|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Ja to rozumiem, że roztopiona i ostudzona !!!! raczej chłodna, nie koniecznie zimna ![]()
|
|
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Gojka, Korsze to akurat kawałek od nas...
Prawie 100km. ![]() A co do sytuacji z Paulinką, to... Masakra! I gratuluję ząbka! My wciąż czekamy...
|
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, jak co to wpadnę.
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Lecem, bobol śpi, więc trzeba też zwijać pod kołdrę, bo nie wiadomo, kiedy pobudka... Może rano? ![]() |
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko-ja też bym prosiła o namiary na bloga
![]() Dziewczyny powiedzcie mi o co chodzi z tym moim dzieckiem Cały czas usypiam go w jednakowy sposób-czyli na rękach go tule. I w dzień ok. Usypia bez jakiegoś wielkiego marudzenia. A jak przychodzi nocne usypianie tak szatan w niego wstępuje. Niby śpi a płacze/krzyczy przez sen. Wierci się,wyrywa. Czasem nawet odłożony już na śpiąco potrafi się obudzić z uśmiechem na ustach jakby w ogóle przed chwilą nie spał. Macie jakieś pomysły czemu tak się dzieje?
|
#2945 |
|
Zadomowienie
|
Fewciu super że Wam pasuje. Ale może lepiej jej za często nie stosujcie, jednak to nie to co szelki no i ten rozmiar trochę mały... Ciekawe czy będzie jej się w tym lepiej spało czy bez różnicy. U nas Ania spała tak samo w pieluszce jak i bez, chyba jej w niczym nie przeszkadzała. Jak mierzyłam przed wysłaniem to ledwo mi się udało zapiąć rzepy, od razu poszła na brzuch tak jakby tej pieluchy w ogóle nie było. Czyli chyba musi być dość wygodnie w tym
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
hello laski
zrobiłam dzieciakom (Samuel + kuzyn) na kolacje ryż z jabłkami tylko że na wierzch zrobilam bezę i do tego sos waniliowy (pudding z lidla) mniam ale pycha, ja nie lubię takich rzeczy ale wyszło takie apetyczne że zgrzeszyłam ![]() buuu TZ w delegacji ![]() Bokeh- Hania super |
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
My już po pierwszym mleku BD..zobaczymy..chyba mniej sycące..bo wypił więcej niż zwykle..dopiero zasnął..dziś późno..zobaczymy..dziś była kupa ale to pewnie efekt wczorajszego syropu.dziś nie dostał ani rano ani wieczorem...zobaczymy.. Co dalej..
Jeszcze też dziękuje Wam za tyle pomocnych rad..buziaki na dobranoc... ![]() P.s. gdzie te nieogolone nogi Bokeh ? ![]() Pewnie w klubie.... ![]() Dobrej i długiej nocki mamusie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
A Zuzka dziś pierwszy raz zasnęła sama w łózeczku
zawsze koło niej leżałam), a że wydawała się taka mało śpiąca, wsadziłam ją do łóżeczka, ja wizaż na tel, ona tam sobie szalała, w pewnym momencie zaczęła marudzić, to ja jej smoka, po główce pogłaskałam i zasnęła |
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj dostaje szaleju jak mu gorąco dopiero przy wentylatorze się uspokaja |
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
|
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze jak piszesz o jedzeniu to moje ślinotoki nie nadążają przetwarzać
|
|
#2952 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Biedna malutka, buziole ![]() No ale skoro zęby idą, to masz odpowiedź chyba dobrze, że pije, dawaj dużo.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja nie dźwigasz? ja nalewałam wodę miseczką lub garnuszkiem metalowym takim Cytat:
czopki glicerynowe zwykłe, przydają się (okazjonalnie bardzo, absolutnie nie ciągle, przy stanach krytycznych tylko) przy zatwardzeniu. Przy czym trzeba sprawdzić -bo czasem po 1 dniu może być mega zatwardzenie i trzeba podać, a czasem po prostu długo kupy nie ma (powyżej tygodnia). nie wiem jak mrozić śliwki... O! to tak jak ja dzisiaj - butelki avent, a Dorka w dupce ma i dzisiaj zwykłą canpoa wąską kupiłam taką:http://exclusivebaby.pl/img/produkt/...lka_59_205.JPG za 9zł chyba, i młoda zaczyna pić ![]() Brawa dla Blaneczki ![]() Słuchaj, to raczej nie zęby, ja na to kiedyś trafiłam na blogu prowadzonym przez dzieciatą lekarkę, nie potrawfię znaleźć :/ to się jakoś tam nazywa. Dorka też ma. W okolicach 3 to jest? Cytat:
Mianowana, od września na dyplomatkę zaczynam, a ty? Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jestem wściekła, pisałam Wam ostatnio o zakupach w zarze, wyprałam w rękach koszulkę i wiecie co? puściła prasowanka (jakby z pluszu) i zapieprzyła całą koszulkę nie wiem czy reklamować czy co bo w sumie dużo nie kosztowała na wyprzedaży a teraz paliwo plus czas oczekiwania, wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr |
|
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e e e ! jakie moje ja mam ogolone
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Ciebie ![]() właśnie bloga bloga chcemy
|
|
|
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ho ho nie tylko kuchnia byłaby sprzątnięta
|
|
#2957 |
|
Zadomowienie
|
Debrah szacun, ja Grzesia pierwszy raz sama wykąpałam jak miał pewnie z 2-3 lata
Anię też mąż kąpie, ma większe ręce to mu lepiej trzymać (taki jest mój podstawowy argument )
|
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
O, Szaja, nie zauważyłam, że walnęłam byka
![]() Pierdółką oczywiście :d Dobrze, że Szaja na straży jest ![]() A jak kąpałam? Nalałam wody do wanienki, którą to zostawiłam dużej wannie (narożną taką wielką mamy). Przyniosłam dziecko w foteliku samochodowym, nalałam wody do wanny, rozebrałam, wsadziłam, umyłam - i tu się najbardziej bałam podnoszenia Amelki mokrej z wanienki bo kurdę dzieć śliski jest - i hop na fotelik samochodowy na którym ręcznik rozłożony miałam. Dziecię w takim ręcznikowym kokoniku siup do pokoju na przewijak i tam już cała reszta, ubieranie itp. Czyli po prostu wykąpałam w łazience, żeby nie musieć dźwigać. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- A i jeszcze, żeby głowa była wyżej i żebym nie miała schiza że majtnie głowa na bok,to poza tym, że trzymałam łebek dłonią to pod głowę dałam normalną gąbkę do mycia (miałam nową z zapasów). Jakoś się wtedy pewniej poczułam. |
|
|
|
#2959 |
|
Zadomowienie
|
Heeelo, moje dziewczyny pobily chyba dzisiaj rekord w zasypianiu - bite 90 minut
blogerko mi tez podasz namiary na bloga? Baardzo chetnie bym obejrzala ![]() bokeh ale fajnie! A Hani sie podobalo, bo po minie za bardzo nie widac? ![]() Mialam jeszcze cos pisac ale nie pamietam co 90 minut spiewania kolysanek zle wplynelo na moje szare komorki
|
#2960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w zarze najczesciej wymiana, dopiero na koniec konsument moze zadac zwrotu kasy jesli maprawa albo wymiana nie sa mozliwe.Poka, sprawdzimy
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię nie chce ostatnio spać w łóżeczku... O co chodzi? Łóżeczko jest bardzo blisko naszego łóżka, jej głowa jest jakieś 30cm od mojej... Także na wyciągnięcie ręki... Od kilku dni zasypia normalnie, po czym budzi się w nocy i jest płacz, nie chce spać w łóżeczku, a jak tylko przełożę ją do naszego łóżka, to od razu zasypia z uśmiechem na twarzy...
No i jeszcze jedno - w ciągu dnia, jak nie ma humoru i zniknę jej z pola widzenia, to od razu jest płacz i "Meme, meme, meme!!" - czyżby lęk separacyjny się mojej córce włączył?
|
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
debrah
![]() bokeh Hanul boska ![]() Neti? od razu mu BD walnęłaś? Bo pisałyśmy że zmiana mleka trwa kilka dni... ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
coś miałam pisać jeszcze... ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- silver ahoj
|
|
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, dlaczego kilka dni? Ja nie mieszałam, jak zmieniałam z NANu na BD, od razu zmieniłam (jedna butelka - NAN, następna już BD) i nie było problemów, tak mi doradził nasz pediatra...
![]() http://www.pudelek.tv/video/Faceci-W...ce-Girls-2961/ Widziałyście? Wszystko spoko, tylko inaczej by było, gdyby prawdziwi faceci zatańczyli w szpilkach, a nie panowie, którzy wolą panów... Te ich kocie ruchy, to chyba nawet ja tak nie umiem , a mój mąż to by chyba jednego kroku w szpilkach nie zrobił, bo by się połamał...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-05 o 22:46 |
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
wysypka nam zbladła, trochę wlazła na rączki i nóżki
Hektor dziś się władował do oczka wodnego allegro nie działa, a co dopiero na fc pisałam żeby mi all zablokowali ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Slodziak kochany ![]() Black u nas w dzien to samo a przed zasnieciem, oczka juz malenkie szparki ale jeszcze zerka czy nad nia stoje
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, ale skoro pediatra mówi, że tak jest okej, to raczej można tak robić.
|
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
hej
miałam się już odezwać po południu, ale odeszłam na chwilę od laptopa i potem mi się wszystko zawiesiło nie będę cytować, bo duuuuużo tego; buziaki dla wszystkich maluszków, za skończone miesiące ![]() pytanie: z jakiej firmy najlepsze pieluszki na basen? otworzyli nam pod domem prawie, to pasuje się wybrać ![]() z nowości: Filip ładnie siedzi i próbuje siadać sam, ale jakoś mu nie wychodzi; w końcu przebił nam się ząbek i skończyły się humory na szczęście, bo jeszcze trochę i w wariatkowie bym wylądowała; chyba ustaliły nam się już pory jedzenia mniej więcej, bo od jakichś dwóch tygodni je o tych samych porach i nie budzi się w nocy
|
#2969 |
|
Wtajemniczenie
|
Spierdykam, bo dziec sie kreci, cos slabo spi.. wiec dobrze sie zdrzemnac pare minut chociaz.
Do jutra, jutro wracam na powaznie Dobranoc
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaa, no i mam słonie
fajne są; a powiedzcie mi tulowe mamy, co robicie z rękami jak nosicie dziecia? bo mi jakoś dziwnie tak nimi machać i trzymam młodego za stópki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

Masakra!
I gratuluję ząbka! My wciąż czekamy...

powinnam je mieć??? a woda o którym pisałaś, to ze śliwek węgierek tak?? Czy to muszą być suszone?? A możemy śliwiki jakoś zawekować dzieciaczkom? czy tylko mrożenie pozostaje? Bo nie mam pojęcia jak je obrać do mrożenia
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)