ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-14, 10:29   #271
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
sama jeszcze nie do konca pewna jestem... ale mam dopiero 11dpo wiec ma prawo wyjsc blada...
caly czas trzymam kciuki, ale po cichu gratuluje! zreszta tak czulam jak pisalas o swoim samopoczuciu
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:37   #272
monini2507
Zakorzenienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
nie wytrzymalam i zrobilam test...

Santom tak po cichu też
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
A ja sie w ogole nie dziwie naszym staraczkom ze maja dosc juz i ze doly je lapia. Pamietam jak ja przezywalam kazda @ i jaka podlamana bylam jak sie kolejny raz nie udawalo. I tez wiem ze zadne slowa pociechy nie pomagaja wiec pozostaje mi trzymac kciuki zeby jak najszybciej sie udalo

Anteria rozumiem ze to ciezka decyzja ale ja postapilabym tak samo i uszanowala zdanie TZta. Mam takie przeczucie ze szybko wam sie uda

Santom - czy mam gratulowac???

W koncu wypuscili nas ze szpitala w poniedzialek. Mam zakaz przytulanek i musze prowadzic oszczedny tryb zycia. Do tego od teraz do konca ciazy raz w tygodniu bede miala wizyty w poradni patologii ciazy bo moj doktorek ma teraz urlop. W sumie dobrze sie zlozylo bo wizyty beda na fundusz a tak bym musiala placic po 140zl za kazda
No to teraz proszę wypoczywać

Kejthx to ja następna w kolejce po Tobie do prowadzenia wątku
Linka kciuki
Kwicia też mocne kciuki
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:48   #273
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
a jak sie okaze, ze to jednak blad testu? to brac go tylko 4 dni i odstawic?

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

a kwicia ma dzis transfer, no nie?
Bierz i nie marudź. A tam w Nor nie można zrobić bety?
Jak pobierzesz 4 dni to się nic nie stanie, a pomóc może.

Kwitka... Hmmmm.... Chyba tak, czy wczoraj miała w urodziny swoje?

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:54   #274
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

chyba tak bo dziekuje za zyczenia, wiec KWICIA szczeliwej pourodzinowej srody zycze Ci urodzinowo

wzielam juz pierwsza tabletke, mam tez sporo luteiny, moze polaczyc obydwa?

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

mozna pewnie ze skierowania lekarza no ale poki nie bede miala chociaz testowej pewnosci to nie mam tam nawet po co isc

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:54   #275
bazile
Zadomowienie

Cytat:
sama jeszcze nie do konca pewna jestem... ale mam dopiero 11dpo wiec ma prawo wyjsc blada...
to i ja po cichu ,a glosno trzymam kciukasy,zeby pewnosc okazala sie 100 procentowa pewnoscia.
Nie wiem,czemu ale podobnie jak Bajka tez wczesniej przemknela mi mysl,ze te nastroje....

Dziewczyny w takim razie do dziela Kejthx nie moze za dlugo czekac, zostalo nam jeszcz 4750 postow

Luna jak wesele i jak Kamilek dal rade? A moze powinnam pytac jak dali rade Rodzice?? Pierwsze razy sa najgorsze,wiec pewnie nie raz dzwonilas do Mamy,albo sie zamierzalas
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:55   #276
kwitka13
Zadomowienie

witam się oficjalnie w ciąży - ciekawa jestem ile tym razem ona potrwa?

Santi jak czytałam o twoich humorach to tak sobie myślałam, że pewnie w ciąży jesteś, zaklinam rzeczywistość razem z tobą!

Linka trzymam za ciebie kciuki!

przepraszam, że się nie odnoszę ale ... idę spać - w końcu bycie w ciąży ma swoje prawa

ps. urodziny miałam cudne, spokojne z moimi mężczyznami, bez gości, sprzątania za to na zakupach - dostałam piękne prezenty, górę kwiatów (dosłownie) i przez cały dzień byłam księżniczką
Moje chłopaki mnie chyba bardzo kochają - jestem szczęściarą!
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:56   #277
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
wzielam juz pierwsza tabletke, mam tez sporo luteiny, moze polaczyc obydwa?
Chyba można, zapytaj Izy, ona brała jedno i drugie.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Oby 9 miesięcy

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-08-14, 11:05   #278
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
wzielam juz pierwsza tabletke, mam tez sporo luteiny, moze polaczyc obydwa?[COLOR="Silver"]
Jak najbardziej można
Cytat:

ps. urodziny miałam cudne, spokojne z moimi mężczyznami, bez gości, sprzątania za to na zakupach - dostałam piękne prezenty, górę kwiatów (dosłownie) i przez cały dzień byłam księżniczką
Moje chłopaki mnie chyba bardzo kochają - jestem szczęściarą!
Trzymam kciukiKochana wszystkiego najlepszego

Linka

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:06   #279
santom
Zakorzenienie

to podzielmy sie kwicia swoim szczesciem i moze jak sie wspomozemy to obydwie sie zaczniemy cieszyc za kilka dni, az do kwietnia co?

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-08-14, 11:06   #280
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
trzymam za Was obie

witam się w 26tc

dziewczyny które miały obciążenie glukozą, cieżko było to przetrwać? bo ide w piątek

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:14   #281
IsiaG
Zadomowienie

Cześć.

My dziś wybywamy, najpierw do siory do Torunia a stamtąd do Warszawy. Wrócimy w niedzielę.
Jaka ostatnio jestem niewyspana....szok...mała chyba przez te zęby spi jak mysz pod miotłą, po kilka razy w nocy wstaje do niej, bo popłakuje. A potem męża komórka budzi nas o 6 i dla mnie to już koniec spania. A potem on się dziwi, że ja o 21 mówię dobranoc i nie myślę o seksie ani go nie potrzebuję. Jak mam myśleć??? Jak ja ledwo myślę, bo śpię na jawie. A dlaczego mam potrzebować skoro moje potrzeby, te podstawowe są niezaspokojone!!!! Ja się muszę najpierw wyspać, żeby mi się chciało seksić!!! Ja muszę przestać chudnąć, żeby mieć siłę na ruszanie pupą! I te włosy...horror. Ciągle lecą. Jeszcze trochę i zaprezentuje Wam nową fryzurę na mojej głowie - zero.
A tak swoją drogą to zęby małej rosną już od 2 miesięcy a tu ni widu ni słychu. Ale się nadal ślini i gryzie wszystko co jej w ręce wpadnie. Boję się jak będzie ze spaniem u niej w nowym miejscu, bo jak będzie tak jak ostatnio, to nic tylko se w łeb strzelić. A potem wstać i iść do małej.

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Cześć
Miłego dnia!
Co cześć?? Jakie cześć??!! Ty tu wracaj i rozmawiaj z nami a nie wpad i wypad. A potem, że nudno, że smutno....

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hej kochane. Przepraszam, że ja tu tak rzadko, ale poprawię się. ODwiedziny córci rodzinki z daleka zakończone. Bo przyjeżdżali na weekendy i głupio było siedzieć na komp. W niedziele zostały chrzciny i koniec Julcia ostatnie dwa dni płakałą znó przez kolkę bardzo a 4 dni byl spokój Ale może powoli jej przechodzi skoro 4 dni były lżejsze?? Ja Pije rumianek, może to jej też pomaga

Nawala mnie jajnik jak na owulację, kto wie, może przyjdzie niedługo @....

O rumianku nie słyszałam, ale za to o koprze włoskim tak. Nie wiem jak teraz ale kiedyś wody dla dzieci na kolki głównie były na bazie kopru. I z tą laktacją, że ją napędza?? No nie wiem Bazile, na mnie to chyba nie działa. Ja i tak mam dużo pokarmu, więc może to działa przy zanikającym???

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no niestety pierwsze dziecko sporo kosztuje, ale mysle ze mozna zmiescic sie w kwocie mniejszej niz 4 tys moja obecna wyprawka szacunkowo miala kosztowac 2950, a poki co wydalam 1400 zl no ale nie kupilam jeszcze bazy pod fotelik, a wozka nie licze, bo rodzice fundowali. no i ominal mnie zakup lozeczka, chociaz w ten wydatek wpadla kolyska nie no, jak sie chce to naprawde mozna wydac mniej, wystarczy nie kupowac nieprzydatnych glupot i troche poszukac na necie bo zdecydowanie taniej na necie niz w sklepie stacjonarnym

Linka ja trzymam kciuki! my sie w sumie umowilysmy ze sie teraz w szpitalu spotkamy kto wie, bo wczorajsza wizyta u gina potwierdzila ze mloda do terminu nie wytrwa bo znow mi sie szyjka skrocila i rozwarcie powiekszylo, a dzis w nocy myslalam ze cos mnie bierze, ale tylko mnie przeczyscilo dzis moja mama przyjezdza po Blanke, to moge w nocy rodzic ale poczekalabym do czwartku az malzon wroci, wykorzystam go i moze co ruszy
Na wyprawce też można trochę oszczędzić kupując niektóre rzeczy używane.
A Ty już rodzić zaczynasz??? super, znowu będą emocje!!!

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki. Tak was czytam, i myślę sobie że podjęliśmy decyzję że zaczynamy się starać od stycznia, racjonalna, dobra decyzja, bo wtedy będziemy mieli już za sobą ślub, ale. No właśnie ale, ja nie chce tyle czekać... wiem że to może brzmi dziecinnie i w ogóle, ale jakoś od kilku dobrych lat czuję tak bardzo ogromne pragnienie posiadania dziecka, iż nie da się tego racjonalnie zrozumieć. Ogólnie mam jakieś załamanie, nie mam siły na nic, jestem zmęczona ciągle, może to przez zmianę tych tabletek czy coś... Przepraszam że smęcę i w ogóle, ale jakoś nie potrafię siebie zrozumieć...

Hmmm, ciężka sprawa, bo z dzieckiem to nie tak hop siup!Chce i mam. Czasami trzeba czekać i czekać, sama wiesz.... Oj, ciężka sytuacja. Mam nadzieję, że będzie po Waszej myśli.

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Zdjęcia brzuszka:
Hi, hi ale fajny i taki od dołu rosnący. Ale teraz to Ty ciężarówa pełną gębą!!!

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Co do kwasu to juz tydzien nie biore, gin powiedzial zeby brac do skonczonego 13 tygodnia. Ale powiedzial mi to tydzien temu wiec od wtedy go nie jem. :pO witaminy pytalam dwoch lekarzy i sa co tego zgodni. Mam ich nie brac, mam dobra morfologie, wiec nie ma takiej potrzeby. Wystarczy sie dobrze odzywiac.
Słyszałam tezę, że od tych witamin dzieci się rodzą większe. Ale czy to prawda???

Cytat:

Kurczę, odebrałam wyniki moczu i mam bakterie, jak to w opisie"liczne"
Podwyższone to: leukocyty, nablonki plaskie, a w osadzie cos nie tak z erytrocyty czesciowo wylugowane Muszę powtórzyć dla pewnosci, zrobię to w pt. Któraś coś, jakoś się zna?
Kejthx, oprócz tego co Ci anoxee napisała, to jeszcze mocz nie wolno robić badań 3 dni przed @ i 3 dni po, bo są oszukane wyniki. Ja się kiedyś tak właśnie przejechałam, wyszły mi cuda wianki a zrobiłam go 2 dni przed @. Myślałam , że to nie ma znaczenia. A jak to nie to, i nie to co piszę anoxee to lepiej powtórz badania. Może jesteś przeziębiona???

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
No i urodził się 60-centymetrowiec. Skutek jest taki, że młody skończył 6 tygodni i ledwo włazi do gondoli. Ale to chyba taki ewenement.
To chyba też zależy od wielkości gondoli, bo nasza jutro będzie mieć 5 miesięcy a nadal ją wożę w gondoli. A ma ponad 60 cm.
Ale synuś śliczny. To on Ci tak płakał po nocach??? No a teraz jak??? Lepiej?

Cytat:
on obsechl i teraz praktycznie juz prawie nic nie widac, wiec moze to bylo moje zludzenie) no ale pokazywalam Tz, on tez widzial. narazie sie nie nastawiam w kazdym razie.
Nie gratuluję jeszcze ale coś we mnie tak radośnie BUM BUM BUM.

Cytat:
Napisane przez santom;4225744[COLOR=Silver
1]

[/COLOR]a kwicia ma dzis transfer, no nie?
Ma, od rana o niej myślę. KWICIA - żyjesz???

Linka za Ciebie też kciuki. Rach ciach i po bólu i krzyku!

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
to podzielmy sie kwicia swoim szczesciem i moze jak sie wspomozemy to obydwie sie zaczniemy cieszyc za kilka dni, az do kwietnia co?
Za Was do kwietnia.

Kwicia wszystkiego naj z okazji urodzin, chłopcy Cię bardzo kochają a jako że jesteś w ciąży to soczkiem - i ja też, bo karmię. 100 lat życia i 9 miesięcy pięknej ciąży.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:16   #282
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
trzymam za Was obie

witam się w 26tc

dziewczyny które miały obciążenie glukozą, cieżko było to przetrwać? bo ide w piątek
Za 26 tydzień

Dla mnie nie było aż tak zle,ale ja lubie słodkieOby tylko wynik był ok
Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Cześć.

My dziś wybywamy, najpierw do siory do Torunia a stamtąd do Warszawy. Wrócimy w niedzielę.
Odpoczywajcie

Stary 2013-08-14, 11:16   #283
Kejthx
Zadomowienie

Kwicia super, że urodzinki udane Raz jeszcze naj i życzę zgrabnej sylwetki ciażowej, wypoczywaj i daj się tam zagnieździć porządnie dzidzi
Monini nie po mnie, tylko możemy razem prowadzić równocześnie, na pół. Ja sie na to piszę
Isia życzę spokoju ducha i ciała nie denerwuj się kobitko Czesto w miarę odwiedzasz Wawę? Czy to tylko raz na ruski rok? Bo jak pisałam wcześniej wyjeżdżamy teraz na weekend, a szkoda że takie okazje mijają bez spotkań
No i udanej, spokojnej podróży!
Stary 2013-08-14, 11:17   #284
kooocur
Zakorzenienie

Santom jeszcze raz gratki

Kwicia

pszczoua mnie straszyli olbrzymem a dziec wagę miał normalna

Linka - kciuki kobieto!

Dziewczyny moje dziecko dziś kończy 5 tygodni

Kiedy to leci??

Lunka cos się nie odzywa... też o niej myslę.

Ja byłam wczoraj pierwszy raz na zakupach..dzieć został z tatusiem.

Kupiłam sobie sukienkę na chrzciny: http://mohito.pl/pl/dynamic/product/753/%23753

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:35   #285
IsiaG
Zadomowienie

Kocurku, kiedy to zleciało, toż Ty dopiero co rodziłaś!!!

Cytat:
Isia życzę spokoju ducha i ciała nie denerwuj się kobitko Czesto w miarę odwiedzasz Wawę? Czy to tylko raz na ruski rok? Bo jak pisałam wcześniej wyjeżdżamy teraz na weekend, a szkoda że takie okazje mijają bez spotkań
No i udanej, spokojnej podróży!
W stolicy mamy rodzinę ale będę tam dopiero 2 raz. tak ciągle nam nie po drodze , a że w tym roku na wakacje nigdzie nie jedziemy, bo jak tu z Lidką taką maleńką gdzieś jechać? to odwiedzimy wujostwo. Czyli raz na ruski rok, nawet rzadziej. No trudno, powiadają, że co się odwlecze to nie uciecze...poczekamy.

To ja się pochwalę naszą kruszyną, bo jutro przekręci jej się licznik, skończy 5 miesięcy a zacznie 6 Ciężko robi się jej zdjęcia, bo się wierci i rusza.
Nasza blondyna.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie224_001.jpg (45,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie220_001.jpg (45,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie228_001.jpg (49,6 KB, 31 załadowań)

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

Edytowane przez IsiaG
Czas edycji: 2013-08-14 o 11:37
IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:40   #286
santom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
trzymam za Was obie

witam się w 26tc

wcale nie jest tak zle, tylko sie nie baw z malymi lyczkami i chlapnij na raz. smaczne to nie jest, ale nie jest tak zle jak wszystcy opisuja

isiu matulo, jaka ona juz jest duza cudenko

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-08-14, 11:49   #287
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Ale zleciało
Cytat:

To ja się pochwalę naszą kruszyną, bo jutro przekręci jej się licznik, skończy 5 miesięcy a zacznie 6 Ciężko robi się jej zdjęcia, bo się wierci i rusza.
Nasza blondyna.
Jaka ona kochana i uśmiechnięta

Stary 2013-08-14, 11:52   #288
cebulova
Zadomowienie

O jacie kręcę. Isia, ale Ci ona rośnie. Jak to szybko leci.

Kocur, już 5 tyg?

Proszę o porządne baty na moje niegrzeczne dupsko. Zeżarłam małą paczką m&m'sów i mnie teraz żołądek napieprza. Więcej tego nie ruszę, obiecuję...

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-08-14, 11:57   #289
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Proszę o porządne baty na moje niegrzeczne dupsko. Zeżarłam małą paczką m&m'sów i mnie teraz żołądek napieprza. Więcej tego nie ruszę, obiecuję...
Heh zazdroszcze tych m&m'sów

Stary 2013-08-14, 12:03   #290
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Heh zazdroszcze tych m&m'sów
Uwierz mi, że nie ma czego. Wolałabym, żeby mnie też żołądek nie bolał.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-08-14, 12:12   #291
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Za dużo napisałyscie i nie dam rady nadrobić na tel, jeszcze w pracy. Przeczytałam tylko o Santom. Po cichu trzymam kciuki i mam motyle w brzuchu z radości. Kocham Cię

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 13:10   #292
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Kiedy to leci??
nim sie obejrzysz a skonczy 3 lata tak jak moja. tez nie wiem kiedy to zlecialo

no ale bijemy brawo za 5 tyg

Cytat:

Nasza blondyna.
o mamo jaka slicznotka kochana

Cytat:

moglas sie podzielic, ja bym nie pogardzila
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 13:14   #293
czarna_mala
Zakorzenienie

Santom ja też trzymam kciuki
Powiedz mi Kochana, ile cykli brałaś Castagnus? Mam go od pół roku zakupionego i jakoś nie mogę sie zebrać, żeby go zacząć brać...tyle naczytałam się na różnych forach, że rozregulował dziewczynom cykle :/

My dziś w nocy uskutecznialiśmy przytulanko, przychodzi mi już to mechanicznie, ale staram się z tym walczyć

Dziewczyny, a macie jakiś sprawdzony kalkulator internetowy do obliczania dni płodnych? Może ja wyliczam coś nie tak...w zasadzie to dni płodne nie pokrywają mi się z obserwacją śluzu...wogóle coś ostatnio jestem "uboga" w śluz, czy któraś z Was tak miała?
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 13:16   #294
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Cześć.

Jaka ostatnio jestem niewyspana....szok...mała chyba przez te zęby spi jak mysz pod miotłą, po kilka razy w nocy wstaje do niej, bo popłakuje. A potem męża komórka budzi nas o 6 i dla mnie to już koniec spania.
A tak swoją drogą to zęby małej rosną już od 2 miesięcy a tu ni widu ni słychu. Ale się nadal ślini i gryzie wszystko co jej w ręce wpadnie. Boję się jak będzie ze spaniem u niej w nowym miejscu, bo jak będzie tak jak ostatnio, to nic tylko se w łeb strzelić. A potem wstać i iść do małej.

O rumianku nie słyszałam, ale za to o koprze włoskim tak. Nie wiem jak teraz ale kiedyś wody dla dzieci na kolki głównie były na bazie kopru. I z tą laktacją, że ją napędza?? No nie wiem Bazile, na mnie to chyba nie działa. Ja i tak mam dużo pokarmu, więc może to działa przy zanikającym???

Nie gratuluję jeszcze ale coś we mnie tak radośnie BUM BUM BUM.

Ma, od rana o niej myślę. KWICIA - żyjesz???

Linka za Ciebie też kciuki. Rach ciach i po bólu i krzyku!

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Za Was do kwietnia.

Kwicia wszystkiego naj z okazji urodzin, chłopcy Cię bardzo kochają a jako że jesteś w ciąży to soczkiem - i ja też, bo karmię. 100 lat życia i 9 miesięcy pięknej ciąży.
Isia mi herbata z kopru napedzala,widocznie zalezy od organizmu.Pilam ja tak co drugi dzien,zeby mojemu sie lepiej pyrkalo.Na poczatku jak wypilam pare dni pod rzad to piersi byly jeszcze pelniejsze...

Co do zabkow,pociesze Cie,mojemu ida od czerwca,noce takie mam od poczatku lipca.Zabki czuje juz pod palcami i widze zgrubienia na dziaslach od ok 10 lipca.Jeden zabek jest juz na samej gorze od jakiego tygodnia i cos nie chce sie przebic.Ogolnie idzie mu az 6 zebow.A w nocy budzi mi sie standardowo 3 razy,a czasem nawet 4,ale 3 to kazdej nocy.Wiec wiem doskonale jak to na nas dziala
Dawalam malemu nawet kilka wieczorow sztuczne mleko,bo myslalam ze nie jest najedzony,ale klapa.Budzi sie dalej tak samo,wiec to na bank przez zeby.zaczekam do momentu jak wyjda i zobaczymy jak bedzie z nocami.

Tak fajnie Ci wyszly zyczonka,ze dolacze sie i podpisze sie pod Twoje slowa! Powodzenia Dziewczyny!!!

A i Twoja Lidka to prawdziwy smieszek,az sama sie usmiecham do monitora! Wielki buziak w czoleczko od wizazowej cioci
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 13:17   #295
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje, Kwitka!!!
Gratulacje, Santom!!!
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 13:39   #296
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
moglas sie podzielic, ja bym nie pogardzila
Za późno...

Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a macie jakiś sprawdzony kalkulator internetowy do obliczania dni płodnych? Może ja wyliczam coś nie tak...w zasadzie to dni płodne nie pokrywają mi się z obserwacją śluzu...wogóle coś ostatnio jestem "uboga" w śluz, czy któraś z Was tak miała?
Mała, żaden internetowy kalkulator nie wyliczy Ci porządnie. Musisz obserwować sama, możesz dołożyć do tego testy owulacyjne. Mierzysz temperaturę? Ja też miałam zawsze mało sluzu, ale czasem tak jest. Na śluz dobry jest wiesiołek, ale należy go brać tylko do owulacji. Potem zaprzestać i potem znowu od początku cyklu.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-08-14, 14:34   #297
santom
Zakorzenienie

Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Mala, zaczelam brac od polowy poprzedniego cyklu. Wiem ze powinnam byla czekac ale ja niecierpliwy stwor jestem. U mnie castagnus zawsze dzialal i regulowal cykle. Teraz owulacje mialam ok 15 dc a poprzednie 3cykle mialam rozjechane od 17 do 21 dc kiedy przychodzila owulacja. Strasznie mi sie wydluzaly. Miesiac brania a owu znow na swoim miejscu i w poprzednim cyklu brak bolu cyckow. Dlatego teraz tez mnie troche moje bolace bimbalki dziwia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-08-14, 15:18   #298
Kejthx
Zadomowienie

Dot.: Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Jak u Linki ? Ktoś coś wie?
Stary 2013-08-14, 15:19   #299
cebulova
Zadomowienie

A co tu taka cisza??

Można brać ranigast w ciąży?

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Jak u Linki ? Ktoś coś wie?
Cisza, napisałam jej rano sms, ale nic nie odpisała. Na pewno musi dojść do siebie. Dam znać jak tylko dostanę info.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-08-14, 15:24   #300
Kejthx
Zadomowienie

Cebulko daj znać jak coś bedziesz wiedziała, bo ja się stresuje za nia również, plus boję się jej opowieści

Wydaje mi się, że nie mozna, ale w ciązy nie byłam, więc na 100% nie wiem...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości