|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Śliczny!
![]() Powodzenia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() O nie, żadnego łapania za ogonki ![]() Cytat:
![]() --- Z grubsza nadrobiłam |
|||||
|
|
|
#2732 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
bry
miałam nadzieję że P. zaś pośpi do 9, a tu psikus, 6.30 pobudka Cytat:
Cytat:
ale porównywałam sobie rozmiary i ta większa starczy na dłużej a w sumie niewiele się różnią ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2733 |
|
Wtajemniczenie
|
a co to za spanie - 8 rano jest!
![]() color - widziałam tego malucha na marcówkach - szok, jaki silny! moje chłopaki śpią, Niki odrabia wczorajszy nieprzespany dzień, bo zwykle o tej porze - czyli od 6 rano już fikał, noc superowa, spał od 20 do 4,30 - cycuś - obudził się o 7 - cyc i śpi, chcę mu jeszcze dać cyca o 9,30 przed wyjściem do przychodni, bo pewnie trochę tam poczekamy za szczepieniem, a panicz na siedząco nie pije mleczka ![]() zapytam dziś pediatrę o rozszerzanie diety, czemu właśnie na mm po 4 miesiącu a na cycu po 6. |
|
|
|
#2734 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tylko teraz mnie cyce bolą nie jak karmię, ale jakiś czas po. Ten prawy sutek (po zapaleniu) robi się najpierw filetowy a później biały i towarzyszy temu ból ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż "nigdy nie mów nigdy"- nie wiadomo co los przyniesie ![]() Cytat:
A jak cykl się skończył to było wielkie "ooooo" ![]() Cytat:
Wiem, wredna jestem, ale ostatnio na nerwy mi działają...Cytat:
![]() ---- Oczywiście nacytowałam więcej, ale mi poznikało Witam się trochę ochłonięta. Werwa dalej mam i prędko mi nie przejdzie, ale nie mogę się przecież denerwować przy Małym, bo On to wyczuwa i też jest niespokojny. W każdym razie powiedziałam Mu kilka słów i każde z nas poszło w swoja stronę. Ja zabrałam Małego i poszłam na miacho. Kupiłam sobie stanik i od razu mi się lepiej zrobiło Wieczorem był miły, ale ja jestem zołzą i jestem oschła! Niech sobie nie myśli, że może wszystko!W ogóle wczoraj od 15 do 20 prawie cały czas byłam na spacerze. Z małą przerwą przed 18 na wizytę w domu i cycka. Trzeba korzystać z pogody póki można, bo zaraz zacznie deszczem zacinać i wtedy będziemy siedziały w domu i gniły... A i zapomniałam Wam powiedzieć, że mój Kubuś ma kolegę młodszego o 2,5 miesiąca. W sobotę moja znajoma urodziła synka o imieniu Milan. Dzisiaj wychodzą do domu ![]() No i do naszej klatki jakiś czas temu wprowadzili się rodzice z Wiktorią- starszą od Kuby o 9 dni Tylko, że Oni wynajmują i nie wiem jak długo tutaj pobędą Poza tym dziwni są ![]() Dobra, idę do Małego, chyba po godzinie znudziła już Go karuzelka. Czas Go przebrać i zająć czymś innym
|
|
#2735 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
moj dzisiaj do 8:30 ![]() Cytat:
oo moj D chce agame Cytat:
![]() Cytat:
u nas bez roga ale bedzie fascynacja hehe Cytat:
niee ale widzialam ba youtue moze to ten sam Cytat:
Ja slyszalamni zastanawialam sie czy kupic na twoim miejscu nie dawalabym albo sprobowala 2 dni i zobaczysz co bedzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Diabli obiadki to co osoba to inaczej wprowadza. Moja przyjaciółka starszej podała wodę z bograczu jak miała 5 miesięcy. Podobno wcześniej miała już troszkę kotleta, mala generalnie głodomorek była, co widziała na talerzu to chciała. Problemów z brzuszkiem nie było.
Mój kuzyn znowu, jak miał ponad 2 lata to nadal nie jadał kiełbasek ani gotowanych ani z ogniska. Jak było ognisko to ciocia mu dawała gotowaną parówkę. Efekt? Mlody mało co jada do dzisiaj ... Cytat:
Cytat:
![]() Ale do spania to musi być chociaż troszkę zmęczona czy marudna. Cytat:
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Widzialam Karolka z marcowe no on wyglada na roczne dziecko hehhe i czytalam co mama pisze i rzeczywiscie go sadza troche nierozsadne a nawet bardzo ale maly wyglada super hii
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2738 | ||||
|
Raczkowanie
|
na szczęście udało się zapanować nad moim zapaleniem i skończyło się na opuchniętej piersi i bólu w ramieniu Musiało mnie gdzieś zawiać, bo zastojów mlecznych nie mialam i ssaczek mój wszystko wyciągał ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chciałabym mieć takie podejście
|
||||
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2740 |
|
Wtajemniczenie
|
przyszłą mi dziś paczka z Bebiko (książeczka o żywieniu + słoiczek marchewki) i Bebilonu (książeczka o niemowlętach, śliniaczek, próbki mm2).
jeszcze czekam na Hipp
|
|
|
|
#2741 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za szczepienie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Antoniette no dziś z rana w końcu zrobiła sama po 4 dniach, ale to taką,że musiałam ją myć. Dobrze, że miała pampersa na dupce bo nie chcę sobie nawet wyobrażać... Jak już miała ukidane ciuszki Ok to skoro mówicie, że dobry jest sok jabłkowy, to ubieram się i idę z mała na spacer do sklepu. A no i mała dzisiaj: 22 zasnela o 2 pobudka na papu o 5 i 7:30 więc nie wiem, jak to jest, że raz przesypia a raz sie budzi
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Ślicznie Nelka chwyta
![]() Piękny ten kącik Wiktorka ![]() Polecasz tą karuzelke? Jak Młoda ma 2,5 miesiąca to na ile jej to jeszcze wystarczy? bo ciągle się waham czy jej kupić coś takiego.
Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-08-28 o 09:45 |
|
|
|
#2743 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
mały przystojniak
![]() Cytat:
Cytat:
za basen ![]() za zwrot podatku Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za szczepienieCytat:
Cytat:
|
|
#2744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i jest łyżeczka i kupony znizkowe na ich jedzonko do rossmana.
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
|
|
#2749 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobryyy
) Pytanie na dziś jak przymocować karuzelę do łóżeczka turystycznego ?śliczny Cytat:
Cytat:
zniechęca jak tylko może ![]() Cytat:
![]() A z tym dzieckiem za 3-4 lata to mówisz, jakbys już 40-stke miała a my w podobnym wieku jesteśmy, więc za 4 lata jak zgwałcę ![]() Cytat:
My jeszcze nie. Przy pierwszym dziecku miałam taki patent, że któreś z nas brało prysznic, łazienka się nagrzała, zaparowała i potem dziecko kapaliśmy. Cytat:
Cytat:
Ty masz czas przy trójce dzieci jeszcze obce wątki śledzić
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2751 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej, ale mam zaległości
nie chce mi się nadrabiać ![]() no fajnie za tym wstającym 6 miesięczniakiem, mój 2 miesiace młodszy, a nawet na bok nie umie się przekręcić , ale osatnio łapie się zabawek na macie i ciągnie do siadu jak przy brzuszkach ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że macie maluszki w tym samym wieku ![]() Cytat:
|
|
|
#2752 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj po powrocie ze spaceru pierwsze co to otwarłam forum, żeby poczytać rady trochę się pobawiłyśmy, ale już ok 19:10 była dość marudna, bałam się że zgłodnieje albo coś, więc, kąpiel na 19:30 była gotowa, średnio Jej się podobało, a uwielbia...no, ale później cycuś, nie zasnęła przy nim, poleżałam z Nią, widziałam że jest do spania uff w odpowiednim momencie, jak już coraz bardziej pojękiwała (nie mogę tego spokojnie słuchać ) wzięłam Ją opatuloną w kocyk na ręce i po 5 minutach lulała. Była 20:45..a przespała cały cały dzień, więc chyba rzeczywiście nie ma zależności między ilością snu w dzień a tą nocną.Dziewczyny, ja po powrocie z wakacji będę chciała urządzić spęd w Krakowie. Jeśli któraś jest mobilna i może sobie pozwolić na całodzienny pobyt w Krakowie i ma w miarę niedaleko No i jedną mogę przenocować, chociaż podłoga ma metraż spory też właśnie pogadałam z Mamą o tym problemie i mówi, że to normalne, że Helcia tyle śpi, że w ciąży się nie stresowałam i książkowo z Nią postępujemy to jest taka spokojna i grzeczna nie wiem czy coś w tym jest, ale mam 10 rodzeństwai 12 siostrzeńców bratanków, to kobieta chyba wie co mówi. Poradziła tylko, że 19 to za wcześnie na kąpiel i żeby kąpać o 20, a najlepiej, żeby spała o 21. Cytat:
właśnie niby wiem, że to Helenci wewnętrzny rytm, ale zaczęłam się zastanawiać już wiem od Was, że chyba niepotrzebnie, a skonsultuję to jeszcze z pediatrą. Dziś wstałyśmy o 9:30, wyszłyśmy z sypialni, nakarmiłam dziecię i teraz bawi się na macie, ale właśnie zerknęłam na Nią i był wielki zieeeeeeeeeew Mnie po prostu męczy to, że chciałąbym mieć wieczór z mężem, a narazie wyglądają one tak, że od 19 jestem max skupiona na małej do 22, z czego nawet nie rozmawiamy jak Ją usypiam. Tęsknię za nami. Mąż mówi, żeby zmówić mamę na któryś wieczór, no ale ja nie wiem. Musiałabym Jej odciągnąć dużo mleczka, a z tym mam problem albo zostawić mm. Cytat:
już dawno patrzyłam na Wasz bujak, bo uwiódł mnie kolor. Ale ta cena Nie stać mnie niestety. Widzicie jak dobrze się poradzić...nie pomyślałam o tym, że na karuzelę zaraz będzie późno...no, ale nie wiem, może jeszcze kupimy i sprezentujemy bratu, bo spłodził Olafa ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2753 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I tak czytając co przytoczyłaś (już kiedyś nad tym myślałam) to dotyczy dzieci urodzonych w listopadzie danego roku czy składanych wniosków, na dzieci urodzone wcześniej? Może tak bym to obeszła, tylko czemu mnie nikt o tej możliwości w MOPS nie poinformował? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na łódeczkę, inaczej zwane na fasolkę http://www.osesek.pl/images/stories/...og/fasolka.jpg tylko bardziej poziomo Chodziło mi o pozycję w jakiej Ją usypiam A odkładam różnie, Małej to bez różnicy jeśli śpi, jeśli ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Banka- krzesełko mamy, ale to dopiero odkąd będzie siadać....a ja chciałam leżaczek na teraz...chociaż zaraz na miesiąc wybywamy..sama już nie wiem. Jenny- a Ty miałaś tę karuzelkę z fp z projektorem, misie? jakbyś chciała sprzedać, bo nie używasz to daj znać ![]() Patrzyłam wczoraj na cenę przedszkola...nienormalna jestem wiem ale do rzeczy, 630 zł plus wyżywienie rozważam założenie funduszu przedszkolnego...btw- kto ostatnio analizował konta oszczędnościowe, gdzie się opłaca?n |
|||||
|
|
|
#2754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naje zrobilam sie len heee a nigdy siebie obto bum nie posadzala hee Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do Milana, to nie komentuję, bo po co...
|
|
#2756 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny posledzilamvwatek marcowo kwietniowych i powiem wam ze malo ich zostalo czesc odeszla , poklucily sie , powyzywaly mam nadzieje ze u nas tak nie bedzie ![]() ![]() A i powiedzcie czy wasze dzieci tez sie tak wyginaja? Chodzi mi ze wygina glowe i cialo w litere c Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2758 |
|
Wtajemniczenie
|
my już po szczepieniu : maly był super dzielny, zapłakał może na 3 sekundy, wtedy szybko go utuliłam na rękach i zaczął się uśmiechać
trochę się przespał i znowu śmieje się w głos daliśmy skojarzone + rotawirus, zjadł- troche pluł na początku ale wypił całe ![]() teraz strzelił ogromną wodnistą kupę ![]() jakie macie pomysły na obiad dziś ? ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- nie, nasz tylko głowę zawsze w 1 stronę dawal ale po blokowaniu już powoli przestaje to robić, pytałam o to pediatrę i właśnie sie mnie pytał czy literki c nie robi, zaprzeczyłam a on stwierdził ze to dobrze wtedy, wiec moze do pediatry sie przejdz? |
|
|
|
#2759 | ||
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem jakie masz, ale u nas przy tym krótszym boku przy główce jest takie jakby wzmocnienie, grubszy ten pręt, i na tym mocujemy.
Cytat:
![]() ale to są chyba prywatne przedszkola? wydaje mi się że jak sprawdzałam to publiczne były do 350 zł z wyżywieniem już, a prywatne właśnie powyżej 600 zł plus wyżywienie. żbłobki są droższe, prywatne ponad 12oo kosztują Cytat:
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- my mamy wczorajsze spagetti za szczepienie!
|
||
|
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli mama nic nie je, to mleko produkuje sie z zapasow, pokladow tluszczyku itp. a jak te zapasy sie koncza, to produkcja mleka sie zmniejsza. przypadki "cienkiego mleka" sa niezwykle rzadkie.a z tymi zaleceniami, zeby dokarmiac... to nie jest wtedy, jak matka ma "cienki pokarm", tylko jak np. dziecko slabo ssie piers albo pokarmu jest (jeszcze) z roznych wzgledow malo... poza tym czesto pediatrzy maja uklady z jakimis firmami mm i dlatego zalecaja na prawo i lewo slyszalam tak od lekarki jednej z polski, wiec info z pierwszej reki ![]() a ja sobie bylam u gina... wszystko wporzo!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

na szczęście mam leczenie za free że względu na niedawną ciążę 
piękny okaz! już widze jak Wiktorek będzie je tarmosil za ogonki 

Musiało mnie gdzieś zawiać, bo zastojów mlecznych nie mialam i ssaczek mój wszystko wyciągał 

nie chce mi się nadrabiać