|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
chce mówić że chce rodzić z mężem, że mąż ma do mnie przyisc a nie inaczej i też mamy tylko obiad i chyba kolację tylko że w restauracji.Też czułam że to będzie syn ![]() weronisiek ale jak pomyśle że jeszcze tyleeee muszę kupić to aż mi słabo issia A dlaczego to tak dziwnie, listonosz Ci przynosi wypłatę? Ja na koniec czerwca miałam wypłatę (od 28 maja l4 do 28czerwca i dalej do 6 sierpnia) i dostałam normalnie na konto i to nawet trochę wiecej niż jabym pracowała... |
|
|
|
|
#2702 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
No właśnie dziewczyny nie załamujcie mnie dlaczego nie na konto? I dlaczego tak jakoś dziwnie to tną....
|
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Imię się nie zgadza
![]() JA też praktycznie nic, dwie pary body tylko. W sierpniu jedziemy do znajomych bo nam obiecali jakieś rzeczy dać, muszę przejrzeć co zostało po mojej chrześnicy, później będę dokupować to czego brakuje. Ale to we wrześniu pewnie dopiero. Cytat:
gratulacje ja też ostatnio pierwsze kopniaki dostałam też cieszę się jak dziecko
|
|
|
|
|
#2704 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() przepraszam że nie cytuje ale moja głowę zaprząta dziś coś innego. Pamiętacie jak kilka dni temu pisałam że 31 sierpnia mam 2 wesela, najblizszego kuzyna i kuzynki( rodziny te nie są spokrewnione) i wczoraj dowiedzieliśmy się że ślubu kuzyna nie będzie. Definitywnie. Więc rozwiązał się tylko problem z podziałem rodziny, kto na jakie wesele idzie. Ale ja nie o tym. Pan Młody, mój kuzyn zerwał zaręczyny. Nie wiem szczerze powiedziawszy dlaczego, ale musiało być coś konkretnego skoro zrobił to na 1,5 miesiąca przed ślubem a do tego był i dalej jest zakochany do szaleństwa w byłej narzeczonej. Ale coś sie stało i się rozstali. Żal mi kuzyna |
|
|
|
#2705 |
|
Wtajemniczenie
|
A i jeszcze się Wam pochwalę, że znalazłam okazję na allegro
Udało mi się upolować cudowne łóżeczko (z funkcją kołyski bo ma płozy, które można zamontować zamiast kółek), które idealnie pasuje do naszego wnętrza! Pokażę Wam fotkę - już złożone stoi w pokoju Wiem, że za szybko, ale okazja była a złożyć musieliśmy, żeby sprawdzić czy wszystko okej. |
|
|
|
#2706 |
|
Rozeznanie
|
po9każ pokaż nam łóżeczko
![]() Ja to myślałam o zakupie całego kompletu; wiecie łóżeczko, materacyk, kołderka, podusia, itp itd, dużo tego na allegro, a wy kupujecie same łóżeczka? adoosienkaAle cudowne, a jaka piękna pościel Edytowane przez Sylwiaaa88 Czas edycji: 2013-07-15 o 16:06 |
|
|
|
#2707 |
|
Zadomowienie
|
łóżeczko genialne
super to wygląda |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2709 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co też zmierzyłam brzuszek, jest 90 cm, nie wiem czy to dużo czy mało bo przed ciążą nie mierzyłam, w sobotę zrobię zdjęcie brzuszka bo pierwsze robiłam 20 czerwca więc stwierdziłam że będę robiła co msc
to też się pochwalę Dobra poniżej wrzucam ciuszki które kupiłam, najbardziej zadowolona jestem z kombinezoniku
|
|
|
|
#2710 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za Kubusia Cytat:
|
|||
|
|
|
#2711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest jakieś firmowe łóżeczko? Gdzie takie można jeszcze znaleźć ?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2712 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Si, si, na cały etat...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A gdzie kupiłaś pościel?? A jakiej firmy masz to łóżeczko??????? ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez issia88 Czas edycji: 2013-07-15 o 16:20 |
||||
|
|
|
#2713 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I od razu zacząl się wypytywać który miesiąc,czy wiem co będzie i na koniec pytanie "A przepraszam,że tak zapytam a to dziecko to z miłości czy z wpadki?" "Z miłości" oczywiście odpowiedziałam"![]() Cytat:
Zjadłam obiad i tak jestem głodna![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41800719]Zastanawiam się czy mój Michaś kiedyś sypia... Kopie jak szalony od kilku godzin, potem w nocy też daje czadu, aż cały brzuch mi skacze- bardzo przyjemne uczucie, ale czy on w ogóle wypoczywa??? Co to za nadmierna aktywność w brzuchu? a jak się wda w mojego teścia i będzie miał ADHD? [/QUOTE]Też się nad tym zastanawiałam... bo buszuje tam w brzuszku równo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sylwia, super te ciuszki. ![]() Co do zusu... to sama czekam za kasą.. z tym,że ja podałam im nr konta i mają mi przelewać bez pośrednio na rachunek.. Jutro mija 3 tydzień od złożenia zwolnienia...,ciekawe kiedy się pofatygują. Stwierdzam iż dłuższe spaceru to już nie dla mnie... wróciłam własnie z kumpelą z biblioteki i padam... Nogi mnie bolą, brzuch twardnieje, siku co po chwilę mi się chcę.. i do tego śpiąca się robię
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||||
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
Ooo matko jak dobrze, ze mi L4 i macierzyński płaci pracodawca a nie ZUS... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2715 |
|
Rozeznanie
|
issia toż to normalnie nie do pomyślenia jest
![]() ja po obiadku już objedzona ale musiałam jeszcze podjeść malin i mama bób gotuje mniam zapachu co nie miara i już mi ślinka leci hehe
|
|
|
|
#2716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też mi spacery jakoś nie służą ostatnio, aż boję się pomyśleć co będzie za miesiąc. Przeszłam się właśnie na pocztę i z powrotem (2 minuty drogi) a zasapałam się jakbym kilkanaście kilometrów przeszła |
||
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
Witam się!
Już teraz będę stale i na bieżąco Dziś miałam próbną fryzurę i powiem Wam, ze ładnie wyszło Sukienka wisi w szafie, buty czekają w pudełku.. Jeszcze 5 dni!Moja siostra kosmetolog piękniła mnie dzisiaj- woski, henne, makijaże Normalnie szok ![]() Mam nadzieję, że w sobotę nie będzie padać! ![]() Bylam dziś na wizycie i mam skierowanie na krzywą cukrową ale zrobię już po ślubie ![]() Bejbziol waży całe 387g, nóżki ma nadal straaaaaaasznie długie, ale proporcje bardziej się nie zaburzyły , więc moze się w końcu wyrówna ![]() Wpadłam w fazę kompotów i całymi dniami gotuję
|
|
|
|
#2719 |
|
Rozeznanie
|
niunia zapraszam
![]() Dziewczyny znalazłam na necie coś takiego: Zgodnie z ustawa z 6 grudnia 2008 o zmianie ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (Dz. U. z 2005 r. Nr 31, poz. 267, z późn. zm) zasiłek chorobowy przysługuje kobiecie przez okres trwania niezdolności do pracy występujcą w trakcie ciąży – na okres nie dłuższy niż 270 dni. Okres ten odpowiada 9 miesiącom ciąży. Kobieta ciężarna od momentu przejścia na zwolnienie lekarskie otrzymuję zasiłek chorobowy w wysokości 100 procent wynagrodzenia, przez cały okres ciąży. Oczywiście nie jest to takie czyste 100 procent tak jakbyś chodziła do pracy. Wynagrodzenie a później zasiłek chorobowy obliczone jest wynagrodzenia z np. 12 m-cy poprzedzających moment wystąpienia chorobowego. Pierwsze 33 dni chorobowego płaci pracodawca. Pracodawca (płatnik składek) oraz ZUS ma prawo do kontrolowania prawidłowego wykorzystywania zwolnień lekarskich. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A kościelny za jakieś 2 lata może, zależy jak fundusze pozwolą ![]() Moi rodzice bardzo chcieli żeby obiad odbył się w restauracji ale teściowa stwierdziła że lepiej będzie u niej w domu bo na spokojnie sobie usiądziemy i będziemy mogli posiedzieć nawet do rana a nie obiad i do domu
|
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Ooo a co do przetworów to ja też bede robic. sałatki z ogorkow, kompoty
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też się już boję co będzie za miesiąc...dlatego z jednej strony się cieszę,że na te wakacje pojechaliśmy na początku lipca... za miesiąc mogło by już być gorzej,a jednak chodzenia tam trochę było. Dziś musiałam sobie 2 odpoczynki na ławeczce zrobić podczas tej trasy
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to w góry o maaaaaamo !
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dadzą Ci popalić te góry
|
|
|
|
#2725 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to jest kosztowne więc też dopiero jak fundusze się kiedyś znajdą powiem Ci szczerze że teściowa ma rację, ale u nas niestety nie mamy za bardzo warunków żeby pomieścić przy jednym stole 20 osób A to Ty miałaś tą sprawę z przyjaciółką która czepiała się o pierścionek zaręczynowy, to możesz jej powiedzieć że ja nie mam wcale, a miałam ale to długa historia
|
|
|
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaa Zakochałam się w tym kombinezonie
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bali sie żebym przypadkiem nie zaczęła rodzic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2728 | ||
|
Zakorzenienie
|
No to mnie pocieszyłaś
![]() Cytat:
![]() Tak to ja miałam sprawę z tą "przyjaciółką", przecież nie pierścionek jest najważniejszy w tym wszystkim ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2729 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy dluga jazda samochodem moze jakos zagrozic ciazy? Mam na mysli np 600km w jedna strone, albo troche krotsze z 400km Moj gin stwierdzil ze nie ma przeciwskazan, nawet dziwnie sie na mnie spojrzal jak o to zapytalam
zaczynam 18tc
|
|
|
|
#2730 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę no i kawał dziecka ![]() dzieczyny, czy któraś próbowała pastą cukrową samodzielnie zrobioną depilować bikini? Bo się zastanawiam czy to strasznie boli w tym miejscu bo bym się skusiła chyba, ale się trochę boję :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

.
. A ślub cywilny czy kościelny będziecie mieli ?
chce mówić że chce rodzić z mężem, że mąż ma do mnie przyisc a nie inaczej 

gratulacje ja też ostatnio pierwsze kopniaki dostałam 

zaczynam 18tc