|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My z Tż kupimy nowy wózek i fotelik do auta, ze względu na to, że te rzeczy będą bardzo eksploatowane. Z łóżeczkiem zrobimy rozeznanie. A co ciuszków, mam zamiar ile się da kupić w SH, trochę mi w tym pomoże pewnie mama, ze względu na mój brak czasu. Natomiast wiem, że moje babcie, brat i rodzice będą chcieli kupić coś nowego dla maleństwa, a że mamy bardzo dobry kontakt, to prostu wskaże im rzeczy, które będą mi przydatne np. leżaczek, kocyki, podgrzewacz itp. i niech kupują, konkretne rzeczy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niech każdy kupuje według własnego uznania, gdzie chce. Nie zgadzam się jednak, że wypadałoby kupić pierwszemu dziecku nowe ciuszki, bo to tak brzmi jakby nie wypadało kupować używanych lub skorzystać ze wsparcia rodziny/ znajomych, którzy mają już odchowane dzieci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Wtajemniczenie
|
Już skonczcie z tymi rybami,tak
![]() ![]() Wy już tak daleko jesteście,gdzie ja do 17 tygodnia ![]() ![]() Czasem trochę podbrzusze mnie pobolewa,jak na @,ale bardzo lekko.ale mdłości minęły ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam ochoty potem wysłuchiwać ze sobie kupuje nowe rzeczy a do dziecka poszłam do lumpka...jeżeli ktoś kupuje w lumpku bo lubi to nie widze problemu,ja nigdy nie kupowałam sobie,bo nie umiem grzebać i szukać, więc nie polece teraz kupić dziecku.
![]() |
#2075 | |||||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Ale fajne ciuszki masz! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tez nie rozumiem tej wypowiedzi. Jak to wypadaloby kupic nowe ciuszki?? Nie czuje sie wyrodna matka dlatego,ze moje dziecko ma czesc uzywanych ciuchow,ktore i tak wygladaly jak nowe,a mojemu niemowlakowi zwisa to i powiewa czy ja za ciuch dalam funta czy 20f. Wybieram rzeczy dobre gatunkowo. I stac mnie na utrzymanie dziecka. Jak mozesz porownywac kupowanie lekarstw czy jedzenia do kupowania ciuchow uzywanych??
![]() |
#2076 |
Rozeznanie
|
Olusia ja wcinałam pasztet z 2 dni non stop i myślałam, że mnie znajomi ukrzyżują
![]() ![]() Dla mnie widać gołym okiem albo coś jest zajechane albo nie, tak samo widać, czy ma plamę, dziurę. To tak jak z zakupem używanego samochodu albo nawet domu, trzeba wiedzieć na co zwracać uwagę. Moja święta zasada jest plama - nie biorę nie mam zamiaru nic wybielać i walczyć z tym. Nawet mam taką myśl, że jak mi się sfajda po szyję to po prostu przez ramię wywalę do śmieci taki burżuj będę ![]() Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-07-19 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kupować nowy płaszcz na 2 miesiące? :| To chyba głupie ale w takim wypadku chodzić w samym sweterku :P? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2078 |
Gang Iren
|
I jeszcze w temacie: sobie tez czasem kupuje w lumpie,chociaz stac mnie na nowe,ale lubie to,bo mozna znalezc oryginalne rzeczy,wyszukac perelki. I nie jest to zaden obciach,bo robia tak nawet ludzie ktorzy maja duza kase. I to nie jest kwstia oszczednosci na dziecku.
#2079 | |
Wtajemniczenie
|
Te chusty są strasznie drogie.bylam pare śni temu w sklepie dziecięcym popatrzeć na ceny fotelikow (sprzedaliśmy nasz w grudniu
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() O,a teraz na sztucznosci-jakieś purree w pudeleczku,z cebula ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozwiązanie- szukać czegoś na stronach z ogłoszeniami. A potem jak już się nie przyda podać dalej ![]() ![]()
![]() |
#2081 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gosia, co do lumpeksów, mam takie samo zdanie. Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-07-19 o 20:36 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2083 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Wtajemniczenie
|
Ja kurtkę nosilam rozpieta,tylko zakladalam taki duży,szeroki,welniany szal,żeby brzuch mi nie marzł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie przeszkadza mi że kupujecie w lupkach,i nie zrozumcie mnie żle,przecież w kilkunastu postach wyżej pisałam,że fajne ciuszki,jak potraficie to robić i lubicie to ok.
Nikogo nie nazwałam wyrodną matką,każda z nas ma inne podejście. Ja pracuje w salonie dziecięcym i dla mnie to normalne że przychodzą kobiety i kupują wyprawke,zostawiają 2000 zł i wychodzą,ja wiem ile co kosztuje dlatego szukam promocji i nie kupuje drogich ciuszków...pewnie moja szefowa będzie zła że nie kupie wszystkiego u niej ale wiem jakie mamy ceny ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2086 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Ja tam podziwiam dziewczyny, które sa w stanie cos sensownego znaleźć w SH. Mnie brakuje do tego cierpliwości.
#2087 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, co ma robić pas ciążowy? Warto mieć takie coś? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hosenko to Twoje pierwsze dziecko czy nastepne? Bo zakupy zrobiłaś same przydatne, bez "perełek" których sie nie używa ![]() Cytat:
Dla siebie czy dla dzieci, czy dla tż. Można super rzeczy wynaleźć, oryginalne z dawnych kolekcji, o których każdy już zapomniał ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Gang Iren
|
Jak moge wydac mniej na cos co mimo,ze uzywane wyglada jak nowe,to jasne,ze fajnie. Ale oszczednosc nie gra tu kluczowej roli. Nalog lumpeksowy pozostal mi z czasow Polski gdy nie mialam kasy i dlatego kupowalam w lumpach. Teraz kupuje glownie dlatego,bo lubie buszowac po takich sklepach czy popularnych tu carboot sale. Mozna dorwac oryginalne ciuszki,z kolekcji ktorych juz w sklepach nie ma.
![]() |
#2090 |
Rozeznanie
|
Dla mnie tłumaczenie typu co ludzie powiedzą, co powie teściowa czy sąsiadka, że sobie kupuję nowe a dziecku używane czy wpada, czy nie wypada jest strasznie zaściankowe. Tak jak porównywanie tego ciuchy z lumpeksu a liczenie się, że dziecko musi mieć lekarstwa i przy planowaniu należało się z tym liczyć - to jest bardzo "dziwne" porównanie. I nie jest to nawet kwestia jakiejś oszczędności a może bardziej priorytetów? Ja wolę sobie dobrze zjeść, iść do kina, kupić książkę, inny ściągnie z neta. Ktoś może mieć banie na wszystko nowe, ale kiedy wyraźnie pisze, że to nacisk rodziny to dla mnie to przykre.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Tym bardziej że kupując tam wybiera się ciuszki które wyglądają jak "nówki" bo przecież żadna z nas nie kupi dziecku czegoś co jest zniszczone,poplamione czy podziurawione... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Weź pod uwagę że mnóstwo ciuszków z ciucholandów jest gatunkowo dużo lepszych niż ciuszki nowe a tanie. Cytat:
![]() ![]() Pamiętaj że nie tylko "biedni" ludzie kupują używane rzeczy... Jeśli nie chcesz to nie kupujesz ale po co takie zasłanianie się że rodzina to rodzina tamto... Dziewczyno a czasami rodzina Wam nie zaplanowała kiedy możecie sobie dziecko zrobić? Aż brak słów jak czytam takie durne wypowiedzi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Wtajemniczenie
|
Ja tam kocham lumpeksy
![]() ![]()
![]() |
#2093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2094 |
BAN stały
|
Nie pisałam nic o Twojej rodzinie, nie muszę Cię znać bo nie piszę o Tobie a tylko wyraziłam swoje zdanie na temat Twojej wypowiedzi. Zresztą mniejsza o to szkoda nerwów masz swoje zdanie ja swoje i na tym lepiej zakończyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Wtajemniczenie
|
Jestem po wizycie u certyfikowanego (FMF) lekarza ginekologa.
I stwierdzam, że jestem bardzo bardzo bardzo pozytywnie zaskoczona. Moja ginekolog (nie znajdujaca sie na liscie certyfikowanych) mimo pozytywnych opini w calym rejonie, poswiecila na badanie przeziernosci karku i kosci nosowej z 10 min, mowiac "kosc nosowa jest, przeziernosc 1mm a wiec ok, powodzenia zycze". I to bylo jej badanie usg, koszt z wizyta 200zl. Inni lekarze ginekolodzy (bez certyfikatu) z mojej okolicy tez tyle samo licza za badanie prenatalne. Dla porownania i swojego swietego spokoju wybralam sie dzisiaj do jedynego jakiego znalazlam w powiecie lekarza z FMF. Badanie bez porownania! Badal mnie 40 min.! I to nie dowcipnie tylko przez brzuch (bylam zdziwiona bo poprzednim lekarzon ciezko bylo zobaczyc malucha przez brzuch, tym bardziej, ze mam tylozgiecie macicy). A tutaj facet z bdb sprzetem bez problemu. Wszystko powoli tłumaczył, pokazywał mi, mówił co i jak i dlaczego, tłumaczył co robi i co to wszystko oznacza itd. Na tym jego USG widzialam kazda kostkę malucha. Nie to co u zwyklego ginekologa wszystko wygladalo tak samo. Co najważniejsze - oprócz kości nosowej, przezierności karku, sprawdził też maluchowi długość kości udowych, kręgosłup, pęcherz moczowy, czy ma dwie nerki, czy przez łożysko i inne żyłki prwidłowo przepływa krew, czy jest odpowiednie ciśnienie krwi w pępowinie, gdzie i w jakim stanie jest łożysko, czy serce ma 4 komory, czy prawidłowo działa zastawka trójdzielna, jak wygląda czaszka, czy ma komplketne kończyny, czy żołądek i układ pokarmowy jest drożny, czy nie ma żadnej przepukliny, czy serduszko właściwie pracuje itp. Obliczył ryzyko. Dał mi chyba z 15 zdjęć USG i (tutaj zdziwienie) skasował za to wszystko jedyne 150zł.! A nie 200zł jak zwykli ginekolodzy, którzy tak naprawdę pracują na gorszym sprzęcie i oceniają badanie genetyczne na chybił trafił, badając jedynie kość nosową, przezierność i ewentualnie zastawkę. Na podstawie powyższej sytuacji jestem godna stwierdzić - jest różnica.
#2096 |
Rozeznanie
|
Lolita, Paula nie napisała nic obraźliwego. Nie przesadzaj to jej zdanie, skoro wyrażasz swoje poglądy na forum przyjmij, że ktoś może się z nimi nie zgadzać.
Tak samo jaki piszesz o tym, co sądzi Twoja rodzina, czy o tym jak się boisz co powie Twoja szefowa, że nie kupisz u niej wyprawki, każdy ma prawo to skomentować. Abstrahując od tematu zobaczcie co znalazłam jako zimowy bunkier bez konieczności wnikania w rozmiarówkę. Trochę kolory ubogie ale krój jak najbardziej do mnie przemawia. http://allegro.pl/wielofunkcyjny-kom...375254542.html Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-07-19 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |
BAN stały
|
Cytat:
Szukam czegoś podobnego tylko z rękawami ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 |
Rozeznanie
|
Mi chodzi o coś do wózka, że będzie w kombinezonie i przykryte w coś takiego. Czy jak ma kombinezon to już się nie przykrywa ? Kompletnie nie wiem czy zimą to się taką kołderką przykrywa jeszcze ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2100 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wydaje mi się że kombinezon i to "to coś" by było niewygodne dzidzia będzie wyglądać i czuć się jak pingwin ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.