Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-18, 10:47   #3601
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Stwierdzam że Jasiek ma matkę wariatkę.
Po raz kolejny oglądnęłam ten filmik o powstaniu nowego życia i się uwyłam. Jak już się uspokoiłam przypomniałam sobie jaką radość sprawia mojemu Damianowi to kiedy przystawia rękę do mojego brzucha i dostaje kopniaki, żebyście Wy widziały jaki on jest wtedy szczęśliwy, jak przeżywa że Jasiek się rusza. Najczęściej wtedy mam ochotę go tak bardzo przytulić że jakbym to zrobiła to bym go udusiła z radości... jestem nienormalna
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 10:52   #3602
Margot156
Raczkowanie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Leniuchy,do roboty (ktoras tu chciala kopa na rozruch ) ja juz umylam nowa kabine prysznicowa, 2 lazienki, porobilam i poskladalam 3 pralki prania, obiad, spakowalam nas, podlalam caly ogrod bo susza, zjadlam lody wlasnej roboty i wlasnie mocze sobie nozki.

Rwa mi dokucza coraz bardziej
Maly rusza sie jakos malo w porownianiu do pierwszego syna.
A jutro ide do mojego starego gina na dodatkowe usg.Mam nadzieje, ze wszystko ok.
Dzięki!! od razu się poderwałam z kanapy
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 10:53   #3603
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Leniuchy,do roboty (ktoras tu chciala kopa na rozruch ) ja juz umylam nowa kabine prysznicowa, 2 lazienki, porobilam i poskladalam 3 pralki prania, obiad, spakowalam nas, podlalam caly ogrod bo susza, zjadlam lody wlasnej roboty i wlasnie mocze sobie nozki.

Maly rusza sie jakos malo w porownianiu do syna.
A jutro ide do mojego starego gina na dodatkowe usg.Mam nadzieje, ze wszystko ok.

Pokazywalyscie te posciel-

http://allegro.pl/posciel-3el-ochran...391158167.html

Ladna, ale trzeba koniecznie prasowac po praniu bo inaczej jest szorstka.Ochraniacz musze kupic nowy, bo ten juz po 2 miesiacach nie byl sztywny i spadal dziecku na glowe. Bo to tylko jest delikatnie watowane a nie ma gabki. Teraz kupuje taki ochraniacz, sprawdza sie o wiele lepiej i nic sie z nim po praniu nie dzieje.Sprawdzony, bo synek ma nadal w swoim normalnym juz lozku, bo uderzal sie o barierki i sciane.
http://www.babyartikel.de/produkt/ne...t=201200003973
Rano myślałam o tym co się z Tobą dzieje i miałam Cię wywoływać
Cały czas imponujesz mi tym ile potrafisz zrobić w ciągu dnia, ja mam problem żeby chociażby obiad ugotować. I to nie chodzi o to że jestem leniem bo przed ciążą byłam naprawdę obrotna tylko teraz w ciąży okropnie się męczę, ciężko mi oddychać i w ogóle jakoś tak do się czuje jak coś robię...
Stary 2013-07-18, 10:57   #3604
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Pokazywalyscie te posciel-

http://allegro.pl/posciel-3el-ochran...391158167.html

Ladna, ale trzeba koniecznie prasowac po praniu bo inaczej jest szorstka.Ochraniacz musze kupic nowy, bo ten juz po 2 miesiacach nie byl sztywny i spadal dziecku na glowe. Bo to tylko jest delikatnie watowane a nie ma gabki. Teraz kupuje taki ochraniacz, sprawdza sie o wiele lepiej i nic sie z nim po praniu nie dzieje.Sprawdzony, bo synek ma nadal w swoim normalnym juz lozku, bo uderzal sie o barierki i sciane.
http://www.babyartikel.de/produkt/ne...t=201200003973

miki-posmaruj bepanhenem.Goi sie szybciej.
czyli ochraniacze na łóżeczko musi być gąbkowe tak?

podziwiam Cię że masz tyle energii i tyle rzeczy robisz
Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Też sobie zrobiłam plan na ten tydzień.... nie zmienia to faktu że czasem zupełnie brakuje mocy

Muszę się pochwalić!! Przyszła paczuszka z zakupkami
- 10 szt pieluch tetrowych białych
- 3 szt tetrowych z nadrukiem (nie mogłam się powstrzymać)
- 3 szt. flanelowych kolorowych
- 3 szt czapeczek
- 3 szt niedrapek
- wkłady poporodowe 2 paczki
- gaziki nasączone do dezynfekcji 30 szt
- 5 podkładów do przewijania do szpitala
- 2 podkłady na ramię
- szczoteczka i grzebyk
Koszt tej paczuszki - 108 zł już z kurierem

Jak ja kocham allegro
tanio jak na tyle rzeczy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 10:59   #3605
De28
Wtajemniczenie

domii-nie martw sie-jak bedziesz miala bobasa, to bedziesz musiala sie zorganizowac, wykorzystac kazda wolna minute w ktorej jest zajety, by cokolwiek robic. Teraz len sie poki mozesz Ja niestety nie mam tutaj nikogo kto by mi chociaz na 15 minut wzial dziecko, nie mowiac juz o calym dniu, wiec musze robic, bo samo sie nie zrobi.Meza nie ma do wieczora, wszystko na mojej glowie wiec wyjscia innego nie mam jak sie wziac w garsc i ruszyc tylek Bo inaczej dziecko sie bedzie drzec ze glodne, nie bedzie mialo czystych majtek, w domu bajzel a przy dziecku porzadek ciezko utrzymac.Taka syzyfowa praca To ja juz wole ten obiad ugotowac

lineczka
-tak, moim zdaniem lepsze na gabce, bo sie nie odksztalcaja (ale wazna pewnie firma) te watowane nie sa po paru tygodniach sztywne, moj po dwoch praniach juz wisial smetnie.A pralam recznie. Te gabkowe sa trwale, tesciowa ma po moim mezu 38 letni...A ja swoj wyrzucilam.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-07-18 o 11:02
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 11:04   #3606
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
domii-nie martw sie-jak bedziesz miala bobasa, to bedziesz musiala sie zorganizowac, wykorzystac kazda wolna minute w ktorej jest zajety, by cokolwiek robic. Teraz len sie poki mozesz Ja niestety nie mam tutaj nikogo kto by mi chociaz na 15 minut wzial dziecko, nie mowiac juz o calym dniu, wiec musze robic, bo samo sie nie zrobi.Meza nie ma do wieczora, wszystko na mojej glowie wiec wyjscia innego nie mam jak sie wziac w garsc i ruszyc tylek Bo inaczej dziecko sie bedzie drzec ze glodne, nie bedzie mialo czystych majtek, w domu bajzel a przy dziecku porzadek ciezko utrzymac.Taka syzyfowa praca To ja juz wole ten obiad ugotowac
zmotywowałaś mnie do działania zrobiłam sobie listę co muszę, MUSZĘ dziś zrobić i wyszło mi 18 rzeczy

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:

lineczka
-tak, moim zdaniem lepsze na gabce, bo sie nie odksztalcaja (ale wazna pewnie firma) te watowane nie sa po paru tygodniach sztywne, moj po dwoch praniach juz wisial smetnie.A pralam recznie. Te gabkowe sa trwale, tesciowa ma po moim mezu 38 letni...A ja swoj wyrzucilam.
ja jakiś jeden ochraniacz mam w domu ale nie bardzo mi się widzi chyba i kupię nowy chociaż jest właśnie gąbkowaty
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-18, 11:04   #3607
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
a to jak ja nie mam wrażliwych piersi to nie jestem stworzona do karmienia piersią?
No właśnie ??

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
A pamiętników z wakacji nie oglądasz ?

Dziewczyny w ogóle wczoraj w szkole rodzenia położna opowiadała o robieniu lewatywy przed porodem, mówiła że np lewatywe robią jak pacjentka zgłasza się do szpitala a rodzi dopiero za 12 godzin więc w tym czasie jakieś jedzenie jeszcze może się przetrawić i że dużo dziewczyn na porodówce czuje się skrępowane i nie mogą skupić się na porodzie bo czują że wychodzi nie stąd co powinno Powiem Wam że mnie to aż zmroziło, myślałam że to jakieś takie pojedyncze przypadki się zdarzają
Ja też już nie oglądam , bo mnie raz w konia zrobili i teraz mam foch
Co do lewatywy , ostatnio znajoma mi opowiadała jak rodziła córke 8 lat temu . Zrobili jej lewatywę na wejściu . Jak już przyszło do skurczy partych , zawołała położną że chce jej się Kupę ! Położna jej na to - to tak ma być , tak zawsze jest - wszystko jest dobrze. - Ale mi naprawdę się chce . - WYdaje CI się . No i poszło , zrobiła kupę .. Jej cały poród trwał 4 h ale ta kupa była dla niej taką traumą , że mówi że więcej dzieci już nie będzie miała
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Moja rodziła 7 razy , ani raz jej nie nacinali, najdłuzszy poród trwał 5godzin od pierwszych skurczy, a co do masażu krocza- robili tylko przy mnie, bo taka młoda położna była i ambitnie chciała A jestem drugim dzieckiem mojej mamy i moje młodsze rodzeństwo wyskakiwało szybciutko bez komplikacji. Mało tego, wszyscy mieliśmy ok. 3300-3700g, mierzyliśmy 53-58 cm, a moja mama ma raptem 164cm i ważyła przed ciążami 55kg, po 60. Więc ona drobna, my w normie a wyskakiwaliśmy jak z procy
Jest szansa że u Ciebie też pójdzie tak gładko
Cytat:

.
Ty chyba chcesz zebysmy wszystkie mialyy kompleksy Ide robic obiad

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 11:08   #3608
De28
Wtajemniczenie

Moj syn ma jeszcze w lozku taki ochraniaZh-zöllnera.I jest stabilny. A do drugiego kupie ten ktory pokazywalam, bo jest jeszcze lepszy. Ten w lozeczku sprawdzal sie super.

'
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6089[1].jpg (69,9 KB, 37 załadowań)

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-07-18 o 11:09
Stary 2013-07-18, 11:09   #3609
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
zmotywowałaś mnie do działania zrobiłam sobie listę co muszę, MUSZĘ dziś zrobić i wyszło mi 18 rzeczy
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ty chyba chcesz zebysmy wszystkie mialyy kompleksy Ide robic obiad

Daniel

Christian
Stary 2013-07-18, 11:11   #3610
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Moj syn ma jeszcze w lozku taki ochraniaZh-zöllnera.I jest stabilny. A do drugiego kupie ten ktory pokazywalam, bo jest jeszcze lepszy. Ten w lozeczku sprawdzal sie super.

'
eee do takiego łóżka to jeszcze kupę czasu ;D

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-18, 11:12   #3611
De28
Wtajemniczenie

Lineczka-ten ochraniacz byl w jego lozeczku od 3 miesiaca zycia.Bo ten orginalny wyrzucilam, bo ciagle mial go na glowie. A teraz ma go od roku w swoim normalnym lozku.Spi odkad skonczyl 17-18 miesiecy, bo sie w tym dzieciecym nie miescil.

Tutaj mial 2 tygodnie a juz zaczynal ten ochraniacz wisiec.Potem ta gora wisiala do polowy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg daniel, 26.12.2010 003.jpg (87,0 KB, 41 załadowań)

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-07-18 o 11:15
Stary 2013-07-18, 11:14   #3612
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

lineczka
Robię to co muszę ale przychodzi mi to z wieeeeeeelkim trudem (jak nie większym), ciężko mi się zmotywować a wiem że jak będę miała dziecko to będę musiała wszystko jakoś ogarnąć w czasie kiedy ono będzie spało czy zajmowało się czymś innym ale tłumaczę sobie że wtedy w ciąży nie będę i nie będzie mi może tak ciężko, teraz czuję się jak słoń, sapie, stękam
Stary 2013-07-18, 11:15   #3613
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Lineczka-ten ochraniacz byl w jego lozeczku od 3 miesiaca zycia.Bo ten orginalny wyrzucilam, bo ciagle mial go na glowie. A teraz ma go od roku w swoim normalnym lozku.Spi odkad skonczyl 17-18 miesiecy, bo sie w tym dzieciecym nie miescil.
aaa to ten sam jest, a widzisz nie no wiadomo jak coś jest lepsze to dłużej wytrzyma i nic się z tym nie dzieje

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Robię to co muszę ale przychodzi mi to z wieeeeeeelkim trudem (jak nie większym), ciężko mi się zmotywować a wiem że jak będę miała dziecko to będę musiała wszystko jakoś ogarnąć w czasie kiedy ono będzie spało czy zajmowało się czymś innym ale tłumaczę sobie że wtedy w ciąży nie będę i nie będzie mi może tak ciężko, teraz czuję się jak słoń, sapie, stękam
tak samo sobie tłumaczę :P z tym że później będziemy mówiły że zmęczone jesteśmy, ie mamy siły i najchętniej to poszłybyśmy się przekimać :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-18, 11:19   #3614
Margot156
Raczkowanie

Cytat:

tanio jak na tyle rzeczy
Skorzystałam z polecanego sprzedawcy r_p77
kontakt z człowiekiem świetny transport w trymiga

Cytat:
Pomału zaczynam Cie rozumieć.... coraz ciężej jest się poruszyć a i schody są coraz większym wyzwaniem. Jeśli teraz tak jest to co to będzie pod koniec ciąży?
Stary 2013-07-18, 11:31   #3615
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
aaa to ten sam jest, a widzisz nie no wiadomo jak coś jest lepsze to dłużej wytrzyma i nic się z tym nie dzieje

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

tak samo sobie tłumaczę :P z tym że później będziemy mówiły że zmęczone jesteśmy, ie mamy siły i najchętniej to poszłybyśmy się przekimać :P
Oby tak nie było bo się rozleniwimy już całkowicie a tu dziecko wymaga opieki 24/7 a i dom trzeba chociaż z grubsza ogarnąć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 11:33   #3616
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Oby tak nie było bo się rozleniwimy już całkowicie a tu dziecko wymaga opieki 24/7 a i dom trzeba chociaż z grubsza ogarnąć
teraz też trzeba dom z grubsza ogarnąć i co? siedzimy na wizażu i pieprzymy głupoty

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-18, 11:39   #3617
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Skorzystałam z polecanego sprzedawcy r_p77
kontakt z człowiekiem świetny transport w trymiga

Pomału zaczynam Cie rozumieć.... coraz ciężej jest się poruszyć a i schody są coraz większym wyzwaniem. Jeśli teraz tak jest to co to będzie pod koniec ciąży?
Nie wspominaj nawet o schodach, po kilka razy dziennie wchodzę na 4 piętro i w kółko powtarzam rodzicom że to był błąd że kupili mieszkanie tak wysoko

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
teraz też trzeba dom z grubsza ogarnąć i co? siedzimy na wizażu i pieprzymy głupoty
Wypraszam sobie, właśnie poukładałam Jaśkowe rzeczy bo mi się przewróciły i złożyłam łóżko to już coś
A rano ugotowałam kompot i nastawiłam pranie, o właśnie pranie mi się uprało już dobre 2 godziny temu...
Stary 2013-07-18, 11:40   #3618
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
ja już prawie całą kuchnię wysprzątałam (no poza szafkami :P )

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 11:42   #3619
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Nie wspominaj nawet o schodach, po kilka razy dziennie wchodzę na 4 piętro i w kółko powtarzam rodzicom że to był błąd że kupili mieszkanie tak wysoko

Ja co prawda wspinam się na 3 ale teraz odczuwam to jak 4 a to powrót z pracy, przynajmniej 2 spacery z psiną, wyjście przyjemnościowe i tak się zbiera
Zaczynam podziwiać moją przyjaciółkę, która mieszka na 5 piętrze i nie ma windy....

Edytowane przez Margot156
Czas edycji: 2013-07-18 o 11:44

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 11:43   #3620
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziewczyny pora abym się pochwaliła Agatką, raczej Jej apartamentem...hihihi...
więc uwaga jestem w 26 tygodniu ciąży a brzuszek mam taki jaki mam...ech....
śliczny

Cytat:
Aaby ja wczoraj pokłóciłam się z mężem, po czym zaczęliśmy się oboje śmiać a mój mąż powiedział: "Kochanie kłócąc się do niczego nie dojdziemy."- i się uśmiechnął i ja nie wytrzymałam i jak zaczęłam się śmiać....po czym mąż wzruszył ramionami i stwierdził, że jak tak dalej pójdzie to On uzna mnie za niepoczytalną przez te hormony i sam będzie podejmował decyzje.
A i jeszcze z takich przyziemnych rzeczy czytałam Mu wczoraj książkę "Pierwszy rok życia dziecka"- o karmieniu, laktacji i takie tam...i mój mąż na wieść, że dziecko je tak 8- 12 razy na dobę ( czasami więcej) i jedno karmienie trwa od 15- 30-45 min, to popatrzył się na mnie z wielkimi oczyma i zapytał to: "To cały czas dziecko będziesz miała przy piersi?"
A ja się zastanawiałam dlaczego On nie gada do brzucha, mężczyźni mają inne mózgi i nie wiem z czego One są zrobione....
jak z czego? z gąbki

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Wariatki! Nie było mnie wczoraj pół dnia a dziś godzina nadrabiania!

Znam to! Ale ja się w Krakowie nie cykam, jak mi jakaś nagaduje za uszami, to się odwracam i z uśmiechem mówię: "To miejsce dla kobiet w ciąży, ja jestem w 5 miesiącu i bardzo źle się czuję. Wierzę, że Pani to rozumie". Jak nadal nagaduje, to się odwracam i mówię: "Dobrze, widzę, że z Panią tez nie najlepiej. To ja wstanę, Pani niech siada, ale [tutaj ciut głośniej], czy ktoś mógłby wezwać dla mnie karetkę?". Raz nawet motorniczy jedną babę opierniczył, że chce siadać na moim miejscu, skoro ja w ciąży

To tak jak ja! Krzaki straszne, ale nie rosną blisko siebie, tylko w takich odległościach, że jak zaczynam wyrywać do jakiegoś kształtu to robię się łysa W dodatku ja mam kruczoczarne włosy i rzęsy a brwi.. szare. Normalnie szare Dobrze, ze mam siostrę kosmetyczkę, to mi hennę rzuca i wyrywa woskiem [nienawidzę pensetą, bo dziko to wygląda i bardziej boli]

U nas szał- Bejbziol dostał pypcia i tak kopie, jakby wyjść chciał
Muszę sporo dziś ogarnąć, więc mało pisać będę

Gratuluję nowych wizyt, piękniuchnych ubranek i Witam Nową Mamusię!
jesteś miszczem dyplomacji

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

kiepska noc za mną, bo córcia ma gorączkę... co chwile się budziła... trochę lepiej pospała gdy spałam z nią

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

madzik 89, acelinka, Lilith890502, Anoula, grulla
za wizyty
zdrówka dla córy

Kciuki za dzisiejsze wizyty i miłego dnia

Lineczka jakie głupoty

Nemosek kciuki, no dziś musi się udać

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 11:49   #3621
domii29
Zakorzenienie

Dziewczyny z ciężkim sercem stwierdzam że muszę Was opuścić bo wróciła mamuśka i zasugerowała mi że nic nie robię więc idę się ogarnąć, idę na zakupy, na pocztę i będę robić obiad - przynajmniej mam taki plan
Stary 2013-07-18, 11:51   #3622
Margot156
Raczkowanie

Daj później znać jak wyszło wykonanie planu
Stary 2013-07-18, 11:52   #3623
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję

paznokcie robiłam za pomocą gąbeczki...
wilgotną gąbkę malowałam: czarny, czary, biały...
i przykładałam gąbeczekę na pomalowane i suche paznokcie podkładem
czasem po kilka razy...

tylko sporo czyszczenia było, bo palce wokół paznokci całe w lakierze... następnym razem poprzyklejam sobie jakieś plasterki wkoło
http://www.youtube.com/watch?v=9FzzUsErDhE
Fajne ale mi się nie chce bawić w takie coś Tak w ogóle czego to ludzie nie wymyślą...

Cytat:
Też sobie zrobiłam plan na ten tydzień.... nie zmienia to faktu że czasem zupełnie brakuje mocy

Muszę się pochwalić!! Przyszła paczuszka z zakupkami
- 10 szt pieluch tetrowych białych
- 3 szt tetrowych z nadrukiem (nie mogłam się powstrzymać)
- 3 szt. flanelowych kolorowych
- 3 szt czapeczek
- 3 szt niedrapek
- wkłady poporodowe 2 paczki
- gaziki nasączone do dezynfekcji 30 szt
- 5 podkładów do przewijania do szpitala
- 2 podkłady na ramię
- szczoteczka i grzebyk
Koszt tej paczuszki - 108 zł już z kurierem

Jak ja kocham allegro

De zawstydziła wizażanki i zadowolona Ja mam aktualnie właściwie tylko czas wolny i przez to strasznie się rozleniwiłam. Mam posprzątane i ugotowane ale marnuję czas. Jak jeszcze pracowałam to miałam wszystko na tiptop zrobione, poprasowane zaraz po zdjęciu z suszarki, a teraz już 3 dzień leży pranie złożone i czeka na mój przypływ chęci :P No ale się lenię w tej ciąży i się do tego przyznaję :P Już za kilka miesięcy moje życie odwróci się do góry nogami to kiedyś będę sobie mogła wspomnieć jak to nic nie robiłam w czasie ciąży

Zapomniałam Wam powiedzieć, ale miałam dzisiaj straszny sen, taki realistyczny...cała byłam zlana potem i spanikowana. Śniło mi się, że w połowie 7 miesiąca urodziłam dziecko w swoim łóżku w domu rodzinnym a moja mama odebrała poród. To była dziewczynka i ja mówiłam, że to nie moje dziecko bo ja mam przecież urodzić chłopca! Poród był raz dwa, dzieciak zaraz wyskoczył. A ja nie miałam nic uprane, nie miałam pokupowane. Nakarmiłam ją i się zorientowałam, ze przecież 7 miesiąc to jest maleńkie dziecko i muszę z nim jechać do szpitala bo się może coś stać. I nie mogłam do tego szpitala dorzeć, było zimno, a ja owinęłam małą tylko pieluszką tetrową i miała ją pod kurtką i myślałam, że mi się wyziębi, i tak jej główka latała, ciągle ją podtrzymywałam i się bałam, ze zaraz jej się stanie krzywda...w ogóle jakiś armagedon ;( nie chcę takich snów...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 11:58   #3624
Kabriela
Zadomowienie

Margot a gdzie kupowałaś? Bo może i ja się skuszę, będę miała z głowy jak by mi to wszystko przyszło w jednej paczce. I koszt tego wszystkiego jest rewelacyjny.
A ja sobie właśnie zjadłam smażone kartofelki i niedługo będę uciekać do Wawki na spotkanie z koleżanką. Pora zacząć wychodzić z domu...i w ogóle zmotywować się do jakiegoś działania.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 11:58   #3625
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
zdrówka dla córy
dzięki, póki co jest lepiej

no to z kuchni zostało mi tylko grilla elektrycznego umyć i po obiedzie piekarnik :P
i przelecieć jeszcze pokoje z odkurzaczem /:P

Malinka

Haniusia
Stary 2013-07-18, 12:00   #3626
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wspominaj nawet o schodach, po kilka razy dziennie wchodzę na 4 piętro i w kółko powtarzam rodzicom że to był błąd że kupili mieszkanie tak wysoko [COLOR="Silver"]

Wypraszam sobie, właśnie poukładałam Jaśkowe rzeczy bo mi się przewróciły i złożyłam łóżko to już coś
A rano ugotowałam kompot i nastawiłam pranie, o właśnie pranie mi się uprało już dobre 2 godziny temu...

spoko maroko też się za robotę wzięłam
Cytat:
ja już prawie całą kuchnię wysprzątałam (no poza szafkami :P )
ja też prawie całą kuchnię sprzątnęłam

dziewczyny wiecie co... zgubiłam się totalnie z liczeniem tygodni

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
dzięki, póki co jest lepiej

no to z kuchni zostało mi tylko grilla elektrycznego umyć i po obiedzie piekarnik :P
i przelecieć jeszcze pokoje z odkurzaczem /:P
ja nie będę mówić co muszę jeszcze zrobić

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-18, 12:08   #3627
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Margot a gdzie kupowałaś? Bo może i ja się skuszę, będę miała z głowy jak by mi to wszystko przyszło w jednej paczce. I koszt tego wszystkiego jest rewelacyjny.
A ja sobie właśnie zjadłam smażone kartofelki i niedługo będę uciekać do Wawki na spotkanie z koleżanką. Pora zacząć wychodzić z domu...i w ogóle zmotywować się do jakiegoś działania.
Sprzedawca r_p77

Stary 2013-07-18, 12:25   #3628
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze musze wanne umyć, poprasować...
odkurzyłam już
no i obiad zrobić...

właśnie gotuję bób i zupkę córce

wg tej strony 25 tydz CI leci
http://www.kalbi.pl/kalendarz-ciazy-2013-11-05

Malinka

Haniusia
Stary 2013-07-18, 12:28   #3629
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny z ciężkim sercem stwierdzam że muszę Was opuścić bo wróciła mamuśka i zasugerowała mi że nic nie robię więc idę się ogarnąć, idę na zakupy, na pocztę i będę robić obiad - przynajmniej mam taki plan
na jakiej podstawie?

Cytat:

spoko maroko też się za robotę wzięłam

ja też prawie całą kuchnię sprzątnęłam

dziewczyny wiecie co... zgubiłam się totalnie z liczeniem tygodni
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

zrób sobie suwaczek

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:30   #3630
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze musze wanne umyć, poprasować...
odkurzyłam już
no i obiad zrobić...

właśnie gotuję bób i zupkę córce

wg tej strony 25 tydz CI leci
http://www.kalbi.pl/kalendarz-ciazy-2013-11-05
no tak bo teraz mam 24t2d ALE wg karty ciąży 24 (czyli wg położnej i ginki to 24t2d to dalej 24 tydzień a nie rozpoczęty 25) a wg OM leci mi 26t2d czyli 27 tydzień

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
zrób sobie suwaczek
nie mogę :P opisałam swój problem wyżej

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości