Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 17:24   #3811
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Dziewczyny a jak zabawiać takiego maluszka jak mój-czyli niewiele ponad tygodniowego?
My sobie zazwyczaj razem leżymy i przyglądamy się sobie, czasem pokazuję mu czarno-białą książeczkę, gadam do niego, noszę go i pokazuję co mamy w domu

Na karuzelę i matę jeszcze za wcześnie moim skromnym zdaniem

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem na skraju załamania... Mam skurcze, ale nic się nie rozkręca... Zjadłam kolację- już nikogo nie pytałam czy mogę. Ale masakra jest.. Chce do domu.
Dziewczynę z mojej sali wypisali i siedzę sama...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Byłam zapłacić za ubezpieczenie mieszkania i dawno tak sie nie wkurzylam dostałam kilka dni temu maila ze konczy sie ubezp i trzeba wpłacić kolejna składkę roczna. No to poszłam zeby zapłacić, wzięłam trochę wiecej kasy gdyby składka trochę wzrosła. A babka do mnie ze wzrosła o 100% wscieklam sie okrutnie, raz ze mozna chyba człowiekowi w mailu przypominającym taka informaje napisać a poza tym w doopie mam ich ubezpieczenie. O 100%? W pale sie nie mieści wrrrrr
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:26   #3812
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak zabawiać takiego maluszka jak mój-czyli niewiele ponad tygodniowego?
My sobie zazwyczaj razem leżymy i przyglądamy się sobie, czasem pokazuję mu czarno-białą książeczkę, gadam do niego, noszę go i pokazuję co mamy w domu

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------
Nie pomogę, bo mój pierwszy miesiąc cały przespał

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:26   #3813
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Mozesz mu jeszcze pospiewac

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:29   #3814
tysia222
Raczkowanie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Dziewczyny, jestem na skraju załamania... Mam skurcze, ale nic się nie rozkręca... Zjadłam kolację- już nikogo nie pytałam czy mogę. Ale masakra jest.. Chce do domu.

Przytulam i współczuję, że tak się męczysz. Wszystkie tu trzymamy kciuki, żeby się rozkręciło u Ciebie a jak się nudzisz to pogadaj tu z nami
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:32   #3815
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Może lepiej nie - myślę, że TŻ zabiłby mnie śmiechem
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:33   #3816
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej żabcie

Wybaczcie ...nadrobie jak bd miec czas...Ostatnio Laura zajmuje całą moją uwage....brzuszek ją ostatnio boli... No i czwartek juz stuknie nam 4 tydzien i ma dłuzsze okresy czuwania Dopoludnia spi,za godz sie budzi,je ,robi klexxxa i rak w kółko.A po 15 spi mi po 3 godziny....nie kumam ....

Gratuluje porodzikow,wizyt,tygodni.
3mam kciuki dla wszystkich potrzebujących
Stary 2013-07-31, 17:34   #3817
sarna405
Zadomowienie

Oliath uwielbiam twoje opisy-opowiadania o małej. Tak zabawnie o wszystkim piszesz
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:35   #3818
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio gadam duzo do Laury,spiewam jej Biore na rece i pokazuje wszystko i mysle ze na razie jej to starcza

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Kejt
Stary 2013-07-31, 17:38   #3819
sarna405
Zadomowienie

aha i dostałam dziś rogala do karmienia
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:39   #3820
Oliath
Zakorzenienie

Kochane Ciotki, W KLUBIE MALEŃKA SŁODZINKA ALICJA naszej MELI !!!!!
Jestem taaaaaaaaaaaka dumna jakby co najmniej moja byla
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:41   #3821
sammi24
Zadomowienie

Ewusia , że tak pięknie wszystko ogarniasz

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

My po szczepieniu... czekamy na reakcje organizmu
Musieliśmy długo stać w kolejce bo się Dotce zachciało przyjść z Zuzinką na wizytę akurat dzisia he he he

No i przekroczyliśmy w końcu 4 kilo Pan dr pochwalił przyrost wagi i powiedział, że mogę Go przestać karmić sterydami
I pomyśleć, że niewiele by brakło a przeszlibyśmy na mm przez tamtą lekarkę A wystarczyło dać Glutkowi tylko trochę czasu... ech... co za pediatrzy w tym kraju
za wagę i szczepienia

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witamy się z Marcelkiem w 40 Tygodniu

Jesteśmy po wizycie u gin i ...

Rozwarcie na palec,
Szyjka zgładzona,
Czop odszedł prawie cały,
Mały dość nisko,
Tylko ta waga mnie przeraża bo wyszło wg USG prawie 3900, no i główka dośc duża... więc będzie ciekawie...

Dziewczyny czy wy po wizytach u gin, plamiłyście???
Bo jakieś dziwne plamienie mam po badaniu na samolocie...
fakt lekarz mówił że po badaniu akcja może szybko nabrać tempa, ale mam jechać na IP z tym plamieniem czy poczekać ???
Wow, czyli wszystko gotowe na przyjście malucha co do plamienia nie mam pojęcia. Możliwe, że gin naruszył Ci jakies naczynka, a możliwe, że się zaczyna ja bym chyba z godzinę obserwowała, w tym czasie szykowała się na IP i pojechała, jeśli plamienie by nie przeszło

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

my po wizycie u lekarza,kluska wazy 3770)prawie pol kg w tydzien..dobre mleczko))tak to wszystko ok z mala lekarz mowil o charczeniu w nosku ze to przez kurz i mleko bo nieraz wleci do noska czy cos takiego...no i ulewanie normalnr ale odbijac itp wszystko git mamusia zadowolona

Margos Piotrus bardzo plakal?
za wizytę i wagę Zuzi

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość

ja po wizycie u sadysty - cod nie facet nawet nie poczulam ze cokolwiek robi.....niestety mam jeszcze jednego zeba ale to juz po porodzie bo bedzie prawdopodobnie kanalowka dzis mi to tylko wyczyscil i zalozyl tymczasowke zebym wytrzymala jakos do porodu.....

a co do porodu to mnie dalej te niby skurcze lapia ale nie przybieraja na czestotliwosci wiec nie wiem czy cos z tego bedzie czy nie w sunmie mlode ma jeszcze czas bo az 23 dni wiec na razie bez pospiechu
Brawa za dentystę-sadystę

Cytat:

I jeszcze z nowin radosnych: mój TŻ od poniedziałku ma 2 tygodnie ojcowskiego
SUPER !!!!!
i nie ukrywam, że zazdroszczę, u nas nie ma szans na 2 tygodnie urlopu u Tżta...
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:47   #3822
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

En, nie mysl o sobie w zlych kategoriach! Mysle, ze kazda z nas bedzie przechodzila takie chwile. Macierzynstwo jest pelnoetatowym zajeciem i nie jestesmy w stanie byc 24/7 usmiechniete, szczesliwe i pelne energii. Glowa do gory

Dokładnie.

En
ja od piatku do poniedziałku wyłam z bezsilnosci jak byłam sama Laura co chwile płakała,leżała zakrzyczana a ja stałam i płakałam z bezsilnosci i z głodu bo nie miałam nawet jak isc zjesc a co dopiero sie wykąpac...no ale wziełam sie w garsc...staram sie byc cierpliwa i sie nie wkurzac bo dziecko odczuwa nasze emocje...i ona pewnie czuła a co ona jest winna...nie rozumie nic jeszcze...lezała taka niewinna i bezbronna a mnie serce pękało...
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
[
Czasem chyba lepiej siedziec bezradnie i wyc albo wyjsc i zatkac uszy niz np. dziecko tulic ze zloscia czy nie daj Boze obchodzic sie z nim niedelikatnie, zeby zlosc rozladowac wiec nic w tym zlego, ze tylko siedzialas obok lozeczka, kochana, szczegolnie ze TZ Cie godnie zastapil przy synku!
zgadzam sie w 100%

Pierwszej nocy w domu jak płakałam jak Laura sie na cycka wypieła a to Tz ją nosił,kołysał i uspokajał i ją i mnie
Stary 2013-07-31, 17:48   #3823
sammi24
Zadomowienie

Cytat:

A o której jest obchód wieczorem? może czegoś się dowiesz...trzymam kciuki, żeby chociaż akcja była bardziej zdecydowana niż ta cała ekipa lekarzy na co oni czekają

Cytat:

Wróciłam z miasta. Nie nadaje sie juz do chodzenia
Kapa bolała, chodzę jak pokraka.
Kupiłam brzoskwinie i piri piri (trochę sie ich boje)
Byłam zapłacić za ubezpieczenie mieszkania i dawno tak sie nie wkurzylam dostałam kilka dni temu maila ze konczy sie ubezp i trzeba wpłacić kolejna składkę roczna. No to poszłam zeby zapłacić, wzięłam trochę wiecej kasy gdyby składka trochę wzrosła. A babka do mnie ze wzrosła o 100% wscieklam sie okrutnie, raz ze mozna chyba człowiekowi w mailu przypominającym taka informaje napisać a poza tym w doopie mam ich ubezpieczenie. O 100%? W pale sie nie mieści wrrrrr
Oooo, to jakaś nowa promocja chyba zwykle stały Klient łapie zniżki, a nie podwojenie stawki ubezpieczenia a w jakim TU mieliście to ubezpieczenie?
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:48   #3824
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Może lepiej nie - myślę, że TŻ zabiłby mnie śmiechem
To TZ niech pospiewa jak zdolniejszy
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ja ostatnio gadam duzo do Laury,spiewam jej Biore na rece i pokazuje wszystko i mysle ze na razie jej to starcza

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Kejt
Fajnie macie ze sobą, mamusia i córeczka

TZ wrócił. Zmykam

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:56   #3825
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Oliath uwielbiam twoje opisy-opowiadania o małej. Tak zabawnie o wszystkim piszesz

MALACZARNA, , nie zalamuj sie tam... oczekiwanie najgorsze, kiedy juz bedziesz wiedziala, na czym stoisz, bedzie od razu lzej
Kubulek
Stary 2013-07-31, 17:57   #3826
enlevee
Zakorzenienie

idzia gratulacje no i ucalowania dla Ciebie i Michalka!

dotka za wagę Zuzki

neni ja obecnie leków na alergie nie biorę bo mi ustaliła, ale myśle ze nawet jakbym brała to moja odp jest niemiarodajna bo my na mm, a Ty kp..
Mam nadzieje, ze i moja i Twoja noc będzie dzisiaj łagodna

oliath Ty to książkę powinnas napisać bo masz taki dar pisania, ze o ja Cię

kejt biedaku oby Filipek szybko wyszedł!

misiaczka Olejnik takie ubezpieczenie! Pajace, 100%

Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, mam nadzieje ze młody dzisiaj da żyć bo nie chciałabym zeby te myśli co miałam w głowie sie powtórzyły
Teraz wyszła, na pole z małym i leży w bujaczku ale nie śpi, tylko czuwa..zalatwialam jeszcze dzisiaj pewne rzeczy więc znowu nie byłam na bieżąco, masakra
Zaniedbuje Was ale musicie mi wybaczyć
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 18:03   #3827
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
[/COLOR]Aaa no i zapomniałam

Witamy się w 38tc, czyli mój słodki Kluseczek jest już donoszony i może wychodzić

Cytat:
Też dostałam smska od idzi, którego niestety przespałam:

Michałek urodził sie o 11, waży 3700g i mierzy 54cm
idzia gratuluję

Cytat:

Rozwarcie na palec,
Szyjka zgładzona,
Mały dość nisko,
Tylko ta waga mnie przeraża bo wyszło wg USG prawie 3900, no i główka dośc duża... więc będzie ciekawie...

Dziewczyny czy wy po wizytach u gin, plamiłyście???
Bo jakieś dziwne plamienie mam po badaniu na samolocie...
fakt lekarz mówił że po badaniu akcja może szybko nabrać tempa, ale mam jechać na IP z tym plamieniem czy poczekać ???

poczekaj to może być plamienie po badaniu, miałam tak w szpitalu

dziś piotr nie dał rodzicom pospać, jadł, zasypiał a w łóżeczku płakał, a obudziła go czkawka ona wszystko zepsuła. w dzień już trochę lepiej było

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 18:06   #3828
Rockyyy
Zakorzenienie

[B]Shestiger
Katerine2
domciatko
Charlize89
mela1234
idzia111

GRATULACJE!!!!!!!!

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, mam nadzieje ze młody dzisiaj da żyć bo nie chciałabym zeby te myśli co miałam w głowie sie powtórzyły
Teraz wyszła, na pole z małym i leży w bujaczku ale nie śpi, tylko czuwa..zalatwialam jeszcze dzisiaj pewne rzeczy więc znowu nie byłam na bieżąco, masakra
Zaniedbuje Was ale musicie mi wybaczyć
Ja tez mam rozniaste mysli czasem.....

I ostatnio brakuje mi czasu na spamowanie ale staram sie zaglądac,przywitac i ogarniac co sie dzieje
Stary 2013-07-31, 18:22   #3829
enlevee
Zakorzenienie

gusia no to czekamy na porodzik

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-31, 18:25   #3830
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
oliath Ty to książkę powinnas napisać bo masz taki dar pisania, ze o ja Cię
Zawsze chcialam

Taką historię o nas

Tyle tu ciekawych osobowosci, tyle emocji... plus ten fenomen stawania sie sobie nawzajem bliskimi pomimo roznic, odleglosci, pogladow.

Wziac te kilkadziesiat tysiecy postow, rozsypac jak puzzle i ulozyc w obraz tak prawdziwy jak samo zycie, a jednoczesnie tak uniwersalny i anonimowy, zeby - ktokolwiek czyta - dostrzegal czastke siebie w kazdym akapicie...

Ach, się rozmarzylam
Kubulek
Stary 2013-07-31, 18:31   #3831
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Ostatni Hit Mojego TŻta

haha musze swojemu pokazać , swietne !

sammi - trójkącik czemu nie nie wiem tylko co na to dzoan , ale dziewczę ma dobre serduszko to na pewno sie zgodzi

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość

tez często piszę ze sobą
świetnie to ujęłaś ale chyba każda czasem ma takie uczucie , bo czasem nie sposób wśród tych wszystkich postów wszystko wyłapac

Edytowane przez kiss12550
Czas edycji: 2013-07-31 o 18:29
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 18:43   #3832
rasha90
Raczkowanie

Mała chyba pajacyki wywija w tym brzuchu... Jak bardzo on się może tak rozciągać?!
Stary 2013-07-31, 18:46   #3833
fiazo
Zakorzenienie

eh spać mi sie juz chce ... ciekawe jak mi dzis w nocy syn da spac

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 18:48   #3834
Oliath
Zakorzenienie

Dziewczynki piszace same do siebie pamietam, ze kiedy bylysmy na poczatku ciaz naszych, na jednym z rozpakowujacych sie wowczas watkow ostre awantury o to wybuchaly i tworzyly sie wrogie obozy - mamusie w ciazy vs. rozpakowane ... echhhh, oby u nas wszystko pozostalo z przymruzeniem oka
Kubulek
Stary 2013-07-31, 19:10   #3835
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
szału nie było

MAMY korzystające z butelek!

mam powoli dosyć wyparzania wszystkiego (smoczki, butelki, laktator) po każdym użyciu w garnku przez 10 minut. szkoda mi czasu, do tego rozpływam się nad tym garnkiem myślę nad kupnem sterylizatora, ułatwił by sprawę. jednak czytam w necie, że inne mamy czasami negują taki sprzęt: że zbyt sterylnie, że wystarczy raz na wieczór wszystko wyparzyć, a tak tylko umyć w ciepłej wodzie. boję się trochę i wyparzam za każdym razem, bakterie bardzo przepadają za resztkami mleka. Jak Wy robicie?
Ja też miałam dosyć, więc zainwestowałam w sterylizator.

Cytat:
No i przekroczyliśmy w końcu 4 kilo Pan dr pochwalił przyrost wagi i powiedział, że mogę Go przestać karmić sterydami
I pomyśleć, że niewiele by brakło a przeszlibyśmy na mm przez tamtą lekarkę A wystarczyło dać Glutkowi tylko trochę czasu... ech... co za pediatrzy w tym kraju

Cytat:

, żeby się ruszyło

Ja też będę szczepiła szczepionkami na nfz

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Coś mi niedobrze, chyba w ciąży jestem

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Oglądam zdjęcia w klubie i muszę nieskromnie stwierdzić, że piękna są te nasze dzieci wątkowe

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Tyle dziewczyn na pasku, a ja piszę sama ze sobą
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 19:11   #3836
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Jakierka ale miło się czyta o tym, że wreszcie czujesz się jak w domu od jakiegoś czasu miałam Cię pytać ale się remontowaliście i zaglądałaś na chwilkę więc nie chciałam Ci głowy zawracać. A teraz już spokojniej, więc pytam Czy Ty kończyłaś jakieś studia polonistyczne czy też inne, które wypracowują zdolność pisania, mówienia? bo nie ukrywam, że Twoje posty bardzo fajnie się czyta, jak dla mnie są stylistycznie, składniowo genialne
O wow, alez mnie zaskoczyla swoim pytaniem i takim stwierdzeniem o tym, nawet doszukiwalam sie w tym sarkazmu, ale chyba powaznie pytasz Jedyne filologiczne studia jakie skonczylam, to filologia rosyjska. Zawsze bylam pewna, ze robie sporo bledow zarowno gramatycznych, jak i stylistycznych Poza tym jezyk polski nie jest dla mnie jezykiem ojczystym, ucze sie go odkad skonczylam 13lat Byc moze fakt, ze jestem dwujezyczna sprawia, ze pisze tak jak pisze. Nie wiem, ale dziekuje Ci za komplement

za klimatyzator, w takie upaly to najlepsza rzecz!

Oliath, gratuluje odstawienia laktatora i butli! Fajnie, ze tak dzielnie i wytrwale rozruszalas sobie laktacje

Rasha, dopiero teraz obejrzalam lozeczko, bardzo fajnie, lampka rzeczywiscie dosc ciekawa

Ewusia, fajnie, ze mieliscie udany weekend. Widze, ze radzisz sobie doskonale ze wszystkimi obowiazkami, podziwiam Cie za to

Gusia, za tydzien i porod z pewnoscia wkrotce sie zacznie Moze lekarz zrobil Ci masaz szyjki i stad to plamienie? Na wszelki wypadek wybralabym sie na IP, zwlaszcza ze to juz TEN czas

Dotka, ale Zuzia ladnie przybiera dla Niej

Neni, super, ze TZ pobedzie z Wami, zawsze to jakas pomoc dla Ciebie i przy okazji nie bedziesz sama przez caly dzien

Margosia, dla Piotrusia za wage. No i fajnie, ze posluchalas wlasnego instynktu, a nie jakiejs 'madrej' rady!

Kejt, trzymaj sie i sie nam nie zalamuj!!! Zbieraj sily, bo z pewnoscia beda Ci potrzebne na porod. W sumie nie wiem dlaczego lekarze tak zwlekaja, przeciez nawet na zdjeciach widze jaka z Ciebie kruszynka, a Filip nie jest malusi, mogliby cc przeprowadzic... Cie mocno!!

Misiaczka, ciekawe czy kwota za ubezpieczenie wyplacana przez nich w razie 'W' tez wzrosla o 100%? Co do lazenia, to ja tez dzis stwierdzilam, ze juz sie do tego nie nadaje A przeciez jeszcze 2tyg temu codziennie wychodzilam na dluzsze spacery. Czuje sie jak stara baba

Ja dzis mialam wizyte u poloznej, wszystko super (nawet wzrosl poziom zelaza we krwi, co mnie jako wegetarianke zdziwilo, ale i uradowalo ). Edziu jak zwykle 'happy baby' (to chyba jedyne okreslenie jakie tu znaja i stosuja odnosnie dziecka w trakcie ciazy ).
Przy okazji kupilam herbatke z lisci malin, pije i nawet mi smakuje
Stary 2013-07-31, 19:16   #3837
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dzis mialam wizyte u poloznej, wszystko super (nawet wzrosl poziom zelaza we krwi, co mnie jako wegetarianke zdziwilo, ale i uradowalo ). Edziu jak zwykle 'happy baby' (to chyba jedyne okreslenie jakie tu znaja i stosuja odnosnie dziecka w trakcie ciazy ).
Za wizytę
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 19:34   #3838
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Ja też często piszę sama do siebie, co zrobisz, nic nie zrobisz

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Tak swoją drogą, ciekawie mnie z kim ja będę rodziła, skoro Agrafka, moja super para postanowiła mnie opuścić Raczej żadna nie będzie reflektowała na połowę/końcówkę sierpnia Zresztą ja na tą datę też napalona nie jestem

czy ja mogę skromnie zgłosić swoją kondydature? termin na 18.08,ale przyzwyczajam się już,że trochę przenoszę,więć środek/koniec sierpnia o którym piszesz,jak w mordkę strzelił

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !!!

Dziś Tymuś grzeczny byłam z nim na spacerze (sama bo TŻ pojechał pozałatwiać sprawy - zawieźć zwolnienie do pracy, odebrać numer pesel naszego szkraba), wyprasowałam górę pieluch i ubranek, posprzątałam mieszkanie- odkurzyłam zmopowałam podłogi, porobiłam prania, obiadek i jestem z siebie dumna bo te wszystkie czynności wykonałam w międzyczasie opiekując się Tymoteuszkiem, a TŻ zajmował się swoimi sprawami bo miał dużo pracy

A teraz się zmieniliśmy rolami, Tymuś śpi a TŻ go pilnuje, a ja sobie troszkę odpoczywam
za super organizację! podziwiam szczerze.

Cytat:

Rozwarcie na palec,
Szyjka zgładzona,
Mały dość nisko,
za tydzień i wizytę i trzymam kciuki za szybki porodzik

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
my po wizycie u lekarza,kluska wazy 3770)prawie pol kg w tydzien..dobre mleczko))tak to wszystko ok z mala lekarz mowil o charczeniu w nosku ze to przez kurz i mleko bo nieraz wleci do noska czy cos takiego...no i ulewanie normalnr ale odbijac itp wszystko git mamusia zadowolona
za wizytę i wagę Kluski

Cytat:

My po szczepieniu... czekamy na reakcje organizmu
Musieliśmy długo stać w kolejce bo się Dotce zachciało przyjść z Zuzinką na wizytę akurat dzisiaj he he he

za wizytę i przekroczone 4 kilo

Cytat:

Trzymaj się kochana

Cytat:

za wizytę. ja też już kilka razy słyszałam określenie happy baby(słownictwo w jęz. ang jest niestety bardzo limitowane).Jak macała brzuszek ,to nie mówiła czy główka już zeszła do kanału i jak daleko? bo mi właśnie w zeszłym tygodniu powiedziała.
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 19:36   #3839
enlevee
Zakorzenienie

Lachryma- ja mam sterylizator Aventu i szczerze polecam, u nas często w użyciu, ale również staram się oszczędnie z tym, żeby nie sterylizować butelek jak się pokończą, tylko przemywać ciepłą wodą między użyciami, a raz na dzien sterylizuje

Jakierka- za wizytę happy baby- fajnie to brzmi i Domciatko też pamiętam o tym pisała, że Sara jest happy

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-31, 19:38   #3840
strawberry162
Rozeznanie

Kochane ja tak tylko na szybko, zjadlam na obiad troche kapusty kiszonej i tera zastanawiam sie ile powinnam odczekac zeby bezpiecznie mala karmic? 3 godz wystarcza?
idzia gratuluje
kejt

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości