Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-18, 12:11   #4561
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

lecę na spacer a na 16 mam wizytę, więc proszę o kciuki za jakieś badanie w końcu...
Buziaki!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:13   #4562
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Agrafka
martwienie się, to ludzka rzecz, i myślę, że takie myślenie nigdy nie minie, a troska będzie rosła z każdym dniem.
a jak już się dziecko pojawi to wtedy troska matki chyba jeszcze bardziej się zwiększy.
to normalne!

ale bądź dobrej myśli, będzie wszystko dobrze.

a wiecie o co ja najbardziej się martwie (wiem ze to glupie!!)
najbardziej martwie się, że MI się cos stanie, i Sara zostanie sama...

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:13   #4563
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej mamuśki

Szłam na wizaż od 10 i Laura nie dawała mi ......nie moze spac ,marudzi cos niedawno sie prężyła,dałam jej 2 kropelki na wzdęcia,przytuliłam i zasnęła przy mnie.Nie eksmituje jej jak zawsze do lozeczka bo sie boje ze znow sie rozbudzi.
Dzisiejszy bilnas: 2 razy obsikany przewijak,3 razy przebierana od stóp do głow,1 raz obsikana ja,moje łózko zasikane i zalane mlekiem
Stary 2013-07-18, 12:21   #4564
surka
Zakorzenienie

Cześć Słoneczka

Neni dziękuję za notatki

Kciuki za dzisiejsze wizyty i za skończone tygodnie.

Liliana dzisiaj przekroczyła wagę urodzeniową i waży 2400 gram

Czy któraś z was używa kropelek na SAB SIMPLE?
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:26   #4565
Agrafka86
Wtajemniczenie

Kejt no to oczywiście !

Domi widzisz ile ja mam myśleń, także dla mnie to normalne, że się martwimy. Ale nie myśl tak źle! Sara będzie miała Ciebie i koniec!

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:29   #4566
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
ojeju!
Padłąm!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11
hehehheheheheheheeh

Laura jest the best!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Dziewczyny? Co zrobicie z dzieckiem po skończeniu się urlopu macierzyńskiego, później rodzicielskiego? Zostawiacie dziadkom pod opiekę, podczas gdy wracacie do pracy, szukacie niani, czy jak?
chyba żłobek :/
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Rozmawiałyście też na temat ilości brudnych pieluszek U nas Młody średnio 6-7 potrafi naprodukować, do tego około 8-10 mokrych pieluszek- no ma przemiał chłopak, nie powiem I tak jak mówiłam- w tydzień przybrał około 400g więc wcale produkcja brudnych pieluch nie musi oznaczać brak przyrostu masy
U nas Pampersy idą jak burza ...jak sie ta paczka aktualna skonczy to zaczne Dade 2....chyba.... dostałam całą dużą paczke wiec musze wykorzystac a potem kupimy na probe Lidlowskie
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
To teraz relacja z ktg..
Załapałam się na 2 zapisy. Przy pierwszym prawie zeszłam na zawał, gdy aparat zaczął wyć.. jakiś alarm. Początkowo myślałam, że papier się kończy, ale po chwili zdalam sobie sprawę, że tętno maluszka jakby słabło.. wystraszona zaczęłam głęboko oddychać, żeby Małego dotlenić.. nikt nie przychodził..w zastępstwie za pielęgniarkę siedziała w recepcji jakaś młoda dziewczyna, która ni w ząb się nie znała na ktg. W końcu po jakimś czasie przyszedł gin. Zapis był jakiś dziwny.. tam gdzie skurcze linie podskoczyły aż się skala skończyła.. a ja ani ich nie czułam, ani pozycji nie zmieniałam, by mogłam naknocić.. gin sam nie wiedział jak to odczytać i stwierdził, że mogliśmy zgubić tętno, może Mały się tak odsunął. W międzyczasie słyszałam, że jego tętno przyspieszyło, wróciło do normy. Drugi zapis już był ok. Choć skurczy brak.

Ponadto powiedziałam ginowi o wizycie w szpitalu z podejrzeniem odejścia wód. I jak wypisałam się na własne żądanie m.in. z powodu decyzji lekarza o wcześniejszym wywoływaniu porodu. Stwierdził, że lekarz musiał widzieć naprawdę wysoką gotowość, jeśli tak zadecydował. A na koniec przedstawił plan działania: jeśli nie urodzę sama do niedzieli, to w poniedziałek powinnam się zgłosić do szpitala z kartą ciąży (bez skierowania), nawet troszkę skłamać, że ruchy dziecka słabsze i mnie wezmą od razu. Jemu smsem dać znać, że już tam jestem i zadzwoni do jednego z lekarzy na dyżurze i w sumie nie wiem co mu tam powie.. żeby się pewnie jakos konkretnie mną zajął. Powiedziałam, że mam obawy, że znowu zostanę zatrzymana na obserwacji i będę bezczynnie leżeć ze 2-3 dni nim się mną konkretnie zajmą..na co on, że niestety tak może być, ze takie procedury. No i dupa trochę.. Mam stresa czy zdążę do niedzieli.. nie w smak mi się zgłaszać do szpitala ledwo 2 dni po I TP i jeszcze tam czekać i dać się męczyć jak teraz, że 2 dni do siebie dochodziłam .. braknie mi sił na sam poród
Ojejku Dzoan...
Ale jesli jakies dziwne zapisy na ktg wyszły to mzoe lepiej isc wczesniej ?
Stary 2013-07-18, 12:29   #4567
kiss12550
Zadomowienie

Dzoan- To korzystaj z tej wolności w wc ile wlezie ooo ambitne plany na dzisiaj, nie za dużo tego

Neni- mail na pw, z góry dziękuje

Cieplusia- to mam jednak termin troszkę wcześnej, ale różnie bywa, może akurat się zgramy a co do tego co mówią inni nie słuchaj, maluszek sam wybierze sobie pore na wyjście

AgataGalaktyczka – u mnie będzie telefon do przyjaciela czytaj Tżta czasem śmieję się ze ma szybko przyjechać bo inaczej na stopa pójdę,ale tak na serio to nie odważyłabym się

Margosia – a więc za wizytę, ja chcę takiego grzecznego malucha

kubus puchatek – ja prasuje wszystko jak leci,ale pewnie gdybym tego nie lubiła to też odpusciłabym sobie na pewno parę rzeczy

domciatko – nie popadajmy w paranoje z tymi bakteriami, nie rozumiem szczerze mówiąc czym mogę zaszkodzić dziecku podczas porodu mając pomalowane rzęsy raczej gdy poczuje że zbliża mi się poród nie będę też biegać po domu z wrzaskiem o rany jestem pomalowana muszę się odkazić dezynfekcja którą robią lekarze począwszy od swoich rąk po sale idt itp. To całkiem inna sprawa wiec nie ma co porównywać

tweedledee – ja też przygotowywuje Tżta na najgorsze jeżeli chce ze mną być przy porodzie, bo boję się że może mi się trochę agresor włączyć itp.

Agrafka86 – swietny brzusio super łóżeczko

misiaczka- gdzie mi pani zaginęła

idę robić obiad i dalej prasować
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 12:30   #4568
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
yyyy....to...yyyy kurde a nie możesz mieć normalnych schabowych :Pweź nie cuduj z roladkami:P
No właśnie chodzą za mną roladki... ciężąrnej się nie odmawia!

Tak samo kluseczki - robiła któraś z was z młodych ziemniaków?
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
szkoda, że myślałam o swoim rowerze rower to rower

igły!
Hahahah i co będziesz tżta goniła?

dzięki lachryma, to jest to brakujące ogniwo
Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
A teraz moje rozterki:
Nie wiem czy każdy tak ma czy tylko ja. Jak wiecie z wcześniejszych postów mam za sobą dwa poronienia i walkę o dziecko. Przeszłam trochę, byłam w dołku. Teraz wszystko jest na dobrej drodze, ale cały czas myślę, czy wszystko pójdzie dobrze. Boję się powikłań. Mam straszne myśli, normalnie idzie zwariować. Nie mówię o tym moim bliskim, bo nie chcę ich martwić, a wiem, że by mówili, że przesadzam itd.
Czy Wy też macie dziwne myślenie? Czy ja po prostu jestem jakaś dziwna? Świruję.
Agrafko, raczej każda z nas tak ma, niezależnie od tego czy ma za sobą taką przeszłość jak Ty, czy nie...

Ja pierwszy stopień spokoju osiągnę, jak już małego urodzę. Wtedy poczuję się lepiej. Ale z drugiej strony wiem, że zaczną się kolejne stresy - czy aby na pewno jest zdrowy, czy dobrze się rozwija etc. I tak do końca naszych dni
Stary 2013-07-18, 12:33   #4569
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Cześć Słoneczka

Neni dziękuję za notatki

Kciuki za dzisiejsze wizyty i za skończone tygodnie.

Czy któraś z was używa kropelek na SAB SIMPLE?
ja mam zakupione i bede zażywać jak bedzie trzeba

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dzisiejszy bilnas: 2 razy obsikany przewijak,3 razy przebierana od stóp do głow,1 raz obsikana ja,moje łózko zasikane i zalane mlekiem
dlatego jak masz podkłądy to moze kładz na przewijak zawsze to się zsika i wywalisz

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:34   #4570
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
lecę na spacer a na 16 mam wizytę, więc proszę o kciuki za jakieś badanie w końcu...
Buziaki!

Cytat:

Kiss wysłałam

Ok-zbieram się na wizytę...
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:35   #4571
Guuusiaa
Zadomowienie

Witam się

Dziś odpoczywamy cały dzień bo skurcze biorą... i mały coś nerwowy...
Tak więc wymóg męża leżeć plackiem a on zrobi wszystko

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:37   #4572
magolina
Wtajemniczenie

Zjadłam karkówkę duszoną z cebulką i do tego mizerię z własnych, ogródkowych ogórków teraz poprawiam krówką

Cytat:
Przypomniała mi się śmieszna sytuacja z porodówki - pacjentka na szkole rodzenia zanotowała sobie, żeby wziąć do porodu wodę termalną w sprayu, żeby się odświeżać. Jej mąż przy każdym skurczu tak się wczuł w to odświeżanie, że pryskał na nią i ona w pewnym momencie tak ryknęła "Spi****j mi z tą wodą!" i była taaaaka wściekła na niego
Leżem i kwiczem

Cytat:
Witajcie!
Zanim nadrobię i napiszę co mnie trapi załączam dawno obiecane zdjęcie kącika Niunia i mojego brzuchola.
za kącik i brzusio

Cytat:

A teraz moje rozterki:
Nie wiem czy każdy tak ma czy tylko ja. Jak wiecie z wcześniejszych postów mam za sobą dwa poronienia i walkę o dziecko. Przeszłam trochę, byłam w dołku. Teraz wszystko jest na dobrej drodze, ale cały czas myślę, czy wszystko pójdzie dobrze. Boję się powikłań. Mam straszne myśli, normalnie idzie zwariować. Nie mówię o tym moim bliskim, bo nie chcę ich martwić, a wiem, że by mówili, że przesadzam itd.
Czy Wy też macie dziwne myślenie? Czy ja po prostu jestem jakaś dziwna? Świruję.
Nie jesteś dziwna. To normalne że sie martwisz. Ja mam tak samo. I tez jestem z tym sama, bo gdybym miała obarczać Tz moimi często strasznymi myślami, to obydwoje wylądowalibyśmy w psychiatryku, a tak to grozi to tylko mnie no ale mimo wszystko trzeba starac się myśleć pozytywnie

Cytat:
Buziaki!

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Szłam na wizaż od 10 i Laura nie dawała mi ......nie moze spac ,marudzi cos niedawno sie prężyła,dałam jej 2 kropelki na wzdęcia,przytuliłam i zasnęła przy mnie.Nie eksmituje jej jak zawsze do lozeczka bo sie boje ze znow sie rozbudzi.
No bilans macie galanty

Cytat:
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 12:48   #4573
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Dopiero udało mi się zjeść śniadanko, ale przygotowałam sobie już drugie, w razie gdyby Michaś znowu nie chciał zejść z cyca.

Czy mamusie karmiące macie czasem wrażenie, że w różnych porach dnia wasz pokarm jest inny? Mniej lub bardziej wartościowy? My karminy się od dwóch dni do południa i po południu w miarę dobrze. Nie jest jeszcze idealnie, ale są sukcesy, ale wieczorami jest horror. Wczoraj karmiłam od 19:30 do 22:10 bez przerwy To znaczy z przerwami, ale tylko na zmianę piersi.

Nie miałam i nie mam takiego wrazenia.Kochana nie mysl ze Twoj pokarm jest jakis nie teges bo jest idealny i dostosowany do pory dnia itp. itd
Cytat:
Skoro jeszcze tu jesteście, a ja nie potrafię odejść mam pytanko...
w każdym szpitalu jest tak, że w IP przyjmują pacjentkę, każą się przebrać w piżamę, zabrać torbę i dopiero wchodzi się na oddział na ktg, badanie na fotelu i usg i później decyzja czy przyjmują do szpitala??
U mnie najpierw wywiad z czym sie zjawiłam...potem papierologia,pidzamka i badanko. A jak powiedziałam ze do porodu to poszło szybciutko Decyzja od razu ze zostaje A w poprzednich przypadkach po wywiadzie decyzja ze zostawiają na obserwacji.
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Weszłam zapytać czy mnie przyjmie a ten od razu kazał mnie pod ktg podłączyć. Z mała wszystko ok, a do tego mam 2 cm rozwarcia!
Tak mi pogmeral że WITAJ CZOPIE!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no prosze
Cytat:
Aaaa....

Przypomniała mi się śmieszna sytuacja z porodówki - pacjentka na szkole rodzenia zanotowała sobie, żeby wziąć do porodu wodę termalną w sprayu, żeby się odświeżać. Jej mąż przy każdym skurczu tak się wczuł w to odświeżanie, że pryskał na nią i ona w pewnym momencie tak ryknęła "Spi****j mi z tą wodą!" i była taaaaka wściekła na niego
Wiecie jak ciężko zachować powagę jak lecą takie teksty na porodówce?

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

a wiecie o co ja najbardziej się martwie (wiem ze to glupie!!)
najbardziej martwie się, że MI się cos stanie, i Sara zostanie sama...
Tez ostatnio sobie tak rozmyslałam i teraz chucham dmucham na siebie jak w ciąży bo Laura jest taka malutka,bezbronna i zależna ode mnie
Cytat:

[/B]
superowo
Cytat:
j

dlatego jak masz podkłądy to moze kładz na przewijak zawsze to się zsika i wywalisz
teraz juz wiem ze to konieczne ,pochłoną powódź

Dzisiaj tesc przyjedza-popoludniu albo pod wieczor.

Ufff z grubsza nadrobiłam.Musze pranko rozwiesic na ogrodku i wstawic kurczaka do piekarnika.Do niego mlode ziemniaki z koperkiem i mizeria.Ja zjem symboliczną łyżkę ale zawsze coś Wczoraj tez zjadłam łyzke mizerii ale Laury nic nie wysypało i było wporzo

Paulinkagratuluje szybciutko poszło

Misiaczka
superowe Twoje zakupki

Agrafka
fajny kącik i brzuszek konkretny ciążowy

Jesli cosik pomijam w nadrabianiu to wybaczcie dzisiaj sie uwijam jak moge ....Mam nadzieje ze Laura wróci do normy.Poki co zjadła duzo wiec moze pośpi.Dwa dni temu spała mi po 3-4 h
,potem miała trudne sprawy ,wczoraj było tez fajnie ,mam nadzieje ze dzis sie kryzysik uspokoi

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Trzymam kciuki za wizyty (Kejt,Margosia i Piotruś -usg) i gratuluje tygodni.
Zycze skurczyków wszystkim oczekującym
Stary 2013-07-18, 12:52   #4574
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Amelka jest na świecie!!!!!!
akcja tak szybki szła, że na porodowke wpadlam już na parter. Skurcze takie mocniejsze zaczęły sie ok 16- będąc w domu dopiero zaczelabym MYSLEC o wyjeździe do szpitala. Malutka wyskoczyła o 20.30. Waży 3270g, 53cm, 10pkt. Jest Wrzaskunem i od pierwszej chwili szukała cyca TZ przecial pepowine, na sale wpadł w ostatnim momencie. Jechał do szpitala 130km/h.

gratki

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Nie powinnaś już jeździć autem - to niebezpieczne
Neni, a dlaczego niebezpieczne? Ja też jeżdżę i w sumie nawet mi do głowy nie przyszło, że nie powinnam.

Cytat:
Cześć Dziewczynki

Siostra już na posterunku, siedzi naprzeciwko i rozwiązuje krzyżówki, co jakiś czas na mnie zerka, gdybym miała rodzić
Przywiozła od mamy udka na obiad, już przyprawione w rękawie do pieczenia, mam je tylko uruchomić o 13, mama później doniesie ziemniaki (naprawdę jestem traktowana jak inwalidka )
Mąż zrealizował z rana receptę na ten sterydowy aerozol na moją swędziawkę, poprosiłam go o to z rańca, bo już naprawdę nie daję rady, nic a nic nie lepiej (jestem kaleczna normalne )

Dziękuję Wam za słowa otuchy odnośnie 'planu mojego gina'. Też się dziwię, że tak szybko chce mnie kłaść na wywoływanie, nawet jeśli tam w dole wszystko jest już gotowe. A i najgorsze jeszcze to oczekiwanie, te ich obserwacje, zanim cokolwiek podadzą. Żeby ten nasz Lol sam się zgłosił do wyjścia do niedzieli, bo fioła dostanę

Ja też sobie pozwoliłam na czerwono
GRATULUJĘ córeńki!! prędkiej akcji i szybkiego męża
kciuki za szybkie rozwinięcie się akcji, już niedługo!

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
moja wczoraj pokazała 72 kg czyli + 13
tym bardziej muszę rodzić
ja mam +16 ale ostatnio jakoś przestałam się przejmować, czym sama siebie zdziwiłam, bo odkąd pamiętam każdy dodatkowy kg to dla mnie koszmar. A teraz zaczęło mi to zwisać, ile przytyję, tyle zrzucę, pewnie do 20 dojdę, no i co z tego.

Cytat:
Jestem po wizycie. Weszłam zapytać czy mnie przyjmie a ten od razu kazał mnie pod ktg podłączyć. Z mała wszystko ok, a do tego mam 2 cm rozwarcia!

o w końcu jakiś progres!

Ależ gorączka, 27 w cieniu.... dzisiaj przyjeżdża koleś z ubezpieczalni ocenić szkody po zalaniu... ciekawe, może jakaś kasa wpadnie, w końcu elewacja się trochę uszkodziła i parę innych rzeczy na podwórku... szkoda, że nie wyceniają strat psychicznych bo bym dostała wielkie odszkodowanie
Zamówiłam u krawca firankę do sypialni i nie wiem, czy nie przepłaciłam... 140 zł za 3.5 mb, 230 wysokości... a takich firanek potrzebuję jeszcze 5
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:04   #4575
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
a She, Ty nie oszukuj, bo my jutro zaczynamy 39 tydzień :P no chyba, że zmienił Ci się termin? :P
Ja zawsze patrzę od pełnego a nie +1 tak mi jakoś zostało :P

Cytat:

Dziewczyny, które nie dostały notatek - nie dąsać się tylko wysłać mi jeszcze raz maila, bo dostałam ich wczoraj całe multum i mogłam niechcący któryś pominąć
shestiger@gmail.com

Cytat:
Aaaa....

coś pięknego

Jak szłam dziś do sklepu to mnie kuło w macicy że hoho :/ ale potem przeszło na szczęście
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:06   #4576
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

:p

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-07-18 o 20:06
Stary 2013-07-18, 13:10   #4577
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Padlam

Moze sie wypowiedza juz nasze rozpakowane mamuski nt.make up jak u nich bylo?

Znajac Oliath to wszystko bylo perfect i sie nawet pewnie nie rozmazala

Ja tym czasem ide spac moze. Bo 5rano juz

Milego dzionka
Ha, tu sie mylisz z Alą sie rozmazalam przepotwornie, wiec z Lilą sie NIE malowalam i przynajmniej nie wygladam na fotach z porodowki jak mis panda
Cytat:

Mela!!!
Cytat:

No ją jutro mam fryzjera więc dopiero po mogę rodzic.
Krzyż mnie zaczął boleć.
Tata robi obiadek a ja leze sobie na kanapie. O jak mi dobrze.

Taaa, uwazaj bo pojdziesz do tego fryzjera
Cytat:
Witajcie!
Zanim nadrobię i napiszę co mnie trapi załączam dawno obiecane zdjęcie kącika Niunia i mojego brzuchola.
Jak kolorowo! A brzunio sliczny
Cytat:
a Anglii można jeść wszystko podczas KP ))
położne na szkole rodzenia mówiły o tym, że istnieje mit diety kobiety karmiącej.
i tak naprawdę można wszystko jeść, tylko z umiarem i obserwując dokładnie reakcje noworodków na produkty.
wiadomo- kalafior i groch nawet i starego prowadzi do gazów, więc nie powinno dziwić, że u dziecko ma więcej gazów.

ale były na tych spotkaniach dziewczyny z Indii które ostre curry codziennie jedzą i nigdy przez wieku nie przestawały karmić piersią i wszystko ok )
Zghadzam sie calkowicie, z wlasnego doswiadczenia x 3
Rany, Domi, u mnie wlasnie kalafiorek dzis na obiad
Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

domciatko – nie popadajmy w paranoje z tymi bakteriami, nie rozumiem szczerze mówiąc czym mogę zaszkodzić dziecku podczas porodu mając pomalowane rzęsy raczej gdy poczuje że zbliża mi się poród nie będę też biegać po domu z wrzaskiem o rany jestem pomalowana muszę się odkazić dezynfekcja którą robią lekarze począwszy od swoich rąk po sale idt itp. To całkiem inna sprawa wiec nie ma co porównywać
Ale Domcia nie to miala zupelnie na mysli tylko zeby SPECJALNIE sie nie malowac na full "do porodu"
Z innej beczki - nie wiaomo ile porod potrwa i kiedy po bedziemy mialy sile porzadnie twarz oczyscic; nie wiem jak Wy, ale ja bym zeswirowala po 2 dobach np. z podkladem/ korektorem na japie
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-07-18 o 13:18
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:15   #4578
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
nie wiem jak Wy, ale ja bym zeswirowala po 2 dobach np. z podkladem/ korektorem na japie
weź nie mów takich rzeczy, nasze porody nie mogą tyle trwać
Stary 2013-07-18, 13:16   #4579
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro jeszcze tu jesteście, a ja nie potrafię odejść mam pytanko...
w każdym szpitalu jest tak, że w IP przyjmują pacjentkę, każą się przebrać w piżamę, zabrać torbę i dopiero wchodzi się na oddział na ktg, badanie na fotelu i usg i później decyzja czy przyjmują do szpitala??
U mnie było tak, przyjechałam na IP, rozebrałam się zbadali mnie na samolocie, kazali przebrać się i na oddział, usg miałam robione dopiero wieczorem.

Cytat:

[

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 13:20   #4580
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Hahahah i co będziesz tżta goniła?
nie mam dziecka po ręką, to chyba tak no jeszcze kot pozostaje, ale nie wiem jak on poradzi sobie z rowerem

godzinka spaceru zaliczona
Stary 2013-07-18, 13:27   #4581
arrabbiata
Zadomowienie

Wiecie co, smutno mi będzie w domu nie chodząc do pracy. Zabrzmię pewnie jak wyrodna matka, ale zeświruję sama w domu z dzieckiem
Oby to wyglądało zupełnie inaczej niż myślę, że nie będę miała nawet czasu na jakieś smutne rozkminy (chociaż jestem przekonana, że depresja poporodowa mnie nie ominie, bo przechodziłam już 'normalną' depresję i jestem podatna na takie stany). Zwłaszcza, że siedzenie w domu z dzieckiem nigdy nie było moim marzeniem. Zjedźcie mnie z góry na dół czy coś
Stary 2013-07-18, 13:29   #4582
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Oliath
dziękuję za czytanie ze zrozumieniem!

Stary 2013-07-18, 13:31   #4583
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
skylie
no to powodzenia na tym ktg jutro, ale może nie będziemy czekać do jutra haha
a Ty masz jakies imie dla córki? bo chyba przegapiłam sorryy
To zaczynamy cisnac

Cytat:
też bym Cię już nie puściłą do domku jedz i rozpakowuj się

A do mnei własnei dzwoniłą położna....że idzie na urlop 5.08 i czy nadal jestem w dwupaku jak tak to żebym przyszła to jeszcze coś pogadamy i da mi jakies pierdółki...
a ja mam nadzieje ze mnie na weekend do domu puszcza. I tak pewnie sie nic nie bedzie dzialo podczas weekendu

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:37   #4584
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ha, tu sie mylisz z Alą sie rozmazalam przepotwornie, wiec z Lilą sie NIE malowalam i przynajmniej nie wygladam na fotach z porodowki jak mis panda

Mela!!!

Taaa, uwazaj bo pojdziesz do tego fryzjera p:
A żebyś wiedziała że pójdę. Za pół godz mam wizytę, przełożyłam na dziś.
A co do make upu to mam henne na brwiach, jak się dziś uda to rzęsy henna zrobię i starczy. Nie rozmaze się na porodowce a wyglądać będę jakby lekko umalowana
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:46   #4585
Agrafka86
Wtajemniczenie

Dziękuje za słowa otuchy. Idę lodówkę umyć i posprzątać kuchnię tak na tip top. Później będę. Trzymajcie się i mam nadzieję, że jak przyjdę to będzie z nami następny Maluszek.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:48   #4586
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Wiecie co, smutno mi będzie w domu nie chodząc do pracy. Zabrzmię pewnie jak wyrodna matka, ale zeświruję sama w domu z dzieckiem
Oby to wyglądało zupełnie inaczej niż myślę, że nie będę miała nawet czasu na jakieś smutne rozkminy (chociaż jestem przekonana, że depresja poporodowa mnie nie ominie, bo przechodziłam już 'normalną' depresję i jestem podatna na takie stany). Zwłaszcza, że siedzenie w domu z dzieckiem nigdy nie było moim marzeniem. Zjedźcie mnie z góry na dół czy coś
Wiesz, jeżeli od razu masz takie nastawienie, że depresja cię dopadnie to najprawdopodobniej tak się stanie. Staraj się myśleć pozytywnie
Stary 2013-07-18, 14:01   #4587
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie!
Ale kolorowo
Cytat:
Aaaa....

uśmiałam się. Tak swoją drogą to mój tż tez mnie denerwował gdy próbował mi pomóc i kazał mi oddychać i utwierdzał mnie w przekonaniu że dam radę, jezu jak mnie to irytowało ale i tak jestem mu wdzięczna że był przy mnie choć jak wszedł na porodówkę zbladł aż mu krzesełko podano
Cytat:
Buziaki!
mocne
Cytat:

Kiss wysłałam

Ok-zbieram się na wizytę...
Dla ciebie też kciukasy

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 14:04   #4588
Cieplusia
Raczkowanie

A ja tak właśnie sobie pomyślałam, że też pokażę Wam mój kącik dla niuni. Ten obecny i ten przyszły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7090.jpg (122,1 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7091.jpg (125,9 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7095.jpg (51,4 KB, 42 załadowań)

Cieplusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 14:09   #4589
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
no a po co lekarze i położne zakładają podczas porodu rękawiczki?
spinają włosy?
myją, szorują ręce??
po co się goli brzuch i krocze ciężarnej?
po co zakłada się fartuchy, maskę na twarz, sterylizuje narzędzia?
po co odkaża się łóżka, pomieszczenie, pokój w którym ma planowany nastąpić poród?

Oli - nie wiem jak Ty ,ale ja nie wiem co te wszystkie rzeczy mają do makijażu podczas porodu, a przecież takie było pytanie

Neni - dziękuje bardzo

Cieplusia
- za zgrabny brzusio i super kącik

Edytowane przez kiss12550
Czas edycji: 2013-07-18 o 14:11
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 14:10   #4590
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cieplusia Pokaż wiadomość
A ja tak właśnie sobie pomyślałam, że też pokażę Wam mój kącik dla niuni. Ten obecny i ten przyszły

Wszystko super
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości