Odkąd spadła mi porowatość włosów, mogę częściej sięgać po kosmetyki z olejami nasyconymi.
Skład:
Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Elaeis Guineensis Oil/Palm Oil, Behentrimonium Chloride, CI 17200/Red 33, Cocos Nucifera Oil/Coconut Oil, Hydroxycitronellal, Stearamidopropyl Dimethylamine, Theobroma Cacao Butter/Cocoa Seed Butter, Chlorhexidine Dihydrochloride, Benzyl Salicylate, Linalool, Isopropyl Alcohol, Caramel, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Glycerin, Parfum/Fragnance
Tradycyjnie zaczniemy już od analizy składu :) A ten jest bardzo ładny - mamy sporo emolientów, w tym olej palmowy na 3 miejscu w składzie, kawałek dalej olej kokosowy oraz masło kakaowe. Są także dwa antystatyki i nawilżająca gliceryna, ale na szarym, szarym końcu, tuż przed zapachem. Moje włosięta czują, że nie ma jej zbyt dużo ;) W odżywce znajduję się także potencjalnie wysuszający alkohol.
Konsystencja i zapach:
Odżywka jest dość rzadka, jasno-brązowa, mam wrażenie, że troszeczkę rzadsza, od wersji awokado i karite. Nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że będzie gęstsza ;) Zapach - czuję tu lekko kakao i czekoladę, kokosa nie wyczuwam. Przyjemny, lekki, nienachalny, nie wyczuwam go na włosach po zmyciu produktu.
Działanie:
Najważniejsze, czyli działanie. Mamy tu 3 oleje i masła nasycone - palmowy, kokosowy oraz masło kakaowe. Po spadku porowatości moje włosy dużo lepiej tolerują masła i oleje nasycone. Odżywka spisuje się na moich włosach bardzo ładnie. Są gładziutkie, przyjemnie dociążone, błyszczące i mięciutkie. Mam jedno zastrzeżenie, jeśli chodzi o tą miękkość - jak dla mnie są troszeczkę za miękkie - nie są spuszone, ale takie właśnie lekko za miękkie, zwłaszcza, jeśli używam odżywki co mycie. Dużo lepiej spisuje się, zaaplikowana raz na tydzień. Myślę, że powinna ładnie spisać się na suchych z natury włosach, ale raczej tych o niższej porowatości ;) Choć wysoka również może spróbować, jak się na nią natknie za granicą, nie jest droga ;) Lubi mnie lekko obciążyć, jeśli nałożę jej zbyt dużo lub na zbyt długo. Spokojnie wystarczy jej do działania dosłownie 5 minut.
Zamieszczam zdjęcie moich fal po użyciu odżywki.
Używam tego produktu od: ponad miesiąc
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1