![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]()
![]() |
#92 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No więc byłam na zakupach i kupiłam: siemię lniane; CP, wapno i d, odżywkę do wcierania radical. ![]() Odebrałam Khadi a w gratisie dostałam 15ml CHI silk infusion - ożywka - się uśmiechnęłam jak na kartoniku ujrzałam, że to KWC Wizaz ![]() Zapach Khadi... hmmm ![]() Odczucia - w sumie jest bardziej lepki niż sesa i bhringraj, sporo mi go poszło a głównie wtarłam w skalp. Czuję jakby rozgrzewał. Tak sobie myślę, że będę stosowac zamiennie: bringhraj, sesa, khadi - dwie kolejki a w niedzielę maska z rycyny. Oczywiście na ile mi życie pozwoli więc pewnie wyjdzie 1 kolejka i rycyna ale to myślę, że i tak dobrze by było.
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Metoda czyszczenia olejem https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=437723 Ale to nie do włosów, do skóry ![]()
Plant lady ![]() Edytowane przez Roslina xD Czas edycji: 2013-07-18 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przeczytałam sobie, ciekawe... ile to człowiek nie wie jeszcze.
![]() |
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Hej z wieczora witam was
![]() trochę się rozpisałyścię, nie przeczytałam wszystkiego literki mi się zlewają ![]() ![]() Kozieradka- stosowałam sumiennie codziennie przez ponad 2 miesiące później ani czasu nie miałam i zapominałam także uzywałam jak pamiętałam powiedzmy 3 razy w tyg.. Włosy z 38cm na 45 urosłyb w 3 miesiące ![]() Co do jedwiabiu- ja nie preferuje, gdyż a- mieszkam w niemczech i cięzko tu jakiś fajny dostać b- większość choć fakt ni wszystkie mają alkochola no i proteiny a ja C- mam porowate włosy nie chce ryzykować noo ale za to mam fructisa z silikonem na koncowki coś a la olejek/balsam uzywam na zmiane z maścią na sutki z BD ![]() Co do szamponów ktoś wspomniał o tych z SLS, mi tez służą w sensie kondycji włosa po nich ale wypłukują kolor wiec używam rzadko ![]() Co do zakupów ja preferuję teraz stronę iperfumerie albo allepaznokcie ![]() ![]() tez ostatnio za duzo wydaje na kosmetyki.. mam całego kallosa 1 litrowego jeszcze a juz zamawiam inne maski/ odzywki.. ![]()
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2013-07-18 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
Hej ja też należę do początkujących włosomaniaczek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Hej, pewnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Witamy
![]() Ej właśnie piję siemię lniane. Czym to można doprawić, polepszyć ? Czy to można jeść razem z ziarkami czy ziarka trzeba odcedzić? Do reszty zwariowałam! Jakby mi ktoś powiedział, że będę po nocach glutka zjadać na poprawę włosow ![]()
#100 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
Przez ostatni miesiąc zwiększyłam ilość spożywanego siemienia do 2 łyżek, zmieniłam też minimalnie sposób przygotowania. Zamiast zalewać ziarenka wieczorem robiłam to rano (gorącą, ale nie wrzącą wodą) i wypijałam po mniej więcej 15-20 minutach. Tak jak już pisałam wcześniej, w ten sposób przygotowane siemię nie tworzy charakterystycznego 'glutka', więc nie miałam problemów z tym, żeby to wypić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- A czy jest jakiś sklep internetowy w Niemczech, w którym można dostać polskie kosmetyki? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
W Niemczech drogerie DM są, fajne rzeczy można tam do włosów dostać, m.in. kosmetyki Alverde
![]()
#102 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie dowiedziałam się, że będąc w Niemczech w sierpniu prawdopodobnie będe miala okazje odwiedzić drogerie dm .Czytałam, że alverde czy balea mają bardzo fajne kosmetyki do włosów. Stosował ktoś może?
![]() Edytowane przez aguleekk Czas edycji: 2013-07-19 o 00:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Ja na wlosy nie wydaje prawie nic, to chyba jestem kiepska maniaczka. :rolleyes od jakiegos czasu inwestuje w tanie kosmetyki do wlosow, a wszystko mi starcza na dlugo.
Swego czasu bywalam czesto w Niemczech, ale wtedy tak siw interesowalam, ze mj jedyny zakup to byl lakier nablyszczajacy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Odnośnie picia lnu. Zaczęłam pić len w styczniu. Muszę przyznać, że początki były baaardzo ciężkie. A teraz... nie wyobrażam sobie dnia bez wypicia lnu. Aktualnie musiałam zrobić dwu tygodniową przerwę, bo nie widziałam żadnych efektów i powiem, że ciężko mi było wytrzymać, tak się uzależniłam ![]() Edytowane przez oliao Czas edycji: 2013-07-19 o 07:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
ja bardzo mocno początkująca
![]() ![]() moje włosy: ciut za ucho, zapuszczam od roku z długości 3 mm ![]() koro ciemny brąz, prawie czarne, dużo siwych - farbuje henną, już wiem, że z farbami chemicznymi mój skalp sie NIENAWIDZI. co mnie skłoniło: kilka blogów, chęć powrotu do długich wlosów (miałam kiedyś za pas....) i nadmierne wypadanie pielęgnacja: dużo olejuje, praktycznie przed każdym myciem, wszystkim co mi wpadnie w ręce, ostatnio lnianym i mam zachwyt. myję facelle i uwielbiam ten płyn. odzywiam roznie, na topie jest Garnier AiK. wszystko jest jeszcze ciągłym eksperymentem ![]() wewnętrznie - wyciąg z pokrzywy i skrzypu, czasem drożdże i siemię. wcieram też kozieradkę. efekty: rosną jak szalone, mniej wypadają i chce mocno falować. a w ramach celow - niech rosną, chcę zeby były za łopatki i bardzo chcę wrócić do dawnej gęstości (kucyk miedzy 9 a 10 cm, a w tej chwili koło 7.5). i tyle ![]()
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mozesz polecic jakas tania dobrą odzywke? ![]()
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Siemie Lniane można zmielone jeść z płatkami owsianymi albo z jogurtem naturalnym na przykład. dobre na trawienie wiem bo jadłam
![]() co do kosmetyków w Niemczech co polecam z drogerii DM: -Odżywkę z kokosem do włosów farbowanych Balea koszt 65 centów ma w składzie olej kokosowy uwaga wysokoporowate, choć mi mimo że mam porowate nie szkodził. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...s-i-mleko.html -Odżywka lub maska (obie mają podobny skład)z figą i proteinami pereł Balea też fajna prosty skład nie puszy, tez 65 centów kosztuje. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ige-perle.html KWC puste ale tu macie skład ze stronki z dm mam AQUA · CETEARYL ALCOHOL · BEHENTRIMONIUM CHLORIDE · ISOPROPYL PALMITATE · PARFUM · PANTHENOL · DICAPRYLYL ETHER · LAURYL ALCOHOL · ISOPROPYL ALCOHOL · SODIUM BENZOATE · CITRIC ACID · POTASSIUM SORBATE · NIACINAMIDE · HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL · GLYCERIN · FICUS CARICA FRUIT EXTRACT · HYDROLYZED PEARL · MARIS SAL · TOCOPHEROL · PHENOXYETHANOL. -Poza tym z alverde olejki do ciała są mega super do włosów. - Olejek dla dzieci babylove https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ny-olejek.html GLYCINE SOJA OIL, ETHYLHEXYL STEARATE , PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT, TOCOPHERYL ACETATE, LECITHIN, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, PARFUM. -Balea oil repair olejek do włosów koszt 3 Euro fajnie pachnie, lekki nie przetłuszcza chyba że się za dużo go da, jednym włosów służy innym mnie mi się przejadł zapach niestety i nie działał do konca ale moze komuś posłuży https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ir-haarol.html CYCLOPENTASILOXANE · CYCLOTETRASILOXANE · HELIANTHUS ANNUUS HYBRID OIL · DIMETHICONOL · PARFUM · HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL · ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL · LIMONENE · CI 40800. - Z szamponów ja używam dla dzieci z Babylove dushe & Schampoo bez sls ![]() AQUA, LAURYL GLUCOSIDE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, SODIUM CITRATE, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, POLYQUATERNIUM-10, PANTHENOL, GLYCERYL CAPRYLATE, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID, PARFUM. a tu link--->http://www.dm.de/de_homepage/babylov...d-shampoo.html - Garnier Ultra Doux( w niemczech Natural Beauty) fajny jest ten cytryna i Oliwa a także wersja z wanilią i papayą bodajże, z kokosem i kakao też jest ok choć może puszyć porowate włosy tu KWC ich : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...hampooing.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...le-dolive.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...payamark.html- tu jest szamponu kwc niestety odzywki nie znalazłam.. ![]() Uwaga na kosmetyki.. - Z alverde nie kupuję odżywek bo mają większość wysoko w składzie gliceryne co puszy strasznie więc ograniczam.. - z balea odżywki są fajne ale szampony do bani.. chociaż to też zależy od włosa. Stronka www.iparfumerie.de posiada garniera ultra doux a także kallosy. przesyłka nie droga. Strona allepaznokcie wysyła do niemiec nie drogo paczki tam też spory wybór właśnie tam chce teraz zamówić.. ![]() Podsumowując w niemczech nie jest źle z kosmetykami ja tylko tęsknię za maskami i farbami polskimi dlatego zamawiam te kallosy, allwaves i inne, poza tym jest OK ![]()
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jedyne czego nie próbowałam to metoda OMO ale zawsze myślałam że to coś dla posiadaczek deliaktnych włosów a nie takiej szczeciny jak moja, poza tym obawiałabym się dodatkowego przetłuszczenia skóry głowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No i też staram się kombinować np mieszać oleje, dodawać do masek różnych rzeczy ![]() ![]() ![]() Tanie odżywki z garniera jest fajna oleo repair na przykład albo ultra doux jak już wspomniałam. W polsce lubiłam joanny balsam z miodem i mlekiem ale mi puszył i musiałam odstawić ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Dzięki za porady odnośnie siemienia - znalazłam cały wątek i powoli go przeczytuję od a do z.
Przez sen moja głowa zdążyła wymyślić, że skoro siemię to glutek to wystarczy zerwać z krzaków pod domem jeżyny, porzeczki, agrest - zmiażdżyć to i wymieszać. Tym oto sposobem powstanie kisiel - bez mąki i z witaminami ![]() Myślę też o musie z glutka i banana ![]() Od 2 tygodni pierwszy raz przyszłam do pracy w rozpuszczonych włosach. Co chwilę wyciągam jakiegoś umarlaka. Szok. W ogóle od dłuższego czasu zastanawiałam się gdzie są moje odrosty i chyba się okazuje, że od 3miesięcy włosy urosły niecały centymetr ![]() Załamało mnie to. Gdzie tu mowa o bejbikach...
#111 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Również należę, do początkujących włosomaniaczek, choć już od 13 września 2011 staram się dbać o włosy i od tamtego czasu nie byłam u fryzjera - końcówki podcinam sama, kiedy uznam, że jest to konieczne.
13 września 2011 poszłam do fryzjera(znajomej mojej mamy), która miała mi obciąć włosy tak, żeby nie było niezdrowych "części". Zdjęcie dołączyłam. Byłam przerażona swoim wyglądem, ponieważ wyglądałam okropnie. Używam prostownicy i suszarki, ze względu na "niesforność" moich włosów, są po prostu okropne. Myję je codziennie. Fryzjerka bardzo skrytykowała moje włosy i po "wykładzie" postanowiłam odłożyć prostownicę. Pragnęłam żeby włosy były zdrowe i wróciły do wcześniejszej długości. Tak jak sobie obiecałam, odłożyłam prostownicę i zażywałam wyciąg ze skrzypu i pokrzywy firmy Biograden. Włosy rosły szybciej i były zdrowe, jednak wróciłam do prostowania po kilku miesiącach. Od marca pragnę znów mieć długie włosy. Prostuję, suszę, myję codziennie. Używam szamponu, odżywki i maski gliss kur do suchych, bardzo zniszczonych włosów (ta czarna seria).Poza tym jakoś szczególnie nie dbam o włosy. Od 21.07 zaczynam pić drożdże i znów zażywać wyciąg ze skrzypu i pokrzywy. Prostuję teraz włosy bardzo rzadko, jednak nadal suszę. Dziś położyłam sobie maseczkę z takich domowych przepisów. Kupiłam również odżywkę z olejkiem aragonowym. Zobaczę czy będą efekty. Drugie zdjęcie robione było 23 grudnia 2013. Końcówki podcinane co ok. miesiąc.
#113 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z drugiej strony wizażanka Chimay też ma sztywne włosy, na które oleje nie działają. Jeśli chodzi o metodę OMO, to kto powiedział,że nakłada się ją na włosy przy nasadzie? Zauważyłam,że tak jak dla mnie oczywiste jest nakładanie odżywki od ucha, tak dla innym oczywiste jest nakładanie odżywki od nasady, co może sprawić, iż nawet nie przetłuszczające się włosy będą bardziej oklapnięte. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Silikony mogą obciążać. Kiedys nie wiedziałam co t jest silikon w kosmetykach a mialam czesto problem z wlosami, byly czesto obciązone. Na bank od silikonow, teraz kiedy ich unikam w szamponach i dozywkach problem zniknąl. Po kazdym myciu prykam gliss kurem - odzywka bez splukiwania, ktora ma silikony ale jest leciutka. zastawiam się czy nie wrocic do szamponu czy odzywki z silikonem i uzywac ale rzadko, nie za kazdym razem. Bo jednak wlosy mam zniszczone, rozdwajają sie dalej w niektorych miejscach. Tylko boje sie obciążenia...
#115 |
Zakorzenienie
|
co do tanich odżywek to ostatnio kupiłam isane niebieską (nawilżającą, pewnie testowałyscie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie niestety kosmetyki do włosów wystarczają na krótko, choć z oszczędności staram się nie nakładać ich dużo.Inne by się cieszyły, ale nie mój portfel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Wizażowy Kot Igor
|
A są
![]() W moim przypadku można by mówić o wtornej włosomanii. Trzy lata temu miałam rude sprężynki (naturalne) do bioder prawie. Niestety....lepsze jest wrogiem dobrego. W napadzie lenistwa, znudzona i zmęczona ogromem pracy, której takie włosy wymagają zgodziłam się na ( nie śmiać mi się tu! choć teraz sama już się z siebie śmieję, więc OK) ..trwałą półprostującą. Głupia, głupia Mija! Efekt był: spalone, wyłażące garściami gumowate włosy, ktore trzeba było skrócić do łopatek. Stan: strrrrrrrrraszny!Wstyd wyjść z domu. Stan na dziś: włosy uratowane, odrosły do pasa. Niestety, jak wie każda z natury ruda i lokowana- te włosy wymagają czasu i pracy. Z pokorą je przeprosiłam. Jak uzyskałam efekt: 1. Żadnych więcej zabiegów chemicznych. 2. Naturalną rudość i blask wydobywam płukankami, głównie ziołowymi. 3. Łykam Vitapill 4. Uwaga na suszarki! Nawet te jonujace. Suszę do momentu, że z włosów nie kapie a potem schną naturalnie ( w moim przypadku muszę myć rudy łeb po poludniu by doschnąć do wieczora) 5. Odżywki i szampony: używam na przemian linii Kerastase Oleo-curl ( ładny, ładny skręt ale cena.....), Goldwell Inner Effects ( takiej, jak dla kolorowanych, ta linia też odpowiednia jest dla suchych a niestety rude loki SĄ suche z natury. Uwaga na maskę- raz w tygodniu bo troszkę obciąża), serię Morroccanoil (od niedawna, rewelacja!). 6. Pasjami olejowanie ale głównie olejkiem arganowym. Nie za często bo mi olejki obciążają włosy. 7. Skrzyp sobie popijam. Smak nie rewelacyjny ale da się przywyknąć. Najlepszy z Herbapolu albo samemu sobie nazbierać gdzieś z dala od spalin. 8. Pamiętam o witaminach i minerałach. To chyba wszystko.... Życzę Ci mocnych, lśniących, długich włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Właśnie, przez jakiś czas nie suszyłam włosów wcale, ale teraz w wakacje wygodniej myć mi włosy rano, ale wtedy nie mam tyle czasu, żeby sobie swobodnie wyschły. mam suszarkę z chłodnym nawiewem. Myslicie, że spokojnie moge tak suszyć włosy prawie, że codziennie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Ale G AiK ( Garnier Avokado i msło karite) musiałam kupić, bo jest hitem na wizażu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.