|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
podczytuję was ale coś nie mam weny pisać...taki ukrop ale widzę ze się chmurzy może popada coś
|
#4892 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Basenu zazdroszcze, ja przed ciaza chodzilam poplywac, ale w ciazy jakos boje sie zlapac jakiegos grzybka i odpuszczam sobie. Cytat:
Szkoda, ale nie zalamuj sie tak, oby jutro! Widok maluszka w takim 'solarium' sciska serce, ale jezeli ma to pomoc Fi, to lepiej poczekac. Cynamonowa, za 1m-c Surka, przy anty mozna karmic? Jestem ciekawa jak to wyglada przy kp? Czarownico, dla Antka za wage, a Ty sie kuruj jakos Teso, za laktacje i za swiadomy usmiech Leosia, szybko sie rozwija ![]() Dzoan, , widze, ze wiele z nas dotyka problem obolalych sutkow, oby zagoilo sie jak najszybciej, trzymam za to !!Misiaczka, sie nalezy pacjentkom, co za chamstwo! Ja dzis ogarnelam chate, tu musze kurze wycierac i odkurzac codziennie, bo raz, ze remont, a dwa takie widocznie miejsce, po prostu szybko sie kurzy
Edziunio Edytowane przez jakierka Czas edycji: 2013-08-05 o 17:49 |
||
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Ala mi dziś tyle śpi że boję się co będzie w nocy Teraz się cycuje ale widzę że oczka jej się zamykają. W domu mamy fajny chłodek więc to nie z ukropu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4894 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest postęp SIEDZĘ
przyszedł chyba brat lub wujek kilkunastoletniej dziewczyny, to ona wstala i mówi żeby sobie usiadł a ja ledwo stałam. To on do niej jak ona wychowana ze kobieta w ciazy i mi nie ustąpi. Kolejny raz to facet reaguje a nie kobiety
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Brawa dla tego pana
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4896 |
|
Wtajemniczenie
|
Należą sie
|
|
#4897 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tzn. wtedy ta druga kąpiel w ciągu dnia jest w samej wodzie.Cytat:
Oby przeszły jej problemy![]() Cytat:
![]() I nie zrobili ci USG w szpitalu, żeby sprawdzić wagę? U mnie jak podejrzewali duże dziecko to 2 razy robili - pomijam fakt, że za każdym razem wyszło mniejsze niż w rzeczywistości Anulka dorobiła się ładnej wagi. Dobrze, że zdecydowali do cc. Swoje też tam przeżyłaś.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4898 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
deszcz....Cytat:
W dodatku mam wrażenie ze nikt mnie nie rozumie, nie mam z kim pogadać i ogólnie du.pa. ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- więc jaskierko rozumiem twoje samopoczucie doskonale i ściskam, głowa do góry |
||
|
|
|
#4899 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Narabiam nadrabiam i nie mogę dzisiaj nadążyć...Igor od samego rana do 13 niemal nieprzerwannie krzyczał, jadł i spał po 30 min. W końcu zrobił kupę i przespał godzinę. A mama w końcu wzięła prysznic
Jest taki upał że masakra. Teraz ma lepszy humor, ale śpi maks godzinę, więc pewnie niedługo się przebudzi...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w pucku rodziłaś?Rad chyba żadnych nie ma. Igor jak nie dojadał to robił jedną dziennie, teraz strzeli 4-5. Ale najważniejsze jest żeby dziecko siusiało często, najlepiej po każdym karmieniu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oj też niechętnie na ktg chodziłam.. Cytat:
Karolajn: taki normalny okres?? auaaa.. współczucia. Czarownica: co u lekarza? chociaż pewnie zaraz doczytam bo dwie strony mi zostały Ev: też właśnie rozmawiałam dzisiaj z Ghia. 3mam mocno kciuki za rehabilitację i Antosia.
|
|
#4900 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety 2,5 godzinna drzemka była do tej pory jedyną dzisiaj.
|
|
|
|
#4902 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Już się zastawiałam gdzie zniknęłaś. Cytat:
) gratuluję! z cycem obserwuj.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4903 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Charlize89 dzięki za opis porodu
Cytat:
jedyne co mi po ciąży zostało to brzuch bo kg wszystkie zeszły Cytat:
żeby już jutro dobrze byłoCytat:
dla adasiaCytat:
Cytat:
Cytat:
ja teraz jak coś więcej porobie to czuje takie pieczenie jakby dziś kolejny raz była położna to już jej 3 wizyta u nas a będą jeszcze 3 i powiedziała mi żeby nie dźwigać więcej kg jak waży dziecko... dziwne zalecenia, muszę powoli wracać do życia i samodzielności dobra nadrobiłam was i uciekam jedzonko robić bo zaraz syn się na karmienie obudzi i nic nie zjem |
||||||
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
SAMMI pisze:
" miałam trecie ktg dizsiaj, 2 h leżalam bo mały uciekał. Badalo mnie 3 lekarz, przekeli się krwiawieniem, jutro beda na usg sprawdzac czy łozysko nie jest za nisko. Ale to na pewno przez badanie gin na IP. Dzisiaj pobrali mi krew, jutro pewnie wiecej się dowiem. No i wszyscy zwracają uwagę na obrzeki na nogach ktore mam jak słon od wczoraj. Mam bardzo fajne dziewczyny w pokoju więc chociaz nie jest nudno. Pozdrowienia dla wszystkich Dziewczyn" |
|
|
|
#4905 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
czy moge podac mojemu dziecku herbatke z kopru z herbapolu? pani w aptece podala mi to a ja jej mowilam ze chce dla niemowlaka, przeczytalam i na opakowaniu napiane ze dzieci od 4 lat...
|
|
|
|
#4906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
to wyszło mi jedynie grosz na sztuce, jeśli chodzi o 1. Więc narazie będę kupować pampki. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4907 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla tego pana,dobrze,że usiadłaś ![]() Cytat:
za ogarnięcie i główka do góry,jutro będzie lepszy dzień ![]() Cytat:
![]() Ja czekam i czekam na paczkę z Polski od mojej mamy,a kuriera jak nie widać,tak nie widać
|
|||
|
|
|
#4908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
daje z hippa, jest po 1 miesiącu, a jeśli na tej co kupiłaś jest napisane, że od 4 lat to ja bym nie podała Byłam u księdza i ustaliłam datę chrzcin - dopiero na 29 września. Chrzciny są tylko w ostatnią niedziele miesiąca. Chciałam wcześniej, no ale cóż będę miała więcej czasu na pozbycie się kg ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4909 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej chodziło mi o to, że chciałam mieć jakiś wynik na środową wizytę, żeby się ginka dziwnie nie popatrzyła, że skarżyłam się na ból, a teraz przez 2 tyg nie mam wynikuJa też chciałabym z małym zacząć chodzić jak najszybciej, tylko się zastanawiam czy to dobry pomysł, bo wiadomo, że trzeba odczekać tak ze 2,3 miesiące a wtedy będzie już dość zimno ![]() To uwierz kochana, że nic nie widać, to najważniejsze ![]() Ja w sumie tez się wieszać nie będę przez swoje rozstępy, trochę zejdzie mi się skóra po porodzie, to nie będą zbyt widoczne. A wyszły dziady od razu białe ![]() Cytat:
Chyba będzie szklanka wody zamiast ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam dzisiaj totalnie dzień z doopy, Alek lata jak szalony, muli mnie cały dzień, zdążyłam już się przywitać z porcelaną z każdej strony, bożee...
|
|
#4910 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyszłam od lekarza. Napisze wiecej jak wrócę do domu. Powiem tylko ze mam dość mojego lekarza. Jestem wściekła i płakać mi sie chce. Z Majecza ok.
|
|
#4911 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
brawa dla tego pana Cytat:
![]() Cytat:
jeżeli jest napisane, że od 4 at to ją bym nie podała, mam z hipp od 1 miesiąca Cytat:
To czekam na dalsze wieści, dobrze, że z Mają dobrze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-08-05 o 19:28 |
||||
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Najważniejsze że z małą jest wszystko ok i czekamy na wieści misiaczko
|
#4913 |
|
Zadomowienie
|
aremalgos też marzę o deszczu
|
#4914 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
była dzisiaj u nas położna środowiskowa- fajnie bo okazało się, że mama mojej koleżanki. Pytań miałam mnóstwo, dlatego chciałam aby dzisiaj przyszła. tak jak myślałam rozszedł mi się szef, rozpuścił się za szybko, muszę robić okłady 5 razy dziennie po 30 minut leżąc, tylko kiedy znaleźć na to czas ssaczek dzisiaj grzeczny był, spał większość dnia, potem na spacerku byliśmy. Dzisiaj go nie kąpaliśmy tylko przemyliśmy i były dwie wielkie kupy a dwa dni nie robił A jeszcze miałam pisać, jak wyszłam ze szpitala to miałam -5 kg, wczoraj i dzisiaj po 1 kg mniej, zostały tylko 4,5 kg z przed ciąży
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine- ta poradnia laktacyjna w której byłaś chyba bardzo ci pomogła. Jakaś fachowa "obsługa".
Może zaczerpnęłaś też dodatkowej wiedzy, którą możesz się podzielić? Mam na myśli budzenie na karmienie. W szpitalu mówili mi żeby budzić co 3 godziny do miesiąca życia. Wiem jednak, że nie każdy budzi, a są tacy którzy robią to do 3 miesiąca. Może w tej poradni mówiono ci coś na ten temat. ![]() Wybiła 19:00, więc nasza pora kąpania. Dostawiłam Michasia, bo je troszkę przed kąpaniem, a on zasnął. Śpi twardo już ponad godzinę. I co teraz? Mam go nie kapać? Biedactwo spociło się i nie chciałabym żeby nie był "odświeżony", ale z drugiej strony spał dziś przez cały dzień tylko 2,5 godziny, więc dobrze żeby sobie pospał chociaż jeszcze dwie. Co byście zrobiły na moim miejscu? Odpuściły kąpanie? Kąpały po 22:00 czy budziły na toaletkę? |
|
|
|
#4916 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny- HELP!
Adaś właśnie jadł przed snem w nocy. Po 6 minutach zwymiotował wszystko- podejrzewam, że też porcję z poprzedniego jedzenia bo to mleko już lekko nadtrawione było Co mam zrobić- mąż go nosi teraz a on biedny szuka piersi. Ja już jestem głupia- skoro zwymiotował tzn, że się prawdopodobnie przejadł (lub mu coś zaszkodziło). Co mam zrobić? Martwię się- je, sika (i to dużo) ale za kilka godzin miną 2 dni od kiedy nie zrobił kupki a wcześniej robił do 6-7 na dzień. Diety nie zmieniłam- nie wiem o co chodzi ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
Ja bym go nie budziła tym bardziej, że nie spał Ci dzisiaj w dzień i miał problemy z zaśnięciem... Zobaczysz jak wstanie i wtedy podejmiesz decyzję. Jak odpuścisz kąpiel to nic takiego się raczej nie stanie- ja bym dała dziecku odpocząć |
|
|
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mógł się przejeść, dlatego zwymiotował, ale z drugiej strony może teraz "zwolniło mu się więcej miejsca" i jest bardzo głodny. Ja zawsze podaję pierś kiedy Michaś jej szuka, nawet po sporym ulaniu lub "wypiciu" obu piersi niecałe 10 minut wcześniej, więc bym pewnie dostawiła, ale nie mam pojęcia czy to dobre posunięcie.
|
|
|
|
|
#4918 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
My już po spacerku i po kąpieli
Łaziliśmy ponad godzinę, ale było super. Nawet nie wiedziałam jak piękne mamy tereny blisko domu -lasy, góry, strumyki, ścieżki rowerowe, wszędzie ławeczki Cytat:
![]() A główkę jak myjecie, gdy w wanience jest oliwka? ![]() ![]() Cytat:
U mnie też pomylili się o pół kilo ![]() Cytat:
Cytat:
Mój ostatni tydzień to było pasmo narzekania, stękania, pełnej gotowości do płaczu przez cały dzień + unikanie luster ![]() Już niedługo, a potem będzie fajnie Cytat:
Cytat:
![]() Jak zapatrujecie się na picie Karmi podczas kp? |
||||||
|
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
Opis porodu:
30 tj w poniedziałek przyjęli mnie na oddział. Miałam iść na ginekologie z powodu wysokiego ciśnienia. Przy wypełnianiu dokumentów okazało się, ze kładą mnie na porodówkę i będziemy wywoływać. Myślałam, że padnę tam ze strachu jak mnie położyli na tej sali, nie spodziewałam się tego. Jakieś lekkie skurcze się rysowały których nie czułam, rozwarcie było na 3,5 cm. Moja lekarka chciała mi podłączyć oxy, na co przyszedł ordynator i stwierdził, że czekamy na rozwój akcji i oxy jakby co będzie jutro. Akcja się nie rozkręciła więc wróciłam na ginekologię i tak chociaż zjadłam obiad bo byłam niesamowicie głodna. Miałam 2 fajne koleżanki w pokoju więc wesoło minął czas. Na drugi dzień rano 31,07 o 6 zrobili mi lewatywę i o 7,30 przenieśli na porodówkę i podłączyli oxy. Przyjechała moja przyjaciółka aby ze mną chociaż na chwilę być. Rodziło nas razem trzy- ja, dziewczyna z mojego pokoju i dziewczyna którą wcześniej poznałam na ktg- okazało się prze mieszka blik dalej ode mnie. Z tą oxy chodziłam po korytarzu i się śmiałam bo skurczy prawie nie było, wesoło mi było, a koleżankę z pokoju już brało mocno. O 10-11 nie pamiętam dobrze przyszła moja lekarka i stwierdziła, że przebijają wody płodowe. Zrobiło mi się cieplutko i poleciały. I nagle z zaskoczenia wziął mnie taki skurcz, że myślałam, że zejdę. Już mi do śmiechu nie było. Skurcze zaczęły się robić częste co 2 minuty a potem co minutę. Bolało mnie strasznie a ciągle ktoś do mnie dzwonił i pytał się jak idzie, to już nie odbierałam telefonu. Przyjaciółka, która musiał do pracy pojechać przyjechała powrotem bo nie odbierałam telefonu i już do końca była ze mną. Tz był w pracy i nie mógł się zwolnić, dzwonił tylko co chwilę, raz trafił na skurcz i pyta się jak tam, na co ja krzyknęłam, ze umieram i się rozłączyłam. Ale miał stracha. Skurcze mnie strasznie męczyły, starałam się chodzić, skakać na piłce, kucać, raz byłam pod prysznicem. Czułam się niekomfortowo bo wody ciągle ze mnie ciekły. Rozwarcie po godzinie było na 6 cm a potem wolno roso. Myślałam, że tam nie wyrobię, nie miałam siły gadać, najgorzej jak kazali leżeć pod ktg. W pewnym momencie byłam tak zmęczona, ze jak była minuta przerwy to zasypiałam normalnie. Po kolejnym badaniu ok 16 okazało się, że mam pełne rozwarcie ale główka jest wysoko, pytam się położnej ile to może jeszcze potrwać a ta, ze dwie godziny, prawie tam płakałam, ze nie dam rady, prosiłam moją lekarkę o znieczulenie a ta kazała mi się wziąć w garść i nie rozklejać. Więc wzięłam się w garść i jak był skurcz to kucałam- ledwo wytrzymywałam to ale chciałam aby ten koszmar się już skończył. Jak tak kucałam to poczułam parcie na kupę i musiałam przeć. Panie kazały się położyć ale główka była jeszcze za nisko, a skurcze zamiast częściej to były co dwie minuty co zwalniało akcję. Musiałam położyć się na boku, przyjaciółka trzymała mi nogę na skurczu i tak dziecko miało zejść niżej, Na to wszystko przyjechał mój mąż. Jak to zobaczył to tylko usiadł i zrobił się zielony. Ja już od kucania głośno jęczałam na skurczach a jak on akurat wszedł to cicho pokrzykiwałam. Na szczęście za chwilę akcja się zaczęła, położne się zleciały i mówiły, że rodzimy już. Kazałam mężowi wyjść a przyjaciółce zostać- on nie dałby rady. Najpierw kazały mi na próbę przeć i pokazywały jak to się robi, następnie już zaczęłam przeć, czułam strasznie jak piecze a one mówiły, ze główka, słyszałam jak mówiły, ze lekko trzeba naciąć ale nie czułam tego, na chyba drugim skurczu parłam strasznie mocno bo miałam już wszystkiego dosyć, poczułam mocne pieczenie i nagle jakby cos wypadło ze mnie, a to mały cały wyskoczył. W tym momencie poczułam ulgę i nic już nie bolało. Zawołali męża który przeciął pępowinę, znowu był zielony a ja tylko krzyczałam, żeby mi między nogi nie zaglądał. Podali mi małego na piersi, był taki słodki. Czułam się szczęśliwa. Zaraz małego zabrali do mierzenia i warzenia a ja pojechałam się szyć. Tam byłam jak nowo narodzona, żartowałam z lekarką, nic nie bolało. Potem przewieźli mnie na salę i przyszedł tz a potem dzidzia przyjechałam i zaczęłam próby karmienia. Potem przewieźli mnie na salę bo mocno krwawiłam a ja chciałam sama już iść. Poszłam się z mężem wykąpać i potem już leciało. W pierwszą noc malutki był grzeczny, ale koleżanki z pokoju córa płakała, w drugą noc była zmiana, a w trzecią oba dzieciaczki spały po mm. Na początku wcale sobie z małym nie radziłam, nie umiałam przewinąć, złapać, dużo mi koleżanka z pokoju pomogła, teraz już jest lepiej. Generalnie to nie wiem, że kiedyś jeszcze pojadę Sn rodzić, może mam takie wspomnienia dlatego, ze się długo meczyłam.
|
#4920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Daj mu, ale jak będzie łapczywie jadł to kilka razy podnieś go do odbicia.Tylko brak kupy jest dziwny A może on wszedł właśnie w etap, gdy kup jest już zdecydowanie mniej?
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-08-05 o 20:40 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.

3 tyg i 3 dni po porodzie.

, widze, ze wiele z nas dotyka problem obolalych sutkow, oby zagoilo sie jak najszybciej, trzymam za to
!!
sie nalezy pacjentkom, co za chamstwo!
a ja ledwo stałam. To on do niej jak ona wychowana ze kobieta w ciazy i mi nie ustąpi. Kolejny raz to facet reaguje a nie kobiety

deszcz....

a już następnego dnia 40 ml przy jednym odciągnięciu. Piję herbatkę i kawę na laktacje oraz sporo wody.
Jak się dziś nie wykupczy to nie wiem. Jakieś rady co do kup? Ale za to pierdzi jak stary facet (TŻ mówi, że to po nim 

Mógł się przejeść, dlatego zwymiotował, ale z drugiej strony może teraz "zwolniło mu się więcej miejsca" i jest bardzo głodny. Ja zawsze podaję pierś kiedy Michaś jej szuka, nawet po sporym ulaniu lub "wypiciu" obu piersi niecałe 10 minut wcześniej, więc bym pewnie dostawiła, ale nie mam pojęcia czy to dobre posunięcie.