Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 22:59   #3781
kilianna
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam 19tc i na razie nic. Ale tak jak Em ma pisała, a położna mówi to samo, moje małe ma czas do 22 tyg, żeby zacząć kopać. Przed ciążą dorobiłam się trochę tłuszczyku na brzuchu, może to przez to jeszcze nie czuję.
mi też mówiła, że spokojnie do 22 tygodnia można czekać na ruchy.

A słuchajcie, czy zawsze u gina na NFZ są tylko 3 USG? Bo w mojej przychodni są wlasnie 3 USG. A co w przypadku jakby coś się działo niepokojącego, czy wtedy gin zrobi 'dodatkowe' czy odmówi? Orientuje się ktoś?

aha no i witam kukurydzianke w naszym gronie
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 23:29   #3782
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość

1)macie moze jakis sluz w ciazy? ja mam od 2-3 dni az mokre majtki:wstydnis: jakby biały budyn i jest go dosc duzo i zaczynam sie marwtic... we wtorek mam wizyte

Ja zawsze w ciąży mam mokro...
Stary 2013-08-01, 23:40   #3783
PawMaj13
Rozeznanie

a ile czasu trzeba czekać po tym słodkim na jakiś ruch w brzuchu? :P kwestia kilku minut, czy poł godziny, czy nie ma reguły (jak ze wszystkim)?

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 00:01   #3784
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Ale akcja była dzisiaj koło mnie. Obok na ulicy w domu ukrył się zbiegły z więzienia porywacz i gwałciciel. Była obława,zamknęli całą ulicę. Moja koleżanka nie mogła dostać się do swojego domu przez 6 godzin i siedziała u mnie. A facet miał swoją matkę jako zakładniczkę. Mówię wam czegoś takiego jeszcze nie widziałam,tyle policji,ambulansy,psy policyjne,pełno ludzi wokoło.
Na szczęście go złapali.
A dopiero półtora miesiąca temu się przeprowadziliśmy i mówiłam jaka to spokojna okolica...
O rany

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Chciałabym się pochwalić, że dziś ujawniła się płeć mojego dziecka - będę mamą chłopca, a dokładnie Kacpra . Jestem taka szczęśliwa. Widok małego siusiaka i wiadomość, że mimo bólu brzucha wszystko jest dobrze, sprawiła, że trysnęłam łzami na fotelu u gina jak jakaś fontanna dosłownie. Wyłam chyba z 10 minut, a później jeszcze kilka razy.
Przed chwilą skończyłam pakowanie i jutro mykam nad morze. Będę Was podczytywać, bo biorę ze sobą lapka. Niestety jestem uzależniona od internetu .
Życzę kolorowych snów, a dla tych co będą czytać jutro - miłego dnia.

Perfuzja, można wpisać mi chłopaka . Mam dowód na zdjęciu i lekarz powiedział "chłopak na 99%".
Gratuluję synka Prawie sami chłopcy Mój Tż usilnie próbuje mnie przekonać do tego imienia, gdyby to był synek

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi, od którego tygodnia lekarz na wizycie słuchał Wam serduszka płodu?
ja byłam dziś na wizycie i jestem nią strasznie zniesmaczona. Skończony 18 tydzień, lekarz popatrzył na wyniki moczu i morfo, zalecił łykać wit C na bakterie w moczu, kazał się położyć na koźle, tak mi brzuch zmacał, że mnie boli do teraz kazał się ubrać i heja, do widzenia za 4 tyg. Pytam go - ale czy na jakieś USG mam się zgłosić w międzyczasie, czy na wizytę tylko od razu? Na co on "no może sobie Pani zrobić u tej Pani co ostatnio Pani była, za 2 tygodnie proszę sobie do niej zadzwonić". Aha... no to fajnie, że "se mogę zrobić", pomyślałam i wyszłam. Żal...
U mnie w 12 tc słuchaliśmy. Ogólnie usg mam na każdej wizycie, ale ja chodzę prywatnie.

Cytat:
z moim mózgiem coraz gorzej
wczoraj wjechałam sobie na 6 piętro, zamiast 5 na którym mieszkam... więc sobie pojeździłam windą, zanim znalazłam dom.

a gafa sezonu to... wysłanie maila do 23 odbiorców bez zaznaczenia opcji kopii ukrytej. Stresa mam jak cholera, bo to drażliwa na punkcje detali grupa odbiorców (dziennikarze). Najlepsze jest to, że zawsze ja wszystkich uczulałam na jawność adresatów, żeby nigdy żadna lista nie wyszła jako jawna kopia... a teraz sama to zrobiłam i zorientowałam się już po kliknięciu magicznego wyślij. Póki co tylko 1 "obrażony" mi odpisał, ale oczywiście do wiadomości wszystkich... ehh... Ja chcę mój mózg!!!!!

Cytat:
Na dowód, że rośnie zdjęcie o którym kiedyś wspominałam, z opisu którego któraś z nas polewała - 2 piłki. Brzuchem prawie zasłoniłam balkon hotelowy Załącznik 5348795
...ale już fajny Twój brzuszek
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 07:06   #3785
katarzyniak
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Dziewczyny, ja mowilam o tej bakterii i obawach chyba kazdemu lekarzowi z osobna i kazdy jeden twierdzi to samo. Wyglada na to ze za 3 godz bede miec zakladany ten szew. Wczoraj dostalam na wieczor jedna globulke i tyle.
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 07:30   #3786
em ma
Zadomowienie

Witajcie
Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
A słuchajcie, czy zawsze u gina na NFZ są tylko 3 USG? Bo w mojej przychodni są wlasnie 3 USG. A co w przypadku jakby coś się działo niepokojącego, czy wtedy gin zrobi 'dodatkowe' czy odmówi? Orientuje się ktoś?
3 usg przysługują przy ciąży, której przebieg jest prawidłowy. Jeśli coś się dzieje lekarz może zrobić więcej Ja przez krwawienia w pierwszym trymestrze miałam w sumie 6 usg (3 robił mój lekarz, a 3 miałam w szpitalu) i wszystkie na nfz.
Cytat:
a ile czasu trzeba czekać po tym słodkim na jakiś ruch w brzuchu? :P kwestia kilku minut, czy poł godziny, czy nie ma reguły (jak ze wszystkim)?
Powiem szczerze, że ja nie zauważyłam takiego związku-raz skacze po słodkim, raz nie. Chyba ostatnio najbardziej czuję malucha jak jestem głodna nad ranem Dopóki nie zjem czuję kręcenie i kopanie. I np ja lepiej czuję ruchy leżąc na plecach-na boku małe jakoś tak się układa, że mi niewygodnie.
Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja mowilam o tej bakterii i obawach chyba kazdemu lekarzowi z osobna i kazdy jeden twierdzi to samo. Wyglada na to ze za 3 godz bede miec zakladany ten szew. Wczoraj dostalam na wieczor jedna globulke i tyle.
To może po prostu trzeba zaufać lekarzom? Przecież żaden z nich świadomie nie narażałby zdrowia i życia dziecka.

Edytowane przez em ma
Czas edycji: 2013-08-02 o 07:40
em ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 07:45   #3787
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
U mnie tak kolo 15 minut-pol godziny. Ale działa tylko jesli leże
Stary 2013-08-02, 08:35   #3788
isia4891
Zadomowienie

Gosia ale akcja z tym gwałcicielem...
Ja kiedyś ze złodziejem się zamknęłam w sklepie na szczęście nie był agresywny i rznal glupa , ze jest niewinny, bo jeden zgarnął kilkanaście sztuk i uciekł a ten mnie miał zagadac , ale się skapnelam ze pewnie są razem i zamknęła drzwi, włączyła alarm zadzwoniłam na policję. Złapali 3 później jeszcze jak wychodzi ze skradzionym towarem....z mieszkania...nie życzę takich akcji nikomu...zamykam się szykować do pracy...miłego dnia

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-08-02 o 13:22
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:48   #3789
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Witajcie

3 usg przysługują przy ciąży, której przebieg jest prawidłowy. Jeśli coś się dzieje lekarz może zrobić więcej Ja przez krwawienia w pierwszym trymestrze miałam w sumie 6 usg (3 robił mój lekarz, a 3 miałam w szpitalu) i wszystkie na nfz.

Powiem szczerze, że ja nie zauważyłam takiego związku-raz skacze po słodkim, raz nie. Chyba ostatnio najbardziej czuję malucha jak jestem głodna nad ranem Dopóki nie zjem czuję kręcenie i kopanie. I np ja lepiej czuję ruchy leżąc na plecach-na boku małe jakoś tak się układa, że mi niewygodnie.

To może po prostu trzeba zaufać lekarzom? Przecież żaden z nich świadomie nie narażałby zdrowia i życia dziecka.
dobrze wiedzieć z tym usg bo tak sobie pomyslalam, co by bylo, gdyby zasłaniali się przepisowymi 3 USG i nie robili więcej nawet jak coś się dzieje.

Co do ruchów, niedawno wyczytalam, że jak chodzimy i ruszamy się, to dziecko czuje kołysanie i najczęściej wtedy zasypia , a jak siedzimy i leżymy, to maluch zaczyna szarżować. Nie wiem, czy coś w tym jest, czy nie , bo sama ruchow jeszcze nie mam.
Stary 2013-08-02, 08:52   #3790
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze wiedzieć z tym usg bo tak sobie pomyslalam, co by bylo, gdyby zasłaniali się przepisowymi 3 USG i nie robili więcej nawet jak coś się dzieje.

Co do ruchów, niedawno wyczytalam, że jak chodzimy i ruszamy się, to dziecko czuje kołysanie i najczęściej wtedy zasypia , a jak siedzimy i leżymy, to maluch zaczyna szarżować. Nie wiem, czy coś w tym jest, czy nie , bo sama ruchow jeszcze nie mam.
U mnie to tak działa
Jak chodzę cały dzien, to prawie nic nie czuje. Kiedy tylko sie poloze to zaczyna sie
Stary 2013-08-02, 08:54   #3791
23Paula23
BAN stały

Lece do gina, trzymajcie kciuki żeby wkońcu mój kropek ujawnił swą płeć
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:56   #3792
kilianna
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
hmm więc może musisz zaufać lekarzom. Chyba wiedzą, co robią? Jeśli kazdy ma takie samo zdanie, to po prostu zaufaj im, nie chcieliby przecież zrobić krzywdy Tobie i maluszkowi.
Stary 2013-08-02, 08:58   #3793
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:

też chciałabym już te ruchy czuć i być pewną, że to ONE a nie moja chora wyobraźnia. Zwłaszcza, że serducha nie było mi dane posłuchać. wg USG leci nam 18 tydzien, według OM 19 więc to już chyba najwyższa pora
Mi położna mówiła, że przy pierwszej ciąży trzeba cierpliwie czekać nawet do 22 tygodnia (teraz mi leci 19). Stwierdziłam, że nie będę się niecierpliwić, bo to tylko pogarsza moje samopoczucie. Jak kopnie, to kopnie

Dziewczyny, jak mi się chce alkoholu! Na dodatek mam świadomość, że normalnie teraz wylegiwałabym się przed namiotem na woodstockowym polu i popijała zimne piwo. Tak, tak, o 8 rano! A co! Przy pierwszych promieniach słońca, na zroszonej karimacie, bez żadnego pośpiechu, niczego do zrobienia. Kocham ten stan i teraz, po raz pierwszy w ciąży czuję, że coś mi zabrano. Że coś mnie omija, że muszę coś poświęcić. Zrezygnowałam z wielu rzeczy z racji malucha, musiałam przeorganizować trochę życie i myślenie, ale nigdy nie czułam z tego powodu żalu. A teraz... Zrobiłam sobie rachunek "strat" i okazało się, że (uwaga, zabrzmi patetycznie!) nic już nigdy nie będzie takie samo. Jakiś egzystencjalizm mnie ☠☠☠☠☠☠☠nął To pewnie te hormony. Chyba muszę wybrać się na zakupy
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:59   #3794
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam
Katarzynka trzymam kciuki za szew myślę , że trzeba zaufać lekarzowi . Będzie dobrze .

Powoli zaczynam robić porządki przed wyjazdem już pranie się robi torbe jedną znalazłam jeszcze muszę drugiej poszukać
Teraz zastanawiam się co powinnam zabrać ze sobą nad morze na pewno kartę ciąży i wszytskie wyniki ale tą książeczkę rumowską też ? Czy jeszcze coś ważnego powinnam mieć ? Nie wiem może jakieś zaświadczenie , że jestem ubezpieczona czy nie muszę mieć tego ?
Stary 2013-08-02, 09:10   #3795
gosia261282
Gang Iren

Wiecie co?
Trochę jednak martwię się tymi ruchami,a raczej ich brakiem.
W poprzedniej ciąży zaczelam czuć je później,ale jak już zaczęły się to zawsze jak się kładłam wieczorem wyczuwałam. Bo tak w dzień,jak chodziłam coś robiłam,to nie.
Wczoraj poczułam w dzień jedno delikatne puknięcie i to wszystko.
Wiem,że to wczesny etap,no i gdybym jeszcze nie czuła nic to bym się nie denerwowała,a tak to jestem niespokojna...

Cytat:
Chyba nie ma reguły.

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość

Kciuki!

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Mi położna mówiła, że przy pierwszej ciąży trzeba cierpliwie czekać nawet do 22 tygodnia (teraz mi leci 19). Stwierdziłam, że nie będę się niecierpliwić, bo to tylko pogarsza moje samopoczucie. Jak kopnie, to kopnie

Dziewczyny, jak mi się chce alkoholu! Na dodatek mam świadomość, że normalnie teraz wylegiwałabym się przed namiotem na woodstockowym polu i popijała zimne piwo. Tak, tak, o 8 rano! A co! Przy pierwszych promieniach słońca, na zroszonej karimacie, bez żadnego pośpiechu, niczego do zrobienia. Kocham ten stan i teraz, po raz pierwszy w ciąży czuję, że coś mi zabrano. Że coś mnie omija, że muszę coś poświęcić. Zrezygnowałam z wielu rzeczy z racji malucha, musiałam przeorganizować trochę życie i myślenie, ale nigdy nie czułam z tego powodu żalu. A teraz... Zrobiłam sobie rachunek "strat" i okazało się, że (uwaga, zabrzmi patetycznie!) nic już nigdy nie będzie takie samo. Jakiś egzystencjalizm mnie ☠☠☠☠☠☠☠nął To pewnie te hormony. Chyba muszę wybrać się na zakupy

W pierwszej ciąży poczułam dopiero w 21 tyg ruchy,mimo że jestem szczupła.

Pewnie,że nie będzie takie samo. Ale wiesz co? Będzie lepiej i nie będziesz już sobie wyobrażała życia bez tej małej istotki. Fakt,że trochę wyrzeczeń jest,ale dzieci nie muszą jakoś bardzo ograniczać.
Stary 2013-08-02, 09:42   #3796
em ma
Zadomowienie

Cytat:

Ja właśnie tak mam-jak chodzę to cisza, maluch spokojny. A jak się położę to najczęściej maluch się budzi i daje znaki życia. W sumie tylko ze 2 razy mi się trafiło, że jak stałam to dostałam kopa ale tak w środek wnętrzności (gdzieś w okolice nerek i kręgosłupa) to aż mi noga zesztywniała.
Cytat:

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Powoli zaczynam robić porządki przed wyjazdem już pranie się robi torbe jedną znalazłam jeszcze muszę drugiej poszukać
Teraz zastanawiam się co powinnam zabrać ze sobą nad morze na pewno kartę ciąży i wszytskie wyniki ale tą książeczkę rumowską też ? Czy jeszcze coś ważnego powinnam mieć ? Nie wiem może jakieś zaświadczenie , że jestem ubezpieczona czy nie muszę mieć tego ?
Wiesz co od stycznia nigdzie nie chodzę do lekarza z ruma. Proszą o dowód i jestem w systemie. Od Ciebie jeszcze wymagali tego?
Cytat:
Wiecie co?
W poprzedniej ciąży zaczelam czuć je później,ale jak już zaczęły się to zawsze jak się kładłam wieczorem wyczuwałam. Bo tak w dzień,jak chodziłam coś robiłam,to nie.
Wiem,że to wczesny etap,no i gdybym jeszcze nie czuła nic to bym się nie denerwowała,a tak to jestem niespokojna...
Gosiu na pewno niedługo poczujesz maluszka widocznie masz grzeczne dzieciątko
Stary 2013-08-02, 09:49   #3797
mala098
Raczkowanie

Nasza wczorajsza rozmowa z tżtem, odnośnie ruchów
Ja - już zaraz poczuje ruchy, jeszcze chwila i poczuje naszego Groszka..
Tż - 14 tydzień,a mowilas, że ruchy w pierwszej ciąży w 20.. ech, ciężarówki to mają jakieś zagiecie czasoprzestrzeni, jeśli dla Ciebie 6 tygodni to chwila.

I tak mnie oto sprowadził na ziemię.

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Oglądam teraz namiętnie sesje brzuszkowe i się zastanawiam, który tydzień na to najlepszy?
Chyba póki będzie taki jedrny i muszę przyznać, że nie znoszę na zdjęciach ciemnej kresy białej.. moja jeszcze takowa nie jest, ale jak długo..? Najwyżej się w photoshopie wyretuszuje

Katarzyniak powodzenia! Będzie dobrze, wiedzą przecież co robią
Stary 2013-08-02, 09:55   #3798
lidkaa82
Zadomowienie

Ja ruchy w piwerwszej ciąży poczułam w 19 tc. Ale wcześniej nie dopatrywałam się jakiś łaskotań, motyli itp jak to dziewczyny opisują na forach. W tym 19 tc mój synek poprostu mnie kopnął z rańca tak że aż brzuchol podskoczył I od tej pory witał sie tak ze mną co rano. W czasie dnia później dopiero zaczęłam to rejestrować.
Teraz jestem w 16 tc i czekam i czekam bo faktycznie słyszałam że w drugiej ciąży mogę poczuć je wcześniej.
Z takich ciekawostek to jak dzidzius był większy i już solidnie kopie i sie rozpycha mozna wyczuć jaki ma tryb snu i czuwania. Mój synuś w brzuchu zawsze w nocy spał i nigdy mnie nie budził wierceniem i kopniakami. I jak się urodził to też od razu przesypiał noce
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 10:01   #3799
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Tż - 14 tydzień,a mowilas, że ruchy w pierwszej ciąży w 20.. ech, ciężarówki to mają jakieś zagiecie czasoprzestrzeni, jeśli dla Ciebie 6 tygodni to chwila.

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Oglądam teraz namiętnie sesje brzuszkowe i się zastanawiam, który tydzień na to najlepszy?
Chyba póki będzie taki jedrny i muszę przyznać, że nie znoszę na zdjęciach ciemnej kresy białej.. moja jeszcze takowa nie jest, ale jak długo..? Najwyżej się w photoshopie wyretuszuje
Mężczyźni to potrafią sprowadzić nas na ziemię
Co do sesji brzuszkowych to mi się podobają te już konkretniejszym brzuszkiem Fajnie jak widać już taką konkretną ciążę, a nie najedzony brzuszek
Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Z takich ciekawostek to jak dzidzius był większy i już solidnie kopie i sie rozpycha mozna wyczuć jaki ma tryb snu i czuwania. Mój synuś w brzuchu zawsze w nocy spał i nigdy mnie nie budził wierceniem i kopniakami. I jak się urodził to też od razu przesypiał noce
Szczęściara!
Stary 2013-08-02, 10:08   #3800
upadly_aniol00
Zakorzenienie

em ma nikt nie wymagał ode mnie tej książeczki więc tak po prostu się zastanawiam co wziąć w razie czego ale w sumie jest ten system eWUŚ więc w razie czego to będę w systemie . Czyli tylko wezmę kartę ciąży i wyniki
Stary 2013-08-02, 10:12   #3801
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

Szczęściara!
Przy drugim nie licze na taki nadmiar szczęścia.
Napisałam zeby te mamuśki którym maluchy będą dawały popalic i będą w nocy kopać po żebrach już się nastawiły psychicznie na wesołe nocki Jak mi się urodzi nocny marek to padne na twarz bo jestem z natury śpiochem a starszy z kolei nie da w dzień odespac. Brrr nawet nie chce o tym myślec narazie, bo jak do tej pory przez 2 lata i 4 miesiące życia mojego Alka zaliczyłam może 3 nieprzespane nocki

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
em ma nikt nie wymagał ode mnie tej książeczki więc tak po prostu się zastanawiam co wziąć w razie czego ale w sumie jest ten system eWUŚ więc w razie czego to będę w systemie . Czyli tylko wezmę kartę ciąży i wyniki
No ten system chyba dość sprawnie działa. Jak chodze z synkiem na NFZ teraz to juz nikt mnie nie prosi o dowód ubezpieczenia, a wcześniej jak najbardziej mimo że dzieci mają zagwarantowaną opiekę medyczną bez względu na ubezpieczenie
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 10:20   #3802
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
No ten system chyba dość sprawnie działa. Jak chodze z synkiem na NFZ teraz to juz nikt mnie nie prosi o dowód ubezpieczenia, a wcześniej jak najbardziej mimo że dzieci mają zagwarantowaną opiekę medyczną bez względu na ubezpieczenie
Bo w zależności od tego czy dziecko jest ubezpieczone czy nie płaci albo NFZ, albo budżet państwa. Więc przychodnia musiała wiedzieć od kogo ściągać pieniądze - dlatego prosili o dowód ubezpieczenia.
Stary 2013-08-02, 10:23   #3803
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
najfajniesze sesje są przekrojowe, np 3x w ciąży. miałam taką mieć ale miałam tyle roboty, że na pierwszą część w końcu nie znalazłam czasu i jestem za to na siebie zła.
pewnie będę miała więc teraz i w ostatnim miesiącu (obym wyglądała jak człowiek )
u mnie ta linia do już widoczna ale ja ciemna jestem, pewnie dlatego....

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 11:10   #3804
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak mi się chce alkoholu! (ciach) .
Chyba muszę wybrać się na zakupy

nic mi nie mów... zabiłabym za kieliszek wina lub PRAWDZIWE zimne piwo
zakupy to dobry pomysł

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Wiecie co?

.

Gosia nie stresuj się każda ciąża jest inna i każda z nas jest inna. Może tym razem masz leniuszka w brzuchu co ruszać się i fikać fikołi za bardzo nie chce
Stary 2013-08-02, 11:13   #3805
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
nic mi nie mów... zabiłabym za kieliszek wina lub PRAWDZIWE zimne piwo
http://winabezalkoholowe.pl/

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Gosiu,
czujesz młodego mniej dlatego, że teraz jest wcześniej i on jest mniejszy. po prostu mieści się jeszcze swobodnie w macicy i nie ma potrzeby wiecznego pukania

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-08-02, 11:15   #3806
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
o rany ale cud !!!!!!
Stary 2013-08-02, 11:21   #3807
ajakasia
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny
Długo mnie nie było, ale czytam na bieżąco, więc jestem w temacie co u Was, a teraz w skrócie co u mnie:

Jeśli chodzi o badania genetyczne, u nas robią PAPPA z automatu, tak więc najpierw miałam USG a później czekałam a wyniki z krwi 3 tyg...
Ryzyko obliczone: Trisomia 21 - 1:3957
Trisomia 18 - 1: 39972
Trisomia 13 - 1:124929

W międzyczasie byłam nad morzem, jeśli chodzi o kąpiele, to owszem, były, codziennie w zimnej wodzie - nic nie złapałam i nie wydaje mi się, aby maluszkowi coś się przez to stało. Słońca raczej unikałam, siedziałam pod parasolem + krem z filtrem, ale i tak mnie trochę złapało, bo słoneczko w tym roku daje popalić...

Kolejną wizytę miałam 26 lipca, to był koniec 16 tc, podczas której potwierdziły się moje przypuszczenia co do płci: CHŁOPIEC!!!!!
Widziałam, jak mu dyndał między nogami

Ruchów jeszcze nie czuję, mam nadzieję, że wkrótce się pojawią

Pozdrawiam Was ciepło
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 11:21   #3808
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
o rany ale cud !!!!!!
osobiście nie piłam jeszcze, ale koleżanki które już piły twierdzą, że naprawdę smakuje identycznie. jedna twierdzi, że zadziałało jak placebo i miała humor jak po winie

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-08-02, 11:23   #3809
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
osobiście nie piłam jeszcze, ale koleżanki które już piły twierdzą, że naprawdę smakuje identycznie. jedna twierdzi, że zadziałało jak placebo i miała humor jak po winie

na pewno spróbuję tylko mi przeglądarka nie chce podstron oywierać a mam tylko w lapku w firmie IE
Stary 2013-08-02, 11:25   #3810
perfuzja
Zakorzenienie

Jak dobrze, ze Wy tez tak macie z alkoholem. Juz myślałam, ze jestem jakaś alkoholiczka czy cos Ja marze o malibu albo prawdziwym mojito

ajakasia wyniki super No i kolejny chłopak Wpisywać?

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Ja pilam je sporo przed ciaza kiedyś. Hm, no szału nie ma jak dla mnie. Juz wolę rozcienczony sok winogronowy, przynajmniej naprawdę jest bezalkoholowy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości