|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dziewczyny a jak zabawiać takiego maluszka jak mój-czyli niewiele ponad tygodniowego?
My sobie zazwyczaj razem leżymy i przyglądamy się sobie, czasem pokazuję mu czarno-białą książeczkę, gadam do niego, noszę go i pokazuję co mamy w domu ![]() Na karuzelę i matę jeszcze za wcześnie moim skromnym zdaniem ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
|
|
#3813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3814 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
a jak się nudzisz to pogadaj tu z nami |
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Może lepiej nie - myślę, że TŻ zabiłby mnie śmiechem
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Hej żabcie
![]() Wybaczcie ...nadrobie jak bd miec czas...Ostatnio Laura zajmuje całą moją uwage....brzuszek ją ostatnio boli... No i czwartek juz stuknie nam 4 tydzien i ma dłuzsze okresy czuwania Dopoludnia spi,za godz sie budzi,je ,robi klexxxa i rak w kółko.A po 15 spi mi po 3 godziny....nie kumam ....Gratuluje porodzikow,wizyt,tygodni. 3mam kciuki dla wszystkich potrzebujących
|
#3817 |
|
Zadomowienie
|
Oliath uwielbiam twoje opisy-opowiadania o małej. Tak zabawnie o wszystkim piszesz
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio gadam duzo do Laury,spiewam jej
Biore na rece i pokazuje wszystko i mysle ze na razie jej to starcza ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Kejt
|
#3819 |
|
Zadomowienie
|
aha i dostałam dziś rogala do karmienia
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane Ciotki, W KLUBIE MALEŃKA SŁODZINKA ALICJA naszej MELI
Jestem taaaaaaaaaaaka dumna jakby co najmniej moja byla
|
#3821 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ewusia
, że tak pięknie wszystko ogarniasz ![]() Cytat:
za wagę i szczepienia ![]() Cytat:
co do plamienia nie mam pojęcia. Możliwe, że gin naruszył Ci jakies naczynka, a możliwe, że się zaczyna ja bym chyba z godzinę obserwowała, w tym czasie szykowała się na IP i pojechała, jeśli plamienie by nie przeszło ![]() ![]() Cytat:
za wizytę i wagę Zuzi ![]() Cytat:
Cytat:
i nie ukrywam, że zazdroszczę, u nas nie ma szans na 2 tygodnie urlopu u Tżta...
|
|||||
|
|
|
#3822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
En ja od piatku do poniedziałku wyłam z bezsilnosci jak byłam sama Laura co chwile płakała,leżała zakrzyczana a ja stałam i płakałam z bezsilnosci i z głodu bo nie miałam nawet jak isc zjesc a co dopiero sie wykąpac...no ale wziełam sie w garsc...staram sie byc cierpliwa i sie nie wkurzac bo dziecko odczuwa nasze emocje...i ona pewnie czuła a co ona jest winna...nie rozumie nic jeszcze...lezała taka niewinna i bezbronna a mnie serce pękało...Cytat:
Pierwszej nocy w domu jak płakałam jak Laura sie na cycka wypieła a to Tz ją nosił,kołysał i uspokajał i ją i mnie
|
|
#3823 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na co oni czekają ![]() Cytat:
zwykle stały Klient łapie zniżki, a nie podwojenie stawki ubezpieczenia a w jakim TU mieliście to ubezpieczenie?
|
||
|
|
|
#3824 | |
|
Wtajemniczenie
|
To TZ niech pospiewa jak zdolniejszy
Cytat:
TZ wrócił. Zmykam
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MALACZARNA, , nie zalamuj sie tam... oczekiwanie najgorsze, kiedy juz bedziesz wiedziala, na czym stoisz, bedzie od razu lzej
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
idzia gratulacje
no i ucalowania dla Ciebie i Michalka!dotka za wagę Zuzki ![]() neni ja obecnie leków na alergie nie biorę bo mi ustaliła, ale myśle ze nawet jakbym brała to moja odp jest niemiarodajna bo my na mm, a Ty kp.. Mam nadzieje, ze i moja i Twoja noc będzie dzisiaj łagodna ![]() oliath Ty to książkę powinnas napisać bo masz taki dar pisania, ze o ja Cię ![]() kejt biedaku misiaczka Olejnik takie ubezpieczenie! Pajace, 100% ![]() Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, mam nadzieje ze młody dzisiaj da żyć bo nie chciałabym zeby te myśli co miałam w głowie sie powtórzyły ![]() Teraz wyszła, na pole z małym i leży w bujaczku ale nie śpi, tylko czuwa..zalatwialam jeszcze dzisiaj pewne rzeczy więc znowu nie byłam na bieżąco, masakra ![]() Zaniedbuje Was ale musicie mi wybaczyć
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() poczekaj to może być plamienie po badaniu, miałam tak w szpitalu dziś piotr nie dał rodzicom pospać, jadł, zasypiał a w łóżeczku płakał, a obudziła go czkawka ona wszystko zepsuła. w dzień już trochę lepiej było |
|||
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
[B]Shestiger
Katerine2 domciatko Charlize89 mela1234 idzia111 GRATULACJE!!!!!!!! ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
I ostatnio brakuje mi czasu na spamowanie ale staram sie zaglądac,przywitac i ogarniac co sie dzieje
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
gusia no to czekamy na porodzik
|
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taką historię o nas Tyle tu ciekawych osobowosci, tyle emocji... plus ten fenomen stawania sie sobie nawzajem bliskimi pomimo roznic, odleglosci, pogladow. Wziac te kilkadziesiat tysiecy postow, rozsypac jak puzzle i ulozyc w obraz tak prawdziwy jak samo zycie, a jednoczesnie tak uniwersalny i anonimowy, zeby - ktokolwiek czyta - dostrzegal czastke siebie w kazdym akapicie... Ach, się rozmarzylam
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
haha musze swojemu pokazać , swietne !sammi - trójkącik czemu nie nie wiem tylko co na to dzoan , ale dziewczę ma dobre serduszko to na pewno sie zgodzi ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- świetnie to ujęłaś ale chyba każda czasem ma takie uczucie , bo czasem nie sposób wśród tych wszystkich postów wszystko wyłapac
Edytowane przez kiss12550 Czas edycji: 2013-07-31 o 18:29 |
|
|
|
#3832 |
|
Raczkowanie
|
Mała chyba pajacyki wywija w tym brzuchu... Jak bardzo on się może tak rozciągać?!
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki piszace same do siebie
pamietam, ze kiedy bylysmy na poczatku ciaz naszych, na jednym z rozpakowujacych sie wowczas watkow ostre awantury o to wybuchaly ... echhhh, oby u nas wszystko pozostalo z przymruzeniem oka
|
#3835 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, żeby się ruszyło ![]() Ja też będę szczepiła szczepionkami na nfz ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Coś mi niedobrze, chyba w ciąży jestem ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Oglądam zdjęcia w klubie i muszę nieskromnie stwierdzić, że piękna są te nasze dzieci wątkowe ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Tyle dziewczyn na pasku, a ja piszę sama ze sobą
|
|||
|
|
|
#3836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedyne filologiczne studia jakie skonczylam, to filologia rosyjska. Zawsze bylam pewna, ze robie sporo bledow zarowno gramatycznych, jak i stylistycznych Poza tym jezyk polski nie jest dla mnie jezykiem ojczystym, ucze sie go odkad skonczylam 13lat Byc moze fakt, ze jestem dwujezyczna sprawia, ze pisze tak jak pisze. Nie wiem, ale dziekuje Ci za komplement za klimatyzator, w takie upaly to najlepsza rzecz! Oliath, gratuluje odstawienia laktatora i butli! ![]() Rasha, dopiero teraz obejrzalam lozeczko, bardzo fajnie, lampka rzeczywiscie dosc ciekawa Ewusia, fajnie, ze mieliscie udany weekend. Widze, ze radzisz sobie doskonale ze wszystkimi obowiazkami, podziwiam Cie za to ![]() Gusia, za tydzien i porod z pewnoscia wkrotce sie zacznie Moze lekarz zrobil Ci masaz szyjki i stad to plamienie? Na wszelki wypadek wybralabym sie na IP, zwlaszcza ze to juz TEN czas Dotka, ale Zuzia ladnie przybiera dla Niej ![]() Neni, super, ze TZ pobedzie z Wami, zawsze to jakas pomoc dla Ciebie i przy okazji nie bedziesz sama przez caly dzien ![]() Margosia, dla Piotrusia za wage. No i fajnie, ze posluchalas wlasnego instynktu, a nie jakiejs 'madrej' rady!Kejt, trzymaj sie i sie nam nie zalamuj!!! Zbieraj sily, bo z pewnoscia beda Ci potrzebne na porod. W sumie nie wiem dlaczego lekarze tak zwlekaja, przeciez nawet na zdjeciach widze jaka z Ciebie kruszynka, a Filip nie jest malusi, mogliby cc przeprowadzic... Cie mocno!!Misiaczka, ciekawe czy kwota za ubezpieczenie wyplacana przez nich w razie 'W' tez wzrosla o 100%? Co do lazenia, to ja tez dzis stwierdzilam, ze juz sie do tego nie nadaje Ja dzis mialam wizyte u poloznej, wszystko super (nawet wzrosl poziom zelaza we krwi, co mnie jako wegetarianke zdziwilo, ale i uradowalo ). Edziu jak zwykle 'happy baby' (to chyba jedyne okreslenie jakie tu znaja i stosuja odnosnie dziecka w trakcie ciazy ).Przy okazji kupilam herbatke z lisci malin, pije i nawet mi smakuje
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3838 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
termin na 18.08,ale przyzwyczajam się już,że trochę przenoszę,więć środek/koniec sierpnia o którym piszesz,jak w mordkę strzelił ![]() Cytat:
za super organizację! podziwiam szczerze.Cytat:
za tydzień i wizytę i trzymam kciuki za szybki porodzik ![]() Cytat:
za wizytę i wagę Kluski ![]() Cytat:
za wizytę i przekroczone 4 kilo ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę. ja też już kilka razy słyszałam określenie happy baby(słownictwo w jęz. ang jest niestety bardzo limitowane).Jak macała brzuszek ,to nie mówiła czy główka już zeszła do kanału i jak daleko? bo mi właśnie w zeszłym tygodniu powiedziała.
|
|||||||
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Lachryma- ja mam sterylizator Aventu i szczerze polecam, u nas często w użyciu, ale również staram się oszczędnie z tym, żeby nie sterylizować butelek jak się pokończą, tylko przemywać ciepłą wodą między użyciami, a raz na dzien sterylizuje
![]() Jakierka- za wizytę happy baby-
|
|
|
|
#3840 |
|
Rozeznanie
|
Kochane ja tak tylko na szybko, zjadlam na obiad troche kapusty kiszonej i tera zastanawiam sie ile powinnam odczekac zeby bezpiecznie mala karmic? 3 godz wystarcza?
idzia gratuluje ![]() kejt
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

wscieklam sie okrutnie, raz ze mozna chyba człowiekowi w mailu przypominającym taka informaje napisać a poza tym w doopie mam ich ubezpieczenie. O 100%? W pale sie nie mieści wrrrrr
a jak się nudzisz to pogadaj tu z nami 

i mysle ze na razie jej to starcza
, że tak pięknie wszystko ogarniasz
w sunmie mlode ma jeszcze czas bo az 23 dni wiec na razie bez pospiechu
Laura co chwile płakała,leżała zakrzyczana a ja stałam i płakałam z bezsilnosci i z głodu bo nie miałam nawet jak isc zjesc a co dopiero sie wykąpac...no ale wziełam sie w garsc...staram sie byc cierpliwa i sie nie wkurzac bo dziecko odczuwa nasze emocje...i ona pewnie czuła a co ona jest winna...nie rozumie nic jeszcze...lezała taka niewinna i bezbronna a mnie serce pękało...
na co oni czekają