|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Santom tak po cichu też Cytat:
![]() Kejthx to ja następna w kolejce po Tobie do prowadzenia wątku ![]() Linka kciuki Kwicia też mocne kciuki |
|
|
|
|
#273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak pobierzesz 4 dni to się nic nie stanie, a pomóc może. Kwitka... Hmmmm.... Chyba tak, czy wczoraj miała w urodziny swoje?
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
chyba tak
bo dziekuje za zyczenia, wiec KWICIA szczeliwej pourodzinowej srody zycze Ci urodzinowo![]() wzielam juz pierwsza tabletke, mam tez sporo luteiny, moze polaczyc obydwa? ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- mozna pewnie ze skierowania lekarza no ale poki nie bede miala chociaz testowej pewnosci to nie mam tam nawet po co isc |
|
|
|
#275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem,czemu ale podobnie jak Bajka tez wczesniej przemknela mi mysl,ze te nastroje.... ![]() Dziewczyny w takim razie do dziela Kejthx nie moze za dlugo czekac, zostalo nam jeszcz 4750 postow ![]() Luna jak wesele i jak Kamilek dal rade? A moze powinnam pytac jak dali rade Rodzice?? Pierwsze razy sa najgorsze,wiec pewnie nie raz dzwonilas do Mamy,albo sie zamierzalas
|
|
|
|
|
#276 |
|
Zadomowienie
|
witam się oficjalnie w ciąży
- ciekawa jestem ile tym razem ona potrwa?Santi jak czytałam o twoich humorach to tak sobie myślałam, że pewnie w ciąży jesteś, zaklinam rzeczywistość razem z tobą! Linka trzymam za ciebie kciuki! przepraszam, że się nie odnoszę ale ... idę spać - w końcu bycie w ciąży ma swoje prawa ps. urodziny miałam cudne, spokojne z moimi mężczyznami, bez gości, sprzątania za to na zakupach - dostałam piękne prezenty, górę kwiatów (dosłownie) i przez cały dzień byłam księżniczką Moje chłopaki mnie chyba bardzo kochają - jestem szczęściarą!
|
#277 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
|
|
#278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana wszystkiego najlepszegoLinka
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
to podzielmy sie kwicia swoim szczesciem i moze jak sie wspomozemy to obydwie sie zaczniemy cieszyc za kilka dni, az do kwietnia
co?
|
|
|
|
#280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() witam się w 26tc dziewczyny które miały obciążenie glukozą, cieżko było to przetrwać? bo ide w piątek
|
||
|
|
|
#281 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć.
My dziś wybywamy, najpierw do siory do Torunia a stamtąd do Warszawy. Wrócimy w niedzielę. Jaka ostatnio jestem niewyspana....szok...mała chyba przez te zęby spi jak mysz pod miotłą, po kilka razy w nocy wstaje do niej, bo popłakuje. A potem męża komórka budzi nas o 6 i dla mnie to już koniec spania. A potem on się dziwi, że ja o 21 mówię dobranoc i nie myślę o seksie ani go nie potrzebuję . Jak mam myśleć??? Jak ja ledwo myślę, bo śpię na jawie. A dlaczego mam potrzebować skoro moje potrzeby, te podstawowe są niezaspokojone!!!! Ja się muszę najpierw wyspać, żeby mi się chciało seksić!!! Ja muszę przestać chudnąć, żeby mieć siłę na ruszanie pupą! I te włosy ...horror. Ciągle lecą. A tak swoją drogą to zęby małej rosną już od 2 miesięcy a tu ni widu ni słychu. Ale się nadal ślini i gryzie wszystko co jej w ręce wpadnie. Boję się jak będzie ze spaniem u niej w nowym miejscu Co cześć?? Jakie cześć??!! Ty tu wracaj i rozmawiaj z nami a nie wpad i wypad. A potem, że nudno, że smutno.... Cytat:
O rumianku nie słyszałam, ale za to o koprze włoskim tak. Nie wiem jak teraz ale kiedyś wody dla dzieci na kolki głównie były na bazie kopru. I z tą laktacją, że ją napędza?? No nie wiem Bazile, na mnie to chyba nie działa. Ja i tak mam dużo pokarmu, więc może to działa przy zanikającym??? Cytat:
A Ty już rodzić zaczynasz??? Cytat:
Hmmm, ciężka sprawa, bo z dzieckiem to nie tak hop siup!Chce i mam. Czasami trzeba czekać i czekać, sama wiesz.... Oj, ciężka sytuacja. Mam nadzieję, że będzie po Waszej myśli. Hi, hi ale fajny i taki od dołu rosnący. Ale teraz to Ty ciężarówa pełną gębą!!! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale synuś śliczny. To on Ci tak płakał po nocach??? No a teraz jak??? Lepiej? Cytat:
Cytat:
Linka za Ciebie też kciuki. Rach ciach i po bólu i krzyku! ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
do kwietnia. Kwicia wszystkiego naj z okazji urodzin, chłopcy Cię bardzo kochają a jako że jesteś w ciąży to soczkiem -
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||||||||
|
|
|
#282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie nie było aż tak zle,ale ja lubie słodkie Oby tylko wynik był ok![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
Kwicia super, że urodzinki udane
Raz jeszcze naj i życzę zgrabnej sylwetki ciażowej, wypoczywaj i daj się tam zagnieździć porządnie dzidzi ![]() Monini nie po mnie, tylko możemy razem prowadzić równocześnie, na pół. Ja sie na to piszę ![]() Isia nie denerwuj się kobitko ![]() No i udanej, spokojnej podróży!
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Santom jeszcze raz gratki
Kwicia pszczoua mnie straszyli olbrzymem a dziec wagę miał normalna Linka - kciuki kobieto! Dziewczyny moje dziecko dziś kończy 5 tygodni ![]() Kiedy to leci?? Lunka cos się nie odzywa... też o niej myslę. Ja byłam wczoraj pierwszy raz na zakupach..dzieć został z tatusiem. ![]() Kupiłam sobie sukienkę na chrzciny: http://mohito.pl/pl/dynamic/product/753/%23753 |
|
|
|
#285 | |
|
Zadomowienie
|
Kocurku, kiedy to zleciało, toż Ty dopiero co rodziłaś!!!
Cytat:
To ja się pochwalę naszą kruszyną, bo jutro przekręci jej się licznik, skończy 5 miesięcy a zacznie 6 Nasza blondyna.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2013-08-14 o 11:37 |
|
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() isiu matulo, jaka ona juz jest duza cudenko
|
|
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale zleciało
![]() Cytat:
|
|
|
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
O jacie kręcę. Isia, ale Ci ona rośnie. Jak to szybko leci.
![]() Kocur, już 5 tyg? ![]() Proszę o porządne baty na moje niegrzeczne dupsko. Zeżarłam małą paczką m&m'sów i mnie teraz żołądek napieprza.
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
Uwierz mi, że nie ma czego. Wolałabym, żeby mnie też żołądek nie bolał.
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Za dużo napisałyscie i nie dam rady nadrobić na tel, jeszcze w pracy. Przeczytałam tylko o Santom. Po cichu trzymam kciuki i mam motyle w brzuchu z radości. Kocham Cię
|
#292 | ||
|
Zakorzenienie
|
nim sie obejrzysz a skonczy 3 lata tak jak moja. tez nie wiem kiedy to zlecialo
no ale bijemy brawo za 5 tyg Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Santom ja też trzymam kciuki
![]() Powiedz mi Kochana, ile cykli brałaś Castagnus? Mam go od pół roku zakupionego i jakoś nie mogę sie zebrać, żeby go zacząć brać...tyle naczytałam się na różnych forach, że rozregulował dziewczynom cykle :/ My dziś w nocy uskutecznialiśmy przytulanko, przychodzi mi już to mechanicznie, ale staram się z tym walczyć ![]() Dziewczyny, a macie jakiś sprawdzony kalkulator internetowy do obliczania dni płodnych? Może ja wyliczam coś nie tak...w zasadzie to dni płodne nie pokrywają mi się z obserwacją śluzu...wogóle coś ostatnio jestem "uboga" w śluz, czy któraś z Was tak miała?
|
|
|
|
#294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zabkow,pociesze Cie,mojemu ida od czerwca,noce takie mam od poczatku lipca.Zabki czuje juz pod palcami i widze zgrubienia na dziaslach od ok 10 lipca.Jeden zabek jest juz na samej gorze od jakiego tygodnia i cos nie chce sie przebic.Ogolnie idzie mu az 6 zebow.A w nocy budzi mi sie standardowo 3 razy,a czasem nawet 4,ale 3 to kazdej nocy.Wiec wiem doskonale jak to na nas dziala ![]() Dawalam malemu nawet kilka wieczorow sztuczne mleko,bo myslalam ze nie jest najedzony,ale klapa.Budzi sie dalej tak samo,wiec to na bank przez zeby.zaczekam do momentu jak wyjda i zobaczymy jak bedzie z nocami. Tak fajnie Ci wyszly zyczonka,ze dolacze sie i podpisze sie pod Twoje slowa! Powodzenia Dziewczyny!!! A i Twoja Lidka to prawdziwy smieszek,az sama sie usmiecham do monitora! Wielki buziak w czoleczko od wizazowej cioci |
|
|
|
|
#295 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
Za późno...
![]() Mała, żaden internetowy kalkulator nie wyliczy Ci porządnie. Musisz obserwować sama, możesz dołożyć do tego testy owulacyjne. Mierzysz temperaturę? Ja też miałam zawsze mało sluzu, ale czasem tak jest. Na śluz dobry jest wiesiołek, ale należy go brać tylko do owulacji. Potem zaprzestać i potem znowu od początku cyklu.
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Mala, zaczelam brac od polowy poprzedniego cyklu. Wiem ze powinnam byla czekac ale ja niecierpliwy stwor jestem. U mnie castagnus zawsze dzialal i regulowal cykle. Teraz owulacje mialam ok 15 dc a poprzednie 3cykle mialam rozjechane od 17 do 21 dc kiedy przychodzila owulacja. Strasznie mi sie wydluzaly. Miesiac brania a owu znow na swoim miejscu i w poprzednim cyklu brak bolu cyckow. Dlatego teraz tez mnie troche moje bolace bimbalki dziwia.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#298 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Jak u Linki ? Ktoś coś wie?
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
A co tu taka cisza??
Można brać ranigast w ciąży? ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cisza, napisałam jej rano sms, ale nic nie odpisała. Na pewno musi dojść do siebie. Dam znać jak tylko dostanę info.
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
Cebulko daj znać jak coś bedziesz wiedziała, bo ja się stresuje za nia również, plus boję się jej opowieści
![]() Wydaje mi się, że nie mozna, ale w ciązy nie byłam, więc na 100% nie wiem...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.

no ale poki nie bede miala chociaz testowej pewnosci to nie mam tam nawet po co isc

. Jak mam myśleć??? Jak ja ledwo myślę, bo śpię na jawie. A dlaczego mam potrzebować skoro moje potrzeby, te podstawowe są niezaspokojone!!!! Ja się muszę najpierw wyspać, żeby mi się chciało seksić!!! Ja muszę przestać chudnąć, żeby mieć siłę na ruszanie pupą! I te włosy
...horror. Ciągle lecą. 
moja obecna wyprawka szacunkowo miala kosztowac 2950, a poki co wydalam 1400 zl no ale nie kupilam jeszcze bazy pod fotelik, a wozka nie licze, bo rodzice fundowali. no i ominal mnie zakup lozeczka, chociaz w ten wydatek wpadla kolyska