Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,00%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 1 2,00%
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha 9 18,00%
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania 3 6,00%
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama 1 2,00%
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy 2 4,00%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 25 50,00%
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy 3 6,00%
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. 1 2,00%
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. 0 0%
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. 1 2,00%
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. 1 2,00%
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. 0 0%
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-16, 15:55   #391
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

pochwalę się, właśnie zrobiłam pierwsze zakupy do torby szpitalnej internetowa apteka gemini wymiata, ceny są super, zdecydowałam się odebrać towar w aptece niedaleko, wiec za przesyłkę nic
tak mnie natchnęło, że jednak może zdarzyć się wcześniejszy poród, więc chyba pora spakować
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 16:02   #392
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
zobaczcie jakie bodziaki znalazłam na allegro http://allegro.pl/body-moja-mama-nie...392336357.html
Już kiedyś wrzucałam
Z pewnością KUPUJĘ

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
o, nowy
Lubię to!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 16:04   #393
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Inwersja, to 75jj na ten moment jest ok, ale już neidługo, czuję to. A już na pewno przy karmieniu będę potrzebować większego. U mnie są w sumie 3 sklepy porzadne, np. z polskimi KrisLine i różnym iangielskimi, gdzie nic na siłe nie wciskają jak jest za mała miseczka, zawsze jak coś to mówię, że za mała albo gdzies uwiera i dają mi spokój. A no i na dzięn dobry podaję zakres cenowy. Jak nic mi nei pasuję, to podpytuję czy ewentualnie coś droższego w tym rozmiarze...

Gorzej, że jestem z jednym stanikiem, z którego zaraz wyrosnę.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

I wierz mi, nie do końca kwestia przyzwyczajenia, bo jak próbowałam to sobie aż rany porobiłam, więc chyba jednak nie do konca...
oj, to może ja mam jakąś inną budowę, bo u mnie tak tragicznie to nie wyglądało.

no i u mnie idento. jeden stanik, który jest już teraz za mały
Stary 2013-07-16, 16:05   #394
teacherka
Zakorzenienie

Logoasia, nie strsz! Nasze maluszki co najmniej ze 2 miesiące muszą posiedzieć w brzuszkach!
A co tam kupiłaś?
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 16:06   #395
t_89
Zakorzenienie

ej dziewczyny mi lekarz przepisal zinnat w ciazy nie wiem czy to bezpieczne bo robilam posiew moczu i jakies tam mialam bakterie ;/? troche sie boje brac
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 16:07   #396
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
zobaczcie jakie bodziaki znalazłam na allegro http://allegro.pl/body-moja-mama-nie...392336357.html
Świetne Kiedyś kupię

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 16:08   #397
ja-ika
Zakorzenienie

Czy skurcze przepowiadające to tak jakby lekka niestrawność ze skurczami już sama nie wiem co to. Wzięłam no-spe trochę pomogło
Stary 2013-07-16, 16:10   #398
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Sugerujesz,że Ladan może być w ciąży???!!!
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
jak to w ciąży, to niemożliwe
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja tam nie wierzę w takie bzdety Lepiej niech test zrobi, a nie
no, lepiej zrób test
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
jak sobie przypomne jak 'robiliśmy' Młodego to cieszę się jak głupek, wieeeeeeeeeeeeeelka miłooooość hehe to bylo fajne,
D. się śmieje, że jak zaczniemy odrabiać po ciąży to szybko następne zmajstrujemy..
no jakoś tak człowiek na sam widok tej drugiej połowy ma motyle- takie to inne

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Można do Was dołączyć? Od jakiegoś czasu Was podczytuję troszeczkę i w końcu znalazłam czas, żeby się odezwać i ujawnić
Czekamy na synka - Szymusia
witam Ciebie i Szymusia

Cytat:
Najpierw od przyjaciółki usłyszałam, że za naszymi plecami opowiada, że Edzik to najbardziej niegrzeczne dziecko, jak zna (wtf? czy on widział niegrzeczne dzieci?? pominę fakt, że w wieku Edzika w ogóle dzieci nie widuje, chyba, że na fotografiach )...

Cytat:
Właśnie sobie uświadomiłam, że wczoraj zaczęliśmy 8 miesiąc!!!
graty
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
mam do was pytanko, czy was też boli cały brzuch jak macie się przewrócić z pozycji leżącej na plecach na bok ??
ja na plecach leżeć nie mogę, ale jak chcę się przekulać z boku na bok to boli

Inwersja wszystkiego najlepszego z okazji imienin

zjedliśmy obiad wyszło pycha, małż rozżalony, że przystawki mało a strasznie mu smakowała także następnym razem zrobię więcej
i mama mi dała ogóry małosolne a teraz odpoczywamy chwilkę

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 16:10   #399
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ale Grzegorz to takie piękne imię...
mamy kolegę Grzegorza i od razu mi się z nim to imię kojarzy, niezbyt fajnie, a poza tym mi się nie podoba...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 16:11   #400
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Logoasia, nie strsz! Nasze maluszki co najmniej ze 2 miesiące muszą posiedzieć w brzuszkach!
A co tam kupiłaś?
no właśnie dobrze by było zeby Marcin posiedział jeszcze ze 2 miesiące po ostatnim pobycie w szpitalu przestraszyłam się nie na żarty, a teraz nawet chodzić nie mogę. wolałabym nie wywoływać wilka z lasu, schowam spakowaną torbę i gdzieś tam sobie poczeka
w sumie kupiłam takie podstawowe rzeczy higieniczne, podkłady, majteczki siatkowe, wkładki laktacyjne i takie tam. wydałam bagatela 40 zł więc nie zabolało aż tak mocno
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 16:14   #401
inwersja
dryfuję słowami

a jak wchodzę na stronę firmy Alles i na suwaku zaznaczam swoje akualne rozmiary (czyli wtedy gdy mam pod biustem więcej niż przed ciążą), to już wychodzą mi dwie magiczne kreski - że taki rozmiar nie istnieje.
jak zwinę rozmiar biustu ze 123cm do 117cm, czyli tak jak mam je upakowane w tym nieco za małym staniku to wychodzi mi rozmiar 80M, ale takiego to żadna firma nie ma!
znaczy ja ogólnie nie wierzę w te ich suwaki, bo teraz jakoś pomimo, że "na ciasno" pod biustem mam 85cm, to wchodzę w 80 i przy ostatniej haftce nieco podjeżdża mi do góry.

poza tym gdyby nie istniał rozmiar na mnie to teraz siedziałabym bez stanika z cycami do pasa. a jadnak mam na sobie stanik, może nie jest idealnie dopasowany, bo kupowany jakoś w 4 czy 5 m-cu i od tego czasu jeszcze mi urosły cyce, ale jakoś się tam trzyma. a wtedy większe rozmiary też były dostępne w tym sklepie. tylko oczywiście nie do karmienia, ale w ogóle były. a ta strona nie jest w stanie dopasować jakiegokolwiek rozmiaru, nawet jeśli nie mają stanika w tym rozmiarze go w ofercie. no albo podaje taki, który w żadnej firmie nie istnieje. a mój stanik jest jak najbardziej realny.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

Inwersja wszystkiego najlepszego z okazji imienin
dzięki
Stary 2013-07-16, 16:16   #402
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a my już po śniadanku i jedziemy dzisiaj nad jezioro
a gdzie jeździcie?

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
jak jest nas conajmniej dwie, to może w jakimś stopniu normalne
ja w sumie nie wiem kiedy boli. nigdzie nie łaziłam, jedynie po mieszkaniu

miałam napisać w K, ale zadzwoniła znajoma i godzina z głowy. śniadania tez nie zjadłam

ale w sumie mnie trochę pocieszyła, bo do tej pory myslałam, że jestem jakaś dziwna z tymi moimi wątpliwościami itp.
eh, najwidoczniej ludzie zwyczajnie nie mówią wszystkiego co odczuwają w ciąży żeby stereotyp podtrzymać. mamy w głowie obraz rozanielonej ciężarnej, która ogląda tylko rosnący brzuszek i piszczy z zachwytu, a od kuchni wygląda to trochę inaczej... szkoda, bo potem człowiek myśli, że jest jakiś anormalny. i ma się na wyrodną matkę.

Inwersja, jak widać o forum, to okres ciąży wcale nie jest taki kolorowy i chyba każda miała jakiś kryzys i dolegliwości.

I to normalne, więc się nie zamartwiaj tylko staraj się mimo wszystko jak najspokojniej to znosić dla zdrowia dzidziusia i dla własnego A już niedługo będziesz to tylko wspominać

Ja zawsze chciałam dwójkę dzieci, ale wczoraj do TZ mówię, że chyba drugi raz tego ni zniosę. Teraz jego kolej Wczoraj się poryczałam, że bluzkę burakami poplamiłam

Cytat:
idzćie prywatnie, zerwane mięśnie wogóle problemy ortopedyczne to poważna sprawa, a gdzie jesteście u lekarza jak można wiedzieć?
ja bym od razu poszła! Do 20 sierpnia to może się źle zrosnąć i dopiero będzie problem. Osobiście we Wro polecam dr Macieja Kentla (operował mi kolano po złamaniu 3 lata temu i powiem, że jak na razie jest bez zarzutu!) Przyjmuje prywatnie w poliklinice Na Grobli, ul. Hirszfelda

Jo_asiek witaj
i za synka, ładne imię

Snow - ja też mam takie twardnienia brzucha. Bez bólu przez chwilę i nie wiem co to oznacza. Jak mówiłam ginowi stwierdził, że czasem ma prawo tak twardnieć Powtórzę pytanie w najbliższy piątek na wizycie, bo to nie jest przyjemne uczucie. A to Twoje pakowanie torby mnie przeraża !!!

Logoasia, pół godziny wyrabiania ciasta ??!! Ręce by mi odpadły... Ale ten przepis kojarzy mi się z takim, jak babcia nam z bratem kiedyś robiła... mmmmm.... pycha było i chętnie bym wszamała
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 16:17   #403
matallewar
Zakorzenienie

Brzuch mnie tak boli, że leżenie nie pomaga, a każdy ruch to mordęga
Czemu ja jestem taa głupia i nie mogłam więcej zostawić tż?

Wzięłam no-spa, oby pomogła

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-16, 16:22   #404
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
a gdzie jeździcie?

Inwersja, jak widać o forum, to okres ciąży wcale nie jest taki kolorowy i chyba każda miała jakiś kryzys i dolegliwości.

I to normalne, więc się nie zamartwiaj tylko staraj się mimo wszystko jak najspokojniej to znosić dla zdrowia dzidziusia i dla własnego A już niedługo będziesz to tylko wspominać

Ja zawsze chciałam dwójkę dzieci, ale wczoraj do TZ mówię, że chyba drugi raz tego ni zniosę. Teraz jego kolej Wczoraj się poryczałam, że bluzkę burakami poplamiłam

ja bym od razu poszła! Do 20 sierpnia to może się źle zrosnąć i dopiero będzie problem. Osobiście we Wro polecam dr Macieja Kentla (operował mi kolano po złamaniu 3 lata temu i powiem, że jak na razie jest bez zarzutu!) Przyjmuje prywatnie w poliklinice Na Grobli, ul. Hirszfelda

Jo_asiek witaj
i za synka, ładne imię

Snow - ja też mam takie twardnienia brzucha. Bez bólu przez chwilę i nie wiem co to oznacza. Jak mówiłam ginowi stwierdził, że czasem ma prawo tak twardnieć Powtórzę pytanie w najbliższy piątek na wizycie, bo to nie jest przyjemne uczucie. A to Twoje pakowanie torby mnie przeraża !!!

Logoasia, pół godziny wyrabiania ciasta ??!! Ręce by mi odpadły... Ale ten przepis kojarzy mi się z takim, jak babcia nam z bratem kiedyś robiła... mmmmm.... pycha było i chętnie bym wszamała
hehe, jakbym siebie słyszała. tzn. mój coś zaczął, że jakby to zrobił przy drugim dziecku to ja mu od razu, że ta ciąża tak mi w kość daje, że na prawdę nie wiem czy zdecyduję się drugi raz. że ja już tej mam serdecznie dość. pomijając już fakt, że tu warunków na dwójkę nie ma.

ale to żeby mnie zastąpił do głowy mi nie przyszło. muszę mu zaproponować

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

znając mojego zgodziłby się od razu. tylko technicznie byłby kłopot
Stary 2013-07-16, 16:22   #405
matallewar
Zakorzenienie

A tż dostał skierowanie do szpitala i tyle się dowiedział... Nie wiadomo, na kiedy, bo musi przyjechać rano i się dowiedzieć, kiedy mogą go przyjąć
Błagam, tylko nie na wrzesień, nie znów to samo

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-16, 16:26   #406
Aaamelkaa
Zakorzenienie

moja sis cioteczna ma termin na ok 17 września, chodzi prywatnie do gin,ale ostatnio wybrała się też na NFZ, jako że ciąża już zaawansowana to dostała skierowanie na ktg ,na które miała umówić się za około 2 tyg ,od 34 tygodnia ciąży, idzie do recepcji a tam termin na październik

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Brzuch mnie tak boli, że leżenie nie pomaga, a każdy ruch to mordęga
Czemu ja jestem taa głupia i nie mogłam więcej zostawić tż?

Wzięłam no-spa, oby pomogła

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 16:27   #407
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
A tż dostał skierowanie do szpitala i tyle się dowiedział... Nie wiadomo, na kiedy, bo musi przyjechać rano i się dowiedzieć, kiedy mogą go przyjąć
o jejku, zdrowia dla tż
Stary 2013-07-16, 16:30   #408
Diorisha
Zakorzenienie

Aaamelkaaa i ja nasmażyłam naleśników Już wszystkie pożarte

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
witam wszystkich
hej hej
Aktywny dzień

Cytat:

Kurcze jednak szpital Może akurat uda się jeszcze przed wrześniem wszystkie medyczne sprawy załatwić.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 16:33   #409
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
moja sis cioteczna ma termin na ok 17 września, chodzi prywatnie do gin,ale ostatnio wybrała się też na NFZ, jako że ciąża już zaawansowana to dostała skierowanie na ktg ,na które miała umówić się za około 2 tyg ,od 34 tygodnia ciąży, idzie do recepcji a tam termin na październik

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

miodzio

ja ktg mam serdecznie dość po szpitalu. tam miałam 2x dziennie z tego w tygodniu przychodziły praktykantki. bardzo miłe i grzeczne, ale dawali im mega stary sprzęt i raz to takiego grata im dali, że ledwo się ruszyłam, bo już mnie bioro całe bolało, albo głębiej oddechłam czy mały zaczął kopać, to, to cudo już zapis przerywało. i ponad godzine z tym leżałam (a powinno się 20-25min), gdzie już płakać z bólu mi się chciało.

a mały potwornie ktg nie lubi, bo strasznie się wierci, kopie i ucieka przed tą głowicą. w ogóle jedna połozna powiedziała, że to częste, że maluchy ktg nie lubią.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 16:33   #410
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
a gdzie jeździcie?

Jo_asiek witaj
i za synka, ładne imię

To skurcze Braxtona-Hicksa, macica "ćwiczy" przed porodem. Dopóki nie ma ich za dużo (8-10 dziennie) i nie bolą, to nie ma raczej powodu do zmartwień Chociaż ja zaliczyłam szpital w maju z przedwczesnymi skurczami (bolesnymi) i biorę fenoterol, który przeciwdziała (kilka innych dziewczyn też to bierze).
A torbę pakuję, bo wyznaję zasadę "przezorny - zawsze ubezpieczony" poza tym, jesteśmy w trakcie przeprowadzki i obawiam się, że jak to zostawię na potem, to w końcu nie zdążę ze wszystkim

Edytowane przez Snow_White1
Czas edycji: 2013-07-16 o 16:36
Snow_White1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 16:40   #411
teacherka
Zakorzenienie

Asia, na pewno będzie dobrze, maluszki zostaną jeszcze w brzuchach. Masz termin dzien po mnie, możemy rodzić razem.

Matal, trzymam kciuki żebyjednak inny termin, skoro już tak musi być... Dużo zdrówka dla Tża
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 16:40   #412
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Człowiek leży sobie spokojnie, a tu nagle plama na bluzce
Moje cycki już bardzo chcą karmić
mam tak samo, siedzę ostatnio, a tu PYK ciemna plama na bluzce. TŻ patrzy zdziwiony, a ja do niego " Z cycków mi pociekło''. Zaczął się tylko śmiać.

Spalam 4 godziny.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 16:42   #413
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
mam tak samo, siedzę ostatnio, a tu PYK ciemna plama na bluzce. TŻ patrzy zdziwiony, a ja do niego " Z cycków mi pociekło''. Zaczął się tylko śmiać.

Spalam 4 godziny.
tez tak mam, ale tylko jak siedzę bez stanika. jak ubiorę, to mam spokój. dlatego najczęściej wieczorami i po nocach mi cieknie, no bo śpię bez.
Stary 2013-07-16, 16:44   #414
butterfly20
Zakorzenienie

Wróciłam.

Wyniki na szczęście mam super, przeciwciała też ok

Pani dr pytała,czy już nam mówiła na 100% płeć. Ja jej mówię,że na 100% po urodzeniu, a ona na to,że ona widzi na 200% dziewczynkę, a jak będzie chłopiec to nam się dorzuci do wychowania za błąd
Strasznie się śmialiśmy, bo mała robiła rowerek, a potem sobie wkładała stópki i paluszki do buzi i mlaskała. W życiu nie słyszałam,żeby moja gin tak się śmiała I dobrze myślałam-mała się obróciła i już nie jest w poziomie tylko główką w dół
Nie dało się zrobić dokładnych pomiarów nóżek bo tak nimi wywijała, ale ma na pewno dłuuugie. Tylko brzuszek ma mały, chuda jest.Przez to,że dało się zmierzyć tylko te mniejsze części ciała wychodzi waga tylko 1435 g, ale to tak naprawdę pi razy drzwi.
Także Matal u mnie w 31 tc 1435 g

No i pani dr mówi,że absolutnie muszę mieć cc, data ustalona na 13.09.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 16:46   #415
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
tak mnie natchnęło, że jednak może zdarzyć się wcześniejszy poród, więc chyba pora spakować
Asia badź dobrej myśli, niech Marcinek siedzi u mamy w brzuszku
Stary 2013-07-16, 16:49   #416
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
tez tak mam, ale tylko jak siedzę bez stanika. jak ubiorę, to mam spokój. dlatego najczęściej wieczorami i po nocach mi cieknie, no bo śpię bez.
u mnie to wszystko jedno, jak mam ubrany stanik to mam w środku plamy. a i tak lepiej mi się chodzi bez stanika.

wszystkiego naj z okazji imienin

motyl dobrze, że z malutką wszystko ok.

U nas za niedługo się już zaczną porody.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 16:52   #417
Snow_White1
Wtajemniczenie

Motyl, gratki za wizytę.

Matal - mam nadzieję, że z TŻ będzie ok...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 16:59   #418
Asika21
Rozeznanie

A ja jak zwykle zaglądam tu z doskoku... Co słychać Dziewczyny? Jak tam Wasze brzusie i maleństwa?

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 17:00   #419
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
idzćie prywatnie, zerwane mięśnie wogóle problemy ortopedyczne to poważna sprawa, a gdzie jesteście u lekarza jak można wiedzieć?
Byliśmy w Luxmed na Dominikanskim, bo tam mieli termin na cito
Ja doskonale wiem, że to poważna sprawa, ale po pierwsze koszt usg to 120 zl (z konsultacją), a po drugie ortopeda powiedział, że niezależnie od wyników, w sumie leczenie jest takie samo - może ewentualnie dłużej potrwać
Bardziej mnie martwi fakt, że Bartek ma do tego stan podgorączkowy i silny ból głowy - orto stwierdził, że to reakcja na krwiak i uraz, ale jakoś nie do końca mi się to podoba... mam nadzieję, ze żaden stan zapalny mu się w mięśniu nie robi

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Można do Was dołączyć? Od jakiegoś czasu Was podczytuję troszeczkę i w końcu znalazłam czas, żeby się odezwać i ujawnić

Asia, lat 25. OM 08.12.2012, TP 13.10.2013

Z tym TP to trochę pokręcone, bo miałam nieregularne cykle. Dwóch gin powiedziało mi, że mam problem i szybko w ciążę nie zajdę no i wysłali mnie i męża do kliniki na szczegółowe badania. Oczywiście kilka dni ryk i płacz, no bo jak to... W dniu wizyty w tej klinice rano zrobiłam ostatni test, który zalegał w szafce... po chwili patrzę, a tam pięęęękna blada krecha!!!! Także obyło się bez szczegółowych badań i kolejnych stresów z tym związanych

Czekamy na synka - Szymusia
Witam nową mamę

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Hej wam

mam do was pytanko, czy was też boli cały brzuch jak macie się przewrócić z pozycji leżącej na plecach na bok ?? bo ja nie wiem czy to ja tak tylko mam czy wszystkie tak macie ?? jestem w 25 tygodniu i jeszcze troszkę przede mna ale ciężko mi niekiedy jak się tak przekręcam z plecow na bok :/
Mnie nie boli

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A to jest gdzieś w sklepach, żeby można było przymierzyć, czy trzeba na czuja zamawiać?
Jest
I w Askocie na Zakrzowskiej (w innych nie wiem, nie bywam) i w sklepie dla ciężarówek na Kromera - żeby było ciekawiej mają rożny asortyment, a są w sumie niedaleko, to spokojnie można sobie pomierzyć

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Wróciłam.

Wyniki na szczęście mam super, przeciwciała też ok

Pani dr pytała,czy już nam mówiła na 100% płeć. Ja jej mówię,że na 100% po urodzeniu, a ona na to,że ona widzi na 200% dziewczynkę, a jak będzie chłopiec to nam się dorzuci do wychowania za błąd
Strasznie się śmialiśmy, bo mała robiła rowerek, a potem sobie wkładała stópki i paluszki do buzi i mlaskała. W życiu nie słyszałam,żeby moja gin tak się śmiała I dobrze myślałam-mała się obróciła i już nie jest w poziomie tylko główką w dół
Nie dało się zrobić dokładnych pomiarów nóżek bo tak nimi wywijała, ale ma na pewno dłuuugie. Tylko brzuszek ma mały, chuda jest.Przez to,że dało się zmierzyć tylko te mniejsze części ciała wychodzi waga tylko 1435 g, ale to tak naprawdę pi razy drzwi.
Także Matal u mnie w 31 tc 1435 g

No i pani dr mówi,że absolutnie muszę mieć cc, data ustalona na 13.09.
Super, że na pewno dziewczynka i że wszystko z nią dobrze

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 17:01   #420
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
http://www.aptekagemini.pl/
koleżanka mi poleciła i chyb faktycznie ceny mają dobre, muszę zacząć kupować wyprawkę kosmetyczną dla Filipa i dla siebie... jakoś się zebrać niemoge... za duży wybor
Z czystym sumieniem polecam -właśnie 5 min temu kurier przysłał mi od nich paczkę

Przekonałam si do tej apteki jak zobaczyłam różnicę w cenie Centrum Materna z DHA, które w normalne aptece kosztowało ok.47 PLN na 30 dni, a u nich ok 20. Podobnie z Mustelą podwójnie działającą - u nich ok. 70 PLN, a normalnie jakieś 130.Nie wiem skąd aż takie różnice w cenach. Sama zamówiłam w tej aptece dość sporo, bo:

- podkłady na łóżko z senni 90x60
- opatrunki po cc
- octenisept
- aspirator do noska Mrimer (czy jakoś tak)
- sól morską dla niemowląt do noska
- szampon mustela w piance dla juniora (koleżanka polecała, bo nie spływa na buźkę. choć kosztuje więcej - na bardzo długo wystarcza)
- oilatum do kąpieli dla juniora
- dla siebie właśnie witaminy i Mustelę na rozstępy
- sól fizjologiczną do przecierania oczek
- gaziki jałowe
- majtki poporodwe
- wkładki laktacyjne
- podkłady poporodowe Bella
- krem z molium dla młodego (ale tu dałam ciała, bo nie przeczytałam, że jest od 6-tego miesiąca... -na szczęście ma długi termin ważności)

i nie pamiętam co tam jeszcze, ale przysłali w ciągu 2 dni roboczych, super zapakowane i w gratisie dostałam torbę plażową i jakie próbki kosmetyków, bo zostawiłam u nich niezłą sumkę.. jakieś 600 PLN
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości