Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-30, 08:11   #1591
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Lady przybijam piątkę! Nasza noc znowu zła A już tak pięknie spala. Budziła się dzisiaj chyba z 15 razy,w tym od 1 do 2.30 nie spala.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Charliz dobrze że z Ola wszystko w porządku.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 08:20   #1592
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Hej dziewczyny,melduje tylko,ze zyje.
Szklanko,bardzo dziekuje,ze pytalas o zdrowie Marciniaka
I dziekujemy za polroczkowe zyczenia Rowniez zyczymy wszystkiego najlepszego dla dzieciaczkow
Marcin zdrowy,ale ja dostalam w zeszlyn tygodniu straszny krwotok. Jak w dniu porodu, lozko,dywany,cale mieszkanie bylo we krwi. Jeszcze najmlodszy szwagier(9lat) sie u nas "wakacjowal" takze czasu jak na lekarstwo,bo pomocny to on nie byl;] A ostatnio czika,wiec duzo spacerujemy,od wczoraj burze i ciemno,aczkolwiek cieplo.
Sylwia,Ty to twarda sztuka jestes- i dobrze. Bartulo ma super mame, a maz i jego rodzinka niech se dalej w dupe wlaza:/ Bartulo mial swoje swieto,Ty nie ustapilas- gites majonez
Illusion,gratuluje kg spalonego,mi w 2 tygodnie spadlo 2,7kg, a wpadlo sporo grzeszkow. Ale motywacja jest Jestem jeszcze troche do tylu,a to "staroci" sie nie odnosze,bo juz wszystko powiedziane pewnie na ten temat i nieaktualne.
Pozdrawiamy

nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 08:23   #1593
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Ech co ja bym dala, zeby moj tak sie do przytulanek tulil, a jemu tylko cycusie w glowie, przy nich to moze spac godzinami
co sie dziwisz? facet przeciez

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Dziewczyny mój kuzyn jak był mały to węgiel z wiaderka przed piecem jadł
ja jak byłam mała- jakies 3 lata moze miałam to siedziałam u prababci pod stołem i łyżką wyzerałam sciane bo mieszkała w takim domu z opoki
Cytat:
a w kwestii samochodów to jest też tak jak np z mojej mamy. Ma lupko. Często coś przy nim robią. Jedna kobieta znajoma ma lupko. Od nowości nic do niego nie dołożyła. Tak że tak i tak jest. jak ktoś się zna to sobie poradzi z każdym
dokładnie, przy moim punciaku 10letnim teraz tylko przy tłumiku było spawane, a tak to nigdy nic a koledze taty juz dawno przestało sie oplacac dokładanie do auta...

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Melduję, że wróciłam znad morza Wyjazd udał się bardzo, pogoda była wymarzona. Oczywiście spiekłam się na raka

Lecę nadrabiać te milion stron
to super, jakies fotencje?

LADY- współczuje jedzeniowych problemów.... moze sie Pietraszko przekona jak zrobisz tak jak radzi ezzo? moze łapkami i na zasadzie wyboru?

FEWCIU- wspólczuje nocki

DELI- jacie, jakie Amelcia ma rzęsy....

pada są 23 st i czuje, ze zyje ale w nocy była masakra..... duszno, mały spocony przez sen sie rzucał, otworzyłam okno na całą szerokosc to sie kundle u sąsiadki rozjazgotały i mi go obudziły, usnąc nie mógł, myslałam, ze sie wsciekne

juz jest za drzwiami od pokoju.... nie nadążam go zawracac a ostatnio ulubiona pozycją jest "stanie na głowie"- wyprostuje nogi w rozkroku, ręce tez i głowę o podłoge opiera

chyba musze sprzedac bujak- od trzech tygodni stoi pod stołem zapomniany
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 08:27   #1594
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
wątpie ze bedzie burza.. 30stopni...

ech..a Amelka? Amelka bez misia nie uśnie

o i takie jeszcze dzis zrobilam ;p Aloha ciocie! : D
ja bym chciała nauczyć Maję przytulania i nie chce
Kobieto, ja Ci współczuję, jak Amelka bedzie panienką, to się od potencjalnych kandydatów na zięcia przez te rzęsy nie opędzisz :p
Cytat:
Wczoraj pytałąm elllmi o taka babkę co to w ciąży jest już półtora roku. Wiecie że ludzie gadają już nawet w moim mieśćie? U fryzjera?! Że fenomen w P. chodzi. Dla mnie osobiście to masakra raz takie udawanie ale z drugiej strony jej coś z głową się podziało. CHciała przy sobie zatrzymać gościa to na dziecko. Gościu rzeczy pokupował a tu jak miała w grudniu rodzić tak ni chu chu. Facet poszedł w piz du a ona utrzymuje że dziewczynka będzie i rodzina nic z tym nie robi. Żadnej pomocy dla niej. Masakra.

Cytat:
Hej dziewczyny Melduję, że wróciłam znad morza Wyjazd udał się bardzo, pogoda była wymarzona. Oczywiście spiekłam się na raka

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Lady przybijam piątkę! Nasza noc znowu zła A już tak pięknie spala. Budziła się dzisiaj chyba z 15 razy,w tym od 1 do 2.30 nie spala.

.
kurcze... może ten upał tak daje w kość Waszym dzieciaczkom?

Charlitz,
dobrze, że wszystko ok,

Delicjanko, fajny ten projekt domu
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 08:37   #1595
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kurde!!! Miało być u nas dzisiaj 20 stopni, a teraz prognoza na pulpicie mi pokazuje... 27. Nosz co za cholera! Ta pogoda nie umie się jakoś wyśrodkować, albo za zimno, albo za gorąco, czemu nie może być codziennie np 24?!

I teraz nie wiem, czy pojedziemy z małą obejrzeć te samochody. Znaleźliśmy jeszcze 2 po drodze z Ostródy do Nowego Miasta Lubawskiego...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 08:39   #1596
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Treselleo KRS to numer organizacji pożytku publicznego,to na co się oddaje jeden procent podatku. Nie można go już teraz wpisywać.
aaaaa, no tak
Cytat:
Treselleo i jeszcze jedno. Nie dostaniesz kary. Nawet jakby Cię wezwali,to kazaliby złożyć korektę i zapłacić ewentualne odsetki. Ale żadnej kary,do której potrzebny ewentualny czynny żal,nie mogą tu zastosować,ponieważ złożyłaś rozliczenie,ale niepełne.
dziękuję, że rozwiałaś wszystkie moje wątpliwości

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
nie wiem co z nim robic coraz bardziej mnie to niepokoi , ze on nic nie je......nawet kaszek a mam wrazenie, ze mleka w cycach coraz mniej
Cytat:
no tylko ze jak on widzi lyzeczke/butle/niekapka czy cokolwiek co nie jest cycem (mamy tez przeogromny problem z lekami) to zaciska paszczke i koniec..... tak samo z siateczka, przykladalismy do buzki to od razu niemal histeria no bedziemy probowac, wyjscia nje mamy przeciez, ale zdolowalo mnie to mega
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Lady a probowalas do miseczki nalozyc jakis deserek, cz papke marchewkowa i pozwolic mu sie w tym lapkami upaplac, wiem, ze to gwarantowany balagan, ale moze w ten sposob zachwyci?
Moj w sumie ladnie zjada, ale my die tak bawimy jedzonkiem, a to troche lapkami. A to pozwole mu samemu lyzeczke poobslugiwac iwidze, ze jemu to sie coraz bardziej podoba.
bardzo dobry pomysł, pamiętaj Lady, że on ma na tym etapie próbować, więc choćby wylizać sobie łapki, na pełne posiłki ma czas
Podobno niejadków nie wolno wkładać do leżaczka, fotelika, wkładać śliniaka id. bo one już kojarzą, że będzie karmienie i z automatu jest na nie. Bierze się takiego dzieciaczka, kiedy zbliża się pora karmienia, na swoje kolanka i daje mu chociażby ze swojego palca jakiejś papki, tak do oblizania. Dlatego też na początku nie opłaca się korzystać ze słoiczków, lepiej samemu ugotować i mieszać ze swoim mlekiem bo jego smak zna(próbowałaś już tze swoim mlekiem?)

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Żadna z Was mi nie odpowie nic na temat "rzucania" i tarmoszenia jednej nogi??
moja się nie tarmosi, ale jak macha sobie w górze nóżką to zawsze tylko prawą...ale chyba nie oto Ci chodzi

Cytat:
U nas sie zrobilo chlodniej i pietraszko postanowil buszowac..... Buszuje od 1 padamy na ryjki
Ranyyyyyyyy niech on juz zasniiiiieeeeeeeee

Cytat:

coś chyba w nocy było w powietrzu, bo moja też miała przerwę nocną od 2 do ok 3, a od 6 na nogach (teraz dosypia...)

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2013-07-30 o 08:42
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 08:43   #1597
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
podpinam się po pytanie
Czytałam gdzieś, że od 6 miesiąca już można , ale jak to jest to nie wiem

Cytat:
U nas sie zrobilo chlodniej i pietraszko postanowil buszowac..... Buszuje od 1 padamy na ryjki

Debrah, widzisz, kurcze przynajmniej te pol sloiczka wcisniesz, nam przez ostatni tydzien sie udalo pol lyzeczki dyni z ziemniakiem i to czatowanie az w koncu otworzy paszczke i wyscig kto szybszy a najlepsze jest to, ze on marchewe i ziemniaka calkiem ladnie zjadl, potem mu sie nagle odwidzialo i koniec, jesc nie bedzie. Moze wrocic do samej marchewy?
Hope flipsy ciamra, sprobowalam mu dac jedzenie ze sloiczka na flipsie to oderwal ten kawalek wyrzucil i zjadl czystego chrupka pewnie przypadek, ale jestem sklonna juz uwierzyc we wszystko

Biedny Pietraszko i Wy
A tego banana dałaś mu jak był głodny/ W tej książce oBLW jest napisane, żeby dziecko sadzać do jedzenia jak jest najedzony, to wtedy będzie miało ochotę na zabawę i w ten sposób poznawanie jedzenia .

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
meduzka, mój Olesław też mnie zastanawia bo: jak trzymam ją na rękach, to sobie macha prawą nogą. Nigdy lewą. jak usypia to też tą prawą nóżką tak kopie.
Ale z drugiej strony jak sie przekreca na brzuch to tylko przez lewe ramię

dziewczyny co sie strachu najadłam czuje sie jak g. bo to żaden odpoczynek takie nocne czuwanie, jak tylko sie poruszyła to sie zrywałam z wyra jak oszalała! Ale wszystko jest ok, Ola ładnie spala , teraz sie śmieje i sobie gaworzy.
Uff, kamień z serca

Cytat:

Super, że wyjazd udany

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,melduje tylko,ze zyje.
Szklanko,bardzo dziekuje,ze pytalas o zdrowie Marciniaka
I dziekujemy za polroczkowe zyczenia Rowniez zyczymy wszystkiego najlepszego dla dzieciaczkow
Marcin zdrowy,ale ja dostalam w zeszlyn tygodniu straszny krwotok. Jak w dniu porodu, lozko,dywany,cale mieszkanie bylo we krwi. Jeszcze najmlodszy szwagier(9lat) sie u nas "wakacjowal" takze czasu jak na lekarstwo,bo pomocny to on nie byl;] A ostatnio czika,wiec duzo spacerujemy,od wczoraj burze i ciemno,aczkolwiek cieplo.
Sylwia,Ty to twarda sztuka jestes- i dobrze. Bartulo ma super mame, a maz i jego rodzinka niech se dalej w dupe wlaza:/ Bartulo mial swoje swieto,Ty nie ustapilas- gites majonez
Illusion,gratuluje kg spalonego,mi w 2 tygodnie spadlo 2,7kg, a wpadlo sporo grzeszkow. Ale motywacja jest Jestem jeszcze troche do tylu,a to "staroci" sie nie odnosze,bo juz wszystko powiedziane pewnie na ten temat i nieaktualne.
Pozdrawiamy

ojej, współczuję , a dlaczego dostałaś takiego krwotoku ?
Gratki za zrzucone kg

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 08:49   #1598
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Debrah, widzisz, kurcze przynajmniej te pol sloiczka wcisniesz, nam przez ostatni tydzien sie udalo pol lyzeczki dyni z ziemniakiem i to czatowanie az w koncu otworzy paszczke i wyscig kto szybszy a najlepsze jest to, ze on marchewe i ziemniaka calkiem ladnie zjadl, potem mu sie nagle odwidzialo i koniec, jesc nie bedzie. Moze wrocic do samej marchewy?
Hope flipsy ciamra, sprobowalam mu dac jedzenie ze sloiczka na flipsie to oderwal ten kawalek wyrzucil i zjadl czystego chrupka pewnie przypadek, ale jestem sklonna juz uwierzyc we wszystko

Przez ostatni tydzień nawet tego pół słoika nie zjadła - raz - przy jogurcie z hippa - i koniec.
Chrupki kuku nie zje sama. Jak trzymam memla, ale z krzywą miną.

Lady - piszę o tym z dziewczynami na wątku "wszystko co chciałybyście wiedzieć" - dużo rad mi dają, zajrzyj.
A Pietraszko coś pije? on też butli nie chce? macie kubeczek?
Ja będę moją maliznę uczyć picia z kubeczka Aventu.

Cytat:
meduzka, mój Olesław też mnie zastanawia bo: jak trzymam ją na rękach, to sobie macha prawą nogą. Nigdy lewą. jak usypia to też tą prawą nóżką tak kopie.
Ale z drugiej strony jak sie przekreca na brzuch to tylko przez lewe ramię

dziewczyny co sie strachu najadłam czuje sie jak g. bo to żaden odpoczynek takie nocne czuwanie, jak tylko sie poruszyła to sie zrywałam z wyra jak oszalała! Ale wszystko jest ok, Ola ładnie spala , teraz sie śmieje i sobie gaworzy.
Meduza: moja też częściej macha jedną nogą - pisałam o tym.
Tak samo jak Ola Charliz.

Charliz: super, że wszystko w porządku!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 08:56   #1599
iffonka7
Zadomowienie

Nie miałam wczoraj siły nic pisać, tylko was czytałam, wyjazd do samego centrum śląska w samochodzie bez klimy to było dla mnie jak zabójstwo.

Lady trzymam kciuki za Pietraszka żeby wyzdrowiał i zaczął jeść.

Mój Bartuś na razie na szczęscie bardzo ładnie je jak widzi łyżeczke to zaraz buzke otwiera, mam nadzieje że mu się nie odwidzi.

Ja jestem właśnie w trakcie sprzedawania 20 letniego golfa 3, jakaś masakra ludzie widzą że 20 lat ma a oczekują że wszystko będzie na picuś glancuś jak w 2 letnim.

Mój maluszek odkrył dzisiaj że można robić samolocika

Co to onzacza jak dziecko daje raczki do tyłu tzn tak jak gdyby małysz np jak go trzymie przodem do świata.
Stary 2013-07-30, 08:59   #1600
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć dziewczyny..my już po śniadanku i lecimy na spacer..przed czika jeszcze.
U nas nic ok jeśli chodzi o Antonia...od 22 do 5 spał..ale za oknem u sąsiada impreza...
chlopak był w kiciu..za jakieś tam kradzieze..przed ostatnia odsiadka zmajstrowal dzidzie dziewczynie...teraz jak wyszedł chuba gdzieś w maju..to ją ściągał z Polski gdzieś (bo ona miała inngo ale ja kopnął w d....pe i wyjechał, a ona został dzieckiem bez środków..)..więc tatuś po wyjściu się poczuł i ściągnął tu mamusie z dzieckiem...najpierw dzień w dzień piwko o grile na balkonie...a,w nocy..to dopiero się nasłuchamy z mężem...wszystko widzę bo mam okno w okno ...dziecka prawie nie widać..więcej słychać...jeszcze nie widzialam ich na spacerze..a dziecka żeby chodziło. Raczkuje tylko czasem bo betonie na balkonie (ma ponad 1,5 roku)..dodam że mieszka tu też chłopaka ojciec ale dra ze sobą koty...i wczoraj się osiedlili na podworku..ona ..on..dziecko i jakaś para..cały dzień muzyka głośno..grilll...a po 22 głośna muzyka nadal..oni nachlani..albo i nacpani...ojciec jego przyszedl(chodzi o kulach) a synek siekiera mi przed oczam macha....dobra jakoś usnelismy...
3.33....panienka lata..rzuca takim miechem ze szok...raz za razem...on lata za nia -ucisza..a w domu ojciec co ich chyba nie chce wpuscic..ona wyzywa ojca od najgorszych....jeju szok....krzycza oboje zeby na policje nie dzwonil..musialam okno zamknac....czika za oknem..dusze sie ale przynajmniej ciszej..leze 30min..a to trwa..niw wytrzymalam..zadzwoniłam na policje...w końcu cisza.
..pojechali a ona zniw zaczyna mordę drzeć...:banghead:
W koncu chłopak ja ucisza...i chyba śpi ..nawalila sie jak nie wiem...potem dziecko zaczęło płakać..spało na górze...szkoda gadać..patologia.
Tz ma mu dzis zwrocic uwage..ja p...le takich sasiadow...żal mi dziecka..wczoraj ojciec go tak podrzucał do góry że myslalam że mu kregoslup złamie...a potem za nogi go złapał i krecil się w kółko..-taka k...wa zabawa z 1.5 rocznym dzieckiem...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-07-30 o 09:02
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 09:16   #1601
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

No bez wody, bo w pt wieczorem rura pod piwnicą pękła, a w tym kraju znalezienie osoby chętnej do pracy graniczy z cudem :/

Historie z konikiem polnym - fuj

W nocy padało i jest chłodno teraz, fajnie. P. wieczorem składał łóżko chyba do 22:30, a Agatka... poszła spać z tatą a ja u mamy z dorotką spałam. Jestem mega niewyspana, bo spalam na fatalnym łóżku a młoda zajęła cały środek.

Doczytuję was, ale wybaczcie, nie będę cytowała, nie mam weny :/ zaraz prysznic i na reh lecimy.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Lady, może faktycznie dopraw to jedzenie - sól ziołowa, same zioła (bazylia, mięta lekkomajeranek, oregano - coś wyraźnego), czy nawet odrobinę normalnej soli - niestety są dzieci które nie chcą jałowego jedzenia, tak jak są ludzie którzy uwleibiają pikantne smaki i już.

I... chybabym próbowała dawać do dzioba wszystko, co jesz - wiadomo, nie colę i chipsy i frytki ale próbowałabym, niech poznaje smaki. Posmakowanie nie zaszkodzi w takiej sytuacji, mam wrażenie, a może pomóc.

Charlizz, jeszcze nie doczytałam jak sprawy, ale tak czy siak mnie wczoraj nie było :/ nie miałam netu u mamy. Natomiast na przyszłość - same wymioty pojedyncze nic nie znaczą, dorosły też czasem chluśnie, oczyszczając żołądek, i nic. Blogerki Borysek tak zrobił kiedyś. Natomiast po całym słonecznym dniu (i to nawet nie na słońcu, ale w upale w ogóle) to waro się skonsultować (szkoda, że trafiłaś na babsztyla!) jednak. Na pewno dopajanie, na pewno chłodne okłady na ręce/nogi - tak jak przy temperaturze.

Black, myśmy scenica też szukali, fajne autka. Stanęło na megance, bo akurat się dobra trafiła. Ale mąż dobre pół roku szukał.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Ninagg, co kupowałas na all bo mi nie znalazło?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 09:16   #1602
ania13.03
Zadomowienie

Przede wszystkim wspolczuje nieprzespanych nocek i problemow z niejadkami tez. Lady, fewciu -

Black co za k...s z tego typa! tyle czasu zmarnowane i jeszcze w taka czike jechac, zeby zlom obejrzec Mam nadzieje, ze szybko znajdziecie cos fajnego.

Mysmy w Pl tez taka starsza bmke mieli i Tz ja kochal tyle, ze tutaj nie byloby nas stac na utrzymanie takiego auta. Ubezpieczenie by nas zjadlo. Tutaj najpierw mielismy polo i ledwo co sie wozek Gabi do bagaznika miescil Teraz mamy skode fabie i tfu tfu jestesmy baardzo zadowoleni Ale ubezpieczenie takiego nieduzego autka za rok to i tak blisko 1000 funtow

nomen
no wlasnie, skad taki krwotok Mam nadzieje, ze wszystko juz ok

Ewik witaj z powrotem Super, ze wakacje udane! Dolaczam do pytania o foty

charlizz suoer, ze juz lepiej

Aaa moja Lila lezy i pierwszy raz tak porzadnie obraca Sophie juz myslalam, ze sie nia nigdy nie zainteresuje

A, Hope masakra z ta kobieta! Szkoda, ze rodzina nie chce jej pomoc

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2013-07-30 o 09:32
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 09:43   #1603
Ewik86
Zakorzenienie

Ojaciepierdzielę, musiałyście tyle pisać?! Toż oczy mnie już bolą od tego czytania

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a ja myslalam o was wczoraj tak intensywnie ze az sama mialam sen ze jedziemy nad morze i cala droge (caly sen) myslalam czy tylko wszystko wzielam
spokojnej podrozy...
pewnie powoli dojezdzacie...
Nieźle
A podróż nad morze była tragiczna - korek z 15 km. Jechaliśmy 7 godzin. Na miejscu byliśmy dopiero po 13

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
czesc kochane! ja pochrzcielnie jem rosoł, mały buszuje na podłodze, zaraz wybywam do rodziców, gdzie są moi dziadkowie i wujek.

powiem tyle- tesciowie Laurki przy moich odpadają w przedbiegach nie raczyli nawet na msze isc, a dla przypomnienia- mieszkamy w jednym domu. bede wulgarna- lata mi to jak kilo kupy u dupy. Mąż chyba tez przerabiany jest przez mamusie, bo juz wczoraj wieczorem zaczął szurac a dzis wielką łaske zrobił, że poszedł i stał ze mną i dzieckiem.

no, to zjadłam i jade, dzis swięto mojego synka, wiec nastroju sobie psuc nie zamierzam
Masakra z tymi teściami. W głowie mi się nie mieści takie prostackie zachowanie

Fotki dodam jak już je przeniosę na kompa

Charlizz dobrze, że z Olą już lepiej.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 09:50   #1604
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
nie ma cziki!!!!!
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Super sprawa, jak Ola skończy jeść to zabieram w sekundzie myję i na suszarkę. I to ma takie fajne 3 mm dziurki. Mała wysysa fajnie i to jak smoczek całe do buzi wkłada i ssie.
troche mnie martwi ze to jak smoczek a moj smoczka absolutnie niet

Cytat:
Na kształt smoka, ale jak przyłoży do buzi i poczuje inny smak to będzie próbował, no takie jest założenie. Moja Ola w czasie jak z tego zaczeła korzystać to tylko mleko z butelki piła. Nic innego żadnej kaszki, picia, wody, soczku nie chciała z butelki. Przez to przekonała się do picia soczków potem przeszła rozcieńczona woda z sokiem itp. Tzn kaszki do tej pory je tylko z łyżeczki, ale z tego akurat się cieszę.
ale skoro ma pomoc w piciu czegokolwiek z czegokolwiek to chyba kupie

Cytat:

pisałam to już??? powtarzam się
ja tez to pamietam

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A, takie pytanie do Was[/B] - kiedy szczepiłyście ostatnią dawką WZW B? Bo my jesteśmy umówieni na jutro, ale wszędzie jest napisane, że po 6 miesiącach od urodzenia, a Oliwia jeszcze nie ma 6 miesięcy... Więc nie wiem, dlaczego lekarz jutro kazał nam przyjść?
my jeszcze nie szczepilismy a mamy juz prawie 7,5 miecha
ale jakos niedlugo trza sie wybrac

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Piotrek z tego pianinka najbardziej lubi te sznurki do wiązania
u nas identyko!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 09:56   #1605
charlizz
Zadomowienie

nomen, skąd ten krwotok?

Neti, niezła patologia! W Sulejowku mieszka taka, co ze mną pracowała. Ona też niezła patusiara, w ciążę zaszła a na przerwie szlugi dalej jarała , bo jak nie pali to sie stresuje i dla dziecka niedobrze. Wstyd mi było z nią gadać, bo ona rzucała ciągle mięsem "ku...a ja pier...le..." a jak mi sie żaliła, że słabo bo ona małych dzieci nie lubi, bo to ją "wku... jak jape drze" i "najlepiej jakby sie urodziło już takie odchowane" to w ogóle zaczęłam ją omijać, bo ja nie mogę takich rzeczy słuchać i wstyd mi normalnie było za nią , bałam sie, że ktoś pomyśli że ja sie z nią koleguje -.- w dodatku nie zmienię jej podejścia, więc lepiej tego nie słuchać, bo potem człowiek sie dręczy, że są tacy ludzie a dzieci cierpią!

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

czytała któraś Kobiety Dyktatorów?

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 09:58   #1606
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja będę moją maliznę uczyć picia z kubeczka Aventu.
jakies wskazowki? jak bedziesz to robic? bo moj nie chce, tzn chce - ale sie bawic tym ustnikiem. o piciu nawet nie pomysli

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
U nas nic ok jeśli chodzi o Antonia...od 22 do 5 spał..ale za oknem u sąsiada impreza...
o matko, biedna dzidzia

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Teraz mamy skode fabie i tfu tfu jestesmy baardzo zadowoleni Ale ubezpieczenie takiego nieduzego autka za rok to i tak blisko 1000 funtow
ale to oc + ac, tak?

Cytat:
Ola śpi w najlepsze , zadzwoniłam na pogotowie by sie poradzic, dla świętego spokoju... a baba do mnie z mordą normalnie jak na jakąś małolate która trzymała dziecko na słońcu w samo południe! żadnej rady typu dać pić, zrobić okład tylko kazała dziecko ubrać i zawieźć do pediatry, żeby obejrzał. No ale jak ona rzygnęła tylko raz i śpi już ponad godzinę to mam ja budzić i ładować w samochód? Dopiero histerii dostanie

Cytat:
wątpie ze bedzie burza.. 30stopni...

ech..a Amelka? Amelka bez misia nie uśnie

o i takie jeszcze dzis zrobilam ;p Aloha ciocie! : D

Cytat:
a co wczoraj moj szwagier zrobil, laski, jak sie wkurzylammmmmmmm ;o ma dwójke dzieci to niech sie nimi zajmie a nie bedzie mi radzil itd. Sluchacie dal małej ....................MACZU GE! takie chipsy;> no myslalam ze go zabije, dobrze ze Amelka nie wziela jeszcze do buźki, ale jak jej zabralam to plakala bida.. no weź.......ech. ich pomoc.............. ;]

Stary 2013-07-30, 10:05   #1607
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Black, postanowiłam obserwować Ole, jeśli cokolwiek sie stanie to od razu jadę, na razie śpi już prawie 2 godziny, więc nie zamierzam jej budzić.

I jak Ola?
Stary 2013-07-30, 10:06   #1608
YellowSheep
Rozeznanie

hej!

nie mam pojęcia co u Was, mam do nadrobienia 20 stron mały ostatnio daje w kość, idzie spać o 23 a wstaje o 7 no i generalnie na nic nie mam czasu. Nie wiem co się mu tak poprzestawiało bo był zawsze wielkim śpiochem, potrafił wstawać o 12, skończyło się ponadto wymaga 100 % mojej uwagi, i oczywiście to moja wina, gdyż ciągle z nim jestem, za dużo ze mną przebywa a lęk separacyjny został wymyślony na potrzeby internetu i głupich matek. Grr!

Lecę nadrabiać, może mi się uda, pogoda dziś odpuściła i w końcu jest znośnie, bo wczoraj na termometrze miałam 38 stopni w cieniu
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:08   #1609
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
nomen, skąd ten krwotok?

Neti, niezła patologia! W Sulejowku mieszka taka, co ze mną pracowała. Ona też niezła patusiara, w ciążę zaszła a na przerwie szlugi dalej jarała , bo jak nie pali to sie stresuje i dla dziecka niedobrze. Wstyd mi było z nią gadać, bo ona rzucała ciągle mięsem "ku...a ja pier...le..." a jak mi sie żaliła, że słabo bo ona małych dzieci nie lubi, bo to ją "wku... jak jape drze" i "najlepiej jakby sie urodziło już takie odchowane" to w ogóle zaczęłam ją omijać, bo ja nie mogę takich rzeczy słuchać i wstyd mi normalnie było za nią , bałam sie, że ktoś pomyśli że ja sie z nią koleguje -.- w dodatku nie zmienię jej podejścia, więc lepiej tego nie słuchać, bo potem człowiek sie dręczy, że są tacy ludzie a dzieci cierpią!

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

czytała któraś Kobiety Dyktatorów?

Może to ta sama?.tesciowa pracuje tu w szkole...to zna jej nazwisko

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:09   #1610
charlizz
Zadomowienie

Blogerko, pisałam już - noc przespana , a dziś jest pogodna, więc chyba ok.

Stary 2013-07-30, 10:10   #1611
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Lady - wiesz, my mamy dokładnie tak samo. Próbuję po prostu wciąż i wciąż. Z tymi kaszkami to nie pisałabym "nawet kaszek" - kaszka jest chyba trudniejsza do zjedzenia (mówię o konsystencji takiej którą dajesz łyżeczką) bo to takie grudkowate i od razu odruch wymiotny jest.

Obiadek z królikiem (blogerki przykład) u nas jest fe, ani jednej łyżeczki nie chce. Z owocem w siatce nie wie co ma robić, krzywi się jakby jej cytrynę dać a potem tym rzuca.
Dla odmiany gdy jest głodna i ją biorę żeby dać jej uu to aż się trzęsie z radości i nie może się doczekać.

Przez ostatni tydzień może 2 razy (!) cokolwiek zjadła, ale nigdy więcej niż pół małego słoiczka (ostatnio zjadła jogurt z bobovity pół, drugiej połowy na następny dzień już nie ruszyła), poza tym wszystko wylądowało w śmieciach...
u nas na poczatku tez tak bylo, ze tylko 3 malutkie lyzeczki, i wolal dopic mlekiem, ale kaszke robilam na poczatku taka wodnista i butla ze smoczkiem do kaszki podawalam i do tego owoc i to mu bardziej smakowalo niz mleko - ale coz, nutramigen rarytasem nie jest
pozniej zaczal jesc ze smakiem sloiczki z owocem, ale mu zawsze jako deserek po takim kroliku czy innym podawalam wiec nic dziwnego, tez niebo a ziemia jesli chodzi o smak wiec z radoscia jadl slodkie.
aha, mamy drugi sloiczek, indyk z dynia z hippa bodajze, zjadl 2/3 duzego

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Blogerko, pisałam już - noc przespana , a dziś jest pogodna, więc chyba ok.

no to suer
Stary 2013-07-30, 10:12   #1612
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
ale to oc + ac, tak?
musze meza spytac

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:23   #1613
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
chlopak był w kiciu..za jakieś tam kradzieze..przed ostatnia odsiadka zmajstrowal dzidzie dziewczynie...teraz jak wyszedł chuba gdzieś w maju..to ją ściągał z Polski gdzieś (bo ona miała inngo ale ja kopnął w d....pe i wyjechał, a ona został dzieckiem bez środków..)..więc tatuś po wyjściu się poczuł i ściągnął tu mamusie z dzieckiem...najpierw dzień w dzień piwko o grile na balkonie...a,w nocy..to dopiero się nasłuchamy z mężem...wszystko widzę bo mam okno w okno ...dziecka prawie nie widać..więcej słychać...jeszcze nie widzialam ich na spacerze..a dziecka żeby chodziło. Raczkuje tylko czasem bo betonie na balkonie (ma ponad 1,5 roku)..dodam że mieszka tu też chłopaka ojciec ale dra ze sobą koty...i wczoraj się osiedlili na podworku..ona ..on..dziecko i jakaś para..cały dzień muzyka głośno..grilll...a po 22 głośna muzyka nadal..oni nachlani..albo i nacpani...ojciec jego przyszedl(chodzi o kulach) a synek siekiera mi przed oczam macha....dobra jakoś usnelismy...
3.33....panienka lata..rzuca takim miechem ze szok...raz za razem...on lata za nia -ucisza..a w domu ojciec co ich chyba nie chce wpuscic..ona wyzywa ojca od najgorszych....jeju szok....krzycza oboje zeby na policje nie dzwonil..musialam okno zamknac....czika za oknem..dusze sie ale przynajmniej ciszej..leze 30min..a to trwa..niw wytrzymalam..zadzwoniłam na policje...w końcu cisza.
W koncu chłopak ja ucisza...i chyba śpi ..nawalila sie jak nie wiem...potem dziecko zaczęło płakać..spało na górze...szkoda gadać..patologia.
Tz ma mu dzis zwrocic uwage..ja p...le takich sasiadow...żal mi dziecka..wczoraj ojciec go tak podrzucał do góry że myslalam że mu kregoslup złamie...a potem za nogi go złapał i krecil się w kółko..-taka k...wa zabawa z 1.5 rocznym dzieckiem...
Boże brak słów. Najbardziej dziecka szkoda. Ja też mam taką koleżankę imprezowiczkę. Brat opowiadał, że ostatnio u niej był przed samym porodem a podchmielona. Z pierwszym też leczyła się piwem (no bo w ciąży lekarstw nie można!!!) i paliła, dziewczynka urodziła się malutka. Zresztą do tej pory tam są pieniądze na alko a nie na jedzenie dla dziecka. A do tego wkurzyła mnie nie miłosiernie, bo dałam mamie 2 reklamówki ciuszków po Oli, żeby jej dała . To mama ją kiedyś spotkała i mówi, żeby sobie przyszła po te ubranka, myślicie że przyszła. Jakby jej zależało to by choćby brata wysłała. Dałam jej czas do końca tego tygodnia jak nie przyjdzie to zabieram ciuszki i sprzedaję. A porzyczyć do mojego taty 10 zł to umiała przyjść. A mojego ojca to bym zje.ala o to, bo powinien iść i jej coś kupić do jedzenia, żeby dziecko zjadło. A najgorszae jest to, że to moja troszkę dalsza rodzina, ąż wstyd się przyznawać.

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42013600]No bez wody, bo w pt wieczorem rura pod piwnicą pękła, a w tym kraju znalezienie osoby chętnej do pracy graniczy z cudem :/

Historie z konikiem polnym - fuj

W nocy padało i jest chłodno teraz, fajnie. P. wieczorem składał łóżko chyba do 22:30, a Agatka... poszła spać z tatą a ja u mamy z dorotką spałam. Jestem mega niewyspana, bo spalam na fatalnym łóżku a młoda zajęła cały środek.

Doczytuję was, ale wybaczcie, nie będę cytowała, nie mam weny :/ zaraz prysznic i na reh lecimy.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Lady, może faktycznie dopraw to jedzenie - sól ziołowa, same zioła (bazylia, mięta lekkomajeranek, oregano - coś wyraźnego), czy nawet odrobinę normalnej soli - niestety są dzieci które nie chcą jałowego jedzenia, tak jak są ludzie którzy uwleibiają pikantne smaki i już.

I... chybabym próbowała dawać do dzioba wszystko, co jesz - wiadomo, nie colę i chipsy i frytki ale próbowałabym, niech poznaje smaki. Posmakowanie nie zaszkodzi w takiej sytuacji, mam wrażenie, a może pomóc.

Charlizz, jeszcze nie doczytałam jak sprawy, ale tak czy siak mnie wczoraj nie było :/ nie miałam netu u mamy. Natomiast na przyszłość - same wymioty pojedyncze nic nie znaczą, dorosły też czasem chluśnie, oczyszczając żołądek, i nic. Blogerki Borysek tak zrobił kiedyś. Natomiast po całym słonecznym dniu (i to nawet nie na słońcu, ale w upale w ogóle) to waro się skonsultować (szkoda, że trafiłaś na babsztyla!) jednak. Na pewno dopajanie, na pewno chłodne okłady na ręce/nogi - tak jak przy temperaturze.

Black, myśmy scenica też szukali, fajne autka. Stanęło na megance, bo akurat się dobra trafiła. Ale mąż dobre pół roku szukał.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Ninagg, co kupowałas na all bo mi nie znalazło? [/QUOTE]

Wcoraj wywiązała się gadka na temat siateczek i ja się pochwaliłam, że jak wy kupowałyście siateczki w biedrze to ja kupiłam takie coś i jestem w 1000000 % zadowolona. Wygodne, bo nie muszę się męczyć z domywaniem siateczki itp. no i bardziej higieniczne dla mnie jest.
http://www.kidsmebaby.com/productdetail.php?id=1&g=4
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:38   #1614
marsi11
Zakorzenienie

o ray dziewczyn ja po tej burzy dopiero teraz z szafy wyszłam ze strachu

wczoraj jak mi je%$bło w chałupę to chciałam krzyczeć ale że dziedzica przy piersi trzmymałam to wiedziałam,że nie wypada
gacie miałam pełne, siedziałam oparta w sypialni o wezgłowie łóżka, jak pieprznęło to dom się zatrząsł, dziś bolą mnie mięśnie karku- tak się napięłam ze strachu
Samuel z kuzynem zbiegli z góry z krzykiem i spali w salonie na kanapie
masakra byla

a ze śmieszniejszych rzeczy to moje dzikuskie dziecko jadlo dziś pomidora i ogórka- był taki krzyk przy śniadaniu że nie było wyjścia,musiałam mu dać
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:41   #1615
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Boże brak słów. Najbardziej dziecka szkoda. Ja też mam taką koleżankę imprezowiczkę. Brat opowiadał, że ostatnio u niej był przed samym porodem a podchmielona. Z pierwszym też leczyła się piwem (no bo w ciąży lekarstw nie można!!!) i paliła, dziewczynka urodziła się malutka. Zresztą do tej pory tam są pieniądze na alko a nie na jedzenie dla dziecka. A do tego wkurzyła mnie nie miłosiernie, bo dałam mamie 2 reklamówki ciuszków po Oli, żeby jej dała . To mama ją kiedyś spotkała i mówi, żeby sobie przyszła po te ubranka, myślicie że przyszła. Jakby jej zależało to by choćby brata wysłała. Dałam jej czas do końca tego tygodnia jak nie przyjdzie to zabieram ciuszki i sprzedaję. A porzyczyć do mojego taty 10 zł to umiała przyjść. A mojego ojca to bym zje.ala o to, bo powinien iść i jej coś kupić do jedzenia, żeby dziecko zjadło. A najgorszae jest to, że to moja troszkę dalsza rodzina, ąż wstyd się przyznawać.[COLOR="Silver"]

Wcoraj wywiązała się gadka na temat siateczek i ja się pochwaliłam, że jak wy kupowałyście siateczki w biedrze to ja kupiłam takie coś i jestem w 1000000 % zadowolona. Wygodne, bo nie muszę się męczyć z domywaniem siateczki itp. no i bardziej higieniczne dla mnie jest.
http://www.kidsmebaby.com/productdetail.php?id=1&g=4
wiesz, rodziny sie nie wybiera kazda z nas pewnie ma taka co to raczej do chwalenia niezbyt sie nadaje... zycie
wiesz co, ja bym chyba poszla i sama dala jej te ciuszki. jej prawdopodobnie nie w glowie takie bzdety a po co dziecko ma byc pokrzywdzone... nie jego wina ze ma matke taka jaka ma
tylko uwazaj co by sie zbytnio nie przyzwyczaila do tej ''pomocy''

a co do siateczek to chyba sie nie chwalilaas, albo linka nie podalas bo ja tez nic takiego sobie nie przypominam

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2013-07-30 o 10:42
Stary 2013-07-30, 11:05   #1616
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
hej!

nie mam pojęcia co u Was, mam do nadrobienia 20 stron mały ostatnio daje w kość, idzie spać o 23 a wstaje o 7 no i generalnie na nic nie mam czasu. Nie wiem co się mu tak poprzestawiało bo był zawsze wielkim śpiochem, potrafił wstawać o 12, skończyło się ponadto wymaga 100 % mojej uwagi, i oczywiście to moja wina, gdyż ciągle z nim jestem, za dużo ze mną przebywa a lęk separacyjny został wymyślony na potrzeby internetu i głupich matek. Grr!

Lecę nadrabiać, może mi się uda, pogoda dziś odpuściła i w końcu jest znośnie, bo wczoraj na termometrze miałam 38 stopni w cieniu

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
o ray dziewczyn ja po tej burzy dopiero teraz z szafy wyszłam ze strachu

wczoraj jak mi je%$bło w chałupę to chciałam krzyczeć ale że dziedzica przy piersi trzmymałam to wiedziałam,że nie wypada
gacie miałam pełne, siedziałam oparta w sypialni o wezgłowie łóżka, jak pieprznęło to dom się zatrząsł, dziś bolą mnie mięśnie karku- tak się napięłam ze strachu
Samuel z kuzynem zbiegli z góry z krzykiem i spali w salonie na kanapie
masakra byla

a ze śmieszniejszych rzeczy to moje dzikuskie dziecko jadlo dziś pomidora i ogórka- był taki krzyk przy śniadaniu że nie było wyjścia,musiałam mu dać
O kurka, to niezłą nockę mieliście, współczuje

Cytat:

a co do siateczek to chyba sie nie chwalilaas, albo linka nie podalas bo ja tez nic takiego sobie nie przypominam
Było, było, wczoraj wieczorem
Ja dziś kliknęłam
http://allegro.pl/kidsme-silikonowy-...420161712.html

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 11:09   #1617
charlizz
Zadomowienie

Nina,zapewniam Cię,że gdyby pojawił sie link do all to Pstryczkowa pierwsza by go zlustrowała
Stary 2013-07-30, 11:16   #1618
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Nina,zapewniam Cię,że gdyby pojawił sie link do all to Pstryczkowa pierwsza by go zlustrowała

hehehe ale ja też widziałam linka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 11:23   #1619
ILLUSION
Wtajemniczenie

Młody dopiero zasnął pierwszy raz od rana więc nadrabiam

Zeżarło mi Agi cytat. Moim zdaniem jak najbardziej możesz w czarnej kiecy iść

Cytat:
Illusion...zaczelam w,zeszlym tygodniu...w, piątek odpuściłam..przez zachcianke....gdzie moja silna wola i motywacja? Dawaj..co mam robić..? Jaka ta dietka?
P.s ja brzuszki czasem robię ale bez systematucznosci do g...wno daje..a uwierzcie brzuch mam okropny... Raz tylko zrobiłam zdjęcie żeby się zobaczyć..popłakałam się.
Neti dietka nic szczególnego po prostu jem zdrowo i regularnie. Wcześniej jadłam byle co i zero regularności, np. pół dnia nic a wieczorem mnie głód przyciskał. No i na początku trzeba zrzucić trochę tłuszczyku żeby brzuch ćwiczyć. Jakieś aeroby najlepiej...rowerek np.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41997517]Patrzcie:

http://kwejk.pl/obrazek/1464769

[/QUOTE]

To ja

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej kochane. Noc masakryczna ale nie przez Oskara tylko przez tą moją chorobę. Od wieczora zbijałam gorączkę. Obudziłam się o 3 roztrzęsiona z drgawkami,było mi zimno mimo że byłam po uszy nakryta. Nie spałam dobre 3 godziny przez to. A później sytuacja się odwróciła i oblewało mnie potem. Byłam mokra jak szczur. Jak karmiłam małego po 7 to pot mi z czoła kapał-oby przeszło
Mam nadzieję że już lepiej dzisiaj

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
tak wiem, tzn. znam teorie Chce wprowadzic kaszkę (bezglutenową) i tak sie zastanawim czy kupic tez druga glutenową i dosypywać czy zwykłą mannę, chciałam wiedziec jak Wy to robicie w praktyce Dziękuje Ci za odpowiedz!
Ja mam kaszkę bezglutenową i glutenową, daję łyżkę glutenowej, resztę bezglutenowej.
Cytat:
i pytanko - po co dzieciom sie podaje chrupki kukrydziane? kupilam te cucu paluszki i tak jak wtedy na spotkaniu maly wtranzala piknie. tylko co one daja? tomw zasadzie jedyna rzecz jaka maly zjadl od dawana poza cyckiem. ale doszly juz siateczki i dzisiaj cos w siateczce dostanie
Chyba głównie dla radochy i żeby czymś paszczę zająć jak cyca nie ma w zasięgu ale czytałam gdzieś ostatnio że dziecko uczy się przełykania większych cząstek niż papka i gryzienia.

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Zapomniałam pochwalić Piotrka, że dwa razy udało mu się usiąść z czworaków () Co prawda posiedział może z 10sec. i padł, ale zawsze to coś
dla Piotrusia
Cytat:
wiecie co ? Moja mama wzięła dziś Ole, wchodzi do kuchni, wyciąga ptasie mleczko i jej ładuje do buzi. no i po kiego penisa?! dobrze, że przy tym byłam i zareagowałam, ona w ogóle planuje za jakiś miesiąc dawać Oli normalne zupy. A zaznaczam, że moja mama soli w chu i tłusto gotuje jak nie wiem. no na pewno, po moim trupie , nie wiem co ja zrobię jak znowu szkoła mi sie zacznie, przecież oni codziennie będą jej dawać cukierki i kiełbasę. Co za ciemnota!!!
"O matko z córko!" Nie wierzę... kopara mi opadła do samej podłogi Skórę od chleba jeszcze bym zrozumiała bo tego się nie wypleni bo kiedyś wszyscy tak robili ale ptasie mleczko?
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Jezu laski (Insolito, Illusion)!!! Jakie filmiki, wruszylam sie. KLASA sama w sobie. Jestescie przepiekne!

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
U nas zatory. Od czwartku ino chodzę i walczę, mam jeden kanalik zatkany, na brodawce już strupki, cała pierś obolała, leżeć nawet się nie dało. Dwie noce właściwie nie spałam bo co Ewcia usnęła to ja do łazienki i próbowałam to usunąć, wczoraj już był taki obłęd, że mi się udało, schłodziłam kapuchą i za pół godziny znowu czuję, że boli i zaś pozatykane w cholerę. Po 3h bez zatoru łaziłam szczęśliwa jakbym się naćpała czymś
Współczuję...Ty to masz się z tymi zatorami
Cytat:
a te słoiczki co maja gluten to też dopiero jak całkiem wprowadzimy czy one nie maja takiej dużej ilości?
Możesz dać jednorazowo pół słoiczka przy wprowadzanie i tego dnia nie dajesz już kaszki glutenowej.
Cytat:
Co do tego Chicco to ostatnio ogłądałm go w Smyku i mi się tandetny strasznie wydaje. Taki lekki, ta pianka jakaś kijowa i ten pokrowaiec który si9ę zmetłasi czaraz. Ja się decyduję na tego Britax-Roemera Duo Plus isofix. Tylko chyba z napisem Britax, bo tańsze są o ok. 100 zł tu zagadka dlaczego.
Roemera tu u nas w 2 samochodach widziałam i naprawdę janie się prezentuje.
Ja też widziałam oba i mi się tandetny nie wydał
A te Britaxy to ja w niżej cenie tylko całe czarne widziałam...a czarnego nie chcę.
Cytat:
to ja też mam historię z konikiem polnym, ale takim mega wielkim jak pół dłoni, z ogromnym kolcem z tyłu dawno temu było bunga bunga od tyłu i po wszystkim tak leżymy i nagle patrzę na ścianę koło okna, a tam konik gigant; zaczęłam wrzeszczeć, do TŻ, żeby go wywali łza okno, a TŻ w śmiech i mi mówi, że ten konik był na moich plecach podczas akcji i tylko go strącił i nic mi nie mówił, bo byłoby po ptokach to ja w pisk i od razu do łazienki szorować plecy
opowiadałaś już kiedyś
Stary 2013-07-30, 11:24   #1620
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze Neti nie umiem przebrnąć przez to co napisałaś, ja też czasem pisze nieskładnie itp. Ale no nie umiem

Charlizz, cieszę się że z Olikiem w porządku cały wiecór o niej myślałam

U nas czika poszła !!! za niedługo wybieram się na jakiś spacer

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości