy spędzić

domciatko strasznie te stopy/nogi wyglądają. Dobrze, że pojechałaś do szpitala

Oliath super zdjęcia z pobytu na RODOS Lilo taka maciupcia, śliczna jak laleczka
Stary 2013-07-07, 15:52   #4965
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
nie wytrzymam dzisiaj dziewczyny no nie wytrzymam normalnie .... urodzę dzisiaj z tych nerw....

teściowa jak wiecie pali papierosy... wywalczyłam żeby razem z tż robili to na balkonie... ale muszą gumką przymykać te drzwi bo i tak wszystko wpada do domu... więc 3 dni temu proszę tą zołzę grzecznie czy mogłaby zamykać te drzwi od balkonu jak wychodzi bo ten dym wpada prosto do mieszkania i do naszego pokoju a ja nie chcę tego wdychać... powiedziała dobrze.... niestety jak pali 40 papierosów to co 3 musiałam jej przypominać o tych drzwiach.... kolejnego dnia miałam zamknięte drzwi od pokoju więc nie czułam papierosów
ale dziś mamy drzwi otwarte bo w pokoju 32 stopnie z otwartym oknem i przeciągiem i czuję ten dym raz drugi trzeci w końcu nie wytrzymałam i idę do niej i mówię mogłaby pani zamknąć drzwi a ona do mnie po co a ja że dym wpada do domu bo jest przeciąg i wszystko czuć to ona no szkoda cię bardzo....

oczywiście mój tż wszystko słyszał i nie zareagował to ja do tej zołzy z grzecznością próbuję podejść a ona do mnie takim tekstem wali i oczywiście nie zamknęła tego balkonu....
tż też mnie wkurzył mógł zwrócić jej uwagę że ja proszę ją grzecznie i mogłaby się zachowywać jak człowiek... ale nie ... ten siedzi i nic

mój chyba twojego prześciga dzisiaj....

Ja na twoim miejscu bym stamtąd uciekła-jeśli masz jakąś lepszą opcję np do rodziny czy coś,gdzie się nie pali w domu. Bierne palenie w ciąży też bardzo szkodzi dziecku. Skoro twój tż i jego mama tego nie rozumieją i tym samym nie troszczą się o dziecko,które już niedługo przyjdzie na świat,ja bym ich olała i poszukała lepszych warunków.

Jestem bardzo cięta na ludzi palących w moim towarzystwie,a niestety moi rodzice palą,mój tż też. Ja sama mam astmę i boję się że moje dziecko też będzie ją miało Dlatego postawiłam tż pewne warunki, pali na dworzu, po każdym papierosie minimum 10-15min stania i wietrzenia się i po powrocie do domu mycie rąk,płukanie ust. Zadeklarował się że w dniu mojego porodu wypali ostatnią fajkę (pali tak z 6-7szt dziennie) i całkowicie rzuci,zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. Rozumiem,że jest to dla niego mega trudne,bo pali od jakichś 15lat i jego rodzice też palą,ale ma motywację i będe go w tym wspierać. Jego brat po urodzeniu się dziecka dał radę rzucić,mam nadzieję że jemu też się uda,bo nie wyobrażam sobie jak będzie zajmować się noworodkiem śmierdzący petami-przecież te substancje się do pół godziny po wypaleniu wydalają się z oddechem z organizmu Przepraszam za wywód,ale musiałam się wywewętrznić,bardzo wkurza mnie temat palenia przy ciężarnych/przy dzieciach
Stary 2013-07-07, 15:55   #4966
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Mela córa śliczna. A mąż, no cóż...przegina facet i to konkretnie ja bym mu wszystko wygarnęła, nie daj mu spokojnie niedzieli w ciszy spędzić
Nie dałam. Opierdzieliłam i poszedł. Wsiadł na traktor do sąsiada łąkę skosić. I dobrze bo patrzec na niego nie mogłam.
Stary 2013-07-07, 16:06   #4967
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakże ładnie to ujęłaś Nie obrażając osiołków oczywiście.

Cytat:

A może spróbuj właśnie się wyprowadzić? Może twój TŻ potrzebuje porządnego kopa...

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ja mam w d... czy go męczy. Nie sądzę. Nie obarczam go moimi obowiązkami. Rozumiem, że leci na dwa etaty z których z jednego ma pensje, a z drugiego nigdy nic nie wiadomo (jak to w gospodarstwie) Teraz ma chwilę oddechu bo w robocie auto się popsuło, a w gosp z sianem się uporał póki co. Ale to nie znaczy że może sobie popić jak mu się zachce czy okazja nadarzy. Cała wyprawka na mojej głowie, opieka nad Małgosią również. Jak ma wolne to się nią zajmuje, jak zapier.dziela jak mały samochodzik to nic się nie odzywam. Naprawdę ta ciąża nie jest dla niego obciążeniem. Owszem musiałam się oszczędzać, ale też niewiele robił bo z sianem zasuwał. Humorzasta nie jestem, awantur o byle co mu nie robię. Niech nie przesadza.
Przykro mi Ale wierzę, że przemyśli porządnie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Ja na twoim miejscu bym stamtąd uciekła-jeśli masz jakąś lepszą opcję np do rodziny czy coś,gdzie się nie pali w domu. Bierne palenie w ciąży też bardzo szkodzi dziecku. Skoro twój tż i jego mama tego nie rozumieją i tym samym nie troszczą się o dziecko,które już niedługo przyjdzie na świat,ja bym ich olała i poszukała lepszych warunków.

Jestem bardzo cięta na ludzi palących w moim towarzystwie,a niestety moi rodzice palą,mój tż też. Ja sama mam astmę i boję się że moje dziecko też będzie ją miało Dlatego postawiłam tż pewne warunki, pali na dworzu, po każdym papierosie minimum 10-15min stania i wietrzenia się i po powrocie do domu mycie rąk,płukanie ust. Zadeklarował się że w dniu mojego porodu wypali ostatnią fajkę (pali tak z 6-7szt dziennie) i całkowicie rzuci,zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. Rozumiem,że jest to dla niego mega trudne,bo pali od jakichś 15lat i jego rodzice też palą,ale ma motywację i będe go w tym wspierać. Jego brat po urodzeniu się dziecka dał radę rzucić,mam nadzieję że jemu też się uda,bo nie wyobrażam sobie jak będzie zajmować się noworodkiem śmierdzący petami-przecież te substancje się do pół godziny po wypaleniu wydalają się z oddechem z organizmu Przepraszam za wywód,ale musiałam się wywewętrznić,bardzo wkurza mnie temat palenia przy ciężarnych/przy dzieciach
Mój kolega jak dowiedział się, że żona jest w ciąży (starali się bardzo długo, to fakt) to z dnia na dzień przerzucił się na elektronicznego, który nie śmierdzi, a i tak wychodził z nim przed blok. A jak się syn urodził to przestał całkiem, więc grunt to dobra motywacja

Jak bardzo można polegać na przeczuciu? Bo ciągle towarzyszy mi myśl, że dzisiaj urodzę, a nie dzieje się nic a nic i nie wiem na ile tym moim przeczuciom mogę wierzyć
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 16:07   #4968
sammi24
Zadomowienie

dzoan udanej drzemki pewnie już smacznie chrapiesz

Elain wiesz co, mnie się wydaje, że na majówkach pojawił się taki wpis przed którymś porodem, że dziewczynie brzuch jakby się zmniejszył

roxi ja też się poużalam na Tobą i napiszę, że strasznie mi Ciebie szkoda, że tak się męczysz

Niunia w takiej atmosferze można się wykończyć... nie wiem jak ja bym się zachowała na Twoim miejscu, bo ciężko sobie wyobrazić taką sytuację ale chyba lepiej byłoby się wynieść do wujka przed porodem, bo potem z dzieckiem będzie jeszcze gorzej to zoganizować...
Stary 2013-07-07, 16:12   #4969
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

elaine- moze Twoja ciaza sie cofa? stad ten zmniejszony obwod brzucha

niunia-wspolczuje atmosfery w takim mieszkaniu, ja bym stamtad zwiala albo zwariowala.

Stary 2013-07-07, 16:13   #4970
mela1234
Zakorzenienie

Ale oszukanice piszą w nowym wątku!

Pomalowałam sobie pazurku i stóp na lekki różowy mieniący kolor. Przyszła Małgosia, że ona też chce, ale na niebiesko więc ma niebieskie mieniące. Jesteśmy laski nebraski A jeszcze mi teksty w trakcie rzucała: pani kosmetyczko...
Stary 2013-07-07, 16:14   #4971
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
roxi ja też się poużalam na Tobą i napiszę, że strasznie mi Ciebie szkoda, że tak się męczysz
spoko, ja się męczę, ale pomyśl, jak męczy się ze mną mój mąż jak nic tylko narzekam

a poważnie - dzięki za wsparcie

Stary 2013-07-07, 16:15   #4972
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
powiem tak, ten watek jeszcze bardziej mi pokazal jak dobrego i kochajacego mam meza i w porzadku tesciow. nie moge narzekac.

Stary 2013-07-07, 16:16   #4973
mela1234
Zakorzenienie

Wiecie co, te muchy są takie niedomyślne. Wybijam je, powiesiłam lep na muchy, a te i tak koleżanki zapraszają i co chwila jakaś mi tu lata! No szlag mnie trafia!
Stary 2013-07-07, 16:19   #4974
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

wróciłam ze szpitala.

wszystko ok, zbadali mnie i tak jak mówiłam wcześniej nie mam ani zakrzepicy, ani zatrucia ciążowego. nic
wyniki w normie, dziecko rusza się dobrze, brak skurczy, brak rozwarcia,
jestem zdrowa jak ryba, tylko że ciąża

lekarz powiedział tylko, że szkoda, że wcześniej nikt mi nie doradził ubierać tych podkolanówek uciskowych, może by to pomogło trochę, no ale teraz już po ptakach.

także wszystko u mnie dobrze

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 16:19   #4975
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Sammi: now bede sobie nadziei robic..

Lacryma: hm...kto wow,malemu za dobrze I now chce wylazic..

Niunia: wspolczuje z tymi fajkami,kompletnie sobie nie wyobrażam takiej sytuacji. To nawet koledzy mojego męża maja w tym temacie większe wyczucie..a tz ciapa..

Z mcd i kfc to też fanka nie jestem ewentualnie lody w mcd..i to właściwie nie tylko w ciąży..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 16:22   #4976
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Domi, dlaczego zamieszczasz foty moich stop sprzed 2,5 tygodnia??!!
A tak serio - ja mialam podobnie przez ostatni miesiac przed porodem, stopy zaczerwienione / podsinione i skora tak bolaca, ze dotknac sie nie dalo. Plus standardowo tak opuchniete od bladego switu, ze ZADNE buty nie wchodzily, niewazny rozmiar i typ.
Wyszlo, ze nie ma powodu do paniki, trzeba sie przemeczyc i wytrwac.
Obserwujac oczywiscie bialko i cisnienie - dokladnie tak, jak Ty.
Kolor jest prawdopodobnie od mikro-wylewow z naczyniek krwionosnych i ogolnie ucisku zbierajacej sie wody na naczynka i zyly.
Bol jest od ucisku j.w.
Mi az skora pekala na zewnatrz, smialam sie, ze mam rozstepy na stopach.
Ale to byly raczej powierzchowne ranki, jakbym zyletka stopy haratala.
Biedna Domi, niechby juz Sarenka Ci odpuscila i wyszla jak najszybciej!!!!
no widzisz ide Twoimi sladami hahaha))
a jak Twoje nogi teraz wygladają?
wróciły po porodzie do normy??

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 16:22   #4977
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Domi: no to dobrze ze nic poważnego. Dużo juz nie zostało wiec dasz rade..

Mela: jakie oszukani e? Nie mów ze ktoras juz pisze w nowym wątku? Na teł siedzę to nie chce mi się skakac

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 16:24   #4978
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII

Cytat:

Z mcd i kfc to też fanka nie jestem ewentualnie lody w mcd..i to właściwie nie tylko w ciąży..
ja podobnie. lubie shake'i i mcflurry z mc i nic poza tym. zreszta, ciezko nie jesc miesa i stolowac sie w kfc

Stary 2013-07-07, 16:25   #4979
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też, biała kawa, lody i ciastko sezonowe. Nic więcej.

Domcia fajnie, że wszystko dobrze.

Ale bym nad morze pojechała...
Stary 2013-07-07, 16:26   #4980
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

pisza zolzy w nowym watku ! En, ucinaj rece kazdej :P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości