|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#17881 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Dziewczynki a co sądzicie o takich soczkach banan - marchew -
jabłko?? na 100 ml soku ma: 40,6 kcal 9,5g węgli 0.5 g białka 5,2 g cukrów...tłuszcz całkowity0,02 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.01 g jakieś witaminy tu ma:P Skład: woda, przecier marchwiowy(20%) przecier jabłkowy(15%) cukier kwas cytrynowy - regulator kwasowości, witamica C-substancja wzbogacająca naturalny aromatMoge sobie wypić szklanke dziennie czy nie za bardzo?<redukcja> |
|
|
|
#17882 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi Ci o witaminy to polecam pić warzywne i warzywno-owocowe soki Vega(np śródziemnomoski, warzywny z gruszką itp) , kaloryczność bodaj 23 kcal na 100ml, a witamin naprawdę dużo (szczególnie potas bardzo ważny dla zdrowia).
|
#17883 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
witajcie!
ale sie dzis rozpisalyscie, pewnie dlatego ze mnie nie bylo rowerkow mam 5, z tym ze jeden oddałam tacie, wiecpowiedzmy ze 4 i wyobrazcie sobie, ze one nie tak dla ozdoby,tylko kazdy uzywam! (poza tym ktory oddalam rzecz jasna). Kazdy jest innego typu i na inna okazje ![]() moze to dla niektorych (wiekszosci) zakrawa o pewnego rodzaju zboczenie, ale ja poprostu kocham rowery! poza tym moj TŻ ma ich wiecej niz ja, a znam ludzi ktorzy spokojnie mogliby sklep otworzyc... jakies takie towarzystwo mam, same swiry rowerowe ![]() oj, nie, nie na sprzedaz ale! w Kraku na pewno znajdziesz sklep z second hand rowerami, i na pewno znajdziesz sobie tam jakis w miare niedrogi rower miejski typu amsterdam. idealny na przejazdzki, wygodny, wersja damska wymiata, bo mozna spokojnie w sukieneczkach brykac ![]() nie wiem czy trafisz akurat tak tanio jak ja, ale tak za 300zl spokojnie, stary 20lletni amsterdam. o ile podobaja Ci sie rowerki tego typu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiem wiem, ale dzis jak tylko lecial jakis lisc z boku, to juz mialam "fazy" ze to zwierzak ![]() Cytat:
dobre podejscie! Cytat:
Cytat:
uda sie!Cytat:
![]() Cytat:
polecam tzn.. jakies niecale 2 tyg temu jadlam hummus zrobiony przez "prawdziwego"ze tak powiem azjate, i dodal do tego jakis olej, nie wiem po co i wogole, ale pyszne bylodalej nie mam syli czytac co tam bazgrolilyscie
|
|
#17884 |
|
Zakorzenienie
|
Heheh, ja to zero litości dla rowerków
![]() A aero to czekolada powietrzna nestli ![]() Ale dzisiaj zakupy robiłam-rządziła mną głodzilla Np:*Kurczak po indonezyjsku "frosta" (który z resztą zjem na obiad )*delicje w białej czekoladzie z pianką *mango *kokos *bułeczki mleczne *sos adwokatowy do lodów *lody Ale to jutro |
|
|
|
#17885 |
|
Zakorzenienie
|
wszytsko niby pieknie ladnie mi szlo, dopoki nie nadszedl wieczor :[
kilka kawalkow sledzia + kromka chleba filizanka mleka 3,2% + 6 kostek czekolady.. zagotowane ![]() to wsyztsko przez te pelnie chyba :P i wiecie co? nie odchudzam sie juz od okolo dwoch miesiecy, jem teraz bardzo duzo slodkiego i prawie nic nie przytylam. dziwne troche, bo bylam przygotowana na nagly i spory przyplyw niechcianych kilogramow. mam tylko wrazenie, ze na brzuchu mam wiecej tluszczu, ale waga nic takiego nie pokazuje. chcialabym, zeby bylo tak dalej :P |
|
|
|
#17886 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm, teflonka to jest to moja sie juz niestety bardzo postarzala i troche zaczyna sie psuc.. bede chyba zbierac na nową.. ![]() Cytat:
Cytat:
hihihihiCytat:
![]() pamietam ze polowa dziewczyn w tym wątku pewnego razu skarzyla sie na jakas mala wysypke a pozniej jakos wszystko ucichlo. to jak to tam u Was teraz jest? bo ja w sumie nie zauwazylam zadnych zmian, pomimo ze jem teraz znacznie wiecej twarogow niz kiedys... Cytat:
|
|
#17887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mama już zakupiła 4 butle tego soku:P I jest sycący ![]() Nie wiem przemyśle to jeszcze:P Oby od jutra udało mi sie przejść na tą diete<prosi> ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#17888 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
a ja zjadłam jeszcze grahamkę niepotrzebnie
|
|
#17889 |
|
Zakorzenienie
|
nie chce mi się szukać mojego jadłospisu poranno-południowego
![]() P: kromka grahamu z plastrem twarogu szynką i ogórkiem P2: plaster szynki, kilka orzechów P3: activia naturalna K: jajecznia z szynką
|
|
|
|
#17890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie dotychczas jko rekreacja ale trening Ja melduje przysiady zaraz skakanka. Miłego dnia Dziewczynki, odezwe sie po powrocie z Kraka < jedyny plus tego wyjazdu to chyba zakup obwarzanków z sezamem >chwała ze nie ma sniegu |
|
|
|
|
#17891 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie bierze choroba :/ Trzeba to maksymalnie dzisiaj zaatakowac, gripex, wit. C, witaminy normalne, polopoiryna <mniam>
Bo bedzie cienko, nie chce kichac na maturze Nie wiem, czy dzisiaj bede wklejac jadlospis, szczerze mowiac to jest identyczny jak wczoraj nie chce mi sie nic wymyslac. Milego dnia. Dzisiaj sie wezme troche do nauki.
|
#17892 |
|
Zakorzenienie
|
S: owsianka(200ml mleka0,5%+5ł.owsianych,1ł .otrębów pszennych i
jabłkowych+ok 50g ms ![]() kawa inka z mlekiem 0,5% |
|
|
|
#17893 |
|
Zakorzenienie
|
Ś: Ok. 5-6łyżek owsianych na mleku + kawa z mlekiem
![]() Dzisiaj głodzilla mnie opuściła ;[ |
|
|
|
#17894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dopiero co zjadlam sniadanie a juz mam ochote na drugie. Kiedy jestesm chora, musze ciagle cos jesc :/
|
|
#17895 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17896 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok, glodzille bierz ale choroby za tydzien Ci nie dam bo mam zamiar sie jej pozbyc dzisiaj
mature mam w piatek, nie chce choroby Boże, maj a ja siedze w golfie, polarze, kamizelce i mi dalej zimno
|
#17897 |
|
Rozeznanie
|
Znów wystartowałam ze sporym śniadankiem- owsianka z otrębami, suszonymi śliwkami i jogurtem naturalnym + dwie kromki razowca z masłem i dżemem borówkowym.
I znowu na dzień cały w miasto, urwanie głowy
|
#17898 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#17900 |
|
Zakorzenienie
|
Seemore zdrowiej przed TobA matura nie możesz się teraz rozłożyć . Zdrówka , zdrówka Ci życzę!
|
|
|
|
#17901 |
|
Zakorzenienie
|
'Czy to początek końca mody na anorektyczne ciała?
Świat mody pokochał ją za wygląd dziecka. Pisząc wygląd mam na myśli zarówno figurę, jak i twarz. Lily Cole trudno nazwać pięknością, za to jej twarzy się nie zapomina. Wygląda jak połączenie mangowych rysunków z porcelanową lalką. Kiedyś była znana nie tylko z tego powodu - media i środowiska medyczne krytykowały ją za wyznaczanie złych trendów. Nosiła wówczas rozmiar zero (nasze 32), a jej plakaty wieszały w pokojach anorektyczki przekonane, że chude jest piękne. Lily jednak wydoroślała i przytyła. Co więcej, kocha swoje nowe krągłości i chętnie pokaże je światu. Na początek zaczyna od magazynu Arena. - Pomyślałam "Dlaczego nie?" - mówi 18-letnia modelka. - Nie mam rozmiaru 0, ale za to mam cycki. ' |
|
|
|
#17902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jedz na zdrowie, ja wlasnie wcinam
![]() Cytat:
![]() A ja nie mam ani rozmiaru 0 ani cycków eot :/ Niby moda na anorektyczki przemija ale wsrod komentarzy w roznego rodzaju galeriach modelek mozna zauwazyc nastepujaca rzecz. Jesli modelka jest za chuda to wszyscy "ooO co za kosci, komu sie to moze podobac". A kiedy nastepna modelka jest troche okraglejsza i ma, jak normalna kobieta cellulit, to sie odrazu zaczyna: "blee jaki ona ma cellulit, kto ta panią tu zaprosił". Smutne to jest. Szkoda, ze facetow sie tak nie ocenia. Tylko kobiety mają tak cieżko :/ Trzeba byc pieknym, lekko zaokraglony bez zadnej skazy, pomaranczowej skorki czy pajaczka. I dlatego nie wierze, zeby mi sie kiedykolwiek udalo znalezc faceta. A jesli juz, to mu sie nie pokaze nago bo mnie wysmieje
|
|
#17903 |
|
Zakorzenienie
|
a co mi z rozmiaru 0, jesli nie mam ani cyckow, ani tylka?
a zeby bylo pieknie, to jeszcze moje cialo 'zdobia' rozstepy i cellulit. jak ktos jest szczuply, to nie znaczy, ze takie problemy go nie dotycza.. a te odelki nie sa takie idealne, wizazysci pracuja pelna para. zdjecia w gazetach, to photoshop :/ |
|
|
|
#17904 |
|
Zakorzenienie
|
Seemore, kiedy mi się Twoja głodzilla ujawni?
Brzuch mnie ssie i rwie, a ja na nic ochoty nie mam Mango chyba zjem na drugie
|
|
|
|
#17905 |
|
Zakorzenienie
|
phenomena - dokładnie
) Mega obróbka
|
|
|
|
#17906 |
|
Raczkowanie
|
Niooom suuuper. Jako ze ja początkująca (
) to pożarłam na razie płatki z mlekiem i kawałkami jabłka i fig. na śniadanie. a na drugie (bo słyszałam gdzies ze ma byc 5 posilków dziennie - orzeszek01 ) zamierzam zjeść kanapkę z sałatą, pomidorem, rzodkiewką i ogórkiem... Is it OK?? zebym znowu na głupka nie wyszła...
|
|
#17907 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zaluje, ze zjadlam to drugie sniadanie tak szybko. Teraz jestem przejedzona
i moze bedzie spokoj na troche ![]() Mangolina nie wiem ja juz glodzilli nie mam, wyslalam Ci ją, moze ukradli na poczcie ? jak to w Polsce :/
|
#17908 |
|
Zakorzenienie
|
Ja głodzilli nie mam.. zjadłam taką mega owsianke, ze po prostu pękam :/
|
|
|
|
#17909 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kraku pójdziemy z mama na lody i chyba na cos obiadowego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

kwas cytrynowy - regulator kwasowości, witamica C-substancja wzbogacająca naturalny aromat

i wyobrazcie sobie, ze one nie tak dla ozdoby,tylko kazdy uzywam! (poza tym ktory oddalam rzecz jasna). Kazdy jest innego typu i na inna okazje
poza tym moj TŻ ma ich wiecej niz ja, a znam ludzi ktorzy spokojnie mogliby sklep otworzyc... jakies takie towarzystwo mam, same swiry rowerowe 

uda sie!

Np:
I rzeczywiście patelnia teflonowa to skarb
Ostatnio czytałam, ze częste wcinanie jajek zwiększa poziom cholesterolu i, ze jedno jajko na tydzień wystaczy